Nova vest
Fudbal

Nedelja, 17.06.2018.

16:33

Meksiko kontrama "ubijao" i srušio svetskog šampiona!

Fudbaleri Meksika srušili su aktuelnog svetskog šampiona Nemačku u prvoj utakmici grupe F Mundijala u Rusiji – 1:0 (1:0).

Live blog meča Nemačka – Meksiko možete pogledati OVDE.

Izvor: B92

Autor:B92

Meksiko kontrama
Photo by Ryan Pierse/Getty Images

Meksikanci su odigrali fantastičan meč u Moskvi, ostvarili prvi trijumf protiv Nemaca i pobrinuli se za najveće iznenađenje u dosadašnjem toku takmičenja.

‘El Tri’ je produbio krizu ‘Pancera’ i dodatno zakomplikovao kasniju borbu za osminu finala u kojem će se ova grupa, u kojoj su još Švedska i Južna Koreja, ukrštati sa onom u kojoj se nalazi Srbija.

Duel na stadionu ‘Lužnjiki’ je i u najavama predstavljao jedan od najinteresantnijih u prvoj fazi turnira, a potvrda je stigla već posle nekoliko minuta, kada je Džerom Boateng uklizavanjem izblokirao šut Irvinga Lozana.

Potom su Nemci preuzeli kontrolu nad utakmicom, stvorili nekoliko poluprilika, ali smo u tih desetak minuta videli kakav će obrazac igre biti u Moskvi – aktuelni svetski šampion držao je više loptu, dok je ‘El Tri’ pokušavao brzim kontrama i u tome bio izuzetno uspešan.

Petorka koju su činili Karlos Vela, Migel Lajun, Ektor Erera, Čičarito Ernandes i spomenuti Čaki Lozano “ubijala” je odbranu rivala kada god je imala prostora, a nešto čvršća igra i kriterijum sudije iz Irana dozvolile su veliki broj napada po centrali.

Obično su Vela i Erera započinjali te akcije, dok su se na početku Ernandes i Lajun ispromašivali, da bi u 35. minutu ipak stigla nagrada za Meksikance. Sada je Kedira izgubio loptu, Vela je brzo dodao do napadača, koji je prosledio levo do Lozana – on je zalomio Kimiha, sačekao i potom pogodio bliži ugao za 0:1.

Već u sledećem napadu moglo je da bude 1:1, ali je golman Giljermo Očoa uz pomoć prečke zaustavio slobodnjak Tonija Krosa, da bi i ekipi Huana Karlosa Osorija malo koncentracije falilo da na odmor odu i sa većom prednošću.

Po povratku na teren stigla je informacija da je u Meksiku registrovan slab zemljotres nakon pogotka Lozana, a već na startu nastavka mogao je da se desi još jedan, samo da je Čičarito dobro asistirao Veli u prvoj pravoj akciji.

Taj napad je propao, a onda je Lev ofanzivnim izmenama pokušao da ponovo krene u silovite napade.

Igrači Nemačke, posebno u veznom redu, bili su frustrirani zbog nemogućnosti da probiju zid na čelu sa Očoom, dok su Meksikanci šansu vrebali iz kontri.

Izlaskom Vele i Lozana njihove mogućnosti su otupele, ali je i pored toga Lajun imao nekoliko dobrih situacija da reši pitanje pobednika. Propisno se ispromašivao, pa je rezervisti Julijanu Brantu malo falilo da u finišu donese izjednačenje spektakularnim udarcem,

Ipak, šampionu iz 2014. nije bilo suđeno da trijumfuje, pa je postao četvrti prvak u poslednjih osam takmičenja koji je na otvaranju sledećeg Mundijala doživeo poraz.

U drugom meču 1. kola te grupe, u ponedeljak od 14 sati igraju Švedska – Južna Koreja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

239 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d