Nova vest
Fudbal

Utorak, 19.06.2018.

14:49

Milivojević: Provokacije? Nismo toliko naivni, uzdam se i u VAR

Vezni fudbaler Srbije Luka Milivojević ističe da potencijalne provokacije iz švajcarskog tima neće uticati na tim uoči duela u drugom kolu Svetskog prvenstva.

Izvor: B92

Autor:B92

Milivojević: Provokacije? Nismo toliko naivni, uzdam se i u VAR
Foto: StarSport

Srbija i Švajcarska sastaju se u petak u Kalinjingradu (20h), u meču koji direktno odlučuje o plasmanu u osminu finala Mundijala.

Uoči SP reprezentativac Švajcarske poreklom sa Kosova i Metohije Đerdan Šaćiri podigao je prašinu fotografijom kopački na kojima je zastava tzv. Republike Kosovo*.

"Mi željno iščekujemo tu utakmicu, a ne znam koje su to vanfudbalske stvari ili provokacije kojima ćemo navodo biti izloženi. Mislim da bi ispali baš naivni kada bi se uhvatili u to kolo. Mi ćemo se koncentrisati na nas, imamo i pomoć VAR tehnologije. I, naravno, ići ćemo na pobedu", ističe kapiten Kristal Palasa.

Kičmu švajcarskog tima čine igrači poreklom sa KiM, Makedonije i Albanije.

"Meni je to zapravo smešno. Alekandar Mitrović je rekao veliku stvar – zašto ne igraju onda za tu selekciju, kada su već tolike partriote? Oni očigledno vole da se bave provokacijama. Nećemo se spuštati na taj nivo. Inače, sa Šaćirijem nisam nikada razgovarao, odigrao sam protiv njegovog Stouka dva meča u Premijer ligi, ali sve je ostalo na tome", kaže Milivojević.

Srbija je na startu SP savladala Kostariku 1:1, dok je Švajcarska odolela Brazilu sa 1:1.

"Švajcarci jesu kvaliteni i meč protiv njih će biti teži od onog protiv Kostarike. Imaju mnogo kvalitetnih fudbalera koji igraju u vrhunskim klubovima. Nije mala stvar igrati 1:1 sa Brazilom, što je njima pošlo za rukom. Kroz kvalifikacije su pokazali da su jako dobra reprezenatacija, očekujemo meč sa puno duela i sa svim stvarima koje nosi velika utakmica".

Fudbaler Srbije je nastavio uobičajenu prasku iz tabora "Orlova" o naglašavanju dobre atmosfere.

"Ja sam kroz kvalifikacije video i osetio tu sjajnu atmosferu. Nije ona od juče. Dakle, to traje i na tome radimo iz dana u dan. Mislim da se janso vidi raspoloženje u ekipi".

Milivojević je imao problema sa povredom proteklih dana.

"Nadam se da ću biti spreman za naredni meč. Ima dosta do utakmice sa Švajcarskom, jesam imao sam mali problem, ali bitno je da se osećam dobro".

Jedan od aduta Srbije protiv Švajcarske opet će biti prekidi, u kojima je dobar i rival (gol protiv Brazila, prim. aut).

"Što se prekida tiče, smatram da smo mi opasniji od njih. I da to može da bude neki naš adut. Trebalo bi da poštujemo Švajcarsku kao rivala, ali ništa više od toga. Ne ulazim u to da li imaju nekog igrača koji je bolji od nekog našeg fudbalera. Igrali su u kvalifkacijama fenomenalno, čeka nas spektakl", ističe Milivojević.

Početak SP obeležio je ogroman broj penala (devet na 15 utakmica, za sad), a najviše zahvaljujući VAR tehnologiji.

"Mislim da u tom slučaju nije još definisano sve na pravi način. Eto, rekli su nam ljudi da je protiv Kostarike bio penal nad Mitrovićem. A, sa druge strane, kod gola Švajcarske protiv Brazila, realano bio je prekršaj pre toga. Inače, uzdam se VAR".

Vezista Srbije iza sebe ima fantastičnu sezonu u dresu Kristal Palasa.

"Teško je uporediti Svetsko prvenstvo sa Premijer ligom. Ovde igram za svoju domovinu, nemamo pravo na grešku, cela zemlja gleda u nas. Nije isto igrati za klub ili reprezenatciju. U Kristal Palasu imamo 38 utakmica, ali ovde kud i kamo manje. Veći je ulog", zaključio je Milivojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve