Nova vest
Fudbal

Subota, 30.06.2018.

20:15

"Sampaoli je jedini izbacivač, koji ne odlučuje ko ulazi"

Bivši francuski fudbaler Erik Kantona opisao je selektora Argentine Horhea Sampaolija na pogrdan način i ismejao ga.

Izvor: B92

Autor:B92

Getty images

Kantona je aludirao na stil i izgled selektora "Gaučosa" rekavši da je Sampaoli "izbacivač iz kluba" koji se ne u Argentini ne pita ništa.

Prethodnih dana je bilo mnogo priče o tome da Sampaoli nema kontrolu u svlačionici Argentine i da je zapravo vodi Lionel Mesi.

Za takve glasine je povod bio pre svega težak poraz od Hrvatske 0:3 u grupi, a posle remija Argentine sa Islandom 1:1 u grupi D. Poraz od Francuske 4:3 u osmini finala samo će doliti so na ranu Sampaolija.

"Lionel Mesi možda još uvek nije najbolji igrač svih vremena, ali je već postao trener. Kada ga je Sampaoli pitao za dozvolu da uvede Aguera, nije bilo sumnje ko je gazda u ekipi. Zapravo, on je jedini izbacivač iz kluba koji ne odlučuje ko ulazi, a ko ne", rekao je Kantona.

Sampaoli je na kritike da se ne pita ništa odgovorio da je to bila jednostavna razmena mišljenja sa igračem o taktici sa više napadača, koju su Argentinci već isprobavali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Beta

23:47

11 h

U fokusu

Vidi sve