Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 18.06.2018.

19:25

Kejn u 91. minutu spasao Engleze očajnog starta Mundijala!

Pogotkom kapitena Harija Kejna u 91. minutu fudbaleri Engleske pobedili su Tunis u drugoj utakmici prvog kola grupe G Svetskog prvenstva u Rusiji – 2:1 (1:1).

Live blog utakmice Tunis – Engleska možete pogledati OVDE.

Izvor: B92

Autor:B92

Kejn u 91. minutu spasao Engleze očajnog starta Mundijala!
EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

Kejn, koji je bio dvostruki strelac na ovom susretu, u samom finišu susreta je sačekao otpadak na drugoj stativi posle kornera i glavom zatresao mrežu za veliku i važnu pobedu.

Englezi su odigrali dva različita poluvremena – prvo, u kojem su bili dominantni i drugo, u kojem nijednom nisu ugrozili gol Tunisa, sve do već opisanog gola napadača Totenhema, posle kojeg navijači neće biti zabrinuti da će im se ponoviti scenario od pre četiri godine, kada su takmičenje u Brazilu završili već u grupnoj fazi.

Englezi su meč u Volgogradu dočekali kao veliki favoriti, što su potvrdili već u prvih pet minuta, kada su imali dve stotpostotne šanse – prvo je promašio Džesi Lingard, da bi u sledećem napadu poslužio Rahima Sterlinga koji ispred praznog gola nije uspeo da dobro zahvati loptu.

Ipak, ‘Gordi Albion’ je stigao do ranog vođstva preko kapitena Harija Kejna. Posle udarca iz ugla, najviši u skoku je bio Džon Stons, njegov udarac glavom fantastičnom paradom zaustavio je Hasen. Ipak, čuvar mreže Tunisa nije imao sreće jer je lopta pala na nogu Kejnu koji je poslao u praznu mrežu – 0:1.

Posle tog pogotka prvi golman Tunisa morao je van terena zbog povrede ramena, a Englezi su do kraja poluvremena propustili nekoliko velikih prilika.

Najbliži da uvećaju prednost bili su ponovo Lingard (u dva navrata), Dele Ali, kao i spomenuti štoper Stons, a kazna za promašaje stigla je nakon nešto više od pola sata igre.

Gotovo ni iz čega Tunišani su stigli do šanse da izjednače – Bron je centrirao sa desnog boka, lopta je preletala sve igrače u kaznenom prostoru, ali je onda Kajl Voker neshvatljivo laktom udario Ben Jusefa i sudija je opravdano pokazao na belu tačku.

Siguran izvođač najstrože kazne bio je Bendžani Sasi, iako je Džordan Pikford zakačio loptu koja je završila u donjem levom uglu, pa se na odmor otišlo nerešenim rezultatom.

Ako je prvi deo igre bio zanimljiv i pun prilika, drugi je bio sušta suprotnost – iako Tunis nije uopšte napadao, uspeo je da otupi sve napade rivala, pa su Englezi tek sporadično pokušavali, obično udarcima iz prekida ili centaršutevima sa boka.

Jedine dve dobre šanse ekipe Gareta Sautgejta u drugih 45 minuta stigle su nakon kornera, a druga im je donela tako važan i željen gol.

Kejn je sačekao odbitak na drugoj stativi i, slično kao kod prvog, potvrdio da mu je osnovna karakteristika da se nađe na pravom mestu u pravo vreme.

Engleska je došla do tri boda koliko u grupi G ima i Belgija, a Panama i Tunis su ostale na nuli.

U sledećem kolu Tunišani idu na noge moćnim Belgijancima u subotu od 14 časova, dok će Englezi u istom terminu, dan kasnije igrati sa Panamcima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

266 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d