Nova vest
Fudbal

Nedelja, 03.06.2018.

11:30

Deki za B92: Da mogu, menjao bih samo onaj meč sa Australijom...

Legendarni srpski fudbaler Dejan Stanković, baš kao u vreme kada je bio aktivan igrač, jedva čeka da počne Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Izvor: B92

Autor:B92

Deki za B92: Da mogu, menjao bih samo onaj meč sa Australijom...
Foto: B92

Stanković je posle fudbalske karijere ostao blizak reprezentaciji i u ekskluzivnom intervjuu za B92.net prisetio se kako je to izgledalo kada je on nosio dres sa nacionalnim grbom.

Deki je govorio o svojim uspesima, ali i pehovima sa Srbijom, načinu na koji se treba spremati za tako veliko takmičenje, kao i euforiji koje ono sa sobom nosi…

“I iz perspektive fudbalera je – jedva čekam da počne. Prvo kvalifikacije, pa pripreme pred takmičenje, onda sam odlazak na mesto gde se održava Svetsko prvenstvo tebi podiže veliku tenziju, želju i adrenalin. Dolaziš do tačke ključanja kada govoriš ‘Jedva čekam da počne, daj samo da izađem na teren”, počeo je Dejan Stanković priču za B92.net.

Mundijal u Rusiji stiže nakon jedne od najzanimljivijih sezona u evropskom fudbalu – igrači su izvesno umorni, ali to neće biti remetilački faktor kada mečevi počnu 14. juna.

“Promenio se fudbal i to dosta. Uzmimo samo englesku ligu ili Seriju A. Ko je, na primer, došao do polufinala Lige šampiona, kao kapiten Kolarov i odigrao gotovo sve utakmice u sezoni za Romu, sigurno je umoran. Ali dobiješ malu pauzu pred Mundijal, probaš da izađeš iz svega i glavu da odmoriš. Sledi drugi čin – spremanje, odmor nestaje jer je Svetsko prvenstvo unikatno. Ne znaš da li ćeš igrati, koliko puta ćeš učestvovati i da li ćeš dobiti šansu uopšte da se ponovo plasiraš. Umor sigurno postoji, ali pada u drugi plan”.

Srbija na čelu sa selektorom Mladenom Krstajićem putuje u Samaru nakon mini priprema u Austriji, a u grupi E će igrati sa Kostarikom, Švajcarskom i Brazilom.

“Pustimo ih da rade svoj posao. Sve vreme tokom ovih kvalifikacija, tokom kojih smo imali uspona i padova, verujem u njih. Mnogo je talentovana generacija, psihički su mnogo jaki, imaju dobru hemiju, dobar duh… Stavimo sve gluposti sa strane i počnimo da razmišljamo o samim protivnicima i takmičenju. Ne bi trebalo da se kaješ posle Mundijala i da razmišljaš u fazonu ‘Eh, da sam uradio ovo ili ono…’. Kreni već sada da se spremaš jer sve brzo prođe i ostaju ti zarezi koje ne možeš da promeniš”.

A koju bi on menjao da može?

“Meni je ostala ta utakmica sa Australijom koju bi jedino možda promenio u karijeri. Da mogu da menjam, tražio bih mogućnost da samo još jednom odigramo taj susret”.

Nekadašnji igrač Crvene zvezde, Lacija i Intera će, zajedno sa Sašom Ilićem, putovati u Austriju sa ‘Orlovima’.

“Dokaz da su ostavili dubok trag u svojim klubovima je to što ih svi pratimo i gledamo. Odlična je ideja što su treninzi u Pazovi otvoreni jer deca mogu da dođu do svojih idola, da se slikaju i dobiju autograme. To je pozitivna atmosfera koja se stvara oko nacionalnog tima. Zahvalio bih se Fudbalskom savezu Srbije i selektoru Krstajiću koji su Sašu Ilića i mene pozvali da budemo njihovi gosti na pripremama u Austriji. Prihvatio sam to sa velikim oduševljenjem, gledaćemo utakmicu sa Čileom i bićemo sa njima ta tri-četiri dana. Probaću da im kažem kako sam ja prošao na tim svetskim prvenstvima i, ako to bude pomoglo barem 0,1%, biću presrećan. Ali opet ponavljam – verujem da možemo dobro da prođemo. Sigurno je da ćemo delovati dobro kao tim, da ćemo biti nezgodni za svaku od ekipa i nadam se lepom rezultatu”, zaključio je Stanković za B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve