Portugal – Maroko 1:0 (1:0)

Fudbaleri Portugala ostvarili su prvu pobedu na Mundijalu, pošto su u drugom kolu grupe B savladali Maroko sa 1:0.

 Ronaldo 4
  POR   MOR  
  1 : 0  
KRAJ! Portugal je zahvaljujući golu Ronalda pobedio Maroko!
Fudbaleri Portugala izgledali su loše u drugom delu igre, međutim svesno su prepustili inicijativu Maroka, koji nije uspeo da postigne gol, iako su imali veliki broj prilika.
90+5 Intenzivni napadi Maroka
Portugal se brani svim snagama i veoma su blizu pobede. Sa druge strane, Maroko pokušava, ali lopta neće u gol.
90+3 Ponovo Benatija!
Mehdi Benatija pokušao je ponovo! Opet je sreća bila na strani Portugala, pošto je njegov pokušaj završio iznad prečke.
90' Velika prilika za Maroko!
Krilni igrač Maroka Zijeh imao je veliku priliku! Odlično je prošao u kazneni prostor, ali je njegov šut pogodio u glavu Fontea, koji je tako spasao gol Patrisija.
Toliko i igri Portugala u nastavku
85' Prilika za Ronalda
Ronaldo je iz veoma dobre pozicije šutirao slobodan udarac. Ali, njegov šut završio je u živom zidu.
82' Prvi pokušaj Portugala
Bruno Fernandeš pokušao je da udvostruči prednost, međutim njegov šut je bio očajan i završio je pored gola.
80' Gužva u kaznenom prostoru
Posle kornera viđena je velika gužva u kaznenom prostoru Portugala. Ipak, igrači čija reprezentacija ima vođstvo uspela je da izbaci loptu.
Golman Portugala spasava tim

Foto. Getty Images
Fanatični navijači Maroka

Foto: Getty Images
Igrači Real Madrida na Mundijalu. Fenomenalno.
74' Portugal se i dalje brani
Fudbaleri Portugala ne razmišljaju da pređu na drugu polovinu terena. Međutim, ni napadi Maroka nisu toliko opasni, tako da u drugom poluvremenu gledamo nešto slabiju igru.
Ronaldo pokazuje ko je pravi GOAT
70' Izmena u Maroku i Portugalu
Promene u oba sastava. Kod Portugala Žao Marija zamenio je Bruno Fernandes, dok je Al Kabi ušao umesto Butaiba.
68' Dobar šut ZIjeha
'Sedmica' Maroka pokušala je iz slobodnog udarca da savlada Patrisija. Njegov šut nije bio loš, ali je završio malo iznad prečke.
65' Portugal nije prešao polovinu terena
Za 20 minuta igre ekipa Portugala gotovo da nije prešla polovinu terena. Maroko igra mnogo bolje i gol 'visi u vazduhu'.
Odlična :)
61' Mehdi Benatija u prilici!
Portugal igra očajno u drugih 45 minuta igre. Novu priliku Maroko nije iskoristio preko Mehdija Benatije, koji je sa nekih 10 metara šutirao preko gola.
Još istorije od Ronalda
Iz ptičije perspektive

Foto: Getty Images
56' Kakva prilika za Belandu!
Posle samo jednog minuta igre nova prilika za Belandu. Posle slobodnog udarca igrač Maroka je šutirao glavom, ali je Rui Patrisijo to odbranio kao "mačka"!
55' Belanda zapretio
Vezni fudbaler Moroka Jounes Belanda pokušao je šutem sa 16 metara da savlada Patrisija. Ipak, golman Portugala sigurno je reagovao.
50' Bez velikih šansi u nastavku
Maroko je konkretniji u nastavku meča, međutim za sada bez većih šansi. Portugal čeka kontre.
Borba se nastavlja
46' – Počelo drugo poluvreme
Poluvreme – Ronaldo napravio razliku
Zanimljivo prvo poluvreme na Lužnjikiju, a ne može se reći da Portugal baš zasluženo vodi, pošto je Maroko bio konkretniji rival.

Ipak, kada ostavite Kristijana Ronalda usamljenog na ivici peterca i ne možete da očekujete ništa drugo nego da primite pogodak i budete u zaostatku.
45+2 – Ne odustaju Marokanci
Nisu Marokanci odustajali do poslednjih trenutaka prvog poluvremena. Ponovo su zapretili posle ubačene lopte, ali su, isto tako, još jednom bili zamalo 'kratki' na drugoj stativi.
40' – Portugal umalo do 2:0
Osim vodećeg pogotka, Portugalci nisu nijednom više šutirali u okvir gola, ali je malo nedostajalo da u samom finišu poluvremena dupliraju prednost.

Ronaldo je poslao idealan pâs do Gonkala Guedeša, ovaj bio brži od čuvara i našao se u situaciji 1 na 1 sa Monirom El Kađuijem, ali je čuvar mreže Maroka odlično refleksno reagovao i sačuvao mrežu.
37' – Ritam opada
Maroko je uputio tri šuta više od rivala (7:4) i gotovo se izjednačio u posedu, ali je Portugal uspeo da obori ritam i da čeka kontru, odnosno odlazak na poluvreme.
Statistika:
32' – Loš slobodnjak Ronalda
Idealna prilika da Portugal duplira vođstvo, odnosno da Ronaldo još jednom bude strelac. Ipak, veoma loše izvodi slobodnjak na dvadesetak metara od gola, pogodivši donji deo živog zida.
27' – Nema penala za Maroko
Nordin Amrabat još jednom prolazi Rafaela Gereira, koji i dalje ne uspeva ništa da zatvori na svojoj strani, uz međusobno povlačenje, pre nego što pada na ulasku u šesnaesterac.

Međutim, američki arbitar lepo je uočio da je bilo obostranog povlačenja za dres i postupio je pravedno ne dosudivši penal za Maroko, i pored žučnih protesta. Na kraju je morao da 'pripreti' i isključenjima klupi Maroka.
22' – Portugal se brani
Osetili su Afrikanci da mogu bez većih problema do šanse za gol, i dalje forsirajući atake preko bokova.
Program sedmog dana takmičenja
18' – Maroko sve opasniji
Maroko nastavlja da pravi velike probleme rivalu napadima preko desnog boka. Sada prolazi Kalid Butaib, šalje loptu po zemlji u peterac, ali Pepe interveniše u poslednji čas ispred Hakima Zijeha.
Kristijano ispred Puškaša, juri Deija...
Više nego na prethodna tri Mundijala
Napadač Real Madrida već je nadmašio učinak na prethodna tri Svetska prvenstva, posle nepunih 100 minuta igre.

Na Mundijalima u Nemačkoj, Južnoj Africi i Brazilu ukupno je tri puta bio strelac, a u Rusiji je već u četiri navrata pogađao mrežu.

Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images
12' – Prete i Marokanci
Odgovara nedugo zatim i Maroko, posle udarca iz ugla. Nabil Dirar odlično je centrirao, Mbark Busufa dobro skočio i lepo gađao, ali je Rui Patrisio bio dobro postavljen.
9' – Ronaldo se baš nameračio
Nastavili su se napadi Portugalaca i posle vođstva, a ponovo je dobru priliku imao Kristijano. Ovoga puta se okrenuo na ulasku u kazneni prostor i gađao dalji ugao, ali je lopta otišla tik pored stative.
Zaista je neverovatan...
4' – GOOOOOL! Ponovo Ronaldo!
Portugal već u trećem minutu dolazi do korner, potom odmah i do još jednog i stiže do ekspresnog vođstva, naravno – preko Kristijana Ronalda!

Najbolji igrač sveta ostao je neobjašnjivo usamljen na ivici peterca i bez ikakvih problema glavom zakucao loptu pod prečku, za svoj već četvrti pogodak – 1:0.
1' – Počeo je meč na Lužnjikiju!
Formacije:
Spektakularni Lužnjiki
Sastavi:
Portugal (4-4-2): Patrisio – Sedrik, Pepe, Fonte, Gereiro – Vilijam Karvaljo, Žoao Mario, Mutinjo, Bernardo Silva – Guedeš, Ronaldo

Maroko (4-2-3-1): El Kađui – Dirar, Benatija, Da Košta, Hakimi – El Ahmadi, Busufa – Amrabat, Belanda, Zijeh – Butaib
Tabela:
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: