Nova vest
Fudbal

Sreda, 13.06.2018.

10:45

Najveći skandal u istoriji Mundijala – Lopetegi dobio otkaz!

Selektor Španije Hulen Lopetegi dobio je otkaz dan pre početka Svetskog prvenstva u Rusiji!

Izvor: B92

Autor:B92

Najveći skandal u istoriji Mundijala – Lopetegi dobio otkaz!
Photo by Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images

Razlog za otkaz je jednostavan – u Fudbalskom savezu Španije nisu zadovoljni što je Real Madrid neposredno pre početka takmičenja obelodanio da će novi trener kluba biti aktuelni selektor i na vanrednoj konferenciji za medije su saopštili da mu je uručen otkaz.

Navodno je Lopetegija preporučio kapiten ‘Kraljevskog kluba’ Serhio Ramos, ali je predsednik Saveza Luis Rubijales to negirao i rekao da, uprkos što je takav trenutak, drugačija odluka nije mogla da bude donešena.

Na taj način su se ispostavile tačnim informacije španskih medija koji su saglasni u odluci da je Real imao "užasan" tajming kod objavljivanja novog selektora.

"Jedan od najvećih skandala u istoriji Mundijala", često se ponavlja u lokalnim medijima.

Čelnici saveza su saopštili da će odustati od dva miliona evra kompenzacije od Real Madrida, kako bi momentalno prekinuli Lopetegijev ugovor.

"Ovo je urađeno bez našeg znanja. Ne osećam se izdanim, ali ovako mora. Hulen je bio sjajan trener, ali ne smemo da prihvatimo ovakvo ponašanje. Saopštio nam je odluku pet minuta pre nego što je zvanično objavljena", istakao je Rubijales.

Nekadašnji šef stručnog štaba Porta leta 2016. je seo na klupu ‘Crvene furije’, nasledivši Visentea Del Boskea.

"Razgovarao sam sa igračima. Učiniće sve da odigraju sjajan turnir. Ova odluka je doneta uz punu saglasnost Fudbalskog saveza", dodao je predsednik.

Još interesantnije u celoj priči je da je Lopetegi pre samo 21 dan potpisao novi ugovor do 2020. godine.

Španija za dva dana započinje nastup na Mundijalu duelom sa Portugalom u Sočiju, a potom joj slede utakmice sa Iranom i Marokom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

179 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve