Nova vest
Fudbal

Sreda, 13.06.2018.

11:25

Bila je "klinički mrtva" – čovek koji je oživeo FIFA

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino rekao je da se pod njegovim vođstvom ta organizacija transfomisala od "klinički mrtve" do "žive i zdrave".

Izvor: B92

Autor:B92

Bila je
Photo by Catherine Ivill/Getty Images

Infantino je na godišnjem kongresu FIFA u Moskvi rekao da je ta organizacija sada "puna radosti i strasti sa vizijom za svoju budućnost".

Infantino je u februaru 2016. godine izabran za predsednika Fife, devet meseci pošto je američko i švajcarsko tužilaštvo pokrenulo istrage o mitu i korupciji u kojima su učestvovali visoki zvaničnici Fife, uključujući i njenog tadašnjeg predsednika Sepa Blatera.

Izbori za predsednika FIFA biće održan 5. juna naredne godine u Parizu, a Infantino još nije rekao da li će se kandidovati za novi mandat.

On je rekao da je FIFA sada "apsolutno transparentna" u svojim finansijama, sa prihodom od više od 6,1 milijardi dolara za četvorogodišnji komercijalni ciklus vezan za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

"To je ostvareno uprkos najgoroj krizi koja je pogodila FIFA", naveo je Infantino.

Delegatima FIFA bi trebalo da se obrati i predsednik Rusije Vladimir Putin, pre nego što počne glasanje za domaćina Mundijala 2026. godine.

Kandidati su Maroko i zajednička kandidatura SAD, Kanade i Meksika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve