Subota, 14.07.2018.

13:59

Čuvao je ovce i prkosio vukovima, sada Luka sanja "Svetski kup"

Izvor: B92

Èuvao je ovce i prkosio vukovima, sada Luka sanja "Svetski kup" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

Pera Pisar

pre 5 godina

...sad je u Moskvi 9 sati i 17minut, doručak je pro[ao, sad ću ja prvo na pijac da kupim pasulj i te stvari, posle idem na Adu, vruće bre mnogo, treba da nađem mesto sa WI-FI konekcijom, pa na "Whats App"...i ono "vocap" da vidim šta je ovaj što je čuvao ovce doručkovao, pa ću vam javim, ali vi to nećete da objavite !!!

Aleksandar I

pre 5 godina

(Objašnjenje, 14. jul 2018 19:19) 

evo ja cu ti reci za Subasica.Upoznao sam jednog momka u Nemackoj kad su igrali Rusija i Hrvatska, rekao mi je da su iz istog sela, i da mu je otac Srbin....Mene je bas briga, pn decko brani za Hrv i to je to...

.

pre 5 godina

jel ja dovodim u pitanje njegov talenat i postenje? samo se pozivam na doticni tekst. nema on nista protiv srba al ni u ludilu ne bi rekao da mu je majka srpkinja. to necete cuti ni od jednog hrvata. to je nesto cega se oni stide.
(abraham, 14. jul 2018 22:05)

Ne sramimo se. U saboru od 151 zastupnika 51 su Srbi.

abraham

pre 5 godina

jel ja dovodim u pitanje njegov talenat i postenje? samo se pozivam na doticni tekst. nema on nista protiv srba al ni u ludilu ne bi rekao da mu je majka srpkinja. to necete cuti ni od jednog hrvata. to je nesto cega se oni stide.

chevanton

pre 5 godina

Mir, 14. jul 2018 15:01)

Komentar pobjedio.

Inače, nije Mamić njega prepoznao. Luka je morao težim putem. Prvo posudba u Zrinjski gdje završava sezonu kao najbolji igrač BIH lige sa samo 18 godina, ali to nije bilo dovoljno nego ga po povratku u Dinamo oni ponovo šalju na posudbu u Inter iz Zaprešića. Gdje je uz Eduarda opet naravno najbolji igrač.

Mamićeva prva kvaliteta je da zna napraviti "dobar posao" u ovim našim balkanskim okolnostima. Što se tiće dubljeg razumijevanja nogometa i oka za talente, rano je shvatio da tu treba slušat druge. To mu je druga kvaliteta.

Saša

pre 5 godina

Ajde više ostavite dečka na miru sa tim pitanjima, šta vi želite da vam kaže zapravo? Rat pa rat?! Ovo je svetsko u fudbalu ljudi...

Novosadista

pre 5 godina

Ti ne poznaješ Modrićevu majku ni Subašićevog oca da bi znao što su oni - nikada ti to nisu rekli, niti si to čuo od nekog ko ih poznaje. Naprosto ste iz imena ili vjeroispovijesti to zaključili, što je nakaradno i na to šizimo.
(Objašnjenje, 14. jul 2018 19:19)

Lol. Pa Subašićev tast (otac njegove žene) je pretio svojoj ćerki da će je ubiti ako se uda za Srbina tj. Subašića... Iako se Danijel kao i njegov otac izjašnjavaju kao Hrvati (zbog straha), to porodici njegove žene nije bilo dovoljno, jer su Subašići bili ''obeleženi'' da su Srbi. Taj skandal je bio aktuelan pre 10-ak godina, naravno tast je promenio ploču sad kad mu je zet poznat i slavan golman, pa mu više ne smeta to što je Srbin.
Kažeš da u Hrvatskoj se ne određuje nacionalnost na osnovu imena i prezimena?! Pa na osnovu čega su hrvatski mediji prisvojili Davora Štefaneka, Ivanu Španović i ostale srpske sportiste?!

Boris

pre 5 godina

@Objašnjenje https://www.b92.net/sport/rusija2018/komentari.php?nav_id=1418981#k27662841

To o čemu ti govoriš kao neprihvatljivom (da se nacionalnost određuje poredstvom vere) je na ovim prostorima upravo hrvatski izum.
I drugo, da se čovek može slobodno izjašnjavati ovako ili onako u Hrvatskoj koje god vere bio je potpuno netačno: da se izjašnjava kao "politički Hrvat" (takav sistem ste preuzeli od Ugarske) to svakako, ali da se neko izjašnjava kao Srbin malo teže.

Objašnjenje

pre 5 godina

Niko od Srba ne prisvaja ni Modrića ni Subašića, nego je samo rečeno da je Modrićeva majka Srpkinja a Subašićev otac Srbin, i to su činjenice. Zašto vama toliko smeta ako neko pomene njihovo poreklo?!
(Novosadista, 14. jul 2018 18:40)

Zato jer je to osobna stvar pojedinca kako se osjeća i to što se netko zove Ivo ili Jovo ne određuje njegovu nacionalnost. Ti ne poznaješ Modrićevu majku ni Subašićevog oca da bi znao što su oni - nikada ti to nisu rekli, niti si to čuo od nekog ko ih poznaje. Naprosto ste iz imena ili vjeroispovijesti to zaključili, što je nakaradno i na to šizimo. Oni možda jesu Srbi, možda nisu, dok vole Hrvatsku baš nas briga. Ali, u civiliziranom svijetu ići nekome određivat nacionalnost sa strane, tvrditi da su Srbi, Hrvati ili bilo što je krajnje neprihvatljivo. A tvrdnje o nekom "porijeklu" su posebno smiješne, da ne kažem opasne. Porijeklo je svih ovih naroda izrazito mješovito! Možda kod vas to tako funkcionira da se nekome iz imena i vjere određje nacionalnost, ali ovdje ne i na Zapadu ne. Ovdje Jovo može biti Hrvat, i obrnuto, i toga ima nemalo. Ne poznajem Srbiju, ne znam kako to kod vas funkcionira, ali kod nas ima Hrvat Jovo, Talijan Tomasevich, Mađar Horvat i to se poštuje!

Pera Pisar

pre 5 godina

Razumem ljude sa strane da im je nejasno otkud u reprezentaciji Hrvatske u prva sad 22 čak 4 igrača rođena u Zadru koji je u ex YU slovio za grad košarke, bio trećeligaš, a treću ligu igra i u HNL-u, sem Modrića,Subašića i Vrsaljka i treći golman reprezentacije i golman Dinama Dominik Livaković je iz Zadra, a lako ih je moglo biti i 5 da Dalić ,uopšte, nije zvao Kalinića u 23 već Ivana Santinija...stvar je prosta ,iako grad košarke, fudbal je bio No 1 sport i u Zadru i to ubedljivo, na tim utakmicama, da kažem na ulici, isppred škole, na igralištima isprd zgrada sve je to pucalo od talenata i znalo se ili će Zadru uleteti neka generacijakoja će se boriti za titulu u HNL-u ili će se desiti ovo da se ta generacija neće ni sastaviti, da će svi kao klinci otići u Dinamo za zaprepaštenje, uglavnom, a ne u Hajduk i napraviti ovo što su napravili, to treća liga, to je posledica nebrige, nestručnosti, nemanja infrastrukture ,ali talenat...svetski !!!

mich

pre 5 godina

Jel ovde rec o Slavku Stimcu i filmu Vuk samotnjak hahaha kakva sapunica...kakva satro bajka dajte molim vas, spomenite MAMINJA kreatora ove ekipe SRAM VAS BILO !!!

Komša

pre 5 godina

Razmišljam sad nešto,da li čuvati ovce ili nosti gajbice.
Možda je bolje ovo drugo jer onaj ko nosi gajbice kasnije šiša ovce .Sad ti budi pametan...

Novosadista

pre 5 godina

@333
Niko od Srba ne prisvaja ni Modrića ni Subašića, nego je samo rečeno da je Modrićeva majka Srpkinja a Subašićev otac Srbin, i to su činjenice. Zašto vama toliko smeta ako neko pomene njihovo poreklo?! Đoković je sam izjavio da mu je majka Hrvatica i rekao je da su za njega Srbi i Hrvati isti narod, pa niko nije dizao frku oko toga... U Hrvatskoj je nezamislivo da se neka javna ličnost izjasni da je srpske nacionalnosti i još da kaže da su mu Srbi i Hrvati isti narod, pa taj bi odmah bio proglašen za državnog neprijatelja.
Takođe, i hrvatski mediji su pisali za mnoge srpske sportiste da su Hrvati, kad god neki srpski sportista osvoji neku medalju, za njega su pisali da je Hrvat - Davor Štefanek, Filip Krajinović, Antonio Rukavina, Ivana Španović...
''Hrvat osvojio zlato za Srbiju'' - bila je vest u svim hrvatskim medijima kad je Štefanek osvojio zlatnu medalju na OI pre 2 godine. To si zaboravio?!

Mare

pre 5 godina

Auuu sto smoriste sa ovim Lukom. covek je odlican fudbaler ali nista spektakularno. covek nije napravio ni jednu asistenciju, nije dao nijedan gol, promasio penal. Da su ispali tu utakmicu bio bi najvise razocarenje prvenstva a sad kao niko kao on.
(lupa, 14. jul 2018 17:47)

Za vezistu Real Madrida kazes "nista posebno"? Zemljace ajde sto veze sa mozgom nemas, ali nemoj ostalima vredjati inteligenciju.

pastir planina golija

pre 5 godina

Nema sile da ne uzme trofej. Eto videcete. Ovo je Boziji signal i slava mu je zagarantovana. Luka respekt i puna podrska...

.

pre 5 godina

Auuu sto smoriste sa ovim Lukom. covek je odlican fudbaler ali nista spektakularno. covek nije napravio ni jednu asistenciju, nije dao nijedan gol, promasio penal. Da su ispali tu utakmicu bio bi najvise razocarenje prvenstva a sad kao niko kao on.
(lupa, 14. jul 2018 17:47)

Ne, SMS je dao Argentini gol.

Bob Sent Kler

pre 5 godina

Zato je i sanja. Danas takav jedan u Srbiji ne može da sanja ni da trenira a ne kamoli da igra! Igraju samo oni koji imaju da plate od treninga do ulaska u prvi tim. A tu sreće ni fudbala ni trofeja nema!

Crespo

pre 5 godina

A niste prenijeli iz reportaže tko je ubio Modrićevog djeda početkom rata na Velebitu? "Hrabrim" ratnicima SAO Krajine opasnost je bio civil koji je čuvao ovce. Zvao se Luka i po njemu je unuk dobio ime.

netko

pre 5 godina

Majka mu srpkinja
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (abraham, 14. jul 2018 15:44)

amo onako realno.
koga to uopste briga?
od mene bi mogla da bude i iz kambodze.
decko je o covek i fudbaler ljudina u svakom smislu i to je MISLIM I JEDINO STO JE VAZNO.
a ovo prebrojavanje krvnih zrnaca, razmislite ljudi kuda nas je to odvelo? sta imamo mi od toga da gledamo kome je mama ili tata sta ti je znam sta.
svi narodi na svetu koji su prebrojavali krvna zrnca (da ne nabrajam sad) su prosli tako kako jesu, to jest, uvek su prosla losije od naroda koje te stvari nisu zanimale.

ej, mene je miloseviceveom propagandom pred drugovima u osnovnoj i srednjoj trebalo biti sramota sto mi je otac hrvat a majka madjarica?
ej...sta sam ja dobijao od toga od srba u razredu?
no dobro, ja sam jos i dobro prosao kad pogledam koliko je mladih sirom stare juge ostavilo kosti po tamo nekim vukojebinama zbog toga sto su se politicari igrali kome su kakva krvna zrnca.
lepo su nas naucili, mrzite se svi sirom stare juge (a mi politicari cemo saradjivati i brojiti pare paleci narod).
pogledajte kako zive oni koji su na svim tim stranama bili na vlasti od 90ih?
zive ko bogovi.
a narod koji ih je slusao ( i dalje slusa) zivi ko stoka, bez obzira jer je ratovao na srpskoj ,albanskoj,hrvatskoj ili bosanskoj strani.

333

pre 5 godina

Pazi nas sto znamo da mu je majka srpkinja , pa Subasic nas , pa ovaj pa onaj. Sve ih prisvojismo sada kada pobedjuju , da su izgubili ne bi niko nista rekao. A mi samo ne znamo ni ko smo ni sta smo , 500 godina mesanja pod turcima samo smo mi ostali "cistokrvni".

Banjalučanin

pre 5 godina

Tačno je da su Lukinog djeda ubili Srbi '91, ali isto tako se zaboravlja da je Lukina majka Srpkinja iz Obrovca... Ime joj je Radojka, a djevojačko prezime joj je Dopuđ. Njegova rodbina sa majčine strane je takođe protjerana za vrijeme rata a imovina im je uništena. Ko zna koliko ih je i ubijeno za vrijeme ''Oluje'', no o njima se ne priča jer su Srbi pa ispada kako mu je samo očeva rodbina stradala u ratu.
Tako da, ne vidim zašto bi Luka mrzio Srbiju i zašto ne bi navijao za Đokovića, kad je i sam Srbin po majci, iako to nikad u javnosti nije rekao zbog straha (kao ni Subašić da je Srbin po ocu).

Pepo

pre 5 godina

Što je pjesnik time htio reći?
Đokoviću također, jel to znači da su Hrvati upravo osvojili Wimbeldon, ili da je Štefanekova medalja naša?Možeš li nam objasniti kakve veze ima porijeklo njihovih majki sa činjenicom da su vrhunski sportaši i dobri ljudi.Molim te objasni.....

Mare

pre 5 godina

koja mitomanija, vukovi, vile, samo zmajevi fale
(nipon, 14. jul 2018 15:42)

Vukovi nisu mitska bica cisto da te obavestim. Ljudi stvarno vode ovce na ispasu i stvarno ih cuvaju od vukova. Nikakav mit, vec realnost.

lemi

pre 5 godina

1990 se nije spremao " Domovinski rat" nego gradjanski rat.
A ovaj pojam je izmisljen kasnije zbog velicanja istog.

Luki sve najbolje zelim, decko je zasluzio.

lupa

pre 5 godina

Auuu sto smoriste sa ovim Lukom. covek je odlican fudbaler ali nista spektakularno. covek nije napravio ni jednu asistenciju, nije dao nijedan gol, promasio penal. Da su ispali tu utakmicu bio bi najvise razocarenje prvenstva a sad kao niko kao on.

morski hr

pre 5 godina

Film daje odgovor za one koji se pitaju odkud tako omalenom igraču nevjerovatni pregled igre, sposobnost da kontrolom igre ekipu uvijek drži u "formaciji" i da je praktično neoboriv za protivničke igrače.
Odgovor je jednostavan: igrače tretira kao ovce držeći ih uvjek na oku i pazeći da su uvijek na okupu, a čvrstoća na nogama dobijena je skakanjem po vrletima Velebita. Nema bolje pionirske škole, vjerujte mi na riječ.
Iz krajeva sam odakle je i Luka, zrak koji je mješavina planinskog i mediteranskog je nešto zaista jedinstveno. Ljudi koji se tamo rode imaju iznadprosječne psiho-fizičke sposobnosti. U mom selu kad netko umre sa 85 godina, smatra se da je umro iznenada :).
Lipi pozdravi, gazi Noleeee!

Toma

pre 5 godina

Bogami, ovo je skoro dovoljno da navijam za Hrvatsku... Nekako, kao da gledam našeg dečaka i da vidim muku svih nas sa ovih prostora, posebno planinaca... U svakom slučaju, veliko poštovanje za Luku i za njihov uspeh.

domoljublje_vs_rodoljublje

pre 5 godina

Majka mu srpkinja
(abraham, 14. jul 2018 15:44)

Kao sto je i Noletu..., koga briga??? Zato i jeste gdje jeste, tako i kod triumfa Slovenaca u kosarci, tako lijepe price a vama jedino vazno ko je "Srbin". Isto kao kod Rimca, umjesto da se bavite inzenjerstvom, svaki put kad Rimac spominje Teslu vi se morate javiti da je Tesla Srbin. Sutra ce Subasic mozda dici pehar, prekriziti se sa tri prsta i to ce vama u toj sceni opet biti najvaznije...

Peca

pre 5 godina

Pre neki dan sam pogledao film o dečijim logorima u NDH. Ta deca su imala manje sreće od Luke. Preporučujem svima onima koji će navijati za Hrvatsku da ga, takođe, pogledaju.
Lično mislim da hrvatski fudbaleri zaslužuju svako poštovanje za svoju igru i zalaganje, ali navijanje za njih - nikad!

le go

pre 5 godina

Inspirativna priča da se radom upornošću i željom može do zvezda. Mnogi to ne žele da shvate iliti još bolje ne umeju. A kad nešto ne možeš shvatiti, nemoj se ni truditi. Ne može svako sve da shvati. Tako je to u životu. Luka sve najbolje u daljoj karijeri i srećno u finalu. Vama hvala na ovakvim tekstovima, sreća postoje ljudi koji u ovakvim pričamo izvlace samo pozitivno. Onih drugih je bilo i biće do kraja sveta i veka.

le go

pre 5 godina

Inspirativna priča da se radom upornošću i željom može do zvezda. Mnogi to ne žele da shvate iliti još bolje ne umeju. A kad nešto ne možeš shvatiti, nemoj se ni truditi. Ne može svako sve da shvati. Tako je to u životu. Luka sve najbolje u daljoj karijeri i srećno u finalu. Vama hvala na ovakvim tekstovima, sreća postoje ljudi koji u ovakvim pričamo izvlace samo pozitivno. Onih drugih je bilo i biće do kraja sveta i veka.

morski hr

pre 5 godina

Film daje odgovor za one koji se pitaju odkud tako omalenom igraču nevjerovatni pregled igre, sposobnost da kontrolom igre ekipu uvijek drži u "formaciji" i da je praktično neoboriv za protivničke igrače.
Odgovor je jednostavan: igrače tretira kao ovce držeći ih uvjek na oku i pazeći da su uvijek na okupu, a čvrstoća na nogama dobijena je skakanjem po vrletima Velebita. Nema bolje pionirske škole, vjerujte mi na riječ.
Iz krajeva sam odakle je i Luka, zrak koji je mješavina planinskog i mediteranskog je nešto zaista jedinstveno. Ljudi koji se tamo rode imaju iznadprosječne psiho-fizičke sposobnosti. U mom selu kad netko umre sa 85 godina, smatra se da je umro iznenada :).
Lipi pozdravi, gazi Noleeee!

Crespo

pre 5 godina

A niste prenijeli iz reportaže tko je ubio Modrićevog djeda početkom rata na Velebitu? "Hrabrim" ratnicima SAO Krajine opasnost je bio civil koji je čuvao ovce. Zvao se Luka i po njemu je unuk dobio ime.

333

pre 5 godina

Pazi nas sto znamo da mu je majka srpkinja , pa Subasic nas , pa ovaj pa onaj. Sve ih prisvojismo sada kada pobedjuju , da su izgubili ne bi niko nista rekao. A mi samo ne znamo ni ko smo ni sta smo , 500 godina mesanja pod turcima samo smo mi ostali "cistokrvni".

netko

pre 5 godina

Majka mu srpkinja
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (abraham, 14. jul 2018 15:44)

amo onako realno.
koga to uopste briga?
od mene bi mogla da bude i iz kambodze.
decko je o covek i fudbaler ljudina u svakom smislu i to je MISLIM I JEDINO STO JE VAZNO.
a ovo prebrojavanje krvnih zrnaca, razmislite ljudi kuda nas je to odvelo? sta imamo mi od toga da gledamo kome je mama ili tata sta ti je znam sta.
svi narodi na svetu koji su prebrojavali krvna zrnca (da ne nabrajam sad) su prosli tako kako jesu, to jest, uvek su prosla losije od naroda koje te stvari nisu zanimale.

ej, mene je miloseviceveom propagandom pred drugovima u osnovnoj i srednjoj trebalo biti sramota sto mi je otac hrvat a majka madjarica?
ej...sta sam ja dobijao od toga od srba u razredu?
no dobro, ja sam jos i dobro prosao kad pogledam koliko je mladih sirom stare juge ostavilo kosti po tamo nekim vukojebinama zbog toga sto su se politicari igrali kome su kakva krvna zrnca.
lepo su nas naucili, mrzite se svi sirom stare juge (a mi politicari cemo saradjivati i brojiti pare paleci narod).
pogledajte kako zive oni koji su na svim tim stranama bili na vlasti od 90ih?
zive ko bogovi.
a narod koji ih je slusao ( i dalje slusa) zivi ko stoka, bez obzira jer je ratovao na srpskoj ,albanskoj,hrvatskoj ili bosanskoj strani.

Mare

pre 5 godina

koja mitomanija, vukovi, vile, samo zmajevi fale
(nipon, 14. jul 2018 15:42)

Vukovi nisu mitska bica cisto da te obavestim. Ljudi stvarno vode ovce na ispasu i stvarno ih cuvaju od vukova. Nikakav mit, vec realnost.

Toma

pre 5 godina

Bogami, ovo je skoro dovoljno da navijam za Hrvatsku... Nekako, kao da gledam našeg dečaka i da vidim muku svih nas sa ovih prostora, posebno planinaca... U svakom slučaju, veliko poštovanje za Luku i za njihov uspeh.

Mare

pre 5 godina

Auuu sto smoriste sa ovim Lukom. covek je odlican fudbaler ali nista spektakularno. covek nije napravio ni jednu asistenciju, nije dao nijedan gol, promasio penal. Da su ispali tu utakmicu bio bi najvise razocarenje prvenstva a sad kao niko kao on.
(lupa, 14. jul 2018 17:47)

Za vezistu Real Madrida kazes "nista posebno"? Zemljace ajde sto veze sa mozgom nemas, ali nemoj ostalima vredjati inteligenciju.

domoljublje_vs_rodoljublje

pre 5 godina

Majka mu srpkinja
(abraham, 14. jul 2018 15:44)

Kao sto je i Noletu..., koga briga??? Zato i jeste gdje jeste, tako i kod triumfa Slovenaca u kosarci, tako lijepe price a vama jedino vazno ko je "Srbin". Isto kao kod Rimca, umjesto da se bavite inzenjerstvom, svaki put kad Rimac spominje Teslu vi se morate javiti da je Tesla Srbin. Sutra ce Subasic mozda dici pehar, prekriziti se sa tri prsta i to ce vama u toj sceni opet biti najvaznije...

Objašnjenje

pre 5 godina

Niko od Srba ne prisvaja ni Modrića ni Subašića, nego je samo rečeno da je Modrićeva majka Srpkinja a Subašićev otac Srbin, i to su činjenice. Zašto vama toliko smeta ako neko pomene njihovo poreklo?!
(Novosadista, 14. jul 2018 18:40)

Zato jer je to osobna stvar pojedinca kako se osjeća i to što se netko zove Ivo ili Jovo ne određuje njegovu nacionalnost. Ti ne poznaješ Modrićevu majku ni Subašićevog oca da bi znao što su oni - nikada ti to nisu rekli, niti si to čuo od nekog ko ih poznaje. Naprosto ste iz imena ili vjeroispovijesti to zaključili, što je nakaradno i na to šizimo. Oni možda jesu Srbi, možda nisu, dok vole Hrvatsku baš nas briga. Ali, u civiliziranom svijetu ići nekome određivat nacionalnost sa strane, tvrditi da su Srbi, Hrvati ili bilo što je krajnje neprihvatljivo. A tvrdnje o nekom "porijeklu" su posebno smiješne, da ne kažem opasne. Porijeklo je svih ovih naroda izrazito mješovito! Možda kod vas to tako funkcionira da se nekome iz imena i vjere određje nacionalnost, ali ovdje ne i na Zapadu ne. Ovdje Jovo može biti Hrvat, i obrnuto, i toga ima nemalo. Ne poznajem Srbiju, ne znam kako to kod vas funkcionira, ali kod nas ima Hrvat Jovo, Talijan Tomasevich, Mađar Horvat i to se poštuje!

.

pre 5 godina

Auuu sto smoriste sa ovim Lukom. covek je odlican fudbaler ali nista spektakularno. covek nije napravio ni jednu asistenciju, nije dao nijedan gol, promasio penal. Da su ispali tu utakmicu bio bi najvise razocarenje prvenstva a sad kao niko kao on.
(lupa, 14. jul 2018 17:47)

Ne, SMS je dao Argentini gol.

pastir planina golija

pre 5 godina

Nema sile da ne uzme trofej. Eto videcete. Ovo je Boziji signal i slava mu je zagarantovana. Luka respekt i puna podrska...

Pepo

pre 5 godina

Što je pjesnik time htio reći?
Đokoviću također, jel to znači da su Hrvati upravo osvojili Wimbeldon, ili da je Štefanekova medalja naša?Možeš li nam objasniti kakve veze ima porijeklo njihovih majki sa činjenicom da su vrhunski sportaši i dobri ljudi.Molim te objasni.....

lemi

pre 5 godina

1990 se nije spremao " Domovinski rat" nego gradjanski rat.
A ovaj pojam je izmisljen kasnije zbog velicanja istog.

Luki sve najbolje zelim, decko je zasluzio.

Banjalučanin

pre 5 godina

Tačno je da su Lukinog djeda ubili Srbi '91, ali isto tako se zaboravlja da je Lukina majka Srpkinja iz Obrovca... Ime joj je Radojka, a djevojačko prezime joj je Dopuđ. Njegova rodbina sa majčine strane je takođe protjerana za vrijeme rata a imovina im je uništena. Ko zna koliko ih je i ubijeno za vrijeme ''Oluje'', no o njima se ne priča jer su Srbi pa ispada kako mu je samo očeva rodbina stradala u ratu.
Tako da, ne vidim zašto bi Luka mrzio Srbiju i zašto ne bi navijao za Đokovića, kad je i sam Srbin po majci, iako to nikad u javnosti nije rekao zbog straha (kao ni Subašić da je Srbin po ocu).

Bob Sent Kler

pre 5 godina

Zato je i sanja. Danas takav jedan u Srbiji ne može da sanja ni da trenira a ne kamoli da igra! Igraju samo oni koji imaju da plate od treninga do ulaska u prvi tim. A tu sreće ni fudbala ni trofeja nema!

Novosadista

pre 5 godina

@333
Niko od Srba ne prisvaja ni Modrića ni Subašića, nego je samo rečeno da je Modrićeva majka Srpkinja a Subašićev otac Srbin, i to su činjenice. Zašto vama toliko smeta ako neko pomene njihovo poreklo?! Đoković je sam izjavio da mu je majka Hrvatica i rekao je da su za njega Srbi i Hrvati isti narod, pa niko nije dizao frku oko toga... U Hrvatskoj je nezamislivo da se neka javna ličnost izjasni da je srpske nacionalnosti i još da kaže da su mu Srbi i Hrvati isti narod, pa taj bi odmah bio proglašen za državnog neprijatelja.
Takođe, i hrvatski mediji su pisali za mnoge srpske sportiste da su Hrvati, kad god neki srpski sportista osvoji neku medalju, za njega su pisali da je Hrvat - Davor Štefanek, Filip Krajinović, Antonio Rukavina, Ivana Španović...
''Hrvat osvojio zlato za Srbiju'' - bila je vest u svim hrvatskim medijima kad je Štefanek osvojio zlatnu medalju na OI pre 2 godine. To si zaboravio?!

Komša

pre 5 godina

Razmišljam sad nešto,da li čuvati ovce ili nosti gajbice.
Možda je bolje ovo drugo jer onaj ko nosi gajbice kasnije šiša ovce .Sad ti budi pametan...

Novosadista

pre 5 godina

Ti ne poznaješ Modrićevu majku ni Subašićevog oca da bi znao što su oni - nikada ti to nisu rekli, niti si to čuo od nekog ko ih poznaje. Naprosto ste iz imena ili vjeroispovijesti to zaključili, što je nakaradno i na to šizimo.
(Objašnjenje, 14. jul 2018 19:19)

Lol. Pa Subašićev tast (otac njegove žene) je pretio svojoj ćerki da će je ubiti ako se uda za Srbina tj. Subašića... Iako se Danijel kao i njegov otac izjašnjavaju kao Hrvati (zbog straha), to porodici njegove žene nije bilo dovoljno, jer su Subašići bili ''obeleženi'' da su Srbi. Taj skandal je bio aktuelan pre 10-ak godina, naravno tast je promenio ploču sad kad mu je zet poznat i slavan golman, pa mu više ne smeta to što je Srbin.
Kažeš da u Hrvatskoj se ne određuje nacionalnost na osnovu imena i prezimena?! Pa na osnovu čega su hrvatski mediji prisvojili Davora Štefaneka, Ivanu Španović i ostale srpske sportiste?!

Pera Pisar

pre 5 godina

Razumem ljude sa strane da im je nejasno otkud u reprezentaciji Hrvatske u prva sad 22 čak 4 igrača rođena u Zadru koji je u ex YU slovio za grad košarke, bio trećeligaš, a treću ligu igra i u HNL-u, sem Modrića,Subašića i Vrsaljka i treći golman reprezentacije i golman Dinama Dominik Livaković je iz Zadra, a lako ih je moglo biti i 5 da Dalić ,uopšte, nije zvao Kalinića u 23 već Ivana Santinija...stvar je prosta ,iako grad košarke, fudbal je bio No 1 sport i u Zadru i to ubedljivo, na tim utakmicama, da kažem na ulici, isppred škole, na igralištima isprd zgrada sve je to pucalo od talenata i znalo se ili će Zadru uleteti neka generacijakoja će se boriti za titulu u HNL-u ili će se desiti ovo da se ta generacija neće ni sastaviti, da će svi kao klinci otići u Dinamo za zaprepaštenje, uglavnom, a ne u Hajduk i napraviti ovo što su napravili, to treća liga, to je posledica nebrige, nestručnosti, nemanja infrastrukture ,ali talenat...svetski !!!

chevanton

pre 5 godina

Mir, 14. jul 2018 15:01)

Komentar pobjedio.

Inače, nije Mamić njega prepoznao. Luka je morao težim putem. Prvo posudba u Zrinjski gdje završava sezonu kao najbolji igrač BIH lige sa samo 18 godina, ali to nije bilo dovoljno nego ga po povratku u Dinamo oni ponovo šalju na posudbu u Inter iz Zaprešića. Gdje je uz Eduarda opet naravno najbolji igrač.

Mamićeva prva kvaliteta je da zna napraviti "dobar posao" u ovim našim balkanskim okolnostima. Što se tiće dubljeg razumijevanja nogometa i oka za talente, rano je shvatio da tu treba slušat druge. To mu je druga kvaliteta.

Saša

pre 5 godina

Ajde više ostavite dečka na miru sa tim pitanjima, šta vi želite da vam kaže zapravo? Rat pa rat?! Ovo je svetsko u fudbalu ljudi...

Boris

pre 5 godina

@Objašnjenje https://www.b92.net/sport/rusija2018/komentari.php?nav_id=1418981#k27662841

To o čemu ti govoriš kao neprihvatljivom (da se nacionalnost određuje poredstvom vere) je na ovim prostorima upravo hrvatski izum.
I drugo, da se čovek može slobodno izjašnjavati ovako ili onako u Hrvatskoj koje god vere bio je potpuno netačno: da se izjašnjava kao "politički Hrvat" (takav sistem ste preuzeli od Ugarske) to svakako, ali da se neko izjašnjava kao Srbin malo teže.

abraham

pre 5 godina

jel ja dovodim u pitanje njegov talenat i postenje? samo se pozivam na doticni tekst. nema on nista protiv srba al ni u ludilu ne bi rekao da mu je majka srpkinja. to necete cuti ni od jednog hrvata. to je nesto cega se oni stide.

mich

pre 5 godina

Jel ovde rec o Slavku Stimcu i filmu Vuk samotnjak hahaha kakva sapunica...kakva satro bajka dajte molim vas, spomenite MAMINJA kreatora ove ekipe SRAM VAS BILO !!!

.

pre 5 godina

jel ja dovodim u pitanje njegov talenat i postenje? samo se pozivam na doticni tekst. nema on nista protiv srba al ni u ludilu ne bi rekao da mu je majka srpkinja. to necete cuti ni od jednog hrvata. to je nesto cega se oni stide.
(abraham, 14. jul 2018 22:05)

Ne sramimo se. U saboru od 151 zastupnika 51 su Srbi.

Aleksandar I

pre 5 godina

(Objašnjenje, 14. jul 2018 19:19) 

evo ja cu ti reci za Subasica.Upoznao sam jednog momka u Nemackoj kad su igrali Rusija i Hrvatska, rekao mi je da su iz istog sela, i da mu je otac Srbin....Mene je bas briga, pn decko brani za Hrv i to je to...

lupa

pre 5 godina

Auuu sto smoriste sa ovim Lukom. covek je odlican fudbaler ali nista spektakularno. covek nije napravio ni jednu asistenciju, nije dao nijedan gol, promasio penal. Da su ispali tu utakmicu bio bi najvise razocarenje prvenstva a sad kao niko kao on.

Pera Pisar

pre 5 godina

...sad je u Moskvi 9 sati i 17minut, doručak je pro[ao, sad ću ja prvo na pijac da kupim pasulj i te stvari, posle idem na Adu, vruće bre mnogo, treba da nađem mesto sa WI-FI konekcijom, pa na "Whats App"...i ono "vocap" da vidim šta je ovaj što je čuvao ovce doručkovao, pa ću vam javim, ali vi to nećete da objavite !!!

Peca

pre 5 godina

Pre neki dan sam pogledao film o dečijim logorima u NDH. Ta deca su imala manje sreće od Luke. Preporučujem svima onima koji će navijati za Hrvatsku da ga, takođe, pogledaju.
Lično mislim da hrvatski fudbaleri zaslužuju svako poštovanje za svoju igru i zalaganje, ali navijanje za njih - nikad!

lupa

pre 5 godina

Auuu sto smoriste sa ovim Lukom. covek je odlican fudbaler ali nista spektakularno. covek nije napravio ni jednu asistenciju, nije dao nijedan gol, promasio penal. Da su ispali tu utakmicu bio bi najvise razocarenje prvenstva a sad kao niko kao on.

Banjalučanin

pre 5 godina

Tačno je da su Lukinog djeda ubili Srbi '91, ali isto tako se zaboravlja da je Lukina majka Srpkinja iz Obrovca... Ime joj je Radojka, a djevojačko prezime joj je Dopuđ. Njegova rodbina sa majčine strane je takođe protjerana za vrijeme rata a imovina im je uništena. Ko zna koliko ih je i ubijeno za vrijeme ''Oluje'', no o njima se ne priča jer su Srbi pa ispada kako mu je samo očeva rodbina stradala u ratu.
Tako da, ne vidim zašto bi Luka mrzio Srbiju i zašto ne bi navijao za Đokovića, kad je i sam Srbin po majci, iako to nikad u javnosti nije rekao zbog straha (kao ni Subašić da je Srbin po ocu).

lemi

pre 5 godina

1990 se nije spremao " Domovinski rat" nego gradjanski rat.
A ovaj pojam je izmisljen kasnije zbog velicanja istog.

Luki sve najbolje zelim, decko je zasluzio.

mich

pre 5 godina

Jel ovde rec o Slavku Stimcu i filmu Vuk samotnjak hahaha kakva sapunica...kakva satro bajka dajte molim vas, spomenite MAMINJA kreatora ove ekipe SRAM VAS BILO !!!

Novosadista

pre 5 godina

@333
Niko od Srba ne prisvaja ni Modrića ni Subašića, nego je samo rečeno da je Modrićeva majka Srpkinja a Subašićev otac Srbin, i to su činjenice. Zašto vama toliko smeta ako neko pomene njihovo poreklo?! Đoković je sam izjavio da mu je majka Hrvatica i rekao je da su za njega Srbi i Hrvati isti narod, pa niko nije dizao frku oko toga... U Hrvatskoj je nezamislivo da se neka javna ličnost izjasni da je srpske nacionalnosti i još da kaže da su mu Srbi i Hrvati isti narod, pa taj bi odmah bio proglašen za državnog neprijatelja.
Takođe, i hrvatski mediji su pisali za mnoge srpske sportiste da su Hrvati, kad god neki srpski sportista osvoji neku medalju, za njega su pisali da je Hrvat - Davor Štefanek, Filip Krajinović, Antonio Rukavina, Ivana Španović...
''Hrvat osvojio zlato za Srbiju'' - bila je vest u svim hrvatskim medijima kad je Štefanek osvojio zlatnu medalju na OI pre 2 godine. To si zaboravio?!

Objašnjenje

pre 5 godina

Niko od Srba ne prisvaja ni Modrića ni Subašića, nego je samo rečeno da je Modrićeva majka Srpkinja a Subašićev otac Srbin, i to su činjenice. Zašto vama toliko smeta ako neko pomene njihovo poreklo?!
(Novosadista, 14. jul 2018 18:40)

Zato jer je to osobna stvar pojedinca kako se osjeća i to što se netko zove Ivo ili Jovo ne određuje njegovu nacionalnost. Ti ne poznaješ Modrićevu majku ni Subašićevog oca da bi znao što su oni - nikada ti to nisu rekli, niti si to čuo od nekog ko ih poznaje. Naprosto ste iz imena ili vjeroispovijesti to zaključili, što je nakaradno i na to šizimo. Oni možda jesu Srbi, možda nisu, dok vole Hrvatsku baš nas briga. Ali, u civiliziranom svijetu ići nekome određivat nacionalnost sa strane, tvrditi da su Srbi, Hrvati ili bilo što je krajnje neprihvatljivo. A tvrdnje o nekom "porijeklu" su posebno smiješne, da ne kažem opasne. Porijeklo je svih ovih naroda izrazito mješovito! Možda kod vas to tako funkcionira da se nekome iz imena i vjere određje nacionalnost, ali ovdje ne i na Zapadu ne. Ovdje Jovo može biti Hrvat, i obrnuto, i toga ima nemalo. Ne poznajem Srbiju, ne znam kako to kod vas funkcionira, ali kod nas ima Hrvat Jovo, Talijan Tomasevich, Mađar Horvat i to se poštuje!

Novosadista

pre 5 godina

Ti ne poznaješ Modrićevu majku ni Subašićevog oca da bi znao što su oni - nikada ti to nisu rekli, niti si to čuo od nekog ko ih poznaje. Naprosto ste iz imena ili vjeroispovijesti to zaključili, što je nakaradno i na to šizimo.
(Objašnjenje, 14. jul 2018 19:19)

Lol. Pa Subašićev tast (otac njegove žene) je pretio svojoj ćerki da će je ubiti ako se uda za Srbina tj. Subašića... Iako se Danijel kao i njegov otac izjašnjavaju kao Hrvati (zbog straha), to porodici njegove žene nije bilo dovoljno, jer su Subašići bili ''obeleženi'' da su Srbi. Taj skandal je bio aktuelan pre 10-ak godina, naravno tast je promenio ploču sad kad mu je zet poznat i slavan golman, pa mu više ne smeta to što je Srbin.
Kažeš da u Hrvatskoj se ne određuje nacionalnost na osnovu imena i prezimena?! Pa na osnovu čega su hrvatski mediji prisvojili Davora Štefaneka, Ivanu Španović i ostale srpske sportiste?!

Boris

pre 5 godina

@Objašnjenje https://www.b92.net/sport/rusija2018/komentari.php?nav_id=1418981#k27662841

To o čemu ti govoriš kao neprihvatljivom (da se nacionalnost određuje poredstvom vere) je na ovim prostorima upravo hrvatski izum.
I drugo, da se čovek može slobodno izjašnjavati ovako ili onako u Hrvatskoj koje god vere bio je potpuno netačno: da se izjašnjava kao "politički Hrvat" (takav sistem ste preuzeli od Ugarske) to svakako, ali da se neko izjašnjava kao Srbin malo teže.

333

pre 5 godina

Pazi nas sto znamo da mu je majka srpkinja , pa Subasic nas , pa ovaj pa onaj. Sve ih prisvojismo sada kada pobedjuju , da su izgubili ne bi niko nista rekao. A mi samo ne znamo ni ko smo ni sta smo , 500 godina mesanja pod turcima samo smo mi ostali "cistokrvni".

Crespo

pre 5 godina

A niste prenijeli iz reportaže tko je ubio Modrićevog djeda početkom rata na Velebitu? "Hrabrim" ratnicima SAO Krajine opasnost je bio civil koji je čuvao ovce. Zvao se Luka i po njemu je unuk dobio ime.

.

pre 5 godina

Auuu sto smoriste sa ovim Lukom. covek je odlican fudbaler ali nista spektakularno. covek nije napravio ni jednu asistenciju, nije dao nijedan gol, promasio penal. Da su ispali tu utakmicu bio bi najvise razocarenje prvenstva a sad kao niko kao on.
(lupa, 14. jul 2018 17:47)

Ne, SMS je dao Argentini gol.

abraham

pre 5 godina

jel ja dovodim u pitanje njegov talenat i postenje? samo se pozivam na doticni tekst. nema on nista protiv srba al ni u ludilu ne bi rekao da mu je majka srpkinja. to necete cuti ni od jednog hrvata. to je nesto cega se oni stide.

le go

pre 5 godina

Inspirativna priča da se radom upornošću i željom može do zvezda. Mnogi to ne žele da shvate iliti još bolje ne umeju. A kad nešto ne možeš shvatiti, nemoj se ni truditi. Ne može svako sve da shvati. Tako je to u životu. Luka sve najbolje u daljoj karijeri i srećno u finalu. Vama hvala na ovakvim tekstovima, sreća postoje ljudi koji u ovakvim pričamo izvlace samo pozitivno. Onih drugih je bilo i biće do kraja sveta i veka.

domoljublje_vs_rodoljublje

pre 5 godina

Majka mu srpkinja
(abraham, 14. jul 2018 15:44)

Kao sto je i Noletu..., koga briga??? Zato i jeste gdje jeste, tako i kod triumfa Slovenaca u kosarci, tako lijepe price a vama jedino vazno ko je "Srbin". Isto kao kod Rimca, umjesto da se bavite inzenjerstvom, svaki put kad Rimac spominje Teslu vi se morate javiti da je Tesla Srbin. Sutra ce Subasic mozda dici pehar, prekriziti se sa tri prsta i to ce vama u toj sceni opet biti najvaznije...

netko

pre 5 godina

Majka mu srpkinja
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (abraham, 14. jul 2018 15:44)

amo onako realno.
koga to uopste briga?
od mene bi mogla da bude i iz kambodze.
decko je o covek i fudbaler ljudina u svakom smislu i to je MISLIM I JEDINO STO JE VAZNO.
a ovo prebrojavanje krvnih zrnaca, razmislite ljudi kuda nas je to odvelo? sta imamo mi od toga da gledamo kome je mama ili tata sta ti je znam sta.
svi narodi na svetu koji su prebrojavali krvna zrnca (da ne nabrajam sad) su prosli tako kako jesu, to jest, uvek su prosla losije od naroda koje te stvari nisu zanimale.

ej, mene je miloseviceveom propagandom pred drugovima u osnovnoj i srednjoj trebalo biti sramota sto mi je otac hrvat a majka madjarica?
ej...sta sam ja dobijao od toga od srba u razredu?
no dobro, ja sam jos i dobro prosao kad pogledam koliko je mladih sirom stare juge ostavilo kosti po tamo nekim vukojebinama zbog toga sto su se politicari igrali kome su kakva krvna zrnca.
lepo su nas naucili, mrzite se svi sirom stare juge (a mi politicari cemo saradjivati i brojiti pare paleci narod).
pogledajte kako zive oni koji su na svim tim stranama bili na vlasti od 90ih?
zive ko bogovi.
a narod koji ih je slusao ( i dalje slusa) zivi ko stoka, bez obzira jer je ratovao na srpskoj ,albanskoj,hrvatskoj ili bosanskoj strani.

Mare

pre 5 godina

Auuu sto smoriste sa ovim Lukom. covek je odlican fudbaler ali nista spektakularno. covek nije napravio ni jednu asistenciju, nije dao nijedan gol, promasio penal. Da su ispali tu utakmicu bio bi najvise razocarenje prvenstva a sad kao niko kao on.
(lupa, 14. jul 2018 17:47)

Za vezistu Real Madrida kazes "nista posebno"? Zemljace ajde sto veze sa mozgom nemas, ali nemoj ostalima vredjati inteligenciju.

Mare

pre 5 godina

koja mitomanija, vukovi, vile, samo zmajevi fale
(nipon, 14. jul 2018 15:42)

Vukovi nisu mitska bica cisto da te obavestim. Ljudi stvarno vode ovce na ispasu i stvarno ih cuvaju od vukova. Nikakav mit, vec realnost.

pastir planina golija

pre 5 godina

Nema sile da ne uzme trofej. Eto videcete. Ovo je Boziji signal i slava mu je zagarantovana. Luka respekt i puna podrska...

Pepo

pre 5 godina

Što je pjesnik time htio reći?
Đokoviću također, jel to znači da su Hrvati upravo osvojili Wimbeldon, ili da je Štefanekova medalja naša?Možeš li nam objasniti kakve veze ima porijeklo njihovih majki sa činjenicom da su vrhunski sportaši i dobri ljudi.Molim te objasni.....

Toma

pre 5 godina

Bogami, ovo je skoro dovoljno da navijam za Hrvatsku... Nekako, kao da gledam našeg dečaka i da vidim muku svih nas sa ovih prostora, posebno planinaca... U svakom slučaju, veliko poštovanje za Luku i za njihov uspeh.

Pera Pisar

pre 5 godina

...sad je u Moskvi 9 sati i 17minut, doručak je pro[ao, sad ću ja prvo na pijac da kupim pasulj i te stvari, posle idem na Adu, vruće bre mnogo, treba da nađem mesto sa WI-FI konekcijom, pa na "Whats App"...i ono "vocap" da vidim šta je ovaj što je čuvao ovce doručkovao, pa ću vam javim, ali vi to nećete da objavite !!!

morski hr

pre 5 godina

Film daje odgovor za one koji se pitaju odkud tako omalenom igraču nevjerovatni pregled igre, sposobnost da kontrolom igre ekipu uvijek drži u "formaciji" i da je praktično neoboriv za protivničke igrače.
Odgovor je jednostavan: igrače tretira kao ovce držeći ih uvjek na oku i pazeći da su uvijek na okupu, a čvrstoća na nogama dobijena je skakanjem po vrletima Velebita. Nema bolje pionirske škole, vjerujte mi na riječ.
Iz krajeva sam odakle je i Luka, zrak koji je mješavina planinskog i mediteranskog je nešto zaista jedinstveno. Ljudi koji se tamo rode imaju iznadprosječne psiho-fizičke sposobnosti. U mom selu kad netko umre sa 85 godina, smatra se da je umro iznenada :).
Lipi pozdravi, gazi Noleeee!

Pera Pisar

pre 5 godina

Razumem ljude sa strane da im je nejasno otkud u reprezentaciji Hrvatske u prva sad 22 čak 4 igrača rođena u Zadru koji je u ex YU slovio za grad košarke, bio trećeligaš, a treću ligu igra i u HNL-u, sem Modrića,Subašića i Vrsaljka i treći golman reprezentacije i golman Dinama Dominik Livaković je iz Zadra, a lako ih je moglo biti i 5 da Dalić ,uopšte, nije zvao Kalinića u 23 već Ivana Santinija...stvar je prosta ,iako grad košarke, fudbal je bio No 1 sport i u Zadru i to ubedljivo, na tim utakmicama, da kažem na ulici, isppred škole, na igralištima isprd zgrada sve je to pucalo od talenata i znalo se ili će Zadru uleteti neka generacijakoja će se boriti za titulu u HNL-u ili će se desiti ovo da se ta generacija neće ni sastaviti, da će svi kao klinci otići u Dinamo za zaprepaštenje, uglavnom, a ne u Hajduk i napraviti ovo što su napravili, to treća liga, to je posledica nebrige, nestručnosti, nemanja infrastrukture ,ali talenat...svetski !!!

Komša

pre 5 godina

Razmišljam sad nešto,da li čuvati ovce ili nosti gajbice.
Možda je bolje ovo drugo jer onaj ko nosi gajbice kasnije šiša ovce .Sad ti budi pametan...

.

pre 5 godina

jel ja dovodim u pitanje njegov talenat i postenje? samo se pozivam na doticni tekst. nema on nista protiv srba al ni u ludilu ne bi rekao da mu je majka srpkinja. to necete cuti ni od jednog hrvata. to je nesto cega se oni stide.
(abraham, 14. jul 2018 22:05)

Ne sramimo se. U saboru od 151 zastupnika 51 su Srbi.

Saša

pre 5 godina

Ajde više ostavite dečka na miru sa tim pitanjima, šta vi želite da vam kaže zapravo? Rat pa rat?! Ovo je svetsko u fudbalu ljudi...

Aleksandar I

pre 5 godina

(Objašnjenje, 14. jul 2018 19:19) 

evo ja cu ti reci za Subasica.Upoznao sam jednog momka u Nemackoj kad su igrali Rusija i Hrvatska, rekao mi je da su iz istog sela, i da mu je otac Srbin....Mene je bas briga, pn decko brani za Hrv i to je to...

Bob Sent Kler

pre 5 godina

Zato je i sanja. Danas takav jedan u Srbiji ne može da sanja ni da trenira a ne kamoli da igra! Igraju samo oni koji imaju da plate od treninga do ulaska u prvi tim. A tu sreće ni fudbala ni trofeja nema!

Peca

pre 5 godina

Pre neki dan sam pogledao film o dečijim logorima u NDH. Ta deca su imala manje sreće od Luke. Preporučujem svima onima koji će navijati za Hrvatsku da ga, takođe, pogledaju.
Lično mislim da hrvatski fudbaleri zaslužuju svako poštovanje za svoju igru i zalaganje, ali navijanje za njih - nikad!

chevanton

pre 5 godina

Mir, 14. jul 2018 15:01)

Komentar pobjedio.

Inače, nije Mamić njega prepoznao. Luka je morao težim putem. Prvo posudba u Zrinjski gdje završava sezonu kao najbolji igrač BIH lige sa samo 18 godina, ali to nije bilo dovoljno nego ga po povratku u Dinamo oni ponovo šalju na posudbu u Inter iz Zaprešića. Gdje je uz Eduarda opet naravno najbolji igrač.

Mamićeva prva kvaliteta je da zna napraviti "dobar posao" u ovim našim balkanskim okolnostima. Što se tiće dubljeg razumijevanja nogometa i oka za talente, rano je shvatio da tu treba slušat druge. To mu je druga kvaliteta.