Ponedeljak, 16.07.2018.

08:54

Murinjo: Finale rešilo pogrešno tumačenje VAR

Izvor: B92

Murinjo: Finale rešilo pogrešno tumaèenje VAR IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

188 Komentari

Sortiraj po:

Petar

pre 5 godina

Jel to ona Zvezda di su nositelji igre bili Prosinecki,Savicevic,Pancev,Belodedic,Najdoski,Sabanadzovic,Kanatlaroski...
(Sime, 16. jul 2018 20:02)

Kakve to veze ima? I da su Eskimi igrali za Zvezdu kakve bi to veze imalo?
Danas a i tada u najjačim klubovima Evrope su igrali uglavnom stranci. To su klubovi, to nije reprezentacija.

Klubovi koji su prvaci Evrope i svijeta kao što je bila srpska Crvena Zvezda uvijek imaju strance baš kao i danas Real, Barca, Juventus, Liverpul s time što Zvezda nije imala toliko stranaca kao ovi klubovi danas, ona je jedina osvojila naslov prvaka Evrope sa 11 jugoslavenskih igrača za razliku od ovih koji imaju najviše dva ili tri svoja igrača.

koja

pre 5 godina

To najviše volimo kad slavite drugo mesto hahaha gubitnici(Koja, 16. jul 2018 13:27)TI si gubitnik! Možeš se sakrit u mišju rupu. Što si ti postigao u životu? Zato zavidiš uspješnim ljudima!
(Panac, 16. jul 2018 15:00)
Od tebe sam sigurno uspešniji, dok slaviš drugo mesto

Јабучило

pre 5 godina

peter schmeichel : "Ako je ovo penal onda cemo imati 20 penela na svakoj uktamici"
(peter, 16. jul 2018 14:17)

Уфуфуф... Кад си видео толика играња руком у казненом? Па већа је злоупотреба тумачење "природног положаја" руке.

My name is Zlatan

pre 5 godina

Ekipa piše kako ne razumije sta je Mourinho htio reci - mislim da je do prijevoda - on je htio reci sljedece - poanta vara je ispraviti sudačke previde - dakle kada sudac ne uoči spornu situaciju - a ne dovoditi u pitanje sudačke odluke i njegovo slobodno sudacko uvjerenje - dakle sudac nije ovdje previdio ruku vec je smatrao da po njemu nije penal - dakle mou želi reci da po njemu nije poanta VARa dovoditi suca za svaku spornu situaciju koja je 50:50. Jednom kad su ga doveli i kad je ruka prikazana on je bio u šah mat poziciji, donio je lakšu odluku. On smatra da to uništava nogomet. Možete se složiti ili ne, samo vam tumačim sta je covjek rekao.
Ja ne zamjerim, kao Hrvat sucu, boginja sreća je tako odlučila za prva dva gola, mogla je bit i suprotna situacija i nebi plakao nad sudačkim greškama. Dio je nogometa ta kontroverza i jednostavno bez sreće uz sve ostalo nema titula.

Земљак

pre 5 godina

Јесте пенал, није пенал... Па шта је пенал ако није промена смера лопте која иде ка голу, и то руком у казненом простору? Па шта има везе да ли је намерно, то само дефинише иде ли још и картон или не!

Petar

pre 5 godina

pa da bi i taj negativni rekord oborio moras uci u Ligu prvaka...a to vama ne uspijeva...
malo_razmisli, 16. jul 2018 18:00)

Crvena Zvezda je osvojila ligu prvaka/kup prvaka 1991, Partizan je igrao finale. Šta je sa hrvatskim klubovima? Ne postoje.

realno

pre 5 godina

ma mozes da se sad zalis koliko hoces. nista se nece promijeniti. negdje te sreca pogleda negdje nece i to je tako. boli samo kad si jako blizu pa te nece ali nismo ni prvi ni zadnji.nogomet nosi veliku slast pobjede ali dijametralno suprotno i gorke osjecaje.bilo i ostat ce tako.

malo_razmisli

pre 5 godina

jeste, nikad nije prezimio u Evropi ali zato drzi jedan rekord kao ekipa koja je najvise primila golova u LS. Uspeh, nema sta..
(ja, 16. jul 2018 16:25)

pa da bi i taj negativni rekord oborio moras uci u Ligu prvaka...a to vama ne uspijeva...
isto tako Dinamo je ako se ne varam imao 10 igraca u finalu Svjetskog prvenstva...igraca koji su ili igrali za Dinamo ili su stasali u Dinamu...
pa sad potrazi tako neki slican klub sa takvim brojem igraca u Finalu...

Marko

pre 5 godina

@Zg

Vama za drugo mesto svaka cast. Igrali ste koliko ste mogli, ali Francuzi su ipak klasa. Da je raspored bio drugaciji, verovatno ne biste bili u finalu, ali na kraju se pamti samo rezultat.
Sto se nas tice, mi veze nemamo. Nismo zasluzili prolaz i to je to.

ja

pre 5 godina

novo pravilo...ne sudi se penal u finalu niposto, cak ni kad je ocigledan..

sta bi dali da su vama tako svirali, ali zo je samo jedan gol, sta kod ona tri i za malo 5 gola Pogbe. Budite srecni, nisu vas puno osramotili...cekaj, zar nisu vama priznali gol iako je bila visoko podignuta noga Perisica protiv Engleza. Karma rodjaci, karma..

ja

pre 5 godina

Dinamo iz Zagreba je godinama redovan ucesnik Lige sampiona .
(susjed, 16. jul 2018 15:31)

jeste, nikad nije prezimio u Evropi ali zato drzi jedan rekord kao ekipa koja je najvise primila golova u LS. Uspeh, nema sta..

rade

pre 5 godina

A zasto nije igrao Srna? Zasto nepostavi pitanje kako ekipa koja je igrala 2 produzetka pretrci u trecem produzetku Engleze? Dodatno, polovina tima prosla 30-te.

gung ho

pre 5 godina

U istom ovom govoru je naveo i primer da je Srbija najdrasticnije ostecena protiv direktnog rivala u odlucujucoj utakmici jer nije ni bio primenjen VAR.
Inace, u pravu je donekle i za penal u finalu. Sudija je doneo odluku po nekom fudbalskom insktinktu. Cak i gledajuci VAR, nije hteo da dosudi penal ali je ipak morao jer cini se da je Perisic ipak pomerio ruku ka lopti. Ali Murinjo istice da nije isto gledati u realnom vremenu i da usporen snimak moze da promeni kontekst gledanja na situaciju, sto mislim da jeste validan argument.
Po meni, spornija je sitacija kod prvog gola jer je sudija naseo na Grizmanovo bacanje za slobodan udarac. Jeste ga potkacio malo ali vidi se na snimku da je vec tada bio u bacanju, pre ikakvog kontakta.

susjed

pre 5 godina

A klubovi ispadaju u pretkvalifikacijama kvalifikacija za UEFA takmičenja već 20 godina. Nijedan nikad nije ni prišao grupnoj fazi.
Malo skromnosti i realnosti ne bi škodilo, Boske.
(Zli Zo, 16. jul 2018 14:58)

Dinamo iz Zagreba je godinama redovan ucesnik Lige sampiona .

Panac

pre 5 godina

To najviše volimo kad slavite drugo mesto hahaha gubitnici
(Koja, 16. jul 2018 13:27)

TI si gubitnik! Možeš se sakrit u mišju rupu. Što si ti postigao u životu?
Zato zavidiš uspješnim ljudima!

Konstatacija

pre 5 godina

Svi ste zapeli za penal a šta je sa prvim golom, smeće grizman se bacio, vidlo se iz aviona a bome su i na varu vidjeli
(Dajkula, 16. jul 2018 14:44)

Cak i da je se bacio,ima pravo na tako nesto,kao i svi igraci sto rade a na sudiji je da proceni da li je bilo faula.Niko njemu nije garantovao da ce biti gol i nije on naredio Mandzukicu da postigne autogol,to je vec vasa greska.Mnogo veca greska sudije je bila u polufinalu,kada je priznao gol Perisica,iako je nogu podigao gotovo metar ipo,cak iznad glave odbrambenom igracu Engleske i sto je bio klasican indirektan udarac i neregularan gol.Sto se tada niste javljali?Svi golovi francuza suu bili regularni a Murinjo moze da svira i da se dodvorava englezima koliko hoce.

PimPong

pre 5 godina

Nisam nesto njegov obozavatelj, i mislim da je arogantan, ali se slazem ovaj put sa njim. Nije poenta da li je lopta udarila nekog u ruku ili ne - igranje rukom samo po sebi nije penal. Posto sudije ne mogu da citaju misli, da li je penal ili ne se onda odredjuje na osnovu toga da li je ruka bila u prirodnom polozaju. Dok sam sudio amaterski, na casovima su instruktori pokazivali neke FIFA snimke situacija u kojima lopta udari nekog u ruku i odbije se u gol sa poentom da taj gol mora da se prizna jer je ruka bila u prirodnom polozaju (mada sudije na vrhunskom nivou to ne rade). Kao sto je jedan od britanskih komentatora rekao, ako, nakon promasaja Matuidi-ja kad je pokusao da zahvati loptu glavom, Perisic moze da odreaguje toliko brzo i postavi ruku, onda bi trebao da bude golman, jer ne bi bilo golmana sa boljim refleksima od njega. Kad igraci skacu, ruke ne mogu da drze ruke iza ledja. Kao sto Mourinho rece, i kao sto to rade u NBA, sudijske odluke na terenu se ponistavaju samo ako je greska bila ocigledna. U ovom slucaju, mislim da nije trebao da se sudi penal, a pogotovo ste odluka na terenu nije bila penal, VAR nije trebao da ponisti prvobitnu odluku jer nije bilo 100% ocigledno da je bio penal.

milan

pre 5 godina

Murinjo je u pravu. Zasto? VAR treba da se koristi da sudija proveri svoju odluku. U ovoj situaciji je trebao prvo da svira penal, pa onda da proveri snimak. Tako je celo prvenstvo. Sviralo se 5-6 penala tokom kornera... to je van pameti.

aleks

pre 5 godina

Hrvati su odigrali fantasticno i apsolutni su hit prvenstva. To da su imali srece moze da napise samo neko maliciozan ili nesto jos gore. Dva slobodnjaka u dve utakmice iz dva ili tri pokusaja, pa za dva gola iz slobodnog udarca treba cirka 15-20 pokusaja pa bezvezni penal u finalu, protiv Danaca predriblan golman u regularnom delu, igrac sam na dva metra i posle promasen penal, dve stative itd. Ne budite toliko mali ljudi i cestitajte ovim sjajnim momcima ogroman uspeh, ako su oni gubitnici sta smo mi!?! I setite se dva poslednja finala u kosarci gde smo smlavljeni, na sp 30 a na oi je u 4/4 americki trener sazvao time out i zamolio ih da nas ne unerede kao niko nikog, ikada! A hrvatima savet, ne obracajte paznju na pojedince, to su nesrecnici koji se hrane tudjom mukom, mrzitelji koje samo treba ignorisati i ne dajte da vas uvuku u njihove bolesne price. Uzivajte i ne kvarite sebi.

Zli Zo

pre 5 godina

citam komentare na svetskim portalima i pitam zasto samo vi mislite da bio cist penal ?
komentirajte kosarku nije fudbal za vas
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sarajevoba, 16. jul 2018 12:05)
" nije fudbal za vas.." 😀


I ovo piše neko iz zemlje čija reprezentacija ima jedno veliko takmičenje otkad postoji. A klubovi ispadaju u pretkvalifikacijama kvalifikacija za UEFA takmičenja već 20 godina. Nijedan nikad nije ni prišao grupnoj fazi.

Malo skromnosti i realnosti ne bi škodilo, Boske.

cobe

pre 5 godina

Ljudi, Hrvati su prosecna ekipa, prosli jer su imali laganu grupu u kojoj su Argentinci samo po imenu veliki. Sa beskrvnim Dancima nereseno, sa nikakvim Rusima nereseno, sa bezveznim Englezima nereseno. I kad je dosao na red samo malo jaci protivnik prime cetiri komada. Tek da su ih propitali Belgijanci bila bi jos veca bruka a i Brazilci bi ih napunili. Sad kmece, sudija, VAR,ovo, ono...pa im se jos i Srbi na portalima nakacili:) Srecno ste dosli do finala uzeli srebro i sad se veselite ili tugujte kako hocete. Bitno je da je Nole opet kralj tenisa i sada cemo opet da uzivamo.

Marko

pre 5 godina

U RH je danas slobodan dan za kmečanje.
(Slavonac, 16. jul 2018 12:11)ti si Slavonac kao i ja Makedonac, vi biste proglasili slobodan mjesec da možete tako kmečati.

Koja

pre 5 godina

Posle ovih tvrdnji hrvata i njihovih ulizica da nije penal baš mi je drago pa i da su vas pokrali a za onaj nama nedosudjeni penal ste govorili šta kukate karma je to Francuska vas razbila niste ni zasluzili finale čak je i Danska bila bolja od vas

Svakog čuda 3 dana dosta

pre 5 godina

O razumijevanju fudbala u Srbiji dovoljno govori činjenica kolko ljudi misle da je svako igranje rukom u 16 penal, nije ni čudo da ste tu gdje jeste.
(Jack, 16. jul 2018 12:11)
Možda, ali je zato pravo čudo da ste vi tu gde jeste.

Koja

pre 5 godina

Znao sam da ce kad izgubimo kompleksaši izmigoljiti iz svoji rupa.Skrivali su se i grizli nokte do finalai molili boga da izgubimo.Svi Svjetski mediji ukljucujuci Francuske pišu da smo bili bolji ali nesretno izgubili.Čak i Francuzi pišu da su imali poguranac u prvom poluvremenu.Svi se slažu da je Modrić bio kralj terena.Samo ovi hadnici koji su se skrivali u skucenom prostoru i izašli na svijetlo dana tvrde drugacije.Osobno sam svim srcem navijao za Novaka i opet cu naravno.Kažete ne pamte se druga mjesta i niko to ne slavi.Pa koliko se sjecam nije se dalo živjeti od vas nakon drugog mjesta vaših košarkaša na olimpijadi, zar ne? Dvostruki standardi kao i obično, ne svih Srba jer 90% ljudi nema propuh u glavi i ne slavi tuđe neuspjehe.Poanta je da cijeli Svijet navijajo za malu Hrvatsku.Da je finale gledalo milijardu ljudi.Da se u google tražilicu upisivalo Hrvatska više nego jedan drugi pojam zadnjih dva tjedna.I na kraju mi smo viceprvaci Svijeta u nogometu.Zvuči predobro, nema tog nacionaliste koji to svojim komentarom može promijeniti.Pozdrav svim Srbima koji su nas podržavali, od mene uvijek podrska za vaše sportaše, ma gdje igrali.
(Pepo, 16. jul 2018 10:32)
Da ste bili bolji pobedili bi i ja kazem da je Danska bila bolja od vas al vi odoste dalje zato plači

Mizuno

pre 5 godina

igranje rukom je nedozvoljeno u fudbalu... u ovom slucaju je bio penal cist ko suza.... I nije mi jasno samo kako neko moze da kaze da se igranje rukom ne sudi u finalu.....

ToMa

pre 5 godina

Za one koji tvrde da je bio penal jer ruka nije bila u prirodnom položaju - ko je taj genije koji je utvrdio koji je prirodan položaj ruke kad fudbaler skače ili je u pokretu? Kad skačem, hodam ili trčim naravno da ne mogu da držim ruke uz telo. Koncept VAR tehnologije je usvojen sa pogrešnim pravilima u fudbalu. Oni trebaju da se ugledaju na Američki fudbal (ragbi), ne treba sudija da traži VAR jer time iskazuje sumnju u svoje odluke, već trener kluba koji misli da je oštećen treba da traži proveru odluke sudije na VAR, a da ne bi treneri često tražili proveru, treba uvesti pravilo da ukoliko trener nije bio u pravu onda gubi pravo na jednu zamenu fudbalera.

Negativni

pre 5 godina

Dosta ljudi je ovde promašilo temu. Murinjo nije rekao da nije bio penal, već da je upotreba VAR-a neozbiljna u ovakvim situacijama. VAR bi trebalo koristiti u ozbiljnim situacijama, kada je učinjena evidentna velika greška (recimo "božja ruka") ili ofsajd kod gola, ili pogrešno sviran ofsajd kod regularnog gola...a ovakvih situacija gde se može svirati penal, ali i ne mora, ima na svakoj vrhunskoj utakmici bar jedna. U Ligi Šampiona to je redovan slučaj. I nekad se svira a nekad ne. Mislim da je sudija dosudio penal jer je Perišić trznuo rukom prema putanji lopte i to se jedva vidi. Ali, definitivno je to odlučilo, jer je snimak gledao dugo. Na snimku iz tog ugla deluje kao namerno igranje jer je pokret išao da spreči loptu da prodje. Medjutim, da nema VAR-a to nikada ne bi svirao.

Slavonac takoder

pre 5 godina

Evolucija brate slavonski.ides naprijed.nasa ekipa je bila dobra(ja je smatram nasom).u utakmicama nokaut faze bili smo favoriti.i igrali lose.potrosili srecu za vazda.i sad u finalu onaj odozgo je rekao.sta bi vi.dosta ste dobili.red je za neke druge.jeste.dan je za kmecanje.ja sam tuzan.bar ce klinci vise vijati loptu nego visiti na kompu.zalog za buducnost.

Nikola

pre 5 godina

Kod ovog penala učinjene su dvi teške pogreške (jedna sigurno namjerna i zločesta i to ona iz VAR centra u Moskvi) koje će vjerovatno znanost dokazat. Ali evo da budem malo prije svog vrimena.Niko nije primjetija da sudcu nije pokazana iz Moskve snimka kamere najbliže mjestu događaja. Pokraj gola na vrhu peterca? Snimak koji se na TV najviše vrtija i koji je na najviše pokazivan na TV sudcu nije predočen.? Zašto? Koliko je to u skladu sa željom da VARu sucu pomaže. Snmka koju su mu najviše vrtili (onu iz ptičje perspektive) nisu mu mogli reči šta se zapravo dogodilo. Šta se na spornoj snimci vidi. Vidi se da brza lopta dolazi na glavu Francuzu. Vidi se da je on pokušava skrenit glavom pri čemu instiktivno zatvara oči. Promašuje loptu a pola metra udaljeni Perišić to nije moga očekivat. Njegova reakcija je slična. I on zatvara oči zbog iznenađenja. Svi vide pokret rukom prema doli a niko ne vidi pokušaj (reakcija desnom nogom) koju diže da pokuša vjerovatno spriječit i blokirat francuskog igrača koji ide na loptu na prvoj stativi. Znači nemoguče je da kod brzog baluna na daljini od pola metra obranbeni igrač išta odluči..nenamjerna igra rukom

Koja

pre 5 godina

Hrvatska je postigla jako puno na ovom Mundijalu u Rusiji. Kockice, hrvatsku srčanost i nogometno umjeće gledalo je preko milijardu ljudi. Hrvati su dobili simpatije mnogih gledatelja, dobili su navijače iz visokih sportskih i svjetskih selebriti krugova, uzeli srebro, uzeli zlatnu loptu, uzeli 28 mil. dolara, Putin im došao čestitati u svlačionicu. Uz nespretno suđenje izgubili zlato ali dobili dodatnu pažnju i simpatije. Hrvatska danas slavi ponosna i uzdignuta čela.
(HR, 16. jul 2018 10:23)
To najviše volimo kad slavite drugo mesto hahaha gubitnici

Koja

pre 5 godina

lol 99% kaze da nije bilo penal.al ste ljobomorni.ko u cemo srbi o fudbalu lol.
(podgorica, 16. jul 2018 11:56)
Šta je ruka u šesnaestercu nego penal dečko ti imaš ozbiljne probleme

partizanr

pre 5 godina

O razumijevanju fudbala u Srbiji dovoljno govori činjenica kolko ljudi misle da je svako igranje rukom u 16 penal, nije ni čudo da ste tu gdje jeste.
(Jack, 16. jul 2018 12:11)
Nek me neko ispravi, ali zar Srpski fudbal nije jedini iz ex-yu koji je imao sampiona Evrope i Sveta? I jedini kojima su klinci bili isto sampioni Evrope do 19 i sampioni sveta do 21?
Samo se titule racunaju dragi moj. Sta mi Grobari imamo od toga sto smo igrali finale 66-te?

Glava secera

pre 5 godina

Ajmo ovako. Zamislimo da se sporna situacija dogodila u sesnaestercu Francuske, a da penal nije sudjen za Hrvatsku. Ovde bi bila poplava HR komentatora koja bi pricala o najvecoj kradji ikada. Penal je bio cist ko suza, cestitke Hrvatskoj na velikom rezultatu.

Boliotvaram oči i kažem...

pre 5 godina

Bolji tim je izgubio.Nažalost to je takva igra.Iznenadili Francuzi bunker,napucaj loptu i "run Forrest run".Suci ,ne vjerujem u namjeru ali nekakve sporne odluke u korist Velesile dovoljno za prevagu.Čestitke Francuzima !Uzeli su ponuđeno i zato slave.

magistar čović i doktor terzić

pre 5 godina

Taman sam pomislio da sam počeo slabije da kapiram, ali vidim da mnogima nije jasno šta je pisac hteo da kaže. :)

Pedja

pre 5 godina

Niskakaldrma-Bicu kratak, uopšte nisi u pravu. Prvo ruka nije bila u prirodnom položaju. Drugo lopta ide u sred kaznenog, otkud ti znaš da neće igrač HR koji je bio iza Perisica pogrešiti pa da lopta ipak dodje do francuza koji je bio iza njega? Nije na sudiji da razmišlja "šta bi bilo kad bi bilo" nego da sagleda cinjenice. Znaci lopta je u kaznenom, ide u sredinu istog, a ne van njega, igrač Hr udara rukom koja uopšte nema veze sa prirodnom položajem i penal je čist.

Marko

pre 5 godina

napisite nam da li je za pogbu govorio da zeli da ispadne sto pre sa sampionata kao sto je govorio javno za matica napisite tu informaciju pa ako je pogbi zeleo da osvoji boginju a maticu da sto pre ispadne znamo ko je zaista i kakav je covek i da nema vise sipmpatizere u Srbiji.

Steve G

pre 5 godina

Perisic je nacinio pokret rukom ka lopti i to je penal cist kao suza. Nebulozno je govoriti da je ruka bila u prirodnom polozaju ili da bi lopta zavrsila u posedu Hrvatske. Lopta ide u peterac, nije se to desavalo na sredini terena. Pokret rukom ka lopti je prekrsaj na bilo kom delu terena, a u finalu svetskog prvenstva tvrditi da nije bila bitna situacija ili sta god gospodin posebni da kaze je teska glupost!

hm

pre 5 godina

Zar je itko i ocekivao da Francuzi nece biti prvaci ? Fudbal kao najpraceniji sport na planeti je ipak na kraju krajeva jedna najobicnija politika, a sudac tu sluzi da malo pogura, ako ne ide. Zar neki nisu nista naucili od Briha ? Ali dobro. Ove godine su pustili dve male nacije medju 4. Mozda za 100 godina netko od malih i postane prvak.

Bjelokosti

pre 5 godina

Kada je nas nemac ostetio ovde je bilo likovanje suseda i njihovog cveca po sistemu: vi srbi se samo zalite na sudije... a sta cemo sada?
ps jeste bio penal jer se kroasan razmahao rukama u sesnaestercu kao zrakomlat.

otvaram oči i kažem...

pre 5 godina

Bolji tim je izgubio.Nažalost to je takva igra.Iznenadili Francuzi bunker,napucaj loptu i "run Forrest run".Suci ,ne vjerujem u namjeru ali nekakve sporne odluke u korist Velesile dovoljno za prevagu.Čestitke Francuzima !Uzeli su ponuđeno i zato slave.

Митар пфк

pre 5 godina

Финале ће бити упамћено по одличном мечу , одличној хрватској и заслуженом тријумфу француза , уз вар који је допринио регуларности јер да није свиран пенал који је чист, било би ружно ! Грешка је рецимо кад Србија практично испадне због арогантног судије , који не консултује вар око чистог пенала..Мурињо је велики тренер , али некад филозофира без потребе!

Komentator

pre 5 godina

Nakon očite krađe u finalu SP-a u Hrvatskoj nitko ne priča o tome da nas je sudac pokrao. Jer svi znamo što je nogomet. A Srbi još kmeče o nekakvom nepostojećem penalu na Mitroviću i albanskim orlovima nakon što su jedva pobijedili Kostariku i dva puta glatko izgubili od za klasu boljih reprezentacija.

Jack

pre 5 godina

O razumijevanju fudbala u Srbiji dovoljno govori činjenica kolko ljudi misle da je svako igranje rukom u 16 penal, nije ni čudo da ste tu gdje jeste.

Oskar

pre 5 godina

Da je penal bio očigledan , zar bi sudija pet minuta gledao u ekran i vagao... Okrenuo bi se posle tri sekunde i svirao...Očigledna kalkulacija arbitra!

Marko

pre 5 godina

@Zg

Francuzi bili bolji, zasluzeno pobedili.
Sto se kmecanja tice, nase kukanje na penal je ismevano od strane Hrvata. Sada vidimo da ipak nismo drugaciji.

милорад

pre 5 godina

Био је чист пенал. Судија га није видео, видео га је вар у чему је проблем???

маекец

pre 5 godina

Суштина је да је Хрватска оставила бољи утисак само из разлога што је Француска играла онолико колико јој треба.

ajde

pre 5 godina

Nije VAR rekao, dosudio, nego POZVAO (grupa sudija za to koji gledaju situaciju iz više uglova) GLAVNOG sudiju da vidi MOGUĆ penal, a on na kraju presuđuje da li da svira penal ili ne.
Pogledao je i on iz više uglova... i, da nije bio, ne bi ga svirao.

Oliver

pre 5 godina

Pogledajte izjave Sheerera, Rivalda, Schmeihela, Casillasa, Ria Ferdinanda, danca Paulsena, da ne nabrajam. Ruka mora biti namjerna da se svira penal.

Njihove izjave su nebitne,jer oni nisu sudije te nisu nista vise kompetentni da procenjuju nego recimo ja ili ti. Mene interesuju misljenja Nestora Pitane,Masimilijana Iratija ili naseg Dejana Nedica,a svi oni tvrde da je penal. Prvo,faul nad Grizmanom je postojao,ne kad je na podu,nego dok je jos na nogama.Dobio je udarac u levi clanak i to se vidi dobro tek iz cetvrtog ugla.Jasno je da je na nogama,tako da si masno slagao.Drugo,Pogba nije u ofsajdu nego u liniji.Pomocni sudija je takodje u liniji i ima mnogo bolji ugao nego gledaoci. Linija nije ofsajd,sve je cisto kao suza. Na ovom prvenstvu nijedan gol nije pao iz ofsajda.Trece,nije tacno da ruka mora biti namerna da bi bio penal.To uopste nije uslov.To je dovoljan,ali ne i neophodan uslov. Penal je i ako nema namere,ali se refleksno odigra tako da ruka ide ka lopti,sto znaci da nije napucana,i sprecava put lopte ka petercu. Verujem da nije imao nameru,ali to nije uslov za penal,pogotovo sto se namera ne moze uvek proceniti.

jsx

pre 5 godina

Penal je bio sve samo ne cist ko suza, ali mislim da je opravdan. Ne slazem se bas da bi bila stopostotna sansa za gol, ali uradio je nesto protiv pravila (najverovatnije, nisam strucnjak za sudjenje) i treba ga sankcionisati. Doduse, trebalo je da konsultuje VAR za prvi gol. Grizman se potrudio da padne na bilo kakav kontakt. Bio je i Hrvat neoprezan tako da je verovatno bio slobodan udarac, ali mislim da je trebalo i to da proveri.

ss

pre 5 godina

Neprirodan polozaj ruke u trenutku kontakta sa loptom.
Penal tacka.
Mislim da je VAR super stvar. Ista situacija se moze sagledati iz vise uglova od strane nekoliko iskusnih sudija. Isto tako mislim da u slucaju kriticnih/sumnjivih situacija VAR sudije treba da imaju jacu "rec" od glavnog sudije. Kako sada stvari stoje, glavni sudija ima pravo da ne uvazi sugestiju VAR sudija i proveri situaciju na monitoru. To se upravo nama desilo u susretu sa CH.

WillyWonka

pre 5 godina

Penal čist kao suza, ne vidim tu ništa sporno, a čak i Beusan kaže da je penal.
Faul nad Grizmanom prije prvog gola nije postojao, čovjek je odglumio i to je bila velika greška.

chombe

pre 5 godina

Nikakav penal nije bio, lopta ga slucajno pogodila u ruku. Hrvati igrali organizovanije, ali su Francuzi mnogo talentovaniji pojedinacno, a sa takvim igracima sve je moguce. Trenutak nepaznje i sevne neocekivani prodor, recimo Mbapea ili neki sut Pogbe i ostalih. A daleko od toga da Francuska igra neorganizovano. U principu, bili su najbolji na prvenstvu, ali i Hrvati su osteceni u finalu.

Hr

pre 5 godina

Prekršaja kod prvog gola nije bilo, Grizman je za ono simuliranje trebao dobiti žuti karton, a ne faul. Kod izvođenja faula Pogba je bio u zaleđu (ofsajdu). Dakle dvije katastrofalne greške koje nisu svirane, a pao je gol. Samo jedan VAR u ova dva slučaja bi promijenio odluku, ali Pitanu nije tada VAR zanimao.
Penal je bio, međutim što je mogao Perišić tada nego izgrati rukom, tj. kud da ruku stavi nego dolje gdje je i bila. Jel da vežu igračima ruke iza tijela da se sprijeće ovakvi penali?
U drugom poluvremenu nije sviran čist penal za Hrvatsku.

Tri kardinalne greške suca na štetu jedne momčadi u finalu SP-a je ipak malo previše.
zato je dobro da je Murinjo (i ne samo on) reagirao da se to više nikada nikome ne dogodi.
Koja reprezentacija bi se bila u stanju vratiti nakon što je sat vremena bila po svim parametrima bolja i gubila 2:1 od Fra sumnjivim golovima?

Gall

pre 5 godina

HR @ Da "nespretno" su primili 4 komada hahahahahaahah. Sto ne komentarisete onaj gol Perisica protiv Engleske ? Englez ide glavom na loptu a Perisicev djon prolece pored njegove glave i tu nema opasne igre ? To je fer i posteno ? Realno stigli ste do finala koje niste zasluzili i to vam i vise nego puna kapa,dobili ste Argentinu uz vise srece nego pameti.Golman vas castio golom,posle bunker i kontre. Branili ste se sve vreme kao sto Rusi protiv vas.Da li bi onda bilo zasluzeno da su Rusi prosli dalje na penale ? Finale je trebalo da bude Belgija - Francuska,to su dve ekipe koje su bile najbolje na SP ali zahvaljujuci zrebu i kalkulacijama Engleza vi ste stigli do finala. Belgija bi se prosetala do finala da je bila na mestu Engleske.Zato treba da se posle grupne faze izvlace parovi kao u LE i LS da se izbegnu kalkulacije.

sasho

pre 5 godina

Stvar je u tome da je koncept VAR da ispravlja važne sudijske greške, a u ovoj situaciji to nije bio slučaj
Evo covek lepo objasnjava a ovde svi da je bio penal , a on zeli da nesto drugo kaze

zg tom

pre 5 godina

Koliko nismo imali sreće u finalu, toliko smo pak imali ipak od osmine do finala. Prvi gol autogol prije kojeg nije bio prekršaj nad Grizmanom. Kod penala sudac je nakon tolko gledanja snimke mogao vidjeti da je Perišić bio preblizu iza FRA igrača i da nije mogao reagirati, a i daljnji protok lopte nije uopće išla nekom od FRA igrača već bi je ugrabili Strinić ili Subašić. Ali to FRA velika zemlja i autoritet.

Haos in Laos

pre 5 godina

Da li uopste zna sta je htio reci? Je li rukom blokirao loptu, jeste. Je li sudija iskoristio mogućnost korištenja VAR tehnologije i to utvrdio, jeste. I sta nije u redu?

Vetar u ledja...

pre 5 godina

Ne razumem bas da li smatra da ovo nije bila vazna sudijska odluka pa da nije trebalo da se koristi VAR ili da ovakav VAR (ko ga trazi i kako se trazi) nije dobar. Kako god da se posmatra, po meni nije u pravu. 1. Razultat je bio 1-1 tako da je odluka o penalu izuzetno vazna; 2. I da su pravila takva da mora ekipa da ga trazi, Francuzi bi sigurno trazili da se pregleda snimak jer su bili 100% sigurni da je bio penal. Ono sto je najvaznije, a sto Murinjo nije rekao jeste da je penal zaista bio. Sve ostalo je mnogo manje bitno.....

Laki

pre 5 godina

Nigerija. 1. kolo, autogol i penal, finale -autogol i penal. Sreća je malo okrenula leđa Hrvatskoj u finalu i to je to. Inače sam utakmicu gledao kao neutralni posmatrač. Trebalo je da sudi Mažić i garantujem da bi Hrvati bolje prošli da je on sudio.

bros

pre 5 godina

Halo dziberi, pola svijeta se slaze sa Murinjom samo vi znate bolje. Iskustvo sa playstation-a ili sta? Pogledajte izjave Sheerera, Rivalda, Schmeihela, Casillasa, Ria Ferdinanda, danca Paulsena, da ne nabrajam. Ruka mora biti namjerna da se svira penal. Perisic skace zatvornih ociju i ne vidi loptu. Plus toga stoji na 10cm iza Umtitija koji je iznenada propusta. Tek kada ga je pogodila u ruku vidi se kako otvara oci i trazi loptu pogledom. Navijajte za koga hocete, ali ne pricajte gluposti.

Kod prvog gola Griezmann ocekuje da ce ga Brozovic pokupiti i pada bez kontakta koji se dogadja kad je ovaj vec na podu. U istoj akciji Pogba u ofsajdu i gura mandzukica u ledja, sto znaci da sudjeluje u akciji.

Bez ta dva gola ne bi bilo ni ostalih, jer im sigurno ne bi ostavili bulevare o obrani jureci rezultat.

Vasa je brži a Milan pametniji

pre 5 godina

Poguranac puta 2 u prvom poluvremenu.Kasnije bunkerica i kontre,igrali su kako njima odgovara a to im je omogućio poguranac.

NiskaKaldrma

pre 5 godina

Vrlo “fudbalsko” tumacenje pravila, sa razumevanjem za igru, to ljudi koji kao navijaci gledaju tesko mogu da razumeju, zato i ovakvo komentari. Poenta je da je sudija prvo instiktivno doneo ispravnu odluku, fudbalski legitimnu. Da budemo nacisto, lopta udara u ruku, bez ikakve dileme, medjutim, ruka je u prirodnom polozaju koji nastupa pri skoku, igrac ne moze da skace sa rukama uz telo, pritom lopta koja bi prosla bi zavrsila u posedu Hrvata, snimak iz svih uglova to pokazuje, opasnosti za gol nije bilo. Mislim da je sudija vise puta pogledao snimak upravo iz tog razloga, pa mi samim tim nije jasno zasto je doneo takvu odluku. Ne, nisam navijao za Hrvate, neutralno sam posmatrao mec, stavise pare sam stavio na Fra da osvaja jos odavno, ovo je samo moje vidjenje stvari. Inace, dve vrhunske ekipe, od kojih je jedna individualno jaca, nadarenija i fizicki dominantnija i sasvim zasluzeno je pobedila. Hrvati su neverovatno kompaktni, pravi tim, mada je nama taj fudbal nedostizan s obzirom na visinu i tromost u veznom redu i napadu. Ukoliko ima malo dobre volje i znanja (a sumnjam da ga ima), fizionomija naseg tima mora pod hitno da se menja, moramo da idemo u korak sa vremenom, sansu moraju da dobiju brzi i probojni igraci uz stabilne srednjake, inace ce nam se i u buducnosti igra zasnivati na ispucavanjima, a Mitar/Prijovic sta urade-urade. To se nikome ne gleda, samo izaziva mucninu. Pozdrav ljubiteljima fudbala!

komsija

pre 5 godina

Dok čitam ovog "Todora" imam utisak koda slušam RTS izveštavača sa ratišta u recimo Vukovaru. Idi se leči,, ubi te mržnja...

mile

pre 5 godina

Гдје си био Мурињо код утакмице Србија Шбајцарска.Што тафа шта нерече срамота.

NebaCar

pre 5 godina

Hrvati su vise dominirali, ali Francuzi zasluzeno jer su i u finalu pokazali klasu i dobili na suvi kvalitet. Ipak su i kroz tezi kostur prosli

Vitez

pre 5 godina

Sudac tri minute gledao var i usporene snimke koje uvijek izgledaju daleko gore ali eto, "penal je čist kao suza"

Baz vara u najboljem slučaju bi to bilo 50:50.

Problem s tim varom je što se ne zove uvijek, recimo kad je Mandzukic pao ispred njihovog gola... isto se iz nekog kuta u super slow motionu mogao naći neki kontakt koji bi opravdao penal. Ili kao što se moglo vidjeti da je slobodan udarac nakon kojeg smo primili prvi gol zapravo neposojeći.

No dobro, 10 minuta koliko su bolji bili u 2. poluvremenu i greške naše obrane je bilo dovoljno Fra za pobjedu, ostaje jedino gorak okus radi suđenja.

Larry

pre 5 godina

Ljudi onako neutralno gledano čak sam u tom momentu i navijao za Hrvate, Francuzi sa onakvim igračima igraju onako jadan fudbal ali brate mili ono je penal. Kakvi su sve svirani ono da nije svirano bio bi svakako skandal. Još je pomerio ruku ka lopti, jeste da nije bila namera ali je on pomerio ruku ka lopti nije ga samo napucala lopta. Žao mi je ali penal čist, ne znam što svi kukaju zbog toga.

sryugos

pre 5 godina

E da se razumemo. Jel bio penal? Jeste.
Jel bi ti trazio penal za ovakvo igranje rukom protivnika? Naravno da da, trazio bi svaki trener.
Dovidjenja.

SLOBA B.

pre 5 godina

Bas lupeta ovaj Murinjo.Penal cist.A sta da je lopta dosla do Francuza da nije bilo ruke rezultat bi opet mozda bio 2:1.VAR pomze da se dkdje do istine jer objektivno sudija ne moze sve da vidi.

Alexxx

pre 5 godina

Sta su se uskomesali Murinjo, Lineker , Sirer i ostali. pa cak i Hrvati priznaju da je bio penal. Po meni upitniji prvi gol Francuza. Faula nije bilo , a u nastavku mislim da je bio ofsajd Pogbe. Vratio se iz ofsajda i omeo Mandzukica u skoku

Pepo

pre 5 godina

Znao sam da ce kad izgubimo kompleksaši izmigoljiti iz svoji rupa.Skrivali su se i grizli nokte do finalai molili boga da izgubimo.Svi Svjetski mediji ukljucujuci Francuske pišu da smo bili bolji ali nesretno izgubili.Čak i Francuzi pišu da su imali poguranac u prvom poluvremenu.Svi se slažu da je Modrić bio kralj terena.Samo ovi hadnici koji su se skrivali u skucenom prostoru i izašli na svijetlo dana tvrde drugacije.Osobno sam svim srcem navijao za Novaka i opet cu naravno.Kažete ne pamte se druga mjesta i niko to ne slavi.Pa koliko se sjecam nije se dalo živjeti od vas nakon drugog mjesta vaših košarkaša na olimpijadi, zar ne? Dvostruki standardi kao i obično, ne svih Srba jer 90% ljudi nema propuh u glavi i ne slavi tuđe neuspjehe.Poanta je da cijeli Svijet navijajo za malu Hrvatsku.Da je finale gledalo milijardu ljudi.Da se u google tražilicu upisivalo Hrvatska više nego jedan drugi pojam zadnjih dva tjedna.I na kraju mi smo viceprvaci Svijeta u nogometu.Zvuči predobro, nema tog nacionaliste koji to svojim komentarom može promijeniti.Pozdrav svim Srbima koji su nas podržavali, od mene uvijek podrska za vaše sportaše, ma gdje igrali.

Užas je moja furka

pre 5 godina

Vidim da svi omalovažavate uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije, uspjeh koji vi nikada nećete postići...srebro i bronca sa Svjetskog prvenstva. Samo da vam kažem, radije ćemo gubiti finala nego ispadati u skupinama kao vi. A što se tiče suđenja pročitajte izjavu šefa sudačke organizacije FIFA-e koji je izrazio žaljenje što je najgore suđenje na prvenstvu viđeno baš u finalu. Pametnome dosta, a oni drugi neka lupaju minuse

Zg

pre 5 godina

Najjaci su mi ovi sto pisu,sudjenje za desetku,penal nije bio sporan,isto tako faul nije bio nad Grizmanom iz kojeg je pao prvi gol/autogol.A da ste vi imali ovakvo sudjenje u te prve dvije situacije i da ste gubili na pol 2-1 nakon onakve igre kmeci bi 150 godina na Pitanu i sami sebe proglasili Svjetskim prvacima.Sad tu prosipate 'mudrost'.

Da komšiji ne crkne krava!

pre 5 godina

za poraz uvek I'ma krivica..Ali komsije nisu pobedili ni jednu utakmicu u nokaut fazi...I sta su mislili opet na produzetke pa penali. pa nije svaki dan Uskrs... sto nisu vodili 3:2 na poluvremenu nego kriv Im Var...
(salgar, 16. jul 2018 10:18)

Komšije su cijelu grupu RAZORILI s rezultatom 6:1, plus Ruse smo zasluženo pobijedili, jedan penal smo obranili a njihova zvijezda tima je fulao čitav gol!

C i n i k

pre 5 godina

Pogresno je sto se igra rukom sankcionisala? Murinjo je poznat kao neko ko bas ne voli FR, ali da pise da penal nije postojao je cista glupost.

HR

pre 5 godina

Koliko ljubomore iz komentara se vidi susjedi moji. Da bar pola doživite u nogometu kao Hrvati.

p.s. Hrvatskoj nikad VAR nije pomogo, niti je bio protiv Nigerije.

HR

pre 5 godina

Hrvatska je postigla jako puno na ovom Mundijalu u Rusiji. Kockice, hrvatsku srčanost i nogometno umjeće gledalo je preko milijardu ljudi. Hrvati su dobili simpatije mnogih gledatelja, dobili su navijače iz visokih sportskih i svjetskih selebriti krugova, uzeli srebro, uzeli zlatnu loptu, uzeli 28 mil. dolara, Putin im došao čestitati u svlačionicu. Uz nespretno suđenje izgubili zlato ali dobili dodatnu pažnju i simpatije. Hrvatska danas slavi ponosna i uzdignuta čela.

spin doctor

pre 5 godina

Ovo je izjava u stilu naseg vodje. Da ispravlja sudijske greske, a to nije bio slucaj?! Cek bre, sudija nije svirao penal, znaci napravio gresku. Pozvali ga ljudi da pogleda snimak i video da je lik odbranio rukom, svirao penal, i ipravio svoju gresku. Stvarno ne razumem.. Ne znam da li je ovo neki novinar izvukao iz konteksta, ili preneo pola recenice, ali ovako kako je ovde napisano zvuci kao jedan obican spin bez argumenata..

Srdjan

pre 5 godina

Srbi dali bi mi košarkaške, vatrepolske i teniske naslove da smo na mestu hrvata. Jedan je fudbal!
(Novak, 16. jul 2018 09:57) meni je jedan Indiananapolis vrjedni i drazi od drugog mjesta na sp u fudbalu. Ja to ne bih mjenjao. Imala je Srbija vise sportski uspjeha nego Hrvatska. Svaka cast na finalu, ali uvjek se pobjednici pamte!

salgar

pre 5 godina

za poraz uvek I'ma krivica..Ali komsije nisu pobedili ni jednu utakmicu u nokaut fazi...I sta su mislili opet na produzetke pa penali. pa nije svaki dan Uskrs... sto nisu vodili 3:2 na poluvremenu nego kriv Im Var...

Istrijan

pre 5 godina

Mourinho da li ste se čuli s Matićem? Da li je odmorio, da bude spreman za sezonu u Manchesteru? Da li ste s njim proćaskali o VAR-u i njemačkom djelitelju ''pravde''?

VardaPFK

pre 5 godina

Lopta udara igrača Hrvatske u ruku, lopta menja smer za 90 stepeni! Nema tu hteo je ili nije hteo, to je klasičan penal. A i ovaj Murinjo, samo da je u centru pažnje...

todor

pre 5 godina

Penal cist ko suza.
Hrvati su pre svega imali srece da i dodju do finala jer je njihov deo zreba bio neuporedivo laksi. Pobedili raspalu Argentinu a od osmine finala nijedan mec nisu dobili u regularnom delu. Subasic je za onakvo ponasanje kod penala morao jos protiv Danaca da dobije zuti (stoji na beloj tacki sve dok ga sudija ne otera kod svakog penala) a i sinoc je to pokusao ali kod Grizmana te fore ne prolaze.
Prosecne Dance jedva dobili na penale
kao i najslabiju ekipu po fifinoj listi,Rusiju. U polufinalu Englezi odigrali svoj najlosiji mec pa je u regularnom toku opet bilo nereseno.
Cim su naleteli na jaci tim odmah su bili rasrafljeni. Da se Loris nije zezao obo ni bila jedna od najvecih pobeda u finalima koja samo pokazuje razliku u klasi
Takodje bi ih i Belgija naucila fudbalu da su se sastali, ali nisu imali srece sa zrebom i nisu zasluzili da budu ispod Hrvatske.

Dusan

pre 5 godina

Tacno je da se situacija moze pozmatrati na ovaj ili na onaj nacin. Sa druge strane je ocigledno da je FIFA uvela VAR ali uopste nisu promislili o pravilima njegove upotrebe I kakve sve (negativne) posledice moze da izazove njegova pausalna upotreba. Najbolje bi bilo da su uveli sistem challenge-a kao sto postoji npr. u tenisu. Svaki tim ima pravo da odredjen broj puta u toku utakmice ospori sudijsku odluku, pa ako nije u pravu gubi challenge. Sudija jednostavno ne mora da razmislja da li je dobro dosudio ili ne, kome ne odgovara neka trazi challenge.

mich

pre 5 godina

VAR ih je do doveo do finala, kakav he ono bio oenal orotiv Nigerije, inace ovo u finalu CIST PENAL po kriterijumima sa ovog SP, nista sporno vidjali smo vec.

Stepa

pre 5 godina

Pazi molim te, ajd da to kaze neko drugi ko gaji napadacki fudbal.
Pa on sam sve sto je osvojio osvojio je tako sto se njegova ekipa povukla i vrebala greske protivnika. Uvek su njegovi protivnici igrali lepsi fudbal, nekad su dobijali a nekad gubili.
A sad kao zao mu Hrvata.

Hrvati su ispali naivni, namerno im je prepustena inicjativa da u njoj izgore.

Macak

pre 5 godina

Mozda nisam upucen... ali malo mi je cudno da FIFA nakon dugog opiranja video kontroli uvede ovaj sistem direktno sneba u rebra na najvecem i najvaznijem takmicenju???
Zasto nije isproban u nacionalnim ligama, nekim manjim takmicenjima npr?
U drugim sportovima, npr vaterpolu nasa se liga igrala sa produzenim vremenom pa je tek onda vrijeme produzeno na internacionalnim takmicenjima.
FIFA se nije rukovodila pozitivnim iskustvom sxa drugih sportova kao tenis ili americki sportovi gde sportisti imaju pravo na nekoliko celendza. FIFA je kao uvela video kontrolu ali da ona sama ima zadnju rec i da odluci da li ce uopste biti video pregleda.
Sistem je u dobroj mjeri kompromitovao sam sebe, jer trazenje VAR od strane igraca povlazi kartone-zvanicno- a nezvanicno gledamo hordu igraca koja juri za sudijom i trazi promjenu odluke..
Dakle nista prakticno nije rjeseno VAR-om ovakav kakav je.

Mr_Melbourne

pre 5 godina

Mitar, 16. jul 2018 09:04) Sta kazes ? ha ha ha, znaci ekipa ne moze biti bolja ako primi dva gola? ko sve danas tipka i komentarise auuu . Ekipa moze za 45 minuta biti bolja jer druga ekipa bez suta u okvir gola zabiti 2 komada a druga da ima 15 suteva. Znaci odavno nista smijesnije nisam procitao of tvog komentara.

aco

pre 5 godina

Перишић је постигао гол у полуфиналу тако што је подигао високо ногу и играо на опасан начин, јер је противник био у његовој близини. Дозвољено је високо подизање ноге ако нема никог у близини играча. Могло би се рећи да су Хрвати дошли у финале захваљујући судијској грешци.

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Nema toga vise Murinjo, sada je svaki momenat vazan. Kamere sve vide. Cist penal koji je napravio Perisic. Sudiji svaka cast, nije zeleo da se bruka, ipak je ovo finale. Stoji i da je Hrvatska igrala dobro i da su imali vise snage, ko zna.. Ali su se mucili sa Danskom, Rusijom i Engleskom, tako da su bili lak plen za mocnu Francusku.

Mitar

pre 5 godina

Pa Žoze brate, iz svog iskustva moraš da znaš da ne pobeđuje uvek bolji.. A da je Hrvatska bila bolja u prvom poluvremenu, ne bi primila 2 gola. Na stranu što su sami sebi bukvalno davali te golove. A i u drugom nisu bili nešto bolji, ostaviti Pogbi i Mbapeu onakve otvorene situacije za šuteve je nedopustivo. I onda ta greška koja srećom po Francuze nije bila kobna.. Sve u svemu, tim koji primi 4 gola, ne može da bude bolji. Osim ako ne postigne 5, ali daleko je Hrvatska bila od toga danas.

mj23

pre 5 godina

Izgubili smo nesretno.

1.gol nije bio prekršaj, iz tog prekida dajemo autogol, iako je bio aktivni ofsajd Francuza. Ali ajde, ne ćemo kukati radi toga, već pošteno priznati protivniku i čestitati mu.

Imali smo puno više udaraca, više od igre i onda ti sudac svira penal, gdje nema nikakve namjere za igranjem rukom, ali što da se radi. Sudac je gledao snimku 3 minute i dalje nije bio siguran što dosudi. Malo su tu francuski igraci izvrsili i pritisak i to je to.

Kasnije nas nije htijelo i primamo 3. gol iz odbijanca i to je kraj.

Nema veze. Sport je sporedna stvar, iako je nogomet mozemo slobodno reci socijalno pitanje, a ne samo sport.

Ono sto je bitno da je cijela Hrvatska i dijaspora disala kao jedan. Ponos, zanos i sreća na svakom koraku. U svakom selu, gradu, ludnica, slavlje, pivanje, bez ijednog incidenta. I još jedna stvar koja me kupila, nitko sinoć nije slavio, svi su sretni sa srebrom, ali poraz se ne slavi...


I zato me zalosti kad vidim da se ljudi u Srbiji opterecuju i imam osjecaj da ste pola prvenstva proveli pricajuci o tamnim hr. dresovima, koje je Nike dizajnirao i nas se tu ništa ne pita, te o Šaćirijevom potezu, odnosno albanskoj provokaciji.
Umjesto veselja i sreće koju smo mi osjetili, vi ste samo rigali vatru,širili negativnu energiju i nezadovoljstvo. Svi drugi su vam krivi. Zalosna je to situacija.

Izgleda kao trazenje nekog za svađu,a nitko se ne želi svađati, svi uzivaju i sretni su...

Toni

pre 5 godina

Vidim mnogi ne razumiju pa da pojasnim. Hoće da kaže da var trba koristiti kod situacija koje mirišu na gol npr situacija srbija švicarska. Na ovaj naćin korištenja tehnologije trebalo je poništiti odluku o prekršaju prije prvog gola francuza jer se na var-u jasno vidi da igrać pada prije dodira. U što bi se onda nogomet pretvotio kada bi se svaka sporna situacija gledala pet puta, jer toliko je njemu trebalo da promijeni odluku.

Beograd

pre 5 godina

Penal cist kao suza. Ja ne znam sta ovaj samozvani specijalac palmudi sad. E da si ti bio trener pa sa tvojom bunkericom da cekas produzetke i penale posle 1-1 Sta li hoce ovaj demagog verovatno da bude u cdntru paznje sa ovom pricom.

MD

pre 5 godina

Svakog dana mislim na tebe
Slušam vijesti, brojim korake
Nemir je u srcima, a ljubav u nama

Tisuću generacija noćas ne spava
Cijeli svijet je sada sa nama.

zbrlj

pre 5 godina

Penal čist kao suza, nema potrebe da se prica o tome uopšte... Hrvati su bolje igrali prvo poluvreme, ali su primili dva gola iz dva šuta... To je lepota fudbala, da iskoristis svoje sanse i kad ih imas manje, sto se najcesce i desavalo timovima koje je bas Murinjo vodio...

Toni

pre 5 godina

Tehnički to je situacija koja se može suditi kao penal isto kao onaj prekršaj kompania na hesusu. Igrački gledano ako izbacite emocije to je prestrogo. Ako je argentinac u pravu onda je srbin pogriješio.

delboj

pre 5 godina

Prvi gol je apsolutono neregularan, prvo ni govora o faulu u onoj opasnoj zoni, drugo Pogba je bio u ofsajdu i u vracanju na loptu je imao vazdusni i kontakt duel sa Manduzkicem zbog cega je ovaj dao autiogol.
Drugi, penal tesko da bi sudio neki sudija iz polufinala ili Mazic recimo. Matuidi je skrenuo loptu glavom, na pola metra razdaljine to moze da bude samo napucana. Da ne pricamo da lopta dalje nije imala prolaz nigdje jer su bili dva hrvatska igraca odmah ispred.

splico Varos

pre 5 godina

@VardaPFK,
jesu mozda igraci tribali igrat sa rukama zavezanim iza ledja? Ruka mu je bila u prirodnom polozaju i nitko posten za ono ne bi sudio penal, a to su komentirali i brojne nogomentne strane legende. A to sta ti imas neku osobnu averziju prema Hrvatima je druga stvar.

VanNistelroj

pre 5 godina

Pa sta da kaze jedan Murinjo koji je karijeru bazirao na sudijskim greskama i kritikovanju istih. Sta sada kada sve bude cisto i jasno? Kako ce da pobede njegovi mesari kada im svaki penal budu svirali? Ko ce da bude kriv kada posteno izgubi 5:0 , opet sudija, Gvardiola ili mozda gospod Bog ?

Runner

pre 5 godina

Ма кад то каже Специјални мора да је тако. 'Ајде нек' се не прави невешт као да смо слепи и не видимо да се дотични преко куђења Француза додворава Британцима. Није нам био ни потребан VAR да видимо да је пенал постојао јер је Перишић, да ли свесно или несвесно што у овом моменту није ни битно, чак и дланом руке која је била далеко од тела ишао на лопту.

Anton

pre 5 godina

Da je napolen imao ovakovog sudiju pokorio bi Rusiju. Da francuska dobije da bude domaćin na utakmici i bira dresove u gradu koji je napleon prije sto i kusur godina zapalio. Jadan slovenski narode probudi se.

zadnja posta Skener Vakuf

pre 5 godina

Sudija je postupio savršeno ispravno prvo je pogledao VAR a potom dosudio penal.Mogao je odmah svirati penal jer je bio očigledan. Hrvatima sve čestitke, navijao sam U njih.

čaruga

pre 5 godina

Hrvate je Subašić spasao dva puta ali poštenije bi bilo reći da su Danci i Rusi loše šutirali penale...
U finalu Subašić je bio rupa,naj slabiji igrač na terenu i minimum dva gola ide njemu na dušu.

as roma

pre 5 godina

sta ovaj prica ,cist faul kod prvog gola ,penal kao suza ,rukom skrece loptu u korner ,argentinski sudija prakticno bez greske odsudio utakmicu,

kopaski

pre 5 godina

"Stvar je u tome da je koncept VAR da ispravlja važne sudijske greške, a u ovoj situaciji to nije bio slučaj i to je jako, jako razočaravajuće", rekao je Murinjo."

...pa upravo je to i uradjeno. Ispravljena je vazna sudijska greska, kad nije sviran ocigledan penal...

HejDzo

pre 5 godina

Znaci nije vazno da li je bio penal (a bio je cist k'o suza, a posle je Vida skrivio jos jedan), ali VAR nije ispravio sudijsku gresku? A ta greska se sastoji u cemu?

zbrlj

pre 5 godina

Penal čist kao suza, nema potrebe da se prica o tome uopšte... Hrvati su bolje igrali prvo poluvreme, ali su primili dva gola iz dva šuta... To je lepota fudbala, da iskoristis svoje sanse i kad ih imas manje, sto se najcesce i desavalo timovima koje je bas Murinjo vodio...

VardaPFK

pre 5 godina

Lopta udara igrača Hrvatske u ruku, lopta menja smer za 90 stepeni! Nema tu hteo je ili nije hteo, to je klasičan penal. A i ovaj Murinjo, samo da je u centru pažnje...

Istrijan

pre 5 godina

Mourinho da li ste se čuli s Matićem? Da li je odmorio, da bude spreman za sezonu u Manchesteru? Da li ste s njim proćaskali o VAR-u i njemačkom djelitelju ''pravde''?

HejDzo

pre 5 godina

Znaci nije vazno da li je bio penal (a bio je cist k'o suza, a posle je Vida skrivio jos jedan), ali VAR nije ispravio sudijsku gresku? A ta greska se sastoji u cemu?

Mitar

pre 5 godina

Pa Žoze brate, iz svog iskustva moraš da znaš da ne pobeđuje uvek bolji.. A da je Hrvatska bila bolja u prvom poluvremenu, ne bi primila 2 gola. Na stranu što su sami sebi bukvalno davali te golove. A i u drugom nisu bili nešto bolji, ostaviti Pogbi i Mbapeu onakve otvorene situacije za šuteve je nedopustivo. I onda ta greška koja srećom po Francuze nije bila kobna.. Sve u svemu, tim koji primi 4 gola, ne može da bude bolji. Osim ako ne postigne 5, ali daleko je Hrvatska bila od toga danas.

Dusan

pre 5 godina

Tacno je da se situacija moze pozmatrati na ovaj ili na onaj nacin. Sa druge strane je ocigledno da je FIFA uvela VAR ali uopste nisu promislili o pravilima njegove upotrebe I kakve sve (negativne) posledice moze da izazove njegova pausalna upotreba. Najbolje bi bilo da su uveli sistem challenge-a kao sto postoji npr. u tenisu. Svaki tim ima pravo da odredjen broj puta u toku utakmice ospori sudijsku odluku, pa ako nije u pravu gubi challenge. Sudija jednostavno ne mora da razmislja da li je dobro dosudio ili ne, kome ne odgovara neka trazi challenge.

mich

pre 5 godina

VAR ih je do doveo do finala, kakav he ono bio oenal orotiv Nigerije, inace ovo u finalu CIST PENAL po kriterijumima sa ovog SP, nista sporno vidjali smo vec.

todor

pre 5 godina

Penal cist ko suza.
Hrvati su pre svega imali srece da i dodju do finala jer je njihov deo zreba bio neuporedivo laksi. Pobedili raspalu Argentinu a od osmine finala nijedan mec nisu dobili u regularnom delu. Subasic je za onakvo ponasanje kod penala morao jos protiv Danaca da dobije zuti (stoji na beloj tacki sve dok ga sudija ne otera kod svakog penala) a i sinoc je to pokusao ali kod Grizmana te fore ne prolaze.
Prosecne Dance jedva dobili na penale
kao i najslabiju ekipu po fifinoj listi,Rusiju. U polufinalu Englezi odigrali svoj najlosiji mec pa je u regularnom toku opet bilo nereseno.
Cim su naleteli na jaci tim odmah su bili rasrafljeni. Da se Loris nije zezao obo ni bila jedna od najvecih pobeda u finalima koja samo pokazuje razliku u klasi
Takodje bi ih i Belgija naucila fudbalu da su se sastali, ali nisu imali srece sa zrebom i nisu zasluzili da budu ispod Hrvatske.

Alexxx

pre 5 godina

Sta su se uskomesali Murinjo, Lineker , Sirer i ostali. pa cak i Hrvati priznaju da je bio penal. Po meni upitniji prvi gol Francuza. Faula nije bilo , a u nastavku mislim da je bio ofsajd Pogbe. Vratio se iz ofsajda i omeo Mandzukica u skoku

NebaCar

pre 5 godina

Hrvati su vise dominirali, ali Francuzi zasluzeno jer su i u finalu pokazali klasu i dobili na suvi kvalitet. Ipak su i kroz tezi kostur prosli

NiskaKaldrma

pre 5 godina

Vrlo “fudbalsko” tumacenje pravila, sa razumevanjem za igru, to ljudi koji kao navijaci gledaju tesko mogu da razumeju, zato i ovakvo komentari. Poenta je da je sudija prvo instiktivno doneo ispravnu odluku, fudbalski legitimnu. Da budemo nacisto, lopta udara u ruku, bez ikakve dileme, medjutim, ruka je u prirodnom polozaju koji nastupa pri skoku, igrac ne moze da skace sa rukama uz telo, pritom lopta koja bi prosla bi zavrsila u posedu Hrvata, snimak iz svih uglova to pokazuje, opasnosti za gol nije bilo. Mislim da je sudija vise puta pogledao snimak upravo iz tog razloga, pa mi samim tim nije jasno zasto je doneo takvu odluku. Ne, nisam navijao za Hrvate, neutralno sam posmatrao mec, stavise pare sam stavio na Fra da osvaja jos odavno, ovo je samo moje vidjenje stvari. Inace, dve vrhunske ekipe, od kojih je jedna individualno jaca, nadarenija i fizicki dominantnija i sasvim zasluzeno je pobedila. Hrvati su neverovatno kompaktni, pravi tim, mada je nama taj fudbal nedostizan s obzirom na visinu i tromost u veznom redu i napadu. Ukoliko ima malo dobre volje i znanja (a sumnjam da ga ima), fizionomija naseg tima mora pod hitno da se menja, moramo da idemo u korak sa vremenom, sansu moraju da dobiju brzi i probojni igraci uz stabilne srednjake, inace ce nam se i u buducnosti igra zasnivati na ispucavanjima, a Mitar/Prijovic sta urade-urade. To se nikome ne gleda, samo izaziva mucninu. Pozdrav ljubiteljima fudbala!

Beograd

pre 5 godina

Penal cist kao suza. Ja ne znam sta ovaj samozvani specijalac palmudi sad. E da si ti bio trener pa sa tvojom bunkericom da cekas produzetke i penale posle 1-1 Sta li hoce ovaj demagog verovatno da bude u cdntru paznje sa ovom pricom.

mile

pre 5 godina

Гдје си био Мурињо код утакмице Србија Шбајцарска.Што тафа шта нерече срамота.

Haos in Laos

pre 5 godina

Da li uopste zna sta je htio reci? Je li rukom blokirao loptu, jeste. Je li sudija iskoristio mogućnost korištenja VAR tehnologije i to utvrdio, jeste. I sta nije u redu?

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Nema toga vise Murinjo, sada je svaki momenat vazan. Kamere sve vide. Cist penal koji je napravio Perisic. Sudiji svaka cast, nije zeleo da se bruka, ipak je ovo finale. Stoji i da je Hrvatska igrala dobro i da su imali vise snage, ko zna.. Ali su se mucili sa Danskom, Rusijom i Engleskom, tako da su bili lak plen za mocnu Francusku.

sryugos

pre 5 godina

E da se razumemo. Jel bio penal? Jeste.
Jel bi ti trazio penal za ovakvo igranje rukom protivnika? Naravno da da, trazio bi svaki trener.
Dovidjenja.

Larry

pre 5 godina

Ljudi onako neutralno gledano čak sam u tom momentu i navijao za Hrvate, Francuzi sa onakvim igračima igraju onako jadan fudbal ali brate mili ono je penal. Kakvi su sve svirani ono da nije svirano bio bi svakako skandal. Još je pomerio ruku ka lopti, jeste da nije bila namera ali je on pomerio ruku ka lopti nije ga samo napucala lopta. Žao mi je ali penal čist, ne znam što svi kukaju zbog toga.

Pepo

pre 5 godina

Znao sam da ce kad izgubimo kompleksaši izmigoljiti iz svoji rupa.Skrivali su se i grizli nokte do finalai molili boga da izgubimo.Svi Svjetski mediji ukljucujuci Francuske pišu da smo bili bolji ali nesretno izgubili.Čak i Francuzi pišu da su imali poguranac u prvom poluvremenu.Svi se slažu da je Modrić bio kralj terena.Samo ovi hadnici koji su se skrivali u skucenom prostoru i izašli na svijetlo dana tvrde drugacije.Osobno sam svim srcem navijao za Novaka i opet cu naravno.Kažete ne pamte se druga mjesta i niko to ne slavi.Pa koliko se sjecam nije se dalo živjeti od vas nakon drugog mjesta vaših košarkaša na olimpijadi, zar ne? Dvostruki standardi kao i obično, ne svih Srba jer 90% ljudi nema propuh u glavi i ne slavi tuđe neuspjehe.Poanta je da cijeli Svijet navijajo za malu Hrvatsku.Da je finale gledalo milijardu ljudi.Da se u google tražilicu upisivalo Hrvatska više nego jedan drugi pojam zadnjih dva tjedna.I na kraju mi smo viceprvaci Svijeta u nogometu.Zvuči predobro, nema tog nacionaliste koji to svojim komentarom može promijeniti.Pozdrav svim Srbima koji su nas podržavali, od mene uvijek podrska za vaše sportaše, ma gdje igrali.

VanNistelroj

pre 5 godina

Pa sta da kaze jedan Murinjo koji je karijeru bazirao na sudijskim greskama i kritikovanju istih. Sta sada kada sve bude cisto i jasno? Kako ce da pobede njegovi mesari kada im svaki penal budu svirali? Ko ce da bude kriv kada posteno izgubi 5:0 , opet sudija, Gvardiola ili mozda gospod Bog ?

salgar

pre 5 godina

za poraz uvek I'ma krivica..Ali komsije nisu pobedili ni jednu utakmicu u nokaut fazi...I sta su mislili opet na produzetke pa penali. pa nije svaki dan Uskrs... sto nisu vodili 3:2 na poluvremenu nego kriv Im Var...

as roma

pre 5 godina

sta ovaj prica ,cist faul kod prvog gola ,penal kao suza ,rukom skrece loptu u korner ,argentinski sudija prakticno bez greske odsudio utakmicu,

aco

pre 5 godina

Перишић је постигао гол у полуфиналу тако што је подигао високо ногу и играо на опасан начин, јер је противник био у његовој близини. Дозвољено је високо подизање ноге ако нема никог у близини играча. Могло би се рећи да су Хрвати дошли у финале захваљујући судијској грешци.

čaruga

pre 5 godina

Hrvate je Subašić spasao dva puta ali poštenije bi bilo reći da su Danci i Rusi loše šutirali penale...
U finalu Subašić je bio rupa,naj slabiji igrač na terenu i minimum dva gola ide njemu na dušu.

Pedja

pre 5 godina

Niskakaldrma-Bicu kratak, uopšte nisi u pravu. Prvo ruka nije bila u prirodnom položaju. Drugo lopta ide u sred kaznenog, otkud ti znaš da neće igrač HR koji je bio iza Perisica pogrešiti pa da lopta ipak dodje do francuza koji je bio iza njega? Nije na sudiji da razmišlja "šta bi bilo kad bi bilo" nego da sagleda cinjenice. Znaci lopta je u kaznenom, ide u sredinu istog, a ne van njega, igrač Hr udara rukom koja uopšte nema veze sa prirodnom položajem i penal je čist.

Stepa

pre 5 godina

Pazi molim te, ajd da to kaze neko drugi ko gaji napadacki fudbal.
Pa on sam sve sto je osvojio osvojio je tako sto se njegova ekipa povukla i vrebala greske protivnika. Uvek su njegovi protivnici igrali lepsi fudbal, nekad su dobijali a nekad gubili.
A sad kao zao mu Hrvata.

Hrvati su ispali naivni, namerno im je prepustena inicjativa da u njoj izgore.

bros

pre 5 godina

Halo dziberi, pola svijeta se slaze sa Murinjom samo vi znate bolje. Iskustvo sa playstation-a ili sta? Pogledajte izjave Sheerera, Rivalda, Schmeihela, Casillasa, Ria Ferdinanda, danca Paulsena, da ne nabrajam. Ruka mora biti namjerna da se svira penal. Perisic skace zatvornih ociju i ne vidi loptu. Plus toga stoji na 10cm iza Umtitija koji je iznenada propusta. Tek kada ga je pogodila u ruku vidi se kako otvara oci i trazi loptu pogledom. Navijajte za koga hocete, ali ne pricajte gluposti.

Kod prvog gola Griezmann ocekuje da ce ga Brozovic pokupiti i pada bez kontakta koji se dogadja kad je ovaj vec na podu. U istoj akciji Pogba u ofsajdu i gura mandzukica u ledja, sto znaci da sudjeluje u akciji.

Bez ta dva gola ne bi bilo ni ostalih, jer im sigurno ne bi ostavili bulevare o obrani jureci rezultat.

Zg

pre 5 godina

Najjaci su mi ovi sto pisu,sudjenje za desetku,penal nije bio sporan,isto tako faul nije bio nad Grizmanom iz kojeg je pao prvi gol/autogol.A da ste vi imali ovakvo sudjenje u te prve dvije situacije i da ste gubili na pol 2-1 nakon onakve igre kmeci bi 150 godina na Pitanu i sami sebe proglasili Svjetskim prvacima.Sad tu prosipate 'mudrost'.

MD

pre 5 godina

Svakog dana mislim na tebe
Slušam vijesti, brojim korake
Nemir je u srcima, a ljubav u nama

Tisuću generacija noćas ne spava
Cijeli svijet je sada sa nama.

Vitez

pre 5 godina

Sudac tri minute gledao var i usporene snimke koje uvijek izgledaju daleko gore ali eto, "penal je čist kao suza"

Baz vara u najboljem slučaju bi to bilo 50:50.

Problem s tim varom je što se ne zove uvijek, recimo kad je Mandzukic pao ispred njihovog gola... isto se iz nekog kuta u super slow motionu mogao naći neki kontakt koji bi opravdao penal. Ili kao što se moglo vidjeti da je slobodan udarac nakon kojeg smo primili prvi gol zapravo neposojeći.

No dobro, 10 minuta koliko su bolji bili u 2. poluvremenu i greške naše obrane je bilo dovoljno Fra za pobjedu, ostaje jedino gorak okus radi suđenja.

HR

pre 5 godina

Hrvatska je postigla jako puno na ovom Mundijalu u Rusiji. Kockice, hrvatsku srčanost i nogometno umjeće gledalo je preko milijardu ljudi. Hrvati su dobili simpatije mnogih gledatelja, dobili su navijače iz visokih sportskih i svjetskih selebriti krugova, uzeli srebro, uzeli zlatnu loptu, uzeli 28 mil. dolara, Putin im došao čestitati u svlačionicu. Uz nespretno suđenje izgubili zlato ali dobili dodatnu pažnju i simpatije. Hrvatska danas slavi ponosna i uzdignuta čela.

kopaski

pre 5 godina

"Stvar je u tome da je koncept VAR da ispravlja važne sudijske greške, a u ovoj situaciji to nije bio slučaj i to je jako, jako razočaravajuće", rekao je Murinjo."

...pa upravo je to i uradjeno. Ispravljena je vazna sudijska greska, kad nije sviran ocigledan penal...

Da komšiji ne crkne krava!

pre 5 godina

za poraz uvek I'ma krivica..Ali komsije nisu pobedili ni jednu utakmicu u nokaut fazi...I sta su mislili opet na produzetke pa penali. pa nije svaki dan Uskrs... sto nisu vodili 3:2 na poluvremenu nego kriv Im Var...
(salgar, 16. jul 2018 10:18)

Komšije su cijelu grupu RAZORILI s rezultatom 6:1, plus Ruse smo zasluženo pobijedili, jedan penal smo obranili a njihova zvijezda tima je fulao čitav gol!

Steve G

pre 5 godina

Perisic je nacinio pokret rukom ka lopti i to je penal cist kao suza. Nebulozno je govoriti da je ruka bila u prirodnom polozaju ili da bi lopta zavrsila u posedu Hrvatske. Lopta ide u peterac, nije se to desavalo na sredini terena. Pokret rukom ka lopti je prekrsaj na bilo kom delu terena, a u finalu svetskog prvenstva tvrditi da nije bila bitna situacija ili sta god gospodin posebni da kaze je teska glupost!

mj23

pre 5 godina

Izgubili smo nesretno.

1.gol nije bio prekršaj, iz tog prekida dajemo autogol, iako je bio aktivni ofsajd Francuza. Ali ajde, ne ćemo kukati radi toga, već pošteno priznati protivniku i čestitati mu.

Imali smo puno više udaraca, više od igre i onda ti sudac svira penal, gdje nema nikakve namjere za igranjem rukom, ali što da se radi. Sudac je gledao snimku 3 minute i dalje nije bio siguran što dosudi. Malo su tu francuski igraci izvrsili i pritisak i to je to.

Kasnije nas nije htijelo i primamo 3. gol iz odbijanca i to je kraj.

Nema veze. Sport je sporedna stvar, iako je nogomet mozemo slobodno reci socijalno pitanje, a ne samo sport.

Ono sto je bitno da je cijela Hrvatska i dijaspora disala kao jedan. Ponos, zanos i sreća na svakom koraku. U svakom selu, gradu, ludnica, slavlje, pivanje, bez ijednog incidenta. I još jedna stvar koja me kupila, nitko sinoć nije slavio, svi su sretni sa srebrom, ali poraz se ne slavi...


I zato me zalosti kad vidim da se ljudi u Srbiji opterecuju i imam osjecaj da ste pola prvenstva proveli pricajuci o tamnim hr. dresovima, koje je Nike dizajnirao i nas se tu ništa ne pita, te o Šaćirijevom potezu, odnosno albanskoj provokaciji.
Umjesto veselja i sreće koju smo mi osjetili, vi ste samo rigali vatru,širili negativnu energiju i nezadovoljstvo. Svi drugi su vam krivi. Zalosna je to situacija.

Izgleda kao trazenje nekog za svađu,a nitko se ne želi svađati, svi uzivaju i sretni su...

zg tom

pre 5 godina

Koliko nismo imali sreće u finalu, toliko smo pak imali ipak od osmine do finala. Prvi gol autogol prije kojeg nije bio prekršaj nad Grizmanom. Kod penala sudac je nakon tolko gledanja snimke mogao vidjeti da je Perišić bio preblizu iza FRA igrača i da nije mogao reagirati, a i daljnji protok lopte nije uopće išla nekom od FRA igrača već bi je ugrabili Strinić ili Subašić. Ali to FRA velika zemlja i autoritet.

Laki

pre 5 godina

Nigerija. 1. kolo, autogol i penal, finale -autogol i penal. Sreća je malo okrenula leđa Hrvatskoj u finalu i to je to. Inače sam utakmicu gledao kao neutralni posmatrač. Trebalo je da sudi Mažić i garantujem da bi Hrvati bolje prošli da je on sudio.

Runner

pre 5 godina

Ма кад то каже Специјални мора да је тако. 'Ајде нек' се не прави невешт као да смо слепи и не видимо да се дотични преко куђења Француза додворава Британцима. Није нам био ни потребан VAR да видимо да је пенал постојао јер је Перишић, да ли свесно или несвесно што у овом моменту није ни битно, чак и дланом руке која је била далеко од тела ишао на лопту.

C i n i k

pre 5 godina

Pogresno je sto se igra rukom sankcionisala? Murinjo je poznat kao neko ko bas ne voli FR, ali da pise da penal nije postojao je cista glupost.

spin doctor

pre 5 godina

Ovo je izjava u stilu naseg vodje. Da ispravlja sudijske greske, a to nije bio slucaj?! Cek bre, sudija nije svirao penal, znaci napravio gresku. Pozvali ga ljudi da pogleda snimak i video da je lik odbranio rukom, svirao penal, i ipravio svoju gresku. Stvarno ne razumem.. Ne znam da li je ovo neki novinar izvukao iz konteksta, ili preneo pola recenice, ali ovako kako je ovde napisano zvuci kao jedan obican spin bez argumenata..

delboj

pre 5 godina

Prvi gol je apsolutono neregularan, prvo ni govora o faulu u onoj opasnoj zoni, drugo Pogba je bio u ofsajdu i u vracanju na loptu je imao vazdusni i kontakt duel sa Manduzkicem zbog cega je ovaj dao autiogol.
Drugi, penal tesko da bi sudio neki sudija iz polufinala ili Mazic recimo. Matuidi je skrenuo loptu glavom, na pola metra razdaljine to moze da bude samo napucana. Da ne pricamo da lopta dalje nije imala prolaz nigdje jer su bili dva hrvatska igraca odmah ispred.

Vasa je brži a Milan pametniji

pre 5 godina

Poguranac puta 2 u prvom poluvremenu.Kasnije bunkerica i kontre,igrali su kako njima odgovara a to im je omogućio poguranac.

Митар пфк

pre 5 godina

Финале ће бити упамћено по одличном мечу , одличној хрватској и заслуженом тријумфу француза , уз вар који је допринио регуларности јер да није свиран пенал који је чист, било би ружно ! Грешка је рецимо кад Србија практично испадне због арогантног судије , који не консултује вар око чистог пенала..Мурињо је велики тренер , али некад филозофира без потребе!

Užas je moja furka

pre 5 godina

Vidim da svi omalovažavate uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije, uspjeh koji vi nikada nećete postići...srebro i bronca sa Svjetskog prvenstva. Samo da vam kažem, radije ćemo gubiti finala nego ispadati u skupinama kao vi. A što se tiče suđenja pročitajte izjavu šefa sudačke organizacije FIFA-e koji je izrazio žaljenje što je najgore suđenje na prvenstvu viđeno baš u finalu. Pametnome dosta, a oni drugi neka lupaju minuse

HR

pre 5 godina

Koliko ljubomore iz komentara se vidi susjedi moji. Da bar pola doživite u nogometu kao Hrvati.

p.s. Hrvatskoj nikad VAR nije pomogo, niti je bio protiv Nigerije.

Mizuno

pre 5 godina

igranje rukom je nedozvoljeno u fudbalu... u ovom slucaju je bio penal cist ko suza.... I nije mi jasno samo kako neko moze da kaze da se igranje rukom ne sudi u finalu.....

aleks

pre 5 godina

Hrvati su odigrali fantasticno i apsolutni su hit prvenstva. To da su imali srece moze da napise samo neko maliciozan ili nesto jos gore. Dva slobodnjaka u dve utakmice iz dva ili tri pokusaja, pa za dva gola iz slobodnog udarca treba cirka 15-20 pokusaja pa bezvezni penal u finalu, protiv Danaca predriblan golman u regularnom delu, igrac sam na dva metra i posle promasen penal, dve stative itd. Ne budite toliko mali ljudi i cestitajte ovim sjajnim momcima ogroman uspeh, ako su oni gubitnici sta smo mi!?! I setite se dva poslednja finala u kosarci gde smo smlavljeni, na sp 30 a na oi je u 4/4 americki trener sazvao time out i zamolio ih da nas ne unerede kao niko nikog, ikada! A hrvatima savet, ne obracajte paznju na pojedince, to su nesrecnici koji se hrane tudjom mukom, mrzitelji koje samo treba ignorisati i ne dajte da vas uvuku u njihove bolesne price. Uzivajte i ne kvarite sebi.

WillyWonka

pre 5 godina

Penal čist kao suza, ne vidim tu ništa sporno, a čak i Beusan kaže da je penal.
Faul nad Grizmanom prije prvog gola nije postojao, čovjek je odglumio i to je bila velika greška.

splico Varos

pre 5 godina

@VardaPFK,
jesu mozda igraci tribali igrat sa rukama zavezanim iza ledja? Ruka mu je bila u prirodnom polozaju i nitko posten za ono ne bi sudio penal, a to su komentirali i brojne nogomentne strane legende. A to sta ti imas neku osobnu averziju prema Hrvatima je druga stvar.

SLOBA B.

pre 5 godina

Bas lupeta ovaj Murinjo.Penal cist.A sta da je lopta dosla do Francuza da nije bilo ruke rezultat bi opet mozda bio 2:1.VAR pomze da se dkdje do istine jer objektivno sudija ne moze sve da vidi.

Toni

pre 5 godina

Tehnički to je situacija koja se može suditi kao penal isto kao onaj prekršaj kompania na hesusu. Igrački gledano ako izbacite emocije to je prestrogo. Ako je argentinac u pravu onda je srbin pogriješio.

Mr_Melbourne

pre 5 godina

Mitar, 16. jul 2018 09:04) Sta kazes ? ha ha ha, znaci ekipa ne moze biti bolja ako primi dva gola? ko sve danas tipka i komentarise auuu . Ekipa moze za 45 minuta biti bolja jer druga ekipa bez suta u okvir gola zabiti 2 komada a druga da ima 15 suteva. Znaci odavno nista smijesnije nisam procitao of tvog komentara.

Vetar u ledja...

pre 5 godina

Ne razumem bas da li smatra da ovo nije bila vazna sudijska odluka pa da nije trebalo da se koristi VAR ili da ovakav VAR (ko ga trazi i kako se trazi) nije dobar. Kako god da se posmatra, po meni nije u pravu. 1. Razultat je bio 1-1 tako da je odluka o penalu izuzetno vazna; 2. I da su pravila takva da mora ekipa da ga trazi, Francuzi bi sigurno trazili da se pregleda snimak jer su bili 100% sigurni da je bio penal. Ono sto je najvaznije, a sto Murinjo nije rekao jeste da je penal zaista bio. Sve ostalo je mnogo manje bitno.....

otvaram oči i kažem...

pre 5 godina

Bolji tim je izgubio.Nažalost to je takva igra.Iznenadili Francuzi bunker,napucaj loptu i "run Forrest run".Suci ,ne vjerujem u namjeru ali nekakve sporne odluke u korist Velesile dovoljno za prevagu.Čestitke Francuzima !Uzeli su ponuđeno i zato slave.

Marko

pre 5 godina

napisite nam da li je za pogbu govorio da zeli da ispadne sto pre sa sampionata kao sto je govorio javno za matica napisite tu informaciju pa ako je pogbi zeleo da osvoji boginju a maticu da sto pre ispadne znamo ko je zaista i kakav je covek i da nema vise sipmpatizere u Srbiji.

Marko

pre 5 godina

@Zg

Francuzi bili bolji, zasluzeno pobedili.
Sto se kmecanja tice, nase kukanje na penal je ismevano od strane Hrvata. Sada vidimo da ipak nismo drugaciji.

Anton

pre 5 godina

Da je napolen imao ovakovog sudiju pokorio bi Rusiju. Da francuska dobije da bude domaćin na utakmici i bira dresove u gradu koji je napleon prije sto i kusur godina zapalio. Jadan slovenski narode probudi se.

Gall

pre 5 godina

HR @ Da "nespretno" su primili 4 komada hahahahahaahah. Sto ne komentarisete onaj gol Perisica protiv Engleske ? Englez ide glavom na loptu a Perisicev djon prolece pored njegove glave i tu nema opasne igre ? To je fer i posteno ? Realno stigli ste do finala koje niste zasluzili i to vam i vise nego puna kapa,dobili ste Argentinu uz vise srece nego pameti.Golman vas castio golom,posle bunker i kontre. Branili ste se sve vreme kao sto Rusi protiv vas.Da li bi onda bilo zasluzeno da su Rusi prosli dalje na penale ? Finale je trebalo da bude Belgija - Francuska,to su dve ekipe koje su bile najbolje na SP ali zahvaljujuci zrebu i kalkulacijama Engleza vi ste stigli do finala. Belgija bi se prosetala do finala da je bila na mestu Engleske.Zato treba da se posle grupne faze izvlace parovi kao u LE i LS da se izbegnu kalkulacije.

Panac

pre 5 godina

To najviše volimo kad slavite drugo mesto hahaha gubitnici
(Koja, 16. jul 2018 13:27)

TI si gubitnik! Možeš se sakrit u mišju rupu. Što si ti postigao u životu?
Zato zavidiš uspješnim ljudima!

sasho

pre 5 godina

Stvar je u tome da je koncept VAR da ispravlja važne sudijske greške, a u ovoj situaciji to nije bio slučaj
Evo covek lepo objasnjava a ovde svi da je bio penal , a on zeli da nesto drugo kaze

Jack

pre 5 godina

O razumijevanju fudbala u Srbiji dovoljno govori činjenica kolko ljudi misle da je svako igranje rukom u 16 penal, nije ni čudo da ste tu gdje jeste.

magistar čović i doktor terzić

pre 5 godina

Taman sam pomislio da sam počeo slabije da kapiram, ali vidim da mnogima nije jasno šta je pisac hteo da kaže. :)

Koja

pre 5 godina

Znao sam da ce kad izgubimo kompleksaši izmigoljiti iz svoji rupa.Skrivali su se i grizli nokte do finalai molili boga da izgubimo.Svi Svjetski mediji ukljucujuci Francuske pišu da smo bili bolji ali nesretno izgubili.Čak i Francuzi pišu da su imali poguranac u prvom poluvremenu.Svi se slažu da je Modrić bio kralj terena.Samo ovi hadnici koji su se skrivali u skucenom prostoru i izašli na svijetlo dana tvrde drugacije.Osobno sam svim srcem navijao za Novaka i opet cu naravno.Kažete ne pamte se druga mjesta i niko to ne slavi.Pa koliko se sjecam nije se dalo živjeti od vas nakon drugog mjesta vaših košarkaša na olimpijadi, zar ne? Dvostruki standardi kao i obično, ne svih Srba jer 90% ljudi nema propuh u glavi i ne slavi tuđe neuspjehe.Poanta je da cijeli Svijet navijajo za malu Hrvatsku.Da je finale gledalo milijardu ljudi.Da se u google tražilicu upisivalo Hrvatska više nego jedan drugi pojam zadnjih dva tjedna.I na kraju mi smo viceprvaci Svijeta u nogometu.Zvuči predobro, nema tog nacionaliste koji to svojim komentarom može promijeniti.Pozdrav svim Srbima koji su nas podržavali, od mene uvijek podrska za vaše sportaše, ma gdje igrali.
(Pepo, 16. jul 2018 10:32)
Da ste bili bolji pobedili bi i ja kazem da je Danska bila bolja od vas al vi odoste dalje zato plači

милорад

pre 5 godina

Био је чист пенал. Судија га није видео, видео га је вар у чему је проблем???

Oliver

pre 5 godina

Pogledajte izjave Sheerera, Rivalda, Schmeihela, Casillasa, Ria Ferdinanda, danca Paulsena, da ne nabrajam. Ruka mora biti namjerna da se svira penal.

Njihove izjave su nebitne,jer oni nisu sudije te nisu nista vise kompetentni da procenjuju nego recimo ja ili ti. Mene interesuju misljenja Nestora Pitane,Masimilijana Iratija ili naseg Dejana Nedica,a svi oni tvrde da je penal. Prvo,faul nad Grizmanom je postojao,ne kad je na podu,nego dok je jos na nogama.Dobio je udarac u levi clanak i to se vidi dobro tek iz cetvrtog ugla.Jasno je da je na nogama,tako da si masno slagao.Drugo,Pogba nije u ofsajdu nego u liniji.Pomocni sudija je takodje u liniji i ima mnogo bolji ugao nego gledaoci. Linija nije ofsajd,sve je cisto kao suza. Na ovom prvenstvu nijedan gol nije pao iz ofsajda.Trece,nije tacno da ruka mora biti namerna da bi bio penal.To uopste nije uslov.To je dovoljan,ali ne i neophodan uslov. Penal je i ako nema namere,ali se refleksno odigra tako da ruka ide ka lopti,sto znaci da nije napucana,i sprecava put lopte ka petercu. Verujem da nije imao nameru,ali to nije uslov za penal,pogotovo sto se namera ne moze uvek proceniti.

ajde

pre 5 godina

Nije VAR rekao, dosudio, nego POZVAO (grupa sudija za to koji gledaju situaciju iz više uglova) GLAVNOG sudiju da vidi MOGUĆ penal, a on na kraju presuđuje da li da svira penal ili ne.
Pogledao je i on iz više uglova... i, da nije bio, ne bi ga svirao.

Toni

pre 5 godina

Vidim mnogi ne razumiju pa da pojasnim. Hoće da kaže da var trba koristiti kod situacija koje mirišu na gol npr situacija srbija švicarska. Na ovaj naćin korištenja tehnologije trebalo je poništiti odluku o prekršaju prije prvog gola francuza jer se na var-u jasno vidi da igrać pada prije dodira. U što bi se onda nogomet pretvotio kada bi se svaka sporna situacija gledala pet puta, jer toliko je njemu trebalo da promijeni odluku.

hm

pre 5 godina

Zar je itko i ocekivao da Francuzi nece biti prvaci ? Fudbal kao najpraceniji sport na planeti je ipak na kraju krajeva jedna najobicnija politika, a sudac tu sluzi da malo pogura, ako ne ide. Zar neki nisu nista naucili od Briha ? Ali dobro. Ove godine su pustili dve male nacije medju 4. Mozda za 100 godina netko od malih i postane prvak.

PimPong

pre 5 godina

Nisam nesto njegov obozavatelj, i mislim da je arogantan, ali se slazem ovaj put sa njim. Nije poenta da li je lopta udarila nekog u ruku ili ne - igranje rukom samo po sebi nije penal. Posto sudije ne mogu da citaju misli, da li je penal ili ne se onda odredjuje na osnovu toga da li je ruka bila u prirodnom polozaju. Dok sam sudio amaterski, na casovima su instruktori pokazivali neke FIFA snimke situacija u kojima lopta udari nekog u ruku i odbije se u gol sa poentom da taj gol mora da se prizna jer je ruka bila u prirodnom polozaju (mada sudije na vrhunskom nivou to ne rade). Kao sto je jedan od britanskih komentatora rekao, ako, nakon promasaja Matuidi-ja kad je pokusao da zahvati loptu glavom, Perisic moze da odreaguje toliko brzo i postavi ruku, onda bi trebao da bude golman, jer ne bi bilo golmana sa boljim refleksima od njega. Kad igraci skacu, ruke ne mogu da drze ruke iza ledja. Kao sto Mourinho rece, i kao sto to rade u NBA, sudijske odluke na terenu se ponistavaju samo ako je greska bila ocigledna. U ovom slucaju, mislim da nije trebao da se sudi penal, a pogotovo ste odluka na terenu nije bila penal, VAR nije trebao da ponisti prvobitnu odluku jer nije bilo 100% ocigledno da je bio penal.

Koja

pre 5 godina

Hrvatska je postigla jako puno na ovom Mundijalu u Rusiji. Kockice, hrvatsku srčanost i nogometno umjeće gledalo je preko milijardu ljudi. Hrvati su dobili simpatije mnogih gledatelja, dobili su navijače iz visokih sportskih i svjetskih selebriti krugova, uzeli srebro, uzeli zlatnu loptu, uzeli 28 mil. dolara, Putin im došao čestitati u svlačionicu. Uz nespretno suđenje izgubili zlato ali dobili dodatnu pažnju i simpatije. Hrvatska danas slavi ponosna i uzdignuta čela.
(HR, 16. jul 2018 10:23)
To najviše volimo kad slavite drugo mesto hahaha gubitnici

маекец

pre 5 godina

Суштина је да је Хрватска оставила бољи утисак само из разлога што је Француска играла онолико колико јој треба.

Glava secera

pre 5 godina

Ajmo ovako. Zamislimo da se sporna situacija dogodila u sesnaestercu Francuske, a da penal nije sudjen za Hrvatsku. Ovde bi bila poplava HR komentatora koja bi pricala o najvecoj kradji ikada. Penal je bio cist ko suza, cestitke Hrvatskoj na velikom rezultatu.

Boliotvaram oči i kažem...

pre 5 godina

Bolji tim je izgubio.Nažalost to je takva igra.Iznenadili Francuzi bunker,napucaj loptu i "run Forrest run".Suci ,ne vjerujem u namjeru ali nekakve sporne odluke u korist Velesile dovoljno za prevagu.Čestitke Francuzima !Uzeli su ponuđeno i zato slave.

cobe

pre 5 godina

Ljudi, Hrvati su prosecna ekipa, prosli jer su imali laganu grupu u kojoj su Argentinci samo po imenu veliki. Sa beskrvnim Dancima nereseno, sa nikakvim Rusima nereseno, sa bezveznim Englezima nereseno. I kad je dosao na red samo malo jaci protivnik prime cetiri komada. Tek da su ih propitali Belgijanci bila bi jos veca bruka a i Brazilci bi ih napunili. Sad kmece, sudija, VAR,ovo, ono...pa im se jos i Srbi na portalima nakacili:) Srecno ste dosli do finala uzeli srebro i sad se veselite ili tugujte kako hocete. Bitno je da je Nole opet kralj tenisa i sada cemo opet da uzivamo.

gung ho

pre 5 godina

U istom ovom govoru je naveo i primer da je Srbija najdrasticnije ostecena protiv direktnog rivala u odlucujucoj utakmici jer nije ni bio primenjen VAR.
Inace, u pravu je donekle i za penal u finalu. Sudija je doneo odluku po nekom fudbalskom insktinktu. Cak i gledajuci VAR, nije hteo da dosudi penal ali je ipak morao jer cini se da je Perisic ipak pomerio ruku ka lopti. Ali Murinjo istice da nije isto gledati u realnom vremenu i da usporen snimak moze da promeni kontekst gledanja na situaciju, sto mislim da jeste validan argument.
Po meni, spornija je sitacija kod prvog gola jer je sudija naseo na Grizmanovo bacanje za slobodan udarac. Jeste ga potkacio malo ali vidi se na snimku da je vec tada bio u bacanju, pre ikakvog kontakta.

Marko

pre 5 godina

@Zg

Vama za drugo mesto svaka cast. Igrali ste koliko ste mogli, ali Francuzi su ipak klasa. Da je raspored bio drugaciji, verovatno ne biste bili u finalu, ali na kraju se pamti samo rezultat.
Sto se nas tice, mi veze nemamo. Nismo zasluzili prolaz i to je to.

Macak

pre 5 godina

Mozda nisam upucen... ali malo mi je cudno da FIFA nakon dugog opiranja video kontroli uvede ovaj sistem direktno sneba u rebra na najvecem i najvaznijem takmicenju???
Zasto nije isproban u nacionalnim ligama, nekim manjim takmicenjima npr?
U drugim sportovima, npr vaterpolu nasa se liga igrala sa produzenim vremenom pa je tek onda vrijeme produzeno na internacionalnim takmicenjima.
FIFA se nije rukovodila pozitivnim iskustvom sxa drugih sportova kao tenis ili americki sportovi gde sportisti imaju pravo na nekoliko celendza. FIFA je kao uvela video kontrolu ali da ona sama ima zadnju rec i da odluci da li ce uopste biti video pregleda.
Sistem je u dobroj mjeri kompromitovao sam sebe, jer trazenje VAR od strane igraca povlazi kartone-zvanicno- a nezvanicno gledamo hordu igraca koja juri za sudijom i trazi promjenu odluke..
Dakle nista prakticno nije rjeseno VAR-om ovakav kakav je.

zadnja posta Skener Vakuf

pre 5 godina

Sudija je postupio savršeno ispravno prvo je pogledao VAR a potom dosudio penal.Mogao je odmah svirati penal jer je bio očigledan. Hrvatima sve čestitke, navijao sam U njih.

Hr

pre 5 godina

Prekršaja kod prvog gola nije bilo, Grizman je za ono simuliranje trebao dobiti žuti karton, a ne faul. Kod izvođenja faula Pogba je bio u zaleđu (ofsajdu). Dakle dvije katastrofalne greške koje nisu svirane, a pao je gol. Samo jedan VAR u ova dva slučaja bi promijenio odluku, ali Pitanu nije tada VAR zanimao.
Penal je bio, međutim što je mogao Perišić tada nego izgrati rukom, tj. kud da ruku stavi nego dolje gdje je i bila. Jel da vežu igračima ruke iza tijela da se sprijeće ovakvi penali?
U drugom poluvremenu nije sviran čist penal za Hrvatsku.

Tri kardinalne greške suca na štetu jedne momčadi u finalu SP-a je ipak malo previše.
zato je dobro da je Murinjo (i ne samo on) reagirao da se to više nikada nikome ne dogodi.
Koja reprezentacija bi se bila u stanju vratiti nakon što je sat vremena bila po svim parametrima bolja i gubila 2:1 od Fra sumnjivim golovima?

Negativni

pre 5 godina

Dosta ljudi je ovde promašilo temu. Murinjo nije rekao da nije bio penal, već da je upotreba VAR-a neozbiljna u ovakvim situacijama. VAR bi trebalo koristiti u ozbiljnim situacijama, kada je učinjena evidentna velika greška (recimo "božja ruka") ili ofsajd kod gola, ili pogrešno sviran ofsajd kod regularnog gola...a ovakvih situacija gde se može svirati penal, ali i ne mora, ima na svakoj vrhunskoj utakmici bar jedna. U Ligi Šampiona to je redovan slučaj. I nekad se svira a nekad ne. Mislim da je sudija dosudio penal jer je Perišić trznuo rukom prema putanji lopte i to se jedva vidi. Ali, definitivno je to odlučilo, jer je snimak gledao dugo. Na snimku iz tog ugla deluje kao namerno igranje jer je pokret išao da spreči loptu da prodje. Medjutim, da nema VAR-a to nikada ne bi svirao.

partizanr

pre 5 godina

O razumijevanju fudbala u Srbiji dovoljno govori činjenica kolko ljudi misle da je svako igranje rukom u 16 penal, nije ni čudo da ste tu gdje jeste.
(Jack, 16. jul 2018 12:11)
Nek me neko ispravi, ali zar Srpski fudbal nije jedini iz ex-yu koji je imao sampiona Evrope i Sveta? I jedini kojima su klinci bili isto sampioni Evrope do 19 i sampioni sveta do 21?
Samo se titule racunaju dragi moj. Sta mi Grobari imamo od toga sto smo igrali finale 66-te?

ja

pre 5 godina

novo pravilo...ne sudi se penal u finalu niposto, cak ni kad je ocigledan..

sta bi dali da su vama tako svirali, ali zo je samo jedan gol, sta kod ona tri i za malo 5 gola Pogbe. Budite srecni, nisu vas puno osramotili...cekaj, zar nisu vama priznali gol iako je bila visoko podignuta noga Perisica protiv Engleza. Karma rodjaci, karma..

Koja

pre 5 godina

Posle ovih tvrdnji hrvata i njihovih ulizica da nije penal baš mi je drago pa i da su vas pokrali a za onaj nama nedosudjeni penal ste govorili šta kukate karma je to Francuska vas razbila niste ni zasluzili finale čak je i Danska bila bolja od vas

Svakog čuda 3 dana dosta

pre 5 godina

O razumijevanju fudbala u Srbiji dovoljno govori činjenica kolko ljudi misle da je svako igranje rukom u 16 penal, nije ni čudo da ste tu gdje jeste.
(Jack, 16. jul 2018 12:11)
Možda, ali je zato pravo čudo da ste vi tu gde jeste.

Srdjan

pre 5 godina

Srbi dali bi mi košarkaške, vatrepolske i teniske naslove da smo na mestu hrvata. Jedan je fudbal!
(Novak, 16. jul 2018 09:57) meni je jedan Indiananapolis vrjedni i drazi od drugog mjesta na sp u fudbalu. Ja to ne bih mjenjao. Imala je Srbija vise sportski uspjeha nego Hrvatska. Svaka cast na finalu, ali uvjek se pobjednici pamte!

chombe

pre 5 godina

Nikakav penal nije bio, lopta ga slucajno pogodila u ruku. Hrvati igrali organizovanije, ali su Francuzi mnogo talentovaniji pojedinacno, a sa takvim igracima sve je moguce. Trenutak nepaznje i sevne neocekivani prodor, recimo Mbapea ili neki sut Pogbe i ostalih. A daleko od toga da Francuska igra neorganizovano. U principu, bili su najbolji na prvenstvu, ali i Hrvati su osteceni u finalu.

Oskar

pre 5 godina

Da je penal bio očigledan , zar bi sudija pet minuta gledao u ekran i vagao... Okrenuo bi se posle tri sekunde i svirao...Očigledna kalkulacija arbitra!

Nikola

pre 5 godina

Kod ovog penala učinjene su dvi teške pogreške (jedna sigurno namjerna i zločesta i to ona iz VAR centra u Moskvi) koje će vjerovatno znanost dokazat. Ali evo da budem malo prije svog vrimena.Niko nije primjetija da sudcu nije pokazana iz Moskve snimka kamere najbliže mjestu događaja. Pokraj gola na vrhu peterca? Snimak koji se na TV najviše vrtija i koji je na najviše pokazivan na TV sudcu nije predočen.? Zašto? Koliko je to u skladu sa željom da VARu sucu pomaže. Snmka koju su mu najviše vrtili (onu iz ptičje perspektive) nisu mu mogli reči šta se zapravo dogodilo. Šta se na spornoj snimci vidi. Vidi se da brza lopta dolazi na glavu Francuzu. Vidi se da je on pokušava skrenit glavom pri čemu instiktivno zatvara oči. Promašuje loptu a pola metra udaljeni Perišić to nije moga očekivat. Njegova reakcija je slična. I on zatvara oči zbog iznenađenja. Svi vide pokret rukom prema doli a niko ne vidi pokušaj (reakcija desnom nogom) koju diže da pokuša vjerovatno spriječit i blokirat francuskog igrača koji ide na loptu na prvoj stativi. Znači nemoguče je da kod brzog baluna na daljini od pola metra obranbeni igrač išta odluči..nenamjerna igra rukom

Koja

pre 5 godina

lol 99% kaze da nije bilo penal.al ste ljobomorni.ko u cemo srbi o fudbalu lol.
(podgorica, 16. jul 2018 11:56)
Šta je ruka u šesnaestercu nego penal dečko ti imaš ozbiljne probleme

Земљак

pre 5 godina

Јесте пенал, није пенал... Па шта је пенал ако није промена смера лопте која иде ка голу, и то руком у казненом простору? Па шта има везе да ли је намерно, то само дефинише иде ли још и картон или не!

ss

pre 5 godina

Neprirodan polozaj ruke u trenutku kontakta sa loptom.
Penal tacka.
Mislim da je VAR super stvar. Ista situacija se moze sagledati iz vise uglova od strane nekoliko iskusnih sudija. Isto tako mislim da u slucaju kriticnih/sumnjivih situacija VAR sudije treba da imaju jacu "rec" od glavnog sudije. Kako sada stvari stoje, glavni sudija ima pravo da ne uvazi sugestiju VAR sudija i proveri situaciju na monitoru. To se upravo nama desilo u susretu sa CH.

Petar

pre 5 godina

pa da bi i taj negativni rekord oborio moras uci u Ligu prvaka...a to vama ne uspijeva...
malo_razmisli, 16. jul 2018 18:00)

Crvena Zvezda je osvojila ligu prvaka/kup prvaka 1991, Partizan je igrao finale. Šta je sa hrvatskim klubovima? Ne postoje.

komsija

pre 5 godina

Dok čitam ovog "Todora" imam utisak koda slušam RTS izveštavača sa ratišta u recimo Vukovaru. Idi se leči,, ubi te mržnja...

Komentator

pre 5 godina

Nakon očite krađe u finalu SP-a u Hrvatskoj nitko ne priča o tome da nas je sudac pokrao. Jer svi znamo što je nogomet. A Srbi još kmeče o nekakvom nepostojećem penalu na Mitroviću i albanskim orlovima nakon što su jedva pobijedili Kostariku i dva puta glatko izgubili od za klasu boljih reprezentacija.

ja

pre 5 godina

Dinamo iz Zagreba je godinama redovan ucesnik Lige sampiona .
(susjed, 16. jul 2018 15:31)

jeste, nikad nije prezimio u Evropi ali zato drzi jedan rekord kao ekipa koja je najvise primila golova u LS. Uspeh, nema sta..

Konstatacija

pre 5 godina

Svi ste zapeli za penal a šta je sa prvim golom, smeće grizman se bacio, vidlo se iz aviona a bome su i na varu vidjeli
(Dajkula, 16. jul 2018 14:44)

Cak i da je se bacio,ima pravo na tako nesto,kao i svi igraci sto rade a na sudiji je da proceni da li je bilo faula.Niko njemu nije garantovao da ce biti gol i nije on naredio Mandzukicu da postigne autogol,to je vec vasa greska.Mnogo veca greska sudije je bila u polufinalu,kada je priznao gol Perisica,iako je nogu podigao gotovo metar ipo,cak iznad glave odbrambenom igracu Engleske i sto je bio klasican indirektan udarac i neregularan gol.Sto se tada niste javljali?Svi golovi francuza suu bili regularni a Murinjo moze da svira i da se dodvorava englezima koliko hoce.

milan

pre 5 godina

Murinjo je u pravu. Zasto? VAR treba da se koristi da sudija proveri svoju odluku. U ovoj situaciji je trebao prvo da svira penal, pa onda da proveri snimak. Tako je celo prvenstvo. Sviralo se 5-6 penala tokom kornera... to je van pameti.

My name is Zlatan

pre 5 godina

Ekipa piše kako ne razumije sta je Mourinho htio reci - mislim da je do prijevoda - on je htio reci sljedece - poanta vara je ispraviti sudačke previde - dakle kada sudac ne uoči spornu situaciju - a ne dovoditi u pitanje sudačke odluke i njegovo slobodno sudacko uvjerenje - dakle sudac nije ovdje previdio ruku vec je smatrao da po njemu nije penal - dakle mou želi reci da po njemu nije poanta VARa dovoditi suca za svaku spornu situaciju koja je 50:50. Jednom kad su ga doveli i kad je ruka prikazana on je bio u šah mat poziciji, donio je lakšu odluku. On smatra da to uništava nogomet. Možete se složiti ili ne, samo vam tumačim sta je covjek rekao.
Ja ne zamjerim, kao Hrvat sucu, boginja sreća je tako odlučila za prva dva gola, mogla je bit i suprotna situacija i nebi plakao nad sudačkim greškama. Dio je nogometa ta kontroverza i jednostavno bez sreće uz sve ostalo nema titula.

jsx

pre 5 godina

Penal je bio sve samo ne cist ko suza, ali mislim da je opravdan. Ne slazem se bas da bi bila stopostotna sansa za gol, ali uradio je nesto protiv pravila (najverovatnije, nisam strucnjak za sudjenje) i treba ga sankcionisati. Doduse, trebalo je da konsultuje VAR za prvi gol. Grizman se potrudio da padne na bilo kakav kontakt. Bio je i Hrvat neoprezan tako da je verovatno bio slobodan udarac, ali mislim da je trebalo i to da proveri.

Bjelokosti

pre 5 godina

Kada je nas nemac ostetio ovde je bilo likovanje suseda i njihovog cveca po sistemu: vi srbi se samo zalite na sudije... a sta cemo sada?
ps jeste bio penal jer se kroasan razmahao rukama u sesnaestercu kao zrakomlat.

ToMa

pre 5 godina

Za one koji tvrde da je bio penal jer ruka nije bila u prirodnom položaju - ko je taj genije koji je utvrdio koji je prirodan položaj ruke kad fudbaler skače ili je u pokretu? Kad skačem, hodam ili trčim naravno da ne mogu da držim ruke uz telo. Koncept VAR tehnologije je usvojen sa pogrešnim pravilima u fudbalu. Oni trebaju da se ugledaju na Američki fudbal (ragbi), ne treba sudija da traži VAR jer time iskazuje sumnju u svoje odluke, već trener kluba koji misli da je oštećen treba da traži proveru odluke sudije na VAR, a da ne bi treneri često tražili proveru, treba uvesti pravilo da ukoliko trener nije bio u pravu onda gubi pravo na jednu zamenu fudbalera.

Marko

pre 5 godina

U RH je danas slobodan dan za kmečanje.
(Slavonac, 16. jul 2018 12:11)ti si Slavonac kao i ja Makedonac, vi biste proglasili slobodan mjesec da možete tako kmečati.

Slavonac takoder

pre 5 godina

Evolucija brate slavonski.ides naprijed.nasa ekipa je bila dobra(ja je smatram nasom).u utakmicama nokaut faze bili smo favoriti.i igrali lose.potrosili srecu za vazda.i sad u finalu onaj odozgo je rekao.sta bi vi.dosta ste dobili.red je za neke druge.jeste.dan je za kmecanje.ja sam tuzan.bar ce klinci vise vijati loptu nego visiti na kompu.zalog za buducnost.

Zli Zo

pre 5 godina

citam komentare na svetskim portalima i pitam zasto samo vi mislite da bio cist penal ?
komentirajte kosarku nije fudbal za vas
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sarajevoba, 16. jul 2018 12:05)
" nije fudbal za vas.." 😀


I ovo piše neko iz zemlje čija reprezentacija ima jedno veliko takmičenje otkad postoji. A klubovi ispadaju u pretkvalifikacijama kvalifikacija za UEFA takmičenja već 20 godina. Nijedan nikad nije ni prišao grupnoj fazi.

Malo skromnosti i realnosti ne bi škodilo, Boske.

rade

pre 5 godina

A zasto nije igrao Srna? Zasto nepostavi pitanje kako ekipa koja je igrala 2 produzetka pretrci u trecem produzetku Engleze? Dodatno, polovina tima prosla 30-te.

susjed

pre 5 godina

A klubovi ispadaju u pretkvalifikacijama kvalifikacija za UEFA takmičenja već 20 godina. Nijedan nikad nije ni prišao grupnoj fazi.
Malo skromnosti i realnosti ne bi škodilo, Boske.
(Zli Zo, 16. jul 2018 14:58)

Dinamo iz Zagreba je godinama redovan ucesnik Lige sampiona .

malo_razmisli

pre 5 godina

jeste, nikad nije prezimio u Evropi ali zato drzi jedan rekord kao ekipa koja je najvise primila golova u LS. Uspeh, nema sta..
(ja, 16. jul 2018 16:25)

pa da bi i taj negativni rekord oborio moras uci u Ligu prvaka...a to vama ne uspijeva...
isto tako Dinamo je ako se ne varam imao 10 igraca u finalu Svjetskog prvenstva...igraca koji su ili igrali za Dinamo ili su stasali u Dinamu...
pa sad potrazi tako neki slican klub sa takvim brojem igraca u Finalu...

Јабучило

pre 5 godina

peter schmeichel : "Ako je ovo penal onda cemo imati 20 penela na svakoj uktamici"
(peter, 16. jul 2018 14:17)

Уфуфуф... Кад си видео толика играња руком у казненом? Па већа је злоупотреба тумачење "природног положаја" руке.

realno

pre 5 godina

ma mozes da se sad zalis koliko hoces. nista se nece promijeniti. negdje te sreca pogleda negdje nece i to je tako. boli samo kad si jako blizu pa te nece ali nismo ni prvi ni zadnji.nogomet nosi veliku slast pobjede ali dijametralno suprotno i gorke osjecaje.bilo i ostat ce tako.

Petar

pre 5 godina

Jel to ona Zvezda di su nositelji igre bili Prosinecki,Savicevic,Pancev,Belodedic,Najdoski,Sabanadzovic,Kanatlaroski...
(Sime, 16. jul 2018 20:02)

Kakve to veze ima? I da su Eskimi igrali za Zvezdu kakve bi to veze imalo?
Danas a i tada u najjačim klubovima Evrope su igrali uglavnom stranci. To su klubovi, to nije reprezentacija.

Klubovi koji su prvaci Evrope i svijeta kao što je bila srpska Crvena Zvezda uvijek imaju strance baš kao i danas Real, Barca, Juventus, Liverpul s time što Zvezda nije imala toliko stranaca kao ovi klubovi danas, ona je jedina osvojila naslov prvaka Evrope sa 11 jugoslavenskih igrača za razliku od ovih koji imaju najviše dva ili tri svoja igrača.

koja

pre 5 godina

To najviše volimo kad slavite drugo mesto hahaha gubitnici(Koja, 16. jul 2018 13:27)TI si gubitnik! Možeš se sakrit u mišju rupu. Što si ti postigao u životu? Zato zavidiš uspješnim ljudima!
(Panac, 16. jul 2018 15:00)
Od tebe sam sigurno uspešniji, dok slaviš drugo mesto

MD

pre 5 godina

Svakog dana mislim na tebe
Slušam vijesti, brojim korake
Nemir je u srcima, a ljubav u nama

Tisuću generacija noćas ne spava
Cijeli svijet je sada sa nama.

todor

pre 5 godina

Penal cist ko suza.
Hrvati su pre svega imali srece da i dodju do finala jer je njihov deo zreba bio neuporedivo laksi. Pobedili raspalu Argentinu a od osmine finala nijedan mec nisu dobili u regularnom delu. Subasic je za onakvo ponasanje kod penala morao jos protiv Danaca da dobije zuti (stoji na beloj tacki sve dok ga sudija ne otera kod svakog penala) a i sinoc je to pokusao ali kod Grizmana te fore ne prolaze.
Prosecne Dance jedva dobili na penale
kao i najslabiju ekipu po fifinoj listi,Rusiju. U polufinalu Englezi odigrali svoj najlosiji mec pa je u regularnom toku opet bilo nereseno.
Cim su naleteli na jaci tim odmah su bili rasrafljeni. Da se Loris nije zezao obo ni bila jedna od najvecih pobeda u finalima koja samo pokazuje razliku u klasi
Takodje bi ih i Belgija naucila fudbalu da su se sastali, ali nisu imali srece sa zrebom i nisu zasluzili da budu ispod Hrvatske.

zbrlj

pre 5 godina

Penal čist kao suza, nema potrebe da se prica o tome uopšte... Hrvati su bolje igrali prvo poluvreme, ali su primili dva gola iz dva šuta... To je lepota fudbala, da iskoristis svoje sanse i kad ih imas manje, sto se najcesce i desavalo timovima koje je bas Murinjo vodio...

Anton

pre 5 godina

Da je napolen imao ovakovog sudiju pokorio bi Rusiju. Da francuska dobije da bude domaćin na utakmici i bira dresove u gradu koji je napleon prije sto i kusur godina zapalio. Jadan slovenski narode probudi se.

salgar

pre 5 godina

za poraz uvek I'ma krivica..Ali komsije nisu pobedili ni jednu utakmicu u nokaut fazi...I sta su mislili opet na produzetke pa penali. pa nije svaki dan Uskrs... sto nisu vodili 3:2 na poluvremenu nego kriv Im Var...

VardaPFK

pre 5 godina

Lopta udara igrača Hrvatske u ruku, lopta menja smer za 90 stepeni! Nema tu hteo je ili nije hteo, to je klasičan penal. A i ovaj Murinjo, samo da je u centru pažnje...

Mitar

pre 5 godina

Pa Žoze brate, iz svog iskustva moraš da znaš da ne pobeđuje uvek bolji.. A da je Hrvatska bila bolja u prvom poluvremenu, ne bi primila 2 gola. Na stranu što su sami sebi bukvalno davali te golove. A i u drugom nisu bili nešto bolji, ostaviti Pogbi i Mbapeu onakve otvorene situacije za šuteve je nedopustivo. I onda ta greška koja srećom po Francuze nije bila kobna.. Sve u svemu, tim koji primi 4 gola, ne može da bude bolji. Osim ako ne postigne 5, ali daleko je Hrvatska bila od toga danas.

Zg

pre 5 godina

Najjaci su mi ovi sto pisu,sudjenje za desetku,penal nije bio sporan,isto tako faul nije bio nad Grizmanom iz kojeg je pao prvi gol/autogol.A da ste vi imali ovakvo sudjenje u te prve dvije situacije i da ste gubili na pol 2-1 nakon onakve igre kmeci bi 150 godina na Pitanu i sami sebe proglasili Svjetskim prvacima.Sad tu prosipate 'mudrost'.

Jack

pre 5 godina

O razumijevanju fudbala u Srbiji dovoljno govori činjenica kolko ljudi misle da je svako igranje rukom u 16 penal, nije ni čudo da ste tu gdje jeste.

mj23

pre 5 godina

Izgubili smo nesretno.

1.gol nije bio prekršaj, iz tog prekida dajemo autogol, iako je bio aktivni ofsajd Francuza. Ali ajde, ne ćemo kukati radi toga, već pošteno priznati protivniku i čestitati mu.

Imali smo puno više udaraca, više od igre i onda ti sudac svira penal, gdje nema nikakve namjere za igranjem rukom, ali što da se radi. Sudac je gledao snimku 3 minute i dalje nije bio siguran što dosudi. Malo su tu francuski igraci izvrsili i pritisak i to je to.

Kasnije nas nije htijelo i primamo 3. gol iz odbijanca i to je kraj.

Nema veze. Sport je sporedna stvar, iako je nogomet mozemo slobodno reci socijalno pitanje, a ne samo sport.

Ono sto je bitno da je cijela Hrvatska i dijaspora disala kao jedan. Ponos, zanos i sreća na svakom koraku. U svakom selu, gradu, ludnica, slavlje, pivanje, bez ijednog incidenta. I još jedna stvar koja me kupila, nitko sinoć nije slavio, svi su sretni sa srebrom, ali poraz se ne slavi...


I zato me zalosti kad vidim da se ljudi u Srbiji opterecuju i imam osjecaj da ste pola prvenstva proveli pricajuci o tamnim hr. dresovima, koje je Nike dizajnirao i nas se tu ništa ne pita, te o Šaćirijevom potezu, odnosno albanskoj provokaciji.
Umjesto veselja i sreće koju smo mi osjetili, vi ste samo rigali vatru,širili negativnu energiju i nezadovoljstvo. Svi drugi su vam krivi. Zalosna je to situacija.

Izgleda kao trazenje nekog za svađu,a nitko se ne želi svađati, svi uzivaju i sretni su...

zg tom

pre 5 godina

Koliko nismo imali sreće u finalu, toliko smo pak imali ipak od osmine do finala. Prvi gol autogol prije kojeg nije bio prekršaj nad Grizmanom. Kod penala sudac je nakon tolko gledanja snimke mogao vidjeti da je Perišić bio preblizu iza FRA igrača i da nije mogao reagirati, a i daljnji protok lopte nije uopće išla nekom od FRA igrača već bi je ugrabili Strinić ili Subašić. Ali to FRA velika zemlja i autoritet.

bros

pre 5 godina

Halo dziberi, pola svijeta se slaze sa Murinjom samo vi znate bolje. Iskustvo sa playstation-a ili sta? Pogledajte izjave Sheerera, Rivalda, Schmeihela, Casillasa, Ria Ferdinanda, danca Paulsena, da ne nabrajam. Ruka mora biti namjerna da se svira penal. Perisic skace zatvornih ociju i ne vidi loptu. Plus toga stoji na 10cm iza Umtitija koji je iznenada propusta. Tek kada ga je pogodila u ruku vidi se kako otvara oci i trazi loptu pogledom. Navijajte za koga hocete, ali ne pricajte gluposti.

Kod prvog gola Griezmann ocekuje da ce ga Brozovic pokupiti i pada bez kontakta koji se dogadja kad je ovaj vec na podu. U istoj akciji Pogba u ofsajdu i gura mandzukica u ledja, sto znaci da sudjeluje u akciji.

Bez ta dva gola ne bi bilo ni ostalih, jer im sigurno ne bi ostavili bulevare o obrani jureci rezultat.

mich

pre 5 godina

VAR ih je do doveo do finala, kakav he ono bio oenal orotiv Nigerije, inace ovo u finalu CIST PENAL po kriterijumima sa ovog SP, nista sporno vidjali smo vec.

delboj

pre 5 godina

Prvi gol je apsolutono neregularan, prvo ni govora o faulu u onoj opasnoj zoni, drugo Pogba je bio u ofsajdu i u vracanju na loptu je imao vazdusni i kontakt duel sa Manduzkicem zbog cega je ovaj dao autiogol.
Drugi, penal tesko da bi sudio neki sudija iz polufinala ili Mazic recimo. Matuidi je skrenuo loptu glavom, na pola metra razdaljine to moze da bude samo napucana. Da ne pricamo da lopta dalje nije imala prolaz nigdje jer su bili dva hrvatska igraca odmah ispred.

splico Varos

pre 5 godina

@VardaPFK,
jesu mozda igraci tribali igrat sa rukama zavezanim iza ledja? Ruka mu je bila u prirodnom polozaju i nitko posten za ono ne bi sudio penal, a to su komentirali i brojne nogomentne strane legende. A to sta ti imas neku osobnu averziju prema Hrvatima je druga stvar.

HejDzo

pre 5 godina

Znaci nije vazno da li je bio penal (a bio je cist k'o suza, a posle je Vida skrivio jos jedan), ali VAR nije ispravio sudijsku gresku? A ta greska se sastoji u cemu?

as roma

pre 5 godina

sta ovaj prica ,cist faul kod prvog gola ,penal kao suza ,rukom skrece loptu u korner ,argentinski sudija prakticno bez greske odsudio utakmicu,

Da komšiji ne crkne krava!

pre 5 godina

za poraz uvek I'ma krivica..Ali komsije nisu pobedili ni jednu utakmicu u nokaut fazi...I sta su mislili opet na produzetke pa penali. pa nije svaki dan Uskrs... sto nisu vodili 3:2 na poluvremenu nego kriv Im Var...
(salgar, 16. jul 2018 10:18)

Komšije su cijelu grupu RAZORILI s rezultatom 6:1, plus Ruse smo zasluženo pobijedili, jedan penal smo obranili a njihova zvijezda tima je fulao čitav gol!

NiskaKaldrma

pre 5 godina

Vrlo “fudbalsko” tumacenje pravila, sa razumevanjem za igru, to ljudi koji kao navijaci gledaju tesko mogu da razumeju, zato i ovakvo komentari. Poenta je da je sudija prvo instiktivno doneo ispravnu odluku, fudbalski legitimnu. Da budemo nacisto, lopta udara u ruku, bez ikakve dileme, medjutim, ruka je u prirodnom polozaju koji nastupa pri skoku, igrac ne moze da skace sa rukama uz telo, pritom lopta koja bi prosla bi zavrsila u posedu Hrvata, snimak iz svih uglova to pokazuje, opasnosti za gol nije bilo. Mislim da je sudija vise puta pogledao snimak upravo iz tog razloga, pa mi samim tim nije jasno zasto je doneo takvu odluku. Ne, nisam navijao za Hrvate, neutralno sam posmatrao mec, stavise pare sam stavio na Fra da osvaja jos odavno, ovo je samo moje vidjenje stvari. Inace, dve vrhunske ekipe, od kojih je jedna individualno jaca, nadarenija i fizicki dominantnija i sasvim zasluzeno je pobedila. Hrvati su neverovatno kompaktni, pravi tim, mada je nama taj fudbal nedostizan s obzirom na visinu i tromost u veznom redu i napadu. Ukoliko ima malo dobre volje i znanja (a sumnjam da ga ima), fizionomija naseg tima mora pod hitno da se menja, moramo da idemo u korak sa vremenom, sansu moraju da dobiju brzi i probojni igraci uz stabilne srednjake, inace ce nam se i u buducnosti igra zasnivati na ispucavanjima, a Mitar/Prijovic sta urade-urade. To se nikome ne gleda, samo izaziva mucninu. Pozdrav ljubiteljima fudbala!

Užas je moja furka

pre 5 godina

Vidim da svi omalovažavate uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije, uspjeh koji vi nikada nećete postići...srebro i bronca sa Svjetskog prvenstva. Samo da vam kažem, radije ćemo gubiti finala nego ispadati u skupinama kao vi. A što se tiče suđenja pročitajte izjavu šefa sudačke organizacije FIFA-e koji je izrazio žaljenje što je najgore suđenje na prvenstvu viđeno baš u finalu. Pametnome dosta, a oni drugi neka lupaju minuse

Vitez

pre 5 godina

Sudac tri minute gledao var i usporene snimke koje uvijek izgledaju daleko gore ali eto, "penal je čist kao suza"

Baz vara u najboljem slučaju bi to bilo 50:50.

Problem s tim varom je što se ne zove uvijek, recimo kad je Mandzukic pao ispred njihovog gola... isto se iz nekog kuta u super slow motionu mogao naći neki kontakt koji bi opravdao penal. Ili kao što se moglo vidjeti da je slobodan udarac nakon kojeg smo primili prvi gol zapravo neposojeći.

No dobro, 10 minuta koliko su bolji bili u 2. poluvremenu i greške naše obrane je bilo dovoljno Fra za pobjedu, ostaje jedino gorak okus radi suđenja.

HR

pre 5 godina

Koliko ljubomore iz komentara se vidi susjedi moji. Da bar pola doživite u nogometu kao Hrvati.

p.s. Hrvatskoj nikad VAR nije pomogo, niti je bio protiv Nigerije.

Koja

pre 5 godina

Hrvatska je postigla jako puno na ovom Mundijalu u Rusiji. Kockice, hrvatsku srčanost i nogometno umjeće gledalo je preko milijardu ljudi. Hrvati su dobili simpatije mnogih gledatelja, dobili su navijače iz visokih sportskih i svjetskih selebriti krugova, uzeli srebro, uzeli zlatnu loptu, uzeli 28 mil. dolara, Putin im došao čestitati u svlačionicu. Uz nespretno suđenje izgubili zlato ali dobili dodatnu pažnju i simpatije. Hrvatska danas slavi ponosna i uzdignuta čela.
(HR, 16. jul 2018 10:23)
To najviše volimo kad slavite drugo mesto hahaha gubitnici

Mizuno

pre 5 godina

igranje rukom je nedozvoljeno u fudbalu... u ovom slucaju je bio penal cist ko suza.... I nije mi jasno samo kako neko moze da kaze da se igranje rukom ne sudi u finalu.....

Mr_Melbourne

pre 5 godina

Mitar, 16. jul 2018 09:04) Sta kazes ? ha ha ha, znaci ekipa ne moze biti bolja ako primi dva gola? ko sve danas tipka i komentarise auuu . Ekipa moze za 45 minuta biti bolja jer druga ekipa bez suta u okvir gola zabiti 2 komada a druga da ima 15 suteva. Znaci odavno nista smijesnije nisam procitao of tvog komentara.

Haos in Laos

pre 5 godina

Da li uopste zna sta je htio reci? Je li rukom blokirao loptu, jeste. Je li sudija iskoristio mogućnost korištenja VAR tehnologije i to utvrdio, jeste. I sta nije u redu?

Pepo

pre 5 godina

Znao sam da ce kad izgubimo kompleksaši izmigoljiti iz svoji rupa.Skrivali su se i grizli nokte do finalai molili boga da izgubimo.Svi Svjetski mediji ukljucujuci Francuske pišu da smo bili bolji ali nesretno izgubili.Čak i Francuzi pišu da su imali poguranac u prvom poluvremenu.Svi se slažu da je Modrić bio kralj terena.Samo ovi hadnici koji su se skrivali u skucenom prostoru i izašli na svijetlo dana tvrde drugacije.Osobno sam svim srcem navijao za Novaka i opet cu naravno.Kažete ne pamte se druga mjesta i niko to ne slavi.Pa koliko se sjecam nije se dalo živjeti od vas nakon drugog mjesta vaših košarkaša na olimpijadi, zar ne? Dvostruki standardi kao i obično, ne svih Srba jer 90% ljudi nema propuh u glavi i ne slavi tuđe neuspjehe.Poanta je da cijeli Svijet navijajo za malu Hrvatsku.Da je finale gledalo milijardu ljudi.Da se u google tražilicu upisivalo Hrvatska više nego jedan drugi pojam zadnjih dva tjedna.I na kraju mi smo viceprvaci Svijeta u nogometu.Zvuči predobro, nema tog nacionaliste koji to svojim komentarom može promijeniti.Pozdrav svim Srbima koji su nas podržavali, od mene uvijek podrska za vaše sportaše, ma gdje igrali.

Koja

pre 5 godina

Znao sam da ce kad izgubimo kompleksaši izmigoljiti iz svoji rupa.Skrivali su se i grizli nokte do finalai molili boga da izgubimo.Svi Svjetski mediji ukljucujuci Francuske pišu da smo bili bolji ali nesretno izgubili.Čak i Francuzi pišu da su imali poguranac u prvom poluvremenu.Svi se slažu da je Modrić bio kralj terena.Samo ovi hadnici koji su se skrivali u skucenom prostoru i izašli na svijetlo dana tvrde drugacije.Osobno sam svim srcem navijao za Novaka i opet cu naravno.Kažete ne pamte se druga mjesta i niko to ne slavi.Pa koliko se sjecam nije se dalo živjeti od vas nakon drugog mjesta vaših košarkaša na olimpijadi, zar ne? Dvostruki standardi kao i obično, ne svih Srba jer 90% ljudi nema propuh u glavi i ne slavi tuđe neuspjehe.Poanta je da cijeli Svijet navijajo za malu Hrvatsku.Da je finale gledalo milijardu ljudi.Da se u google tražilicu upisivalo Hrvatska više nego jedan drugi pojam zadnjih dva tjedna.I na kraju mi smo viceprvaci Svijeta u nogometu.Zvuči predobro, nema tog nacionaliste koji to svojim komentarom može promijeniti.Pozdrav svim Srbima koji su nas podržavali, od mene uvijek podrska za vaše sportaše, ma gdje igrali.
(Pepo, 16. jul 2018 10:32)
Da ste bili bolji pobedili bi i ja kazem da je Danska bila bolja od vas al vi odoste dalje zato plači

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Nema toga vise Murinjo, sada je svaki momenat vazan. Kamere sve vide. Cist penal koji je napravio Perisic. Sudiji svaka cast, nije zeleo da se bruka, ipak je ovo finale. Stoji i da je Hrvatska igrala dobro i da su imali vise snage, ko zna.. Ali su se mucili sa Danskom, Rusijom i Engleskom, tako da su bili lak plen za mocnu Francusku.

HR

pre 5 godina

Hrvatska je postigla jako puno na ovom Mundijalu u Rusiji. Kockice, hrvatsku srčanost i nogometno umjeće gledalo je preko milijardu ljudi. Hrvati su dobili simpatije mnogih gledatelja, dobili su navijače iz visokih sportskih i svjetskih selebriti krugova, uzeli srebro, uzeli zlatnu loptu, uzeli 28 mil. dolara, Putin im došao čestitati u svlačionicu. Uz nespretno suđenje izgubili zlato ali dobili dodatnu pažnju i simpatije. Hrvatska danas slavi ponosna i uzdignuta čela.

cobe

pre 5 godina

Ljudi, Hrvati su prosecna ekipa, prosli jer su imali laganu grupu u kojoj su Argentinci samo po imenu veliki. Sa beskrvnim Dancima nereseno, sa nikakvim Rusima nereseno, sa bezveznim Englezima nereseno. I kad je dosao na red samo malo jaci protivnik prime cetiri komada. Tek da su ih propitali Belgijanci bila bi jos veca bruka a i Brazilci bi ih napunili. Sad kmece, sudija, VAR,ovo, ono...pa im se jos i Srbi na portalima nakacili:) Srecno ste dosli do finala uzeli srebro i sad se veselite ili tugujte kako hocete. Bitno je da je Nole opet kralj tenisa i sada cemo opet da uzivamo.

Boliotvaram oči i kažem...

pre 5 godina

Bolji tim je izgubio.Nažalost to je takva igra.Iznenadili Francuzi bunker,napucaj loptu i "run Forrest run".Suci ,ne vjerujem u namjeru ali nekakve sporne odluke u korist Velesile dovoljno za prevagu.Čestitke Francuzima !Uzeli su ponuđeno i zato slave.

otvaram oči i kažem...

pre 5 godina

Bolji tim je izgubio.Nažalost to je takva igra.Iznenadili Francuzi bunker,napucaj loptu i "run Forrest run".Suci ,ne vjerujem u namjeru ali nekakve sporne odluke u korist Velesile dovoljno za prevagu.Čestitke Francuzima !Uzeli su ponuđeno i zato slave.

Dusan

pre 5 godina

Tacno je da se situacija moze pozmatrati na ovaj ili na onaj nacin. Sa druge strane je ocigledno da je FIFA uvela VAR ali uopste nisu promislili o pravilima njegove upotrebe I kakve sve (negativne) posledice moze da izazove njegova pausalna upotreba. Najbolje bi bilo da su uveli sistem challenge-a kao sto postoji npr. u tenisu. Svaki tim ima pravo da odredjen broj puta u toku utakmice ospori sudijsku odluku, pa ako nije u pravu gubi challenge. Sudija jednostavno ne mora da razmislja da li je dobro dosudio ili ne, kome ne odgovara neka trazi challenge.

Macak

pre 5 godina

Mozda nisam upucen... ali malo mi je cudno da FIFA nakon dugog opiranja video kontroli uvede ovaj sistem direktno sneba u rebra na najvecem i najvaznijem takmicenju???
Zasto nije isproban u nacionalnim ligama, nekim manjim takmicenjima npr?
U drugim sportovima, npr vaterpolu nasa se liga igrala sa produzenim vremenom pa je tek onda vrijeme produzeno na internacionalnim takmicenjima.
FIFA se nije rukovodila pozitivnim iskustvom sxa drugih sportova kao tenis ili americki sportovi gde sportisti imaju pravo na nekoliko celendza. FIFA je kao uvela video kontrolu ali da ona sama ima zadnju rec i da odluci da li ce uopste biti video pregleda.
Sistem je u dobroj mjeri kompromitovao sam sebe, jer trazenje VAR od strane igraca povlazi kartone-zvanicno- a nezvanicno gledamo hordu igraca koja juri za sudijom i trazi promjenu odluke..
Dakle nista prakticno nije rjeseno VAR-om ovakav kakav je.

zadnja posta Skener Vakuf

pre 5 godina

Sudija je postupio savršeno ispravno prvo je pogledao VAR a potom dosudio penal.Mogao je odmah svirati penal jer je bio očigledan. Hrvatima sve čestitke, navijao sam U njih.

Alexxx

pre 5 godina

Sta su se uskomesali Murinjo, Lineker , Sirer i ostali. pa cak i Hrvati priznaju da je bio penal. Po meni upitniji prvi gol Francuza. Faula nije bilo , a u nastavku mislim da je bio ofsajd Pogbe. Vratio se iz ofsajda i omeo Mandzukica u skoku

Istrijan

pre 5 godina

Mourinho da li ste se čuli s Matićem? Da li je odmorio, da bude spreman za sezonu u Manchesteru? Da li ste s njim proćaskali o VAR-u i njemačkom djelitelju ''pravde''?

Larry

pre 5 godina

Ljudi onako neutralno gledano čak sam u tom momentu i navijao za Hrvate, Francuzi sa onakvim igračima igraju onako jadan fudbal ali brate mili ono je penal. Kakvi su sve svirani ono da nije svirano bio bi svakako skandal. Još je pomerio ruku ka lopti, jeste da nije bila namera ali je on pomerio ruku ka lopti nije ga samo napucala lopta. Žao mi je ali penal čist, ne znam što svi kukaju zbog toga.

Stepa

pre 5 godina

Pazi molim te, ajd da to kaze neko drugi ko gaji napadacki fudbal.
Pa on sam sve sto je osvojio osvojio je tako sto se njegova ekipa povukla i vrebala greske protivnika. Uvek su njegovi protivnici igrali lepsi fudbal, nekad su dobijali a nekad gubili.
A sad kao zao mu Hrvata.

Hrvati su ispali naivni, namerno im je prepustena inicjativa da u njoj izgore.

sasho

pre 5 godina

Stvar je u tome da je koncept VAR da ispravlja važne sudijske greške, a u ovoj situaciji to nije bio slučaj
Evo covek lepo objasnjava a ovde svi da je bio penal , a on zeli da nesto drugo kaze

Pedja

pre 5 godina

Niskakaldrma-Bicu kratak, uopšte nisi u pravu. Prvo ruka nije bila u prirodnom položaju. Drugo lopta ide u sred kaznenog, otkud ti znaš da neće igrač HR koji je bio iza Perisica pogrešiti pa da lopta ipak dodje do francuza koji je bio iza njega? Nije na sudiji da razmišlja "šta bi bilo kad bi bilo" nego da sagleda cinjenice. Znaci lopta je u kaznenom, ide u sredinu istog, a ne van njega, igrač Hr udara rukom koja uopšte nema veze sa prirodnom položajem i penal je čist.

Beograd

pre 5 godina

Penal cist kao suza. Ja ne znam sta ovaj samozvani specijalac palmudi sad. E da si ti bio trener pa sa tvojom bunkericom da cekas produzetke i penale posle 1-1 Sta li hoce ovaj demagog verovatno da bude u cdntru paznje sa ovom pricom.

Hr

pre 5 godina

Prekršaja kod prvog gola nije bilo, Grizman je za ono simuliranje trebao dobiti žuti karton, a ne faul. Kod izvođenja faula Pogba je bio u zaleđu (ofsajdu). Dakle dvije katastrofalne greške koje nisu svirane, a pao je gol. Samo jedan VAR u ova dva slučaja bi promijenio odluku, ali Pitanu nije tada VAR zanimao.
Penal je bio, međutim što je mogao Perišić tada nego izgrati rukom, tj. kud da ruku stavi nego dolje gdje je i bila. Jel da vežu igračima ruke iza tijela da se sprijeće ovakvi penali?
U drugom poluvremenu nije sviran čist penal za Hrvatsku.

Tri kardinalne greške suca na štetu jedne momčadi u finalu SP-a je ipak malo previše.
zato je dobro da je Murinjo (i ne samo on) reagirao da se to više nikada nikome ne dogodi.
Koja reprezentacija bi se bila u stanju vratiti nakon što je sat vremena bila po svim parametrima bolja i gubila 2:1 od Fra sumnjivim golovima?

hm

pre 5 godina

Zar je itko i ocekivao da Francuzi nece biti prvaci ? Fudbal kao najpraceniji sport na planeti je ipak na kraju krajeva jedna najobicnija politika, a sudac tu sluzi da malo pogura, ako ne ide. Zar neki nisu nista naucili od Briha ? Ali dobro. Ove godine su pustili dve male nacije medju 4. Mozda za 100 godina netko od malih i postane prvak.

sryugos

pre 5 godina

E da se razumemo. Jel bio penal? Jeste.
Jel bi ti trazio penal za ovakvo igranje rukom protivnika? Naravno da da, trazio bi svaki trener.
Dovidjenja.

NebaCar

pre 5 godina

Hrvati su vise dominirali, ali Francuzi zasluzeno jer su i u finalu pokazali klasu i dobili na suvi kvalitet. Ipak su i kroz tezi kostur prosli

Vasa je brži a Milan pametniji

pre 5 godina

Poguranac puta 2 u prvom poluvremenu.Kasnije bunkerica i kontre,igrali su kako njima odgovara a to im je omogućio poguranac.

Toni

pre 5 godina

Tehnički to je situacija koja se može suditi kao penal isto kao onaj prekršaj kompania na hesusu. Igrački gledano ako izbacite emocije to je prestrogo. Ako je argentinac u pravu onda je srbin pogriješio.

SLOBA B.

pre 5 godina

Bas lupeta ovaj Murinjo.Penal cist.A sta da je lopta dosla do Francuza da nije bilo ruke rezultat bi opet mozda bio 2:1.VAR pomze da se dkdje do istine jer objektivno sudija ne moze sve da vidi.

C i n i k

pre 5 godina

Pogresno je sto se igra rukom sankcionisala? Murinjo je poznat kao neko ko bas ne voli FR, ali da pise da penal nije postojao je cista glupost.

Koja

pre 5 godina

Posle ovih tvrdnji hrvata i njihovih ulizica da nije penal baš mi je drago pa i da su vas pokrali a za onaj nama nedosudjeni penal ste govorili šta kukate karma je to Francuska vas razbila niste ni zasluzili finale čak je i Danska bila bolja od vas

Negativni

pre 5 godina

Dosta ljudi je ovde promašilo temu. Murinjo nije rekao da nije bio penal, već da je upotreba VAR-a neozbiljna u ovakvim situacijama. VAR bi trebalo koristiti u ozbiljnim situacijama, kada je učinjena evidentna velika greška (recimo "božja ruka") ili ofsajd kod gola, ili pogrešno sviran ofsajd kod regularnog gola...a ovakvih situacija gde se može svirati penal, ali i ne mora, ima na svakoj vrhunskoj utakmici bar jedna. U Ligi Šampiona to je redovan slučaj. I nekad se svira a nekad ne. Mislim da je sudija dosudio penal jer je Perišić trznuo rukom prema putanji lopte i to se jedva vidi. Ali, definitivno je to odlučilo, jer je snimak gledao dugo. Na snimku iz tog ugla deluje kao namerno igranje jer je pokret išao da spreči loptu da prodje. Medjutim, da nema VAR-a to nikada ne bi svirao.

čaruga

pre 5 godina

Hrvate je Subašić spasao dva puta ali poštenije bi bilo reći da su Danci i Rusi loše šutirali penale...
U finalu Subašić je bio rupa,naj slabiji igrač na terenu i minimum dva gola ide njemu na dušu.

Oskar

pre 5 godina

Da je penal bio očigledan , zar bi sudija pet minuta gledao u ekran i vagao... Okrenuo bi se posle tri sekunde i svirao...Očigledna kalkulacija arbitra!

VanNistelroj

pre 5 godina

Pa sta da kaze jedan Murinjo koji je karijeru bazirao na sudijskim greskama i kritikovanju istih. Sta sada kada sve bude cisto i jasno? Kako ce da pobede njegovi mesari kada im svaki penal budu svirali? Ko ce da bude kriv kada posteno izgubi 5:0 , opet sudija, Gvardiola ili mozda gospod Bog ?

Toni

pre 5 godina

Vidim mnogi ne razumiju pa da pojasnim. Hoće da kaže da var trba koristiti kod situacija koje mirišu na gol npr situacija srbija švicarska. Na ovaj naćin korištenja tehnologije trebalo je poništiti odluku o prekršaju prije prvog gola francuza jer se na var-u jasno vidi da igrać pada prije dodira. U što bi se onda nogomet pretvotio kada bi se svaka sporna situacija gledala pet puta, jer toliko je njemu trebalo da promijeni odluku.

aco

pre 5 godina

Перишић је постигао гол у полуфиналу тако што је подигао високо ногу и играо на опасан начин, јер је противник био у његовој близини. Дозвољено је високо подизање ноге ако нема никог у близини играча. Могло би се рећи да су Хрвати дошли у финале захваљујући судијској грешци.

chombe

pre 5 godina

Nikakav penal nije bio, lopta ga slucajno pogodila u ruku. Hrvati igrali organizovanije, ali su Francuzi mnogo talentovaniji pojedinacno, a sa takvim igracima sve je moguce. Trenutak nepaznje i sevne neocekivani prodor, recimo Mbapea ili neki sut Pogbe i ostalih. A daleko od toga da Francuska igra neorganizovano. U principu, bili su najbolji na prvenstvu, ali i Hrvati su osteceni u finalu.

jsx

pre 5 godina

Penal je bio sve samo ne cist ko suza, ali mislim da je opravdan. Ne slazem se bas da bi bila stopostotna sansa za gol, ali uradio je nesto protiv pravila (najverovatnije, nisam strucnjak za sudjenje) i treba ga sankcionisati. Doduse, trebalo je da konsultuje VAR za prvi gol. Grizman se potrudio da padne na bilo kakav kontakt. Bio je i Hrvat neoprezan tako da je verovatno bio slobodan udarac, ali mislim da je trebalo i to da proveri.

Svakog čuda 3 dana dosta

pre 5 godina

O razumijevanju fudbala u Srbiji dovoljno govori činjenica kolko ljudi misle da je svako igranje rukom u 16 penal, nije ni čudo da ste tu gdje jeste.
(Jack, 16. jul 2018 12:11)
Možda, ali je zato pravo čudo da ste vi tu gde jeste.

PimPong

pre 5 godina

Nisam nesto njegov obozavatelj, i mislim da je arogantan, ali se slazem ovaj put sa njim. Nije poenta da li je lopta udarila nekog u ruku ili ne - igranje rukom samo po sebi nije penal. Posto sudije ne mogu da citaju misli, da li je penal ili ne se onda odredjuje na osnovu toga da li je ruka bila u prirodnom polozaju. Dok sam sudio amaterski, na casovima su instruktori pokazivali neke FIFA snimke situacija u kojima lopta udari nekog u ruku i odbije se u gol sa poentom da taj gol mora da se prizna jer je ruka bila u prirodnom polozaju (mada sudije na vrhunskom nivou to ne rade). Kao sto je jedan od britanskih komentatora rekao, ako, nakon promasaja Matuidi-ja kad je pokusao da zahvati loptu glavom, Perisic moze da odreaguje toliko brzo i postavi ruku, onda bi trebao da bude golman, jer ne bi bilo golmana sa boljim refleksima od njega. Kad igraci skacu, ruke ne mogu da drze ruke iza ledja. Kao sto Mourinho rece, i kao sto to rade u NBA, sudijske odluke na terenu se ponistavaju samo ako je greska bila ocigledna. U ovom slucaju, mislim da nije trebao da se sudi penal, a pogotovo ste odluka na terenu nije bila penal, VAR nije trebao da ponisti prvobitnu odluku jer nije bilo 100% ocigledno da je bio penal.

kopaski

pre 5 godina

"Stvar je u tome da je koncept VAR da ispravlja važne sudijske greške, a u ovoj situaciji to nije bio slučaj i to je jako, jako razočaravajuće", rekao je Murinjo."

...pa upravo je to i uradjeno. Ispravljena je vazna sudijska greska, kad nije sviran ocigledan penal...

Steve G

pre 5 godina

Perisic je nacinio pokret rukom ka lopti i to je penal cist kao suza. Nebulozno je govoriti da je ruka bila u prirodnom polozaju ili da bi lopta zavrsila u posedu Hrvatske. Lopta ide u peterac, nije se to desavalo na sredini terena. Pokret rukom ka lopti je prekrsaj na bilo kom delu terena, a u finalu svetskog prvenstva tvrditi da nije bila bitna situacija ili sta god gospodin posebni da kaze je teska glupost!

ja

pre 5 godina

novo pravilo...ne sudi se penal u finalu niposto, cak ni kad je ocigledan..

sta bi dali da su vama tako svirali, ali zo je samo jedan gol, sta kod ona tri i za malo 5 gola Pogbe. Budite srecni, nisu vas puno osramotili...cekaj, zar nisu vama priznali gol iako je bila visoko podignuta noga Perisica protiv Engleza. Karma rodjaci, karma..

Runner

pre 5 godina

Ма кад то каже Специјални мора да је тако. 'Ајде нек' се не прави невешт као да смо слепи и не видимо да се дотични преко куђења Француза додворава Британцима. Није нам био ни потребан VAR да видимо да је пенал постојао јер је Перишић, да ли свесно или несвесно што у овом моменту није ни битно, чак и дланом руке која је била далеко од тела ишао на лопту.

spin doctor

pre 5 godina

Ovo je izjava u stilu naseg vodje. Da ispravlja sudijske greske, a to nije bio slucaj?! Cek bre, sudija nije svirao penal, znaci napravio gresku. Pozvali ga ljudi da pogleda snimak i video da je lik odbranio rukom, svirao penal, i ipravio svoju gresku. Stvarno ne razumem.. Ne znam da li je ovo neki novinar izvukao iz konteksta, ili preneo pola recenice, ali ovako kako je ovde napisano zvuci kao jedan obican spin bez argumenata..

Oliver

pre 5 godina

Pogledajte izjave Sheerera, Rivalda, Schmeihela, Casillasa, Ria Ferdinanda, danca Paulsena, da ne nabrajam. Ruka mora biti namjerna da se svira penal.

Njihove izjave su nebitne,jer oni nisu sudije te nisu nista vise kompetentni da procenjuju nego recimo ja ili ti. Mene interesuju misljenja Nestora Pitane,Masimilijana Iratija ili naseg Dejana Nedica,a svi oni tvrde da je penal. Prvo,faul nad Grizmanom je postojao,ne kad je na podu,nego dok je jos na nogama.Dobio je udarac u levi clanak i to se vidi dobro tek iz cetvrtog ugla.Jasno je da je na nogama,tako da si masno slagao.Drugo,Pogba nije u ofsajdu nego u liniji.Pomocni sudija je takodje u liniji i ima mnogo bolji ugao nego gledaoci. Linija nije ofsajd,sve je cisto kao suza. Na ovom prvenstvu nijedan gol nije pao iz ofsajda.Trece,nije tacno da ruka mora biti namerna da bi bio penal.To uopste nije uslov.To je dovoljan,ali ne i neophodan uslov. Penal je i ako nema namere,ali se refleksno odigra tako da ruka ide ka lopti,sto znaci da nije napucana,i sprecava put lopte ka petercu. Verujem da nije imao nameru,ali to nije uslov za penal,pogotovo sto se namera ne moze uvek proceniti.

Gall

pre 5 godina

HR @ Da "nespretno" su primili 4 komada hahahahahaahah. Sto ne komentarisete onaj gol Perisica protiv Engleske ? Englez ide glavom na loptu a Perisicev djon prolece pored njegove glave i tu nema opasne igre ? To je fer i posteno ? Realno stigli ste do finala koje niste zasluzili i to vam i vise nego puna kapa,dobili ste Argentinu uz vise srece nego pameti.Golman vas castio golom,posle bunker i kontre. Branili ste se sve vreme kao sto Rusi protiv vas.Da li bi onda bilo zasluzeno da su Rusi prosli dalje na penale ? Finale je trebalo da bude Belgija - Francuska,to su dve ekipe koje su bile najbolje na SP ali zahvaljujuci zrebu i kalkulacijama Engleza vi ste stigli do finala. Belgija bi se prosetala do finala da je bila na mestu Engleske.Zato treba da se posle grupne faze izvlace parovi kao u LE i LS da se izbegnu kalkulacije.

Koja

pre 5 godina

lol 99% kaze da nije bilo penal.al ste ljobomorni.ko u cemo srbi o fudbalu lol.
(podgorica, 16. jul 2018 11:56)
Šta je ruka u šesnaestercu nego penal dečko ti imaš ozbiljne probleme

Nikola

pre 5 godina

Kod ovog penala učinjene su dvi teške pogreške (jedna sigurno namjerna i zločesta i to ona iz VAR centra u Moskvi) koje će vjerovatno znanost dokazat. Ali evo da budem malo prije svog vrimena.Niko nije primjetija da sudcu nije pokazana iz Moskve snimka kamere najbliže mjestu događaja. Pokraj gola na vrhu peterca? Snimak koji se na TV najviše vrtija i koji je na najviše pokazivan na TV sudcu nije predočen.? Zašto? Koliko je to u skladu sa željom da VARu sucu pomaže. Snmka koju su mu najviše vrtili (onu iz ptičje perspektive) nisu mu mogli reči šta se zapravo dogodilo. Šta se na spornoj snimci vidi. Vidi se da brza lopta dolazi na glavu Francuzu. Vidi se da je on pokušava skrenit glavom pri čemu instiktivno zatvara oči. Promašuje loptu a pola metra udaljeni Perišić to nije moga očekivat. Njegova reakcija je slična. I on zatvara oči zbog iznenađenja. Svi vide pokret rukom prema doli a niko ne vidi pokušaj (reakcija desnom nogom) koju diže da pokuša vjerovatno spriječit i blokirat francuskog igrača koji ide na loptu na prvoj stativi. Znači nemoguče je da kod brzog baluna na daljini od pola metra obranbeni igrač išta odluči..nenamjerna igra rukom

Konstatacija

pre 5 godina

Svi ste zapeli za penal a šta je sa prvim golom, smeće grizman se bacio, vidlo se iz aviona a bome su i na varu vidjeli
(Dajkula, 16. jul 2018 14:44)

Cak i da je se bacio,ima pravo na tako nesto,kao i svi igraci sto rade a na sudiji je da proceni da li je bilo faula.Niko njemu nije garantovao da ce biti gol i nije on naredio Mandzukicu da postigne autogol,to je vec vasa greska.Mnogo veca greska sudije je bila u polufinalu,kada je priznao gol Perisica,iako je nogu podigao gotovo metar ipo,cak iznad glave odbrambenom igracu Engleske i sto je bio klasican indirektan udarac i neregularan gol.Sto se tada niste javljali?Svi golovi francuza suu bili regularni a Murinjo moze da svira i da se dodvorava englezima koliko hoce.

mile

pre 5 godina

Гдје си био Мурињо код утакмице Србија Шбајцарска.Што тафа шта нерече срамота.

Komentator

pre 5 godina

Nakon očite krađe u finalu SP-a u Hrvatskoj nitko ne priča o tome da nas je sudac pokrao. Jer svi znamo što je nogomet. A Srbi još kmeče o nekakvom nepostojećem penalu na Mitroviću i albanskim orlovima nakon što su jedva pobijedili Kostariku i dva puta glatko izgubili od za klasu boljih reprezentacija.

ToMa

pre 5 godina

Za one koji tvrde da je bio penal jer ruka nije bila u prirodnom položaju - ko je taj genije koji je utvrdio koji je prirodan položaj ruke kad fudbaler skače ili je u pokretu? Kad skačem, hodam ili trčim naravno da ne mogu da držim ruke uz telo. Koncept VAR tehnologije je usvojen sa pogrešnim pravilima u fudbalu. Oni trebaju da se ugledaju na Američki fudbal (ragbi), ne treba sudija da traži VAR jer time iskazuje sumnju u svoje odluke, već trener kluba koji misli da je oštećen treba da traži proveru odluke sudije na VAR, a da ne bi treneri često tražili proveru, treba uvesti pravilo da ukoliko trener nije bio u pravu onda gubi pravo na jednu zamenu fudbalera.

partizanr

pre 5 godina

O razumijevanju fudbala u Srbiji dovoljno govori činjenica kolko ljudi misle da je svako igranje rukom u 16 penal, nije ni čudo da ste tu gdje jeste.
(Jack, 16. jul 2018 12:11)
Nek me neko ispravi, ali zar Srpski fudbal nije jedini iz ex-yu koji je imao sampiona Evrope i Sveta? I jedini kojima su klinci bili isto sampioni Evrope do 19 i sampioni sveta do 21?
Samo se titule racunaju dragi moj. Sta mi Grobari imamo od toga sto smo igrali finale 66-te?

Glava secera

pre 5 godina

Ajmo ovako. Zamislimo da se sporna situacija dogodila u sesnaestercu Francuske, a da penal nije sudjen za Hrvatsku. Ovde bi bila poplava HR komentatora koja bi pricala o najvecoj kradji ikada. Penal je bio cist ko suza, cestitke Hrvatskoj na velikom rezultatu.

Zli Zo

pre 5 godina

citam komentare na svetskim portalima i pitam zasto samo vi mislite da bio cist penal ?
komentirajte kosarku nije fudbal za vas
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sarajevoba, 16. jul 2018 12:05)
" nije fudbal za vas.." 😀


I ovo piše neko iz zemlje čija reprezentacija ima jedno veliko takmičenje otkad postoji. A klubovi ispadaju u pretkvalifikacijama kvalifikacija za UEFA takmičenja već 20 godina. Nijedan nikad nije ni prišao grupnoj fazi.

Malo skromnosti i realnosti ne bi škodilo, Boske.

milan

pre 5 godina

Murinjo je u pravu. Zasto? VAR treba da se koristi da sudija proveri svoju odluku. U ovoj situaciji je trebao prvo da svira penal, pa onda da proveri snimak. Tako je celo prvenstvo. Sviralo se 5-6 penala tokom kornera... to je van pameti.

aleks

pre 5 godina

Hrvati su odigrali fantasticno i apsolutni su hit prvenstva. To da su imali srece moze da napise samo neko maliciozan ili nesto jos gore. Dva slobodnjaka u dve utakmice iz dva ili tri pokusaja, pa za dva gola iz slobodnog udarca treba cirka 15-20 pokusaja pa bezvezni penal u finalu, protiv Danaca predriblan golman u regularnom delu, igrac sam na dva metra i posle promasen penal, dve stative itd. Ne budite toliko mali ljudi i cestitajte ovim sjajnim momcima ogroman uspeh, ako su oni gubitnici sta smo mi!?! I setite se dva poslednja finala u kosarci gde smo smlavljeni, na sp 30 a na oi je u 4/4 americki trener sazvao time out i zamolio ih da nas ne unerede kao niko nikog, ikada! A hrvatima savet, ne obracajte paznju na pojedince, to su nesrecnici koji se hrane tudjom mukom, mrzitelji koje samo treba ignorisati i ne dajte da vas uvuku u njihove bolesne price. Uzivajte i ne kvarite sebi.

ja

pre 5 godina

Dinamo iz Zagreba je godinama redovan ucesnik Lige sampiona .
(susjed, 16. jul 2018 15:31)

jeste, nikad nije prezimio u Evropi ali zato drzi jedan rekord kao ekipa koja je najvise primila golova u LS. Uspeh, nema sta..

Laki

pre 5 godina

Nigerija. 1. kolo, autogol i penal, finale -autogol i penal. Sreća je malo okrenula leđa Hrvatskoj u finalu i to je to. Inače sam utakmicu gledao kao neutralni posmatrač. Trebalo je da sudi Mažić i garantujem da bi Hrvati bolje prošli da je on sudio.

Srdjan

pre 5 godina

Srbi dali bi mi košarkaške, vatrepolske i teniske naslove da smo na mestu hrvata. Jedan je fudbal!
(Novak, 16. jul 2018 09:57) meni je jedan Indiananapolis vrjedni i drazi od drugog mjesta na sp u fudbalu. Ja to ne bih mjenjao. Imala je Srbija vise sportski uspjeha nego Hrvatska. Svaka cast na finalu, ali uvjek se pobjednici pamte!

susjed

pre 5 godina

A klubovi ispadaju u pretkvalifikacijama kvalifikacija za UEFA takmičenja već 20 godina. Nijedan nikad nije ni prišao grupnoj fazi.
Malo skromnosti i realnosti ne bi škodilo, Boske.
(Zli Zo, 16. jul 2018 14:58)

Dinamo iz Zagreba je godinama redovan ucesnik Lige sampiona .

Marko

pre 5 godina

@Zg

Vama za drugo mesto svaka cast. Igrali ste koliko ste mogli, ali Francuzi su ipak klasa. Da je raspored bio drugaciji, verovatno ne biste bili u finalu, ali na kraju se pamti samo rezultat.
Sto se nas tice, mi veze nemamo. Nismo zasluzili prolaz i to je to.

Vetar u ledja...

pre 5 godina

Ne razumem bas da li smatra da ovo nije bila vazna sudijska odluka pa da nije trebalo da se koristi VAR ili da ovakav VAR (ko ga trazi i kako se trazi) nije dobar. Kako god da se posmatra, po meni nije u pravu. 1. Razultat je bio 1-1 tako da je odluka o penalu izuzetno vazna; 2. I da su pravila takva da mora ekipa da ga trazi, Francuzi bi sigurno trazili da se pregleda snimak jer su bili 100% sigurni da je bio penal. Ono sto je najvaznije, a sto Murinjo nije rekao jeste da je penal zaista bio. Sve ostalo je mnogo manje bitno.....

маекец

pre 5 godina

Суштина је да је Хрватска оставила бољи утисак само из разлога што је Француска играла онолико колико јој треба.

Panac

pre 5 godina

To najviše volimo kad slavite drugo mesto hahaha gubitnici
(Koja, 16. jul 2018 13:27)

TI si gubitnik! Možeš se sakrit u mišju rupu. Što si ti postigao u životu?
Zato zavidiš uspješnim ljudima!

komsija

pre 5 godina

Dok čitam ovog "Todora" imam utisak koda slušam RTS izveštavača sa ratišta u recimo Vukovaru. Idi se leči,, ubi te mržnja...

Marko

pre 5 godina

napisite nam da li je za pogbu govorio da zeli da ispadne sto pre sa sampionata kao sto je govorio javno za matica napisite tu informaciju pa ako je pogbi zeleo da osvoji boginju a maticu da sto pre ispadne znamo ko je zaista i kakav je covek i da nema vise sipmpatizere u Srbiji.

rade

pre 5 godina

A zasto nije igrao Srna? Zasto nepostavi pitanje kako ekipa koja je igrala 2 produzetka pretrci u trecem produzetku Engleze? Dodatno, polovina tima prosla 30-te.

Marko

pre 5 godina

@Zg

Francuzi bili bolji, zasluzeno pobedili.
Sto se kmecanja tice, nase kukanje na penal je ismevano od strane Hrvata. Sada vidimo da ipak nismo drugaciji.

WillyWonka

pre 5 godina

Penal čist kao suza, ne vidim tu ništa sporno, a čak i Beusan kaže da je penal.
Faul nad Grizmanom prije prvog gola nije postojao, čovjek je odglumio i to je bila velika greška.

Petar

pre 5 godina

pa da bi i taj negativni rekord oborio moras uci u Ligu prvaka...a to vama ne uspijeva...
malo_razmisli, 16. jul 2018 18:00)

Crvena Zvezda je osvojila ligu prvaka/kup prvaka 1991, Partizan je igrao finale. Šta je sa hrvatskim klubovima? Ne postoje.

милорад

pre 5 godina

Био је чист пенал. Судија га није видео, видео га је вар у чему је проблем???

Митар пфк

pre 5 godina

Финале ће бити упамћено по одличном мечу , одличној хрватској и заслуженом тријумфу француза , уз вар који је допринио регуларности јер да није свиран пенал који је чист, било би ружно ! Грешка је рецимо кад Србија практично испадне због арогантног судије , који не консултује вар око чистог пенала..Мурињо је велики тренер , али некад филозофира без потребе!

Земљак

pre 5 godina

Јесте пенал, није пенал... Па шта је пенал ако није промена смера лопте која иде ка голу, и то руком у казненом простору? Па шта има везе да ли је намерно, то само дефинише иде ли још и картон или не!

koja

pre 5 godina

To najviše volimo kad slavite drugo mesto hahaha gubitnici(Koja, 16. jul 2018 13:27)TI si gubitnik! Možeš se sakrit u mišju rupu. Što si ti postigao u životu? Zato zavidiš uspješnim ljudima!
(Panac, 16. jul 2018 15:00)
Od tebe sam sigurno uspešniji, dok slaviš drugo mesto

gung ho

pre 5 godina

U istom ovom govoru je naveo i primer da je Srbija najdrasticnije ostecena protiv direktnog rivala u odlucujucoj utakmici jer nije ni bio primenjen VAR.
Inace, u pravu je donekle i za penal u finalu. Sudija je doneo odluku po nekom fudbalskom insktinktu. Cak i gledajuci VAR, nije hteo da dosudi penal ali je ipak morao jer cini se da je Perisic ipak pomerio ruku ka lopti. Ali Murinjo istice da nije isto gledati u realnom vremenu i da usporen snimak moze da promeni kontekst gledanja na situaciju, sto mislim da jeste validan argument.
Po meni, spornija je sitacija kod prvog gola jer je sudija naseo na Grizmanovo bacanje za slobodan udarac. Jeste ga potkacio malo ali vidi se na snimku da je vec tada bio u bacanju, pre ikakvog kontakta.

Bjelokosti

pre 5 godina

Kada je nas nemac ostetio ovde je bilo likovanje suseda i njihovog cveca po sistemu: vi srbi se samo zalite na sudije... a sta cemo sada?
ps jeste bio penal jer se kroasan razmahao rukama u sesnaestercu kao zrakomlat.

Marko

pre 5 godina

U RH je danas slobodan dan za kmečanje.
(Slavonac, 16. jul 2018 12:11)ti si Slavonac kao i ja Makedonac, vi biste proglasili slobodan mjesec da možete tako kmečati.

Slavonac takoder

pre 5 godina

Evolucija brate slavonski.ides naprijed.nasa ekipa je bila dobra(ja je smatram nasom).u utakmicama nokaut faze bili smo favoriti.i igrali lose.potrosili srecu za vazda.i sad u finalu onaj odozgo je rekao.sta bi vi.dosta ste dobili.red je za neke druge.jeste.dan je za kmecanje.ja sam tuzan.bar ce klinci vise vijati loptu nego visiti na kompu.zalog za buducnost.

ajde

pre 5 godina

Nije VAR rekao, dosudio, nego POZVAO (grupa sudija za to koji gledaju situaciju iz više uglova) GLAVNOG sudiju da vidi MOGUĆ penal, a on na kraju presuđuje da li da svira penal ili ne.
Pogledao je i on iz više uglova... i, da nije bio, ne bi ga svirao.

Petar

pre 5 godina

Jel to ona Zvezda di su nositelji igre bili Prosinecki,Savicevic,Pancev,Belodedic,Najdoski,Sabanadzovic,Kanatlaroski...
(Sime, 16. jul 2018 20:02)

Kakve to veze ima? I da su Eskimi igrali za Zvezdu kakve bi to veze imalo?
Danas a i tada u najjačim klubovima Evrope su igrali uglavnom stranci. To su klubovi, to nije reprezentacija.

Klubovi koji su prvaci Evrope i svijeta kao što je bila srpska Crvena Zvezda uvijek imaju strance baš kao i danas Real, Barca, Juventus, Liverpul s time što Zvezda nije imala toliko stranaca kao ovi klubovi danas, ona je jedina osvojila naslov prvaka Evrope sa 11 jugoslavenskih igrača za razliku od ovih koji imaju najviše dva ili tri svoja igrača.

ss

pre 5 godina

Neprirodan polozaj ruke u trenutku kontakta sa loptom.
Penal tacka.
Mislim da je VAR super stvar. Ista situacija se moze sagledati iz vise uglova od strane nekoliko iskusnih sudija. Isto tako mislim da u slucaju kriticnih/sumnjivih situacija VAR sudije treba da imaju jacu "rec" od glavnog sudije. Kako sada stvari stoje, glavni sudija ima pravo da ne uvazi sugestiju VAR sudija i proveri situaciju na monitoru. To se upravo nama desilo u susretu sa CH.

malo_razmisli

pre 5 godina

jeste, nikad nije prezimio u Evropi ali zato drzi jedan rekord kao ekipa koja je najvise primila golova u LS. Uspeh, nema sta..
(ja, 16. jul 2018 16:25)

pa da bi i taj negativni rekord oborio moras uci u Ligu prvaka...a to vama ne uspijeva...
isto tako Dinamo je ako se ne varam imao 10 igraca u finalu Svjetskog prvenstva...igraca koji su ili igrali za Dinamo ili su stasali u Dinamu...
pa sad potrazi tako neki slican klub sa takvim brojem igraca u Finalu...

magistar čović i doktor terzić

pre 5 godina

Taman sam pomislio da sam počeo slabije da kapiram, ali vidim da mnogima nije jasno šta je pisac hteo da kaže. :)

My name is Zlatan

pre 5 godina

Ekipa piše kako ne razumije sta je Mourinho htio reci - mislim da je do prijevoda - on je htio reci sljedece - poanta vara je ispraviti sudačke previde - dakle kada sudac ne uoči spornu situaciju - a ne dovoditi u pitanje sudačke odluke i njegovo slobodno sudacko uvjerenje - dakle sudac nije ovdje previdio ruku vec je smatrao da po njemu nije penal - dakle mou želi reci da po njemu nije poanta VARa dovoditi suca za svaku spornu situaciju koja je 50:50. Jednom kad su ga doveli i kad je ruka prikazana on je bio u šah mat poziciji, donio je lakšu odluku. On smatra da to uništava nogomet. Možete se složiti ili ne, samo vam tumačim sta je covjek rekao.
Ja ne zamjerim, kao Hrvat sucu, boginja sreća je tako odlučila za prva dva gola, mogla je bit i suprotna situacija i nebi plakao nad sudačkim greškama. Dio je nogometa ta kontroverza i jednostavno bez sreće uz sve ostalo nema titula.

Јабучило

pre 5 godina

peter schmeichel : "Ako je ovo penal onda cemo imati 20 penela na svakoj uktamici"
(peter, 16. jul 2018 14:17)

Уфуфуф... Кад си видео толика играња руком у казненом? Па већа је злоупотреба тумачење "природног положаја" руке.

realno

pre 5 godina

ma mozes da se sad zalis koliko hoces. nista se nece promijeniti. negdje te sreca pogleda negdje nece i to je tako. boli samo kad si jako blizu pa te nece ali nismo ni prvi ni zadnji.nogomet nosi veliku slast pobjede ali dijametralno suprotno i gorke osjecaje.bilo i ostat ce tako.