Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.06.2018.

09:35

Hrvati besni na FIFA: Kakav srpskohrvatski jezik?!

Čelnici Fudbalskog saveza Hrvatske uputili su "oštar prigovor" čelnicima Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) zbog panoa na kome piše – "srpskohrvatski".

Izvor:

Autor:

Hrvati besni na FIFA: Kakav srpskohrvatski jezik?!
Screenshot

Radi se o panou koji se nalazi ispred sale za konferencije za štampu, odnosno o listi jezika na kojima će biti 'rađena' konferencija.

"Pošto su fotoreporteri zamoljeni da napuste dvoranu, ispred sale sam ugledao natpis i šokirao se. Odmah sam fotografisao i to podelio na društvenim mrežama. Kako bi se Rusi osećali da im kao jezik piše ukrajinsko-ruski. A Ukrajincima tek to ne bi bilo drago. Kolega je pitao gospođu iz organizacionog odbora bi li im smetalo da piše na latinici ukrajinsko-ruski kad igra ruska reprezentacija. Ona mu je rekla da bi smetalo i tek onda je shvatila. Pravdala se da im je to neko doneo, da nisu znali, i da je FIFA odobrila. Posle toga natpis je uklonjen", rekao je hrvatski kolega za tamošnje medije.

Ostaje da sačekamo i vidimo kakav će biti odgovor FIFA, ali će se verovatno sve završiti na izvinjenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

256 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve