Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.06.2018.

10:50

Derbi u kojem niko ne želi pobedu

Poslednji dan grupne faze Svetskog prvenstva obeležiće derbi Grupe G između Engleske i Belgije.

Izvor: B92

Autor:B92

Derbi u kojem niko ne želi pobedu

Nažalost, umesto da ovaj meč koji je direktna borba za prvo mesto bude praznik fudbala, mogao bi lako da bude mučenje za oči.

Englezi i Belgijanci imaju po šest bodova, ali u suštini nijednom timu se ovde ne ide na pobedu. Razlog je jedan – prvo mesto verovatno neće doneti lakšeg rivala u osmini finala.

Grupa G se ukršta sa Grupom H u kojoj je drama pred poslednjih 2x90 minuta. Japan i Senegal imaju po četiri boda, a treća je Kolumbija sa tri.

Uz dužno poštovanje prema Senegalcima i Japancima, jasno je kao dan da bi svi ranije da izbegnu Kolumbiju u narednoj rundi. Do početka duela između Engleske i Belgije biće poznati potencijalni rivali, pa će oba tima moći da kalkulišu

Zbog toga se očekuju mnogobrojne promene u obe selekcije, i kod "Tri lava" i kod "Crvenih đavola", selektori će reći taktičke, javnost da se "odmaraju" najveće zvezde, ali je svima jasan pravi razlog.

Već je izvesno da najbolji strelac Belgije Romelu Lukaku neće nastupiti, šanse su minimalne, a vrlo je moguće i da će Englezi odmoriti svoju "haubicu" kapitena Harija Kejna.

Pitanje je i da li će navijači u Kalinjingradu moći da gledaju i Kevina de Brujnea, Edena Azara i ostale superstarove.

U drugom meču grupe Tunis i Panama igraju za čast i prve bodove, dok se mnogo više "vatre" očekuje u drugoj grupi.

Kolumbija mora da pobedi Senegal, koji je pokazao dosta u prva dva meča, dok je pred Japancima, uprkos odličnim rezultatima do sad, izuzetno težak ispit.

Poljaci jesu ispali iz konkurencije za osminu finala, ali žele da se časno oproste od Rusije. A na papiru imaju bolji tim od "Samuraja". Biće ovo zanimljiv dan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve