Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 04.06.2018.

09:00

Nemačka

106 utakmica, 66 pobeda, 20 remija, 20 poraza, gol razlika 224:121

Izvor: B92

Autor:B92

Nemačka
Photo by Markus Gilliar - Pool/Getty Images

Istorija na SP:

Nemačka će u Rusiji učestvovati dvadeseti put na Mundijalima. Najveće uspehe ostvarila je 1954, 1974, 1990. i 2014. godine kada su bili šampioni sveta. “Panceri“ su pre četiri godine osvojili 'Sveti gral' u Brazilu kada su u finalu golom Marija Gecea savladali Argentinu. Nemačka je druga najtrofejnija reprezentacija na Šampionatima sveta, pošto imaju titulu manje od Brazila.

Put do Rusije:

Aktuelni prvaci sveta odigrali su jedan od najdominantnijih kvalifikacionih ciklusa, pošto su u grupi C ostvarili svih deset pobeda, uz gol razliku 43:4. Nemačka je u grupi završila ispred Severne Irske, Češke, Norveške, Azerbejdžana i San Marina. “Panceri“ su postizali više od četiri gola po meču, dok podatak od četiri primljena dosta govori o njihovoj nadmoći u zadnjoj liniji.

Ključni igrači:

Svaka reprezentacija mora da ima ključne igrače, međutim Nemce skoro nikada nije definisao jedan fudbaler, već isključivo tim. Kod Nemačke sve kreće od odbrane, tj. od Manuela Nojera i štoperskog para Humels-Boateng. U veznom redu očekuje se od Krosa i Ozila da 'vuku konce', dok će u napadu skoro pa sve zavisiti od Milera, Gomeza i Vernera. Kada bismo morali da se odlučimo o tri glavna igrača, to bi verovatno bili Nojer, Ozil i Miler, međutim podsećamo da je kolektiv najvažnija reč u ovom sastavu.

Forma uoči SP:

Nemačka je u pripremnim mečevima birala samo najbolje protivnike (osim Austrije), međutim i pored toga očekivala se neka pobeda izabranika Joakima Leva. To se do sada još nije dogodilo, pošto su “Panceri“ remizirali sa Engleskom (0:0), Francuskom (2:2) i Španijom (1:1), dok su poraženi od Brazila (1:0) i Austrije (2:1). Forma Nemaca uopšte nije na zadovoljavajućem nivou, međutim radi se samo o pripremama i trebalo bi očekivati dobar odgovor aktuelnog šampiona sveta kada krene Mundijal u Rusiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve