Golčina Krosa za pobedu Nemačke u nadoknadi vremena!

Reprezentacija Nemačke pobedila je Švedsku sa 2:1 u drugom kolu Grupe F Svetskog prvenstva u Rusiji.

Tok meča možete pratiti u našem LIVE BLOGU.

Izvor: B92

Subota, 23.06.2018.

19:30

Golčina Krosa za pobedu Nemačke u nadoknadi vremena!
Getty images

Nemačka je pobedila zahvaljujući Marku Rojsu i Toniju Krosu, koji je dao neverovatan gol u 96. minutu meča. Prethodno je genijalan pogodak postigao i Ola Toivonen i tako je Švedska povela 1:0.

Ipak, jasno je bilo od starta da će Nemačka igrati bez mnogo rezerve. Napade je često vukao Kimih, Rojs je bio u ulozi momka koji bi da servira gol, a pogodak je iz kaznenog prostora napadao, formacijski jedini špic Nemaca Timo Verner.

U praksi - svi su napadali i ti napadi su u prvih desetak minuta nagoveštavali da je pitanje trenutka kada će Nemačka dati gol.

Već u drugom minutu opasna šansa pred golom Švedske i prve muke za Olsena. Verner je u kaznenom prostoru glavom spustio za Rojsa, a ovaj je šutirao i izblokiran je.

Šest minuta kasnije, Draksler je prošao po levoj strani i ubacio loptu koja je bila između centaršuta i udarca ka golu, ali je u svakom slučaju prošla blizu stative.

Samo minut kasnije Rojs ubacuje na peterac za Vernera, a Lindelef reaguje ispred njega i spasava gol.

Međutim, najopasniju priliku u prvih dvadesetak minuta je imala Švedska. Berg je posle greške Ridigera istrčao kontru i samo ga je Nojer delio od mreže. Iza leđa mu je bio Boateng koji je uspeo da ga sustigne, gurne dovoljno da pomalo neodlučni Berg šutira traljavo i da mu Nojer odbrani.
Getty Images
Nojer ništa nije mogao u 33. minutu kada je posle greške Nemaca na sredini terena, Berg je povukao loptu, prosledio Klasonu, a ovaj ubacio u kazneni prostor Toivonenu.

Toivonen izvrsno spušta loptu grudima i podiže je stopalom u lob koji ni dvostruko viši Nojer ne bi mogao da skine rukavicom i Švedska je povela 1:0.

Valja napomenuti da su Nemci u tim trenucima imali posed lopte od skoro 80 odsto. Osim toga, samo u prvih desetak minuta su Nemci razmenili više od 100 dodavanja, a Šveđani tek desetak.

Gindoan je u 38. minutu opasno šutirao, Olsen je odbranio, a do kraja prvog dela je Švedska mogla do 2:0.

Berg je dobio idealnu loptu posle orekida, pucao je sa desetak metara glavom, a Nojer je krajnim naporom istrgao tu loptu iz ćoška svog gola i potvrdio klasu uprkos povredi koja ga je dugo mučila.
Foto: Getty Images
To je bio znak za buđenje tima Joakima Leva i u drugom poluvremenu je samo Nemačka igrala fudbal. Ušao je Mario Gomes umesto Julijana Drakslera, a Lev je sve karte bacio na napad.

Idealan scenario za njegovu ekipu desio se u 48. minutu kada je Marko Rojs bio na pravom mestu. Izvukao se Verner na bok, poslao loptu po zemlji za Gomesa, ovaj je pao, ali je sve to Rojs ispratio i smestio loptu u mrežu za 1:1.

Već minut kasnije Kros je umalo pogodio mrežu kada se njegov udarac od švedskog igrača odbio u korner. Šezdeset prvi minut, Rojs sam ispred gola, lopta Kimiha idealna, a Marko pokušava petom i ne uspeva.

Nizali su šanse Nemci sve do 82. minuta kada je zbog starta na Bergu Boateng dobio drugi žuti karton i bio isključen.

Tada je Švedska pripretila, Grankvist je glavom umalo dao gol, ali je Nojer još jednom reagovao vrhunski u 84. minutu.

Slično je uradio i Olsen u 88. posle udarca Krosa glavom, ali nije mogao da odbrani u šestom minutu nadoknade istom igraču.

Rojs je namestio loptu pored kaznenog prostora, samo je pipnuo dovoljno da se Kros zaleti i pošalje hirurški preciznu loptu u malu mrežu Olsenovog gola za veliko slavlje i pobedu Nemačke.

Oni sada imaju tri boda, koliko i Šveđani, a jedino se izdvajaju Meksikanci sa šest. Naredni meč Nemačka igra protiv Južne Koreje, a Švedska priotiv Meksika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

481 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: