Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.06.2018.

15:30

Nezapamćeno – Japanci zbog manje žutih kartona idu dalje!

Reprezentacija Poljske savladala je Japan u poslednjem meču grupe H Svetskog prvenstva u Rusiji sa 1:0 (Bendarek 60'), a Japan je zbog nezapamćene situacije u istoriji SP prošao dalje. Meč mogli ste pratiti putem našeg Live bloga, dok ste pobedu Kolumbije mogli ispratiti OVDE.

Izvor: LN

Autor: LN

Nezapamćeno – Japanci zbog manje žutih kartona idu dalje!
Photo by Carl Court/Getty Images

Desilo se nešto nezapamćeno na Svetskom prvenstvu u Rusiji, neverovatnije čak i od toga da aktuelni prvaci Nemci ispadnu u grupama.

Japan je prošao dalje iz grupne faze na osnovu manje dobijenih žutih kartona, prvi put u istoriji odigravanja Mundijala

Naime, Kolumbija je zauzela prvo mestu u grupi H, dok su na deobi drugoj mesta bili Japan i Senegal, sa identičnom gol razlikom (4:4), kao i brojem postignutih golova i nerešenim međusobnim susretom.

U tom slučaju, na snagu je stupilo, po prvi put ikada, pravilo da dalje ide ekipa sa manjim brojem žutih kartona tokom Mundijala. Senegal ih je ukupno zaradio šest, dok su "Samuraji" bili na kvoti od četiri i putem fer-plej pravila izborili plasman u osminu finala.

Što se tiče utakmice, Japan je bio bolji rival, ali je Poljska iskoristila svoju šansu u 60. minutu posle gola Bendareka i tako zabeležila prvu pobedu na Mundijalu u Rusiji (1:0), ali uzalud, s obzirom da moraju da spakuju kofere i zapute se domovima.

Japan je tako treći put u istoriji prošao grupnu fazu, a u narednoj rundi čekaju drugoplasiranog iz grupe G, gde se za takav plasman 'bore' Engleska i Belgija.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve