Utorak, 17.07.2018.

11:00

N'Golo Kante – gromada od 168 centimetara

Izvor: B92

N'Golo Kante – gromada od 168 centimetara IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

neutralni felsh

pre 5 godina

Vi sto pisete o zadnjim veznim. Samo jedno ime: 

Essien. 


Pa onda Djenaro, Makelele, Cambiaso itd...
(freality, 18. jul 2018 08:43)



bravo. ubedljivo najbitniji igrac za sve tadasnje murinjove titule u celziju.

neutralni felsh

pre 5 godina

Ovo svetsko želim da zapamtim po ovom nasmejanom i skromnom momku. Prvenstvo koje se posle kraćeg vremena pretvorilo u pravi vatromet nacionalizma, ali od strane samih igrača i ne navijača ili huligana. I ne kao nacionalizma za dresove u kojima igraju nego nečije druge (ili treće) grbove i parole... ovaj skromni igrač Francuske Kante poreklom iz Malija u mojim očima spašava stvar oko svega toga i uzdiže i Francusku i zemlju njegovog porekla. Majstor. On je gospodin, malopre pomenuti su samo snobovi bezmozgaši.
(Saša, 17. jul 2018 15:34)


a sve je pocelo pre par godina, ne samo kod nas nego kod svih. prvo je pocelo prosipanje svakakvih obicno dokonih veselnika koje fudbal najmanje zanima i koji se dive kako igraci naostreni i ozbiljni pevaju himnu dok se drze za dres. od procesa intoniranja himne pred utakmicu su napravili patriotski test, sve gledajuci ko se manje veseli dok oni vitlaju zastavama dok paradiraju svojim preozbiljnim, zastarelim i nadasve pateticnim osecanjima drzave, nacije i pripadnosti. onda su krenuli da sire histeriju, ko peva a ko ne peva, ko se ne miluje ili udara po dresu a ne ko kako igra - ako neko ne odigra kako oni ocekuju (pad forme ili periodi lose igra su deo svakog sporta) oni mu zamere manjak patriotizma a ne osecaj za tajming. zilion puta smo culi kad neko zameri "treba da gine za dres", a onda nekad bolje sagledas toga sto to kaze pa probas da se setis da li je on ikada ginuo za drugoga, otaljava posao, otegao stomak, zapustio porodicu, bleji u tv i ocekuje od nekog da gine za nesto. hajde prvo ti majstore, pred televizor pa pevaj himnu ako te toliko gadja (ako znas ceo tekst a ne da pevas kao mister bin "aleluja" u onom skecu) a ne sa gulis stolicu uz pivce i tiket i trazis da neko lomi noge ne zbog igre nego zbog tvojih nacionalnih ocekivanja. mitrovic posle poluvremena usput popricao oko igre da sacirijem, svi u ljutitom transu "jao zasto prica sa njim!" pa sta je trebalo, da se psuje van igre? sve to teren nije videlo a kamoli igralo na njemu, jedini dodir sa sportom mu je daljinski, ali danas su bas takvi svojim spinom uveli svoja fudbalska pravila, koja veze sa fudbalom nemaju. bolje da oni licno svojim igracima pokazu kako se voli svoja zemlja. e to je malo teze, jer to se postize i pokazuje samodisciplnom i vrednim radom a ne vitlanjem zastavama i rikanjem pozeljnih parapolitickih parola - sve to proizvodi frustraciju a ne pozitivnu energiju, umesto da puni igrace ona ih prazni.
kante? odlican i vrlo nenametljiv igrac na poziciji, ja mnogo volim taj tip, miran a postize, skolska sprema plus inventivnost uzrokovana mirnim karakterom. sad vidim da mu je i narav takva, prvi put smo ga opazili u onom lesteru, odlican tandem sa odlicnim marezom, jedan kao kocnica a drugi kao gas, slican trip kao u reprezentaciji sa grizmanom, takav im je stil igre, zatvoren. neko dole prica kako je kante los kad su "rasirene linije"... svasta. pa svaki defanzivac je u nebranom grozdju kad kolege zabrljaju u napadu, kad izgube loptu pa se sve rasklima kad pukne kontra.

Komša

pre 5 godina

Neverovatno je kako su tako kvalitetni,vredni likovi i u običnom životu i u sportu nekako skromni,nenametljivi,tihi,skoro neupadljivi van svojih delatnosti.
Odličan igrač.

Bluberi2TYÝÝÝSXCCy

pre 5 godina

Kante predstavlja bukvalno SVE u današnjem fudbalu(i ne samo fudbalu) koji dominira.
Razgraditi, pokvariti,sprečiti.
Izgraditi,kreirati,smisliti-nema teorije.

Saša

pre 5 godina

Ovo svetsko želim da zapamtim po ovom nasmejanom i skromnom momku. Prvenstvo koje se posle kraćeg vremena pretvorilo u pravi vatromet nacionalizma, ali od strane samih igrača i ne navijača ili huligana. I ne kao nacionalizma za dresove u kojima igraju nego nečije druge (ili treće) grbove i parole... ovaj skromni igrač Francuske Kante poreklom iz Malija u mojim očima spašava stvar oko svega toga i uzdiže i Francusku i zemlju njegovog porekla. Majstor. On je gospodin, malopre pomenuti su samo snobovi bezmozgaši.

laik

pre 5 godina

@samo kazem Kante i Matic su igrali zajedno sezonu i osvojili sampionat, a Matic je posle te sezone prodat zbog Bakajoka. Tada je i otpiceo rad Kontea i uprave jer je sportski ditektor Celsija prodao Matica, protiv volje Kontea. Poz

VanjaLFC

pre 5 godina

Stašan igrač. Jedan od najboljih na svetu na toj poziciji. Titula sa Lesterom, Čelzijem i sada sa Francuzima to potvrdjuju. Ali je finale odigrao očajno. Ona stara lepo kaže da igraš dobro koliko ti protivnik dozvoli. A na njemu su Hrvati pritiskali. Nikada ga nisam video toliko izgubljenog. Jedno 6-7 lopti su mu oduzeli i sve to na 30-tak metara od gola. Uz dobijeni zuti je bila sasvim normalna stvar da ga zameni trener.

Oskar

pre 5 godina

Hogar. Slažem se sa ocenom. Dokaz je što su Hrvati imali "više od igre" , kontrolisali prostor i držali inicijativu zahvaljujući Modriću. Ali u sličnoj situaciji se nadju svi zadnji vezni. Nije Dešan samo Kantea izvukao, već i Matuidija , a uveo N'zonzija koji ima veći radijus , posebno po širini... A što se tiče Kazemira , bez Modrića i Klosa , njegov format se video u reprezentaciji Brazila...

knjaz miloš

pre 5 godina

virus ga je sprečio a i žuti karton ..... dešamp nije hteo da rizikuje.....

Neka pati kome smeta....FRANCUSKA je prvak sveta....????????

Damir

pre 5 godina

Kante je stavio Mesija, a potom i DeBruina u dzep. On je razlog zasto Belgija nije bila ista ekipa protiv Francuza.
(Milan, 17. jul 2018 11:32)

Jel ga stavio i protiv Celsija kad im je uvalio 3 komada i asistenciju u dvomecu?

Sandzak

pre 5 godina

Bolji igrac od Modrica..

Kako je Modric mogao dobiti zlatnu loptu a tek 30-i po ocjenama i rating 7.52?
Sramota !!

Kada je Messi dobio 2014 grmelo je i ako je bio igrac utakmice na 5 od 7 i imao rating 8.6 !!!

ivan

pre 5 godina

Vidim neko prokomentatisao da je Makelele bio kreativniii u napadu i dobio lik dosta pluseva na komentar,nevjerovatno,kao da nisu gledalo ni makelelea ni kantea.

susjed

pre 5 godina

To o igranju s bolovima u stomaku mi je nategnuto...
Igrač koji ne prizna da ima iti malo sumnje u vlastitu fizičku spremu bi da sam je trener bio kažnjen i to gadno...

Ne kažem ja da on nije toliko dobar ali u finalu nije bio...

Kako ga nije bolio stomak kada je promišljeno napravio faul za žuti

sef strucnog staba

pre 5 godina

Ko god je igrao fudbal na nekom malo ozbiljnijem nivou zna da te rano dobijeni zuti karton na toj poziciji veoma remeti, i zna da ako udjes lose u utakmicu ili te protivnik natera na to kao u slucaju Hrvata, moze ceo mec kao zadnjem veznom da ti se okrene naglavacke. Imao je Kante svoje losije trenutke u finalu, ali to ne menja cinjenicu da je za pobede nad Argentinom i Belgijom upravo on najbitniji sraf, da bez njega Lester ne bi primirisao istorijskoj tituli, a mozda ni Celsi godinu dana kasnije. Sjajan momak, sjajan fudbaler, osvezenje u svetu fudbala punom marketinga, frizura i umisljenih zvezda.

Delija

pre 5 godina

Da li ste culi pesmu koju mu pevaju u busu? Melodija O Champs-Élysées (Sanzelize), a oni prepevali: O Ngolo Kante, ooo Ngolo Kante, on je mali, on je lep, on je zaustavio Lea Mesija, ali vara u kartama (drustvena igra), Ngolo Kante. Naravno, sve se rimuje na francuskom, vredi pogledati. Strasan igrac i cini se veoma dobar covek.

Dado

pre 5 godina

@Pera vidim da previše slušaš, stručnjaka iz Sportkluba, koji je u svojim podcastima proglasio Francusku običnom ekipom srečkoviča, Kantea najprecenjenijim igračem današnjice a Deschampa brukom od trenera.

I šta bi trebalo da znači, čim se prostor proširi on se gubi. Pa fudbal je kolektivna igra, a najbolji timovi imaju postavljen sistem gde do izražaja dolazi odredjen kvalitet svakog igrača. Njegov kvalitet je pokrivanje prostora i presecanje napada ali naravno da u tome mora pomoči i tim. Ako su linije predaleko, ako taj prostor postane preveliki, pa nema tog igrača koji če sve stiči i sve napade uspeti da preseče. Budimo realni, jeste on odličan ali je i on samo čovek. Pri tom, ako je stvarno igrao bolestan, jasno je, zašto je malo lošije ispao u finalu a pri tom brzo je dobio i žuti karton koji ga je opterečivao.

innbecilo

pre 5 godina

Zašto se potencira visina? Da li neko koji ima visinu vredniji, i obratno. Pa pokazalo se u više navrata da su "niži" igravi i najbolji igrači. Šta je sa slavnim MOKOM, Krbalanom, Maradonom..... Da zaključimo SAMO LOŠA TRAVA VISOKO RASTE. Okrenite se oko sebe pa će vam SVE BITI JASNO. Barem se nadam.

Само кажем

pre 5 godina

Канте је страшан играч,легитимни наследник Макелелеа,можда чак и бољи од њега...Иако су почетком сезоне многи ликовали и сматрали како је Челзи направио велику грешку што је пустио Матића а довео Кантеа вријеме је показало да су добро поступили.
Но ипак интересантно је да понекад и играч попут Кантеа тактички не одговара у датом тренутку.Препознао је то Дешан,избацио га из игре,увео много височијег и корпулентнијег Нзонзија и испоставило се као преломан тренутак утакмице.Нзонзи је радио све оно што Канте није могао поред височијих и снажнијих Хрвата:добијао ваздушне дуеле,чувао и задржавао лопту,организовао контру и успоставио равнотежу на средини терена.И убрзо Француска је угасила Хрвате...Свака част Дешану на храбрости! А Крстајић нека гледа и учи...

nisamneznamkakosamzavrsioosnovnuskolu

pre 5 godina

vidi Hrvata što umanjuju njegov kvalitet, a ja mislio samo mi Srbi zavisni. Hrvati osvojićete bez brige ali prvo po redu tek posle Srba!

Nikola MNE

pre 5 godina

Kad su napravili anketu medju igracima Celsija,ona generacija Teri,Lampard...ko je najbolji igrac u vasoj ekipi svi su odgovorili Makelele.Kante dosta lici na njega samo sto je Makelele bio kreativniji put naprijed.

Futsal

pre 5 godina

@Pera

Majstore, pročitaj ponovo tekst i zaključi zbog čega ga je selektor izveo iz igre u finalu SP!
Kante je trenutno najbolji zadnji vezni igrač na svetu.
Veliko moje poštovanje.

Francuska je šampion Eura 2016 i SP 2018

pre 5 godina

Prilično indisponiran u finalu, možda je razlog taj virus ali neverovatno kako je ceo tim delovao veoma nesigurno čim je on loše igrao. Na kraju vrlo hrabra Ali učinkovita odluka Dešama da ga zameni Nzonzijem, odmah se sve popravilo. Definitivno najbolje izmene na ovom prvenstvu, Čadli i Felaini protiv Japana i Kante-Nzonzi u finalu. Ako je neko pogodio sa izmenama na ovom prvenstvu to su Martinez i Dešam.

ivanko

pre 5 godina

Divim se ovom dobrocudnom momku, za mene je on najbolji igrac prvestva. Ima snimak gde mu pevaju u autobusu, a on kao detence se sakriva od kamere. Takvi ljudi ne mogu biti losi.

Xp

pre 5 godina

@(Pera, 17. jul 2018 11:16)

I zbog te izmene je Francuska osvojila titula. Genijalan i hrabar potez francuskog trenera koji je zamenio mozda cak i najboljeg igraca na prvenstvu. Jednostavno se nije uklapao, da li sto mu nije islo da li sto mu nije odgovarala hrvatska igra, ali je trener uradio pravu stvar. Zamisli kad bi neko od nasih trenera papana zamenio svoju glavnu zvezdu. Ovaj lepo stavio Nzonzija sto je gurnulo napred Pogbu i znate sta je dalje bilo.

troll level 100

pre 5 godina

Toliko je dobar da je Dešan morao da ga vadi u 50 minutu, on je savršen igrac u odredjenon skučenkm prostoru gde hapsi sve, ali čim se taj prostor koji pokriva proširi previše on postaje poprilično nemoćan, videlo se to protiv Hrvata.
(Pera, 17. jul 2018 11:16)

Ubuduće pročitaj ceo tekst pa onda napisi komentar. Nemoj da ispadas smešan. Piše ti lepp zašto je izasao iz igre.

KakavDanakNeiskustvu

pre 5 godina

Uz Makelelea i Gatuza najbolji fizikalac defanzivni vezni koga sam ikada gledao. Vrhunski fudbaler, skroman decko, svetski sampion, svaka mu cast.

Pera

pre 5 godina

Toliko je dobar da je Dešan morao da ga vadi u 50 minutu, on je savršen igrac u odredjenon skučenkm prostoru gde hapsi sve, ali čim se taj prostor koji pokriva proširi previše on postaje poprilično nemoćan, videlo se to protiv Hrvata.

Hogar

pre 5 godina

Toliko je dobar da je Dešan morao da ga vadi u 50 minutu, on je savršen igrac u odredjenon skučenkm prostoru gde hapsi sve, ali čim se taj prostor koji pokriva proširi previše on postaje poprilično nemoćan, videlo se to protiv Hrvata.
(Pera, 17. jul 2018 11:16)
Tužno je kad ne znaš da gledaš fudbal ali ipak voliš

мерак

pre 5 godina

Доказ да дрвеће не игра фудбал. Ми имамо страшне младе играче, фали један добар стратег и промена у савезу (читај : да играју најбољи) и ето нама бољитка.

Filip21

pre 5 godina

Postoji prica kako su se svi igraci francuske redom slikali sa peharom a Kanteu je bilo glupo da im kvari slavlje pa je zamolio Nzonzia da ih pita da se on slika sa peharom.

ivanko

pre 5 godina

Divim se ovom dobrocudnom momku, za mene je on najbolji igrac prvestva. Ima snimak gde mu pevaju u autobusu, a on kao detence se sakriva od kamere. Takvi ljudi ne mogu biti losi.

troll level 100

pre 5 godina

Toliko je dobar da je Dešan morao da ga vadi u 50 minutu, on je savršen igrac u odredjenon skučenkm prostoru gde hapsi sve, ali čim se taj prostor koji pokriva proširi previše on postaje poprilično nemoćan, videlo se to protiv Hrvata.
(Pera, 17. jul 2018 11:16)

Ubuduće pročitaj ceo tekst pa onda napisi komentar. Nemoj da ispadas smešan. Piše ti lepp zašto je izasao iz igre.

мерак

pre 5 godina

Доказ да дрвеће не игра фудбал. Ми имамо страшне младе играче, фали један добар стратег и промена у савезу (читај : да играју најбољи) и ето нама бољитка.

KakavDanakNeiskustvu

pre 5 godina

Uz Makelelea i Gatuza najbolji fizikalac defanzivni vezni koga sam ikada gledao. Vrhunski fudbaler, skroman decko, svetski sampion, svaka mu cast.

Hogar

pre 5 godina

Toliko je dobar da je Dešan morao da ga vadi u 50 minutu, on je savršen igrac u odredjenon skučenkm prostoru gde hapsi sve, ali čim se taj prostor koji pokriva proširi previše on postaje poprilično nemoćan, videlo se to protiv Hrvata.
(Pera, 17. jul 2018 11:16)
Tužno je kad ne znaš da gledaš fudbal ali ipak voliš

Filip21

pre 5 godina

Postoji prica kako su se svi igraci francuske redom slikali sa peharom a Kanteu je bilo glupo da im kvari slavlje pa je zamolio Nzonzia da ih pita da se on slika sa peharom.

Francuska je šampion Eura 2016 i SP 2018

pre 5 godina

Prilično indisponiran u finalu, možda je razlog taj virus ali neverovatno kako je ceo tim delovao veoma nesigurno čim je on loše igrao. Na kraju vrlo hrabra Ali učinkovita odluka Dešama da ga zameni Nzonzijem, odmah se sve popravilo. Definitivno najbolje izmene na ovom prvenstvu, Čadli i Felaini protiv Japana i Kante-Nzonzi u finalu. Ako je neko pogodio sa izmenama na ovom prvenstvu to su Martinez i Dešam.

sef strucnog staba

pre 5 godina

Ko god je igrao fudbal na nekom malo ozbiljnijem nivou zna da te rano dobijeni zuti karton na toj poziciji veoma remeti, i zna da ako udjes lose u utakmicu ili te protivnik natera na to kao u slucaju Hrvata, moze ceo mec kao zadnjem veznom da ti se okrene naglavacke. Imao je Kante svoje losije trenutke u finalu, ali to ne menja cinjenicu da je za pobede nad Argentinom i Belgijom upravo on najbitniji sraf, da bez njega Lester ne bi primirisao istorijskoj tituli, a mozda ni Celsi godinu dana kasnije. Sjajan momak, sjajan fudbaler, osvezenje u svetu fudbala punom marketinga, frizura i umisljenih zvezda.

knjaz miloš

pre 5 godina

virus ga je sprečio a i žuti karton ..... dešamp nije hteo da rizikuje.....

Neka pati kome smeta....FRANCUSKA je prvak sveta....????????

Nikola MNE

pre 5 godina

Kad su napravili anketu medju igracima Celsija,ona generacija Teri,Lampard...ko je najbolji igrac u vasoj ekipi svi su odgovorili Makelele.Kante dosta lici na njega samo sto je Makelele bio kreativniji put naprijed.

Само кажем

pre 5 godina

Канте је страшан играч,легитимни наследник Макелелеа,можда чак и бољи од њега...Иако су почетком сезоне многи ликовали и сматрали како је Челзи направио велику грешку што је пустио Матића а довео Кантеа вријеме је показало да су добро поступили.
Но ипак интересантно је да понекад и играч попут Кантеа тактички не одговара у датом тренутку.Препознао је то Дешан,избацио га из игре,увео много височијег и корпулентнијег Нзонзија и испоставило се као преломан тренутак утакмице.Нзонзи је радио све оно што Канте није могао поред височијих и снажнијих Хрвата:добијао ваздушне дуеле,чувао и задржавао лопту,организовао контру и успоставио равнотежу на средини терена.И убрзо Француска је угасила Хрвате...Свака част Дешану на храбрости! А Крстајић нека гледа и учи...

Delija

pre 5 godina

Da li ste culi pesmu koju mu pevaju u busu? Melodija O Champs-Élysées (Sanzelize), a oni prepevali: O Ngolo Kante, ooo Ngolo Kante, on je mali, on je lep, on je zaustavio Lea Mesija, ali vara u kartama (drustvena igra), Ngolo Kante. Naravno, sve se rimuje na francuskom, vredi pogledati. Strasan igrac i cini se veoma dobar covek.

Dado

pre 5 godina

@Pera vidim da previše slušaš, stručnjaka iz Sportkluba, koji je u svojim podcastima proglasio Francusku običnom ekipom srečkoviča, Kantea najprecenjenijim igračem današnjice a Deschampa brukom od trenera.

I šta bi trebalo da znači, čim se prostor proširi on se gubi. Pa fudbal je kolektivna igra, a najbolji timovi imaju postavljen sistem gde do izražaja dolazi odredjen kvalitet svakog igrača. Njegov kvalitet je pokrivanje prostora i presecanje napada ali naravno da u tome mora pomoči i tim. Ako su linije predaleko, ako taj prostor postane preveliki, pa nema tog igrača koji če sve stiči i sve napade uspeti da preseče. Budimo realni, jeste on odličan ali je i on samo čovek. Pri tom, ako je stvarno igrao bolestan, jasno je, zašto je malo lošije ispao u finalu a pri tom brzo je dobio i žuti karton koji ga je opterečivao.

Futsal

pre 5 godina

@Pera

Majstore, pročitaj ponovo tekst i zaključi zbog čega ga je selektor izveo iz igre u finalu SP!
Kante je trenutno najbolji zadnji vezni igrač na svetu.
Veliko moje poštovanje.

Xp

pre 5 godina

@(Pera, 17. jul 2018 11:16)

I zbog te izmene je Francuska osvojila titula. Genijalan i hrabar potez francuskog trenera koji je zamenio mozda cak i najboljeg igraca na prvenstvu. Jednostavno se nije uklapao, da li sto mu nije islo da li sto mu nije odgovarala hrvatska igra, ali je trener uradio pravu stvar. Zamisli kad bi neko od nasih trenera papana zamenio svoju glavnu zvezdu. Ovaj lepo stavio Nzonzija sto je gurnulo napred Pogbu i znate sta je dalje bilo.

nisamneznamkakosamzavrsioosnovnuskolu

pre 5 godina

vidi Hrvata što umanjuju njegov kvalitet, a ja mislio samo mi Srbi zavisni. Hrvati osvojićete bez brige ali prvo po redu tek posle Srba!

Saša

pre 5 godina

Ovo svetsko želim da zapamtim po ovom nasmejanom i skromnom momku. Prvenstvo koje se posle kraćeg vremena pretvorilo u pravi vatromet nacionalizma, ali od strane samih igrača i ne navijača ili huligana. I ne kao nacionalizma za dresove u kojima igraju nego nečije druge (ili treće) grbove i parole... ovaj skromni igrač Francuske Kante poreklom iz Malija u mojim očima spašava stvar oko svega toga i uzdiže i Francusku i zemlju njegovog porekla. Majstor. On je gospodin, malopre pomenuti su samo snobovi bezmozgaši.

ivan

pre 5 godina

Vidim neko prokomentatisao da je Makelele bio kreativniii u napadu i dobio lik dosta pluseva na komentar,nevjerovatno,kao da nisu gledalo ni makelelea ni kantea.

Pera

pre 5 godina

Toliko je dobar da je Dešan morao da ga vadi u 50 minutu, on je savršen igrac u odredjenon skučenkm prostoru gde hapsi sve, ali čim se taj prostor koji pokriva proširi previše on postaje poprilično nemoćan, videlo se to protiv Hrvata.

Komša

pre 5 godina

Neverovatno je kako su tako kvalitetni,vredni likovi i u običnom životu i u sportu nekako skromni,nenametljivi,tihi,skoro neupadljivi van svojih delatnosti.
Odličan igrač.

laik

pre 5 godina

@samo kazem Kante i Matic su igrali zajedno sezonu i osvojili sampionat, a Matic je posle te sezone prodat zbog Bakajoka. Tada je i otpiceo rad Kontea i uprave jer je sportski ditektor Celsija prodao Matica, protiv volje Kontea. Poz

VanjaLFC

pre 5 godina

Stašan igrač. Jedan od najboljih na svetu na toj poziciji. Titula sa Lesterom, Čelzijem i sada sa Francuzima to potvrdjuju. Ali je finale odigrao očajno. Ona stara lepo kaže da igraš dobro koliko ti protivnik dozvoli. A na njemu su Hrvati pritiskali. Nikada ga nisam video toliko izgubljenog. Jedno 6-7 lopti su mu oduzeli i sve to na 30-tak metara od gola. Uz dobijeni zuti je bila sasvim normalna stvar da ga zameni trener.

Sandzak

pre 5 godina

Bolji igrac od Modrica..

Kako je Modric mogao dobiti zlatnu loptu a tek 30-i po ocjenama i rating 7.52?
Sramota !!

Kada je Messi dobio 2014 grmelo je i ako je bio igrac utakmice na 5 od 7 i imao rating 8.6 !!!

Oskar

pre 5 godina

Hogar. Slažem se sa ocenom. Dokaz je što su Hrvati imali "više od igre" , kontrolisali prostor i držali inicijativu zahvaljujući Modriću. Ali u sličnoj situaciji se nadju svi zadnji vezni. Nije Dešan samo Kantea izvukao, već i Matuidija , a uveo N'zonzija koji ima veći radijus , posebno po širini... A što se tiče Kazemira , bez Modrića i Klosa , njegov format se video u reprezentaciji Brazila...

innbecilo

pre 5 godina

Zašto se potencira visina? Da li neko koji ima visinu vredniji, i obratno. Pa pokazalo se u više navrata da su "niži" igravi i najbolji igrači. Šta je sa slavnim MOKOM, Krbalanom, Maradonom..... Da zaključimo SAMO LOŠA TRAVA VISOKO RASTE. Okrenite se oko sebe pa će vam SVE BITI JASNO. Barem se nadam.

Bluberi2TYÝÝÝSXCCy

pre 5 godina

Kante predstavlja bukvalno SVE u današnjem fudbalu(i ne samo fudbalu) koji dominira.
Razgraditi, pokvariti,sprečiti.
Izgraditi,kreirati,smisliti-nema teorije.

Damir

pre 5 godina

Kante je stavio Mesija, a potom i DeBruina u dzep. On je razlog zasto Belgija nije bila ista ekipa protiv Francuza.
(Milan, 17. jul 2018 11:32)

Jel ga stavio i protiv Celsija kad im je uvalio 3 komada i asistenciju u dvomecu?

neutralni felsh

pre 5 godina

Vi sto pisete o zadnjim veznim. Samo jedno ime: 

Essien. 


Pa onda Djenaro, Makelele, Cambiaso itd...
(freality, 18. jul 2018 08:43)



bravo. ubedljivo najbitniji igrac za sve tadasnje murinjove titule u celziju.

susjed

pre 5 godina

To o igranju s bolovima u stomaku mi je nategnuto...
Igrač koji ne prizna da ima iti malo sumnje u vlastitu fizičku spremu bi da sam je trener bio kažnjen i to gadno...

Ne kažem ja da on nije toliko dobar ali u finalu nije bio...

Kako ga nije bolio stomak kada je promišljeno napravio faul za žuti

neutralni felsh

pre 5 godina

Ovo svetsko želim da zapamtim po ovom nasmejanom i skromnom momku. Prvenstvo koje se posle kraćeg vremena pretvorilo u pravi vatromet nacionalizma, ali od strane samih igrača i ne navijača ili huligana. I ne kao nacionalizma za dresove u kojima igraju nego nečije druge (ili treće) grbove i parole... ovaj skromni igrač Francuske Kante poreklom iz Malija u mojim očima spašava stvar oko svega toga i uzdiže i Francusku i zemlju njegovog porekla. Majstor. On je gospodin, malopre pomenuti su samo snobovi bezmozgaši.
(Saša, 17. jul 2018 15:34)


a sve je pocelo pre par godina, ne samo kod nas nego kod svih. prvo je pocelo prosipanje svakakvih obicno dokonih veselnika koje fudbal najmanje zanima i koji se dive kako igraci naostreni i ozbiljni pevaju himnu dok se drze za dres. od procesa intoniranja himne pred utakmicu su napravili patriotski test, sve gledajuci ko se manje veseli dok oni vitlaju zastavama dok paradiraju svojim preozbiljnim, zastarelim i nadasve pateticnim osecanjima drzave, nacije i pripadnosti. onda su krenuli da sire histeriju, ko peva a ko ne peva, ko se ne miluje ili udara po dresu a ne ko kako igra - ako neko ne odigra kako oni ocekuju (pad forme ili periodi lose igra su deo svakog sporta) oni mu zamere manjak patriotizma a ne osecaj za tajming. zilion puta smo culi kad neko zameri "treba da gine za dres", a onda nekad bolje sagledas toga sto to kaze pa probas da se setis da li je on ikada ginuo za drugoga, otaljava posao, otegao stomak, zapustio porodicu, bleji u tv i ocekuje od nekog da gine za nesto. hajde prvo ti majstore, pred televizor pa pevaj himnu ako te toliko gadja (ako znas ceo tekst a ne da pevas kao mister bin "aleluja" u onom skecu) a ne sa gulis stolicu uz pivce i tiket i trazis da neko lomi noge ne zbog igre nego zbog tvojih nacionalnih ocekivanja. mitrovic posle poluvremena usput popricao oko igre da sacirijem, svi u ljutitom transu "jao zasto prica sa njim!" pa sta je trebalo, da se psuje van igre? sve to teren nije videlo a kamoli igralo na njemu, jedini dodir sa sportom mu je daljinski, ali danas su bas takvi svojim spinom uveli svoja fudbalska pravila, koja veze sa fudbalom nemaju. bolje da oni licno svojim igracima pokazu kako se voli svoja zemlja. e to je malo teze, jer to se postize i pokazuje samodisciplnom i vrednim radom a ne vitlanjem zastavama i rikanjem pozeljnih parapolitickih parola - sve to proizvodi frustraciju a ne pozitivnu energiju, umesto da puni igrace ona ih prazni.
kante? odlican i vrlo nenametljiv igrac na poziciji, ja mnogo volim taj tip, miran a postize, skolska sprema plus inventivnost uzrokovana mirnim karakterom. sad vidim da mu je i narav takva, prvi put smo ga opazili u onom lesteru, odlican tandem sa odlicnim marezom, jedan kao kocnica a drugi kao gas, slican trip kao u reprezentaciji sa grizmanom, takav im je stil igre, zatvoren. neko dole prica kako je kante los kad su "rasirene linije"... svasta. pa svaki defanzivac je u nebranom grozdju kad kolege zabrljaju u napadu, kad izgube loptu pa se sve rasklima kad pukne kontra.

Pera

pre 5 godina

Toliko je dobar da je Dešan morao da ga vadi u 50 minutu, on je savršen igrac u odredjenon skučenkm prostoru gde hapsi sve, ali čim se taj prostor koji pokriva proširi previše on postaje poprilično nemoćan, videlo se to protiv Hrvata.

Hogar

pre 5 godina

Toliko je dobar da je Dešan morao da ga vadi u 50 minutu, on je savršen igrac u odredjenon skučenkm prostoru gde hapsi sve, ali čim se taj prostor koji pokriva proširi previše on postaje poprilično nemoćan, videlo se to protiv Hrvata.
(Pera, 17. jul 2018 11:16)
Tužno je kad ne znaš da gledaš fudbal ali ipak voliš

innbecilo

pre 5 godina

Zašto se potencira visina? Da li neko koji ima visinu vredniji, i obratno. Pa pokazalo se u više navrata da su "niži" igravi i najbolji igrači. Šta je sa slavnim MOKOM, Krbalanom, Maradonom..... Da zaključimo SAMO LOŠA TRAVA VISOKO RASTE. Okrenite se oko sebe pa će vam SVE BITI JASNO. Barem se nadam.

susjed

pre 5 godina

To o igranju s bolovima u stomaku mi je nategnuto...
Igrač koji ne prizna da ima iti malo sumnje u vlastitu fizičku spremu bi da sam je trener bio kažnjen i to gadno...

Ne kažem ja da on nije toliko dobar ali u finalu nije bio...

Kako ga nije bolio stomak kada je promišljeno napravio faul za žuti

мерак

pre 5 godina

Доказ да дрвеће не игра фудбал. Ми имамо страшне младе играче, фали један добар стратег и промена у савезу (читај : да играју најбољи) и ето нама бољитка.

troll level 100

pre 5 godina

Toliko je dobar da je Dešan morao da ga vadi u 50 minutu, on je savršen igrac u odredjenon skučenkm prostoru gde hapsi sve, ali čim se taj prostor koji pokriva proširi previše on postaje poprilično nemoćan, videlo se to protiv Hrvata.
(Pera, 17. jul 2018 11:16)

Ubuduće pročitaj ceo tekst pa onda napisi komentar. Nemoj da ispadas smešan. Piše ti lepp zašto je izasao iz igre.

Damir

pre 5 godina

Kante je stavio Mesija, a potom i DeBruina u dzep. On je razlog zasto Belgija nije bila ista ekipa protiv Francuza.
(Milan, 17. jul 2018 11:32)

Jel ga stavio i protiv Celsija kad im je uvalio 3 komada i asistenciju u dvomecu?

Francuska je šampion Eura 2016 i SP 2018

pre 5 godina

Prilično indisponiran u finalu, možda je razlog taj virus ali neverovatno kako je ceo tim delovao veoma nesigurno čim je on loše igrao. Na kraju vrlo hrabra Ali učinkovita odluka Dešama da ga zameni Nzonzijem, odmah se sve popravilo. Definitivno najbolje izmene na ovom prvenstvu, Čadli i Felaini protiv Japana i Kante-Nzonzi u finalu. Ako je neko pogodio sa izmenama na ovom prvenstvu to su Martinez i Dešam.

Sandzak

pre 5 godina

Bolji igrac od Modrica..

Kako je Modric mogao dobiti zlatnu loptu a tek 30-i po ocjenama i rating 7.52?
Sramota !!

Kada je Messi dobio 2014 grmelo je i ako je bio igrac utakmice na 5 od 7 i imao rating 8.6 !!!

Само кажем

pre 5 godina

Канте је страшан играч,легитимни наследник Макелелеа,можда чак и бољи од њега...Иако су почетком сезоне многи ликовали и сматрали како је Челзи направио велику грешку што је пустио Матића а довео Кантеа вријеме је показало да су добро поступили.
Но ипак интересантно је да понекад и играч попут Кантеа тактички не одговара у датом тренутку.Препознао је то Дешан,избацио га из игре,увео много височијег и корпулентнијег Нзонзија и испоставило се као преломан тренутак утакмице.Нзонзи је радио све оно што Канте није могао поред височијих и снажнијих Хрвата:добијао ваздушне дуеле,чувао и задржавао лопту,организовао контру и успоставио равнотежу на средини терена.И убрзо Француска је угасила Хрвате...Свака част Дешану на храбрости! А Крстајић нека гледа и учи...

Bluberi2TYÝÝÝSXCCy

pre 5 godina

Kante predstavlja bukvalno SVE u današnjem fudbalu(i ne samo fudbalu) koji dominira.
Razgraditi, pokvariti,sprečiti.
Izgraditi,kreirati,smisliti-nema teorije.

nisamneznamkakosamzavrsioosnovnuskolu

pre 5 godina

vidi Hrvata što umanjuju njegov kvalitet, a ja mislio samo mi Srbi zavisni. Hrvati osvojićete bez brige ali prvo po redu tek posle Srba!

KakavDanakNeiskustvu

pre 5 godina

Uz Makelelea i Gatuza najbolji fizikalac defanzivni vezni koga sam ikada gledao. Vrhunski fudbaler, skroman decko, svetski sampion, svaka mu cast.

Filip21

pre 5 godina

Postoji prica kako su se svi igraci francuske redom slikali sa peharom a Kanteu je bilo glupo da im kvari slavlje pa je zamolio Nzonzia da ih pita da se on slika sa peharom.

ivanko

pre 5 godina

Divim se ovom dobrocudnom momku, za mene je on najbolji igrac prvestva. Ima snimak gde mu pevaju u autobusu, a on kao detence se sakriva od kamere. Takvi ljudi ne mogu biti losi.

knjaz miloš

pre 5 godina

virus ga je sprečio a i žuti karton ..... dešamp nije hteo da rizikuje.....

Neka pati kome smeta....FRANCUSKA je prvak sveta....????????

Nikola MNE

pre 5 godina

Kad su napravili anketu medju igracima Celsija,ona generacija Teri,Lampard...ko je najbolji igrac u vasoj ekipi svi su odgovorili Makelele.Kante dosta lici na njega samo sto je Makelele bio kreativniji put naprijed.

VanjaLFC

pre 5 godina

Stašan igrač. Jedan od najboljih na svetu na toj poziciji. Titula sa Lesterom, Čelzijem i sada sa Francuzima to potvrdjuju. Ali je finale odigrao očajno. Ona stara lepo kaže da igraš dobro koliko ti protivnik dozvoli. A na njemu su Hrvati pritiskali. Nikada ga nisam video toliko izgubljenog. Jedno 6-7 lopti su mu oduzeli i sve to na 30-tak metara od gola. Uz dobijeni zuti je bila sasvim normalna stvar da ga zameni trener.

Futsal

pre 5 godina

@Pera

Majstore, pročitaj ponovo tekst i zaključi zbog čega ga je selektor izveo iz igre u finalu SP!
Kante je trenutno najbolji zadnji vezni igrač na svetu.
Veliko moje poštovanje.

Xp

pre 5 godina

@(Pera, 17. jul 2018 11:16)

I zbog te izmene je Francuska osvojila titula. Genijalan i hrabar potez francuskog trenera koji je zamenio mozda cak i najboljeg igraca na prvenstvu. Jednostavno se nije uklapao, da li sto mu nije islo da li sto mu nije odgovarala hrvatska igra, ali je trener uradio pravu stvar. Zamisli kad bi neko od nasih trenera papana zamenio svoju glavnu zvezdu. Ovaj lepo stavio Nzonzija sto je gurnulo napred Pogbu i znate sta je dalje bilo.

ivan

pre 5 godina

Vidim neko prokomentatisao da je Makelele bio kreativniii u napadu i dobio lik dosta pluseva na komentar,nevjerovatno,kao da nisu gledalo ni makelelea ni kantea.

Saša

pre 5 godina

Ovo svetsko želim da zapamtim po ovom nasmejanom i skromnom momku. Prvenstvo koje se posle kraćeg vremena pretvorilo u pravi vatromet nacionalizma, ali od strane samih igrača i ne navijača ili huligana. I ne kao nacionalizma za dresove u kojima igraju nego nečije druge (ili treće) grbove i parole... ovaj skromni igrač Francuske Kante poreklom iz Malija u mojim očima spašava stvar oko svega toga i uzdiže i Francusku i zemlju njegovog porekla. Majstor. On je gospodin, malopre pomenuti su samo snobovi bezmozgaši.

Dado

pre 5 godina

@Pera vidim da previše slušaš, stručnjaka iz Sportkluba, koji je u svojim podcastima proglasio Francusku običnom ekipom srečkoviča, Kantea najprecenjenijim igračem današnjice a Deschampa brukom od trenera.

I šta bi trebalo da znači, čim se prostor proširi on se gubi. Pa fudbal je kolektivna igra, a najbolji timovi imaju postavljen sistem gde do izražaja dolazi odredjen kvalitet svakog igrača. Njegov kvalitet je pokrivanje prostora i presecanje napada ali naravno da u tome mora pomoči i tim. Ako su linije predaleko, ako taj prostor postane preveliki, pa nema tog igrača koji če sve stiči i sve napade uspeti da preseče. Budimo realni, jeste on odličan ali je i on samo čovek. Pri tom, ako je stvarno igrao bolestan, jasno je, zašto je malo lošije ispao u finalu a pri tom brzo je dobio i žuti karton koji ga je opterečivao.

laik

pre 5 godina

@samo kazem Kante i Matic su igrali zajedno sezonu i osvojili sampionat, a Matic je posle te sezone prodat zbog Bakajoka. Tada je i otpiceo rad Kontea i uprave jer je sportski ditektor Celsija prodao Matica, protiv volje Kontea. Poz

sef strucnog staba

pre 5 godina

Ko god je igrao fudbal na nekom malo ozbiljnijem nivou zna da te rano dobijeni zuti karton na toj poziciji veoma remeti, i zna da ako udjes lose u utakmicu ili te protivnik natera na to kao u slucaju Hrvata, moze ceo mec kao zadnjem veznom da ti se okrene naglavacke. Imao je Kante svoje losije trenutke u finalu, ali to ne menja cinjenicu da je za pobede nad Argentinom i Belgijom upravo on najbitniji sraf, da bez njega Lester ne bi primirisao istorijskoj tituli, a mozda ni Celsi godinu dana kasnije. Sjajan momak, sjajan fudbaler, osvezenje u svetu fudbala punom marketinga, frizura i umisljenih zvezda.

Oskar

pre 5 godina

Hogar. Slažem se sa ocenom. Dokaz je što su Hrvati imali "više od igre" , kontrolisali prostor i držali inicijativu zahvaljujući Modriću. Ali u sličnoj situaciji se nadju svi zadnji vezni. Nije Dešan samo Kantea izvukao, već i Matuidija , a uveo N'zonzija koji ima veći radijus , posebno po širini... A što se tiče Kazemira , bez Modrića i Klosa , njegov format se video u reprezentaciji Brazila...

neutralni felsh

pre 5 godina

Ovo svetsko želim da zapamtim po ovom nasmejanom i skromnom momku. Prvenstvo koje se posle kraćeg vremena pretvorilo u pravi vatromet nacionalizma, ali od strane samih igrača i ne navijača ili huligana. I ne kao nacionalizma za dresove u kojima igraju nego nečije druge (ili treće) grbove i parole... ovaj skromni igrač Francuske Kante poreklom iz Malija u mojim očima spašava stvar oko svega toga i uzdiže i Francusku i zemlju njegovog porekla. Majstor. On je gospodin, malopre pomenuti su samo snobovi bezmozgaši.
(Saša, 17. jul 2018 15:34)


a sve je pocelo pre par godina, ne samo kod nas nego kod svih. prvo je pocelo prosipanje svakakvih obicno dokonih veselnika koje fudbal najmanje zanima i koji se dive kako igraci naostreni i ozbiljni pevaju himnu dok se drze za dres. od procesa intoniranja himne pred utakmicu su napravili patriotski test, sve gledajuci ko se manje veseli dok oni vitlaju zastavama dok paradiraju svojim preozbiljnim, zastarelim i nadasve pateticnim osecanjima drzave, nacije i pripadnosti. onda su krenuli da sire histeriju, ko peva a ko ne peva, ko se ne miluje ili udara po dresu a ne ko kako igra - ako neko ne odigra kako oni ocekuju (pad forme ili periodi lose igra su deo svakog sporta) oni mu zamere manjak patriotizma a ne osecaj za tajming. zilion puta smo culi kad neko zameri "treba da gine za dres", a onda nekad bolje sagledas toga sto to kaze pa probas da se setis da li je on ikada ginuo za drugoga, otaljava posao, otegao stomak, zapustio porodicu, bleji u tv i ocekuje od nekog da gine za nesto. hajde prvo ti majstore, pred televizor pa pevaj himnu ako te toliko gadja (ako znas ceo tekst a ne da pevas kao mister bin "aleluja" u onom skecu) a ne sa gulis stolicu uz pivce i tiket i trazis da neko lomi noge ne zbog igre nego zbog tvojih nacionalnih ocekivanja. mitrovic posle poluvremena usput popricao oko igre da sacirijem, svi u ljutitom transu "jao zasto prica sa njim!" pa sta je trebalo, da se psuje van igre? sve to teren nije videlo a kamoli igralo na njemu, jedini dodir sa sportom mu je daljinski, ali danas su bas takvi svojim spinom uveli svoja fudbalska pravila, koja veze sa fudbalom nemaju. bolje da oni licno svojim igracima pokazu kako se voli svoja zemlja. e to je malo teze, jer to se postize i pokazuje samodisciplnom i vrednim radom a ne vitlanjem zastavama i rikanjem pozeljnih parapolitickih parola - sve to proizvodi frustraciju a ne pozitivnu energiju, umesto da puni igrace ona ih prazni.
kante? odlican i vrlo nenametljiv igrac na poziciji, ja mnogo volim taj tip, miran a postize, skolska sprema plus inventivnost uzrokovana mirnim karakterom. sad vidim da mu je i narav takva, prvi put smo ga opazili u onom lesteru, odlican tandem sa odlicnim marezom, jedan kao kocnica a drugi kao gas, slican trip kao u reprezentaciji sa grizmanom, takav im je stil igre, zatvoren. neko dole prica kako je kante los kad su "rasirene linije"... svasta. pa svaki defanzivac je u nebranom grozdju kad kolege zabrljaju u napadu, kad izgube loptu pa se sve rasklima kad pukne kontra.

Komša

pre 5 godina

Neverovatno je kako su tako kvalitetni,vredni likovi i u običnom životu i u sportu nekako skromni,nenametljivi,tihi,skoro neupadljivi van svojih delatnosti.
Odličan igrač.

Delija

pre 5 godina

Da li ste culi pesmu koju mu pevaju u busu? Melodija O Champs-Élysées (Sanzelize), a oni prepevali: O Ngolo Kante, ooo Ngolo Kante, on je mali, on je lep, on je zaustavio Lea Mesija, ali vara u kartama (drustvena igra), Ngolo Kante. Naravno, sve se rimuje na francuskom, vredi pogledati. Strasan igrac i cini se veoma dobar covek.

neutralni felsh

pre 5 godina

Vi sto pisete o zadnjim veznim. Samo jedno ime: 

Essien. 


Pa onda Djenaro, Makelele, Cambiaso itd...
(freality, 18. jul 2018 08:43)



bravo. ubedljivo najbitniji igrac za sve tadasnje murinjove titule u celziju.