Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 16.07.2018.

08:25

Lovren: Ovo će nas proganjati godinama

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren rekao je da njegova ekipa nema za čim da žali posle poraza u finalu Svetskog prvenstva od Francuske, ali da će je taj rezultat dugo proganjati.

Izvor: B92

Autor:B92

Lovren: Ovo će nas proganjati godinama
Foto: Getty images

""Junački smo pali. Nemamo za čim da žalimo. Poginuli smo na terenu, i dok je bilo 1:4, nismo odustajali. Neko mora da izgubi. Izgubili smo na glup način, a sa tim nećemo moći da se pomirimo dugi niz godina. Ovo je bilo veliko zadovoljstvo. Ovo je strašna stvar za sve koji su verovali u nas, posebno za (selektora) Zlatka Dalića. Mi smo pobednici", rekao je Lovren, preneli su hrvatski mediji.

Hrvatska je u finalu Svetskog prvenstva u Moskvi izgubila od Francuske 4:2. To je najbolji rezultat u istoriji hrvatskog fudbala.

"U prvom poluvremenu smo bili bolji, napadali smo, ali nismo imali sreće. Oni su postigli četiri gola iz tri šuta na gol. Ali, čestitam Francuskoj, zaslužila je titulu", rekao je reprezentativac Hrvatske Ivan Rakitić.

Defanzivac Domagoj Vida je u suzama napustio Lužnjiki. Satima nije mogao da se umiri.

"Mešaju se osjećanja, mi smo ponosni na svoj uspeh. Normalno da smo tužni jer smo izgubili poslednju utakmicu, na toj poslednjoj stepenici. I ove se suze isto mešaju, i radosnice su i ove tužne. Pogotovo kad staneš pred našu tribinu, i oni daju te sve komplimente. I zato nam je teško. Kada čitamo te poruke, žao nam je što ne donosimo zlato kući. Još jednom, mislim da možemo biti mnogo ponosni. Zbog toga što smo našu zemlju i naše ljudi učinili srećnim. To je najveća nagrada, vrednija od svega. Kad smo videli ovih mesec dana da cela Hrvatska diše kao jedno, u ovoj teškoj situaciji. Ujedinili smo ljude", rekao je Vida.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve