Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.06.2018.

10:50

Dušan Tadić u Ajaksu za rekordnih 17,1 miliona evra

Srpski reprezentativac Dušan Tadić postaće najskuplji fudbaler u istoriji holandskog fudbala jer je dogovorio transfer iz Sautemptona u slavni Ajaks za 17,1 milion evra, prenosi tamošnji Telegraf.

Izvor:

Autor:

Dušan Tadić u Ajaksu za rekordnih 17,1 miliona evra
Photo by Maddie Meyer/Getty Images

Tadić se posle četiri godine u Sautemptonu vraća u Holandiju, gde je blistao u Groningenu i Tveteu, a sa klubom iz Amsterdama potpisaće četvorogodišnji ugovor.

Čelnici Ajaksa Mark Overmars i Jeroen Slop otputovali su u Englesku da završe posao, pa se očekuje da za dan ili dva transfer bude kompletiran.

Ujedno, dvadesetdevetogodišnji vezista, kao potencijalno najskuplje plaćeni igrač u istoriji holandskog fudbala, srušio bi rekord sunarodnika Miralema Sulejmanija koji je, takođe, u Ajaks prešao iz Herenvena za 16,2 miliona pre deset godina.

Tadić je trenutno sa reprezentacijom Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji gde 'Orlove' u petak (20 časova) čeka verovatno odlučujuća utakmica sa Švajcarskom za plasman u nokaut fazu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve