"Orlovi", srećno u Rusiji! (FOTO/VIDEO)

Fudbaleri Srbije otputovali su u ponedeljak u Rusiju, gde u četvrtak počinje FIFA Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.06.2018.

10:00

Foto: StarSport

Tim Mladena Krstajića će narednih 18 dana boraviti u Svetlogorsku, mestašcu u blizini Kalinjingrada.

"Orlovi" će u Rusiji igrati u Grupi E protiv Kostarike (17. jun, Samara), Švajcarske (22. jun, Kalinjingrad) i Brazila (27. jun, Moskva).

Ako prođe dalje, srpski tim će se u osmini finala sastati sa nekom reprezentacijom iz Grupe F, koju čine Nemačka, Meksiko, Švedska i Južna Koreja. "Lep je osećaj ići na ovako kvalitetno takmičenje. Nadam se da ćemo sa još lepšim osećajem da se vratimo. Imamo samopouzdanje, znamo šta nas čeka. Biće teško, ali i lepo. Jedva čekamo da počne", rekao je Aleksandar Mitrović na aerodromu "Nikola Tesla" pred let u Rusiju.

Srbija se proteklih sedam dana spremala u Austriji, izgubila je od Čilea 1:0 i pobedila Boliviju 5:1, u mečevima koji su bili pre svega priprema za Kostariku. "O njima znamo skoro sve. Čeka nas organizovana, kompaktna reprezentacija, koja igra taktički dobro. Neće biti lako, u svakoj utakmici će biti teško. Prva je najbitnija i nadam se da ćemo dobrim rezultatom, odnosno pobedom početi takmičenje", dodao je strelac het-trika u drugom meču.

Jedan od ključnih igrača našeg tima Dušan Tadić očekuje plasman u nokaut fazu Svetskog prvenstva.
Foto: StarSport
"Očekujemo da prođemo grupu, težimo ka novim ciljevima. Prvi je bio da se plasiramo, to smo ostvarili i sledeći cilj je da probamo da prodjemo grupu. Biće veoma teško, ali se nadamo da ćemo uspeti. Videćemo koji je krajnji domet, nepredvidivo je. Sve je moguće ako prođemo grupu", rekao je Tadić.

Plejmejker Sautemptona smatra da Bolivija nije prava slika onoga što čeka Srbiju u Rusiji.
Foto: StarSport
"Tek sledi ono pravo. Sve tri ekipe u našoj grupi su veoma ozbiljne i tu nas tek čekaju prava iskušenja. Kostarika je tvrda reprezentacija, igra na kontranapade, a brani se sa svim igračima. Bitno je da igramo kao tim, da lopta cirkuliše i mislim da imamo to nešto čime možemo da rešimo utakmicu. Nadam se da ćemo uspeti u tome", dodao je Tadić.

Kapiten reprezentacije Aleksandar Kolarov rekao je da je ekipa veoma motivisana da napravi odličan rezultat na Mundijalu.
Foto: StarSport
"Hvala na toplom ispraćaju koji pokazuje koliko Srbija voli fudbal i veruje u nas. Svesni smo gde idemo i koga predstavljamo, ovo je vetar u ledja da predstavljamo Srbiju na pravi način", rekao je Kolarov.

Potom je kapiten sa selektorom Mladenom Krstajićem presekao tortu dobijenu od ljudi sa aerodroma koji su izrazili uverenje da su spremni vodeni topovi za povratak iz Rusije, gest koji se koristi u slučaju velikih uspeha.
Foto: StarSport
Srpski fudbaleri ispraćeni su u Rusiju uz zvuke pesme "Pukni zoro". Avion sa srpskim fudbalerima je tačno u 10.32 odleteo sa aerodroma "Nikola Tesla".
Foto: StarSport
Foto: StarSport
Foto: StarSport
Foto: StarSport
Foto: StarSport

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: