Nova vest
Fudbal

Subota, 23.06.2018.

16:30

Meksikanci nastavili da 'melju', Mažić sudio bez greške

Fudbaleri Meksika pobedili su Južnu Koreju sa 2:1 u drugom kolu Grupe F na Svetskom prvenstvu u Rusiji i tako došli jako blizu osmine finala.

Tok meča mogli ste pratiti u našem LIVE BLOGU.

Izvor: B92

Autor:B92

Meksikanci nastavili da 'melju', Mažić sudio bez greške
Getty Images

Meksikanci su bili bolji od samog starta i videlo se da će posed lopte biti na njihovoj strani, ali da se Koreja neće libiti da istrči brzu kontru.

Seckali su napad Korejci i već u prvih deset minuta napravila sedam prekršaja. Istovremeno, srpski sudija Milorad Mažić je pokazao autoritet i rekao da takve stvari neće da toleriše pa se i broj faulova do poluvremena nije mnogo uvećao.

Koreja je posle dva brza prelaza iz odbrane u napad uspela da opasno zapreti. Prvo je to u 13. minutu uradio Hvang.

Dobro je prošao uz levu gol aut liniju, još bolje fintirao Alvaresa i poslao ga "po burek" i onda namestio loptu za Li Jonga, ali se Irving Lozano bacio i u poslednjem trenutku sprečio skoro siguran gol na petercu.

Pritom je Li i napravio faul.

Šutirali su opasno i u 22. minutu igrači Koreje iz slične situacije kao i devet minuta ranije, Heung Son Min je izblokiran, a onda je Seon Min Mun glavom šutirao, ali je Očoa odbranio.

Prvi gol Meksikanci daju u 26. minutu, pošto je Hjun So Jang rukom zaustavio centaršut Meksikanaca, a Karlos Vela bio precizan sa bele tačke.

Milorad Mažić tada nije konsultovao VAR sistem jer je bio siguran u svoju odluku, a usporeni snimak je pokazao da je bio u pravu.

Lajun je odmah posle vodećeg gola mogao da povisi na 2:0, ali se na golu Koreje istakao Čo i sjajno skinuo loptu upućenu sa desetak metara..

Do poluvremena je ostalo 1:0, a Koreja je u drugom delu igre izašla rešena da nešto promeni u svojoj igri. Pre svega, više su se Korejci međusobno dodavali pa su više i šutirali na gol Meksika, ali je Meksiko bio bolji na terenu.

To su pokazali još jednom u 66. minutu kada su trojica istrčala kontru, Lozano je na levoj strani produžio loptu za Ćićarita, a ovaj je fintirao svog čuvara i lagano gurnuo loptu pored Čoa za 2:0.

Nije odustajala Koreja. Nastavili su da prave veliki broj faulova i zato su 'nagrađeni' sa četiri žuta kartona, ali je Mažić sve držao pod kontrolom.

Utešni gol je za Južnu Koreju u nadoknadi vremena postigao Son i to je ujedno bio i najlepši potez meča u kome je najboljim igračem proglašen Havijer Ernandes.

Meksiko posle pobede drži prvo mesto u grupi i čeka ishod meča između Nemačke i Švedske pošto i Šveđani imaju tri boda posle duela sa Korejcima koji se opraštaju od takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve