Nova vest
Fudbal

Subota, 07.07.2018.

15:39

Evropa je za Južnoamerikance neosvojiva

Ispadanjem Brazila od Belgije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Rusiji, postalo je izvesno da će pehar podići selekcija iz Evrope. Ali time je produžen i jedan neugodan niz južnoameričkih selekcija.

Izvor: B92

Autor:B92

Evropa je za Južnoamerikance neosvojiva
Getty Images

Reprezentacije iz Južne Amerike nisu osvojile titulu prvaka sveta na tlu Evrope još od kada je to uradio Brazil 1958. godine u Švedskoj, pobedom nad domaćinom 5:2 u finalu.

"Selesao" je sada bio glavni favorit da u Rusiji osvoji šesti pehar svetskog prvaaka, ali je u petak uveče Belgija bila bolja ekipa i pobedila je 2:1. Time su "đavoli" produžili 'crni niz' južnoameričkih reprezentacija koje su od 1958. osvojile još šest titula do ove godine.

Pošto se naredno prvenstvo igra u Kataru, a ono 2026. u SAD, Meksiku i Kanadi, potrajaće dok Južnoamerikanci ne postanu prvaci sveta u Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve