Belgija – Engleska 2:0 (1:0)

Reprezentacija Belgije osvojila je treće mesto na Svetskom prvenstvu u Rusiji pobedom nad Engleskom 2:0 u Sankt Peterburgu.

 Menije 4, Azar 82
  BEL   ENG  
  2 : 0  
Još samo jedna do kraja...
90+3 KRAJ! Kejn indisponiran, De Brejne briljantan!
Belgija zasluženo osvaja treće mesto na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Nadoknada vremena je bila samo formalnost jer su već posle gola Azara Englezi potpuno posustali, svesni da nema nade da urade nešto više do kraja utakmice.
88' Kejn traži podršku
Napadač Engleske traži podršku napred, ali teško je da će se ovde bilo šta menjati po pitanju rezultata.
Gol Azara

Getty images
Englezi namerno izgubili u grupi? Ne znam baš...
Dečko je umetnik
De Brejne u kontri.

Getty images
82' GOOOOOOOOL! Belgija vodi 2:0!
De Brejne je još jednom vrhunski procenio trenutak kada će uposliti Edena Azara, Azar je ostavio Džounsa na leđima i igrač Engleske nije mogao da uradi ništa protiv bržeg fudbalera. Azar je ušao u kazneni prostor i rutinski šutnuo po zemlji pored Pikforda za 2:0.
78' Najlepša akcija na utakmici, žalosno što je bez gola!
Belgija je igranje kontri podigla do umetnosti. Dve pete, jedno prebacivanje strana i volej Menijea – sve je bilo perfektno, ali je nestvarno dobro reagovao Pikford i spasao gol. Međutim, kada se pogleda cela akcija Belgije, verovatno je jedna od najlepših na prvenstvu.
"Dajem gol!"
Šut Dajera je prevario Kurtou, ali ne i Aldervirelda.

Getty images
76' Horor šut Mertensa
Mertens je na terenu zamenio Lukakua i u kontri zalomio udesno, imao sasvim pristojnu poziciju za šut, ali je šutirao užasno i daleko pored gola sa oko 16 metara.
Trenutak kada su Englezi pomislili "Ma daaaaaaj!"
Aldervireld vadi loptu sa gol linije.

Getty images
74' Napokon opasni Englezi
Lindgard prvo šutira glavom, malo pored gola, a onda i Megvajer na isti način posle prekida i konačno gledamo malo angažovanije Engleze.
Loš prijem burazeru, ko reče da ti je bio trener?
Romelu Lukaku posle lošeg prijema i propuštene velike šanse za gol.

Getty images
70' Aldervireld uklizavanjem spasao gol!
Dajer se izvukao sam ispred kaznenog prostora, ušao unutra i prebacio loptu preko istrčalog Tiba Kurtoe i kada se činilo da je to 1:1, Aldervireld je doklizao i sa gol linije izbacio loptu.
68' Šut Dajera, tek da se razmrdamo
Solidan pokušaj Erika Dajera sa dvadesetak metara, brani Kurtoa.
65' Englezi bez mašte, Belgija čeka
Dosadnih 20 minuta nastavka na Krestovski stadionu. Dok Englezi "bunare" u napadu i uglavnom idu po desnoj strani gde su Tripije ili Delf, centaršutevi ne pronalaze svoje mete, a Belgijanci čekaju prilike da zaprete iz kontri koje igraju zaista munjevito.
Recimo da je tako
"Lagano će Engleska, Belgija nije pobedila ni FK Kroasan"
Krenuli su Englezi kao bolje, ali...
Duel Loftus Čika i Vermelena.

Getty images
Prekid, ili odmah posle prekida

Getty images
56' Umetnik De Brejne, očajan prijem Lukakua
Kroz noge Stounsu je poslao maestralnu loptu za Lukakua, koji se opet izvukao jedan na jedan sa golmanom Engleske, ali je još jednom kao i u prvom poluvremenu loše primio dodavanje i stopostotna šansa je propala.
55' Kakva šansa za Kejna!
Lindgard prima loptu iz auta, podiže je za Kejna, a napadač kasni na nju praktično sam ispred gola. Engleska je mogla do izjednačenja.
Kritika na Azarov račun jer je previše driblao
51' To je to, prekidi su šansa
Odličan centaršut Tripijea u kazneni prostor, tamo je bio Stouns, ali Fertongen čisti ispred defanzivca Engleske. Moglo je da bude vrlo opasno i recept kako Engleska može da postigne gol pošto ubojitost iz igre nema.
49' Traljavo i u nastavku
Loftus Čik je probao da "uđe u gol", Rašford je zatvoren, pa dva napada Engleza završavaju lakim odbranama njihovih rivala. I dalje to izgleda traljavo i tromo.
Potpuno odsečen u prvom poluvremenu
Hari Kejn.

