Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 18.06.2018.

12:21

Švedska penalom do bodova i mesta ispred Nemaca!

Fudbaleri Švedske pobedili su Južnu Koreju u svom prvom meču Grupe F Svetskog prvenstva u Rusiji sa 1:0.

Tok meča možete da pogledate u našem LIVE BLOGU.

Izvor: B92

Autor:B92

Švedska penalom do bodova i mesta ispred Nemaca!
Getty images

Prvo poluvreme je u uvodnih dvadesetak minuta bilo, što bi naš narod rekao, "bogu plakati".

Osim povremenih izleta Korejaca napred i pokušaja da budu agresivni na polovini terena, nije bilo ničeg vrednog pomena.

Prvi šut ka golu jedne ili druge strane zabeležen je tek posle dvadeset minuta, a u prvom poluvremenu je bilo mnogo faulova, što dovoljno govori o atraktivnosti meča i tog dela igre.

Čak i kada su igrači Južne Koreje pokušavali da napadnu, Šveđani su delovali strpljivo i sigurno i vremenom su uspostavili terensku inicijativu.

Takvu inicijativu probali su da iskoriste kroz igru glavom pa su lopte često sa jedne ili druge strane išle visoko u kazneni prostor Južne Koreje.

Najbolju priliku za Švedsku imao je Markus Berg kada je baš posle dvadeset minuta igre izbio sam ispred golmana Čoa.

Mogao je da bira gde će sa pet metara da mu šutira, ali je 27-godišnji čuvar mreže odbranio vrhunski. Inicijativa Švedske se nastavila i bilo je nekoliko polušansi, ali uglavnom zahvaljujući Kimu, koji je dva puta sprečavao gol šanse pravovremenim uklizavanjem.

Koreja i Švedska su do kraja prvog poluvrmena u razmaku od dva minuta tražile penal. Prvo je pao Son, a onda i Toivonen, ali je ostalo 0:0.

U nastavku je prva pripretila Švedska u 49. minutu kada je Forsberg šutirao sa 16 metara preko gola.

Južna Koreja uzvraća dva minuta kasnije, dobro skače Ku Dža Čeol, ali promašuje glavom. Čo se još jednom istakao u 56. minutu kada je odbranio pokušaj Toivonena glavom, ali je u 65. minutu bio nemoćan.

Klason i Kim Min Vu kreću na loptu, za nijansu je bio brži švedski igrač, Kim ga obara, ali sudija iz El Salvadora Džoel Agilar pokazuje Klasonu da se pridigne.

Međutim, pola minuta kasnije dobija signal iz VAR sobe, proverava i menja odluku, a Švedska dobija penal. Grankvist namešta loptu na belu tačku, šalje je u pravu stranu i Švedska zasluženo daje gol.

Šveđani su nakon toga spustili loptu i povukli se, verujući da Južna Koreja neće ozbiljnije moći da zapreti. To je i bio slučaj sve do 91. minuta kada je Hvang glavom mogao da postigne gol da je bio malo precizniji.

Utakmicu je obeležio i veliki broj prekršaja i dve povrede. Larson i Park su ranije završili meč zbog povreda, ali Šveđani srećniji čekaju Nemačku u narednom kolu jer sada imaju tri boda koliko i Meksikanci.

Švedska i Nemačka igraju 23. juna, a tada će igrati i Meksiko i Južna Koreja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

120 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve