Australija – Peru 0:2 (0:1)

Fudbaleri Perua pobedili su Australiju sa 2:0 u trećem kolu Grupe C Svetskog prvenstva u Rusiji.

 Kariljo 18, Gerero 50
  AUS   PER  
  0 : 2  
Evo šta je uradio Gerero
Prva pobeda posle...
Propuštena velika šansa
Kejhil na kraju utakmice.

Getty images
Konačan poredak u Grupi C
90+4' KRAJ. Australijanci idu kući, Peru pobeđuje
Peruanci su na kraju završili kao trećeplasirani u grupi C, a Australija nije uspela da se plasira u osminu finala takmičenja iako je pobedom mogla da prođe dalje.
90' Igraće se još četiri minuta

Getty images
85' Velika greška Gerera
Presečena lopta Irvina, kontra Perua u kojoj je Gerero vukao po levoj strani i imao da bira saigrače. Najbolju poziciju je imao Urtado, ali ga Gerero nije video na drugoj strani i pogrešio je u dodavanju.
84' Leki, hoćeš da uđeš u gol?
Leki je ušao u kazneni prostor, prošao pored jednog, pa drugog protivničkog igrača, ali je na kraju bio okružen trojicom i izgubio je loptu. Mogao je da šutira.
83' Loš slobodnjak Jedinka
Jedinak je sa oko 25 metara iz slobodnog udarca imao dobru priliku da smanji zaostatak Australije, ali je šutirao preko gola.

Getty images
81' Stativa! Ne? Ofsajd!
Peruanci pogađaju stativu posle dobre kontre i povratne lopte, ali je sudija sa mnogo oklevanja i sa velikim zakašnjenjem pokazao da je bio ofsajd.
77' Jedni hoće brzo, drugi hoće sporo
Na sve načine se trude da uspore tempo igrači Perua, dok se Australijancima žuri da što pre postignu prvi gol i tako daju sebi kakvtu takvu nadu za pozitivan rezultat.

Getty images
73' Peruanci se prave "Englezi"
Peruanci imaju rezultat i ne moraju da srljaju. Zbog toga pokušavaju u stilu Engleza da dugim loptama pronalaze svoje ofanzivne igrače i eventualno još jednom ugroze gol rivala.
71' Umalo auto-gol Perua
Centrirao je Arzani oštro u kazneni prostor, a jedan od igrača Perua je kačio loptu nogom i umalo je skrenuo u svoju mrežu.
Ulazak Kejhila

Getty images
66' Solidan pokušaj Arzanija
Australija pritiska Peru na polovini Peruanaca i takvom igrom Arzani ulazi u zonu šuta, ali njegova parabola je promašila i otišla malo preko gola.
Kueva asistira
Trenutak kad se lopta odbila od noge Jedinka i idealno "legla" Gereru.

Getty images
59' Brani gol Advinkula!
Kejhil je gotovo odmah po ulasku u igru počeo da pravi razliku, došao je do prilika za šut i uputio udarac nisko ka uglu gola, ali to blokira Advinkula.
54' Kejhil je ušao umesto Jurića i upisao se u istoriju
Gol Gerera
Vešto, zaista vešto.

Getty images
52' Odmah uzvraća Jedinak!
Dobro je skočio Jedinak posle kornera, ali je njegov udarac glavom uspeo da odbrani Galjese.
50' GOOOOOOOL! Gererooooooo!
Kueva probija levo, pokušava da ubaci za Gerera, lopta prolazi kroz noge Jedinku i od njih se odbija do igrača kome je namenjena, a Gerero u padu pored Miligana pogađa mrežu za 2:0. Novi lep gol Perua kome je malo kumovala i sreća.

Getty images
46' Počelo je drugo poluvreme
45+1' POLUVREME. Peruanci zasluženo.
Zasluženo vođstvo igrača Perua posle prvih 45 minuta. Australija je imala inicijativu u prvih petnaestak minuta, Peru je majstorijom Karilja poveo i vratio ravnotežu na teren, a Australijanci nisu iskoristili nekoliko dobrih dodavanja Toma Rogića i dobre prilike za gol su propale kao polušanse.
43' Aktivirao se i Advinkula
Priključio se napadu Perua i Advinkula na desnom krilu uz Karilja, probao je u dva navrata da driblinzima prođe i stvori sebi prostor za udarac ili centaršut, ali nije prošlo.

Getty images
Kruze žali za propuštenom prilikom
Australijancima se možda osveti što nisu bili brži ili spretniji u nekoliko situacija.

Getty images
40' Slalom Risdona
Probao je Risdon da prođe kroz četvoricu igrača Perua na ivici kaznenog prostora i uspeo da iznudi faul. Oštar centaršut nije pronašao svoju metu, a prilika za dobar prekid je propala.
Danci za sada zaista imaju bolje izglede
34' Sjajni Rogić, još bolji Santamarija!
Rogić ubačuje za Kruza, skoro identičan napad kao i prethodni s tim što ovog puta nije bilo ofsajda. Kruz vraća u sredinu, ali ispred Lekija sada reaguje Santamarija i spasava gol.
Ovo je najbolji igrač Australije u prvih pola sata
Tom Rogić.

Getty images
32' Rogić "buši" odbranu
Rogić je uputio mudar pas ka Kruzu, ovaj je spustio u sredinu do Lekija koji je mogao iz prve da šutira. Umesto toga je oklevao i probao da dribla, prilika je propala, a pomoćni sudija je i podigao zastavicu jer je Kruz bio u ofsajdu.
Slavlje Peruanaca

Getty images
27' Rogić preti
Dobra pozicija na desetak metara od gola za Toma Rogića, šutira iz okreta, ali mu Galjese brani.
Kako Peruanci slave prvi gol na prvenstvu
24' Gerero mogao do 2:0
Gerero je dobro skočio na desetak metara od gola Australije posle prekida i uspeo da zahvati loptu glavom. Bio je leđima okrenut mreži, a da je malo bolje i snažnije zakačio loptu, lako je moglo da bude 2:0 za Peru.
Desetinku posle šuta je "Ozijima" bilo jasno
To je to, gubimo 0:1.

Getty images
Volej Karilja

Getty images
21' Leki promašio
Centaršut za Lekija, Metju sam na skoku u kaznenom prostoru Perua, ali ne koristi šansu da odmah uzvrati golom i podigne svoju ekipu.
18' GOOOOOOOL! Peru vodi!
Gerero dobija dugu loptu, spušta je i menja stranu dobrim centaršutem, a tamo je Kariljo natrčao, pucao iz prve pa je volejem pocepao mrežu Australije za 1:0.
Start Jedinka

Getty images
15' Kariljo i Kueva pokušavaju, sve to izgleda slabo
Ni jedni ni drugi ne uspevaju da naprave iole bolju šansu u prvih 15 minuta. Od "Kengura" su aktivni Jedinak, Rogić, ubacuje se i Kruz po strani, ali bez prave šanse. Peruanci se oslanjaju na Karilja i Kuevu, ali ni oni ne mogu do gola protivnika.

Getty images
9' Jedinak "mesarski na Kuevu!
Mile Jedinak je krajnje nesmotreno startovao na Kristijana Kuevu, podigao je nogu visoko i kramponima ga udario u ruku i trup. Kueva se srećom pridigao, a start je lako mogao da bude i za crveni karton.
7' Nezgodna situacija za Peru
Rogić je ubacio u kazneni prostor za Jurića, ovaj je probao da vrati u peterac, ali tamo nije bilo nikoga od njegovih saigrača da iskoristi nesigurnu reakciju Galjesea.
5' Solidan pokušaj Jedinka
Leki je prošao na bok, centrirao je i pogodio igrača Perua, signalizirali su Australijanci da je bilo igranja rukom, a Mile Jedinak je u nastavku akcije prvi šutirao ka golu, ali je promašio.
Sastavi ekipa

Getty images
1' Počela je utakmica
Peruanci su krenuli sa centra.
Evo kako može sve odjednom!

Getty images
Australijski "trejdmark"
Navijač "Sokerusa"

Getty images
Premijerligaši na ovom meču
Sastavi:
Australija: Rajan – Behić, Miligan, Seinsburi, Rizdon – Muj, Jedinak – Kruze, Rogić, Leki – Jurić

Peru: Galese – Trauko, Santamarija, Ramos, Advinkula – Jotun, Tapija –Flores, Kueva, Kariljo – Gerero

Možda vas zanima

Podeli: