Nova vest
Fudbal

Nedelja, 17.06.2018.

19:11

Švajcarci šokirali Brazil, Srbija ostaje prva u grupi!

Fudbaleri Brazila odigrali su nerešeno sa Švajcarskom 1:1 u prvom kolu Grupe E Svetskog prvenstva u Rusiji.

Tekstualni prenos meča možete pratiti u našem LIVE BLOGU.

Izvor: B92

Autor:B92

Švajcarci šokirali Brazil, Srbija ostaje prva u grupi!
Getty Images

Strelac za Brazil bio je Filip Kutinjo u 20. minutu, a za Švajcarsku je pogodio Steven Zuber.

Od početka se činilo da Švajcarci mogu da pariraju. U prvih nekoliko minuta prvu izgledniju šansu stvorili su Švajcarci kada je Džemaili dobio loptu sa boka i u padu iz kaznenog prostora šutirao preko gola.

Izuzev prilike Džemailija uvodnih desetak minuta je proteklo u međusobnom "opipavanju pulsa" na terenu.

Brazilci tada počinju da polako prisvajaju loptu i stvaraju šanse. Počeli su da napadaju po levom boku gde su odbranu Švajcarske "maltretirali" Nejmar i Marselo i upravo je sa te strane došla prva velika šansa za Brazil.

Lopta je prošla kroz noge Fabijanu Šeru, došla do Paulinja na petercu, a ovaj iz stopostotne prilike promašio.

To nije uradio Filipe Kutinjo u 20. minutu. odbila mu se lopta a on je sa 25 metara desnom poslao savršenu loptu koja se od stative odbila u gol za 1:0.

Do tada su Brazilci dve trećine vremena imali loptu u svom posedu, ali od tog trenutka prepuštaju posed Švajcarcima.

Delovalo je kao da mogu da postignu gol u bilo kom trenutku, najbolju šansu za to je imao Tijago Silva u nadoknadi prvog dela igre kada je posle kornera glavom šutirao malo iznad prečke.

Ležerniji pristup se Brazilcima osvetio već na početku drugog dela igre. Videlo se da Švajcarci kreću motivisanije, ali je malo ko mogao da očekuje da će u 50. minutu Zuber posle kornera skočiti sam na tri, četiri metra od gola i zakucati loptu u mrežu.

Taj gol se delom može pripisati i golmanu Alisonu Bekeru jer nije istrčao na loptu. Bilo kako bilo, Švajcarci su u nastavku dobili više samopouzdanja dok su držali loptu, a bolje su se branili imajući jasnu metu u Nejmaru koga su faulirali deset puta.

Brazil je probao da napada, nekoliko dobrih prilika su propustili Žezus i Firmino, Švajcarci nisu opasno pretili izuzev jednog udarca Džemailija, ali su uspeli da "iščupaju" bod daleko kvalitetnijem rivalu.

Srbija tako posle ovog remija ostaje prva u grupi sa tri boda. Brazil i Švajcarska imaju po jedan, a Kostarika nema ni bod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

715 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d