Nova vest
Fudbal

Utorak, 05.06.2018.

12:05

"Klinci su mangupi, Tadić bi 'podbo' pored Mesija i Ronalda"

Bivši srpski fudbaler Saša Ćurčić izjavio je da su Švajcarska i Kostarika rivali "po meri" na Mundijalu u Rusiji i da sve zavisi od izabranika Mladena Krstajića.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Kup prijateljstva prom

"Švajcarska i Kostarika spadaju u srednju klasu, tako da sve zavisi od naše inspiracije. Mislim da su ovi klinci dovoljno bezobrazni, da su mangupi… Vidim da Tadić u Premijer ligi 'lupa' lažnjake Englezima i šalje ih 'po burek'. Toliko hladnokrvan da imam utisak da Mesi ili Ronaldo stanu ispred njega, da bi opet uzeo da šmekerski podbode loptu. Neka podbada i u Rusiji i on i Matić i ostali…. Samo da izgrade jak timski duh jer ako imaš pozitivnu svlačionicu, imaš i rezultate", rekao je Ćurčić na "Kupu prijateljstva".

Kao pravi primer zajedništva označio je selekciju Portugalije i njen put do titule prvaka Evrope.

"Videli ste Portugal kako je osvojio prošlo Evropsko prvenstvo, pa na istom tom takmičenju Vels je došao do polufinala. Ej, Vels, imaju jednog igrača, samo Bejla. I Island je isto daleko dogurao tada, jer su bili ratnici. I upravo to zajedništvo, taj timski duh je krasio sve te tri ekipe. Zato verujem da ako naši budu ginuli jedni za druge, ako budu kao braća, da mogu daleko da doguraju. Oni imaju talenat, samo moraju da ostanu zajedno, do kraja".

Kako je naglasio, očekivao je da će srpski fudbaleri da završe kao prvi u kvalifikacionoj grupi ispred Republike Irske, Velsa i Austrije.

"Da sam ja bio selektor reprezentacije Srbije, Irce i Velšane bi dobio sa 5:0. Sve je to očekivano i znao sam da ćemo da odemo u Rusiju, zato što Rusiju i Srbiju vezuje ta bratska veza. Ne moramo više nigde da idemo, samo u Rusiju kad smo se plasirali. I zato svaka čast momcima na tome", u svom stilu izjavio je Ćurčić.

Dodao je i da ne prati srpski klupski fudbal već sedam godina, pa ni svoj Partizan, otkrivši da ne zna ni ko igra u njemu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve