Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 04.06.2018.

15:24

Tunis

12 utakmica, 1 pobeda, 4 remija, 7 poraza, gol razlika 8:17

Izvor: B92

Autor:B92

Tunis
EPA-EFE/MARTIAL TREZZINI

Istorija na SP:

Tunišani će peti put igrati na Mundijalu, a prethodna četiri puta takmičenje su završavali već posle prve faze. Ostalo je, doduše, zabeleženo da su 1978. godine na Svetskom prvenstvu u Argentini bili 9. U Brazilu i Južnoj Africi (2014. i 2010.) nisu igrali, a pre toga su tru pita uzastopno bili učesnici završnog turnira, ali se nisu proslavili (24, 29, 26.)

Put do Rusije:

Tunis je poslednji krug afričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo dočekao u grupi sa Kongom, Libijom i Gvinejom. Iz nje je izašao kao prvoplasirani tim (14), ali sa samo bodom više od Konga (13). Uoči poslednjeg kola Tunisu je bio dovoljan bod sa Libijom i utakmicu sa domaćem terenu završio je rezutatom 0:0.

Ključni igrači:

Reprezentativci Tunisa uglavnom nastupaju u Francuskoj, Egiptu, Saudijskoj Arabiji... Naim Sliti i Vahbi Kazri su zaduženi za kreiranje šansi, ali najboljeg nema. Jusuf Msakni je povređen, a bio je jedan od najzaslužnijiih što će Tunis da igra u Rusiji. Njegov izostanak iz tima Tunisa porede sa Argentinom bez Mesija ili Portugalije bez Ronalda. Nadolazeća zvezda mogao bi da bude Naim Sliti, fudbaler Lila na pozajmici u Dižonu. Njemu predviđaju da bi već posle Mundijala mogao u neki od top evropskih klubova.

Forma uoči:

Tunis – Iran 1:0

Tunis – Kostarika 1:0

Portugalija – Tunis 2:2

Tunis – Turska 2:2

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve