Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 04.06.2018.

15:17

Panama

Reprezentacija Paname je debitant na Svetskom prvenstvu.

Izvor: B92

Autor:B92

Panama
Photo by Otto Greule Jr/Getty Images

Istorija na SP:

Panama je debitant na svetskim prvenstvima, na prvih deset nije učestvovala, zatim se na narednih deset nije kvalifikovala, tako da je iz 11. puta uspela da prebrodi kvalifikacije i zaigra na završnom turniru. Panama je napravila podvig, ali će u Rusiji biti u grupi totalnih autsajdera.

Put do Rusije:

Panama je iskoristila neverovatan kiks Sjedinjenih Američkiih država u poslednjem kolu kvalifikacija u KONKAKAF zoni. Oni su, naime, pobedili Kostariku sa 2:1, a otpisani Trinidad i Tobago bio je bolji od SAD 2:1 i Panamci su kao trećeplasirani otišli u Rusiju, dok je Honduras sa istim brojem bodova igrao baraž sa Australijom. U završnoj fazi kvalifikacija Panama je doigrala 10 utakmica, tri puta je pobedila, četiri puta igrala nerešeno i tri puta izgubila.

Ključni igrači:

Panama nema zvezda u timu i oslanja se uglavnom na igrače koji igraju amerčku MLS. Samo četiri pozvana igrača sui z Evrope, a dvojica igraju sa B timove Deportiva i Genta. U reprezentaciji igraju dva 37-godišnjaka (kapiten Felipe Baloj i najbolji strelac Blas Peres), a tu su idva 36-godišnjaka. Još šest reprezentativaca ima 30 i više godina.

Forma uoči SP:

Danska – Panama 1:0

Švajcarska – Panama 6:0

Trinidad i Tobago – Panama 0:1

Panama – Severna Irska 0:0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve