Ima li Srbija svog heroja Romana Toresa?!

Otvarajuća utakmica Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji, lako bi mogla da bude i zatvarajuća. Linija je tanka, jedan gol mogao bi da odredi dalji tok Šampionata. Ali i ne mora, s tim što bi „vađenje“ protiv Švajcarske i Brazila bio podvig ravan plasmanu našeg prvaka u Ligu šampiona. Remi bi nas stavio u poziciju „zamrznutog konflikta“, dakle sudbina bi nam bila neizvesna, bili bismo napeti, zavisili bismo i od drugih...

Izvor: Žikica Baboviæ

Četvrtak, 14.06.2018.

12:16

Ima li Srbija svog heroja Romana Toresa?!
Foto: StarSport

Zato nam je protiv Kostarike potreban jedan Roman Tores.

Taj momak je odveo Panamu direktno na Svetsko prvenstvo u Rusiji, prvi put u istoriji, golom u 88. minutu utakmice protiv Kostarike. Baš jedan takav treba i Srbiji u duelu sa „Tikosima“. Da preko njih uzleti i uhvati visinu s koje se vidi drugi krug takmičenja.

Danas, dakle, počinje Svetsko prvestvo u fudbalu i, znam da je teško poverovati, ali glavni skandal majstori nismo mi već Španci, a ni Meksikanci ne zaostaju mnogo. „Furija“ je smenila preko noći selektora Hulena Lopetegija, na klupu je stigao Fernando Jero i to je glavna tema na Mundijalu u Rusiji. Malo pre početka tema su bili Meksikanci. Malo su se zaigrali sa tridesetak „gošći“, slike su završile u novinama i eto problema.
Roman Tores (Foto: Getty images)
Mi se tu nekako držimo po strani, svi se u reprezentaciji smeškaju, hvale atmosferu, kažu spontano a ne zato što su tako dogovorili, igrači malo izbegavaju novinare, doduše ne svi, i za sada je sve u redu.

Na provokacije „Švajcaraca“ s Kosova ne nasedaju, Nejmara ignorišu i briga ih „što ne zna ko je Aleksandar Mitrović“.

Da li u Svetlogorsku gledamo Potemkinovo selo ili je Srbija naučila mnogo iz svojih grešaka s pretkodnih šampionata i pokazuje sada svoju pravu fasadu, videćemo već u nedelju 17. juna, kada je u Samari za 14 časova zakazan meč sa Kostarikom.
Foto: StarSport
Od koga možemo da očekujemo da zada finalni udarac Kostarikancima?

Za početak Srbiji je potreban Nemanja Matić u svom najboljem izdanju, Aleksandar Mitrović na nivou igara iz Fulama u minulom šampionatu, Adem Ljajić koji igra vrhunski svih 90 minuta, Dušan Tadić iz kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, Filip Kostić sa smirenim živcima i brzim nogama, uigrana odbrana, bez obzira da li će Branislav Ivanović biti desni bek ili desni štoper, sigurni Vladimir Stojković.

I možda najvažnije od svega da Sergej Milinković Savić ostane hladne glave, ne podlegne pritisku, transfer spekulacijama, i ogromnim očekivanjima.
Foto: StarSport
Priče o smeni bivšeg selektora Slavoljuba Muslina jer nije pozivao Milenkovića Savića, eventualni transfer težak milione i milione, podigli su očekivanja od ovog igrača. Njegov debi u takmičarskim utakmicama biće „meč visokog rizika“. Ukoliko, međutim, ponovi utakmice iz Lacija, nema sumnje da su „orlovi“ dobili ogromno pojačanje za Svetsko prvenstvo.

Ono što smo videli na treninzima, ljutnju Aleksandra Kolarova na jednog od pomoćnih trenera što je svirao faul i nije ih „pustio da igraju fudbal“, „cepanje“ Veljkovića i Jovića u borbi za loptu, sklekovi Prijovića jer nije na vreme uleteo u „trojku“, daju nam nadu da Srbija ima neki novi imidž.

Želimo da verujemo da nije sve bila samo predstava za javnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: