Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 04.06.2018.

09:00

Island

Nikada ranije nisu igrali na Svetskom prvenstvu, pa će im ovo biti svečani debi na velikoj sceni.

Izvor: B92

Autor:B92

Island
Foto: Getty Images

Istorija na SP:

Posle istorijskog nastupa na Evropskom prvenstvu i prolaza u samu završnicu, sjajan momentum i pravi pristup fudbalu krunisali su prvim plasmanom na Mundijal u istoriji.

Put do Rusije:

U izuzetno teškoj i zahtevnoj grupi, zajedno sa Hrvatskom, Ukrajinom, Turskom i Finskom završili su na prvom mestu, još jednom pokazavši da sve ono što su uradili u Francuskoj pre dva leta, uključujući i pobedu nad Engleskom i plasman u četvrtinu finala, nikako nije slučajno. Zabeležili su samo dva poraza, pored sedam trijumfa i jednog remija, uz gol razliku 16:7, pobedivši u pet od poslednjih šest susreta u grupi. Kao najvažnije i najimpresivnije ističu se one u Istanbulu nad Turskom (3:0) i nad Hrvatskom kod kuće (1:0).

Ključni igrači:

Iako uvek u prvi tim stavljaju timsku igru i timski duh, nesporno je da Skandinavci imaju nekoliko igrača koji odskaču kvalitetom, ali je u prvom planu svakako ofanzivni vezista Evertona Gilfi Sigurdson. On bi trebalo najveću pomoć da ima od kolega vezista – kapitena Arona Gunarsona iz Kardif Sitija, Barnlijevog Johana Berga Gudmunsona i Emila Halfredsona iz Udinezea, dok se golovi očekuju Augsburgovog Alferda Finbogasona i centarfora PSV Ajndhovena Alberta Gudmundsona.

Forma uoči SP:

Koliko god prijateljske utakmice i nisu preveliki faktor za ono što nas čeka u Rusiji, isto tako je lepo videti da vaša zemlja igra dobro i beleži dobre rezultate u poslednjim proverama pred Mundijal. Međutim, Islanđani ne mogu da se pohvale dobrim igrama i pozitivnim rezultatima pošto ne znaju za pobedu još od kraja marta prošle godine, kada su savladali Republiku Irsku. Poraženi su od Češke Rebuplike, Meksika, Perua i Norveške, dok su sa Katarom odigrali nerešeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve