Nova vest
Fudbal

Sreda, 20.06.2018.

16:30

Urugvaj "odradio" i Saudijsku Arabiju za osminu finala

Fudbaleri Urugvaja plasirali su se u osminu finala Svetskog prvenstva u Rusiji novom minimalnom pobedom (1:0) u grupi A, ovoga puta nad Saudijskom Arabijom.

Live blog sa meča Urugvaj – Saudijska Arabija možete pogledati OVDE.

Izvor: B92

Autor:B92

Urugvaj
Photo by Ryan Pierse/Getty Images

Strelac pobedonosnog gola bio je napadač Luis Suares koji je u 23. minutu iskoristio veliku grešku protivničkog golmana i nakon ubacivanja iz kornera postigao prvenac na ovom takmičenju.

'Urusi' su ovim trijumfom potvrdili nokaut fazu i za domaćina Rusiju (obe ekipe imaju po šest bodova), pa će se sa 'Zbornajom' u poslednjem kolu boriti za prvo mesto.

Pred utakmicu u Rostovu na Donu bilo je jasno da je Urugvaj veliki favorit, a to je Luis Suares potvrdio već u prvom napadu, kada se izborio za priliku za šut, ali je izblokiran. Desetak minuta kasnije neprecizan je bio i Edinson Kavani iz dobre situacije, da bi nakon sporadičnih pokušaja Saudijske Arabije, južnoamerička selekcija došla do vođstva.

Igrao se 23. minut kada je Karlos Sančes izveo korner sa leve strane, očajno je reagovao golman Al Ovais, lopta ga je preletela, a Suares se oslobodio čuvara i sproveo je u mrežu za 1:0.

To je bio 52. pogodak ’El Pistolera’ na jubilarnoj, 100. utakmici za nacionalni tim, čime je samo popravio svoj učinak kao najbolji strelac Urugvaja.

Nisu igrači Oskara Tabersa blistali u prvih 45 minuta, ali su uspeli da sačuvaju mrežu i odu na pauzu sa minimalnom prednošću.

Za razliku od prvog, u kojem smo svedočili kakvim-takvim uzbuđenjima, drugo poluvreme donelo nam je izuzetno dosadan fudbal i mnogo prekida. Igrači u belim dresovima nikako nisu uspevali da ugroze odbranu Urugvaja, koji je tek u finišu pokazao želju da postigne još jedan pogodak.

Najbliži tome bili su Martin Kaseres i više puta spominjani Kavani, ali su mreže mirovale, pa su 'Urusi' "odradili" i ovaj susret i došli do prvog cilja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve