Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 07.06.2018.

08:45

Da svi favoriti pobede – Srbija ne prolazi grupu, Brazil osvaja

Svetsko prvenstvo u fudbalu kreće za tačno nedelju dana, a mi vam donosimo zanimljivu priču šta bi se desilo kada bi svi favoriti pobedili na svojim utakmicama.

Izvor: B92

Autor:B92

Da svi favoriti pobede – Srbija ne prolazi grupu, Brazil osvaja
Photo by Paolo Bruno/Getty Images

Reprezentacija Srbije kao prvoplasirana plasirala se na Mundijal, međutim u grupi E kladionice daju malo veću prednost Švajcarskoj.

Brazil je tu (u grupi) bez premca glavni, dok se Kostariki daju najmanje šanse, iako je to reprezentacija koja pre četiri godine umalo prošla u polufinale najvećeg planetarnog događaja.

Iz ovoga se izvodi da iz grupe E u nokaut fazu prolaze Brazil i Švajcarska, dok bi Srbija morala da se zadovolji trećim mestom.

Kada je reč o ostalima iz grupe A dalje prolaze Urugvaj i Rusija, B - Portugal i Španija, C - Francuska i Danska, D - Argentina i Hrvatska, F - Nemačka i Meksiko, G - Belgija i Engleska, odnosno H - Poljska i Kolumbija.

U nokaut fazi, Portugal bi izbacio Urugvaj, Hrvatska bi bila eliminisana od Francuske, kao i Meksiko od Brazila i Poljska od Belgije.

Na drugoj strani žreba Španija je favorit protiv domaćina Rusije što znači da prolazi dalje, Argentina izbacuje Dansku, Nemčka bi bila bolja od Švajcarske, dok bi Englezi savladali Kolumbiju.

U četvrtini finala bismo onda gledali prave klasike – Portugal/Francuska, Brazil/Belgija, Španija/Argentina, Nemčka/Engleska – a dalje bi prošli "Trikolori", "Selesao", "Crvena furija" i "Panceri".

U velikom finalu na programu bi bila repriza prošlogodišnjeg polufinala i prema kvotama Brazil bi se osvetio Nemačkoj i postao šampion sveta.

Pre mesec/dva Nemačka je bila glavni favorit, ali usled lošije forme tokom pripremam kvota na njih je porasla i Brazil je sada glavni favorit za titulu.

Naravno, fudbal je prelepa igra baš zato što se dešavaju iznenađenja, veća ili manje, i šanse da se ovakav žreb vidi su minimalne, ali svakako je zanimljivo videti 'šta bi bilo kad bi bilo'. Svetsko prvenstvo u Rusiji na programu je od 14. juna do 15. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve