Dembele poklonio Mauritaniji novac sa Svetskog prvenstva

Krilni napadač Barselone Osman Dembele uradio je nešto pomalo slično kao i njegov saigrač iz reprezentacije Kilijan Mbape.

Izvor: B92

Nedelja, 22.07.2018.

15:16

Dembele poklonio Mauritaniji novac sa Svetskog prvenstva
Getty images

Dembele je bonus novac (oko 350.000 evra), koji je dobio kao osvajač Mundijala poklonio za izgradnju džamije u rodnom mestu njegove majke u Mauritaniji.

Diaguli će dobiti novu bogomolju, mada je Dembele rođen u Vernonu i odrastao u Evreu u Francuskoj.

On je jedan od 15 igrača koji imaju afričke korene, a igrali su za "Trikolore" na ovom prvenstvu. Dembeleova majka je poreklom iz Senegala i Mauritanije, a otac iz Malija.

Dembele je prošle godine prešao iz Borusije Dortmund u Barselonu za koju je odigrao 23 meča i borio se sa povredama. Pre Borusije igrao je za Ren.

Da podsetimo, prethodno je Kilijan Mbape rekao da će premije sa Svetskog prvenstva u Rusiji donirati za pomoć deci sa teškoćama u razvoju jer, kako je rekao - novac nije bitan kada se igra za reprezentaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: