Nova vest
Fudbal

Utorak, 19.06.2018.

11:05

Ko su najpopularniji fudbaleri na svetu?

Popularnost se kroz vekove "merila" na različite načine, a danas je glavni "sistem" broj pratilaca na društvenim mrežama.

Izvor: B92

Autor:B92

Ko su najpopularniji fudbaleri na svetu?
Foto: EPA/PAULO NOVAIS

Sportisti su uvek bili popularni, a njihovo prisustvo u javnosti nije uvek bilo ekvivalentno onome što rade na terenu.

Ko su fudbaleri o kojima se najviše piše, priča i koga korisnici društvenih mreža poput Tvitera (Twitter) najčešće traže?

Nije potrebno naglasiti da je bez sumnje najpopularniji fudbaler sveta napadač Portugala Kristijano Ronaldo. Njega, primera radi, na Tviteru prati čak 72,8 miliona ljudi.

Daleko iza njega na drugom mestu je centarfor Brazila Nejmar da Silva sa 39,5, dok među prvih 11 nema jednog od najboljih igrača svih vremena Lionela Mesija.

S druge strane, u "idealnom" timu Tvitera nalazi se jedan momak koji Mundijal prati preko televizije – Velšanin Garet Bejl.

Ovo je "prvi tim" s obzirom na broj pratilaca na Tviteru: De Hea – Ramos, Pike, Marselo – Rodriges, Inijesta, Ezil, Bejl – Nejmar, Ronaldo, Falkao.

Što se tiče samo Svetskog prvenstva, uoči početka turnira u Rusiji na pomenutoj društvenoj mreži najčešće se pisalo blago izmenjenoj "postavi".

Ovde je svoje mesto našao Mesi, ali i još nekoliko fudbalera koji generalno nemaju preterano mnogo, bar u odnosu na druge kologe, ličnih pratilaca.

"Najboljih" 11 u svom slučaju su: De Hea – Ramos, Pike, Mendi – Kutinjo, Inijesta, Pogba, Salah – Nejmar, Ronaldo, Mesi.

Iako ih je po mnogo čemu vreme "pregazilo", neke bivše zvezde ove igre su i dan danas vrlo popularne u javnosti.

Kada dođe vreme turnira kakav je Mundijal, onda se neka imena naglo "aktiviraju", proradi nostalgija za davnim vremenima kod starijih, mlađi krenu da upoređuju različite ere, pa opet u centar pažnje dođu neki zaboravljeni likovi.

Svetsko prvenstvo je uvek bilo mesto koje stvara legende, mnogo ih je nastalo na Mundijalima od premijernog 1930, a evo koja imena su trenutno najpopularnija na Tviteru kada su u pitanju bivši fudbaleri.

"Idealni tim" penzionera (bar kada su reprezentacije u pitanju), koji su aktivni na TW čine: Bufon, Čarlton, Alonso, Lizarazu, Kempes, Švajnštajger, Mateus, Pele, Romario, Rosi, Ronaldo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve