Brazil – Meksiko 2:0 (0:0)

Fudbaleri Brazila pobedili su Meksiko sa 2:0 i prošli u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Rusiji. Meksiko je odigrao dobrih 25 minuta u prvom delu igre, ali je od tada Brazil počeo da igra mnogo bolje i do kraja zasluženo slavio.

 Nejmar 51, Firmino 89
  BRA   MEX  
  2 : 0  
Igrač utakmice
Jeste Meksiko odličan, ali razlika je očigledna
90+6' KRAJ. Brazil zasluženo pobeđuje
Brazilci su imali više šansi, kada su se razigrali u drugom poluvremenu, Meksiko nije mogao da uradi gotovo ništa na suprotnom kraju terena, pa je "Selesao" pokazao nadmoć i prošao dalje gde čeka boljeg iz duela Belgije i Japana.
Slavlje Brazilaca

Getty images
Uspeo je da je zakači
Očoa je levom nogom malo skrenuo loptu Nejmara, nedovoljno da ona ne dođe do Firmina na drugoj stativi. Asistencija Nejmara.

Getty images
Očou savladaš kad Očou zaobiđeš
Gol Firmina.

Getty images
Jedna od retkih odbrana Alisona

Getty images
89' GOOOOOOOOL! Brazil vodi 2:0!
Tek što je Firmino ušao umesto Kutinja dobro je istrčao kontru koju je poveo Nejmar po levoj strani. Nejmar je samo ćušnuo loptu pored Očoe, a u sličnoj situaciji kao i kod prvog gola, na drugoj stativi je bio Firmino koji je postigao gol za Brazil i verovatno rešio pitanje pobednika.
86' Prekidi su šansa
Korner za Meksiko, Alison izbacuje loptu van igre pored Karlosa Vele koji je bio u ofsajdu. Ipak, čini se da Meksiko najpre može da napravi problem Brazilcima iz prekida.
Osorio razmišlja
Kako da "potera" malo svoje igrače napred.

Getty images

Getty images
Ovo samo Nejmaru možda nije šaljivo
80' Oprezni Tite
Paulinjo izlazi, Fernandinjo ulazi u igru, par svežih nogu na sredini terena, Tite se opredelio da učvrsti sredinu terena kako bi otklonio opasnost od meksičkih napada.
79' Lozano ka Himenesu
Centrirao je agilni Lozano ka Himenesu posle dobre odbrane Meksika na Kutinju, ali samo do Alisona. Meksiko primoran da igra kontre iako bi morao da postigne bar jedan gol.
Može i kuća da gori...
Bio je delom u pravu, ali Brazil zasluženo vodi
75' Vilijan iz daljine
Po zemlji i precizno, ali nova odbrana golmana Meksika.
71' Lajun gazi Nejmara!
Migel Lajun je zgazio Nejmara dok je ovaj bio na zemlji u pokušaju da uzme loptu. Nije delovalo slučajno, a ako je bilo namerno, ovo je u najmanju ruku crveni karton. Roki nije pogledao snimak, Lajun je prošao dobro, a možda je Nejmaru ovog puta naškodila reputacija čoveka koji previše glumi.

Getty images
70' Šut Gvardada
Gvardado natrčava na loptu posle izbacivanja Tijaga Silve, šutira iz prve jako i po zemlji, ali ga Silva i blokira.
69' Ovo je Brazil kad se razigra
Brazil ima 18 šuteva na gol, sedam je išlo u okvir gola, a samo jednom je kapitulirao Očoa. Golman Meksika ima šest odbrana.
67' Vilijan - Nejmar kombinacija kao sat
Opet Vilijan utrčava levo gde se oseća najbolje na terenu, vraća Nejmaru, a ovome je falilo i malo sreće da lopta ne ode pored gola.
Čovek je majstor, nema šta
Očoa brani Paulinju.

Getty images
65' Golmani junaci
Ako Meksiko postigne gol ili prođe dalje, Očoa će posle Akinfejeva i Subašića biti i treći golman junak svoje ekipe na ovom prvenstvu samo u osmini finala.
63' Vilijan opasno šutira!
Vilijan dribla Salseda i šutira sa desetak metara, opet Očoa brani.
Nejmar Žezusu: Kasniš dečko

Getty images
60' Meksikanci konačno napali!
Dobar šut Karlosa Vele posle brze tranzicije Meksika. Nije bio dovoljno jak i precizan udarac da se savlada Beker, ali jeste za korner u koji golman Brazila izbija loptu.
59' Očoa nestvaran, Brazilci se poigravaju
Brazilci kombinuju na ulasku u kazneni prostor, Paulinjo dobija loptu sa boka i sa penala otprilike šutira u levi ćošak, ali samo Giljermo Očoa spasava Meksiko težeg poraza za sada.
55' Brazilci opet u naletu
Nejmar je šutirao još jednom, ovog puta nije pogodio.
Gol Nejmara
Nije mu bilo teško da završi akciju koju je sam i započeo.

Getty images
Nije mogao da odbrani baš sve
Očoa.

Getty images
51' GOOOOOOOL! Nejmar!
Petom je ostavio Nejmar loptu Vilijanu i krenuo da se ubacuje u kazneni prostor. Vilijan je utrčao po levoj strani i oštro po zemlji centaršutem zaobišao Očou. Nejmar je bio na drugoj stativi i samo je uklizao za 1:0 u korist Brazila.
50' Galjardo u kontri!
Pretrčao je Galjardo gotovo ceo teren, šutirao i umalo pogodio gol Brazia.
Rusima je možda pomogao bog, mole se i Meksikanci

Getty images
48' Očoa opet maestralan!
Kutinjo stvara sebi priliku za udarac i iz kaznenog prostora "tuče" ka golu Meksika gde je još jednom neprikosnoven Giljermo Očoa!
Ovako je izgledalo prvo poluvreme na kraju
Počelo je drugo poluvreme!
Ovako se navija u San Hozeu
45' POLUVREME. Brazil ostavio malo bolji utisak.
Može se reći da je poluvreme bilo zanimljivo iako nije bilo golova. Meksiko je bio bolji u prvih dvadesetak minuta, Brazil u nastavku pa je verovatno najpošteniji rezultat 0:0.

Getty images
43' Meksiko dodaje Bekeru
Prekid posle faula Luisa, centaršut u kazneni prostor je bio loš pokušaj da se malo razbije tempo koji je Brazil nametnuo u prethodnih petnaestak, dvadeset minuta. samo do Alisona je stigla ta lopta i "Selesao" se lako odbranio.
Očoa brani Nejmaru
Iz ovog ugla se vidi koliko je odbrana Meksikanca bila vrhunska. Ne čudi što je jedan od najbolje ocenjenih Meksikanaca na prvenstvu.

Getty images
40' Nejmar direktno na gol
Iako je udaljenost bila velika, fudbaler PSŽ je direktno šutirao na gol i nije mnogo promašio, ali je utisak da bi Očoa stigao loptu i da je išla ka mreži.
38' Alvaresu žuti zbog Nejmara
Grub faul nad Nejmarom, Edson Alvares dobija žuti karton, a Brazil priliku da ugrozi gol Meksika sa preko trideset metara.
Možda je tako izgledalo do 25. minuta
33' Novi žestok napad Brazila
Žezus ostavlja za Kutinja koji je utrčao iz pozadine, vratio je igrač Barselone napadaču Sitija povratnu, a Žezus je šutirao posle driblinga, odbranio mu je Očoa. Lopta je još jednom došla do Kutinja koji se ne libi da šutira, ali se Meksikanci opet čuvaju.
Opasno je kad ostane jedan na jedan
I kada je licem okrenut golu, tada je Nejmar najopasniji.

Getty images
30' Vela dao publici suvenir
Odgovaraju igrači Meksika na napade Brazila udarcem Karlosa Vele koji šutira visoko iznad gola i šalje loptu na tribine.
Znaju koliko može da bude opasan
Luis i Kutinjo udvajaju Lozana.

Getty images
26' Žezus, pa Kutinjo, Brazilci sve bolji!
Posle prekida, lopta dolazi do Žezusa, on šutira traljavo na gol iz neposredne blizine, brane se Meksikanci, a u nastavku akcije sa distance pokušava i Kutinjo koji gađa preko gola. Brazilci su se konačno razigrali i ozbiljno napadaju.
25' Očoa spasava Meksiko!
Sjajan dribling Nejmara, izbacio je dvojicu protivnika iz igre, izašao ispred Očoe i šutirao u dalji ugao, ali Očoa to brani levom rukom.
21' Erera izblokiran, Kasemiro odličan
Vratio se fudbaler Real Madrida da izblokira Ereru koji je šutirao sa ivice kaznenog prostora posle dobrog driblinga pored Tijaga Silve.
Alison "uzjahao" Ernandesa
Duel iz devetog minuta kada je Ernandes bio u ofsajdu pred golom Brazila.

Getty images
18' Sva lepota kontri Meksika
Korner za Brazil, izbijena lopta i tri kontakta kasnije stigla je do Lozana koji je šutirao ka golu Alisona na suprotnoj strani terena. Na njegovu nesreću, izblokiran je još jednom.

Getty images
15' Lozano prejako za Ernandesa
Irving Lozano uspeva da primi loptu i krene hitro napred po desnoj strani, ali onda prejako ubacuje za Ernandesa koji je trčao na suprotnoj strani kaznenog prostora. Meksikanci su konkretniji u prvih 15 minuta.
Brazil u prednosti, ali ne prevelikoj
Kutinjo agresivan
Duel Filipea Kutinja i Uga Ajale.

Getty images
9' Sudar Ćićarita i Alisona
Drugi korner za Meksiko, loptu je prihvatio Ernandes na dva metra od gola gde se sudario sa Alisonom, ali je bio i u ofsajdu.
8' Svi Brazilci na svojoj polovini
Kada se brane igrači Brazila brane se svi na svojoj polovini terena, svesni koliko Meksiko može da bude opasan u napadu.
Pobedićemo vas. Ne, mi ćemo vas
Pozdrav dvojice selektora, brazilskog Titea i meksičkog Huan Karlosa Osorija.

Getty images
5' Nejmar šutira, Očoa nesiguran
Neugodan šut Nejmara sa nešto više od 20 metara, uputio je felš Nejmar, a Očoa je mogao samo da odbije fudbal, ali nakon toga nije bilo opasnosti za Meksikance.
2' Opasni Meksikanci!
Centaršut Gvardada, Alison boksuje u petercu, Lozano spušta loptu grudima i šutira, ali ga Miranda blokira. Prva dobra prilika za Meksiko.
1' Počeo je derbi!
Podsećanje na veliku pobedu Meksika
U finalu Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine igrale su ove dve reprezentacije. Meksiko je pobedio 2:1 golovima Peralte, dok je za Brazil gol dao Hulk.
Sastavi ekipa
Veliki pritisak je na njemu – može li opravdati cenu?
Nejmar na zagrevanju pre utakmice Brazila i Meksika

Getty images
Navijači pred početak utakmice

Getty images

Getty images
Postave:
Brazil (4-3-3): Alison - Fagner, Tijago Silva, Miranda, Filipe Luis - Kazemiro, Paulinjo - Vilijan, Kutinjo, Nejmar - Žezus.

Meksiko (4-3-2-1): Očoa - Alvarez, Ajala, Salsedo, Galjardo - Markez, Erera, Gvardado - Lozano, Vela - Čičarito.

Možda vas zanima

Podeli: