Petak, 22.06.2018.

22:04

Mitrović: Kao deca, muve bez glave, glupo, glupo, glupo...

Izvor: B92

Mitroviæ: Kao deca, muve bez glave, glupo, glupo, glupo... IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

119 Komentari

Sortiraj po:

ja

pre 5 godina

Najveći problem je što su naši igrači već u 35. minutu delovali kao da su istrčali maraton. Bili su polumrtvi od umora. S druge strane, Švajcarci su krenuli da trče ko ludi u drugoj polovini drugog poluvremena, a naši to nisu mogli da isprate. Nedovoljna fizička pripremljenost je bila evidentna. Drugi faktor je potpuno neiskustvo Krstajića. Nijednu izmenu nije napravio kako treba. Ubijali su nas napadom preko leve strane i Rukavina je trebalo da uđe još na poluvremenu. SMS se nije ni video - ako je umesto nekog trebalo da uvede Ljajića, onda je to SMS. Ili čak da pusti i Prijovića, pa da, zamislite, igramo sa dva napadača...

јд123

pre 5 godina

Надам се да ће му неко скренути пажњу на то да се суздржи гестикулација, приговора судијама, да буде лукавији. Италијани су мајстори у томе. Нека му неко пусти снимке Инзагија, како се рве са противницима али увек једно око на судији. Чим судија погледа у њиховом правцу он спушта руке и добија фаул. Још је млад, има наде за њега.

У еуфорији после освајања СП за младе, мало ко је коментарисао један по мени битан детаљ. Играли смо дисциплиновано без приговора судији и када смо били оштећени. Као да смо Немци. Тада сам рекао да је за то заслужан Пауновић, играо је у Бундеслиги и пренео тај немачки менталитет на наше играче. Ја сам се надао да ће Крстајић исто урадити, јер је и он играо у Бундеслиги, али изгледа да није. Можда и није могао, јер деца су сигурно слушала Пауновића, за ове маторе нисам сигуран. Али после СП, када се направи рез, бит ће још више оних који су освојили СП у А тиму. Тако да постоји нада да ће и наша А репрезентација у будућности играти дисциплиновано као Немачка. Довољно је да им неко скрене пажњу да се сете како су играли у Новом Зеланду, па ће ваљда прихватити такав савет.

По мени то је главни разлог успеха омладинаца. Ако неко још увек не верује, довољно је да погледа друге спортове где смо успешни. Кошарку управо играмо тако и зато смо у кошарци оно што су Немци у фудбалу.

Posmatrač

pre 5 godina

Mitar dao krajnje najzreliji i pametan komentar nakon utakmice. Sve pohvale za to ! Rodjeni Smederevčanin. Sa 11 godina došao je u teleoptik partizan odigrao onu sezonu kad je Vermez bio trener uze li su titulu u prvenstvu nakon čega je otišao u Andarleht Belgijski slavni klub posle Genka koji je igrao one godine ostao bez Lš u poslednjoj rundi od Genka. Njukasal nakon toga pa Fulam koji je bio finalista Liga Evrope 2010 gde su izgubili od Šaktjora.

Emir

pre 5 godina

Žao mi je komšije što ovako izgubiste, jeftino brate. Prvi gol, hajde, ali ovaj drugi... Kod rezultata 1:1 svi u protivnickoj polovini..
Zelim Vam pobjedu protiv brazila i prolazak dalje.
I ovaj sudija..hm..a i Kolarov Matic i dr.sto ga ne pritiskose da pogleda VAR.!? Kao da im je svejedno...
Zalaganje n8sta..sve zvijezde..a u repki nista...

Zevs

pre 5 godina

Trebao je Tosic da faulira onog. Pa crveni i 5 min 10 protiv 11. Ostalo bi 1-1. Spasao bi tim. Tosicu, nula si.
(Deda Kreza, 22. jun 2018 23:32)

Najpametniji komentar koji sam do sada pročitala!

WIN

pre 5 godina

I jesu bez glave!
Sporo trcanje,spor protok lopte...
Matic-Sergej-Milivojevic realno jako losi na SP, u svim segmentima!
Protiv ozbiljnih ekipa igra se drugacije i sa bržim i konkretnijim igracima,ovo je dosta sporo!

Goran

pre 5 godina

Kockasti su uz tebe care, kao i sve albanske i muslimanske devojčice iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne Gore.
Hvala ti što si ponizio SRBIJANCE!!!
(Hvala Hrvatu Vladimiru Petkoviću, 22. jun 2018 22:56)
Klasican primer najnizeg verbalizma. Mozes ti da ovde kucas sve i svasta, mogu da ti to i objave, kao sto su ti ocigledno izasli u susret, ali uprkos svemu tome, znas i sam ko si i sta si, kad uvece legnes i ugasis svetlo.

Džoni

pre 5 godina

Ovo je ona stara igra naše reprezentacije po kojoj je prepoznatljiva: sa pogrešnom taktikom, nepovezano, svaki za sebe i sa katastrofalno lošim dodavanjem i prijemom lopte.
Problem je samo što su protiv Kostarike igrali obrnuto, pa se stekao pogrešan utisak da mogu bolje.
Utabali su levu stranu uz aut liniju i gotovo uvek, ti "napadi" su se završavali u autu. I to za Švajcarce.
Kostić je valjda trebalo da bude "tajno oružje" protiv Švajcaraca. E, pa to tajno oružje je ispalo ćorak.

Ja mislim da jedino protiv Kostarike nisu imali nikakvo tajno oružje, nikakvu taktiku pa su morali da igraju kako znaju i umeju.

neutralni felsh

pre 5 godina

glavu gore, sta da se radi, tesko je ali moramo da probamo da pobedimo brazil...
(laf, 22. jun 2018 23:03)


3-0 u najavi, mozda 3:1... za brazil naravno.

neutralni felsh

pre 5 godina

Mitrovicu svaka cast na ovoj utakmici i na svim utakmicama za reprezentaciju. Toliku zelju i borbu ne pokazuju drugi reprezentativci, razne zvezde i zvedice. 
Malo manje da koristi ruke, razgovara sa protivnicima i sudijama. 
Strasno nam znaci u branjenju kornera, i generalno snazan igrac koji dobija duele. Ima jos tu prostora da radi na tehnici i zavrsnici.
(leo, 22. jun 2018 23:18)


brani nam korner, rodjen za defanzivca, blago nama... jos nije naucio da igra i ledjima prema golu, to je za centarfora njegovog profila pogubno.

Милош

pre 5 godina

Па бранили сте резултат већ ид 10-тог минута утакмице. Ти би требао орвенствено да поведеш рачуна о свом понашању, више него о самом игрању. Био се пренапет за праћење чак и нама поред малих екрана, да не причамо о судији. Могао је ладно да ти да макар два жута картона за ко нстантно протествивање.

google

pre 5 godina

Mozda i najbolji komentar koji sam cuo od nekog naseg sportiste. Covek ni da pomene sudjenje, politiku, kopacke, okruglu loptu, los teren i ostale baljezgarije, vec primili smo gol kao deca i tacka, svaka cast.

Dule

pre 5 godina

Bane pao ko pokosen, da ga ne udari lopta kod gola. Pogledajte opet koliko su puta Hrvati uleteli u blok na slične šuteve, Lovren, Vida, Rakitic. Sve su izblokirali, a da niko nije bežao od lopte.

ZIMBIO

pre 5 godina

Takticki katastrofalno odigrano , jedino psihicki bili u utakmici samo Mitrovic i Tadic, napadacki igramo odlicno ali dzba kad tranziciono u defanzivi smo katastrofa.

U svakom slucaju ne treba sada pljuvati treba podrzati igraci igrace se fudbal i posle ovoga, imamo talentovane igrace mlade treba otici ovi stariji valjda promeniti i selktora postojuem Krstajica ali na taktickom planu vrlo slabo.

Jeste smo iizgubili bas naivno ali idemo napred treba podrzati igrace.

leo

pre 5 godina

Mitrovicu svaka cast na ovoj utakmici i na svim utakmicama za reprezentaciju. Toliku zelju i borbu ne pokazuju drugi reprezentativci, razne zvezde i zvedice.
Malo manje da koristi ruke, razgovara sa protivnicima i sudijama.
Strasno nam znaci u branjenju kornera, i generalno snazan igrac koji dobija duele. Ima jos tu prostora da radi na tehnici i zavrsnici.

genius

pre 5 godina

Care, ne može 45 minuta da se slavi gol.
Posle našeg gola, sve do prvog švajcarskog, vukao se po terenu kao da igra beton ligu... Da nije bilo prekida, pomislio bi čovek da više nije u igri.

.

pre 5 godina

@(R9, 22. jun 2018 22:17)
Evo ja na primer ne kukam posle poraza ali sam kukao za vreme utakmice. Izgubili smo zbog trenera. Okej kapiram da smo jaki i skok igri, ali mi zadnjih pola sata nismo mogli da napravimo sansu, morao je Mitrovica da zameni i da ubaci Prijovica ili Jovica jer bi samim tim i isli u napad drugacije, jer ne bi akcija bila da dodje stoper i sa pola terena da salje loptu na napadace nego bi sa krila probijali ili kroz sredinu nebitno. Sve u svemu mucna igra za gledanje, damo gol branimo se 85 minuta kao da je ostalo jos par minuta do kraja, nigde volje nigde borbe nigde trcanja.

Kobster

pre 5 godina

A nije valjao Muslin? Nismo igrali lepo? E pa evo, sda igramo lepo, a to smo valjda hteli. Trener i njegov sistem su uvek iznad pojedinca, pa bio on i SMS.

Student

pre 5 godina

Šteta, imali ste sve, ali 2. poluvrijeme katastrofa...ali nije gotovo...odigrajte muški i pobijedite Brazil, koji je s puno sreće dobio Kostariku..pošaljite Neymara kući, sretno.

kole

pre 5 godina

Steta. Nisu mi jasni ovi koji pricaju da su se nasi borili. Iskreno nisu. Zameram im stil igre, jer su se posle gola povukli. Steta jer je gol pao u 5 minutu pa smo se onda gotovo celu utakmicu branili. Imali smo srece protiv Kosta Rike, jer je gol pao dosta kasnije, pa smo se branili samo jedan deo utakmice. Nazalost, utakmicu je presudilo Krstajicevo neiskustvo. Ali nije gotovo. Pokazili su i Kosta Rika i Svajcarska da Brazil nije nista preterano. Idemo na pobedu.

Bobele

pre 5 godina

PenAl je sigurno bio, ali kad vidim Kostica kako se po terenu vuce, mase nemocno rukama vec u 30 min., Matica kojem je zadnjih 30 min. dusa izasla na nos, Sergeja koji se nakon 10 min. nije vidio bilo mi je jasno i nakon ranoga vodstva da nece na dobro da izadje. Jedini Mitrovic koji je nesto pokusavao. Sve u svemu jako lose odigrana utakmica i najverovatnije da protiv Brazila ako se cudo ne desi bit ce posljednja utakmica na ovom mundijalu.

071

pre 5 godina

Neka zahvale srpskim medijima za pažnju koju su poklanjali kopackama, porijeklu i Albancima i time dodatno stvorili pritisak na Srbe da "moraju" da pobijede u "borbi nad borbama i za srpski narod". Usput su naostrili Albance. Ovo je sport, Srbiju su morali pustiti da igra lopte a ne da bije kosovski boj i da pita igrače sta misle o nečijim kopackama i hoce li nas njihov odgovor zadiviti. To su mladi momci, sportisti i ne treba ih dovoditi u tu poziciju. Srbiji sretno protiv Brazila.

Elidra

pre 5 godina

Velika steta zbog propustene prilike za 1/8 finala, jer mislim da cemo bas tesko uspeti da uzmemo bod(ove) protiv Brazila, vece sanse ima Kostarika protiv Svajcaraca, ali to nam sada jako malo znaci. Sto se tice same utakmice, ona je izgubljena vec oko 20-og minuta, kada su nas procitali i nasli rupu u nasoj liniji, tacnije izmedju prve i druge linije odbrane, koju su koristili do kraja utakmice. Kao da nam to nije bilo dovoljno, nego primamo i dva gola iz akcija u kojima su imali posed lopte ne duzi od 10 sekundi. To je bas neobjasnjivo i neozbiljno za ovaj nivo fudbala, a pogotovo za ovoliko iskusnih igraca, koje mi imamo. Toliko trcanja u prazno sa nase strane, pokrivanje bukvalno praznog prostora su, po meni, dokaz jako lose takticke zamisli selektora. Cak je i Tadic to primetio vec u 30-om minutu, ukazivao je na taj problem, ali uzalud. Zbog takve igre smo vec tada ostali bez Tadica u napadu, Matic i Milivojevic nisu znali gde su i sta se desava od tolikih rupa koje je bilo nemoguce zakrpiti, pa su u vise momenata delovali kao amateri, sto je najtuznije od svega, ali to nije njihova greska, po meni. Sta tek reci o Sergeju? Imamo decka kog ce Lacio nekome prodati za oko 100 miliona €, visokog oko 2 metara, strasnih tehnickih mogucnosti, a on decko nam sluzi za trcanje i u prvom poluvremenu pretrci gotovo 7km, neverovatno. Umesto da se stane na loptu, za sta nam je od starta bio neophodan Ljajic, a ne Kostic koji je totalno van forme, mi se od 15min vracamo i cuvamo rezultat, sa konstantnim ispucavanjem lopte, pa ako muceni Mitrovic uspe nesto, super. To je sve, samo ne taktika. Na moju veliku zalost, i pored svega ovoga mi smo i imali sansu da povedemo sa 2:1, ali nas je sudija Brih ostetio za penal, sto su potvrdili i svi analiticari na austrijskoj televiziji, mada mi se cini da ga nismo ni zasluzili svojom igrom. Naravno da je igracima najteze, siguran sam u to, ali ne mogu da shvatim gde je i zasto nam u fudbalskoj reprezentaciji nedostaje mentalitet kosarkaske ili veterpolo, to mi je vecita misterija. Malo sam ga oduzio, ali mi je bas krivo zbog ovakvog poraza, pa se reci nekako same kucaju. U svakom slucaju, svako dobro svima, hrabro protiv Brazila, pa da se podignute glave napusti teren nakon zavrsetka utakmice, kakav god rezultat bio. Sportski pozdrav svim pravim ljubiteljima fudbala.

reflektor

pre 5 godina

Imali su veci posed,vise suteva,bili povezaniji i stabilniji i to je poraz.Trebalo je da se izvrsi pritisak na sudiju da gleda VAR za penal,ali to su druge i sire teme(da su skocili svi od igraca i trener da rezi da se prekine igra i pogleda VAR).Sto se igre tice,fizicki,psiholoski,takticki smo nadigrani!Ima sa Brazilom jos,ali takve utakmice okrecu karijere i zivot ako ih dobijes to ce ako se desi biti ravno svetskim cudima..

Sale

pre 5 godina

Jedini krivac za sve ovo je Krstajic... Nakon utakmice sa Kostarikom videlo se da treba krilni napadac. Ne znam u kakvoj su formi Radonjic i Zivkovic ali se trebalo pokusati sa Radonjicem od starta. Na pocetku sam pomislio da je resio problem sa Tosicem ali nakon gola ubrzo je "provaljen". Samo su ga udvojili i to je bio kraj sa njim na poziciji krilnog napadaca. Igrati 4-5-1 a imati posed izmedju 31% i 38%, kriminal. Da su na kontra strani Cavi i Inijesta pa ajde, ali Dzaka i Behrami?! Krstajic veze nema u ovom poslu. Od 10og minuta ne postoji vezni red! Tri igraca rade presing (mitrovic, Kostic, Tadic), ne postoji niko na sredini! SMS, Milivojevic i Matic, sva tri igraju na poziciji zadnjeg veznog?!?! Ubacivnje Ljajica cist promasaj, sta ce jos jedan AMC pored 3 postojeca od cega SMS igra na DMC poziciji?!?! Preko 85% kompletiranih pasova Svajcaraca, gde je presing?!

ja

pre 5 godina

ako ti nemas reci ja cu da ti pomognem. Kao standarndo resili ste da cuvate rezultat od 5og minuta I da kalkulisete. pustali ste da vas napadaju skoro 90 minuta I ako ste bolji bili u napadu. plasili ste se i pravili glupe grekse zbog njihovog presinga... amaterske. I na kraju cisto niste verovali sami u sebe... a to nazalost krece od trenera.

Stef

pre 5 godina

Ok, vi koji hvalite mitrovića.. Koliko puta je momak ugušio napad? Primi loptu, i umesto da momentalno odloži nekom od panjeva, on nastavlja da se probija kao u ragbiju i stvara priliku za kontru protivnika. Tu je i bezbroj preslikanih faulova u napadu, momak ne ume da uči iz sopstvenih grešaka. Penal jeste bio, to je već propust sudije (VAR sudije pogotovo). Dalje, milinković savić - na nivou petogodišnjaka sa igrališta ispred zabavišta, otprilike taj neki nivo fudbala i prikazane zrelosti. Bane zvani crna rupa na bekovskoj poziciji. Štoperi pristojni osim one smejurije od ofsajd zamke kod drugog gola. Tadić - impresioniran sam (bez sarkazma), kapa dole momak, svaki tvoj kontakt sa loptom je doneo nešto dobro. Matić i Milivojević bez korisnih pasova ka napred. Ljajić - bez mnogo uticaja na igru. Stojković - uradio je šta je mogao, bez zamerki. Kostić - na klupu, kao džoker, nije za prvu. Kolarov - u skladu sa mogućnostima. Radonjić - premalo na terenu, jedan dobar sprint i to je to. Krstajić - ništa lično protiv čoveka, al malodušnost je horor osobina za jednog selektora. Nije uspeo da dočara momcima kakav pristup treba imati kad je reč o ovakvim takmičenjima. Sve u svemu, bledo i letargično, po običaju, uz po koju kratku fazu kada su pokazivali svoj individualni kvalitet. Razočaran sam i slomljen, propade mi noć.. Ma, nedelja.

ivana

pre 5 godina

ne znači da više želiš pobedu ako bolje pokrivač teren!!!! videli ste mapu trčanja po terenu od Sergeja i Dzake na poluvremenu na HDu? sergej crven po celom celcatom terenu, a dzaka samo jedna osmina terena, a sta to znaci; pa da Sergej nije znao šta igra!!! svajcarci su tačno znali svoje uloge, a ovi nasi kao obično protiv jakih ekipa, pogubljeni. Muslin bi to rešio!

Predrag

pre 5 godina

Boj ne bije svijetlo oružje već boj bije srce u junaka!
Jedini junak koga smo imali večeras je bio Mitrović. Krstajić - čovek je zalutao i nema pojima gde se nalazi... Posle "viktorija" u najvećem delu utakmice, ništa bolje nije ni moglo da se desi.
Kakve su nam tribine i FSS takav nam je i fudbal.

Jovan

pre 5 godina

@Šteta. Kako ste počeli, mislio sam da ćete razbiti Švicarce. Pri kraju utakmice ste jako pali i izgleda kao da igrači nisu dovoljno fizički spremni.
(James, 22. jun 2018 22:31)

To je problem nase reprezentacije vec vise od 20 godina. Mora da je neka endemska bolest, jer samo pogadja nas, a ne i druge. Drugi su u medjuvremenu izgleda vakcnisani od toga.

dads

pre 5 godina

Ajmo biti objektivni, volja i želja je tu, e šta škripi, šetnja po terenu, agresivnost, nema lopte u nogama, brzo je se oslobađamo, (nije strah nego ne uigranost) najviše tri pasa i onda moraš trčati po terenu, samo gledaš loptu, ne ideš u duel i gubiš mnogo snage. Ne sviđa mi se igra na rezultat, to je bilo u prvoj utakmici i donekle u drugoj.. Velika šteta za poraz.. Gore glavu momci nema predaje... Pozz

Srbija

pre 5 godina

Pljujemo dzaku sacirija i ostale kako ne igraju za svoju zemlju alo bre pa oni se za tudju bore vise nego nasi za svojuu dase zapitamo sviii

Gojkovic

pre 5 godina

"Umesto da branimo rezultat" ?????
Ne bre brate, umesto da dajemo drugi ili treci....tu je razlika izmedju nas i drugih...Da imamo Nestu i Maldinija u odbranih 'ajde ali....

jednostavna matematika

pre 5 godina

Mozda i nismo trebali preofanzivvo da krenemo jer da je Luka ostao na terenu gol ne bi smo tako primili u narednih 70 minuta ali hrabro smo probali ofanzivno,Radonjic je morao od prvog minuta u to sam siguran ali sta je tu je
(R9, 22. jun 2018 22:17)

Ma nije bitan taj drugi gol!
Nama je bila potrebna pobeda!
Da je ostalo nerešeno, ništa ne bi promenilo (treba nam pobeda protiv Brazila - teško). Ionako smo celo drugo poluvreme bili mlaki i pokušali smo ofanzivnije poslednjih 10 minuta. Trebalo je i Prijović da uđe.
Sad, neka pokažemo šta umemo. Nema "glupo", "ljut sam na sve", nego narednih 90 minuta trčati i dati sve od sebe. Ako ne uspemo, znamo da je to jer nismo pobedili Švajcarsku ili Brazil. Nismo se obrukali. Poleteli smo. Rano smo dali gol. Nismo poveli sigurnih 2 razlike, stali u drugom i to je to.
Luka i Matić požuteli. Nemamo koga umesto njih. Nema Fejse, Gudelja... Grujić je bolji izgleda. Radonjić, jedan prodor solidan, a po drugoj strani u drugom pol, niko. Stali smo. Hteli da uzmemo ono u džepu. A ovi igrali mirno, ceo meč isto.

vuk karadzic

pre 5 godina

Kockasti su uz tebe care, kao i sve albanske i muslimanske devojčice iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne Gore.
Hvala ti što si ponizio SRBIJANCE!!!
(Hvala Hrvatu Vladimiru Petkoviću, 22. jun 2018 22:56)

Hvala sto pises na srpskom.

samo jako

pre 5 godina

ma nemamo pojma u fudbalu a najvise su placeni a u zadnjih sto godina nikada nista nisu uradili. Dosta o fudbalu okrenite se drugim sportovima nas fudbal je uvek bio jadan i uvek je bilo ,,ako oni pobede one a oni izgube od onih onda mi idemo dalje,, glupost nas fudbal.

dominus

pre 5 godina

Nisi ti bio loš (čak naprotiv) koliko je taktički meč loše odrađen. Dobro otvorili meč i onda umesto da ih ubijete u pojam - čuvanje rezultata?? Pogrešno skroz. Najgore što su vam NAŠI novinari napravili naveđenu tenziju (umesto da pomognu, odmogli svojima - amaterizam neviđeni). Videla se i neuigranost, kao i nespremnost za ovakav meč. Ono konstantno vraćanje golmanu bez ikakve ideje je posebna priča.
Ništa momci, ostaje taj Brazil. Brazil koji nije pokazao ništa posebno. Uzeli ste pesmu naših iz Montevidea - ostaje da odigrate kao oni tada. Izvucite pouke (što kažu - na greškama se uči) i napravite jedno od najvećih iznenađenja. Ne bi mi krivo bilo da zaista nemate potencijal za više od ovoga večeras prikazanog. Krstajiću, pamet u glavu, ovde si ti dosta kumovao lošim procenama. Ponavljam, još nije sve izgubljeno. Brazil se može dobiti - budite pukovnici ili pokojnici, na vama je. Sa štitom ili na njemu.

Filmofil

pre 5 godina

Da su mogli bolje, mogli su. Ali uz sve povike mediji i to srpski su im odmogli stvarajuci nesporsku atmosferu kao da dignu tenziju. Ustvari su njima napravili pritisak u utakmici sa nimalo naivnim protivnikom. A povrh svega ste isprovocirali svacarske igrace poreklom sa Kosova dodatno, na uobicajenu motivaciju. Suma sumarum napravljena im je medvedja usluga. Gledajte i sledeci put od sporta da pravite cirkus. Ispao je svajcarski trener pametan kad nije odgovarao na pitanja srpskih novinara i odrzao mir u svome timu. Nazalost ko god da je nas trener to mu se ne moze da ga ne proglase za izdajnika.

Hvala Hrvatu Vladimiru Petkoviću

pre 5 godina

Kockasti su uz tebe care, kao i sve albanske i muslimanske devojčice iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne Gore.
Hvala ti što si ponizio SRBIJANCE!!!

Marko

pre 5 godina

SMS=100 miliona? Pa to samo budala može da plati. Ne bi ni 100 hiljada dao za njega. Pa on tako da igra u Laciju, mrak bi ga progutao. Zbog njega je Tadić degradiran i stavljen uz aut liniju.

Bole bgd

pre 5 godina

Ivanović se "junački" sklonio od lopte da ga ne udari i naravno gol, a Tošić (ja ne razumem kako je on godinama reprezentativac) pusta Safirima da nesmetano trci od centra i daje nam gol?! Kako Rodiću nije palo na pamet da ga obori? Pustio ga da ga ne bi sudija isključio?! Znači dva kukavičluka dva gola! I sada sudija kriv?

Синиша

pre 5 godina

Митровићу. Ти си се трудио и дао си гол. Оштећен си за пенал. Целу утакмицу си се борио и враћао си се назад да помогнеш одбрани. Теби нема шта да се замери.
Има да се замери оним крупним репрезентативним звездама на томе што не трче, не боре се, немају никакву жељу и не умеју. И на послетку не умеју да ако ништа друго, онда макар сачувају резултат и образ. Јер да дозволе албанцима да у утакмици оваквог профила два пута покажу орла је недопустив шамар српском народу и српском фудбалу. Шаћири игра са жаром и жељом какву је само Митровић показао. Срамота.

ivana

pre 5 godina

50:50 je bilo. niko ovde nije bio bolji. moglo je na bilo koju stranu da ode. s obzirom da su oni 6 na svetu i da nisu izgubili 24 utakmice za redom, nemamo pravo da žalimo! leteci tošić je bio kratak za milimetar u prvom poluvremenu da da go glavom, a u drugom je krenuo u ofsajd zamku umesto nazad odmah da trči i opet za milimetar je bio kratak da izblokira go. umesto 2:1 eto 1:2.

pažljivo sa brazilcima, čuvati 0:0 dok se može i ako se dodje do 80og min, onda u napad (pošto oni psihički moraju tad da brane rezultat ;)

To je to.

pre 5 godina

Ti si baš bio taj koji dao gol al' opet nisi naučio da se ne ulazi nikad u raspravu sa sudijama i igraj fudbal do kraja muški. To je sportski kodeks razmišljašnja tj psihologija. Mi stalno na isto sa greškama zbog čega izgubimo utakmicu na kraju. Nije ovo mračenje ovo je samo realnost jer Švajcarska baš odigrala na tu takozvan slabost našu ni krivi ni dužni pobediše nas na kraju.

James

pre 5 godina

Šteta. Kako ste počeli, mislio sam da ćete razbiti Švicarce. Pri kraju utakmice ste jako pali i izgleda kao da igrači nisu dovoljno fizički spremni.

R9

pre 5 godina

Za sve navijace:
Lako je kritikovati u porazu posle pobede ste svi pevali,sada treba polako i ne kritikovati prekomerno. Najlakse je kritikovati sa strane,momci su se borili celo prvo polyvreme su bili dobri,golove smo primili prevuse naivno i slovodno mogu da kazem da nas je i sudija u par navrata ostetio. Mozda i nismo trebali preofanzivvo da krenemo jer da je Luka ostao na terenu gol ne bi smo tako primili u narednih 70 minuta ali hrabro smo probali ofanzivno,Radonjic je morao od prvog minuta u to sam siguran ali sta je tu je najlakse je pametovati posle poraza i hvaliti se posle pobede...

N.W.A.

pre 5 godina

Није фудбал за Србе! Кошарка, ватерполо, тенис, атлетика, одбојка, и остали јесу спортови за Србе. Али опет, видећемо шта ће бити за 5 дана.

mare

pre 5 godina

Pa momci sa posedom lopte od 30% nije se moglo. Mi sredinu terena nemamo, do bola smo neuigrani a fizička sprema nam je užasna možda i najgora na SP . Preskačemo igru, bunarimo i nadamo se nekom čudu.
Igru nemamo i kraj priče, plus trener nam je amater koji ni petliće nije trenirao.

Gde ja živim

pre 5 godina

Ovakav fudbalski mentalitet se više ne rađa. Imaš solidan napad, napraviš lako par prilika i nećeš to da nastaviš. Nego ajde svi nazad i čekaj da sudija svira kraj, a možda ovi daju sami sebi. To tako ne ide. Poraz nije problem, on je sastavni deo sporta, problem je igra. Ne može da pobedi neko ko nije naučen da pobeđuje. Ne može da pobedi neko ko čeka pobedu, a ne ide po nju. Ne znam, što kaže Aca, vidim problem, ali ne vidim rešenje. Jedino da se krene od petlića sa stalnom pričom o igranju na gol više i da se deci usadi da ne smeju da idu nazad po cenu katastrofe.

Jeste nas i sudija malo zezao, ali sa ovakvom igrom i pristupom 1:2 je odličan rezultat.

Ali dobro, nama je važno ko je odakle rodom, pričamo o gastarbajterima, provokacijama, Kosovu, a za igru ko te pita. To ćemo lako. Samo da izađemo na teren i svi će da se predaju.

Laku noć svima.

C i n i k

pre 5 godina

Rezultat se najbolje brani posedom i stalnim napadima a ne odbranom.Ko tako igra dobija 3,4 gola u mrezi..
Fudbal se danas igra drugacije, ko ne moze da igra presing i sa 6 igraca ispred protivnickog 16.ca taj i nije za fudbal..

i.j.kv

pre 5 godina

Nema sada kukanja...Svajcarci su odigrali zrelije i hrabrije....Saciri je bio neresiv problem za nas!Tadic i Mitrovic odigrali hrabro...ostali ne zasluzuju da se komentarisu.Trener pocetnik,pokazao je da nije autoritet nikakav...na 1-1 menja zadnjeg igraca i uvodi drugog spica i naravno otvaramo brzim igracima Svajcarske sansu za gol!!!Sudija Nemac..sram ga bilo,da je izvrsen veci pritisak igraca mozda bi i pogledao snimak...ovako,pakujmo kofere ovo je bio maksimum od ovakve ekipe!!!!Kokeza verovatno i ne razmislja o ostavci...jos cemo se od njega nagledati gluposti u nasem fudbalu!!!

Ivan Livno CRO

pre 5 godina

Realno gledajici sami ste krivi sto ste izgubili, Svicarska je zasluzeno pobjedila, poveli ste i povukli ste se pustili sredinu Svicarcima a tu se i gebe utakmice, jeste gledali sinoc Hrvatsku poveli su i jos vise su onda pritsnuli Argentinu i vidjeli ste kako je zavrsilo! Tako se igra i ucite od Vatreni kako se igra sa domovinu

BLuka

pre 5 godina

A zasto da branite rezultat?Uvijek ista prica,povedete i o da se povucete i na kraju izgubite....dokle vise sa tim,neko bi za ovu sramotu trebao odgovarati!!!!

eni

pre 5 godina

Verujte Mi koliko Mi je krivo sto smo izgubila od albanaca i oni Name tresu mrezu da smo izgubili od nee druge reprezentacie 10 :: 0 ne bi Mo krivo bilo kao sad sramota za srpski fudbal

Profesor

pre 5 godina

Sta da branimo?? Remi je isto kao poraz. Kad Svajcarska pobedi Kostariku mi moramo Brazil u svakom slucaju i da smo danas uzeli bod i da smo izgubili. A nadati se da Svajcarska ne pobedi Kostariku u zadnjem kolu, kao sto se mi uvek nadamo nekome drugome?? Ajde bre! Konacno smo igrali i probali pobediti a ne spasiti se poraza, SVAKA VAM CAST! Izgubili smo, jbg, desava se ali smo barem isli na pobedu a ne na nulu kao uvek!!

Doljo

pre 5 godina

Svajcarci, redovne musterije Crnogoraca.
Nije problem sto su dobili. Vec sto su nadigrali Srbiju. Reprezentaciju koja ima igraca od 170mil. Kao.
I "zvijezde" evropskog fudbala. Kao.
Jad i cemer, Island level.

Ludi Milojko

pre 5 godina

Mitrović, svaka čast. Ti i Tadić ste vrhunski igrači. Utakmicu ste izgubili taktički još u 1. poluvremenu! Previše ste se povukli i prepustili sredinu, a tu se dobija utakmica. Lagano ste ih mogli dobiti 3:0 i da ste uštpali Šaćirija!!

banjaluka

pre 5 godina

vratilo se Mitru za ona dva promasaja i bio je fenomenalan danas i izborio penal koji nije sviran. Kostic je podbacio kao i SMS koji je morao biti zamenjen ranije. Takodjez ni Krstajic ne moze dobiti prolaznu ocjenu, dominirali su Svajcarci a on nista nije uradio i kasno sa izmjenama...

мики

pre 5 godina

поново ми је мука од фудбала. бар ћу поштено да се наспавам за време првенства.

Balls of Aquaman

pre 5 godina

Ako se jedan od 5og minuta brani da bi sacuvao 1:0, onda ne zasluzuje da ide dalje. A golove i proslave albanaca nosicete u glavi dok ste zivi. Da smo izgubili i 5:0 od njih i da su sve svajcarci dali gol ne bi mi bilo krivo kao sad.

Jaran

pre 5 godina

Treba biti realan, izgubili smo oko dvadesetog minuta kada su provalili da je Bane rupa na desnoj strani. Pokrivao je to Tadic, a Bane je nastavio da gresi. Zbog Baneta smo izgubili sve sto smo sjajno uradili u prvih 20 minuta. Sergej od tog trenutka igra kao amater, Kostic (standardno) uzasan, a Milivojevic i Matic ne znaju kome da odigraju jer fali Tadic koji pokriva Banetovu poziciju i oni zavrse kao jedni od najgorih na terenu. Sta tek reci o Banetovom izbegavanju lopte prilikom suta Dzake? Ili o ofsajd zamci Tosica, a igrac na polovini Svajcarske (?!) dobija loptu u prostor? Jos i ovaj Krstajic sto ne ubaci Rukavinu, covek bi barem igrao odbranu i imali bismo neku igru...

muerto rico

pre 5 godina

Ja sam laik, ne gledam fudbal, ukljucila samo poslednjih 5-6 min. Ali definitivno je bilo mnogo faula prema nasima, bez kazne. Posto se ne razumem, neka mi neko objasni kako Sacirijevo hvatanje za rame, naseg igraca kad je davao gol, nije faul?? A ako je faul, je l se ipak priznaje gol?

Vuk

pre 5 godina

Da ne gresimo mozda i na nekom drugom polju sem fudbalskog? Ima vrmena, nema veze. Samo vremena za druge, mi ga vise nemamo jer ga nismo zasluzili. Nisam ni gledao utakmicu. Kriv vam je sudija?!

Рајко

pre 5 godina

Митровћу свака част! Носио је најмање двојицу на леђима, а судија...шта рећи, њему даје жути...Срамота како су многи наши „шетали" тереном.

Ajde bre

pre 5 godina

Dosta vise oko ne dosudjenog penala.
Trebamo biti iskreni i priznati da su Svajcarci zasluzeno pobedili.
Bilo je jasno vidljivo da vise zele pobedu od nas.

Ludi Milojko

pre 5 godina

Mitrović, svaka čast. Ti i Tadić ste vrhunski igrači. Utakmicu ste izgubili taktički još u 1. poluvremenu! Previše ste se povukli i prepustili sredinu, a tu se dobija utakmica. Lagano ste ih mogli dobiti 3:0 i da ste uštpali Šaćirija!!

Ajde bre

pre 5 godina

Dosta vise oko ne dosudjenog penala.
Trebamo biti iskreni i priznati da su Svajcarci zasluzeno pobedili.
Bilo je jasno vidljivo da vise zele pobedu od nas.

Синиша

pre 5 godina

Митровићу. Ти си се трудио и дао си гол. Оштећен си за пенал. Целу утакмицу си се борио и враћао си се назад да помогнеш одбрани. Теби нема шта да се замери.
Има да се замери оним крупним репрезентативним звездама на томе што не трче, не боре се, немају никакву жељу и не умеју. И на послетку не умеју да ако ништа друго, онда макар сачувају резултат и образ. Јер да дозволе албанцима да у утакмици оваквог профила два пута покажу орла је недопустив шамар српском народу и српском фудбалу. Шаћири игра са жаром и жељом какву је само Митровић показао. Срамота.

Рајко

pre 5 godina

Митровћу свака част! Носио је најмање двојицу на леђима, а судија...шта рећи, њему даје жути...Срамота како су многи наши „шетали" тереном.

Jaran

pre 5 godina

Treba biti realan, izgubili smo oko dvadesetog minuta kada su provalili da je Bane rupa na desnoj strani. Pokrivao je to Tadic, a Bane je nastavio da gresi. Zbog Baneta smo izgubili sve sto smo sjajno uradili u prvih 20 minuta. Sergej od tog trenutka igra kao amater, Kostic (standardno) uzasan, a Milivojevic i Matic ne znaju kome da odigraju jer fali Tadic koji pokriva Banetovu poziciju i oni zavrse kao jedni od najgorih na terenu. Sta tek reci o Banetovom izbegavanju lopte prilikom suta Dzake? Ili o ofsajd zamci Tosica, a igrac na polovini Svajcarske (?!) dobija loptu u prostor? Jos i ovaj Krstajic sto ne ubaci Rukavinu, covek bi barem igrao odbranu i imali bismo neku igru...

BLuka

pre 5 godina

A zasto da branite rezultat?Uvijek ista prica,povedete i o da se povucete i na kraju izgubite....dokle vise sa tim,neko bi za ovu sramotu trebao odgovarati!!!!

James

pre 5 godina

Šteta. Kako ste počeli, mislio sam da ćete razbiti Švicarce. Pri kraju utakmice ste jako pali i izgleda kao da igrači nisu dovoljno fizički spremni.

banjaluka

pre 5 godina

vratilo se Mitru za ona dva promasaja i bio je fenomenalan danas i izborio penal koji nije sviran. Kostic je podbacio kao i SMS koji je morao biti zamenjen ranije. Takodjez ni Krstajic ne moze dobiti prolaznu ocjenu, dominirali su Svajcarci a on nista nije uradio i kasno sa izmjenama...

N.W.A.

pre 5 godina

Није фудбал за Србе! Кошарка, ватерполо, тенис, атлетика, одбојка, и остали јесу спортови за Србе. Али опет, видећемо шта ће бити за 5 дана.

Filmofil

pre 5 godina

Da su mogli bolje, mogli su. Ali uz sve povike mediji i to srpski su im odmogli stvarajuci nesporsku atmosferu kao da dignu tenziju. Ustvari su njima napravili pritisak u utakmici sa nimalo naivnim protivnikom. A povrh svega ste isprovocirali svacarske igrace poreklom sa Kosova dodatno, na uobicajenu motivaciju. Suma sumarum napravljena im je medvedja usluga. Gledajte i sledeci put od sporta da pravite cirkus. Ispao je svajcarski trener pametan kad nije odgovarao na pitanja srpskih novinara i odrzao mir u svome timu. Nazalost ko god da je nas trener to mu se ne moze da ga ne proglase za izdajnika.

R9

pre 5 godina

Za sve navijace:
Lako je kritikovati u porazu posle pobede ste svi pevali,sada treba polako i ne kritikovati prekomerno. Najlakse je kritikovati sa strane,momci su se borili celo prvo polyvreme su bili dobri,golove smo primili prevuse naivno i slovodno mogu da kazem da nas je i sudija u par navrata ostetio. Mozda i nismo trebali preofanzivvo da krenemo jer da je Luka ostao na terenu gol ne bi smo tako primili u narednih 70 minuta ali hrabro smo probali ofanzivno,Radonjic je morao od prvog minuta u to sam siguran ali sta je tu je najlakse je pametovati posle poraza i hvaliti se posle pobede...

Gde ja živim

pre 5 godina

Ovakav fudbalski mentalitet se više ne rađa. Imaš solidan napad, napraviš lako par prilika i nećeš to da nastaviš. Nego ajde svi nazad i čekaj da sudija svira kraj, a možda ovi daju sami sebi. To tako ne ide. Poraz nije problem, on je sastavni deo sporta, problem je igra. Ne može da pobedi neko ko nije naučen da pobeđuje. Ne može da pobedi neko ko čeka pobedu, a ne ide po nju. Ne znam, što kaže Aca, vidim problem, ali ne vidim rešenje. Jedino da se krene od petlića sa stalnom pričom o igranju na gol više i da se deci usadi da ne smeju da idu nazad po cenu katastrofe.

Jeste nas i sudija malo zezao, ali sa ovakvom igrom i pristupom 1:2 je odličan rezultat.

Ali dobro, nama je važno ko je odakle rodom, pričamo o gastarbajterima, provokacijama, Kosovu, a za igru ko te pita. To ćemo lako. Samo da izađemo na teren i svi će da se predaju.

Laku noć svima.

Ivan Livno CRO

pre 5 godina

Realno gledajici sami ste krivi sto ste izgubili, Svicarska je zasluzeno pobjedila, poveli ste i povukli ste se pustili sredinu Svicarcima a tu se i gebe utakmice, jeste gledali sinoc Hrvatsku poveli su i jos vise su onda pritsnuli Argentinu i vidjeli ste kako je zavrsilo! Tako se igra i ucite od Vatreni kako se igra sa domovinu

Balls of Aquaman

pre 5 godina

Ako se jedan od 5og minuta brani da bi sacuvao 1:0, onda ne zasluzuje da ide dalje. A golove i proslave albanaca nosicete u glavi dok ste zivi. Da smo izgubili i 5:0 od njih i da su sve svajcarci dali gol ne bi mi bilo krivo kao sad.

eni

pre 5 godina

Verujte Mi koliko Mi je krivo sto smo izgubila od albanaca i oni Name tresu mrezu da smo izgubili od nee druge reprezentacie 10 :: 0 ne bi Mo krivo bilo kao sad sramota za srpski fudbal

C i n i k

pre 5 godina

Rezultat se najbolje brani posedom i stalnim napadima a ne odbranom.Ko tako igra dobija 3,4 gola u mrezi..
Fudbal se danas igra drugacije, ko ne moze da igra presing i sa 6 igraca ispred protivnickog 16.ca taj i nije za fudbal..

mare

pre 5 godina

Pa momci sa posedom lopte od 30% nije se moglo. Mi sredinu terena nemamo, do bola smo neuigrani a fizička sprema nam je užasna možda i najgora na SP . Preskačemo igru, bunarimo i nadamo se nekom čudu.
Igru nemamo i kraj priče, plus trener nam je amater koji ni petliće nije trenirao.

vuk karadzic

pre 5 godina

Kockasti su uz tebe care, kao i sve albanske i muslimanske devojčice iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne Gore.
Hvala ti što si ponizio SRBIJANCE!!!
(Hvala Hrvatu Vladimiru Petkoviću, 22. jun 2018 22:56)

Hvala sto pises na srpskom.

Marko

pre 5 godina

SMS=100 miliona? Pa to samo budala može da plati. Ne bi ni 100 hiljada dao za njega. Pa on tako da igra u Laciju, mrak bi ga progutao. Zbog njega je Tadić degradiran i stavljen uz aut liniju.

dads

pre 5 godina

Ajmo biti objektivni, volja i želja je tu, e šta škripi, šetnja po terenu, agresivnost, nema lopte u nogama, brzo je se oslobađamo, (nije strah nego ne uigranost) najviše tri pasa i onda moraš trčati po terenu, samo gledaš loptu, ne ideš u duel i gubiš mnogo snage. Ne sviđa mi se igra na rezultat, to je bilo u prvoj utakmici i donekle u drugoj.. Velika šteta za poraz.. Gore glavu momci nema predaje... Pozz

Elidra

pre 5 godina

Velika steta zbog propustene prilike za 1/8 finala, jer mislim da cemo bas tesko uspeti da uzmemo bod(ove) protiv Brazila, vece sanse ima Kostarika protiv Svajcaraca, ali to nam sada jako malo znaci. Sto se tice same utakmice, ona je izgubljena vec oko 20-og minuta, kada su nas procitali i nasli rupu u nasoj liniji, tacnije izmedju prve i druge linije odbrane, koju su koristili do kraja utakmice. Kao da nam to nije bilo dovoljno, nego primamo i dva gola iz akcija u kojima su imali posed lopte ne duzi od 10 sekundi. To je bas neobjasnjivo i neozbiljno za ovaj nivo fudbala, a pogotovo za ovoliko iskusnih igraca, koje mi imamo. Toliko trcanja u prazno sa nase strane, pokrivanje bukvalno praznog prostora su, po meni, dokaz jako lose takticke zamisli selektora. Cak je i Tadic to primetio vec u 30-om minutu, ukazivao je na taj problem, ali uzalud. Zbog takve igre smo vec tada ostali bez Tadica u napadu, Matic i Milivojevic nisu znali gde su i sta se desava od tolikih rupa koje je bilo nemoguce zakrpiti, pa su u vise momenata delovali kao amateri, sto je najtuznije od svega, ali to nije njihova greska, po meni. Sta tek reci o Sergeju? Imamo decka kog ce Lacio nekome prodati za oko 100 miliona €, visokog oko 2 metara, strasnih tehnickih mogucnosti, a on decko nam sluzi za trcanje i u prvom poluvremenu pretrci gotovo 7km, neverovatno. Umesto da se stane na loptu, za sta nam je od starta bio neophodan Ljajic, a ne Kostic koji je totalno van forme, mi se od 15min vracamo i cuvamo rezultat, sa konstantnim ispucavanjem lopte, pa ako muceni Mitrovic uspe nesto, super. To je sve, samo ne taktika. Na moju veliku zalost, i pored svega ovoga mi smo i imali sansu da povedemo sa 2:1, ali nas je sudija Brih ostetio za penal, sto su potvrdili i svi analiticari na austrijskoj televiziji, mada mi se cini da ga nismo ni zasluzili svojom igrom. Naravno da je igracima najteze, siguran sam u to, ali ne mogu da shvatim gde je i zasto nam u fudbalskoj reprezentaciji nedostaje mentalitet kosarkaske ili veterpolo, to mi je vecita misterija. Malo sam ga oduzio, ali mi je bas krivo zbog ovakvog poraza, pa se reci nekako same kucaju. U svakom slucaju, svako dobro svima, hrabro protiv Brazila, pa da se podignute glave napusti teren nakon zavrsetka utakmice, kakav god rezultat bio. Sportski pozdrav svim pravim ljubiteljima fudbala.

Srbija

pre 5 godina

Pljujemo dzaku sacirija i ostale kako ne igraju za svoju zemlju alo bre pa oni se za tudju bore vise nego nasi za svojuu dase zapitamo sviii

i.j.kv

pre 5 godina

Nema sada kukanja...Svajcarci su odigrali zrelije i hrabrije....Saciri je bio neresiv problem za nas!Tadic i Mitrovic odigrali hrabro...ostali ne zasluzuju da se komentarisu.Trener pocetnik,pokazao je da nije autoritet nikakav...na 1-1 menja zadnjeg igraca i uvodi drugog spica i naravno otvaramo brzim igracima Svajcarske sansu za gol!!!Sudija Nemac..sram ga bilo,da je izvrsen veci pritisak igraca mozda bi i pogledao snimak...ovako,pakujmo kofere ovo je bio maksimum od ovakve ekipe!!!!Kokeza verovatno i ne razmislja o ostavci...jos cemo se od njega nagledati gluposti u nasem fudbalu!!!

Bole bgd

pre 5 godina

Ivanović se "junački" sklonio od lopte da ga ne udari i naravno gol, a Tošić (ja ne razumem kako je on godinama reprezentativac) pusta Safirima da nesmetano trci od centra i daje nam gol?! Kako Rodiću nije palo na pamet da ga obori? Pustio ga da ga ne bi sudija isključio?! Znači dva kukavičluka dva gola! I sada sudija kriv?

Gojkovic

pre 5 godina

"Umesto da branimo rezultat" ?????
Ne bre brate, umesto da dajemo drugi ili treci....tu je razlika izmedju nas i drugih...Da imamo Nestu i Maldinija u odbranih 'ajde ali....

071

pre 5 godina

Neka zahvale srpskim medijima za pažnju koju su poklanjali kopackama, porijeklu i Albancima i time dodatno stvorili pritisak na Srbe da "moraju" da pobijede u "borbi nad borbama i za srpski narod". Usput su naostrili Albance. Ovo je sport, Srbiju su morali pustiti da igra lopte a ne da bije kosovski boj i da pita igrače sta misle o nečijim kopackama i hoce li nas njihov odgovor zadiviti. To su mladi momci, sportisti i ne treba ih dovoditi u tu poziciju. Srbiji sretno protiv Brazila.

Profesor

pre 5 godina

Sta da branimo?? Remi je isto kao poraz. Kad Svajcarska pobedi Kostariku mi moramo Brazil u svakom slucaju i da smo danas uzeli bod i da smo izgubili. A nadati se da Svajcarska ne pobedi Kostariku u zadnjem kolu, kao sto se mi uvek nadamo nekome drugome?? Ajde bre! Konacno smo igrali i probali pobediti a ne spasiti se poraza, SVAKA VAM CAST! Izgubili smo, jbg, desava se ali smo barem isli na pobedu a ne na nulu kao uvek!!

мики

pre 5 godina

поново ми је мука од фудбала. бар ћу поштено да се наспавам за време првенства.

dominus

pre 5 godina

Nisi ti bio loš (čak naprotiv) koliko je taktički meč loše odrađen. Dobro otvorili meč i onda umesto da ih ubijete u pojam - čuvanje rezultata?? Pogrešno skroz. Najgore što su vam NAŠI novinari napravili naveđenu tenziju (umesto da pomognu, odmogli svojima - amaterizam neviđeni). Videla se i neuigranost, kao i nespremnost za ovakav meč. Ono konstantno vraćanje golmanu bez ikakve ideje je posebna priča.
Ništa momci, ostaje taj Brazil. Brazil koji nije pokazao ništa posebno. Uzeli ste pesmu naših iz Montevidea - ostaje da odigrate kao oni tada. Izvucite pouke (što kažu - na greškama se uči) i napravite jedno od najvećih iznenađenja. Ne bi mi krivo bilo da zaista nemate potencijal za više od ovoga večeras prikazanog. Krstajiću, pamet u glavu, ovde si ti dosta kumovao lošim procenama. Ponavljam, još nije sve izgubljeno. Brazil se može dobiti - budite pukovnici ili pokojnici, na vama je. Sa štitom ili na njemu.

Doljo

pre 5 godina

Svajcarci, redovne musterije Crnogoraca.
Nije problem sto su dobili. Vec sto su nadigrali Srbiju. Reprezentaciju koja ima igraca od 170mil. Kao.
I "zvijezde" evropskog fudbala. Kao.
Jad i cemer, Island level.

Stef

pre 5 godina

Ok, vi koji hvalite mitrovića.. Koliko puta je momak ugušio napad? Primi loptu, i umesto da momentalno odloži nekom od panjeva, on nastavlja da se probija kao u ragbiju i stvara priliku za kontru protivnika. Tu je i bezbroj preslikanih faulova u napadu, momak ne ume da uči iz sopstvenih grešaka. Penal jeste bio, to je već propust sudije (VAR sudije pogotovo). Dalje, milinković savić - na nivou petogodišnjaka sa igrališta ispred zabavišta, otprilike taj neki nivo fudbala i prikazane zrelosti. Bane zvani crna rupa na bekovskoj poziciji. Štoperi pristojni osim one smejurije od ofsajd zamke kod drugog gola. Tadić - impresioniran sam (bez sarkazma), kapa dole momak, svaki tvoj kontakt sa loptom je doneo nešto dobro. Matić i Milivojević bez korisnih pasova ka napred. Ljajić - bez mnogo uticaja na igru. Stojković - uradio je šta je mogao, bez zamerki. Kostić - na klupu, kao džoker, nije za prvu. Kolarov - u skladu sa mogućnostima. Radonjić - premalo na terenu, jedan dobar sprint i to je to. Krstajić - ništa lično protiv čoveka, al malodušnost je horor osobina za jednog selektora. Nije uspeo da dočara momcima kakav pristup treba imati kad je reč o ovakvim takmičenjima. Sve u svemu, bledo i letargično, po običaju, uz po koju kratku fazu kada su pokazivali svoj individualni kvalitet. Razočaran sam i slomljen, propade mi noć.. Ma, nedelja.

reflektor

pre 5 godina

Imali su veci posed,vise suteva,bili povezaniji i stabilniji i to je poraz.Trebalo je da se izvrsi pritisak na sudiju da gleda VAR za penal,ali to su druge i sire teme(da su skocili svi od igraca i trener da rezi da se prekine igra i pogleda VAR).Sto se igre tice,fizicki,psiholoski,takticki smo nadigrani!Ima sa Brazilom jos,ali takve utakmice okrecu karijere i zivot ako ih dobijes to ce ako se desi biti ravno svetskim cudima..

Predrag

pre 5 godina

Boj ne bije svijetlo oružje već boj bije srce u junaka!
Jedini junak koga smo imali večeras je bio Mitrović. Krstajić - čovek je zalutao i nema pojima gde se nalazi... Posle "viktorija" u najvećem delu utakmice, ništa bolje nije ni moglo da se desi.
Kakve su nam tribine i FSS takav nam je i fudbal.

Vuk

pre 5 godina

Da ne gresimo mozda i na nekom drugom polju sem fudbalskog? Ima vrmena, nema veze. Samo vremena za druge, mi ga vise nemamo jer ga nismo zasluzili. Nisam ni gledao utakmicu. Kriv vam je sudija?!

Kobster

pre 5 godina

A nije valjao Muslin? Nismo igrali lepo? E pa evo, sda igramo lepo, a to smo valjda hteli. Trener i njegov sistem su uvek iznad pojedinca, pa bio on i SMS.

Student

pre 5 godina

Šteta, imali ste sve, ali 2. poluvrijeme katastrofa...ali nije gotovo...odigrajte muški i pobijedite Brazil, koji je s puno sreće dobio Kostariku..pošaljite Neymara kući, sretno.

ivana

pre 5 godina

50:50 je bilo. niko ovde nije bio bolji. moglo je na bilo koju stranu da ode. s obzirom da su oni 6 na svetu i da nisu izgubili 24 utakmice za redom, nemamo pravo da žalimo! leteci tošić je bio kratak za milimetar u prvom poluvremenu da da go glavom, a u drugom je krenuo u ofsajd zamku umesto nazad odmah da trči i opet za milimetar je bio kratak da izblokira go. umesto 2:1 eto 1:2.

pažljivo sa brazilcima, čuvati 0:0 dok se može i ako se dodje do 80og min, onda u napad (pošto oni psihički moraju tad da brane rezultat ;)

ivana

pre 5 godina

ne znači da više želiš pobedu ako bolje pokrivač teren!!!! videli ste mapu trčanja po terenu od Sergeja i Dzake na poluvremenu na HDu? sergej crven po celom celcatom terenu, a dzaka samo jedna osmina terena, a sta to znaci; pa da Sergej nije znao šta igra!!! svajcarci su tačno znali svoje uloge, a ovi nasi kao obično protiv jakih ekipa, pogubljeni. Muslin bi to rešio!

Sale

pre 5 godina

Jedini krivac za sve ovo je Krstajic... Nakon utakmice sa Kostarikom videlo se da treba krilni napadac. Ne znam u kakvoj su formi Radonjic i Zivkovic ali se trebalo pokusati sa Radonjicem od starta. Na pocetku sam pomislio da je resio problem sa Tosicem ali nakon gola ubrzo je "provaljen". Samo su ga udvojili i to je bio kraj sa njim na poziciji krilnog napadaca. Igrati 4-5-1 a imati posed izmedju 31% i 38%, kriminal. Da su na kontra strani Cavi i Inijesta pa ajde, ali Dzaka i Behrami?! Krstajic veze nema u ovom poslu. Od 10og minuta ne postoji vezni red! Tri igraca rade presing (mitrovic, Kostic, Tadic), ne postoji niko na sredini! SMS, Milivojevic i Matic, sva tri igraju na poziciji zadnjeg veznog?!?! Ubacivnje Ljajica cist promasaj, sta ce jos jedan AMC pored 3 postojeca od cega SMS igra na DMC poziciji?!?! Preko 85% kompletiranih pasova Svajcaraca, gde je presing?!

leo

pre 5 godina

Mitrovicu svaka cast na ovoj utakmici i na svim utakmicama za reprezentaciju. Toliku zelju i borbu ne pokazuju drugi reprezentativci, razne zvezde i zvedice.
Malo manje da koristi ruke, razgovara sa protivnicima i sudijama.
Strasno nam znaci u branjenju kornera, i generalno snazan igrac koji dobija duele. Ima jos tu prostora da radi na tehnici i zavrsnici.

Jovan

pre 5 godina

@Šteta. Kako ste počeli, mislio sam da ćete razbiti Švicarce. Pri kraju utakmice ste jako pali i izgleda kao da igrači nisu dovoljno fizički spremni.
(James, 22. jun 2018 22:31)

To je problem nase reprezentacije vec vise od 20 godina. Mora da je neka endemska bolest, jer samo pogadja nas, a ne i druge. Drugi su u medjuvremenu izgleda vakcnisani od toga.

Hvala Hrvatu Vladimiru Petkoviću

pre 5 godina

Kockasti su uz tebe care, kao i sve albanske i muslimanske devojčice iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne Gore.
Hvala ti što si ponizio SRBIJANCE!!!

Bobele

pre 5 godina

PenAl je sigurno bio, ali kad vidim Kostica kako se po terenu vuce, mase nemocno rukama vec u 30 min., Matica kojem je zadnjih 30 min. dusa izasla na nos, Sergeja koji se nakon 10 min. nije vidio bilo mi je jasno i nakon ranoga vodstva da nece na dobro da izadje. Jedini Mitrovic koji je nesto pokusavao. Sve u svemu jako lose odigrana utakmica i najverovatnije da protiv Brazila ako se cudo ne desi bit ce posljednja utakmica na ovom mundijalu.

ja

pre 5 godina

ako ti nemas reci ja cu da ti pomognem. Kao standarndo resili ste da cuvate rezultat od 5og minuta I da kalkulisete. pustali ste da vas napadaju skoro 90 minuta I ako ste bolji bili u napadu. plasili ste se i pravili glupe grekse zbog njihovog presinga... amaterske. I na kraju cisto niste verovali sami u sebe... a to nazalost krece od trenera.

genius

pre 5 godina

Care, ne može 45 minuta da se slavi gol.
Posle našeg gola, sve do prvog švajcarskog, vukao se po terenu kao da igra beton ligu... Da nije bilo prekida, pomislio bi čovek da više nije u igri.

.

pre 5 godina

@(R9, 22. jun 2018 22:17)
Evo ja na primer ne kukam posle poraza ali sam kukao za vreme utakmice. Izgubili smo zbog trenera. Okej kapiram da smo jaki i skok igri, ali mi zadnjih pola sata nismo mogli da napravimo sansu, morao je Mitrovica da zameni i da ubaci Prijovica ili Jovica jer bi samim tim i isli u napad drugacije, jer ne bi akcija bila da dodje stoper i sa pola terena da salje loptu na napadace nego bi sa krila probijali ili kroz sredinu nebitno. Sve u svemu mucna igra za gledanje, damo gol branimo se 85 minuta kao da je ostalo jos par minuta do kraja, nigde volje nigde borbe nigde trcanja.

samo jako

pre 5 godina

ma nemamo pojma u fudbalu a najvise su placeni a u zadnjih sto godina nikada nista nisu uradili. Dosta o fudbalu okrenite se drugim sportovima nas fudbal je uvek bio jadan i uvek je bilo ,,ako oni pobede one a oni izgube od onih onda mi idemo dalje,, glupost nas fudbal.

To je to.

pre 5 godina

Ti si baš bio taj koji dao gol al' opet nisi naučio da se ne ulazi nikad u raspravu sa sudijama i igraj fudbal do kraja muški. To je sportski kodeks razmišljašnja tj psihologija. Mi stalno na isto sa greškama zbog čega izgubimo utakmicu na kraju. Nije ovo mračenje ovo je samo realnost jer Švajcarska baš odigrala na tu takozvan slabost našu ni krivi ni dužni pobediše nas na kraju.

jednostavna matematika

pre 5 godina

Mozda i nismo trebali preofanzivvo da krenemo jer da je Luka ostao na terenu gol ne bi smo tako primili u narednih 70 minuta ali hrabro smo probali ofanzivno,Radonjic je morao od prvog minuta u to sam siguran ali sta je tu je
(R9, 22. jun 2018 22:17)

Ma nije bitan taj drugi gol!
Nama je bila potrebna pobeda!
Da je ostalo nerešeno, ništa ne bi promenilo (treba nam pobeda protiv Brazila - teško). Ionako smo celo drugo poluvreme bili mlaki i pokušali smo ofanzivnije poslednjih 10 minuta. Trebalo je i Prijović da uđe.
Sad, neka pokažemo šta umemo. Nema "glupo", "ljut sam na sve", nego narednih 90 minuta trčati i dati sve od sebe. Ako ne uspemo, znamo da je to jer nismo pobedili Švajcarsku ili Brazil. Nismo se obrukali. Poleteli smo. Rano smo dali gol. Nismo poveli sigurnih 2 razlike, stali u drugom i to je to.
Luka i Matić požuteli. Nemamo koga umesto njih. Nema Fejse, Gudelja... Grujić je bolji izgleda. Radonjić, jedan prodor solidan, a po drugoj strani u drugom pol, niko. Stali smo. Hteli da uzmemo ono u džepu. A ovi igrali mirno, ceo meč isto.

ZIMBIO

pre 5 godina

Takticki katastrofalno odigrano , jedino psihicki bili u utakmici samo Mitrovic i Tadic, napadacki igramo odlicno ali dzba kad tranziciono u defanzivi smo katastrofa.

U svakom slucaju ne treba sada pljuvati treba podrzati igraci igrace se fudbal i posle ovoga, imamo talentovane igrace mlade treba otici ovi stariji valjda promeniti i selktora postojuem Krstajica ali na taktickom planu vrlo slabo.

Jeste smo iizgubili bas naivno ali idemo napred treba podrzati igrace.

google

pre 5 godina

Mozda i najbolji komentar koji sam cuo od nekog naseg sportiste. Covek ni da pomene sudjenje, politiku, kopacke, okruglu loptu, los teren i ostale baljezgarije, vec primili smo gol kao deca i tacka, svaka cast.

kole

pre 5 godina

Steta. Nisu mi jasni ovi koji pricaju da su se nasi borili. Iskreno nisu. Zameram im stil igre, jer su se posle gola povukli. Steta jer je gol pao u 5 minutu pa smo se onda gotovo celu utakmicu branili. Imali smo srece protiv Kosta Rike, jer je gol pao dosta kasnije, pa smo se branili samo jedan deo utakmice. Nazalost, utakmicu je presudilo Krstajicevo neiskustvo. Ali nije gotovo. Pokazili su i Kosta Rika i Svajcarska da Brazil nije nista preterano. Idemo na pobedu.

muerto rico

pre 5 godina

Ja sam laik, ne gledam fudbal, ukljucila samo poslednjih 5-6 min. Ali definitivno je bilo mnogo faula prema nasima, bez kazne. Posto se ne razumem, neka mi neko objasni kako Sacirijevo hvatanje za rame, naseg igraca kad je davao gol, nije faul?? A ako je faul, je l se ipak priznaje gol?

Dule

pre 5 godina

Bane pao ko pokosen, da ga ne udari lopta kod gola. Pogledajte opet koliko su puta Hrvati uleteli u blok na slične šuteve, Lovren, Vida, Rakitic. Sve su izblokirali, a da niko nije bežao od lopte.

Goran

pre 5 godina

Kockasti su uz tebe care, kao i sve albanske i muslimanske devojčice iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne Gore.
Hvala ti što si ponizio SRBIJANCE!!!
(Hvala Hrvatu Vladimiru Petkoviću, 22. jun 2018 22:56)
Klasican primer najnizeg verbalizma. Mozes ti da ovde kucas sve i svasta, mogu da ti to i objave, kao sto su ti ocigledno izasli u susret, ali uprkos svemu tome, znas i sam ko si i sta si, kad uvece legnes i ugasis svetlo.

Zevs

pre 5 godina

Trebao je Tosic da faulira onog. Pa crveni i 5 min 10 protiv 11. Ostalo bi 1-1. Spasao bi tim. Tosicu, nula si.
(Deda Kreza, 22. jun 2018 23:32)

Najpametniji komentar koji sam do sada pročitala!

ja

pre 5 godina

Najveći problem je što su naši igrači već u 35. minutu delovali kao da su istrčali maraton. Bili su polumrtvi od umora. S druge strane, Švajcarci su krenuli da trče ko ludi u drugoj polovini drugog poluvremena, a naši to nisu mogli da isprate. Nedovoljna fizička pripremljenost je bila evidentna. Drugi faktor je potpuno neiskustvo Krstajića. Nijednu izmenu nije napravio kako treba. Ubijali su nas napadom preko leve strane i Rukavina je trebalo da uđe još na poluvremenu. SMS se nije ni video - ako je umesto nekog trebalo da uvede Ljajića, onda je to SMS. Ili čak da pusti i Prijovića, pa da, zamislite, igramo sa dva napadača...

Emir

pre 5 godina

Žao mi je komšije što ovako izgubiste, jeftino brate. Prvi gol, hajde, ali ovaj drugi... Kod rezultata 1:1 svi u protivnickoj polovini..
Zelim Vam pobjedu protiv brazila i prolazak dalje.
I ovaj sudija..hm..a i Kolarov Matic i dr.sto ga ne pritiskose da pogleda VAR.!? Kao da im je svejedno...
Zalaganje n8sta..sve zvijezde..a u repki nista...

јд123

pre 5 godina

Надам се да ће му неко скренути пажњу на то да се суздржи гестикулација, приговора судијама, да буде лукавији. Италијани су мајстори у томе. Нека му неко пусти снимке Инзагија, како се рве са противницима али увек једно око на судији. Чим судија погледа у њиховом правцу он спушта руке и добија фаул. Још је млад, има наде за њега.

У еуфорији после освајања СП за младе, мало ко је коментарисао један по мени битан детаљ. Играли смо дисциплиновано без приговора судији и када смо били оштећени. Као да смо Немци. Тада сам рекао да је за то заслужан Пауновић, играо је у Бундеслиги и пренео тај немачки менталитет на наше играче. Ја сам се надао да ће Крстајић исто урадити, јер је и он играо у Бундеслиги, али изгледа да није. Можда и није могао, јер деца су сигурно слушала Пауновића, за ове маторе нисам сигуран. Али после СП, када се направи рез, бит ће још више оних који су освојили СП у А тиму. Тако да постоји нада да ће и наша А репрезентација у будућности играти дисциплиновано као Немачка. Довољно је да им неко скрене пажњу да се сете како су играли у Новом Зеланду, па ће ваљда прихватити такав савет.

По мени то је главни разлог успеха омладинаца. Ако неко још увек не верује, довољно је да погледа друге спортове где смо успешни. Кошарку управо играмо тако и зато смо у кошарци оно што су Немци у фудбалу.

WIN

pre 5 godina

I jesu bez glave!
Sporo trcanje,spor protok lopte...
Matic-Sergej-Milivojevic realno jako losi na SP, u svim segmentima!
Protiv ozbiljnih ekipa igra se drugacije i sa bržim i konkretnijim igracima,ovo je dosta sporo!

Džoni

pre 5 godina

Ovo je ona stara igra naše reprezentacije po kojoj je prepoznatljiva: sa pogrešnom taktikom, nepovezano, svaki za sebe i sa katastrofalno lošim dodavanjem i prijemom lopte.
Problem je samo što su protiv Kostarike igrali obrnuto, pa se stekao pogrešan utisak da mogu bolje.
Utabali su levu stranu uz aut liniju i gotovo uvek, ti "napadi" su se završavali u autu. I to za Švajcarce.
Kostić je valjda trebalo da bude "tajno oružje" protiv Švajcaraca. E, pa to tajno oružje je ispalo ćorak.

Ja mislim da jedino protiv Kostarike nisu imali nikakvo tajno oružje, nikakvu taktiku pa su morali da igraju kako znaju i umeju.

Милош

pre 5 godina

Па бранили сте резултат већ ид 10-тог минута утакмице. Ти би требао орвенствено да поведеш рачуна о свом понашању, више него о самом игрању. Био се пренапет за праћење чак и нама поред малих екрана, да не причамо о судији. Могао је ладно да ти да макар два жута картона за ко нстантно протествивање.

Posmatrač

pre 5 godina

Mitar dao krajnje najzreliji i pametan komentar nakon utakmice. Sve pohvale za to ! Rodjeni Smederevčanin. Sa 11 godina došao je u teleoptik partizan odigrao onu sezonu kad je Vermez bio trener uze li su titulu u prvenstvu nakon čega je otišao u Andarleht Belgijski slavni klub posle Genka koji je igrao one godine ostao bez Lš u poslednjoj rundi od Genka. Njukasal nakon toga pa Fulam koji je bio finalista Liga Evrope 2010 gde su izgubili od Šaktjora.

neutralni felsh

pre 5 godina

Mitrovicu svaka cast na ovoj utakmici i na svim utakmicama za reprezentaciju. Toliku zelju i borbu ne pokazuju drugi reprezentativci, razne zvezde i zvedice. 
Malo manje da koristi ruke, razgovara sa protivnicima i sudijama. 
Strasno nam znaci u branjenju kornera, i generalno snazan igrac koji dobija duele. Ima jos tu prostora da radi na tehnici i zavrsnici.
(leo, 22. jun 2018 23:18)


brani nam korner, rodjen za defanzivca, blago nama... jos nije naucio da igra i ledjima prema golu, to je za centarfora njegovog profila pogubno.

neutralni felsh

pre 5 godina

glavu gore, sta da se radi, tesko je ali moramo da probamo da pobedimo brazil...
(laf, 22. jun 2018 23:03)


3-0 u najavi, mozda 3:1... za brazil naravno.

R9

pre 5 godina

Za sve navijace:
Lako je kritikovati u porazu posle pobede ste svi pevali,sada treba polako i ne kritikovati prekomerno. Najlakse je kritikovati sa strane,momci su se borili celo prvo polyvreme su bili dobri,golove smo primili prevuse naivno i slovodno mogu da kazem da nas je i sudija u par navrata ostetio. Mozda i nismo trebali preofanzivvo da krenemo jer da je Luka ostao na terenu gol ne bi smo tako primili u narednih 70 minuta ali hrabro smo probali ofanzivno,Radonjic je morao od prvog minuta u to sam siguran ali sta je tu je najlakse je pametovati posle poraza i hvaliti se posle pobede...

Hvala Hrvatu Vladimiru Petkoviću

pre 5 godina

Kockasti su uz tebe care, kao i sve albanske i muslimanske devojčice iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne Gore.
Hvala ti što si ponizio SRBIJANCE!!!

Ajde bre

pre 5 godina

Dosta vise oko ne dosudjenog penala.
Trebamo biti iskreni i priznati da su Svajcarci zasluzeno pobedili.
Bilo je jasno vidljivo da vise zele pobedu od nas.

eni

pre 5 godina

Verujte Mi koliko Mi je krivo sto smo izgubila od albanaca i oni Name tresu mrezu da smo izgubili od nee druge reprezentacie 10 :: 0 ne bi Mo krivo bilo kao sad sramota za srpski fudbal

N.W.A.

pre 5 godina

Није фудбал за Србе! Кошарка, ватерполо, тенис, атлетика, одбојка, и остали јесу спортови за Србе. Али опет, видећемо шта ће бити за 5 дана.

Jaran

pre 5 godina

Treba biti realan, izgubili smo oko dvadesetog minuta kada su provalili da je Bane rupa na desnoj strani. Pokrivao je to Tadic, a Bane je nastavio da gresi. Zbog Baneta smo izgubili sve sto smo sjajno uradili u prvih 20 minuta. Sergej od tog trenutka igra kao amater, Kostic (standardno) uzasan, a Milivojevic i Matic ne znaju kome da odigraju jer fali Tadic koji pokriva Banetovu poziciju i oni zavrse kao jedni od najgorih na terenu. Sta tek reci o Banetovom izbegavanju lopte prilikom suta Dzake? Ili o ofsajd zamci Tosica, a igrac na polovini Svajcarske (?!) dobija loptu u prostor? Jos i ovaj Krstajic sto ne ubaci Rukavinu, covek bi barem igrao odbranu i imali bismo neku igru...

Синиша

pre 5 godina

Митровићу. Ти си се трудио и дао си гол. Оштећен си за пенал. Целу утакмицу си се борио и враћао си се назад да помогнеш одбрани. Теби нема шта да се замери.
Има да се замери оним крупним репрезентативним звездама на томе што не трче, не боре се, немају никакву жељу и не умеју. И на послетку не умеју да ако ништа друго, онда макар сачувају резултат и образ. Јер да дозволе албанцима да у утакмици оваквог профила два пута покажу орла је недопустив шамар српском народу и српском фудбалу. Шаћири игра са жаром и жељом какву је само Митровић показао. Срамота.

Filmofil

pre 5 godina

Da su mogli bolje, mogli su. Ali uz sve povike mediji i to srpski su im odmogli stvarajuci nesporsku atmosferu kao da dignu tenziju. Ustvari su njima napravili pritisak u utakmici sa nimalo naivnim protivnikom. A povrh svega ste isprovocirali svacarske igrace poreklom sa Kosova dodatno, na uobicajenu motivaciju. Suma sumarum napravljena im je medvedja usluga. Gledajte i sledeci put od sporta da pravite cirkus. Ispao je svajcarski trener pametan kad nije odgovarao na pitanja srpskih novinara i odrzao mir u svome timu. Nazalost ko god da je nas trener to mu se ne moze da ga ne proglase za izdajnika.

Рајко

pre 5 godina

Митровћу свака част! Носио је најмање двојицу на леђима, а судија...шта рећи, њему даје жути...Срамота како су многи наши „шетали" тереном.

ivana

pre 5 godina

50:50 je bilo. niko ovde nije bio bolji. moglo je na bilo koju stranu da ode. s obzirom da su oni 6 na svetu i da nisu izgubili 24 utakmice za redom, nemamo pravo da žalimo! leteci tošić je bio kratak za milimetar u prvom poluvremenu da da go glavom, a u drugom je krenuo u ofsajd zamku umesto nazad odmah da trči i opet za milimetar je bio kratak da izblokira go. umesto 2:1 eto 1:2.

pažljivo sa brazilcima, čuvati 0:0 dok se može i ako se dodje do 80og min, onda u napad (pošto oni psihički moraju tad da brane rezultat ;)

muerto rico

pre 5 godina

Ja sam laik, ne gledam fudbal, ukljucila samo poslednjih 5-6 min. Ali definitivno je bilo mnogo faula prema nasima, bez kazne. Posto se ne razumem, neka mi neko objasni kako Sacirijevo hvatanje za rame, naseg igraca kad je davao gol, nije faul?? A ako je faul, je l se ipak priznaje gol?

Balls of Aquaman

pre 5 godina

Ako se jedan od 5og minuta brani da bi sacuvao 1:0, onda ne zasluzuje da ide dalje. A golove i proslave albanaca nosicete u glavi dok ste zivi. Da smo izgubili i 5:0 od njih i da su sve svajcarci dali gol ne bi mi bilo krivo kao sad.

Ludi Milojko

pre 5 godina

Mitrović, svaka čast. Ti i Tadić ste vrhunski igrači. Utakmicu ste izgubili taktički još u 1. poluvremenu! Previše ste se povukli i prepustili sredinu, a tu se dobija utakmica. Lagano ste ih mogli dobiti 3:0 i da ste uštpali Šaćirija!!

BLuka

pre 5 godina

A zasto da branite rezultat?Uvijek ista prica,povedete i o da se povucete i na kraju izgubite....dokle vise sa tim,neko bi za ovu sramotu trebao odgovarati!!!!

Ivan Livno CRO

pre 5 godina

Realno gledajici sami ste krivi sto ste izgubili, Svicarska je zasluzeno pobjedila, poveli ste i povukli ste se pustili sredinu Svicarcima a tu se i gebe utakmice, jeste gledali sinoc Hrvatsku poveli su i jos vise su onda pritsnuli Argentinu i vidjeli ste kako je zavrsilo! Tako se igra i ucite od Vatreni kako se igra sa domovinu

dads

pre 5 godina

Ajmo biti objektivni, volja i želja je tu, e šta škripi, šetnja po terenu, agresivnost, nema lopte u nogama, brzo je se oslobađamo, (nije strah nego ne uigranost) najviše tri pasa i onda moraš trčati po terenu, samo gledaš loptu, ne ideš u duel i gubiš mnogo snage. Ne sviđa mi se igra na rezultat, to je bilo u prvoj utakmici i donekle u drugoj.. Velika šteta za poraz.. Gore glavu momci nema predaje... Pozz

genius

pre 5 godina

Care, ne može 45 minuta da se slavi gol.
Posle našeg gola, sve do prvog švajcarskog, vukao se po terenu kao da igra beton ligu... Da nije bilo prekida, pomislio bi čovek da više nije u igri.

Profesor

pre 5 godina

Sta da branimo?? Remi je isto kao poraz. Kad Svajcarska pobedi Kostariku mi moramo Brazil u svakom slucaju i da smo danas uzeli bod i da smo izgubili. A nadati se da Svajcarska ne pobedi Kostariku u zadnjem kolu, kao sto se mi uvek nadamo nekome drugome?? Ajde bre! Konacno smo igrali i probali pobediti a ne spasiti se poraza, SVAKA VAM CAST! Izgubili smo, jbg, desava se ali smo barem isli na pobedu a ne na nulu kao uvek!!

Bole bgd

pre 5 godina

Ivanović se "junački" sklonio od lopte da ga ne udari i naravno gol, a Tošić (ja ne razumem kako je on godinama reprezentativac) pusta Safirima da nesmetano trci od centra i daje nam gol?! Kako Rodiću nije palo na pamet da ga obori? Pustio ga da ga ne bi sudija isključio?! Znači dva kukavičluka dva gola! I sada sudija kriv?

Kobster

pre 5 godina

A nije valjao Muslin? Nismo igrali lepo? E pa evo, sda igramo lepo, a to smo valjda hteli. Trener i njegov sistem su uvek iznad pojedinca, pa bio on i SMS.

To je to.

pre 5 godina

Ti si baš bio taj koji dao gol al' opet nisi naučio da se ne ulazi nikad u raspravu sa sudijama i igraj fudbal do kraja muški. To je sportski kodeks razmišljašnja tj psihologija. Mi stalno na isto sa greškama zbog čega izgubimo utakmicu na kraju. Nije ovo mračenje ovo je samo realnost jer Švajcarska baš odigrala na tu takozvan slabost našu ni krivi ni dužni pobediše nas na kraju.

vuk karadzic

pre 5 godina

Kockasti su uz tebe care, kao i sve albanske i muslimanske devojčice iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne Gore.
Hvala ti što si ponizio SRBIJANCE!!!
(Hvala Hrvatu Vladimiru Petkoviću, 22. jun 2018 22:56)

Hvala sto pises na srpskom.

James

pre 5 godina

Šteta. Kako ste počeli, mislio sam da ćete razbiti Švicarce. Pri kraju utakmice ste jako pali i izgleda kao da igrači nisu dovoljno fizički spremni.

Marko

pre 5 godina

SMS=100 miliona? Pa to samo budala može da plati. Ne bi ni 100 hiljada dao za njega. Pa on tako da igra u Laciju, mrak bi ga progutao. Zbog njega je Tadić degradiran i stavljen uz aut liniju.

i.j.kv

pre 5 godina

Nema sada kukanja...Svajcarci su odigrali zrelije i hrabrije....Saciri je bio neresiv problem za nas!Tadic i Mitrovic odigrali hrabro...ostali ne zasluzuju da se komentarisu.Trener pocetnik,pokazao je da nije autoritet nikakav...na 1-1 menja zadnjeg igraca i uvodi drugog spica i naravno otvaramo brzim igracima Svajcarske sansu za gol!!!Sudija Nemac..sram ga bilo,da je izvrsen veci pritisak igraca mozda bi i pogledao snimak...ovako,pakujmo kofere ovo je bio maksimum od ovakve ekipe!!!!Kokeza verovatno i ne razmislja o ostavci...jos cemo se od njega nagledati gluposti u nasem fudbalu!!!

Gde ja živim

pre 5 godina

Ovakav fudbalski mentalitet se više ne rađa. Imaš solidan napad, napraviš lako par prilika i nećeš to da nastaviš. Nego ajde svi nazad i čekaj da sudija svira kraj, a možda ovi daju sami sebi. To tako ne ide. Poraz nije problem, on je sastavni deo sporta, problem je igra. Ne može da pobedi neko ko nije naučen da pobeđuje. Ne može da pobedi neko ko čeka pobedu, a ne ide po nju. Ne znam, što kaže Aca, vidim problem, ali ne vidim rešenje. Jedino da se krene od petlića sa stalnom pričom o igranju na gol više i da se deci usadi da ne smeju da idu nazad po cenu katastrofe.

Jeste nas i sudija malo zezao, ali sa ovakvom igrom i pristupom 1:2 je odličan rezultat.

Ali dobro, nama je važno ko je odakle rodom, pričamo o gastarbajterima, provokacijama, Kosovu, a za igru ko te pita. To ćemo lako. Samo da izađemo na teren i svi će da se predaju.

Laku noć svima.

Doljo

pre 5 godina

Svajcarci, redovne musterije Crnogoraca.
Nije problem sto su dobili. Vec sto su nadigrali Srbiju. Reprezentaciju koja ima igraca od 170mil. Kao.
I "zvijezde" evropskog fudbala. Kao.
Jad i cemer, Island level.

Stef

pre 5 godina

Ok, vi koji hvalite mitrovića.. Koliko puta je momak ugušio napad? Primi loptu, i umesto da momentalno odloži nekom od panjeva, on nastavlja da se probija kao u ragbiju i stvara priliku za kontru protivnika. Tu je i bezbroj preslikanih faulova u napadu, momak ne ume da uči iz sopstvenih grešaka. Penal jeste bio, to je već propust sudije (VAR sudije pogotovo). Dalje, milinković savić - na nivou petogodišnjaka sa igrališta ispred zabavišta, otprilike taj neki nivo fudbala i prikazane zrelosti. Bane zvani crna rupa na bekovskoj poziciji. Štoperi pristojni osim one smejurije od ofsajd zamke kod drugog gola. Tadić - impresioniran sam (bez sarkazma), kapa dole momak, svaki tvoj kontakt sa loptom je doneo nešto dobro. Matić i Milivojević bez korisnih pasova ka napred. Ljajić - bez mnogo uticaja na igru. Stojković - uradio je šta je mogao, bez zamerki. Kostić - na klupu, kao džoker, nije za prvu. Kolarov - u skladu sa mogućnostima. Radonjić - premalo na terenu, jedan dobar sprint i to je to. Krstajić - ništa lično protiv čoveka, al malodušnost je horor osobina za jednog selektora. Nije uspeo da dočara momcima kakav pristup treba imati kad je reč o ovakvim takmičenjima. Sve u svemu, bledo i letargično, po običaju, uz po koju kratku fazu kada su pokazivali svoj individualni kvalitet. Razočaran sam i slomljen, propade mi noć.. Ma, nedelja.

Vuk

pre 5 godina

Da ne gresimo mozda i na nekom drugom polju sem fudbalskog? Ima vrmena, nema veze. Samo vremena za druge, mi ga vise nemamo jer ga nismo zasluzili. Nisam ni gledao utakmicu. Kriv vam je sudija?!

.

pre 5 godina

@(R9, 22. jun 2018 22:17)
Evo ja na primer ne kukam posle poraza ali sam kukao za vreme utakmice. Izgubili smo zbog trenera. Okej kapiram da smo jaki i skok igri, ali mi zadnjih pola sata nismo mogli da napravimo sansu, morao je Mitrovica da zameni i da ubaci Prijovica ili Jovica jer bi samim tim i isli u napad drugacije, jer ne bi akcija bila da dodje stoper i sa pola terena da salje loptu na napadace nego bi sa krila probijali ili kroz sredinu nebitno. Sve u svemu mucna igra za gledanje, damo gol branimo se 85 minuta kao da je ostalo jos par minuta do kraja, nigde volje nigde borbe nigde trcanja.

banjaluka

pre 5 godina

vratilo se Mitru za ona dva promasaja i bio je fenomenalan danas i izborio penal koji nije sviran. Kostic je podbacio kao i SMS koji je morao biti zamenjen ranije. Takodjez ni Krstajic ne moze dobiti prolaznu ocjenu, dominirali su Svajcarci a on nista nije uradio i kasno sa izmjenama...

C i n i k

pre 5 godina

Rezultat se najbolje brani posedom i stalnim napadima a ne odbranom.Ko tako igra dobija 3,4 gola u mrezi..
Fudbal se danas igra drugacije, ko ne moze da igra presing i sa 6 igraca ispred protivnickog 16.ca taj i nije za fudbal..

Srbija

pre 5 godina

Pljujemo dzaku sacirija i ostale kako ne igraju za svoju zemlju alo bre pa oni se za tudju bore vise nego nasi za svojuu dase zapitamo sviii

Sale

pre 5 godina

Jedini krivac za sve ovo je Krstajic... Nakon utakmice sa Kostarikom videlo se da treba krilni napadac. Ne znam u kakvoj su formi Radonjic i Zivkovic ali se trebalo pokusati sa Radonjicem od starta. Na pocetku sam pomislio da je resio problem sa Tosicem ali nakon gola ubrzo je "provaljen". Samo su ga udvojili i to je bio kraj sa njim na poziciji krilnog napadaca. Igrati 4-5-1 a imati posed izmedju 31% i 38%, kriminal. Da su na kontra strani Cavi i Inijesta pa ajde, ali Dzaka i Behrami?! Krstajic veze nema u ovom poslu. Od 10og minuta ne postoji vezni red! Tri igraca rade presing (mitrovic, Kostic, Tadic), ne postoji niko na sredini! SMS, Milivojevic i Matic, sva tri igraju na poziciji zadnjeg veznog?!?! Ubacivnje Ljajica cist promasaj, sta ce jos jedan AMC pored 3 postojeca od cega SMS igra na DMC poziciji?!?! Preko 85% kompletiranih pasova Svajcaraca, gde je presing?!

kole

pre 5 godina

Steta. Nisu mi jasni ovi koji pricaju da su se nasi borili. Iskreno nisu. Zameram im stil igre, jer su se posle gola povukli. Steta jer je gol pao u 5 minutu pa smo se onda gotovo celu utakmicu branili. Imali smo srece protiv Kosta Rike, jer je gol pao dosta kasnije, pa smo se branili samo jedan deo utakmice. Nazalost, utakmicu je presudilo Krstajicevo neiskustvo. Ali nije gotovo. Pokazili su i Kosta Rika i Svajcarska da Brazil nije nista preterano. Idemo na pobedu.

Student

pre 5 godina

Šteta, imali ste sve, ali 2. poluvrijeme katastrofa...ali nije gotovo...odigrajte muški i pobijedite Brazil, koji je s puno sreće dobio Kostariku..pošaljite Neymara kući, sretno.

Милош

pre 5 godina

Па бранили сте резултат већ ид 10-тог минута утакмице. Ти би требао орвенствено да поведеш рачуна о свом понашању, више него о самом игрању. Био се пренапет за праћење чак и нама поред малих екрана, да не причамо о судији. Могао је ладно да ти да макар два жута картона за ко нстантно протествивање.

neutralni felsh

pre 5 godina

Mitrovicu svaka cast na ovoj utakmici i na svim utakmicama za reprezentaciju. Toliku zelju i borbu ne pokazuju drugi reprezentativci, razne zvezde i zvedice. 
Malo manje da koristi ruke, razgovara sa protivnicima i sudijama. 
Strasno nam znaci u branjenju kornera, i generalno snazan igrac koji dobija duele. Ima jos tu prostora da radi na tehnici i zavrsnici.
(leo, 22. jun 2018 23:18)


brani nam korner, rodjen za defanzivca, blago nama... jos nije naucio da igra i ledjima prema golu, to je za centarfora njegovog profila pogubno.

ja

pre 5 godina

ako ti nemas reci ja cu da ti pomognem. Kao standarndo resili ste da cuvate rezultat od 5og minuta I da kalkulisete. pustali ste da vas napadaju skoro 90 minuta I ako ste bolji bili u napadu. plasili ste se i pravili glupe grekse zbog njihovog presinga... amaterske. I na kraju cisto niste verovali sami u sebe... a to nazalost krece od trenera.

071

pre 5 godina

Neka zahvale srpskim medijima za pažnju koju su poklanjali kopackama, porijeklu i Albancima i time dodatno stvorili pritisak na Srbe da "moraju" da pobijede u "borbi nad borbama i za srpski narod". Usput su naostrili Albance. Ovo je sport, Srbiju su morali pustiti da igra lopte a ne da bije kosovski boj i da pita igrače sta misle o nečijim kopackama i hoce li nas njihov odgovor zadiviti. To su mladi momci, sportisti i ne treba ih dovoditi u tu poziciju. Srbiji sretno protiv Brazila.

Bobele

pre 5 godina

PenAl je sigurno bio, ali kad vidim Kostica kako se po terenu vuce, mase nemocno rukama vec u 30 min., Matica kojem je zadnjih 30 min. dusa izasla na nos, Sergeja koji se nakon 10 min. nije vidio bilo mi je jasno i nakon ranoga vodstva da nece na dobro da izadje. Jedini Mitrovic koji je nesto pokusavao. Sve u svemu jako lose odigrana utakmica i najverovatnije da protiv Brazila ako se cudo ne desi bit ce posljednja utakmica na ovom mundijalu.

мики

pre 5 godina

поново ми је мука од фудбала. бар ћу поштено да се наспавам за време првенства.

leo

pre 5 godina

Mitrovicu svaka cast na ovoj utakmici i na svim utakmicama za reprezentaciju. Toliku zelju i borbu ne pokazuju drugi reprezentativci, razne zvezde i zvedice.
Malo manje da koristi ruke, razgovara sa protivnicima i sudijama.
Strasno nam znaci u branjenju kornera, i generalno snazan igrac koji dobija duele. Ima jos tu prostora da radi na tehnici i zavrsnici.

Gojkovic

pre 5 godina

"Umesto da branimo rezultat" ?????
Ne bre brate, umesto da dajemo drugi ili treci....tu je razlika izmedju nas i drugih...Da imamo Nestu i Maldinija u odbranih 'ajde ali....

jednostavna matematika

pre 5 godina

Mozda i nismo trebali preofanzivvo da krenemo jer da je Luka ostao na terenu gol ne bi smo tako primili u narednih 70 minuta ali hrabro smo probali ofanzivno,Radonjic je morao od prvog minuta u to sam siguran ali sta je tu je
(R9, 22. jun 2018 22:17)

Ma nije bitan taj drugi gol!
Nama je bila potrebna pobeda!
Da je ostalo nerešeno, ništa ne bi promenilo (treba nam pobeda protiv Brazila - teško). Ionako smo celo drugo poluvreme bili mlaki i pokušali smo ofanzivnije poslednjih 10 minuta. Trebalo je i Prijović da uđe.
Sad, neka pokažemo šta umemo. Nema "glupo", "ljut sam na sve", nego narednih 90 minuta trčati i dati sve od sebe. Ako ne uspemo, znamo da je to jer nismo pobedili Švajcarsku ili Brazil. Nismo se obrukali. Poleteli smo. Rano smo dali gol. Nismo poveli sigurnih 2 razlike, stali u drugom i to je to.
Luka i Matić požuteli. Nemamo koga umesto njih. Nema Fejse, Gudelja... Grujić je bolji izgleda. Radonjić, jedan prodor solidan, a po drugoj strani u drugom pol, niko. Stali smo. Hteli da uzmemo ono u džepu. A ovi igrali mirno, ceo meč isto.

reflektor

pre 5 godina

Imali su veci posed,vise suteva,bili povezaniji i stabilniji i to je poraz.Trebalo je da se izvrsi pritisak na sudiju da gleda VAR za penal,ali to su druge i sire teme(da su skocili svi od igraca i trener da rezi da se prekine igra i pogleda VAR).Sto se igre tice,fizicki,psiholoski,takticki smo nadigrani!Ima sa Brazilom jos,ali takve utakmice okrecu karijere i zivot ako ih dobijes to ce ako se desi biti ravno svetskim cudima..

mare

pre 5 godina

Pa momci sa posedom lopte od 30% nije se moglo. Mi sredinu terena nemamo, do bola smo neuigrani a fizička sprema nam je užasna možda i najgora na SP . Preskačemo igru, bunarimo i nadamo se nekom čudu.
Igru nemamo i kraj priče, plus trener nam je amater koji ni petliće nije trenirao.

ivana

pre 5 godina

ne znači da više želiš pobedu ako bolje pokrivač teren!!!! videli ste mapu trčanja po terenu od Sergeja i Dzake na poluvremenu na HDu? sergej crven po celom celcatom terenu, a dzaka samo jedna osmina terena, a sta to znaci; pa da Sergej nije znao šta igra!!! svajcarci su tačno znali svoje uloge, a ovi nasi kao obično protiv jakih ekipa, pogubljeni. Muslin bi to rešio!

samo jako

pre 5 godina

ma nemamo pojma u fudbalu a najvise su placeni a u zadnjih sto godina nikada nista nisu uradili. Dosta o fudbalu okrenite se drugim sportovima nas fudbal je uvek bio jadan i uvek je bilo ,,ako oni pobede one a oni izgube od onih onda mi idemo dalje,, glupost nas fudbal.

ZIMBIO

pre 5 godina

Takticki katastrofalno odigrano , jedino psihicki bili u utakmici samo Mitrovic i Tadic, napadacki igramo odlicno ali dzba kad tranziciono u defanzivi smo katastrofa.

U svakom slucaju ne treba sada pljuvati treba podrzati igraci igrace se fudbal i posle ovoga, imamo talentovane igrace mlade treba otici ovi stariji valjda promeniti i selktora postojuem Krstajica ali na taktickom planu vrlo slabo.

Jeste smo iizgubili bas naivno ali idemo napred treba podrzati igrace.

Predrag

pre 5 godina

Boj ne bije svijetlo oružje već boj bije srce u junaka!
Jedini junak koga smo imali večeras je bio Mitrović. Krstajić - čovek je zalutao i nema pojima gde se nalazi... Posle "viktorija" u najvećem delu utakmice, ništa bolje nije ni moglo da se desi.
Kakve su nam tribine i FSS takav nam je i fudbal.

Elidra

pre 5 godina

Velika steta zbog propustene prilike za 1/8 finala, jer mislim da cemo bas tesko uspeti da uzmemo bod(ove) protiv Brazila, vece sanse ima Kostarika protiv Svajcaraca, ali to nam sada jako malo znaci. Sto se tice same utakmice, ona je izgubljena vec oko 20-og minuta, kada su nas procitali i nasli rupu u nasoj liniji, tacnije izmedju prve i druge linije odbrane, koju su koristili do kraja utakmice. Kao da nam to nije bilo dovoljno, nego primamo i dva gola iz akcija u kojima su imali posed lopte ne duzi od 10 sekundi. To je bas neobjasnjivo i neozbiljno za ovaj nivo fudbala, a pogotovo za ovoliko iskusnih igraca, koje mi imamo. Toliko trcanja u prazno sa nase strane, pokrivanje bukvalno praznog prostora su, po meni, dokaz jako lose takticke zamisli selektora. Cak je i Tadic to primetio vec u 30-om minutu, ukazivao je na taj problem, ali uzalud. Zbog takve igre smo vec tada ostali bez Tadica u napadu, Matic i Milivojevic nisu znali gde su i sta se desava od tolikih rupa koje je bilo nemoguce zakrpiti, pa su u vise momenata delovali kao amateri, sto je najtuznije od svega, ali to nije njihova greska, po meni. Sta tek reci o Sergeju? Imamo decka kog ce Lacio nekome prodati za oko 100 miliona €, visokog oko 2 metara, strasnih tehnickih mogucnosti, a on decko nam sluzi za trcanje i u prvom poluvremenu pretrci gotovo 7km, neverovatno. Umesto da se stane na loptu, za sta nam je od starta bio neophodan Ljajic, a ne Kostic koji je totalno van forme, mi se od 15min vracamo i cuvamo rezultat, sa konstantnim ispucavanjem lopte, pa ako muceni Mitrovic uspe nesto, super. To je sve, samo ne taktika. Na moju veliku zalost, i pored svega ovoga mi smo i imali sansu da povedemo sa 2:1, ali nas je sudija Brih ostetio za penal, sto su potvrdili i svi analiticari na austrijskoj televiziji, mada mi se cini da ga nismo ni zasluzili svojom igrom. Naravno da je igracima najteze, siguran sam u to, ali ne mogu da shvatim gde je i zasto nam u fudbalskoj reprezentaciji nedostaje mentalitet kosarkaske ili veterpolo, to mi je vecita misterija. Malo sam ga oduzio, ali mi je bas krivo zbog ovakvog poraza, pa se reci nekako same kucaju. U svakom slucaju, svako dobro svima, hrabro protiv Brazila, pa da se podignute glave napusti teren nakon zavrsetka utakmice, kakav god rezultat bio. Sportski pozdrav svim pravim ljubiteljima fudbala.

Posmatrač

pre 5 godina

Mitar dao krajnje najzreliji i pametan komentar nakon utakmice. Sve pohvale za to ! Rodjeni Smederevčanin. Sa 11 godina došao je u teleoptik partizan odigrao onu sezonu kad je Vermez bio trener uze li su titulu u prvenstvu nakon čega je otišao u Andarleht Belgijski slavni klub posle Genka koji je igrao one godine ostao bez Lš u poslednjoj rundi od Genka. Njukasal nakon toga pa Fulam koji je bio finalista Liga Evrope 2010 gde su izgubili od Šaktjora.

Zevs

pre 5 godina

Trebao je Tosic da faulira onog. Pa crveni i 5 min 10 protiv 11. Ostalo bi 1-1. Spasao bi tim. Tosicu, nula si.
(Deda Kreza, 22. jun 2018 23:32)

Najpametniji komentar koji sam do sada pročitala!

Jovan

pre 5 godina

@Šteta. Kako ste počeli, mislio sam da ćete razbiti Švicarce. Pri kraju utakmice ste jako pali i izgleda kao da igrači nisu dovoljno fizički spremni.
(James, 22. jun 2018 22:31)

To je problem nase reprezentacije vec vise od 20 godina. Mora da je neka endemska bolest, jer samo pogadja nas, a ne i druge. Drugi su u medjuvremenu izgleda vakcnisani od toga.

dominus

pre 5 godina

Nisi ti bio loš (čak naprotiv) koliko je taktički meč loše odrađen. Dobro otvorili meč i onda umesto da ih ubijete u pojam - čuvanje rezultata?? Pogrešno skroz. Najgore što su vam NAŠI novinari napravili naveđenu tenziju (umesto da pomognu, odmogli svojima - amaterizam neviđeni). Videla se i neuigranost, kao i nespremnost za ovakav meč. Ono konstantno vraćanje golmanu bez ikakve ideje je posebna priča.
Ništa momci, ostaje taj Brazil. Brazil koji nije pokazao ništa posebno. Uzeli ste pesmu naših iz Montevidea - ostaje da odigrate kao oni tada. Izvucite pouke (što kažu - na greškama se uči) i napravite jedno od najvećih iznenađenja. Ne bi mi krivo bilo da zaista nemate potencijal za više od ovoga večeras prikazanog. Krstajiću, pamet u glavu, ovde si ti dosta kumovao lošim procenama. Ponavljam, još nije sve izgubljeno. Brazil se može dobiti - budite pukovnici ili pokojnici, na vama je. Sa štitom ili na njemu.

Dule

pre 5 godina

Bane pao ko pokosen, da ga ne udari lopta kod gola. Pogledajte opet koliko su puta Hrvati uleteli u blok na slične šuteve, Lovren, Vida, Rakitic. Sve su izblokirali, a da niko nije bežao od lopte.

neutralni felsh

pre 5 godina

glavu gore, sta da se radi, tesko je ali moramo da probamo da pobedimo brazil...
(laf, 22. jun 2018 23:03)


3-0 u najavi, mozda 3:1... za brazil naravno.

WIN

pre 5 godina

I jesu bez glave!
Sporo trcanje,spor protok lopte...
Matic-Sergej-Milivojevic realno jako losi na SP, u svim segmentima!
Protiv ozbiljnih ekipa igra se drugacije i sa bržim i konkretnijim igracima,ovo je dosta sporo!

ja

pre 5 godina

Najveći problem je što su naši igrači već u 35. minutu delovali kao da su istrčali maraton. Bili su polumrtvi od umora. S druge strane, Švajcarci su krenuli da trče ko ludi u drugoj polovini drugog poluvremena, a naši to nisu mogli da isprate. Nedovoljna fizička pripremljenost je bila evidentna. Drugi faktor je potpuno neiskustvo Krstajića. Nijednu izmenu nije napravio kako treba. Ubijali su nas napadom preko leve strane i Rukavina je trebalo da uđe još na poluvremenu. SMS se nije ni video - ako je umesto nekog trebalo da uvede Ljajića, onda je to SMS. Ili čak da pusti i Prijovića, pa da, zamislite, igramo sa dva napadača...

google

pre 5 godina

Mozda i najbolji komentar koji sam cuo od nekog naseg sportiste. Covek ni da pomene sudjenje, politiku, kopacke, okruglu loptu, los teren i ostale baljezgarije, vec primili smo gol kao deca i tacka, svaka cast.

Džoni

pre 5 godina

Ovo je ona stara igra naše reprezentacije po kojoj je prepoznatljiva: sa pogrešnom taktikom, nepovezano, svaki za sebe i sa katastrofalno lošim dodavanjem i prijemom lopte.
Problem je samo što su protiv Kostarike igrali obrnuto, pa se stekao pogrešan utisak da mogu bolje.
Utabali su levu stranu uz aut liniju i gotovo uvek, ti "napadi" su se završavali u autu. I to za Švajcarce.
Kostić je valjda trebalo da bude "tajno oružje" protiv Švajcaraca. E, pa to tajno oružje je ispalo ćorak.

Ja mislim da jedino protiv Kostarike nisu imali nikakvo tajno oružje, nikakvu taktiku pa su morali da igraju kako znaju i umeju.

Goran

pre 5 godina

Kockasti su uz tebe care, kao i sve albanske i muslimanske devojčice iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne Gore.
Hvala ti što si ponizio SRBIJANCE!!!
(Hvala Hrvatu Vladimiru Petkoviću, 22. jun 2018 22:56)
Klasican primer najnizeg verbalizma. Mozes ti da ovde kucas sve i svasta, mogu da ti to i objave, kao sto su ti ocigledno izasli u susret, ali uprkos svemu tome, znas i sam ko si i sta si, kad uvece legnes i ugasis svetlo.

Emir

pre 5 godina

Žao mi je komšije što ovako izgubiste, jeftino brate. Prvi gol, hajde, ali ovaj drugi... Kod rezultata 1:1 svi u protivnickoj polovini..
Zelim Vam pobjedu protiv brazila i prolazak dalje.
I ovaj sudija..hm..a i Kolarov Matic i dr.sto ga ne pritiskose da pogleda VAR.!? Kao da im je svejedno...
Zalaganje n8sta..sve zvijezde..a u repki nista...

јд123

pre 5 godina

Надам се да ће му неко скренути пажњу на то да се суздржи гестикулација, приговора судијама, да буде лукавији. Италијани су мајстори у томе. Нека му неко пусти снимке Инзагија, како се рве са противницима али увек једно око на судији. Чим судија погледа у њиховом правцу он спушта руке и добија фаул. Још је млад, има наде за њега.

У еуфорији после освајања СП за младе, мало ко је коментарисао један по мени битан детаљ. Играли смо дисциплиновано без приговора судији и када смо били оштећени. Као да смо Немци. Тада сам рекао да је за то заслужан Пауновић, играо је у Бундеслиги и пренео тај немачки менталитет на наше играче. Ја сам се надао да ће Крстајић исто урадити, јер је и он играо у Бундеслиги, али изгледа да није. Можда и није могао, јер деца су сигурно слушала Пауновића, за ове маторе нисам сигуран. Али после СП, када се направи рез, бит ће још више оних који су освојили СП у А тиму. Тако да постоји нада да ће и наша А репрезентација у будућности играти дисциплиновано као Немачка. Довољно је да им неко скрене пажњу да се сете како су играли у Новом Зеланду, па ће ваљда прихватити такав савет.

По мени то је главни разлог успеха омладинаца. Ако неко још увек не верује, довољно је да погледа друге спортове где смо успешни. Кошарку управо играмо тако и зато смо у кошарци оно што су Немци у фудбалу.