'Zbornaja' pregazila Egipat – Rusija na vratima istorije!

Reprezentacija Rusije došla je na korak do istorijskog plasmana u osminu finala Svetskog prvenstva, posle pobede nad Egiptom u prvom meču drugog kola grupe A – Egipat 3:1 (0:0).

Utakmicu ste mogli pratite u našem Live blogu.

Izvor: B92

Utorak, 19.06.2018.

19:40

'Zbornaja' pregazila Egipat – Rusija na vratima istorije!
Photo by Richard Heathcote/REMOTE/Getty Images

Domaćini sada imaju šest bodova, posle ubedljivog trijumfa nad Saudijskom Arabijom u prvom meču i može se reći da su već obezbedili istorijski plasman u osminu finala, prvi od kada se takmiče kao samostalna zemlja.

Da bi se našli među šesnaest najboljih ekipa sveta dovoljan im je i bod protiv Urugvaja u poslednjem kolu, ali se to praktično već i sada može konstatovati jer je naučna fantastika očekivati da Saudijci slave protiv 'Urusa' i Egipćana, i to veoma ubedljivo.

Sam početak susreta obeležio je furiozan start domaćina, koji je u uvodnih desetak minuta tri puta opasno zapetio, najpre preko Artjoma Dzjube, odnosno šutem sa distance Denisa Čeriševa, da bi Egipćani uspeli da se oslobode nedugo zatim i da stignu do svog prvog udarca iz ugla.

Prvo poluvreme obeležila je uglavnom izjednačena igra, uz veliku borbu na sredini terena, ali i veliki broj netačnih dodavanja na obe strane.

Šanse su uglavnom dolazile posle akcija sa krila ili prekida, a ’Faraoni’ su bili ti koji su ipak bili bliži vodećem pogotku.

Pre svih Mahmud Hasan Trezege, čiji udarac sa dvadesetak metara, u 16. minutu, odlazi zamalo pored dalje stative, dok je Mohamed Salaha, u samom finišu prvog dela igre, bio još bliži sa slične razdaljine.
Photo by Francois Nel/REMOTE/Getty Images
Međutim, situacija se dijametralno promenila već posle 120 sekundi igre u nastavku, kada je u tragičara susreta izrastao kapten Egipćana Ahmed Fati – nespretnom intervencijom na ivici peterca.

Posle centaršuta Aleksandera Golovina, Mohamed El Šanavi boksovao je loptu, Roman Zobin traljavo šutirao, ali je Fati na ivici peterca, u želji da otkloni opasnost, skrenuo loptu i prevario sopstvenog čuvara mreže.

Ekipa Stanislava Čerčesova nastavila je sa napadima i posle stečenog vođstva, a to joj se ponovo isplatilo već u 59. minutu, a Denis Čerišev izjednačio se sa Kristijanom Ronaldom na čelu liste strelaca, doduše – uz meč više.

Nije se domaćin ni time zadovoljio, a sve je i definitivno bilo rešeno u 62. minutu – kada je Artjom Dzjuba napokon uspeo da nagradi sebe za veliki trud koji je uložio u ova dva meča, za svog drugi gol.

Lepo se zagradio snažni centarfor, a onda još lepšim driblingom ostavio čuvara iza sebe i lako unutrašnom pogodio bliži ugao.

Tim Ektora Kupera do kraja susreta uspeo je da se upiše na semafor, ujedno i da postigne prvi pogodak na šampionatu, a strelac je bio Mohamed Salah iz penala u 73. minutu, posle faula upravo nad njim, ali i intervencijom VAR.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

219 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: