Japan – Senegal 2:2 (1:1)

Fudbaleri Japana i Senegala odigrali su nerešeno 2:2 u drugom kolu Grupe H Svetskog prvenstva u Rusiji.

 Inui 34, Honda 78 – Mane 12, Vage 71
  JPN   SEN  
  2 : 2  
Mane je igrač utakmice
90+4' KRAJ. Podela bodova je najrealnija
Japanci su dva puta gubili i stizali rezultat, delovali su organizovanije na mahove i podela bodova je najpravednija u grupi u kojoj sada ova dva tima imaju po četiri boda, a Poljska i Kolumbija su i dalje na nuli makar do večeras.
Honda džoker
Japanci slave Hondu, a on drugi gol.

Getty images
88' Mirnijih deset minuta
Nema prilika u ovih desetak minuta, Japan deluje organizovanije, ali pokušava da napadne iz kontri.
85' Senegal ne menja taktiku
Dijuf i N'Doje ulaze, ali neće se povući i ići na bod jer je Sise ubacio napadača za napadača pošto je Dijuf zamenio Nijanga. Kujate je ranije zamenio Alfreda N'Diajea, a N'Doje je ušao umesto Pape N'Diajea. Kod Japanaca Okazaki je na terenu umesto Haragučija, Honda umesto Kagave i Usami je ušao umesto Inuija.
Kako ste ga ostavili samog?
Gol Honde.

Getty images
Sise se ponadao, ali njegova ekipa oscilira
Dobra igra, a onda pad i jedna katastrofalna greška koja ih košta drugog primljenog gola.

Getty images
Nije dugo trajala radost
Gol Vagea.

Getty images
78' GOOOOOOOOOL! Hondaaaaa!
Velika greška golmana N'Diajea koji istrčava i pokušava da boksuje loptu, promašuje je. Tri igrača Senegala su loše postavljena na gol liniji, Keisuke Honda je ostavljen sam na drugoj stativi i posle dobre povratne lopte Inuija pogađa za 2:2.
75' Ušli su Honda i Okazaki
Selektor Japana pokušava da pojača napad. Juja Osako je bio u dobroj prilici ali je njegov udarac izblokiran.
71' GOOOOOOOOOL! Senegal opet vodi!
Sabali prodire levo, ubacuje u peterac, tamo loptu petom kači Nijang, a ona odlazi na drugu stativu gde je bio 19-godišnji bek Vage koji je zakucao loptu u mrežu Kavašime za novo vođstvo Senegala. Kasnio je da ga zatvori Inui koji je samo nekoliko minuta ranije pogodio prečku, a u prvom poluvremenu dao jedini gol za "Samuraje".
Slobodno recite - Ovo bih i ja dao
Veliki promašaj Osaka u 60. minutu.

Getty images
68' Sar beži Inuiju
Inui dobija žuti karton jer obara brzonogog Sara, a Senegal ima priliku iz prekida.
64' Prečka za Japan!
Kontra Japana, Inui utrčava iz drugog plana sa krila i šutira slično kao i u prvom poluvremenu samo iz trka i sa veće udaljenosti. Ovog puta nije bio tako precizan kao u 34. minutu pa je pogodio prečku.
Ja od sada bežim od Nijanga

Getty images
60' Osako promašuje fudbal!
Kasnio je Kulibali sa povlačenjem, Osako je istrčao dobro, a Šibasaki je poslao idealnu loptu na peterac. Sve što je trebalo je da je Osako ćušne u mrežu, jer je mogao da bira gde će je poslati. Umesto toga, promašio je, a Japan promašuje idealnu priliku za preokret.
58' Opet Nijang
Nijang je ovog puta 'ošamario' Šođija koji je bio sa njim u duelu. Đanluka Roki nije sankcionisao Nijanga faulom ili kartonom iako je na usporenom snimku delovalo da taj udarac i nije bio baš slučajan kao onaj tri minuta ranije.
55' Nijang raskrvario Hasebea
Novi udarac Nijanga sa 25 metar, povukao je loptu pored Hasebea i "tukao" levom nogom prema golu Kavašime. Čuvar mreže Japana je odbranio, a najdeblji kraj je izvukao Hasebe koji je dobio udarac i krvav nos.
Stani Sadio, gde ćeš tako brzo?

Getty images
51' Stiže odgovor Senegalaca!
Prvo je Nijang iz trka šutirao, a "parabola" koju je uputio je ipak otišla preko gola. Usledio je i lošiji pokušaj sa distance Pape N'Diajea. Senegalci su opet agresivni na lopti, kao na početku utakmice.
49' Prvi prete Japanci
U nastavku prvi do gola pokušavaju da dođu Japanci. Solidan pokušaj Osaka glavom sa desetak metara od gola, ali N'Diaje siguran.

Getty images
46' Počelo je drugo poluvreme
Cela klupa Japana je slavila
Radost zbog gola Inuija u 34. minutu.

Getty images
45+1 POLUVREME. Ujednačeno poluvreme
Do kraja prvog dela igre Japan je uspeo da postigne gol i ono što je važnije za Japance, uspostavi ravnotežu na terenu posle prvih 15, 20 minuta u kojima je dominirao Senegal.
43' Senegal popustio
Gol Inuija za Japan malo je poljuljao Senegalce koji izuzev istrčavanja Nijanga nisu imali ozbiljniji napad i šansu za gol.

Getty images
Gol Inuija
Igrač Betisa je pogodio zaista lepo u malu mrežu gola Senegala.

Getty images
39' Opasno ispred Kavašime
Šođi i Jošida nisu mogli da stignu Nijanga, koji uspeva da izađe sam ispred golmana, ali je Kavašima dobro istrčao i uspeo da odbrani.
35' Japanci više dodavali, Senegalci bili bolji
U prva 32 minuta igre Japan je imao 40 dodavanja više 127:87, ali je Senegal bio konkretniji i imao bolje napade. Iako je Japan imao i prednost u posedu lopte 51:49 odsto, Senegal je imao pet udaraca ka golu, a Japanci samo jedan. Sve do gola Inuija.
34' GOOOOOOOOOL! Japan daje gol za 1:1!
Nagatomo je dobio loptu na levoj strani, primirio je i prepustio Inuiju, ovaj je napravio jednu fintu udesno u kaznenom prostoru i šutirao precizno u dalji ugao gola Senegala za 1:1.
30' Njima je trenutno najbolje jer je Japan bezopasan
Brazilci najgledaniji
25' Pet faulova
Pet faulova su u prvih 25 minuta napravili Sengalci, tri manje njihovi protivnici.

Getty images

Getty images
23' Vešti Sar
Ismaila Sar dobija loptu sa desne strane od Vagea, šutira unutrašnjim delom stopala loptu u vazduhu ali ne dovoljno jako da Kavašima ne može da je stigne. Da je udarac bio jači, lako je moglo da bude 2:0.
22' Japanci ni iz prekida ne mogu ništa
Tri ili četiri prekida je imao Japan, ali iz njih nije mogao ništa da uradi. Senegalci žustri u duelima, što izgleda ne prija njihovim rivalima. "Samuraji" nemaju pravu igru, ali im Senegal ne dozvoljava mnogo prostora.
Slavlje Senegalaca posle gola

Getty images
Realno, imao je i sreće
Ali je trebalo je i naći se na pravom mestu - gol Sadija Manea.

Getty images
16' Prvi udarac Japanaca
Prvi pokušaj Japanaca sa ivice šesnaesterca je izblokiran, ali "Samuraji" su po prvi put pokušali.
14' Zanimljiv pokušaj Nijanga
Gotovo sa gol aut linije je šutirao Nijang ali oštro i vrlo neugodno za Kavašimu.
12' GOOOOOOOOL! Senegal vodi!
Na loše izbačenu loptu iz kaznenog prostora Japanaca natračava jedan igrač Senegala, šutira iz kaznenog prostora, loše reaguje golman Kavašima koji izbacuje loptu samo do noge Sadija Manea od koga se praktično ona odbija za 1:0.
Samo vas gledam!
Selektor Senegala Aliju Sise.

Getty images
8' Sabali će levo
Sabali se ubacio uz levu gol aut liniju i centrirao, ali je to bio lak posao za golmana Japana. Njegovi saigrači nemaju za sada organizaciju napada i to bi moglo da mu bude problem u nastavku meča.

Getty images
6' Malo preko "risa"
Oprobao je šut Sabala sa distance, ali mu je lopta malo prešla preko noge dovoljno da ode iznad gola.
4' Sar pravi probleme
Sar po desnoj strani probija, a Senegalci njegovim prodorima i centaršutevima Nijanga pokušavaju da stvore prilike za gol.
2' Prva šansa za Senegal!
Lopta sa boka za Nijanga koji je u kaznenom prostoru. Nijang propušta loptu, ona odlazi do Sadija Manea koji je bio licem okrenut golu ali ga je lopta iznenadila i nije se snašao u odličnoj šansi.
1' Počela je utakmica!
Japanci su krenuli sa centra.
Sve je spremno u Jekaterineburgu

Getty images
Senegalci znaju kako sa "Samurajima"
U tri utakmice koje su odigrali do sada, Senegalci su pobedili Japan dva puta i jednom su igrali nerešeno. Sada je ulog najveći mogući, moraće Japanci da se potrude maksimalno da bi prekinuli tu "tradiciju".
Svako se snađe kako ume, ali utakmica mora da se gleda
Oni će zaigrati od prvog minuta
Ko kaže da zagrevanje mora da bude dosadno??
Stigle ekipe
Hoće da uplaši Japance

Getty imaegs
Samuraji

Getty images

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: