Nova vest
Fudbal

Subota, 16.06.2018.

18:22

Junak Islanda o Mesijevom penalu: Uradio sam domaći zadatak

Selektor reprezentacije Islanda Heimir Halgrimson rekao je da je remi s Argentinom na početku Svetskog prvenstva veliki rezultat za njegovu ekipu.

Izvor: B92

Autor:B92

Junak Islanda o Mesijevom penalu: Uradio sam domaći zadatak
Photo by Ryan Pierse/Getty Images

"Ovo je veliki uspeh za Island. Ja čvrsto verujem da će Argentina daleko dogurati na ovom Svetskom prvenstvu, tako da je ovo fantastičan rezultat za nas", rekao je Halgrimson posle meča.

Reprezentacije Argentine i Islanda igrale su u Moskvi nerešeno 1:1, u prvom kolu Grupe D Svetskog prvenstva. Argentina je povela golom Serhija Aguera u 19. minutu, a četiri minuta kasnije izjednačio je Alfred Finbogason.

Lionel Mesi imao je u 64. minutu priliku da donese pobedu Argentini, ali nije realizovao penal.

"Ostvarenje sna je odbraniti penal Mesiju, pogotovo što sam pomogao timu da osvojimo bod koji bi mogao da bude od velike važnosti za nas u pokušaju da prodjemo u nokaut fazu", rekao je golman Islanda Hanes Tor Haldorson.

"Uradio sam domaći zadatak, gledao sam dosta penala koje je izvodio Mesi... Imao sam dobar osećaj mogu da ga zaustavim", dodao je on.

Island će u narednom kolu igrati protiv Nigerije.

Selektor Argentine Horhe Sampaoli je optimista i pored lošeg početka Mundijala, a branio je i svog najboljeg igrača.

"Mesi je bio u vrlo neprijatnoj situaciji, jer je Island igrao vrlo defanzivno. Nije mogao da pronadje prostor koji mu treba... Mi i dalje verujemo u sebe, znamo da imamo sve što je potrebno za uspeh", rekao je Sampaoli.

Argentina u drugom kolu igra protiv Hrvatske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve