Petak, 22.06.2018.

22:31

Tadić: Ljut sam na sve, nismo se branili kao tim, nadtrčali su nas

Izvor: B92

Tadiæ: Ljut sam na sve, nismo se branili kao tim, nadtrèali su nas IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

215 Komentari

Sortiraj po:

drago

pre 5 godina

Pobijedili su vas zato sto su bolji.
Utakmica je bila skroz neizvjesna, pobjednicki gol je pao u '90-oj.
Kvalitetniji su tehnicki a i trkacki jer su nizi i laksi.
Srpski igraci im nisu nista pustili, trcsli su maksimalno ali vislji i tezi igraci su tromiji.
Kao potvrda toga je i da je srpski tim pretrcso 7 km vise.

Volim i ja vas

pre 5 godina

Jedina normalna izjava koju sam procitao posle utakmice.
Juče naš najbolji igrač.
Nazalost jedini sa tehnikom, kreativnošću i idejom koja pravi razliku.
Mitar se borio kao lav, Milenković dobar sa obzirom na neiskustvo,
Stojketu se nema šta zameriti, ostali mrka kapa.

Enriko KieZa

pre 5 godina

(AZagor, 23. jun 2018 01:44)

E sad se ja slazem sa tobom, pitanje na mestu.:)
Sistemska greska naseg sporta je sto uloga sportskog psihoterapeuta nije jedna od bitnijih u samoj pripremi i tokom velikih takmicenja. Ako strucni stab i igraci medjusobno ne pronadju mehanizam da se motivisu za utakmicu veka i valjano je pripreme pa sta Bog dragi da onda ni ne zasluzuju apsolutno prolaz dalje. Mislim sta da ti kazem..

Djordje NS

pre 5 godina

Ubedljivo naš najbolji igrač je Dušan Tadić. Svaki napad preko njega je obećavao a i gol je pao posle njegovog ubacivanja sa krila.

sasa jokic

pre 5 godina

Sve je ovo posledica nekopetentnog strucnog staba. Od psiholoske pripreme za mec, preko pozicioniranja, do taktike. Kada kazem psiholoske pripreme, mislim na cinjenicu da je par igraca prosto “sagorelo” i trpelo posledice preveliiog adrenalina, i to je glavni razlog za nedostatak snage, a ne kondicija.
Taktika; Ako damo gol povuci se i cuvaj rezultat, pa ako se ukaze prilika za drugi super.....tu igru igramo decenijama, i zato nikada nista znacajno nismo osvojili. Cuvena Miljaniceva “skola”. Tu je razlika izmedju kosarke, vaterpola, odbojke i fudbala.....skola i strucnjaci, u fudbalu kriminalci vode glavnu rec, i osnovni i jedini moto “kupi-prodaj”.

Daj bre

pre 5 godina

Veoma profesionalan intervju od najboljeg na terenu! Kapa dole za gentlemena! D'Oklahoma su svi ostali bili koncentrirani na shaqirijeve kopacke i to moraju da se zahvale midijima koje su nanele pritisak do te mere da smo imali utisak da se igra protiv OVK ! Da nije bilo toga i onog vaseg plejboja od trenera Srbija sa ovim igracima bi mogla ici daleko ! Mislim dans ste napravili gresku smenjivanjem Muslina !
Pozdrav iz Peci

perpetual

pre 5 godina

Селектора Муслина сменише одмах након што се квалификоваше на СП , овај позвао у екипу пензосе , па од кога очекујете да трчи . И Костарика је побеђена само због сретно изведеног слободњака . Утакмицу са Бразилом нећу ни гледати

Petar

pre 5 godina

Kako da igrači ginu, a znaju šta se radi u savezu, ko koga gura itd. To je nemoguće. Hrvati razbijaju Argentinu, a kod kuće hapse Mamića. Nas gazi ko stigne, a kod kuće se pita Kokeza, tj. onaj koji ga je postavio. Prema tome, prvo temelj kuće da se napravi, a to je savez, pa onda selektor i na kraju igrači. Ako je temelj loš i glavni majstor početnik kuća će biti kriva.

chicha

pre 5 godina

Ovaj momak je bio ubedljivo najbolji nas igrac u kvalifikavijama i sada je ubedljibo najbolji na prvenstvu. Da sam ja selektor on bi nosio kapitensku traku a rezerva bi mu bio Mitrovic koji se takodje bori kao lav i nema mu se sta zameriti. Protiv Brazila bi trebalo da sednu svi, da se pogledaju u oci, i da se dogovore kojih 11 je spremno da izgine na terenu i da se bori do poslednjeg sudijskog zvizduka. Protiv Brazila sva mesta u timu moraju biti popunjena borcima jer jedimo tako mozemo da se nadamo reprizi Montevidea...u suprotnom cemo doziveti debakl.

stefz

pre 5 godina

Kapa dole za Tadića. To su reči velikog igrača. Svi se osvrću na suđenje (i tu traže opravdanje), koje jeste bilo loše, ali igra je bila daleko gora. U nekim trenutcima previše teško za gledanje. Što bi Štulić rekao 'bez trunke ideje", a takođe i bez dovoljno zalaganja. Poraz uopšte ne čudi.

kuglica

pre 5 godina

Bravo, Tadicu! Svaka cast za prvih 15ak minuta. Posle tog su vas nadtrcali, ali opet nisu mogli do pobede bez nasih naivnosti. Nije kraj, imamo Brazil koji moramo da pobedimo ako hocemo dalje. Realno je da se "pobijemo" sa njima, pa ko je bolji i jaci nek ide u osminu finala. Nije Brazil bauk, moze da se igra sa njima, ali pre svega mozgom i zeljom.

Lika

pre 5 godina

Budi mo realni imali smo srece u kvalifikacijama ovo je ekstra za nas.Sajdzije su ozbiljna ekipa i Brazil nije trebalo da im uzme bod bili su bolji.

442

pre 5 godina

Koliko su sinoc nedostajali... Sulejmani Fejsa, pa i Basta...!

Utakmicu su Svajcarci dobili boljom duel igrom i sa vise trcanja.

Matic,Milivojevic,SMS nadigrani, plus Saciri za kojeg nismo imali rijesenja...

Kostic nije u formi i na njeg ne treba da racunamo. Rijesenje je na toj strani da igra Kolarov a iza njega da ostane Tosic, (pa mozda i Rodic). Radonjica uvesti ukoliko gubimo. Desno Rukavina, koji je odican trkac, Milinkovic i Ivanovic zajedno u sredini. Ivanovic prespor i preumoran za beka.

Ja bih umjesto Milivojevica stavio SMS-a sa Maticem, jer nam treba pobjeda. Ljajic da se pridruzi Mitru kao lazna 9tka. Time imamo 442, najbolje sto mozemo sastaviti.

VUK

pre 5 godina

Bravo Tadiću. Ne treba traka. On je lider. Matić stavi skupljena tri prsta na srce i posle šeta celu utakmicu. Luka i Sergej...nisu dovoljno trčali..to je to.

Dik

pre 5 godina

...ako budemo, ako bismo, uz ako sve je lako, a činjenice govore da mi igramo isti samo je pitanje protiv koga. Ako igramo protiv ozbiljnijeg protivnika naravno gubimo, protiv Brazila je nerealno pričati o pobedi...

zemunac

pre 5 godina

jednom recju ipak : partizan! menandzmen partizana kako je neko primetio od Karadzica preko Save Milosevica Bjekovica Kokeze Kežmana koji sastavlja i tim i postavlja nam trenera i za rezultat imamo to sto imamo. sve se nadalo naslutiti jos na pripremama a i na prvoj utakmici sa Kostarikom. Sve su slabosti prisustvovale vec na Kostarici a Krstajic ih je jos samo produbio. Bekovi matori centarhalh hrabar ludo hrabar ali spor i veziste Matic i SMS s p o r i, visoki i spori trckarali kao da nose dzak na ledjima. sve je to moralo u duboku odbranu sa dva brza kontaca kaao sto smo i dobili brazilce i finalu mladog sampionata. Svajcarsi nemaju prefinjene tehnicare za kratak precizan pas nego ove čobane trkače i ne bi mogli da se probiju i nesto urade . Samo Tadic i Milojevic ok Tosic svaka cast tako se gine za srpski dres bane i kolarov posteno ali nedovoljno a SMS ipak jos jako zelen i ne perspektivan u ulozi osnovnog igraca. Maticu je trebao odmor jos za ovo prvenstvo sto je Murinjo i primetio kad je komentarisao. Ljaic nedovoljno iskoriscen potisnut u stranu.

bravo

pre 5 godina

jedino je Tadic igrao ovu utakmicu, sam očigledno, i jedino je Tadic rekao istinu, posle pet minuta igre i naseg gola mi smo se, istorijski vec, povukli nazad i igrali odbranu. Da smo nastavili da igramo posle prvog gola kako smo igrali prvih pet minita, bilo bi 2/3:0 za nas sigurno... ali ne. Nedosudjeni penal, provokacije, sve je to istina, ali sve sad to na stranu... mi jednostavno nismo dobro igrali i kraj.
S druge strane Brazil nista posebno nije pokazao, ali nista... priliku imamo, ako pametno odigramo mozemo dalje, i sad o tome treba da razmisljamo, Svajcarska je prošlost, sami smo krivi, idemo dalje.

Boris

pre 5 godina

Sergej popularni SMS može posle ovog prvenstva da moli Boga da mu ne smanje platu i ne oteraju, menadžer će mu se obesiti od muke. Prevara veka Ivanović, Matić, Kolarov. Matić kao da fudbal zaigrao pre 15 dana, presmešan. Šaćiri ih je ponizio, spremniji momak sam nego pola naše ekipe zajedno. Selektor statira, glumi selektora. Pažnju zaslužuje jedino Mitrović, Ljajić, Tadić.

Miki

pre 5 godina

Postavka igre katastrofalna.Sve je bilo podredjeno Kolarov/Kostić.Kostić nije taj kalibar.Trebalo je sve kao i u prvoj utakmici na Tadića,koji je uostalom zaslužan za jedini naš gol.Bane se nije video i po meni je"zaslužan" za prvi gol Švajcaraca,jer umesto da se postavi ispred na loptu on se sklonio.Isto tako nas je i Vidić uništio na zadnjem svetskom u kome je učestvovao.Da li Krstajić zna šta je kondicioni trening?U igri sa Švajcarskom imali smo snage za 30 minuta.E zato smo u tih 30 minuta trebali da postignemo 3 gola,pa tek onda da se branimo.Ovako ništa.Rezime
Tadić je car,a sudija djubre nevidjeno,što se i moglo očekivati.

kevin kigen

pre 5 godina

@ enriko kieza Potpuno si u pravu za Brazil, ali treba pokušati sa mladjima koji mogu više da trče i da izdrže čitavu utakmicu. Tadiću svaka čast, jedini je odigrao dve utakmice srcem.

Johan

pre 5 godina

Svajcarska bila bolja.Zuti kartoni pravilno dosudjeni.Jedino nisam siguran za penal.Posteno bili su bolji ali nemora uvek bolji da pobedi

Dusan je Silni

pre 5 godina

Jos jedna legendarna igra za pamcenje u dresu Srbije. Tadic je izvrnuti Mesi- u klubu zaradjuje platu, posteno odradi, dok za Srbiju vazda gine.

Losmi

pre 5 godina

Zanimljivo mi je sto svi pisu da je Svajcarska vise pretrcala. Da su Matic i SMS bili losi. To zapravo nije tacno i lako se moze proveriti. Po distance covered SMS je drugi na turniru odmah iza Golovina, a mi na ovoj tekmi smo pretrcali 72 Milje, sto je samo za milju manje od Rusa protiv Saudijske Arabije koji trenutno drze prvo mesto po distance covered na jednoj utakmici (za Ruse je normalno posto igraju na svom podneblju i aklimatizovani su)
Nasi srednjaci i generalno ofanzivna linija je zrtva lose taktike koju je spremio nas "strucni tim". Toliko su nas provalili i setali sa njihovog desnog beka na njihovo levo krilo da su se nasi u tranziciji nenormalno trosili uz visok pressing ofanzivne linije nasi su bili izmoreni vec posle 30ak minuta prvog poluvremena, a pored toga su ostavljali ogroman prostor izmedju sredine i odbrane. Svaki njihov posed je bila ozbiljna opasnost po nas gol i verujem da ste svi to primetili. Ruku na srce momci su dosta pruzili ali takvu prazninu koju su losom taktikom ostavljali protivniku niko ne moze da pokrije. Na nasu nesrecu Svajcarci su tacno znali sta treba da rade i nisu odustajali od toga do samog kraja.

рајко

pre 5 godina

одмах сам проверио статистику и пише србија претрчала више мада ми није тако изгледало. наши нападачи су ми изгледали уморно. опет то ми нике јасно с обзиром да су професионалци. како дозволити тиму да наметне ритам? швајцарци су сигурно имали већи посед и више додавања. бољи тим од нас. са мало више среће и оваквог залагања биће бољих резултата и жребова. срећно против бразила...мислим да се немамо шта плашити већ само у напад!!!

toza

pre 5 godina

Ma odrali su nas, i zasluzeno pobedili. Samo budala sad moze da trazi izgovore i da se vadi.Zeznuli ste,sad se vadite protiv Nejmara i ostalih Brazilaca pa pokazite da li i koliko vredite.

drenica

pre 5 godina

"To me ne interesuje, trebalo je da sprečimo da ne dođe do toga. Ovo je bio ozbiljan fudbal, sa mnogo trčanja. Bez trčanja ne može da se pobedi"

On je u pravu...

poznavalac

pre 5 godina

Svaka cast Tadicu. Ali, po zvanicnoj FIFA statistici mi smo pretrcali 116 km a Švajcarci 112 km. Posed lopte SRB 42% a SUI 58%. Taj odnos je bio jos losiji cak 35:65 u korist SUI tima dok nisu izjednacili. Posle smo malo promenili u nasu korist. Razlog poraza je sto nisu bili hrabri i posle 1:0 nastavili da napadaju i daju jos jedan ili dva gola. Hrvati su odlican primer. Posle datog gola se nisu povukli nego su igrali tako da daju jos koji gol. I to im se vratilo. I protiv Kostarike kada smo dali gol mi smo se povukli i samo se branili. U savremenom fudbalu se mora trcati ali pametno i nikada ne odustati vec svi za jednog i jedan za sve.

Milan

pre 5 godina

Decko je dao dijagnozu a ko je trebalo da spremi igrace na 100% trcanja ako ne "strucnjak"selektor?
Realno,(protiv Brazila necu ni da gledam) jer dobijamo bez ikakvih problema 4, 5 komada,bice tuga..
Ivanovic je decko katastrofa to sam primetio,Sms nzn sta je igrao i nzn da li je imao 3 pasa na utakmici,samo su Tadic,Milivojevic zasluzili prelaznu ocenu,ostali su bili ka ta stro fa!

Za dve sedmice se ne sprema ekipa prijatelju.....kondiciono.Morali su doci spremni.

koki

pre 5 godina

A kada je lik u komentarima na tekst koji je sadrzao hvalospeve o nasim orlovima posle kostarike napisao da otprilike cuveni SMS samo kvari ikakvu igru na 10tci, da se protiv ozbiljnije ekipe u markaciji nece videti, da smo se povukli ko iran posle 1 0 i to protiv kostarike, da je krstajic nula, da je Ljajicevo jedino mesto ispred Matica, popi covek gomilu minusa. Jer bila totalna euforija kao sms eksplodirao (sta ste gledali dao covek dva pasa. Sada se na toj poziciji bukvalno nije video protiv iole ozbiljnije ekipe). eeej covek je otprilike da bude rezervaa milivojevicu. Po igrama na prvenstvu. Mi neke igrace nemamo ali nam je zato taktika, borbenost nula. Ali najnejasnijne mi je kako to svima nije jasno, sta ste ovekivali da cuveni SMS zabode sa 20 metara iako nije pipnuo loptu i onda bunkerica i top. Pa ovo je svetsko.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (etotako, 22. jun 2018 23:08)

Momak, bez SMS-a smo igrali bunkericu protiv Gruzije u sred Beograda pred 30.000 navijaca od prvog minuta na 0:0. Ovde smo mogli da damo 5 golova u prvom poluvremenu da je bilo malo vise koncentracije kod Tadica, Mitrovica i SMS-a. Izgubili smo tesno od 6. najbolje reprezentacije na svetu uz nevidjenu kradju sudije koji je ukrao bar 20 lopti, nije nam svirao penal i podelio kartone polovini reprezentacije.

kekec

pre 5 godina

Sergej odigrao kao da nikad u zivotu nije potrcao! Krstajic katastrofa, izmenama nas oslabio umesto da nas pojaca. Ali tako je to kad menadzeri koji se tale vode savez.

ivann

pre 5 godina

Realnost! Prirodna selekcija. Slabi otpadaju, jaki idu dalje.
Ne možeš amaterski među profesionalce. Selektor amater, njihov ozbiljan stručnjak.
Bane Ivanović, bivši igrač koji ne može da trči ( zato je i oteran iz Premijer lige ) a mora da igra desnog beka, jer tu najmanje smeta, a opet je bolji od preostalog desnog beka, Ruavine, koji uopšte ne igra u Viljarealu ali ga uporno zovu u reprezentaciju. Dajte bre nekog klinca od 20 godina na desnog beka, nek ore po toj desnoj strani,ako može da se nađe takav u Srbiji? Tošić koji igra u Kini postavlja amaterski ofsajd zamku, e zato i ide u Kinu da igra a ne ko Šaćiri koji je brži sa loptom od Karleuše bez lopte, koji igra u Premijer ligi.
Snage imamo za jedno poluvreme. Amateri ili profesionalni fudbaleri?
Sergej vredi 100 miliona ??? po novinarima našim, zaboravio da dođe na utakmicu!!!
Kad se sve ovo vidi i sabere, možda i nije tako loše bilo na ovom SP sa ovakvim okolnostima uz naravno neizbežan mentalitet, ako povedeš 1:0 kojim slušajem, daj loptu protivniku i igraj bunker!!!

XIII Apostol

pre 5 godina

Majstore pogledaj statistiku, vi ste vise trcali od njih. Ali su u svemu drugom oni bili po 2, 3 ,4 puta bolji od vas. Ako se od 6 minuta branis, a u kontru ides tako sto ti treba 10 minuta da je napravis onda definitivno moras da budes spreman da ces da izgubis. Ali nisi ti kriv, ima njih mmogo pre tebe koji treba da se pravdaju. Tebi samo nis pokazali statistiku, a na terenu ti nisi stigao time da se bavis, niti je trebalo. Igrali ste kako vam je receno i koliko ste mogli...a da se ne povredite, ipak sad ide primopredja klubova.

svemir

pre 5 godina

najzad neki normalan komentar. dosta vise o sudjenju i tome kako nas je neko pokrao. i da jeste i da nije, nije bitno. bitna je igra. sigurno nije izrezirano ili sta vec. sami smo napravili greske iz kojih smo primili golove, imali smo svoje sanse koje nismo iskoristili. oni su timski odigrali bolje i iskoristili svoje sanse za razliku od nas i to je to. sad nam preostaje da se vadimo protiv brazilaca sto i nije realno al bez pritiska pa sta bude. i ovo je uspeh pored svega realno. nemojte da se zavaravamo da imamo neki kvalitet za nesto vise. imali smo sansu ali je nismo iskoristili. to je sport.

Powerslave

pre 5 godina

Tadiću se nema šta zameriti. Da nije njega bilo ne bismo ni bili na SP. U toku meča se žalio nešto saigračima i selektoru. Sada i ova izjava, koja za divno čudo, ne svaljuje krivicu na sudije, kišu, visoku travu itd... nego na nas (tj. njih) same. Ta razlika u pristupu se i videla na samom terenu, dečko je bio za klasu iznad ostalih igrača u ekipi.
Tačno se videlo protiv Kostarike (mada jeste slabija od Švajcarske) da nam ne bi dali gol još punih 90 minuta, a protiv Švajcarske je samo bilo pitanje kad i koliko će nam dati.

Nadam se da će ovo dovesti do toga da se ekipa prodrma pa da se onda Brazil napadne svim silama, ionako nemamo šta da izgubimo, a ne do stvaranja negativne atmosfere.

iskreno

pre 5 godina

Ljudi sta vam je.Pa budimo realni.Nas mentalitet nam neda više da postugnemo.Mi nemamo golmana.Svaka lopta koja ide u okvir gola 90 posto je gol.Cela nacija se digla da izbaci Ljaica zato sto nepeva himnu.A on je trebao da bude čovek oko koga se igra vrti.Izmišljaju mu te ovo te ono.Kod svajcaraca su samo 3 coveka pevali himnu.

AZagor

pre 5 godina

Dusane...organizujte ti i Mitar svima na celu sa super-Mladenom gledanje utakmice Meksiko-Nemacka ili Hrvatska-Argentina pa da se malo edukuju. Mozda nadju recept za Brazil.

ja

pre 5 godina

Pa dokle vise sa tim kalkulacijama i cuvanjem 1-0 rezultata. Vec 20+ godina gledam kako reprezentacija cuva rezultat. koliko sam utakmica gledao da smo to radili da se samo razigramo kad ostanemo sa igracem manje ili kad primimo gol. Svatite vec jednom da ste kavlitetniji od svajcaraca ili kosta rike. Cega se toliko plasite. Danas ste mogli ceo dan da lupate centar suteve i Mitrovic bi pokupio bar jos jedan. Ali nazalost onoga od cega ste se cuvali kao I UVEK se desi.

Dok ozbiljno neizbavite taj mentalitet iz glave od nas nista, Nikad nece biti.

Zao mi reci ali ugledajte se u komsije. Daju gol Argentini I sta bude posle toga? Razbiju ih. Bez kalkulisanja.

Totti

pre 5 godina

"Ovo je bio ozbiljan fudbal, sa mnogo trčanja. Bez trčanja ne može da se pobedi" bravo jedina svetla tačka našeg tima večeras i pravo u centar

Predrag

pre 5 godina

Najvise su me rezocarali SMS i Matic. Mislim da cela ekipa ne moze da se oporavi do srede, a to znaci da ce nas Brazilci napuniti do vrha. I Brazil mora jednom da proradi. Nesreca je sto ce da proradi bas protiv nas. Danas smo imali sansu ali je nismo iskoristili. Gde je problem? Neka se time pozabave nasi fudbalski "strucnjaci". Ima ih i tamo i ovamo koliko hocete. Oni za to primaju debele pare.

DOSta

pre 5 godina

Dosta kukanja pojedinih nego hajde da nadtricte Brazil od prve do poslednje sekunde uz stalne sutrve na njihov gol a branite ceo teren pancir odbranom i eto vam da pobedite svakoga!

Vladimir

pre 5 godina

prijatelju i meni je zao, ali nista od 10tog minuta igre niste radili, pokazali ali bas nista...a onaj ocigledni penal bi nas mozda spasio, ali isto tako mozda i ne bi...

Das ist Kunst

pre 5 godina

Zašto ne bismo odigrali meč decenije i pobedili Brazil?", zaključio je Kolarov pitanjem. Dokle bre fudbaleru to loženje. Vi izgleda stvarno verujete u Acinih 10 miliona. Neću propustiti utakmicu sa Brazilom, zato što je cilj ove igre gol, a u utorak će ih biti mnogo u našoj mreži. Kramarić, Rebić, Mandžukić, Perišić, tako se dobijaju utakmice koje moraju da se dobiju. Mitrović, Prijović, Radonjić i nemaš četvrtog. Filip Kostić ni u ludilu.

Enriko KieZa

pre 5 godina

Apsolutno se slazem sa Tadicem. Po meni je Srbija igrala jako dobro prvo poluvreme i rodio se zicer za Tosica koji da je bio malo skoncetrisaniji i mirniji bi poslao "orlice" na hladjenje sa 2 gola razlike. To bi bio mat. Kasnije na perfektan centarsut Kolarova Mitrovic ne uklizava i ne resava utakmicu. Jednostavno u drugom poluvremenu sto je nedopustivo za mundijal Svajcarska je mnogo vise trcala i nadtrcala Srbiju. Ali ja se samo pitam cemu ovolika kuknjava sada?? Pa najvece bitke se dobijaju protiv najvecih sila, u ovom slucaju u fudbalu. Plus Brazil je daleko od neke nepobedive reprezentacije, cak na momente i smesni u ova dva meca. Zasto jednostavno ne spremati se spartanski za tu utakmicu, dati i vise od maksimuma i hrabro pokusati poslati Brazilce kuci. Ne vidim razlog da takav pristup ne bude, pa sta bude da bude. Verujmo u cuda i u veliku borbu i pobedu protiv ne tako mocnog Brazila kao sto svi misle.

Duleee

pre 5 godina

Bravo Tadicu. Posten, pre svega, prema sebi a onda i prema celoj ekipi. Nije kriv sudija sto su ih nadtrcali i sto nisu imali energije u drugom poluvremenu.

Milan

pre 5 godina

Tebi i Mitrovicu svaka cast. Izneli ste kvalifikacije i borili ste se danas kao lavovi. A onoj dvojici najskupljih neka je na cast, Matic i Sms su sramota naseg fudbala, treba ih izbaciti iz tima nakon ovoga. Sta nama vrede nijove sposobnosti koje samo dolaze do izrazaja kada igraju za pare.

dominus

pre 5 godina

I treba da budete ljuti na sebe. Neverovatno šta ste ispustili. Previše sporo igrate. Još i loše odrađena utakmica od strane Krstajića. Suđenje jeste nebitno, kao i naturalizovani Švajcarci. Da ste tražili drugi, pa i treći gol ne bi bili u situaciji komentarisanja suđenja. Ponavljam još jednom - ostaje Brazil, a oni nisu nepobedivi. Učite iz grešaka, imate dovoljno vremena do odlučujuće utakmice.

STEVO

pre 5 godina

U utakmci gdje se riješava opstanak na prvenstvu ti imaš hrabrosti Srbima da kažeš kako su te Albanci pretrčali i još ti zabiju dva gola. Ali dobro, mi Srbi ne bi bili to što jesmo da ne vjerujemo da ćete pobjediti Brazil.

Marko

pre 5 godina

Posteno receno. Ja sam komentarisao posle Kostarike da nam je postavka igre da bi Sergej igrao u napadu pogresna, Ljajic na krilu beskoristan, a braniti se posle 1:0 protiv velesile Kostarike predstavlja sramotu. Naravno tada su bili samo hvalospevi na racun reprezentacije i selektora, a meni minusi. Nazalost danas smo sve ponovili i izgleda prerano dali gol, posto je nemoguce braniti gol 90 minuta. Ono sto je cak i mene veceras iznenadilo jeste nedostatak zelje i energije. Ej, mozda si jednom u zivotu na svetskom prvenstvu? Ej, spremas se za prvenstvo i mozes da trcis 45 minuta? To je veliko razocarenje, vece nego rezultat jer mi nemamo kondiciju i volju. Bar se za trcanje mozemo i moramo spremiti!

Mare

pre 5 godina

Polako momci, nije resenje da se sada posvadjate. Borili ste se koliko ste mogli, naravno da uvek moze bolje ali tako je kako je. Bili su bolji i pobedili nas. Sada se smirite i pripremajte se za Brazil. Sada cete videti koliko ste jaki i od cega ste krojeni, sada treba atmosfera i drugarstvo da pobedi! Nista nije gotovo, iznenadite Brazil kao 2015.

ivana

pre 5 godina

50:50 je bilo. niko ovde nije bio bolji. moglo je na bilo koju stranu da ode. s obzirom da su oni 6 na svetu i da nisu izgubili 24 utakmice za redom, nemamo pravo da žalimo! leteci tošić je bio kratak za milimetar u prvom poluvremenu da da go glavom, a u drugom je krenuo u ofsajd zamku umesto nazad odmah da trči i opet za milimetar je bio kratak da izblokira go. umesto 2:1 eto 1:2.

pažljivo sa brazilcima, čuvati 0:0 dok se može i ako se dodje do 80og min, onda u napad (pošto oni psihički moraju tad da brane rezultat ;)

impeRAtor

pre 5 godina

U svakom slucaju igrali smo, dali gol na obe utakmice, imamo Matica i Sergeja koji su realno smesni igraci i to je to, sa posedom od 30% bolje ne moze.

klasika

pre 5 godina

Dok se vi zanimate fudbalom, vlast je otela nislijama aerodrom, a sutra je i gej parada u Beogradu...Samo se vi zaludjujte sportom i rijalitima..

djule

pre 5 godina

Videla se zelja kod Tadica! Odmah posle gola je bilo vidljivo da loše trčimo. Inna žalost u takvim situacijama vam treba selektor koji ume da reaguje.

Moravac85

pre 5 godina

Jedino je Tadic odigrao valjano obe utkamice!
I svaka mu cast!
Probijao je desnu stranu skoro svaki put, a ostali se ukopali i cekaju nesto...
Ako SMS vredi sto miliona, onda Tadic vredi bar pet puta vise...
Sramota da dve trecine utakmice vise od pola tima presedi na terenu... I ne vidim da Prijovica ostavlja na klupu, a pritom SMS ne radi nista na terenu...
Neiskustvo Krstajica se videlo, i osetilo...
Masu im ona dva albanskim orlom na terenu, a oni bre kao neke curice...
Sramota bre!

Ako smeš

pre 5 godina

Igrači nisu krivi, mi smo izgledali očajno u drugom poluvremenu. Bilo je samo pitanje kada ćemo primiti gol. Krstajić je najodgovorniji a od SMS ni jedne lopte. Kokezu momentalno odstraniti iz saveza, to bi trebao sam da uradi, jer ovakav debakl gospodin predsednik kao najodgovorniji treba sam da prizna. Tadiću tebi i reprezentaciji želim sve najbolje.

Stef

pre 5 godina

Sa ovim što je Tadić rekao se 100% slažem. Samo još da dodam da je po SofaScore (ili kako već) on najbolje ocenjen igrač u oba tima.
(Kiza, 22. jun 2018 23:16)

I to apsolutno zasluženo, odigrao je doktorski i ako neko ima pravo da bude nezadovoljan i da javno izrazi to nezadovoljstvo, onda je to on.

Ronin

pre 5 godina

Tadić je pravi dečko,najzaslužniji za plasman u Rusiju,ne znam sta im je bilo,vukli se po terenu kao babe,nije sramota izgubiti ali
onakav odnos prema dresu je katastrofa.

Srce na teren

pre 5 godina

Svi smo uz vas svim srcem ali ljudi jel shvatate da nemate snage za 90 minuta cela igra je stala u prvih 20 minuta i to je to posle se gledate nemate napadaca super sve dodjete pred go i onda se uplasite da sutnete, ma opali iz sve snage imate vodjstvo nedaj da predje nasu polovinu , dajete, 100% pobedu ste pretvorili u poraz .:(

nosferatu

pre 5 godina

Pa zato je dolazio nekoliko puta do Krstajica, da mu kaze sta ne valja u igri...jer ovaj to nije nogao da vidi, jer o fudbalu nista ne zna! Al' eto, takvi se vise cene od ljudi koji su 50 godina u fudbalu i bar 30 godina treneri

svasta

pre 5 godina

vanovic je decko katastrofa to sam primetio,Sms nzn sta je igrao i nzn da li je imao 3 pasa na utakmici,samo su Tadic,Milivojevic zasluzili prelaznu ocenu,ostali su bili ka ta stro fa!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (100, 22. jun 2018 23:05

Mitrovic nije zasluzio prelaznu ocenu!? Svasta. Pa na njemu su uvek bila dvojica, nosio ih na ledjima... a to sto drugi nisu mogli da iskoriste taj visak, to je druga prica

Igrase90min

pre 5 godina

1) Zašto smo se povukli i branili posle datog gola? 2)Zašto ekipa ima snage za 20 min,jel to normalno za coveka kome je to profesija?ili je to deo taktike??? 3) zašto se preskače sredina terena? 4) Gde je Sergej 90 min? Kad odgovorimo na ova pitanja onda možemo da razapinjemo sudiju,i da,bio je penal.

avav

pre 5 godina

pravo u centar. Strine i babe okupljene na jednom mestu, metiljavo i nikako. Kao odeljenje gerijatrije ili rekovalescenti. Slinavac i sap da su prelezali,prosle nedelje ili male boginje, vecu snagu i psiholosku spremnost bi imali. Timski katastrofalno, amaterski i neprihvatljivo. Bane 10kg viska, Karleusa isto, Tadic snagu izgubio u 32.minutu, Srgej loptu primio nije, Mitrovic vrsio presing sam na zadnju liniju kao muva bez glave (iskreno srcem), Matic davi loptu, zbog loseg kretanja, istali se nisu videli. Taktika odbrane zonska???? Kao u kosarci i fudbalskoj reprezentaciji SFRJ 80ih. Filizofija prevazidjena. Struka nepostojeca. Jeftino i naivno. Znam da su hteli, ali ne znaju kako!

Marko

pre 5 godina

Mnogo volim ovog coveka, nismo imali ovakvog igraca dugo dugo. Izjava kao i igra, samo bitne stvari i pravo u centar. Po svemu generacija sa Novog Zelanda tek za 4 godine treba da napravi rezultat ali me brinu dve stvari. Kako sa uvek ocajnim trcanjem i kako bez ovog cara? Zato Bane, Dusane, Maticu, Kolarov, ostali: protiv Brazila hrabro i muski svih 90 minuta, pa opet u 1/8 finala, pa opet u 1/4 finalu i tako redom.

baron

pre 5 godina

Sta ocekivati od tima u kome zadnju liniju cine Kolarov, Tosic, Ivanovic. Lopta mili od jednog do drugog, a tu je i spori Matic. Ne ide, mnogo sporo. Bane ne moze jednu loptu da centrira dobro, a igra beka. Sredine nema, nikada je nije ni bilo, napad tanak.
Igramo na skok, prekide i slobodnjake jos od S.Mihailovica. To je zastarela igra sa kojom nema sta da trazimo protiv ekipa koje dobro trce. Svajcarci nisu nesto bolji, ali trce vise. Njihov golman trci vise od Mitrovica.

Najgori od svih je onaj skretnicar na golu, koji jedino moze da odbrani nesto kada izleti na igraca, po koji penal i to je sve. Svaki sut sa 20m, slobodnjak je polugol. Na centarsut ne izlece, ne hvata loptu jer ne zna. Svaku loptu koja mu dodje u ruke ljubi, sto malo cudno izgleda, znaci, rupa na golu, odbrana mlitava i spora, napad slab, sredina tanka.
Moze se pobediti Kostarika, i to je to. Imali smo lepu sansu, na prvenstvu koje je izjednaceno, gde osim Spanije(koja jos ne igra kako zna)nema kvalitetnih reprezentacija, tj. favorita, jer je Nemacka u katastrofalnoj formi, a Brazil smesan.

Ivan

pre 5 godina

Miki @

Interesuje te zasto Tosic nije Rušio Sacirija? Pa da bi nekog srusio moras prvo da ga stignes! Jel sada kapiras? To sto je Saciri sa loptom brzi od Tosica bez lopte je jer saciri igrao u najjacoj Engleskoj premijer ligi ozbiljan fudbal a Tosic jw iz turske lige otisao u kinesku ligu gde idu penzosi na kraju karijere da se zezaju i uzmu jos neku paru pred kraj karijere.

srboljub

pre 5 godina

problem su menadzeri pa zar u ovoj ekipi nije bilo mesta za jovicica i krsticica koji su pojeli keln arsenal cska na sredini e moji menadzeri.

Kiza

pre 5 godina

Sa ovim što je Tadić rekao se 100% slažem. Samo još da dodam da je po SofaScore (ili kako već) on najbolje ocenjen igrač u oba tima.

100

pre 5 godina

Decko je dao dijagnozu a ko je trebalo da spremi igrace na 100% trcanja ako ne "strucnjak"selektor?
Realno,(protiv Brazila necu ni da gledam) jer dobijamo bez ikakvih problema 4, 5 komada,bice tuga..
Ivanovic je decko katastrofa to sam primetio,Sms nzn sta je igrao i nzn da li je imao 3 pasa na utakmici,samo su Tadic,Milivojevic zasluzili prelaznu ocenu,ostali su bili ka ta stro fa!

milke

pre 5 godina

Ovo je tacno, i ovo je hronicna bolest ove ekipe...trcanje i botbenost, vecina igraca se seta po terenu, ne u bukvalnom smislu, ali toliko malo trce da se to moze nazvati setnjom. Videli smo svajcarce kako ,grizu i koliko trce. To je njihova ogromna prednost.

del boj

pre 5 godina

Majstore, tebi i Mitru niko nista ne zamera, bili ste odlicni svih 90 minuta i jedini pokazali zelju. Ali ostali? Matic, SMS, Kostic,Ivanovic, Karleusa.., sramno. Kao da su jedva docekali golove Sacirija i Dzake.

NebaCar

pre 5 godina

Treba znati racionalno trositi energiju, pametno trcati, to smo dobro radili samo prvo pol, a svajcarci albanci celu utakmicu, to je presudilo da primimo golove, pali smo u drugom, previse su imali loptu, ali to je do nas, kao sto Tadic kaze, nadtrcali su nas, kao juce Hrvati Argentinu

prelom

pre 5 godina

Pa trčali su kao da imaju motore u odnosu na naše. Mnogo sam razočaran, toliko slabo pripremljeno.
Malo snage, malo zustrine, manimo se sudija. Dali smo im da daju 3 puta više pasova.

Robi

pre 5 godina

Svi za sudiju da je kriv, a niko ne spominje Matica da je trebao da dobije crveni karton zbog povlacenja a vec je imao zuti, znaci to se ne gleda, jel tako...

i jedno i drugo

pre 5 godina

Čekaj bre Tadiću, kako nije suđenje razlog poraza kad mediji trube već satima da nas je sudija uništio?! Valjda novinari znaju bolje od vas koji ste bili na terenu!
Šalu na stranu, momci su vrlo realni, znaju vrlo dobro razloge poraza. Kamo sreće da su nam i novinari takvi.
(Rale, 22. jun 2018 22:59) #

Uticali su i sudija i igraci. A ovaj covek, kao pravi profesionalac, pre svega govori o nasim greskama... jer da smo igrali bolje ne bih nas ni ocajni i pristrasni sudija mogao izbaciti. Ali je isto tako cinjenica da bismo i sa ovakvom igrom pobedili da je sviran penal na Mitrovicu.

etotako

pre 5 godina

A kada je lik u komentarima na tekst koji je sadrzao hvalospeve o nasim orlovima posle kostarike napisao da otprilike cuveni SMS samo kvari ikakvu igru na 10tci, da se protiv ozbiljnije ekipe u markaciji nece videti, da smo se povukli ko iran posle 1 0 i to protiv kostarike, da je krstajic nula, da je Ljajicevo jedino mesto ispred Matica, popi covek gomilu minusa. Jer bila totalna euforija kao sms eksplodirao (sta ste gledali dao covek dva pasa. Sada se na toj poziciji bukvalno nije video protiv iole ozbiljnije ekipe). eeej covek je otprilike da bude rezervaa milivojevicu. Po igrama na prvenstvu. Mi neke igrace nemamo ali nam je zato taktika, borbenost nula. Ali najnejasnijne mi je kako to svima nije jasno, sta ste ovekivali da cuveni SMS zabode sa 20 metara iako nije pipnuo loptu i onda bunkerica i top. Pa ovo je svetsko.

Petar

pre 5 godina

Једина права изјава. Докле да се васимо на судије? Свака теби част Тадићу,теби и Митру,остали,не враћајте се у Србију. Такво незалагање није вредно дреса и грба који носите. Доживотно забранити играње у репрезентацији,играјте за Манчестер,тамо сте најбољи...
(Ratar, 22. jun 2018 22:57)

Pored njih dvojice ja bih izdvoio jos jednog momka Nikolu Milenkovica.

Rolje78

pre 5 godina

Svaka čast Duća! Komentar utakmice kao i da sam ja dao komentar. Protiv Brazila hrabro (ne kao večeras kukavički), pa kako god završi.

Mladen Mladenović

pre 5 godina

Nadtrčali su vas?! Pa oni su vam pokazali, kako se igra fudbal i kako se bori za reprezentaciju?! Zaslužujete samo težak prezir i zabranu prilaska srpskom fudbalu?! Napisao sam u nekom svom prethodnom komentaru da je mržnja ovih 5-6 Albanaca daleko veća od ljubavi koju ceo srpski tim ima prema Srbiji. Ipak, ostale su vam lepe frizure, koje se nisu čak ni "okvasile"?! Brzo ćete preboleti poraz Srbije, poput pravih palanačkih polupismenih skorojevića jer, već sada, razmišljate sledećom logikom: "Ma vratiću se ja sutradan u SVOJ tim, baš me briga za Srbiju"?! Šteta je što se ovaj narod zanosi više fudbalom, koji je u Srbiji u fazi pokojnika, i fudbalerima koji to nisu, jer sam imao utisak da većina njih na terenu ima po dve leve noge.

TinT

pre 5 godina

Tadic i Mirtrovic jedini pokazali zelju i srcanost na utakmici, njima se nista ne moze zameriti.Da nije njih dojice pitanje je da li bi i kvalifikacije prosli.Ostali, sramota, pogotovu Sergej, Matic i Ivanovic, katasrrofa su odigrali.

roki

pre 5 godina

Dok god budemo razmisljali kako treba samo da se branimo mozemo da zaboravimo na prolaz dalje od grupne faze ni italijani koji su poznati po katanadju vise to ne igraju, trci sutiraj pravi sanse daj gol napadaj nije sramota izgubiti ali dati gol u 5 minutu i braniti se 85’ minuta to je cist idiotizam koji mi uspesno gajimo 20 godina...

st

pre 5 godina

Dok smo imali snage 40-50min igrali smo dobro. Medjutim ekipa nije kodiciono spremna i izgubili smo jer nije bili snage. Mi ne mozemo da igramo presing niti da pritiskamo igraca sa loptom. Steta, jer ovo je skup talentovanih momaka. Srecno protiv Brazila!

mracni_vitez

pre 5 godina

Dzaba sto ste svesni da je problem u timu, kada ste dozvolili da vam dva igraca albanskog porekla daju golove. Zelja za igrom 0 bodova!

ovo-ono

pre 5 godina

sve sami jeftini izgovori,gledali smo,svica je samo desetak minuta nakon primljenog gola vec dominirala svojom igrom i to je gorka istina,ostalo macku o rep

optimus prime

pre 5 godina

Da se časno oprostite protiv Brazila. Nemamo gotovo nikakve šanse za prolaz, sa ovakvom igrom bojim se da će Brazil dati pet, šest komada Stojkoviću. I da izgubite, dajte sve od sebe i niko ništa onda nema da zameri. Podrška Srbiji do kraja.

Sasa

pre 5 godina

Ja ne pamtim da sam ovoliko emotivno slomljen bio,ubili me u pojam. Nije problem što smo izgubili već kako!! Aman bre ljudi možete da se trudite,ginete a ne kao da se vucete 40 min na terenu kao da ste juče počeli da igrate.
Srećno protiv Brazila!!

Vladimir

pre 5 godina

Bravo za krajnje realno sagledavanje situacije. Kamo sreće da su i ostali tako razmišljali. Verovatno bi sada imali 6 bodova, ovako...

DJ

pre 5 godina

Krivo mi je sto smo ostali, ne bez snage, nego bez energije...
a to je zbog prevelike zelje, adrenalin cini da se zelja nekad pretvori u srljanje, a to kida energiju.
kazu Sergej los? pa ok, jeste... ali su i oni spremili taktiku za njega, ali opet, prijem pa kasnjenje sa dodavanjem, unapred retko kad isao pas...

Dejan

pre 5 godina

Svaka cast Tadicu na priznanju da sudija nije odgovoran za poraz. Jeste bila greska sudije ali da jednom nas igrac razbije mitomaniju da je za svaku nasu bruku kriv lik sa pistaljkom.

ls

pre 5 godina

Vas problem je sto se vecito branite!!!!!! Napadajte jednom celu utakmicu majku joj j... i utakmici i svemu!!!! I Island je dosao da se brani, jednom im proslo, ali vise nece, kad vi mislite to skontati?

Miki

pre 5 godina

Strasno me zanima reakcija igraca i trenera na potez tosica na kraju. Zasto nije rusio shaqirija? Iz sebičnosti ili manjka inteligencije?
Sramotna reakcija

Predo

pre 5 godina

"Golove za Švajcarsku postigli su Granit Džaka i Džerdan Šaćiri, koji su ih proslavili simulirajući rukama albanskog "orla".

"To me ne interesuje, trebalo je da sprečimo da ne dođe do toga. Ovo je bio ozbiljan fudbal, sa mnogo trčanja. Bez trčanja ne može da se pobedi".

Tadić nije želeo da komentariše suđenje, iako je tim na čelu sa Feliksom Brihom značajno oštetio naš tim.

"To nije razlog našeg poraza danas", istakao je Tadić."

Bravo Tadić. Kakvo suđenje i kakvi Albanci. Videlo se da gol visi u vazduhu. Selektor je trebao predvideti razvoj događaja i nešto promeniti, kao što je promenio Petković. A verujem da imamo bolej rezerve od njihovih "stranaca".

Jaran

pre 5 godina

Mitrovic i Tadic JEDINI za prolaznu ocenu. Stojkovic i Milenkovic bi mogli isto, ali rezultat nazalost nije na njihovoj strani (iako su bili jako dobri).

Nebitno sad, moramo da odigramo kao nikada u istoriji sto nismo. Bukvalno moramo da odigramo tako sjajno da cemo izgledati kao da smo zapravo favoriti za osvajanje. Ne mozemo drugacije da prodjemo, mozda da povredimo Kutinja na startu???

mare

pre 5 godina

Tačno se vidi naš luzerski mentalitet. Posle prvog gola smo trebali još jače da napadnemo kad su bili u šoku. Ali ne, mi se povlačimo u neki bunker i prepuštamo njima da igraju.

Rale

pre 5 godina

Čekaj bre Tadiću, kako nije suđenje razlog poraza kad mediji trube već satima da nas je sudija uništio?! Valjda novinari znaju bolje od vas koji ste bili na terenu!
Šalu na stranu, momci su vrlo realni, znaju vrlo dobro razloge poraza. Kamo sreće da su nam i novinari takvi.

Reality

pre 5 godina

Tadic sve objasnio. Neiskusno smo odigrali. Svetsko smo zavrsili ali ova reprezentacija ima potencijala za evropsko. Ako se kostur ekipe zadrzi i dovede se ozbiljan iskusan trener

Jack Sparrow

pre 5 godina

Svaka cast na komantaru momak!!!
Lako je kritikovati posle poraza a slaviti pobedu budite ljudi i vi navijaci i pruzite podrsku pa kako bude bice,najlakse je kritikovati i praviti se znalac.

room 1408

pre 5 godina

Svaka tebi čast Tadiću.Jedino ti i Mitrovic imate prolaznu ocenu.Ne zbog gola i asistencije već na osnovu celog dosadašnjeg turnira.Ocigledno da su menadžeri najbolje posavetovali svoje igrače da se ne “lome”puno,..Duge su klubske sezone,a može da se stigne i na letovanje.Ko bi se cimao za neku tamo Srbiju i taj uopste narod,..

Ratar

pre 5 godina

Једина права изјава. Докле да се васимо на судије? Свака теби част Тадићу,теби и Митру,остали,не враћајте се у Србију. Такво незалагање није вредно дреса и грба који носите. Доживотно забранити играње у репрезентацији,играјте за Манчестер,тамо сте најбољи...

allegretto

pre 5 godina

Zrelo i pametno govori Tadić... Momci, trči se dok sudija ne odsvira kraj!
Znam da se mnogi neće složiti, ali ja i dalje verujem da možemo dalje.
Ne jednom smo bili najbolji kad je bilo najpotrebnije!

Predo

pre 5 godina

"Golove za Švajcarsku postigli su Granit Džaka i Džerdan Šaćiri, koji su ih proslavili simulirajući rukama albanskog "orla".

"To me ne interesuje, trebalo je da sprečimo da ne dođe do toga. Ovo je bio ozbiljan fudbal, sa mnogo trčanja. Bez trčanja ne može da se pobedi".

Tadić nije želeo da komentariše suđenje, iako je tim na čelu sa Feliksom Brihom značajno oštetio naš tim.

"To nije razlog našeg poraza danas", istakao je Tadić."

Bravo Tadić. Kakvo suđenje i kakvi Albanci. Videlo se da gol visi u vazduhu. Selektor je trebao predvideti razvoj događaja i nešto promeniti, kao što je promenio Petković. A verujem da imamo bolej rezerve od njihovih "stranaca".

Kiza

pre 5 godina

Sa ovim što je Tadić rekao se 100% slažem. Samo još da dodam da je po SofaScore (ili kako već) on najbolje ocenjen igrač u oba tima.

TinT

pre 5 godina

Tadic i Mirtrovic jedini pokazali zelju i srcanost na utakmici, njima se nista ne moze zameriti.Da nije njih dojice pitanje je da li bi i kvalifikacije prosli.Ostali, sramota, pogotovu Sergej, Matic i Ivanovic, katasrrofa su odigrali.

Igrase90min

pre 5 godina

1) Zašto smo se povukli i branili posle datog gola? 2)Zašto ekipa ima snage za 20 min,jel to normalno za coveka kome je to profesija?ili je to deo taktike??? 3) zašto se preskače sredina terena? 4) Gde je Sergej 90 min? Kad odgovorimo na ova pitanja onda možemo da razapinjemo sudiju,i da,bio je penal.

st

pre 5 godina

Dok smo imali snage 40-50min igrali smo dobro. Medjutim ekipa nije kodiciono spremna i izgubili smo jer nije bili snage. Mi ne mozemo da igramo presing niti da pritiskamo igraca sa loptom. Steta, jer ovo je skup talentovanih momaka. Srecno protiv Brazila!

room 1408

pre 5 godina

Svaka tebi čast Tadiću.Jedino ti i Mitrovic imate prolaznu ocenu.Ne zbog gola i asistencije već na osnovu celog dosadašnjeg turnira.Ocigledno da su menadžeri najbolje posavetovali svoje igrače da se ne “lome”puno,..Duge su klubske sezone,a može da se stigne i na letovanje.Ko bi se cimao za neku tamo Srbiju i taj uopste narod,..

Sasa

pre 5 godina

Ja ne pamtim da sam ovoliko emotivno slomljen bio,ubili me u pojam. Nije problem što smo izgubili već kako!! Aman bre ljudi možete da se trudite,ginete a ne kao da se vucete 40 min na terenu kao da ste juče počeli da igrate.
Srećno protiv Brazila!!

mare

pre 5 godina

Tačno se vidi naš luzerski mentalitet. Posle prvog gola smo trebali još jače da napadnemo kad su bili u šoku. Ali ne, mi se povlačimo u neki bunker i prepuštamo njima da igraju.

Rolje78

pre 5 godina

Svaka čast Duća! Komentar utakmice kao i da sam ja dao komentar. Protiv Brazila hrabro (ne kao večeras kukavički), pa kako god završi.

Dejan

pre 5 godina

Svaka cast Tadicu na priznanju da sudija nije odgovoran za poraz. Jeste bila greska sudije ali da jednom nas igrac razbije mitomaniju da je za svaku nasu bruku kriv lik sa pistaljkom.

nosferatu

pre 5 godina

Pa zato je dolazio nekoliko puta do Krstajica, da mu kaze sta ne valja u igri...jer ovaj to nije nogao da vidi, jer o fudbalu nista ne zna! Al' eto, takvi se vise cene od ljudi koji su 50 godina u fudbalu i bar 30 godina treneri

Marko

pre 5 godina

Posteno receno. Ja sam komentarisao posle Kostarike da nam je postavka igre da bi Sergej igrao u napadu pogresna, Ljajic na krilu beskoristan, a braniti se posle 1:0 protiv velesile Kostarike predstavlja sramotu. Naravno tada su bili samo hvalospevi na racun reprezentacije i selektora, a meni minusi. Nazalost danas smo sve ponovili i izgleda prerano dali gol, posto je nemoguce braniti gol 90 minuta. Ono sto je cak i mene veceras iznenadilo jeste nedostatak zelje i energije. Ej, mozda si jednom u zivotu na svetskom prvenstvu? Ej, spremas se za prvenstvo i mozes da trcis 45 minuta? To je veliko razocarenje, vece nego rezultat jer mi nemamo kondiciju i volju. Bar se za trcanje mozemo i moramo spremiti!

roki

pre 5 godina

Dok god budemo razmisljali kako treba samo da se branimo mozemo da zaboravimo na prolaz dalje od grupne faze ni italijani koji su poznati po katanadju vise to ne igraju, trci sutiraj pravi sanse daj gol napadaj nije sramota izgubiti ali dati gol u 5 minutu i braniti se 85’ minuta to je cist idiotizam koji mi uspesno gajimo 20 godina...

ovo-ono

pre 5 godina

sve sami jeftini izgovori,gledali smo,svica je samo desetak minuta nakon primljenog gola vec dominirala svojom igrom i to je gorka istina,ostalo macku o rep

Moravac85

pre 5 godina

Jedino je Tadic odigrao valjano obe utkamice!
I svaka mu cast!
Probijao je desnu stranu skoro svaki put, a ostali se ukopali i cekaju nesto...
Ako SMS vredi sto miliona, onda Tadic vredi bar pet puta vise...
Sramota da dve trecine utakmice vise od pola tima presedi na terenu... I ne vidim da Prijovica ostavlja na klupu, a pritom SMS ne radi nista na terenu...
Neiskustvo Krstajica se videlo, i osetilo...
Masu im ona dva albanskim orlom na terenu, a oni bre kao neke curice...
Sramota bre!

etotako

pre 5 godina

A kada je lik u komentarima na tekst koji je sadrzao hvalospeve o nasim orlovima posle kostarike napisao da otprilike cuveni SMS samo kvari ikakvu igru na 10tci, da se protiv ozbiljnije ekipe u markaciji nece videti, da smo se povukli ko iran posle 1 0 i to protiv kostarike, da je krstajic nula, da je Ljajicevo jedino mesto ispred Matica, popi covek gomilu minusa. Jer bila totalna euforija kao sms eksplodirao (sta ste gledali dao covek dva pasa. Sada se na toj poziciji bukvalno nije video protiv iole ozbiljnije ekipe). eeej covek je otprilike da bude rezervaa milivojevicu. Po igrama na prvenstvu. Mi neke igrace nemamo ali nam je zato taktika, borbenost nula. Ali najnejasnijne mi je kako to svima nije jasno, sta ste ovekivali da cuveni SMS zabode sa 20 metara iako nije pipnuo loptu i onda bunkerica i top. Pa ovo je svetsko.

milke

pre 5 godina

Ovo je tacno, i ovo je hronicna bolest ove ekipe...trcanje i botbenost, vecina igraca se seta po terenu, ne u bukvalnom smislu, ali toliko malo trce da se to moze nazvati setnjom. Videli smo svajcarce kako ,grizu i koliko trce. To je njihova ogromna prednost.

Marko

pre 5 godina

Mnogo volim ovog coveka, nismo imali ovakvog igraca dugo dugo. Izjava kao i igra, samo bitne stvari i pravo u centar. Po svemu generacija sa Novog Zelanda tek za 4 godine treba da napravi rezultat ali me brinu dve stvari. Kako sa uvek ocajnim trcanjem i kako bez ovog cara? Zato Bane, Dusane, Maticu, Kolarov, ostali: protiv Brazila hrabro i muski svih 90 minuta, pa opet u 1/8 finala, pa opet u 1/4 finalu i tako redom.

Mladen Mladenović

pre 5 godina

Nadtrčali su vas?! Pa oni su vam pokazali, kako se igra fudbal i kako se bori za reprezentaciju?! Zaslužujete samo težak prezir i zabranu prilaska srpskom fudbalu?! Napisao sam u nekom svom prethodnom komentaru da je mržnja ovih 5-6 Albanaca daleko veća od ljubavi koju ceo srpski tim ima prema Srbiji. Ipak, ostale su vam lepe frizure, koje se nisu čak ni "okvasile"?! Brzo ćete preboleti poraz Srbije, poput pravih palanačkih polupismenih skorojevića jer, već sada, razmišljate sledećom logikom: "Ma vratiću se ja sutradan u SVOJ tim, baš me briga za Srbiju"?! Šteta je što se ovaj narod zanosi više fudbalom, koji je u Srbiji u fazi pokojnika, i fudbalerima koji to nisu, jer sam imao utisak da većina njih na terenu ima po dve leve noge.

Rale

pre 5 godina

Čekaj bre Tadiću, kako nije suđenje razlog poraza kad mediji trube već satima da nas je sudija uništio?! Valjda novinari znaju bolje od vas koji ste bili na terenu!
Šalu na stranu, momci su vrlo realni, znaju vrlo dobro razloge poraza. Kamo sreće da su nam i novinari takvi.

dominus

pre 5 godina

I treba da budete ljuti na sebe. Neverovatno šta ste ispustili. Previše sporo igrate. Još i loše odrađena utakmica od strane Krstajića. Suđenje jeste nebitno, kao i naturalizovani Švajcarci. Da ste tražili drugi, pa i treći gol ne bi bili u situaciji komentarisanja suđenja. Ponavljam još jednom - ostaje Brazil, a oni nisu nepobedivi. Učite iz grešaka, imate dovoljno vremena do odlučujuće utakmice.

DJ

pre 5 godina

Krivo mi je sto smo ostali, ne bez snage, nego bez energije...
a to je zbog prevelike zelje, adrenalin cini da se zelja nekad pretvori u srljanje, a to kida energiju.
kazu Sergej los? pa ok, jeste... ali su i oni spremili taktiku za njega, ali opet, prijem pa kasnjenje sa dodavanjem, unapred retko kad isao pas...

klasika

pre 5 godina

Dok se vi zanimate fudbalom, vlast je otela nislijama aerodrom, a sutra je i gej parada u Beogradu...Samo se vi zaludjujte sportom i rijalitima..

Ako smeš

pre 5 godina

Igrači nisu krivi, mi smo izgledali očajno u drugom poluvremenu. Bilo je samo pitanje kada ćemo primiti gol. Krstajić je najodgovorniji a od SMS ni jedne lopte. Kokezu momentalno odstraniti iz saveza, to bi trebao sam da uradi, jer ovakav debakl gospodin predsednik kao najodgovorniji treba sam da prizna. Tadiću tebi i reprezentaciji želim sve najbolje.

svasta

pre 5 godina

vanovic je decko katastrofa to sam primetio,Sms nzn sta je igrao i nzn da li je imao 3 pasa na utakmici,samo su Tadic,Milivojevic zasluzili prelaznu ocenu,ostali su bili ka ta stro fa!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (100, 22. jun 2018 23:05

Mitrovic nije zasluzio prelaznu ocenu!? Svasta. Pa na njemu su uvek bila dvojica, nosio ih na ledjima... a to sto drugi nisu mogli da iskoriste taj visak, to je druga prica

Duleee

pre 5 godina

Bravo Tadicu. Posten, pre svega, prema sebi a onda i prema celoj ekipi. Nije kriv sudija sto su ih nadtrcali i sto nisu imali energije u drugom poluvremenu.

impeRAtor

pre 5 godina

U svakom slucaju igrali smo, dali gol na obe utakmice, imamo Matica i Sergeja koji su realno smesni igraci i to je to, sa posedom od 30% bolje ne moze.

ls

pre 5 godina

Vas problem je sto se vecito branite!!!!!! Napadajte jednom celu utakmicu majku joj j... i utakmici i svemu!!!! I Island je dosao da se brani, jednom im proslo, ali vise nece, kad vi mislite to skontati?

Reality

pre 5 godina

Tadic sve objasnio. Neiskusno smo odigrali. Svetsko smo zavrsili ali ova reprezentacija ima potencijala za evropsko. Ako se kostur ekipe zadrzi i dovede se ozbiljan iskusan trener

Stef

pre 5 godina

Sa ovim što je Tadić rekao se 100% slažem. Samo još da dodam da je po SofaScore (ili kako već) on najbolje ocenjen igrač u oba tima.
(Kiza, 22. jun 2018 23:16)

I to apsolutno zasluženo, odigrao je doktorski i ako neko ima pravo da bude nezadovoljan i da javno izrazi to nezadovoljstvo, onda je to on.

avav

pre 5 godina

pravo u centar. Strine i babe okupljene na jednom mestu, metiljavo i nikako. Kao odeljenje gerijatrije ili rekovalescenti. Slinavac i sap da su prelezali,prosle nedelje ili male boginje, vecu snagu i psiholosku spremnost bi imali. Timski katastrofalno, amaterski i neprihvatljivo. Bane 10kg viska, Karleusa isto, Tadic snagu izgubio u 32.minutu, Srgej loptu primio nije, Mitrovic vrsio presing sam na zadnju liniju kao muva bez glave (iskreno srcem), Matic davi loptu, zbog loseg kretanja, istali se nisu videli. Taktika odbrane zonska???? Kao u kosarci i fudbalskoj reprezentaciji SFRJ 80ih. Filizofija prevazidjena. Struka nepostojeca. Jeftino i naivno. Znam da su hteli, ali ne znaju kako!

STEVO

pre 5 godina

U utakmci gdje se riješava opstanak na prvenstvu ti imaš hrabrosti Srbima da kažeš kako su te Albanci pretrčali i još ti zabiju dva gola. Ali dobro, mi Srbi ne bi bili to što jesmo da ne vjerujemo da ćete pobjediti Brazil.

Ivan

pre 5 godina

Miki @

Interesuje te zasto Tosic nije Rušio Sacirija? Pa da bi nekog srusio moras prvo da ga stignes! Jel sada kapiras? To sto je Saciri sa loptom brzi od Tosica bez lopte je jer saciri igrao u najjacoj Engleskoj premijer ligi ozbiljan fudbal a Tosic jw iz turske lige otisao u kinesku ligu gde idu penzosi na kraju karijere da se zezaju i uzmu jos neku paru pred kraj karijere.

i jedno i drugo

pre 5 godina

Čekaj bre Tadiću, kako nije suđenje razlog poraza kad mediji trube već satima da nas je sudija uništio?! Valjda novinari znaju bolje od vas koji ste bili na terenu!
Šalu na stranu, momci su vrlo realni, znaju vrlo dobro razloge poraza. Kamo sreće da su nam i novinari takvi.
(Rale, 22. jun 2018 22:59) #

Uticali su i sudija i igraci. A ovaj covek, kao pravi profesionalac, pre svega govori o nasim greskama... jer da smo igrali bolje ne bih nas ni ocajni i pristrasni sudija mogao izbaciti. Ali je isto tako cinjenica da bismo i sa ovakvom igrom pobedili da je sviran penal na Mitrovicu.

djule

pre 5 godina

Videla se zelja kod Tadica! Odmah posle gola je bilo vidljivo da loše trčimo. Inna žalost u takvim situacijama vam treba selektor koji ume da reaguje.

Milan

pre 5 godina

Tebi i Mitrovicu svaka cast. Izneli ste kvalifikacije i borili ste se danas kao lavovi. A onoj dvojici najskupljih neka je na cast, Matic i Sms su sramota naseg fudbala, treba ih izbaciti iz tima nakon ovoga. Sta nama vrede nijove sposobnosti koje samo dolaze do izrazaja kada igraju za pare.

Ronin

pre 5 godina

Tadić je pravi dečko,najzaslužniji za plasman u Rusiju,ne znam sta im je bilo,vukli se po terenu kao babe,nije sramota izgubiti ali
onakav odnos prema dresu je katastrofa.

NebaCar

pre 5 godina

Treba znati racionalno trositi energiju, pametno trcati, to smo dobro radili samo prvo pol, a svajcarci albanci celu utakmicu, to je presudilo da primimo golove, pali smo u drugom, previse su imali loptu, ali to je do nas, kao sto Tadic kaze, nadtrcali su nas, kao juce Hrvati Argentinu

prelom

pre 5 godina

Pa trčali su kao da imaju motore u odnosu na naše. Mnogo sam razočaran, toliko slabo pripremljeno.
Malo snage, malo zustrine, manimo se sudija. Dali smo im da daju 3 puta više pasova.

Petar

pre 5 godina

Једина права изјава. Докле да се васимо на судије? Свака теби част Тадићу,теби и Митру,остали,не враћајте се у Србију. Такво незалагање није вредно дреса и грба који носите. Доживотно забранити играње у репрезентацији,играјте за Манчестер,тамо сте најбољи...
(Ratar, 22. jun 2018 22:57)

Pored njih dvojice ja bih izdvoio jos jednog momka Nikolu Milenkovica.

del boj

pre 5 godina

Majstore, tebi i Mitru niko nista ne zamera, bili ste odlicni svih 90 minuta i jedini pokazali zelju. Ali ostali? Matic, SMS, Kostic,Ivanovic, Karleusa.., sramno. Kao da su jedva docekali golove Sacirija i Dzake.

Mare

pre 5 godina

Polako momci, nije resenje da se sada posvadjate. Borili ste se koliko ste mogli, naravno da uvek moze bolje ali tako je kako je. Bili su bolji i pobedili nas. Sada se smirite i pripremajte se za Brazil. Sada cete videti koliko ste jaki i od cega ste krojeni, sada treba atmosfera i drugarstvo da pobedi! Nista nije gotovo, iznenadite Brazil kao 2015.

Miki

pre 5 godina

Strasno me zanima reakcija igraca i trenera na potez tosica na kraju. Zasto nije rusio shaqirija? Iz sebičnosti ili manjka inteligencije?
Sramotna reakcija

Vladimir

pre 5 godina

Bravo za krajnje realno sagledavanje situacije. Kamo sreće da su i ostali tako razmišljali. Verovatno bi sada imali 6 bodova, ovako...

Jack Sparrow

pre 5 godina

Svaka cast na komantaru momak!!!
Lako je kritikovati posle poraza a slaviti pobedu budite ljudi i vi navijaci i pruzite podrsku pa kako bude bice,najlakse je kritikovati i praviti se znalac.

Ratar

pre 5 godina

Једина права изјава. Докле да се васимо на судије? Свака теби част Тадићу,теби и Митру,остали,не враћајте се у Србију. Такво незалагање није вредно дреса и грба који носите. Доживотно забранити играње у репрезентацији,играјте за Манчестер,тамо сте најбољи...

Enriko KieZa

pre 5 godina

Apsolutno se slazem sa Tadicem. Po meni je Srbija igrala jako dobro prvo poluvreme i rodio se zicer za Tosica koji da je bio malo skoncetrisaniji i mirniji bi poslao "orlice" na hladjenje sa 2 gola razlike. To bi bio mat. Kasnije na perfektan centarsut Kolarova Mitrovic ne uklizava i ne resava utakmicu. Jednostavno u drugom poluvremenu sto je nedopustivo za mundijal Svajcarska je mnogo vise trcala i nadtrcala Srbiju. Ali ja se samo pitam cemu ovolika kuknjava sada?? Pa najvece bitke se dobijaju protiv najvecih sila, u ovom slucaju u fudbalu. Plus Brazil je daleko od neke nepobedive reprezentacije, cak na momente i smesni u ova dva meca. Zasto jednostavno ne spremati se spartanski za tu utakmicu, dati i vise od maksimuma i hrabro pokusati poslati Brazilce kuci. Ne vidim razlog da takav pristup ne bude, pa sta bude da bude. Verujmo u cuda i u veliku borbu i pobedu protiv ne tako mocnog Brazila kao sto svi misle.

allegretto

pre 5 godina

Zrelo i pametno govori Tadić... Momci, trči se dok sudija ne odsvira kraj!
Znam da se mnogi neće složiti, ali ja i dalje verujem da možemo dalje.
Ne jednom smo bili najbolji kad je bilo najpotrebnije!

optimus prime

pre 5 godina

Da se časno oprostite protiv Brazila. Nemamo gotovo nikakve šanse za prolaz, sa ovakvom igrom bojim se da će Brazil dati pet, šest komada Stojkoviću. I da izgubite, dajte sve od sebe i niko ništa onda nema da zameri. Podrška Srbiji do kraja.

100

pre 5 godina

Decko je dao dijagnozu a ko je trebalo da spremi igrace na 100% trcanja ako ne "strucnjak"selektor?
Realno,(protiv Brazila necu ni da gledam) jer dobijamo bez ikakvih problema 4, 5 komada,bice tuga..
Ivanovic je decko katastrofa to sam primetio,Sms nzn sta je igrao i nzn da li je imao 3 pasa na utakmici,samo su Tadic,Milivojevic zasluzili prelaznu ocenu,ostali su bili ka ta stro fa!

Srce na teren

pre 5 godina

Svi smo uz vas svim srcem ali ljudi jel shvatate da nemate snage za 90 minuta cela igra je stala u prvih 20 minuta i to je to posle se gledate nemate napadaca super sve dodjete pred go i onda se uplasite da sutnete, ma opali iz sve snage imate vodjstvo nedaj da predje nasu polovinu , dajete, 100% pobedu ste pretvorili u poraz .:(

mracni_vitez

pre 5 godina

Dzaba sto ste svesni da je problem u timu, kada ste dozvolili da vam dva igraca albanskog porekla daju golove. Zelja za igrom 0 bodova!

Jaran

pre 5 godina

Mitrovic i Tadic JEDINI za prolaznu ocenu. Stojkovic i Milenkovic bi mogli isto, ali rezultat nazalost nije na njihovoj strani (iako su bili jako dobri).

Nebitno sad, moramo da odigramo kao nikada u istoriji sto nismo. Bukvalno moramo da odigramo tako sjajno da cemo izgledati kao da smo zapravo favoriti za osvajanje. Ne mozemo drugacije da prodjemo, mozda da povredimo Kutinja na startu???

baron

pre 5 godina

Sta ocekivati od tima u kome zadnju liniju cine Kolarov, Tosic, Ivanovic. Lopta mili od jednog do drugog, a tu je i spori Matic. Ne ide, mnogo sporo. Bane ne moze jednu loptu da centrira dobro, a igra beka. Sredine nema, nikada je nije ni bilo, napad tanak.
Igramo na skok, prekide i slobodnjake jos od S.Mihailovica. To je zastarela igra sa kojom nema sta da trazimo protiv ekipa koje dobro trce. Svajcarci nisu nesto bolji, ali trce vise. Njihov golman trci vise od Mitrovica.

Najgori od svih je onaj skretnicar na golu, koji jedino moze da odbrani nesto kada izleti na igraca, po koji penal i to je sve. Svaki sut sa 20m, slobodnjak je polugol. Na centarsut ne izlece, ne hvata loptu jer ne zna. Svaku loptu koja mu dodje u ruke ljubi, sto malo cudno izgleda, znaci, rupa na golu, odbrana mlitava i spora, napad slab, sredina tanka.
Moze se pobediti Kostarika, i to je to. Imali smo lepu sansu, na prvenstvu koje je izjednaceno, gde osim Spanije(koja jos ne igra kako zna)nema kvalitetnih reprezentacija, tj. favorita, jer je Nemacka u katastrofalnoj formi, a Brazil smesan.

ivana

pre 5 godina

50:50 je bilo. niko ovde nije bio bolji. moglo je na bilo koju stranu da ode. s obzirom da su oni 6 na svetu i da nisu izgubili 24 utakmice za redom, nemamo pravo da žalimo! leteci tošić je bio kratak za milimetar u prvom poluvremenu da da go glavom, a u drugom je krenuo u ofsajd zamku umesto nazad odmah da trči i opet za milimetar je bio kratak da izblokira go. umesto 2:1 eto 1:2.

pažljivo sa brazilcima, čuvati 0:0 dok se može i ako se dodje do 80og min, onda u napad (pošto oni psihički moraju tad da brane rezultat ;)

Robi

pre 5 godina

Svi za sudiju da je kriv, a niko ne spominje Matica da je trebao da dobije crveni karton zbog povlacenja a vec je imao zuti, znaci to se ne gleda, jel tako...

srboljub

pre 5 godina

problem su menadzeri pa zar u ovoj ekipi nije bilo mesta za jovicica i krsticica koji su pojeli keln arsenal cska na sredini e moji menadzeri.

Volim i ja vas

pre 5 godina

Jedina normalna izjava koju sam procitao posle utakmice.
Juče naš najbolji igrač.
Nazalost jedini sa tehnikom, kreativnošću i idejom koja pravi razliku.
Mitar se borio kao lav, Milenković dobar sa obzirom na neiskustvo,
Stojketu se nema šta zameriti, ostali mrka kapa.

stefz

pre 5 godina

Kapa dole za Tadića. To su reči velikog igrača. Svi se osvrću na suđenje (i tu traže opravdanje), koje jeste bilo loše, ali igra je bila daleko gora. U nekim trenutcima previše teško za gledanje. Što bi Štulić rekao 'bez trunke ideje", a takođe i bez dovoljno zalaganja. Poraz uopšte ne čudi.

Petar

pre 5 godina

Kako da igrači ginu, a znaju šta se radi u savezu, ko koga gura itd. To je nemoguće. Hrvati razbijaju Argentinu, a kod kuće hapse Mamića. Nas gazi ko stigne, a kod kuće se pita Kokeza, tj. onaj koji ga je postavio. Prema tome, prvo temelj kuće da se napravi, a to je savez, pa onda selektor i na kraju igrači. Ako je temelj loš i glavni majstor početnik kuća će biti kriva.

chicha

pre 5 godina

Ovaj momak je bio ubedljivo najbolji nas igrac u kvalifikavijama i sada je ubedljibo najbolji na prvenstvu. Da sam ja selektor on bi nosio kapitensku traku a rezerva bi mu bio Mitrovic koji se takodje bori kao lav i nema mu se sta zameriti. Protiv Brazila bi trebalo da sednu svi, da se pogledaju u oci, i da se dogovore kojih 11 je spremno da izgine na terenu i da se bori do poslednjeg sudijskog zvizduka. Protiv Brazila sva mesta u timu moraju biti popunjena borcima jer jedimo tako mozemo da se nadamo reprizi Montevidea...u suprotnom cemo doziveti debakl.

Djordje NS

pre 5 godina

Ubedljivo naš najbolji igrač je Dušan Tadić. Svaki napad preko njega je obećavao a i gol je pao posle njegovog ubacivanja sa krila.

Daj bre

pre 5 godina

Veoma profesionalan intervju od najboljeg na terenu! Kapa dole za gentlemena! D'Oklahoma su svi ostali bili koncentrirani na shaqirijeve kopacke i to moraju da se zahvale midijima koje su nanele pritisak do te mere da smo imali utisak da se igra protiv OVK ! Da nije bilo toga i onog vaseg plejboja od trenera Srbija sa ovim igracima bi mogla ici daleko ! Mislim dans ste napravili gresku smenjivanjem Muslina !
Pozdrav iz Peci

Miki

pre 5 godina

Postavka igre katastrofalna.Sve je bilo podredjeno Kolarov/Kostić.Kostić nije taj kalibar.Trebalo je sve kao i u prvoj utakmici na Tadića,koji je uostalom zaslužan za jedini naš gol.Bane se nije video i po meni je"zaslužan" za prvi gol Švajcaraca,jer umesto da se postavi ispred na loptu on se sklonio.Isto tako nas je i Vidić uništio na zadnjem svetskom u kome je učestvovao.Da li Krstajić zna šta je kondicioni trening?U igri sa Švajcarskom imali smo snage za 30 minuta.E zato smo u tih 30 minuta trebali da postignemo 3 gola,pa tek onda da se branimo.Ovako ništa.Rezime
Tadić je car,a sudija djubre nevidjeno,što se i moglo očekivati.

kuglica

pre 5 godina

Bravo, Tadicu! Svaka cast za prvih 15ak minuta. Posle tog su vas nadtrcali, ali opet nisu mogli do pobede bez nasih naivnosti. Nije kraj, imamo Brazil koji moramo da pobedimo ako hocemo dalje. Realno je da se "pobijemo" sa njima, pa ko je bolji i jaci nek ide u osminu finala. Nije Brazil bauk, moze da se igra sa njima, ali pre svega mozgom i zeljom.

sasa jokic

pre 5 godina

Sve je ovo posledica nekopetentnog strucnog staba. Od psiholoske pripreme za mec, preko pozicioniranja, do taktike. Kada kazem psiholoske pripreme, mislim na cinjenicu da je par igraca prosto “sagorelo” i trpelo posledice preveliiog adrenalina, i to je glavni razlog za nedostatak snage, a ne kondicija.
Taktika; Ako damo gol povuci se i cuvaj rezultat, pa ako se ukaze prilika za drugi super.....tu igru igramo decenijama, i zato nikada nista znacajno nismo osvojili. Cuvena Miljaniceva “skola”. Tu je razlika izmedju kosarke, vaterpola, odbojke i fudbala.....skola i strucnjaci, u fudbalu kriminalci vode glavnu rec, i osnovni i jedini moto “kupi-prodaj”.

VUK

pre 5 godina

Bravo Tadiću. Ne treba traka. On je lider. Matić stavi skupljena tri prsta na srce i posle šeta celu utakmicu. Luka i Sergej...nisu dovoljno trčali..to je to.

Powerslave

pre 5 godina

Tadiću se nema šta zameriti. Da nije njega bilo ne bismo ni bili na SP. U toku meča se žalio nešto saigračima i selektoru. Sada i ova izjava, koja za divno čudo, ne svaljuje krivicu na sudije, kišu, visoku travu itd... nego na nas (tj. njih) same. Ta razlika u pristupu se i videla na samom terenu, dečko je bio za klasu iznad ostalih igrača u ekipi.
Tačno se videlo protiv Kostarike (mada jeste slabija od Švajcarske) da nam ne bi dali gol još punih 90 minuta, a protiv Švajcarske je samo bilo pitanje kad i koliko će nam dati.

Nadam se da će ovo dovesti do toga da se ekipa prodrma pa da se onda Brazil napadne svim silama, ionako nemamo šta da izgubimo, a ne do stvaranja negativne atmosfere.

drenica

pre 5 godina

"To me ne interesuje, trebalo je da sprečimo da ne dođe do toga. Ovo je bio ozbiljan fudbal, sa mnogo trčanja. Bez trčanja ne može da se pobedi"

On je u pravu...

Predrag

pre 5 godina

Najvise su me rezocarali SMS i Matic. Mislim da cela ekipa ne moze da se oporavi do srede, a to znaci da ce nas Brazilci napuniti do vrha. I Brazil mora jednom da proradi. Nesreca je sto ce da proradi bas protiv nas. Danas smo imali sansu ali je nismo iskoristili. Gde je problem? Neka se time pozabave nasi fudbalski "strucnjaci". Ima ih i tamo i ovamo koliko hocete. Oni za to primaju debele pare.

Boris

pre 5 godina

Sergej popularni SMS može posle ovog prvenstva da moli Boga da mu ne smanje platu i ne oteraju, menadžer će mu se obesiti od muke. Prevara veka Ivanović, Matić, Kolarov. Matić kao da fudbal zaigrao pre 15 dana, presmešan. Šaćiri ih je ponizio, spremniji momak sam nego pola naše ekipe zajedno. Selektor statira, glumi selektora. Pažnju zaslužuje jedino Mitrović, Ljajić, Tadić.

ivann

pre 5 godina

Realnost! Prirodna selekcija. Slabi otpadaju, jaki idu dalje.
Ne možeš amaterski među profesionalce. Selektor amater, njihov ozbiljan stručnjak.
Bane Ivanović, bivši igrač koji ne može da trči ( zato je i oteran iz Premijer lige ) a mora da igra desnog beka, jer tu najmanje smeta, a opet je bolji od preostalog desnog beka, Ruavine, koji uopšte ne igra u Viljarealu ali ga uporno zovu u reprezentaciju. Dajte bre nekog klinca od 20 godina na desnog beka, nek ore po toj desnoj strani,ako može da se nađe takav u Srbiji? Tošić koji igra u Kini postavlja amaterski ofsajd zamku, e zato i ide u Kinu da igra a ne ko Šaćiri koji je brži sa loptom od Karleuše bez lopte, koji igra u Premijer ligi.
Snage imamo za jedno poluvreme. Amateri ili profesionalni fudbaleri?
Sergej vredi 100 miliona ??? po novinarima našim, zaboravio da dođe na utakmicu!!!
Kad se sve ovo vidi i sabere, možda i nije tako loše bilo na ovom SP sa ovakvim okolnostima uz naravno neizbežan mentalitet, ako povedeš 1:0 kojim slušajem, daj loptu protivniku i igraj bunker!!!

perpetual

pre 5 godina

Селектора Муслина сменише одмах након што се квалификоваше на СП , овај позвао у екипу пензосе , па од кога очекујете да трчи . И Костарика је побеђена само због сретно изведеног слободњака . Утакмицу са Бразилом нећу ни гледати

ja

pre 5 godina

Pa dokle vise sa tim kalkulacijama i cuvanjem 1-0 rezultata. Vec 20+ godina gledam kako reprezentacija cuva rezultat. koliko sam utakmica gledao da smo to radili da se samo razigramo kad ostanemo sa igracem manje ili kad primimo gol. Svatite vec jednom da ste kavlitetniji od svajcaraca ili kosta rike. Cega se toliko plasite. Danas ste mogli ceo dan da lupate centar suteve i Mitrovic bi pokupio bar jos jedan. Ali nazalost onoga od cega ste se cuvali kao I UVEK se desi.

Dok ozbiljno neizbavite taj mentalitet iz glave od nas nista, Nikad nece biti.

Zao mi reci ali ugledajte se u komsije. Daju gol Argentini I sta bude posle toga? Razbiju ih. Bez kalkulisanja.

Totti

pre 5 godina

"Ovo je bio ozbiljan fudbal, sa mnogo trčanja. Bez trčanja ne može da se pobedi" bravo jedina svetla tačka našeg tima večeras i pravo u centar

Enriko KieZa

pre 5 godina

(AZagor, 23. jun 2018 01:44)

E sad se ja slazem sa tobom, pitanje na mestu.:)
Sistemska greska naseg sporta je sto uloga sportskog psihoterapeuta nije jedna od bitnijih u samoj pripremi i tokom velikih takmicenja. Ako strucni stab i igraci medjusobno ne pronadju mehanizam da se motivisu za utakmicu veka i valjano je pripreme pa sta Bog dragi da onda ni ne zasluzuju apsolutno prolaz dalje. Mislim sta da ti kazem..

Losmi

pre 5 godina

Zanimljivo mi je sto svi pisu da je Svajcarska vise pretrcala. Da su Matic i SMS bili losi. To zapravo nije tacno i lako se moze proveriti. Po distance covered SMS je drugi na turniru odmah iza Golovina, a mi na ovoj tekmi smo pretrcali 72 Milje, sto je samo za milju manje od Rusa protiv Saudijske Arabije koji trenutno drze prvo mesto po distance covered na jednoj utakmici (za Ruse je normalno posto igraju na svom podneblju i aklimatizovani su)
Nasi srednjaci i generalno ofanzivna linija je zrtva lose taktike koju je spremio nas "strucni tim". Toliko su nas provalili i setali sa njihovog desnog beka na njihovo levo krilo da su se nasi u tranziciji nenormalno trosili uz visok pressing ofanzivne linije nasi su bili izmoreni vec posle 30ak minuta prvog poluvremena, a pored toga su ostavljali ogroman prostor izmedju sredine i odbrane. Svaki njihov posed je bila ozbiljna opasnost po nas gol i verujem da ste svi to primetili. Ruku na srce momci su dosta pruzili ali takvu prazninu koju su losom taktikom ostavljali protivniku niko ne moze da pokrije. Na nasu nesrecu Svajcarci su tacno znali sta treba da rade i nisu odustajali od toga do samog kraja.

kevin kigen

pre 5 godina

@ enriko kieza Potpuno si u pravu za Brazil, ali treba pokušati sa mladjima koji mogu više da trče i da izdrže čitavu utakmicu. Tadiću svaka čast, jedini je odigrao dve utakmice srcem.

bravo

pre 5 godina

jedino je Tadic igrao ovu utakmicu, sam očigledno, i jedino je Tadic rekao istinu, posle pet minuta igre i naseg gola mi smo se, istorijski vec, povukli nazad i igrali odbranu. Da smo nastavili da igramo posle prvog gola kako smo igrali prvih pet minita, bilo bi 2/3:0 za nas sigurno... ali ne. Nedosudjeni penal, provokacije, sve je to istina, ali sve sad to na stranu... mi jednostavno nismo dobro igrali i kraj.
S druge strane Brazil nista posebno nije pokazao, ali nista... priliku imamo, ako pametno odigramo mozemo dalje, i sad o tome treba da razmisljamo, Svajcarska je prošlost, sami smo krivi, idemo dalje.

zemunac

pre 5 godina

jednom recju ipak : partizan! menandzmen partizana kako je neko primetio od Karadzica preko Save Milosevica Bjekovica Kokeze Kežmana koji sastavlja i tim i postavlja nam trenera i za rezultat imamo to sto imamo. sve se nadalo naslutiti jos na pripremama a i na prvoj utakmici sa Kostarikom. Sve su slabosti prisustvovale vec na Kostarici a Krstajic ih je jos samo produbio. Bekovi matori centarhalh hrabar ludo hrabar ali spor i veziste Matic i SMS s p o r i, visoki i spori trckarali kao da nose dzak na ledjima. sve je to moralo u duboku odbranu sa dva brza kontaca kaao sto smo i dobili brazilce i finalu mladog sampionata. Svajcarsi nemaju prefinjene tehnicare za kratak precizan pas nego ove čobane trkače i ne bi mogli da se probiju i nesto urade . Samo Tadic i Milojevic ok Tosic svaka cast tako se gine za srpski dres bane i kolarov posteno ali nedovoljno a SMS ipak jos jako zelen i ne perspektivan u ulozi osnovnog igraca. Maticu je trebao odmor jos za ovo prvenstvo sto je Murinjo i primetio kad je komentarisao. Ljaic nedovoljno iskoriscen potisnut u stranu.

Vladimir

pre 5 godina

prijatelju i meni je zao, ali nista od 10tog minuta igre niste radili, pokazali ali bas nista...a onaj ocigledni penal bi nas mozda spasio, ali isto tako mozda i ne bi...

AZagor

pre 5 godina

Dusane...organizujte ti i Mitar svima na celu sa super-Mladenom gledanje utakmice Meksiko-Nemacka ili Hrvatska-Argentina pa da se malo edukuju. Mozda nadju recept za Brazil.

toza

pre 5 godina

Ma odrali su nas, i zasluzeno pobedili. Samo budala sad moze da trazi izgovore i da se vadi.Zeznuli ste,sad se vadite protiv Nejmara i ostalih Brazilaca pa pokazite da li i koliko vredite.

Dusan je Silni

pre 5 godina

Jos jedna legendarna igra za pamcenje u dresu Srbije. Tadic je izvrnuti Mesi- u klubu zaradjuje platu, posteno odradi, dok za Srbiju vazda gine.

Dik

pre 5 godina

...ako budemo, ako bismo, uz ako sve je lako, a činjenice govore da mi igramo isti samo je pitanje protiv koga. Ako igramo protiv ozbiljnijeg protivnika naravno gubimo, protiv Brazila je nerealno pričati o pobedi...

kekec

pre 5 godina

Sergej odigrao kao da nikad u zivotu nije potrcao! Krstajic katastrofa, izmenama nas oslabio umesto da nas pojaca. Ali tako je to kad menadzeri koji se tale vode savez.

koki

pre 5 godina

A kada je lik u komentarima na tekst koji je sadrzao hvalospeve o nasim orlovima posle kostarike napisao da otprilike cuveni SMS samo kvari ikakvu igru na 10tci, da se protiv ozbiljnije ekipe u markaciji nece videti, da smo se povukli ko iran posle 1 0 i to protiv kostarike, da je krstajic nula, da je Ljajicevo jedino mesto ispred Matica, popi covek gomilu minusa. Jer bila totalna euforija kao sms eksplodirao (sta ste gledali dao covek dva pasa. Sada se na toj poziciji bukvalno nije video protiv iole ozbiljnije ekipe). eeej covek je otprilike da bude rezervaa milivojevicu. Po igrama na prvenstvu. Mi neke igrace nemamo ali nam je zato taktika, borbenost nula. Ali najnejasnijne mi je kako to svima nije jasno, sta ste ovekivali da cuveni SMS zabode sa 20 metara iako nije pipnuo loptu i onda bunkerica i top. Pa ovo je svetsko.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (etotako, 22. jun 2018 23:08)

Momak, bez SMS-a smo igrali bunkericu protiv Gruzije u sred Beograda pred 30.000 navijaca od prvog minuta na 0:0. Ovde smo mogli da damo 5 golova u prvom poluvremenu da je bilo malo vise koncentracije kod Tadica, Mitrovica i SMS-a. Izgubili smo tesno od 6. najbolje reprezentacije na svetu uz nevidjenu kradju sudije koji je ukrao bar 20 lopti, nije nam svirao penal i podelio kartone polovini reprezentacije.

drago

pre 5 godina

Pobijedili su vas zato sto su bolji.
Utakmica je bila skroz neizvjesna, pobjednicki gol je pao u '90-oj.
Kvalitetniji su tehnicki a i trkacki jer su nizi i laksi.
Srpski igraci im nisu nista pustili, trcsli su maksimalno ali vislji i tezi igraci su tromiji.
Kao potvrda toga je i da je srpski tim pretrcso 7 km vise.

Das ist Kunst

pre 5 godina

Zašto ne bismo odigrali meč decenije i pobedili Brazil?", zaključio je Kolarov pitanjem. Dokle bre fudbaleru to loženje. Vi izgleda stvarno verujete u Acinih 10 miliona. Neću propustiti utakmicu sa Brazilom, zato što je cilj ove igre gol, a u utorak će ih biti mnogo u našoj mreži. Kramarić, Rebić, Mandžukić, Perišić, tako se dobijaju utakmice koje moraju da se dobiju. Mitrović, Prijović, Radonjić i nemaš četvrtog. Filip Kostić ni u ludilu.

svemir

pre 5 godina

najzad neki normalan komentar. dosta vise o sudjenju i tome kako nas je neko pokrao. i da jeste i da nije, nije bitno. bitna je igra. sigurno nije izrezirano ili sta vec. sami smo napravili greske iz kojih smo primili golove, imali smo svoje sanse koje nismo iskoristili. oni su timski odigrali bolje i iskoristili svoje sanse za razliku od nas i to je to. sad nam preostaje da se vadimo protiv brazilaca sto i nije realno al bez pritiska pa sta bude. i ovo je uspeh pored svega realno. nemojte da se zavaravamo da imamo neki kvalitet za nesto vise. imali smo sansu ali je nismo iskoristili. to je sport.

Milan

pre 5 godina

Decko je dao dijagnozu a ko je trebalo da spremi igrace na 100% trcanja ako ne "strucnjak"selektor?
Realno,(protiv Brazila necu ni da gledam) jer dobijamo bez ikakvih problema 4, 5 komada,bice tuga..
Ivanovic je decko katastrofa to sam primetio,Sms nzn sta je igrao i nzn da li je imao 3 pasa na utakmici,samo su Tadic,Milivojevic zasluzili prelaznu ocenu,ostali su bili ka ta stro fa!

Za dve sedmice se ne sprema ekipa prijatelju.....kondiciono.Morali su doci spremni.

442

pre 5 godina

Koliko su sinoc nedostajali... Sulejmani Fejsa, pa i Basta...!

Utakmicu su Svajcarci dobili boljom duel igrom i sa vise trcanja.

Matic,Milivojevic,SMS nadigrani, plus Saciri za kojeg nismo imali rijesenja...

Kostic nije u formi i na njeg ne treba da racunamo. Rijesenje je na toj strani da igra Kolarov a iza njega da ostane Tosic, (pa mozda i Rodic). Radonjica uvesti ukoliko gubimo. Desno Rukavina, koji je odican trkac, Milinkovic i Ivanovic zajedno u sredini. Ivanovic prespor i preumoran za beka.

Ja bih umjesto Milivojevica stavio SMS-a sa Maticem, jer nam treba pobjeda. Ljajic da se pridruzi Mitru kao lazna 9tka. Time imamo 442, najbolje sto mozemo sastaviti.

DOSta

pre 5 godina

Dosta kukanja pojedinih nego hajde da nadtricte Brazil od prve do poslednje sekunde uz stalne sutrve na njihov gol a branite ceo teren pancir odbranom i eto vam da pobedite svakoga!

poznavalac

pre 5 godina

Svaka cast Tadicu. Ali, po zvanicnoj FIFA statistici mi smo pretrcali 116 km a Švajcarci 112 km. Posed lopte SRB 42% a SUI 58%. Taj odnos je bio jos losiji cak 35:65 u korist SUI tima dok nisu izjednacili. Posle smo malo promenili u nasu korist. Razlog poraza je sto nisu bili hrabri i posle 1:0 nastavili da napadaju i daju jos jedan ili dva gola. Hrvati su odlican primer. Posle datog gola se nisu povukli nego su igrali tako da daju jos koji gol. I to im se vratilo. I protiv Kostarike kada smo dali gol mi smo se povukli i samo se branili. U savremenom fudbalu se mora trcati ali pametno i nikada ne odustati vec svi za jednog i jedan za sve.

рајко

pre 5 godina

одмах сам проверио статистику и пише србија претрчала више мада ми није тако изгледало. наши нападачи су ми изгледали уморно. опет то ми нике јасно с обзиром да су професионалци. како дозволити тиму да наметне ритам? швајцарци су сигурно имали већи посед и више додавања. бољи тим од нас. са мало више среће и оваквог залагања биће бољих резултата и жребова. срећно против бразила...мислим да се немамо шта плашити већ само у напад!!!

Johan

pre 5 godina

Svajcarska bila bolja.Zuti kartoni pravilno dosudjeni.Jedino nisam siguran za penal.Posteno bili su bolji ali nemora uvek bolji da pobedi

Lika

pre 5 godina

Budi mo realni imali smo srece u kvalifikacijama ovo je ekstra za nas.Sajdzije su ozbiljna ekipa i Brazil nije trebalo da im uzme bod bili su bolji.

iskreno

pre 5 godina

Ljudi sta vam je.Pa budimo realni.Nas mentalitet nam neda više da postugnemo.Mi nemamo golmana.Svaka lopta koja ide u okvir gola 90 posto je gol.Cela nacija se digla da izbaci Ljaica zato sto nepeva himnu.A on je trebao da bude čovek oko koga se igra vrti.Izmišljaju mu te ovo te ono.Kod svajcaraca su samo 3 coveka pevali himnu.

XIII Apostol

pre 5 godina

Majstore pogledaj statistiku, vi ste vise trcali od njih. Ali su u svemu drugom oni bili po 2, 3 ,4 puta bolji od vas. Ako se od 6 minuta branis, a u kontru ides tako sto ti treba 10 minuta da je napravis onda definitivno moras da budes spreman da ces da izgubis. Ali nisi ti kriv, ima njih mmogo pre tebe koji treba da se pravdaju. Tebi samo nis pokazali statistiku, a na terenu ti nisi stigao time da se bavis, niti je trebalo. Igrali ste kako vam je receno i koliko ste mogli...a da se ne povredite, ipak sad ide primopredja klubova.

baron

pre 5 godina

Sta ocekivati od tima u kome zadnju liniju cine Kolarov, Tosic, Ivanovic. Lopta mili od jednog do drugog, a tu je i spori Matic. Ne ide, mnogo sporo. Bane ne moze jednu loptu da centrira dobro, a igra beka. Sredine nema, nikada je nije ni bilo, napad tanak.
Igramo na skok, prekide i slobodnjake jos od S.Mihailovica. To je zastarela igra sa kojom nema sta da trazimo protiv ekipa koje dobro trce. Svajcarci nisu nesto bolji, ali trce vise. Njihov golman trci vise od Mitrovica.

Najgori od svih je onaj skretnicar na golu, koji jedino moze da odbrani nesto kada izleti na igraca, po koji penal i to je sve. Svaki sut sa 20m, slobodnjak je polugol. Na centarsut ne izlece, ne hvata loptu jer ne zna. Svaku loptu koja mu dodje u ruke ljubi, sto malo cudno izgleda, znaci, rupa na golu, odbrana mlitava i spora, napad slab, sredina tanka.
Moze se pobediti Kostarika, i to je to. Imali smo lepu sansu, na prvenstvu koje je izjednaceno, gde osim Spanije(koja jos ne igra kako zna)nema kvalitetnih reprezentacija, tj. favorita, jer je Nemacka u katastrofalnoj formi, a Brazil smesan.

srboljub

pre 5 godina

problem su menadzeri pa zar u ovoj ekipi nije bilo mesta za jovicica i krsticica koji su pojeli keln arsenal cska na sredini e moji menadzeri.

Mladen Mladenović

pre 5 godina

Nadtrčali su vas?! Pa oni su vam pokazali, kako se igra fudbal i kako se bori za reprezentaciju?! Zaslužujete samo težak prezir i zabranu prilaska srpskom fudbalu?! Napisao sam u nekom svom prethodnom komentaru da je mržnja ovih 5-6 Albanaca daleko veća od ljubavi koju ceo srpski tim ima prema Srbiji. Ipak, ostale su vam lepe frizure, koje se nisu čak ni "okvasile"?! Brzo ćete preboleti poraz Srbije, poput pravih palanačkih polupismenih skorojevića jer, već sada, razmišljate sledećom logikom: "Ma vratiću se ja sutradan u SVOJ tim, baš me briga za Srbiju"?! Šteta je što se ovaj narod zanosi više fudbalom, koji je u Srbiji u fazi pokojnika, i fudbalerima koji to nisu, jer sam imao utisak da većina njih na terenu ima po dve leve noge.

klasika

pre 5 godina

Dok se vi zanimate fudbalom, vlast je otela nislijama aerodrom, a sutra je i gej parada u Beogradu...Samo se vi zaludjujte sportom i rijalitima..

room 1408

pre 5 godina

Svaka tebi čast Tadiću.Jedino ti i Mitrovic imate prolaznu ocenu.Ne zbog gola i asistencije već na osnovu celog dosadašnjeg turnira.Ocigledno da su menadžeri najbolje posavetovali svoje igrače da se ne “lome”puno,..Duge su klubske sezone,a može da se stigne i na letovanje.Ko bi se cimao za neku tamo Srbiju i taj uopste narod,..

Robi

pre 5 godina

Svi za sudiju da je kriv, a niko ne spominje Matica da je trebao da dobije crveni karton zbog povlacenja a vec je imao zuti, znaci to se ne gleda, jel tako...

DJ

pre 5 godina

Krivo mi je sto smo ostali, ne bez snage, nego bez energije...
a to je zbog prevelike zelje, adrenalin cini da se zelja nekad pretvori u srljanje, a to kida energiju.
kazu Sergej los? pa ok, jeste... ali su i oni spremili taktiku za njega, ali opet, prijem pa kasnjenje sa dodavanjem, unapred retko kad isao pas...

Miki

pre 5 godina

Strasno me zanima reakcija igraca i trenera na potez tosica na kraju. Zasto nije rusio shaqirija? Iz sebičnosti ili manjka inteligencije?
Sramotna reakcija

STEVO

pre 5 godina

U utakmci gdje se riješava opstanak na prvenstvu ti imaš hrabrosti Srbima da kažeš kako su te Albanci pretrčali i još ti zabiju dva gola. Ali dobro, mi Srbi ne bi bili to što jesmo da ne vjerujemo da ćete pobjediti Brazil.

ivana

pre 5 godina

50:50 je bilo. niko ovde nije bio bolji. moglo je na bilo koju stranu da ode. s obzirom da su oni 6 na svetu i da nisu izgubili 24 utakmice za redom, nemamo pravo da žalimo! leteci tošić je bio kratak za milimetar u prvom poluvremenu da da go glavom, a u drugom je krenuo u ofsajd zamku umesto nazad odmah da trči i opet za milimetar je bio kratak da izblokira go. umesto 2:1 eto 1:2.

pažljivo sa brazilcima, čuvati 0:0 dok se može i ako se dodje do 80og min, onda u napad (pošto oni psihički moraju tad da brane rezultat ;)

TinT

pre 5 godina

Tadic i Mirtrovic jedini pokazali zelju i srcanost na utakmici, njima se nista ne moze zameriti.Da nije njih dojice pitanje je da li bi i kvalifikacije prosli.Ostali, sramota, pogotovu Sergej, Matic i Ivanovic, katasrrofa su odigrali.

mracni_vitez

pre 5 godina

Dzaba sto ste svesni da je problem u timu, kada ste dozvolili da vam dva igraca albanskog porekla daju golove. Zelja za igrom 0 bodova!

ovo-ono

pre 5 godina

sve sami jeftini izgovori,gledali smo,svica je samo desetak minuta nakon primljenog gola vec dominirala svojom igrom i to je gorka istina,ostalo macku o rep

allegretto

pre 5 godina

Zrelo i pametno govori Tadić... Momci, trči se dok sudija ne odsvira kraj!
Znam da se mnogi neće složiti, ali ja i dalje verujem da možemo dalje.
Ne jednom smo bili najbolji kad je bilo najpotrebnije!

Mare

pre 5 godina

Polako momci, nije resenje da se sada posvadjate. Borili ste se koliko ste mogli, naravno da uvek moze bolje ali tako je kako je. Bili su bolji i pobedili nas. Sada se smirite i pripremajte se za Brazil. Sada cete videti koliko ste jaki i od cega ste krojeni, sada treba atmosfera i drugarstvo da pobedi! Nista nije gotovo, iznenadite Brazil kao 2015.

etotako

pre 5 godina

A kada je lik u komentarima na tekst koji je sadrzao hvalospeve o nasim orlovima posle kostarike napisao da otprilike cuveni SMS samo kvari ikakvu igru na 10tci, da se protiv ozbiljnije ekipe u markaciji nece videti, da smo se povukli ko iran posle 1 0 i to protiv kostarike, da je krstajic nula, da je Ljajicevo jedino mesto ispred Matica, popi covek gomilu minusa. Jer bila totalna euforija kao sms eksplodirao (sta ste gledali dao covek dva pasa. Sada se na toj poziciji bukvalno nije video protiv iole ozbiljnije ekipe). eeej covek je otprilike da bude rezervaa milivojevicu. Po igrama na prvenstvu. Mi neke igrace nemamo ali nam je zato taktika, borbenost nula. Ali najnejasnijne mi je kako to svima nije jasno, sta ste ovekivali da cuveni SMS zabode sa 20 metara iako nije pipnuo loptu i onda bunkerica i top. Pa ovo je svetsko.

impeRAtor

pre 5 godina

U svakom slucaju igrali smo, dali gol na obe utakmice, imamo Matica i Sergeja koji su realno smesni igraci i to je to, sa posedom od 30% bolje ne moze.

Igrase90min

pre 5 godina

1) Zašto smo se povukli i branili posle datog gola? 2)Zašto ekipa ima snage za 20 min,jel to normalno za coveka kome je to profesija?ili je to deo taktike??? 3) zašto se preskače sredina terena? 4) Gde je Sergej 90 min? Kad odgovorimo na ova pitanja onda možemo da razapinjemo sudiju,i da,bio je penal.

i jedno i drugo

pre 5 godina

Čekaj bre Tadiću, kako nije suđenje razlog poraza kad mediji trube već satima da nas je sudija uništio?! Valjda novinari znaju bolje od vas koji ste bili na terenu!
Šalu na stranu, momci su vrlo realni, znaju vrlo dobro razloge poraza. Kamo sreće da su nam i novinari takvi.
(Rale, 22. jun 2018 22:59) #

Uticali su i sudija i igraci. A ovaj covek, kao pravi profesionalac, pre svega govori o nasim greskama... jer da smo igrali bolje ne bih nas ni ocajni i pristrasni sudija mogao izbaciti. Ali je isto tako cinjenica da bismo i sa ovakvom igrom pobedili da je sviran penal na Mitrovicu.

Sasa

pre 5 godina

Ja ne pamtim da sam ovoliko emotivno slomljen bio,ubili me u pojam. Nije problem što smo izgubili već kako!! Aman bre ljudi možete da se trudite,ginete a ne kao da se vucete 40 min na terenu kao da ste juče počeli da igrate.
Srećno protiv Brazila!!

st

pre 5 godina

Dok smo imali snage 40-50min igrali smo dobro. Medjutim ekipa nije kodiciono spremna i izgubili smo jer nije bili snage. Mi ne mozemo da igramo presing niti da pritiskamo igraca sa loptom. Steta, jer ovo je skup talentovanih momaka. Srecno protiv Brazila!

Moravac85

pre 5 godina

Jedino je Tadic odigrao valjano obe utkamice!
I svaka mu cast!
Probijao je desnu stranu skoro svaki put, a ostali se ukopali i cekaju nesto...
Ako SMS vredi sto miliona, onda Tadic vredi bar pet puta vise...
Sramota da dve trecine utakmice vise od pola tima presedi na terenu... I ne vidim da Prijovica ostavlja na klupu, a pritom SMS ne radi nista na terenu...
Neiskustvo Krstajica se videlo, i osetilo...
Masu im ona dva albanskim orlom na terenu, a oni bre kao neke curice...
Sramota bre!

Marko

pre 5 godina

Mnogo volim ovog coveka, nismo imali ovakvog igraca dugo dugo. Izjava kao i igra, samo bitne stvari i pravo u centar. Po svemu generacija sa Novog Zelanda tek za 4 godine treba da napravi rezultat ali me brinu dve stvari. Kako sa uvek ocajnim trcanjem i kako bez ovog cara? Zato Bane, Dusane, Maticu, Kolarov, ostali: protiv Brazila hrabro i muski svih 90 minuta, pa opet u 1/8 finala, pa opet u 1/4 finalu i tako redom.

koki

pre 5 godina

A kada je lik u komentarima na tekst koji je sadrzao hvalospeve o nasim orlovima posle kostarike napisao da otprilike cuveni SMS samo kvari ikakvu igru na 10tci, da se protiv ozbiljnije ekipe u markaciji nece videti, da smo se povukli ko iran posle 1 0 i to protiv kostarike, da je krstajic nula, da je Ljajicevo jedino mesto ispred Matica, popi covek gomilu minusa. Jer bila totalna euforija kao sms eksplodirao (sta ste gledali dao covek dva pasa. Sada se na toj poziciji bukvalno nije video protiv iole ozbiljnije ekipe). eeej covek je otprilike da bude rezervaa milivojevicu. Po igrama na prvenstvu. Mi neke igrace nemamo ali nam je zato taktika, borbenost nula. Ali najnejasnijne mi je kako to svima nije jasno, sta ste ovekivali da cuveni SMS zabode sa 20 metara iako nije pipnuo loptu i onda bunkerica i top. Pa ovo je svetsko.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (etotako, 22. jun 2018 23:08)

Momak, bez SMS-a smo igrali bunkericu protiv Gruzije u sred Beograda pred 30.000 navijaca od prvog minuta na 0:0. Ovde smo mogli da damo 5 golova u prvom poluvremenu da je bilo malo vise koncentracije kod Tadica, Mitrovica i SMS-a. Izgubili smo tesno od 6. najbolje reprezentacije na svetu uz nevidjenu kradju sudije koji je ukrao bar 20 lopti, nije nam svirao penal i podelio kartone polovini reprezentacije.

Ivan

pre 5 godina

Miki @

Interesuje te zasto Tosic nije Rušio Sacirija? Pa da bi nekog srusio moras prvo da ga stignes! Jel sada kapiras? To sto je Saciri sa loptom brzi od Tosica bez lopte je jer saciri igrao u najjacoj Engleskoj premijer ligi ozbiljan fudbal a Tosic jw iz turske lige otisao u kinesku ligu gde idu penzosi na kraju karijere da se zezaju i uzmu jos neku paru pred kraj karijere.

Enriko KieZa

pre 5 godina

Apsolutno se slazem sa Tadicem. Po meni je Srbija igrala jako dobro prvo poluvreme i rodio se zicer za Tosica koji da je bio malo skoncetrisaniji i mirniji bi poslao "orlice" na hladjenje sa 2 gola razlike. To bi bio mat. Kasnije na perfektan centarsut Kolarova Mitrovic ne uklizava i ne resava utakmicu. Jednostavno u drugom poluvremenu sto je nedopustivo za mundijal Svajcarska je mnogo vise trcala i nadtrcala Srbiju. Ali ja se samo pitam cemu ovolika kuknjava sada?? Pa najvece bitke se dobijaju protiv najvecih sila, u ovom slucaju u fudbalu. Plus Brazil je daleko od neke nepobedive reprezentacije, cak na momente i smesni u ova dva meca. Zasto jednostavno ne spremati se spartanski za tu utakmicu, dati i vise od maksimuma i hrabro pokusati poslati Brazilce kuci. Ne vidim razlog da takav pristup ne bude, pa sta bude da bude. Verujmo u cuda i u veliku borbu i pobedu protiv ne tako mocnog Brazila kao sto svi misle.

Ratar

pre 5 godina

Једина права изјава. Докле да се васимо на судије? Свака теби част Тадићу,теби и Митру,остали,не враћајте се у Србију. Такво незалагање није вредно дреса и грба који носите. Доживотно забранити играње у репрезентацији,играјте за Манчестер,тамо сте најбољи...

Kiza

pre 5 godina

Sa ovim što je Tadić rekao se 100% slažem. Samo još da dodam da je po SofaScore (ili kako već) on najbolje ocenjen igrač u oba tima.

avav

pre 5 godina

pravo u centar. Strine i babe okupljene na jednom mestu, metiljavo i nikako. Kao odeljenje gerijatrije ili rekovalescenti. Slinavac i sap da su prelezali,prosle nedelje ili male boginje, vecu snagu i psiholosku spremnost bi imali. Timski katastrofalno, amaterski i neprihvatljivo. Bane 10kg viska, Karleusa isto, Tadic snagu izgubio u 32.minutu, Srgej loptu primio nije, Mitrovic vrsio presing sam na zadnju liniju kao muva bez glave (iskreno srcem), Matic davi loptu, zbog loseg kretanja, istali se nisu videli. Taktika odbrane zonska???? Kao u kosarci i fudbalskoj reprezentaciji SFRJ 80ih. Filizofija prevazidjena. Struka nepostojeca. Jeftino i naivno. Znam da su hteli, ali ne znaju kako!

Predo

pre 5 godina

"Golove za Švajcarsku postigli su Granit Džaka i Džerdan Šaćiri, koji su ih proslavili simulirajući rukama albanskog "orla".

"To me ne interesuje, trebalo je da sprečimo da ne dođe do toga. Ovo je bio ozbiljan fudbal, sa mnogo trčanja. Bez trčanja ne može da se pobedi".

Tadić nije želeo da komentariše suđenje, iako je tim na čelu sa Feliksom Brihom značajno oštetio naš tim.

"To nije razlog našeg poraza danas", istakao je Tadić."

Bravo Tadić. Kakvo suđenje i kakvi Albanci. Videlo se da gol visi u vazduhu. Selektor je trebao predvideti razvoj događaja i nešto promeniti, kao što je promenio Petković. A verujem da imamo bolej rezerve od njihovih "stranaca".

Jaran

pre 5 godina

Mitrovic i Tadic JEDINI za prolaznu ocenu. Stojkovic i Milenkovic bi mogli isto, ali rezultat nazalost nije na njihovoj strani (iako su bili jako dobri).

Nebitno sad, moramo da odigramo kao nikada u istoriji sto nismo. Bukvalno moramo da odigramo tako sjajno da cemo izgledati kao da smo zapravo favoriti za osvajanje. Ne mozemo drugacije da prodjemo, mozda da povredimo Kutinja na startu???

Milan

pre 5 godina

Tebi i Mitrovicu svaka cast. Izneli ste kvalifikacije i borili ste se danas kao lavovi. A onoj dvojici najskupljih neka je na cast, Matic i Sms su sramota naseg fudbala, treba ih izbaciti iz tima nakon ovoga. Sta nama vrede nijove sposobnosti koje samo dolaze do izrazaja kada igraju za pare.

dominus

pre 5 godina

I treba da budete ljuti na sebe. Neverovatno šta ste ispustili. Previše sporo igrate. Još i loše odrađena utakmica od strane Krstajića. Suđenje jeste nebitno, kao i naturalizovani Švajcarci. Da ste tražili drugi, pa i treći gol ne bi bili u situaciji komentarisanja suđenja. Ponavljam još jednom - ostaje Brazil, a oni nisu nepobedivi. Učite iz grešaka, imate dovoljno vremena do odlučujuće utakmice.

del boj

pre 5 godina

Majstore, tebi i Mitru niko nista ne zamera, bili ste odlicni svih 90 minuta i jedini pokazali zelju. Ali ostali? Matic, SMS, Kostic,Ivanovic, Karleusa.., sramno. Kao da su jedva docekali golove Sacirija i Dzake.

100

pre 5 godina

Decko je dao dijagnozu a ko je trebalo da spremi igrace na 100% trcanja ako ne "strucnjak"selektor?
Realno,(protiv Brazila necu ni da gledam) jer dobijamo bez ikakvih problema 4, 5 komada,bice tuga..
Ivanovic je decko katastrofa to sam primetio,Sms nzn sta je igrao i nzn da li je imao 3 pasa na utakmici,samo su Tadic,Milivojevic zasluzili prelaznu ocenu,ostali su bili ka ta stro fa!

svasta

pre 5 godina

vanovic je decko katastrofa to sam primetio,Sms nzn sta je igrao i nzn da li je imao 3 pasa na utakmici,samo su Tadic,Milivojevic zasluzili prelaznu ocenu,ostali su bili ka ta stro fa!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (100, 22. jun 2018 23:05

Mitrovic nije zasluzio prelaznu ocenu!? Svasta. Pa na njemu su uvek bila dvojica, nosio ih na ledjima... a to sto drugi nisu mogli da iskoriste taj visak, to je druga prica

Marko

pre 5 godina

Posteno receno. Ja sam komentarisao posle Kostarike da nam je postavka igre da bi Sergej igrao u napadu pogresna, Ljajic na krilu beskoristan, a braniti se posle 1:0 protiv velesile Kostarike predstavlja sramotu. Naravno tada su bili samo hvalospevi na racun reprezentacije i selektora, a meni minusi. Nazalost danas smo sve ponovili i izgleda prerano dali gol, posto je nemoguce braniti gol 90 minuta. Ono sto je cak i mene veceras iznenadilo jeste nedostatak zelje i energije. Ej, mozda si jednom u zivotu na svetskom prvenstvu? Ej, spremas se za prvenstvo i mozes da trcis 45 minuta? To je veliko razocarenje, vece nego rezultat jer mi nemamo kondiciju i volju. Bar se za trcanje mozemo i moramo spremiti!

Jack Sparrow

pre 5 godina

Svaka cast na komantaru momak!!!
Lako je kritikovati posle poraza a slaviti pobedu budite ljudi i vi navijaci i pruzite podrsku pa kako bude bice,najlakse je kritikovati i praviti se znalac.

mare

pre 5 godina

Tačno se vidi naš luzerski mentalitet. Posle prvog gola smo trebali još jače da napadnemo kad su bili u šoku. Ali ne, mi se povlačimo u neki bunker i prepuštamo njima da igraju.

Rale

pre 5 godina

Čekaj bre Tadiću, kako nije suđenje razlog poraza kad mediji trube već satima da nas je sudija uništio?! Valjda novinari znaju bolje od vas koji ste bili na terenu!
Šalu na stranu, momci su vrlo realni, znaju vrlo dobro razloge poraza. Kamo sreće da su nam i novinari takvi.

optimus prime

pre 5 godina

Da se časno oprostite protiv Brazila. Nemamo gotovo nikakve šanse za prolaz, sa ovakvom igrom bojim se da će Brazil dati pet, šest komada Stojkoviću. I da izgubite, dajte sve od sebe i niko ništa onda nema da zameri. Podrška Srbiji do kraja.

Reality

pre 5 godina

Tadic sve objasnio. Neiskusno smo odigrali. Svetsko smo zavrsili ali ova reprezentacija ima potencijala za evropsko. Ako se kostur ekipe zadrzi i dovede se ozbiljan iskusan trener

Ako smeš

pre 5 godina

Igrači nisu krivi, mi smo izgledali očajno u drugom poluvremenu. Bilo je samo pitanje kada ćemo primiti gol. Krstajić je najodgovorniji a od SMS ni jedne lopte. Kokezu momentalno odstraniti iz saveza, to bi trebao sam da uradi, jer ovakav debakl gospodin predsednik kao najodgovorniji treba sam da prizna. Tadiću tebi i reprezentaciji želim sve najbolje.

Ronin

pre 5 godina

Tadić je pravi dečko,najzaslužniji za plasman u Rusiju,ne znam sta im je bilo,vukli se po terenu kao babe,nije sramota izgubiti ali
onakav odnos prema dresu je katastrofa.

nosferatu

pre 5 godina

Pa zato je dolazio nekoliko puta do Krstajica, da mu kaze sta ne valja u igri...jer ovaj to nije nogao da vidi, jer o fudbalu nista ne zna! Al' eto, takvi se vise cene od ljudi koji su 50 godina u fudbalu i bar 30 godina treneri

Petar

pre 5 godina

Једина права изјава. Докле да се васимо на судије? Свака теби част Тадићу,теби и Митру,остали,не враћајте се у Србију. Такво незалагање није вредно дреса и грба који носите. Доживотно забранити играње у репрезентацији,играјте за Манчестер,тамо сте најбољи...
(Ratar, 22. jun 2018 22:57)

Pored njih dvojice ja bih izdvoio jos jednog momka Nikolu Milenkovica.

roki

pre 5 godina

Dok god budemo razmisljali kako treba samo da se branimo mozemo da zaboravimo na prolaz dalje od grupne faze ni italijani koji su poznati po katanadju vise to ne igraju, trci sutiraj pravi sanse daj gol napadaj nije sramota izgubiti ali dati gol u 5 minutu i braniti se 85’ minuta to je cist idiotizam koji mi uspesno gajimo 20 godina...

djule

pre 5 godina

Videla se zelja kod Tadica! Odmah posle gola je bilo vidljivo da loše trčimo. Inna žalost u takvim situacijama vam treba selektor koji ume da reaguje.

iskreno

pre 5 godina

Ljudi sta vam je.Pa budimo realni.Nas mentalitet nam neda više da postugnemo.Mi nemamo golmana.Svaka lopta koja ide u okvir gola 90 posto je gol.Cela nacija se digla da izbaci Ljaica zato sto nepeva himnu.A on je trebao da bude čovek oko koga se igra vrti.Izmišljaju mu te ovo te ono.Kod svajcaraca su samo 3 coveka pevali himnu.

Boris

pre 5 godina

Sergej popularni SMS može posle ovog prvenstva da moli Boga da mu ne smanje platu i ne oteraju, menadžer će mu se obesiti od muke. Prevara veka Ivanović, Matić, Kolarov. Matić kao da fudbal zaigrao pre 15 dana, presmešan. Šaćiri ih je ponizio, spremniji momak sam nego pola naše ekipe zajedno. Selektor statira, glumi selektora. Pažnju zaslužuje jedino Mitrović, Ljajić, Tadić.

442

pre 5 godina

Koliko su sinoc nedostajali... Sulejmani Fejsa, pa i Basta...!

Utakmicu su Svajcarci dobili boljom duel igrom i sa vise trcanja.

Matic,Milivojevic,SMS nadigrani, plus Saciri za kojeg nismo imali rijesenja...

Kostic nije u formi i na njeg ne treba da racunamo. Rijesenje je na toj strani da igra Kolarov a iza njega da ostane Tosic, (pa mozda i Rodic). Radonjica uvesti ukoliko gubimo. Desno Rukavina, koji je odican trkac, Milinkovic i Ivanovic zajedno u sredini. Ivanovic prespor i preumoran za beka.

Ja bih umjesto Milivojevica stavio SMS-a sa Maticem, jer nam treba pobjeda. Ljajic da se pridruzi Mitru kao lazna 9tka. Time imamo 442, najbolje sto mozemo sastaviti.

ls

pre 5 godina

Vas problem je sto se vecito branite!!!!!! Napadajte jednom celu utakmicu majku joj j... i utakmici i svemu!!!! I Island je dosao da se brani, jednom im proslo, ali vise nece, kad vi mislite to skontati?

prelom

pre 5 godina

Pa trčali su kao da imaju motore u odnosu na naše. Mnogo sam razočaran, toliko slabo pripremljeno.
Malo snage, malo zustrine, manimo se sudija. Dali smo im da daju 3 puta više pasova.

Dejan

pre 5 godina

Svaka cast Tadicu na priznanju da sudija nije odgovoran za poraz. Jeste bila greska sudije ali da jednom nas igrac razbije mitomaniju da je za svaku nasu bruku kriv lik sa pistaljkom.

milke

pre 5 godina

Ovo je tacno, i ovo je hronicna bolest ove ekipe...trcanje i botbenost, vecina igraca se seta po terenu, ne u bukvalnom smislu, ali toliko malo trce da se to moze nazvati setnjom. Videli smo svajcarce kako ,grizu i koliko trce. To je njihova ogromna prednost.

Rolje78

pre 5 godina

Svaka čast Duća! Komentar utakmice kao i da sam ja dao komentar. Protiv Brazila hrabro (ne kao večeras kukavički), pa kako god završi.

NebaCar

pre 5 godina

Treba znati racionalno trositi energiju, pametno trcati, to smo dobro radili samo prvo pol, a svajcarci albanci celu utakmicu, to je presudilo da primimo golove, pali smo u drugom, previse su imali loptu, ali to je do nas, kao sto Tadic kaze, nadtrcali su nas, kao juce Hrvati Argentinu

zemunac

pre 5 godina

jednom recju ipak : partizan! menandzmen partizana kako je neko primetio od Karadzica preko Save Milosevica Bjekovica Kokeze Kežmana koji sastavlja i tim i postavlja nam trenera i za rezultat imamo to sto imamo. sve se nadalo naslutiti jos na pripremama a i na prvoj utakmici sa Kostarikom. Sve su slabosti prisustvovale vec na Kostarici a Krstajic ih je jos samo produbio. Bekovi matori centarhalh hrabar ludo hrabar ali spor i veziste Matic i SMS s p o r i, visoki i spori trckarali kao da nose dzak na ledjima. sve je to moralo u duboku odbranu sa dva brza kontaca kaao sto smo i dobili brazilce i finalu mladog sampionata. Svajcarsi nemaju prefinjene tehnicare za kratak precizan pas nego ove čobane trkače i ne bi mogli da se probiju i nesto urade . Samo Tadic i Milojevic ok Tosic svaka cast tako se gine za srpski dres bane i kolarov posteno ali nedovoljno a SMS ipak jos jako zelen i ne perspektivan u ulozi osnovnog igraca. Maticu je trebao odmor jos za ovo prvenstvo sto je Murinjo i primetio kad je komentarisao. Ljaic nedovoljno iskoriscen potisnut u stranu.

perpetual

pre 5 godina

Селектора Муслина сменише одмах након што се квалификоваше на СП , овај позвао у екипу пензосе , па од кога очекујете да трчи . И Костарика је побеђена само због сретно изведеног слободњака . Утакмицу са Бразилом нећу ни гледати

Vladimir

pre 5 godina

Bravo za krajnje realno sagledavanje situacije. Kamo sreće da su i ostali tako razmišljali. Verovatno bi sada imali 6 bodova, ovako...

Duleee

pre 5 godina

Bravo Tadicu. Posten, pre svega, prema sebi a onda i prema celoj ekipi. Nije kriv sudija sto su ih nadtrcali i sto nisu imali energije u drugom poluvremenu.

Predrag

pre 5 godina

Najvise su me rezocarali SMS i Matic. Mislim da cela ekipa ne moze da se oporavi do srede, a to znaci da ce nas Brazilci napuniti do vrha. I Brazil mora jednom da proradi. Nesreca je sto ce da proradi bas protiv nas. Danas smo imali sansu ali je nismo iskoristili. Gde je problem? Neka se time pozabave nasi fudbalski "strucnjaci". Ima ih i tamo i ovamo koliko hocete. Oni za to primaju debele pare.

Das ist Kunst

pre 5 godina

Zašto ne bismo odigrali meč decenije i pobedili Brazil?", zaključio je Kolarov pitanjem. Dokle bre fudbaleru to loženje. Vi izgleda stvarno verujete u Acinih 10 miliona. Neću propustiti utakmicu sa Brazilom, zato što je cilj ove igre gol, a u utorak će ih biti mnogo u našoj mreži. Kramarić, Rebić, Mandžukić, Perišić, tako se dobijaju utakmice koje moraju da se dobiju. Mitrović, Prijović, Radonjić i nemaš četvrtog. Filip Kostić ni u ludilu.

XIII Apostol

pre 5 godina

Majstore pogledaj statistiku, vi ste vise trcali od njih. Ali su u svemu drugom oni bili po 2, 3 ,4 puta bolji od vas. Ako se od 6 minuta branis, a u kontru ides tako sto ti treba 10 minuta da je napravis onda definitivno moras da budes spreman da ces da izgubis. Ali nisi ti kriv, ima njih mmogo pre tebe koji treba da se pravdaju. Tebi samo nis pokazali statistiku, a na terenu ti nisi stigao time da se bavis, niti je trebalo. Igrali ste kako vam je receno i koliko ste mogli...a da se ne povredite, ipak sad ide primopredja klubova.

poznavalac

pre 5 godina

Svaka cast Tadicu. Ali, po zvanicnoj FIFA statistici mi smo pretrcali 116 km a Švajcarci 112 km. Posed lopte SRB 42% a SUI 58%. Taj odnos je bio jos losiji cak 35:65 u korist SUI tima dok nisu izjednacili. Posle smo malo promenili u nasu korist. Razlog poraza je sto nisu bili hrabri i posle 1:0 nastavili da napadaju i daju jos jedan ili dva gola. Hrvati su odlican primer. Posle datog gola se nisu povukli nego su igrali tako da daju jos koji gol. I to im se vratilo. I protiv Kostarike kada smo dali gol mi smo se povukli i samo se branili. U savremenom fudbalu se mora trcati ali pametno i nikada ne odustati vec svi za jednog i jedan za sve.

Dusan je Silni

pre 5 godina

Jos jedna legendarna igra za pamcenje u dresu Srbije. Tadic je izvrnuti Mesi- u klubu zaradjuje platu, posteno odradi, dok za Srbiju vazda gine.

Johan

pre 5 godina

Svajcarska bila bolja.Zuti kartoni pravilno dosudjeni.Jedino nisam siguran za penal.Posteno bili su bolji ali nemora uvek bolji da pobedi

Dik

pre 5 godina

...ako budemo, ako bismo, uz ako sve je lako, a činjenice govore da mi igramo isti samo je pitanje protiv koga. Ako igramo protiv ozbiljnijeg protivnika naravno gubimo, protiv Brazila je nerealno pričati o pobedi...

stefz

pre 5 godina

Kapa dole za Tadića. To su reči velikog igrača. Svi se osvrću na suđenje (i tu traže opravdanje), koje jeste bilo loše, ali igra je bila daleko gora. U nekim trenutcima previše teško za gledanje. Što bi Štulić rekao 'bez trunke ideje", a takođe i bez dovoljno zalaganja. Poraz uopšte ne čudi.

Daj bre

pre 5 godina

Veoma profesionalan intervju od najboljeg na terenu! Kapa dole za gentlemena! D'Oklahoma su svi ostali bili koncentrirani na shaqirijeve kopacke i to moraju da se zahvale midijima koje su nanele pritisak do te mere da smo imali utisak da se igra protiv OVK ! Da nije bilo toga i onog vaseg plejboja od trenera Srbija sa ovim igracima bi mogla ici daleko ! Mislim dans ste napravili gresku smenjivanjem Muslina !
Pozdrav iz Peci

Volim i ja vas

pre 5 godina

Jedina normalna izjava koju sam procitao posle utakmice.
Juče naš najbolji igrač.
Nazalost jedini sa tehnikom, kreativnošću i idejom koja pravi razliku.
Mitar se borio kao lav, Milenković dobar sa obzirom na neiskustvo,
Stojketu se nema šta zameriti, ostali mrka kapa.

drago

pre 5 godina

Pobijedili su vas zato sto su bolji.
Utakmica je bila skroz neizvjesna, pobjednicki gol je pao u '90-oj.
Kvalitetniji su tehnicki a i trkacki jer su nizi i laksi.
Srpski igraci im nisu nista pustili, trcsli su maksimalno ali vislji i tezi igraci su tromiji.
Kao potvrda toga je i da je srpski tim pretrcso 7 km vise.

Srce na teren

pre 5 godina

Svi smo uz vas svim srcem ali ljudi jel shvatate da nemate snage za 90 minuta cela igra je stala u prvih 20 minuta i to je to posle se gledate nemate napadaca super sve dodjete pred go i onda se uplasite da sutnete, ma opali iz sve snage imate vodjstvo nedaj da predje nasu polovinu , dajete, 100% pobedu ste pretvorili u poraz .:(

Stef

pre 5 godina

Sa ovim što je Tadić rekao se 100% slažem. Samo još da dodam da je po SofaScore (ili kako već) on najbolje ocenjen igrač u oba tima.
(Kiza, 22. jun 2018 23:16)

I to apsolutno zasluženo, odigrao je doktorski i ako neko ima pravo da bude nezadovoljan i da javno izrazi to nezadovoljstvo, onda je to on.

Vladimir

pre 5 godina

prijatelju i meni je zao, ali nista od 10tog minuta igre niste radili, pokazali ali bas nista...a onaj ocigledni penal bi nas mozda spasio, ali isto tako mozda i ne bi...

ivann

pre 5 godina

Realnost! Prirodna selekcija. Slabi otpadaju, jaki idu dalje.
Ne možeš amaterski među profesionalce. Selektor amater, njihov ozbiljan stručnjak.
Bane Ivanović, bivši igrač koji ne može da trči ( zato je i oteran iz Premijer lige ) a mora da igra desnog beka, jer tu najmanje smeta, a opet je bolji od preostalog desnog beka, Ruavine, koji uopšte ne igra u Viljarealu ali ga uporno zovu u reprezentaciju. Dajte bre nekog klinca od 20 godina na desnog beka, nek ore po toj desnoj strani,ako može da se nađe takav u Srbiji? Tošić koji igra u Kini postavlja amaterski ofsajd zamku, e zato i ide u Kinu da igra a ne ko Šaćiri koji je brži sa loptom od Karleuše bez lopte, koji igra u Premijer ligi.
Snage imamo za jedno poluvreme. Amateri ili profesionalni fudbaleri?
Sergej vredi 100 miliona ??? po novinarima našim, zaboravio da dođe na utakmicu!!!
Kad se sve ovo vidi i sabere, možda i nije tako loše bilo na ovom SP sa ovakvim okolnostima uz naravno neizbežan mentalitet, ako povedeš 1:0 kojim slušajem, daj loptu protivniku i igraj bunker!!!

AZagor

pre 5 godina

Dusane...organizujte ti i Mitar svima na celu sa super-Mladenom gledanje utakmice Meksiko-Nemacka ili Hrvatska-Argentina pa da se malo edukuju. Mozda nadju recept za Brazil.

Powerslave

pre 5 godina

Tadiću se nema šta zameriti. Da nije njega bilo ne bismo ni bili na SP. U toku meča se žalio nešto saigračima i selektoru. Sada i ova izjava, koja za divno čudo, ne svaljuje krivicu na sudije, kišu, visoku travu itd... nego na nas (tj. njih) same. Ta razlika u pristupu se i videla na samom terenu, dečko je bio za klasu iznad ostalih igrača u ekipi.
Tačno se videlo protiv Kostarike (mada jeste slabija od Švajcarske) da nam ne bi dali gol još punih 90 minuta, a protiv Švajcarske je samo bilo pitanje kad i koliko će nam dati.

Nadam se da će ovo dovesti do toga da se ekipa prodrma pa da se onda Brazil napadne svim silama, ionako nemamo šta da izgubimo, a ne do stvaranja negativne atmosfere.

ja

pre 5 godina

Pa dokle vise sa tim kalkulacijama i cuvanjem 1-0 rezultata. Vec 20+ godina gledam kako reprezentacija cuva rezultat. koliko sam utakmica gledao da smo to radili da se samo razigramo kad ostanemo sa igracem manje ili kad primimo gol. Svatite vec jednom da ste kavlitetniji od svajcaraca ili kosta rike. Cega se toliko plasite. Danas ste mogli ceo dan da lupate centar suteve i Mitrovic bi pokupio bar jos jedan. Ali nazalost onoga od cega ste se cuvali kao I UVEK se desi.

Dok ozbiljno neizbavite taj mentalitet iz glave od nas nista, Nikad nece biti.

Zao mi reci ali ugledajte se u komsije. Daju gol Argentini I sta bude posle toga? Razbiju ih. Bez kalkulisanja.

DOSta

pre 5 godina

Dosta kukanja pojedinih nego hajde da nadtricte Brazil od prve do poslednje sekunde uz stalne sutrve na njihov gol a branite ceo teren pancir odbranom i eto vam da pobedite svakoga!

svemir

pre 5 godina

najzad neki normalan komentar. dosta vise o sudjenju i tome kako nas je neko pokrao. i da jeste i da nije, nije bitno. bitna je igra. sigurno nije izrezirano ili sta vec. sami smo napravili greske iz kojih smo primili golove, imali smo svoje sanse koje nismo iskoristili. oni su timski odigrali bolje i iskoristili svoje sanse za razliku od nas i to je to. sad nam preostaje da se vadimo protiv brazilaca sto i nije realno al bez pritiska pa sta bude. i ovo je uspeh pored svega realno. nemojte da se zavaravamo da imamo neki kvalitet za nesto vise. imali smo sansu ali je nismo iskoristili. to je sport.

kekec

pre 5 godina

Sergej odigrao kao da nikad u zivotu nije potrcao! Krstajic katastrofa, izmenama nas oslabio umesto da nas pojaca. Ali tako je to kad menadzeri koji se tale vode savez.

Totti

pre 5 godina

"Ovo je bio ozbiljan fudbal, sa mnogo trčanja. Bez trčanja ne može da se pobedi" bravo jedina svetla tačka našeg tima večeras i pravo u centar

Milan

pre 5 godina

Decko je dao dijagnozu a ko je trebalo da spremi igrace na 100% trcanja ako ne "strucnjak"selektor?
Realno,(protiv Brazila necu ni da gledam) jer dobijamo bez ikakvih problema 4, 5 komada,bice tuga..
Ivanovic je decko katastrofa to sam primetio,Sms nzn sta je igrao i nzn da li je imao 3 pasa na utakmici,samo su Tadic,Milivojevic zasluzili prelaznu ocenu,ostali su bili ka ta stro fa!

Za dve sedmice se ne sprema ekipa prijatelju.....kondiciono.Morali su doci spremni.

drenica

pre 5 godina

"To me ne interesuje, trebalo je da sprečimo da ne dođe do toga. Ovo je bio ozbiljan fudbal, sa mnogo trčanja. Bez trčanja ne može da se pobedi"

On je u pravu...

toza

pre 5 godina

Ma odrali su nas, i zasluzeno pobedili. Samo budala sad moze da trazi izgovore i da se vadi.Zeznuli ste,sad se vadite protiv Nejmara i ostalih Brazilaca pa pokazite da li i koliko vredite.

рајко

pre 5 godina

одмах сам проверио статистику и пише србија претрчала више мада ми није тако изгледало. наши нападачи су ми изгледали уморно. опет то ми нике јасно с обзиром да су професионалци. како дозволити тиму да наметне ритам? швајцарци су сигурно имали већи посед и више додавања. бољи тим од нас. са мало више среће и оваквог залагања биће бољих резултата и жребова. срећно против бразила...мислим да се немамо шта плашити већ само у напад!!!

Losmi

pre 5 godina

Zanimljivo mi je sto svi pisu da je Svajcarska vise pretrcala. Da su Matic i SMS bili losi. To zapravo nije tacno i lako se moze proveriti. Po distance covered SMS je drugi na turniru odmah iza Golovina, a mi na ovoj tekmi smo pretrcali 72 Milje, sto je samo za milju manje od Rusa protiv Saudijske Arabije koji trenutno drze prvo mesto po distance covered na jednoj utakmici (za Ruse je normalno posto igraju na svom podneblju i aklimatizovani su)
Nasi srednjaci i generalno ofanzivna linija je zrtva lose taktike koju je spremio nas "strucni tim". Toliko su nas provalili i setali sa njihovog desnog beka na njihovo levo krilo da su se nasi u tranziciji nenormalno trosili uz visok pressing ofanzivne linije nasi su bili izmoreni vec posle 30ak minuta prvog poluvremena, a pored toga su ostavljali ogroman prostor izmedju sredine i odbrane. Svaki njihov posed je bila ozbiljna opasnost po nas gol i verujem da ste svi to primetili. Ruku na srce momci su dosta pruzili ali takvu prazninu koju su losom taktikom ostavljali protivniku niko ne moze da pokrije. Na nasu nesrecu Svajcarci su tacno znali sta treba da rade i nisu odustajali od toga do samog kraja.

VUK

pre 5 godina

Bravo Tadiću. Ne treba traka. On je lider. Matić stavi skupljena tri prsta na srce i posle šeta celu utakmicu. Luka i Sergej...nisu dovoljno trčali..to je to.

kevin kigen

pre 5 godina

@ enriko kieza Potpuno si u pravu za Brazil, ali treba pokušati sa mladjima koji mogu više da trče i da izdrže čitavu utakmicu. Tadiću svaka čast, jedini je odigrao dve utakmice srcem.

bravo

pre 5 godina

jedino je Tadic igrao ovu utakmicu, sam očigledno, i jedino je Tadic rekao istinu, posle pet minuta igre i naseg gola mi smo se, istorijski vec, povukli nazad i igrali odbranu. Da smo nastavili da igramo posle prvog gola kako smo igrali prvih pet minita, bilo bi 2/3:0 za nas sigurno... ali ne. Nedosudjeni penal, provokacije, sve je to istina, ali sve sad to na stranu... mi jednostavno nismo dobro igrali i kraj.
S druge strane Brazil nista posebno nije pokazao, ali nista... priliku imamo, ako pametno odigramo mozemo dalje, i sad o tome treba da razmisljamo, Svajcarska je prošlost, sami smo krivi, idemo dalje.

Miki

pre 5 godina

Postavka igre katastrofalna.Sve je bilo podredjeno Kolarov/Kostić.Kostić nije taj kalibar.Trebalo je sve kao i u prvoj utakmici na Tadića,koji je uostalom zaslužan za jedini naš gol.Bane se nije video i po meni je"zaslužan" za prvi gol Švajcaraca,jer umesto da se postavi ispred na loptu on se sklonio.Isto tako nas je i Vidić uništio na zadnjem svetskom u kome je učestvovao.Da li Krstajić zna šta je kondicioni trening?U igri sa Švajcarskom imali smo snage za 30 minuta.E zato smo u tih 30 minuta trebali da postignemo 3 gola,pa tek onda da se branimo.Ovako ništa.Rezime
Tadić je car,a sudija djubre nevidjeno,što se i moglo očekivati.

Lika

pre 5 godina

Budi mo realni imali smo srece u kvalifikacijama ovo je ekstra za nas.Sajdzije su ozbiljna ekipa i Brazil nije trebalo da im uzme bod bili su bolji.

kuglica

pre 5 godina

Bravo, Tadicu! Svaka cast za prvih 15ak minuta. Posle tog su vas nadtrcali, ali opet nisu mogli do pobede bez nasih naivnosti. Nije kraj, imamo Brazil koji moramo da pobedimo ako hocemo dalje. Realno je da se "pobijemo" sa njima, pa ko je bolji i jaci nek ide u osminu finala. Nije Brazil bauk, moze da se igra sa njima, ali pre svega mozgom i zeljom.

sasa jokic

pre 5 godina

Sve je ovo posledica nekopetentnog strucnog staba. Od psiholoske pripreme za mec, preko pozicioniranja, do taktike. Kada kazem psiholoske pripreme, mislim na cinjenicu da je par igraca prosto “sagorelo” i trpelo posledice preveliiog adrenalina, i to je glavni razlog za nedostatak snage, a ne kondicija.
Taktika; Ako damo gol povuci se i cuvaj rezultat, pa ako se ukaze prilika za drugi super.....tu igru igramo decenijama, i zato nikada nista znacajno nismo osvojili. Cuvena Miljaniceva “skola”. Tu je razlika izmedju kosarke, vaterpola, odbojke i fudbala.....skola i strucnjaci, u fudbalu kriminalci vode glavnu rec, i osnovni i jedini moto “kupi-prodaj”.

Petar

pre 5 godina

Kako da igrači ginu, a znaju šta se radi u savezu, ko koga gura itd. To je nemoguće. Hrvati razbijaju Argentinu, a kod kuće hapse Mamića. Nas gazi ko stigne, a kod kuće se pita Kokeza, tj. onaj koji ga je postavio. Prema tome, prvo temelj kuće da se napravi, a to je savez, pa onda selektor i na kraju igrači. Ako je temelj loš i glavni majstor početnik kuća će biti kriva.

chicha

pre 5 godina

Ovaj momak je bio ubedljivo najbolji nas igrac u kvalifikavijama i sada je ubedljibo najbolji na prvenstvu. Da sam ja selektor on bi nosio kapitensku traku a rezerva bi mu bio Mitrovic koji se takodje bori kao lav i nema mu se sta zameriti. Protiv Brazila bi trebalo da sednu svi, da se pogledaju u oci, i da se dogovore kojih 11 je spremno da izgine na terenu i da se bori do poslednjeg sudijskog zvizduka. Protiv Brazila sva mesta u timu moraju biti popunjena borcima jer jedimo tako mozemo da se nadamo reprizi Montevidea...u suprotnom cemo doziveti debakl.

Djordje NS

pre 5 godina

Ubedljivo naš najbolji igrač je Dušan Tadić. Svaki napad preko njega je obećavao a i gol je pao posle njegovog ubacivanja sa krila.

Enriko KieZa

pre 5 godina

(AZagor, 23. jun 2018 01:44)

E sad se ja slazem sa tobom, pitanje na mestu.:)
Sistemska greska naseg sporta je sto uloga sportskog psihoterapeuta nije jedna od bitnijih u samoj pripremi i tokom velikih takmicenja. Ako strucni stab i igraci medjusobno ne pronadju mehanizam da se motivisu za utakmicu veka i valjano je pripreme pa sta Bog dragi da onda ni ne zasluzuju apsolutno prolaz dalje. Mislim sta da ti kazem..