Getty images
46' Počelo je drugo poluvreme
Šta bismo mi dali da smo stigli do polufinala?
Ovako se završavala većina akcija
Blokirali su Englezi većinu udaraca Belgije, ali im je vezni red 'tanak' pa lako dozvoljavaju protivniku da osvajaju teren i to može lako da im se obije o glavu.

Getty images
45' Prekombinovali Belgijanci
De Brejne je bio u zoni šuta i nije hteo da šutira, nesebično je prosledio do Menijea na krilu koji bezuspešno centrira.

Getty images
40' Spori Englezi
Belgija mnogo brže vuče napade napred. Menije je u jednoj od prethodnih akcija sam pretrčao ceo teren po desnoj strani i probao da centrira, Englezi to ne pokazuju. Spori su u napadu i dok se njihov rival brani sa više igrača, "tri lava" ne mogu ništa da urade.
Navijači više veruju Belgiji
34' Azar u prilici, a Aldervireld kao napadač
Blokiran je udarac Edena Azara koji je opet lagano ušao u gol šansu, Englezi su imali korner. Lopta je došla do Aldervirelda i on je preko glave šutirao tek malo preko gola u maniru dobrih ofanzivnih vezista ili napadača.
Ovaj momak pravi mnogo problema odbrani
Englezi teško izlaze na kraj sa Lukakuom.

Getty images
30' "Đavoli" lako ulaze u šanse
Tilemans je šutirao sa 20 metara, blokiran je, ali Belgijanci lako ulaze i u kazneni prostor i u prilike za šut.
Par zanimljivosti
Ovde svi znaju da daju gol
Gledam Đokovića i Nadala, ne gledam "boljeg gubitnika"
24' Hari Keeeeeeejn!
Malo je falilo engleskom napadaču da u polukontri postigne gol za izjednačenje. Sterling je primirio loptu na 16 metara, spustio je za Kejna, a ovaj u padu šutirao malo pored gola.
20' Megvajer glavom
Englezi su tokom celog turnira bili odlični iz prekida, posle kornera je skočio Megvajer koji je već davao gol glavom na ovom prvenstvu. Ovog puta slično kao i Loftus Čik pre nekoliko minuta nije bio dovoljno jak i precizan šut.

Getty images
17' De Brejne lukavo
"Nož" lopta kroz odbranu za Lukakua, Lukaku je imao odličnu situaciju pred golom, ali nije imao i idealan prijem pa je lopta pobegla, a Belgija propustila izglednu šansu.
15' Loftus Čik je mogao bolje
Hari Kejn je ušao u kazneni prostor, pao, lopta se odbila do Tripijea na krilu, a on iz prve gađao Loftus Čika i pogodio. Odlična prilika i udarac glavom neometan, ali nedovoljno jak i precizan da se savlada Kurtoa.
14' Probao je Delf
Šut sa distance Delfa, Kurtoa to lagano brani.
Menije slavi gol

Getty images
11' Opasna šansa za Belgiju!
Pikford je spasao svoj gol kada je De Brejne dobio loptu iskosa i šutirao po zemlji. Lopta se odbila od jednog igrača Engleske i umalo prevarila Pikforda koji je odlično reagovao.
Gol Menijea

Getty images
8' De Brejne mislio da je Brazilac
Kevin De Brejne je bio leđima okrenut golu na ulasku u kazneni prostor, mogao je da se okrene i pronađe bolje rešenje, ali je umesto toga loptu petom probao da ubaci do peterca i nju su Englezi odbranili.
4' GOOOOOOOOOOL! Belgija vodi!
Lukaku kroz sredinu šalje loptu na levi bok za Nasera Šadlija, ovaj pronalazi Menijea na petercu. Kasnio je da zatvori centaršut Tripije i Menije je to kaznio golom već u četvrtom minutu.
2' Presing Belgije
Belgijanci izlaze visoko sa petoricom i napadaju zadnju liniju Engleske sa tri igrača. De Brejne je najistureniji u tom presingu, Englezi se za sada snalaze.
1' Počela je borba za treće mesto!
Bvelgijanci su krenuli sa centra.

Tanjug / AP Photo/Dmitri Lovetsky

Tanjug / AP Photo/Dmitri Lovetsky
Orkestar je spreman

Photo by Catherine Ivill/Getty Images
Može li Lukaku da nadmaši Kejna?
Malo slikovito, ko voli
Šta vi kažete?
Sastavi:
Belgija (3-4-3): Kurtoa – Vertongen, Kompani, Aldervireld – Menije, Vitsel, Tilemans, Šadli – De Brujne, Azar, Lukaku

Eengleska (3-5-2): Pikford – Džouns, Stouns, Megvajer - Tripije, Delf, Dajer, Rouz, Loftus Čik - Sterling, Kejn.

Možda vas zanima

Podeli: