Đukić o Srbiji na SP: Iz jake odbrane do pobede

Trener Partizana Miroslav Đukić naglasio je da reprezentacija Srbije može do dobrog rezultata na Svetskom prvenstvu samo ako bude igrala kao tim.

Izvor: B92

Utorak, 12.06.2018.

10:03

Đukić o Srbiji na SP: Iz jake odbrane do pobede
Foto: StarSport

U četvrtak počinje Mundijal u Rusiji gde će Srbija biti jedan od 32 učesnika.

"Najveća fudbalska scena, smotra najboljih selekcija, najboljih igrača. Svi žele da budu tamo, da ostvare uspeh, da ostave pečat. Svi ulaze sa velikim željama", rekao je Đukić za B92.

Svetsko prvenstvo redovno izbacuje individualne heroje, ali Đukić ističe važniji detalj koji će biti ključan na Mundijalu.

"Odlučuju sitnice i detalji na koje morate da pazite. Morate da budete tim, da budete ekipa. Takmičarski duh. Morate da budete tamičari. Neće tu pobediti ni ekipe koje imaju velike igrače već oni koji se budu dobro takmičili. Morate igrati na rezultat, tad ekipa radi dobro kao tim, kao blok".

Taj "tim" će biti ključan i za Srbiju, prema mišljenju bivšeg reprezentativca.
Foto: StarSport
"Mislim da imamo dobru, takmičarsku ekipu. Biće bitna prva utakmica protiv Kostarike. Veoma, veoma bitna. Potrebna su nam tri boda da uđemo mirnije u narednu fazu. Svi mislimo da će biti lako, ali neće biti nimalo lako. Sve ono što morate da uradite kasnije je dvostruko teže. Videli smo koliko je Švajcarska dobra i ozbiljna selekcija, a da ne pričam o Brazilu koji je po mom mišljenju favorit za osvajanje. A ne bi bilo dobro da moramo da se "vadimo" na Brazilu. Sigurno je da će biti veliki pritisak na prvoj utakmici. Moramo da budemo svesni da možemo da pobedimo jedino kao tim, kao ekipa, čvrsta, defanzivna i iz te dobre odbrane i čvrste igre pobeđujemo. Mi nismo ekipa koja može da igra na gol više, nemamo to, ali smo dobra ekipa, takmičarska iz čega možemo da idemo na pobede".

Srbija će na SP igrati u Grupi E sa Kostarikom, Švajcarskom i Brazilom.

"Svaka utakmica je za sebe, imaćemo mali pritisak prolaska grupe. Nama je vrlo bitno da prođemo grupu jer nismo dugo bili na SP, tako da bi nam sve posle toga bilo mnogo lakše. Jednom ostvaren cilj i igračima bi pao tere s leđa, bilo bi im lakše da igramo. Bilo bi mnogo bolje i za naciju i za naš fudbal. To bi mnogo rasteretilo igrače. Potreban nam je mir, siguran sam da će ga ljudi iz reprezentacije obezbediti, da ne bude mnogo "gungule" oko ekipe. Da se ekipa fokusira na utakmice i da idemo iz meča u meč".
Foto: EPA/CHRISTIAN BRUNA
Pred svako SP jedno od ključnih pitanja je da li bi sa igračima na turnir trebalo da buduju članovi porodice.

"U nekim momentima moraju da budu sami, ali nije problem ako su tu i porodice da svaki slobodan momenat podele s njima. Jer i to je bitno, da imaju oduška. Ne može se biti koncentrisan sve vreme, u nekim momentima je potrebno i opuštanje".

Đukić nas nije mnogo iznenadio sa svojim spiskom favorita.

"Brazil, Španija, uvek Nemačka, Argentina. To su selekcije koji su favoriti, na papiru. Videćemo šta je realnost".

Nekoliko dana pre početka SP, njegov Partizan je počeo pripreme za novu sezonu.

"Na prvom mestu je Partizan, ostalo ćemo pokušati da ispratimo što više možemo", zaključio je Đukić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: