Nova vest
Fudbal

Subota, 07.07.2018.

21:02

Anderson: Engleska je sposobna da ide do samog kraja

Selektor Švedske Jane Anderson kaže da je Švedska uprkos ispadanju u četvrtfinalu Mundijala u Rusiji napravila dobar rezultat.

Izvor: B92

Autor:B92

Anderson: Engleska je sposobna da ide do samog kraja
Getty Images

Šveđani su poraženi od Engleza 0:2 u Samari i opraštaju se od takmičenja, a "tri lava" idu u polufinale zahvaljujući golovima Megvajera i Dele Alija, ali i odbranama Pikforda.

"Mislim da smo odigrali lepo da bismo ovde stigli. Igrali smo protiv jakih protivnika u svakoj utakmici. Hteo sam da se svi sakupimo na sredini terena posle ovog meča, bili smo razočarani i tužni, ali smo morali da zapamtimo da smo odigrali dobar turnir", rekao je na konferenciji posle meča Anderson koji ističe da su četvrtfinale sa Englezima odlučili detalji.

"Nisam siguran šta je samo po sebi krenulo loše. Igrali smo protiv dobrog protivnika i nismo igrali najbolje što znamo. Razlika je bila mala. Teško je stvoriti priliku protiv rivala koji igra odbranu sa pet igrača", kaže Anderson.

Selektor Švedske je čestitao Garetu Sautgejtu i njegovom timu na pobedi i odgovorio na pitanje da li je Engleska dovoljno dobra da osvoji Svetsko prvenstvo.

"Definitivno jesu. Čvrsti su i dobro organizovani. Želim da odam priznanje i igračima i njihovom selektoru. Dobar su tim i ne poklanjaju mnogo toga. Verujem da su savršeno sposobni da odu do kraja", objašnjava Anderson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve