Umtiti heroj "Trikolora" – Francuska prvi finalista Mundijala!

Fudbaleri Francuske prvi su finalisti Svetskog prvenstva u Rusiji, pošto su u polufinalu savladali Belgiju sa 1:0.

Uživo meč mogli ste da pratite putem našeg LIVE BLOGU.

Izvor: B92

Utorak, 10.07.2018.

19:00

Umtiti heroj
Foto: Getty Images

Jedini pogodak na meču postigao je štoper Barselone Samuel Umiti. Grizman je u 51. minutu izveo korner, a Umiti je glavom savladao Tiba Kurtou.

Izabranici Didijea Dešana u finalu igraće protiv boljeg iz susreta Engleske i Hrvatske. Taj meč igra se u sredu od 20 časova na stadionu Lužnjiki u Moskvi.

Utakmicu bolje je otvorila ekipa Belgije koja je preko Azara imala dobre šanse. Francuska se potom brzo probudila i preuzela inicijativu.

Napadi Belgije izgledali su opasnije, ali su "Trikolori" bili ti koji su imali više šuteva van i u okvir gola. Prva velika šansa viđena je u 21. minutu kada je Loris sjajno odbranio šut Tobija Aldervirlda.

Loris je kod ove situacije spasao Francusku, a isto to uradio je njegov kolega sa druge strane u 40. minutu. Pavar je odlično šutirao, ali je njegov pokušaj sjajno odbranio Tibo Kurtoa.

Igrao se dobar fudbal u prvih 45 minuta, međutim mreže su mirovale i na semaforu bilo je 0:0. Kao i prvo poluvreme i drugo je bolje krenula Belgija, međutim mali trenutak nepažnje ih je stavio u položaj da jure gol zaostatka. Šut Olivije Žirua blokiran je bio u 51. minutu, nakon čega je lopta otišla u korner.

Grizman je izveo udarac iz ugla, lopta je išla na prvu stativu gde se našao Samuel Umititi. Štoper Barselone odlično je anticipirao i glavom savladao Tiba Kurtou. Golman Belgije nije imao nikakve šanse.

Posle primljenog pogotka Belgijancima je bilo potrebno vreme da se oporave. Ubrzo su to uradili i krenuli sa žestokim napadima. Ulaskom Drisa Mertensa dodatno su osvežili napad.

Pokušavali su visokim loptama, međutim odbrana Francuske na čelu sa Lorisom, Umtitijem i Varanom bila je odlična. Felaini je zapretio u 65. minutu, a potom i Vitsel u 81.

Promene na semaforu nije bilo, do kraja meča Francuska je mogla i da udvostruči prednost, ali se isprečio Kurtoa. Francuska zasluženo ide dalje, ali je i Belgija pokazala odličnu igru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

271 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: