Nova vest
Fudbal

Subota, 30.06.2018.

21:30

Gardijan: Brazil najbolji i u drugoj brzini, Hrvatska je iza

Britanski "Gardijan" rangirao je ekipe na osnovu partija iz grupne faze Svetskog prvenstva u Rusiji.

Izvor: B92

Autor:B92

Gardijan: Brazil najbolji i u drugoj brzini, Hrvatska je iza
Getty images

Iako "Selesao" nije baš bio ubedljiv u prve dve utakmice grupe E, Brazilce su u "Gardijanu" izdvojili kao najbolje izbalansiranu ekipu koja je i dalje favorit za osvajanje prvenstva. Brazilci zbog toga izgledaju kao da igraju u drugoj brzini.

Brazilci su iz grupe sa Srbijom izašli sa dve pobede i remijem, ali su svoj potencijal pokazivali tek na mahove, što je bilo dovoljno za sedam bodova.

Aktuelni šampion sveta, Nemačka je podbacio i svoj debakl samo potvrdio porazom od Južne Koreje pa ga ni nema među najboljima.

U vrhu međutim jesu Hrvati koji su prošli grupu sa Argentinom, Islandom i Nigerijom kao prvoplasirani.

"Retko su spektakularni, skladni su i organizovani, kao u velikoj pobedi nad Argeninom“, ocena je "Gardijana" o Hrvatskoj.

Danska im je naredni protivnik koja takođe ima kompaktan tim i kreativca u liku Kristijana Eriksena.

Prvih pet čine još i Belgija, Urugvaj i Kolumbija, a najgori timovi prvenstva su Saudijska Arabija, Egipat i debitant Panama.

Zanimljivo je da pri vrhu nema Španaca i Portugalaca, ali ni Francuza, iako su "Trikolori" pre prvenstva ocenjeni kao mogući favorit iz senke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve