Nova vest
Fudbal

Sreda, 20.06.2018.

19:17

"Da se ne prilagođavamo Švajcarcima, već da budemo mi – Srbija"

Miroslav Đukić, trener fudbalera Partizana, rekao je da bi reprezentacija Srbije trebalo da gleda sebe u predstojećem duelu sa Švajcarskom, u okviru grupe E Svetskog prvenstva u Rusiji.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: FK Partizan

’Orlovi’ nakon pobede na startu takmičenja nad Kostarikom sa 1:0 igraju u petak od 20 časova u Kalinjingradu odlučujući duel za plasman u osminu finala.

Đukić je za televiziju "PRVA" naveo da selektor Mladen Krstajić treba pre svega da "gleda u svoje dvorište".

"Krstajić je sigurno dobro analizirao Švajcarce, video našu utakmicu i najbolje zna da li nešto treba menjati. Ne treba da se previše prilagođavamo Švajcarcima, već da budemo mi – Srbija. Potrebno je da igramo kao protiv Kostarike, nisu potrebne velike izmene. Reprezentacija je pokazala svoje mogućnosti, da timskom igrom možemo do pobede i tako treba da nastavimo", rekao je Krstajić za televiziju "PRVA".

Nekadašnji reprezentativac naveo je da ga Švajcarci jesu iznenadili remijem protiv Brazila.

"Jesu, sigurno. Pokazali su da su ozbiljna selekcija. Čvrsta i agresivna ekipa koja će nam zadavati dosta problema. Ali mi možemo još bolje nego protiv Kostarike".

On je dodao da bi duel sa Kostarikom trebalo da bude model kako da igra nacionalni tim.

"Srbija je odigrala takmičarski tu utakmicu. Ni u jednom momentu nismo dali opciju ekipi Kostarike da nas ugrozi. Izgledali smo čvrsto i stabilno. Stvarali smo prilike i kreirali prilike. Stvorili smo utisak ekipe koja zna šta hoće u svakom momentu. Zaista smo bili dobri kao tim i u tim momentu se pojavi individualni kvalitet koji mi imamo", zaključio je Đukić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve