Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.06.2018.

19:14

Mbape se golom upisao u udžbenike francuskog fudbala

Napadač Pari Sen Žermena Kilijan Mbape dao je gol protiv Perua i osim što je tim golom odveo svoj tim u osminu finala Svetskog prvenstva postavio je i jedan rekord.

Izvor: B92

Autor:B92

Mbape se golom upisao u udžbenike francuskog fudbala
Getty images

Mbape je postao najmlađi strelac za Francusku na Mundijalima sa 19 godina i šest meseci (183 dana) i prvi strelac koji je rođen posle istorijskog uspeha Francuske na Svetskom prvenstvu 1998. godine.

On je u 34. minutu dobro ispratio akciju koju je probao da završi Olivije Žiru i odbijenu loptu je sproveo sa nekoliko metara u mrežu Perua.

Nije jedini tinejdžer koji je davao golove na najvećem takmičenju na poslednjih pet Mundijala.

Lionela Mesija se sećamo jer je dao gol protiv Srbije i Crne Gore 2006, a tu su i Dmitri Sičev koji je za Rusiju dao gol 2002. sa 18 godina, a Džulijan Grin i Divok Origi su tresli mrežu 2014. za SAD odnosno Belgiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve