Petak, 22.06.2018.

21:28

Ovo nije penal?! (FOTO)

Izvor: B92

Ovo nije penal?! (FOTO) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

86 Komentari

Sortiraj po:

Proto Ganci

pre 5 godina

Nije penal jer i Mitrovic povlaci njih dvojicu.
Jasno se na slici vidi njegova ruka na vratu.
(Dragan, 23. jun 2018 11:58) # Link komentara

Brate, predji da pratis karling, fudbal bas ne kapiras.

Susjed

pre 5 godina

Naravno da je bio penal, ali ako samo penali su protagonisti rezultata utakmice, onda se nogomet ne bih niti igrao. Samo bi se pucali penali. Nevjerojatno. Nakon prvog gola se onako povući....odmah sam komentirao ovo će Srbiju koštati i na kraju se to dogodilo. Srbija ima super igrače. Mitrović je bombetina, ali kod vas mi stalno nešto fali. Fali mi to konstantno srce na terenu i vladanje emocijama. U svakom slučaju navijao sam za vas, kao što ću i protiv Brazila i sretno. Da se i Brazil odraditi, a i bilo bi vam slađe.

Peđa

pre 5 godina

Ne mogu da shvatim ljude koji na ovu situaciju šalju komentar tipa, šta se žališ na sudiju kad si igrao loše.Penal je ko kuća i taj detalj menja sve na terenu.Ko se bavio fudbalom zna da te u izjednačenim utakmicama rezultat diže ili spušta.U ovoj situaciji se vidi iskustvo sudije koji želi da te ošteti.Da nije sudio faul u napadu ovi iz VAR bi morali intervenisati.

Višekruna

pre 5 godina

Nisu mi jasni komentari da smo se branili i čuvali rezultat. Pa pobogu, mi smo oba gola primili iz kontre. Da smo se branili, to se ne bi moglo desiti.

dragan

pre 5 godina

Na našem Mandžukiću je sviran sličan penal, pa ne razumijem kako sad ovo nije penal. Ma...
šteta kaj ste izgubili. Bila je odlična tekma, pravi gušt za gledanje, a ove Albance treba kazniti za ono provokativno slavlje.
(Zagrepčanec, 22. jun 2018 22:27)

Zasto treba kazniti Dzaku i Sacirija zbog pravljenja aluzije na albansku pticurinu? ako mi mozemo dizati tri prsta ( u cemu ne vidim nista lose, iako komsije vide), mogu i oni proslavljati svoje golove na, po meni, legitiman nacin. Jedini koji moze i treba da ih kazni jeste- fudbalski savez Svajcarske, sto vec nije nas problem.

Palermo 98

pre 5 godina

Nejmaru su svirali penal a kontakta jedva da je bilo, tek posle VAR je odluka promenjena. Mitrovića dva igrača obaraju i to nije dovoljno da se barem pogleda sa VAR?

Sabre

pre 5 godina

Nemojte se vaditi na sudije.
Cinjenica je da smo,po ko zna koji put, cuvali 1:0.
Uvek nam je neko drugi kriv...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ne zaokruzujte broj 1, 22. jun 2018 22:44)

Prijatelju, imali smo brat-bratu 5-6 odlicnih sansi za 2-0 pre nego sto su nam ovi dali PRVI OD SVOJA DVA GOLA IZ KONTRE. Ajde maaaalo realnosti, ali samo maaalo. I da, penal je cist ko suza i da potpuno bi promenio tok utakmice da je sudjen i realizovan. Ako mi je od necega vise muka od ovog sto se veceras desilo to je citanje ovih generickih 'sami smo sebi krivi' autosovinistickih komentara cim neko pomene da smo OBJEKTIVNO osteceni, i to debelo.

Saša

pre 5 godina

Meni je najludje što ne da nije svirao penal nego da je Mitar naprabio faul na ovoj dvojici zajedno koji su uspeli da ga svale na zemlju?! Oštećeni smo definitivno, ali za poraz smo posle sami krivi. Čestitam Švajcarcima na pobedi.

Михаило

pre 5 godina

Србија није заслужила судећи по игри да изгуби.Први пут да гледам храбро одиграну партију, борили су се како и доликује, играли за своју земљу против плаћеника и заслужују сваку похвалу.

Bane

pre 5 godina

Evo i Maticu nisu dali cist drugi zuti iskreno realno
(Srbija, 22. jun 2018 21:47)

A to što je prvi nije ni bio to ne pominješ. Vidi se lepo na snimku da Lihšajner glumi i prevće se a da ga ovaj nije ni udario. Faul jeste bio ali ni u ludilu nije bio žuti nego je Švaba je naseo na prvertanje.

Šta da pričamo penal ko vrata ali poenta je da VAR kontrolišu sudije. Danas je Nejmar zamalo dobio penal na kvarno ali sudija nije baš toliko nakolnjen Južno Amerikancima ali zato Švajcarcima već drugi put dolazi do ozbiljnih previda. Slučajno ne bih rekao.

Predrag

pre 5 godina

Koji su to kriterijumi da i sudije na terenu i komplet sudije u VAR-u budu svi Nemci. Cista namestaljka. Lako je Svajcarcima da igraju kada imuju takav vetar u ledja. Penal je bio toliko ocigledan da bi ga dosudio svaki drugi sudija. Ovaj sudija je dozvoljavao da svajcarci biju Mitrovica kao da je vreca za udaranje, a cekao je prvu priliku da mu na njegov prigovor dodeli ziti karton. Katastrofa!!!

only fools and horses

pre 5 godina

Ranije kad sudija pogreši, moglo se reći da se dešava, da ne može sve da vidi. A sad postoji taj VAR, znači tamo su sigurno videli da je ovo bio klasičan penal. A nisu reagovali. E to, i onaj gol Švajcaraca protiv Brazila ne može biti slučajnost, nikako.
A bila je situacija i protiv Kostarike, isto penal nad Mitrovićem koji nije sviran i VAR nije reagovao. Ne toliko očigledno kao ova situacija, ali po kriterijumu za druge utakmice, ipak penal.
Mene nervira i naše nereagovanje. Mora FSS dići glas, tražiti suspenziju sudija, ne dozvoljavati da krađe prolaze tako lako. Da nas ne bi sledeći put tako lako i sa smeškom gazile sudije.
I to nema veze sa našom slabom igrom, fizičke nespremnisti, krađa je krađa.

Miki Avala

pre 5 godina

Oliver, 22. jun 2018 22:04)
Covek je sve lepo objasnio.Fudbal je odavno prestao da bude sport, a postao veliki biznis, tako da je izlisno ocekivati posteno sudjenje.To naravno nikako nije opravdanje za nas poraz, Ali ovaj penal, gol posle ociglednog faula protiv Brazila i jos po nesto je ipak previse, bar za SP.
Save mi se nesto cini da ce Svajcarci daleko dogurati.

Koja

pre 5 godina

Čist penal moze da priča svako šta hoće ali sudija je lično uticao na rezultat sad će neko reći mi posle izgubljene samo kukamo ali ovo je stvarno kradja

RS

pre 5 godina

Ljudi budite realni, inace nemam nista protiv Radonjica i Grujica, ali su momci zalutali na ovom spisku, kakav Radonjic, manite se klupske ostrastenosti, pa momak izlazi na igraca jedan na jedan cim je usao u igru i zabija se u njega, a samo sto je usao u igru, znaci jedini svjez igrac u tom trenutku, tu se pokazuje ko je kakav igrac... Sredina terena katastrofalna, Tosic sve sto je dobro napravio, upropastio veceras, ne pravi se ofsajd na protivnickoj polovini, uostalom napravi faul. crveni i dobro... I nereseno bi nam bio dobar rezultat, ovi nece lako dobiti Kostariku... Steta...

C i n i k

pre 5 godina

Bio je penal, ali sta ste ocekivali od Nemca? On nista nije sudio protiv CH ali je sve sudio protiv Srbije.Ipak,nije on razlog sto smo se od 10.min.povukli u 16 metara..

kojot

pre 5 godina

pa jeste faul u napadu naš igrač je toliko dobar da su bila potrebna dva "švajcarca" da ga obore i normalno da su se demokratski izborili za faul bilo je dva na prema jedan . ko nam je kriv kad smo budale

Zvonko

pre 5 godina

E dajte više te balkanske priče sudije ovo ono. Da se razumemo, Mitrović uvek igra na granici faula i onde nije on ceo duel stajao sa ukočenim rukama, bio je faul u početku obostrani a posle i očigledan nad Mitrovićem. Ako i sudija malo naginje ka njima onda moraš biti bolji i od sudije. Naša igra, nikako da uhvatimo korak sa modernim fudbalom. Ono da se ima ritam, trčanje, tačna dodavanja, menjanje strane terena ... Umesto toga igrači često ukočeni panjevi i šta da očekuješ nego da te moderan fudbal nadigra. Muslin je to pokušao sa pas igrom da nadomesti ali sećam se ja vrlo dobro kakvi su komentari bili kada nije hteo da pozove Sergeja, pa onda i ona 2 vezana poraza. Ne kažem da bi sada bolje prošli ali trebali smo generalno svi navijači iz Srbije da bojkotujemo ovo prvenstvo zbog menadžerskih pritisaka na savez da se Sergej proda po što većoj ceni tako što će rešiti svaku tekmu na SP u našu korist. Tako da, ajmo sada opet vaterpolo, tekvondo ... radovanje ludovanje ...

impeRAtor

pre 5 godina

Samo lupajte minuse kad kazem da VAR pomaze samo jacima. Sramota je da Nemac sudi Svajcarcima, teska sramota. Nepotrebni zuti kartoni, nedosudjen penal, svirano bar 10 faulova u napadu. Smesno. Ali sudija nam nije kriv za Matica i decka od 670 miliona koji su imali 4 puta vise gresaka nego korisnih dodavanja. Kraj price. Svim ostalim igracima svaka cast, neki su mogli bolje, Tadic i Mitrovic sjajni, sta je tu je. Ni Krstajic nije toliko los, nemam nikakve zamerke osim sto je podlegao pritisku i nije izvukao Sergeja iz igre jos na poluvremenu.

navijacki komentari pubertetlija

pre 5 godina

Da nije i Mitrovic vukao i drzao bio bi penal. Ovako, po fudbalskim pravilima kod obostranog drzanja prednost se daje odbrani. Ali, ovde nema bas puno njih koji se razumeju u sudjenje

djavo 75

pre 5 godina

Nemac na ZDF je deset minuta komentarisao i nije mogo da veruje da nije sviran penal za Srbiju. Ali zna se zašto je Nemac sudio. Jeste da smo igrali konfuzno posle primljenog gola ali nismo zaslužili da nas ovako sudije unište.

Oliver

pre 5 godina

@milanovac

Sto se cudis,pa sediste FIFA je u Cirihu,Svajcarska.Djani Infantino,predsednik FIFA je Svajcarac iz italijanskog dela Svajcarske.A bivsi predsednik Sep Blater je Svajcarac iz nemackog dela Svajcarske.Veceras glavni sudija Nemac Brih,a VAR sudija isto Nemac Cvajer.Osigurali su se sa svih strana.Svajcarska je najmocnija clanica FIFA i njima pomazu godinama na sve moguce nacine.

igrali u paralelnoj dimenziji

pre 5 godina

Nije. Posle onoliko krljanja, promasaja pa onda i odustajanja od igre (smorili se valjda), zasluzili su da ovo ne bude penal i da prime jos golova.

Jos Mitrovic i komentator u intervjuu lizu rane i kukaju kako su "samo napadali umesto da cuvaju rezultat" ?!

aco

pre 5 godina

Недосуђен пенал и Тошићево генијално прављење офсајда, иако је Шаћири био на својој половини, су одлучили победника. Било који штопер на клупи је бољи од Тошића, а има бар 5 који су ван списка, а да су бољи од њега.

Komša

pre 5 godina

Mene više nervira naš pristup.Igraš protiv nekog ko pravi rukometne faulove,prebili Nejmara ko vola,zvizneš lakat onom malom kopleksašu i još mu se izvinjsvaš (Mitar)? Vidiš da se širi,pumpa kad hoda da je kompleks i ti mu se izvinjavaš,hraniš mu sujetu.Umesto dy mu kažeš- miran mali! Da crkme od muke,da razmišlja o tebi a ne o igri.
Isto i u 16. Biju te kao vola,dvojca na leđima i još ti sviraju faulove...pa sevni mu lakat u zube,taman karton da dobiješ,pa nek drži tatu svog.
I ovako si ga dobio za prigovor.
Sve mi hoćemo fini da budemo.

dragan bb

pre 5 godina

Necu da se pravim general posle bitke imali smo i mi i oni svoje prilike ali mislim da je trener presudio ovde. Videlo se neiskustvo Krstajica, od naseg gola su dominirali i imali vise igraca na sredini i moralo se nesto promeniti. SMS veoma slab danas a Krstajic ga ne menja. Radonja je morao ranije uci i morao je uvesti Grujica ili nekoga da osvezi vezni red... steta.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (qwerrt, 22. jun 2018 21:52)

Jasno je da Milinković - Savić mora da igra i ne može na klupu ma koliko loš bio. Ne bi ga zamenio ni da je nogu polomio.

NISLIJA

pre 5 godina

Prvo poluvreme extra.Sta se desilo sa drugim to samo nasi znaju.A sudija je definitivno svirao za njih.Na sitno,na kvarno,ali je time davao njima vetar u ledja.Opteretio kartonima nasu celu liniju i svaku da kazem nesigurnu situaciju je svirao protiv nas.Ja licno mislim da je penal bio cist i smatram da je morao da ispostuje VAR sistem.Malo je simptomaticno da su i protiv Brazila dobili otvorenu pomoc sudija.Neko tu pomeu sediste FIFE,predsednike bivse,sadasnje i tako to i ja sam ubedjen da to ima veze sa svime ovime.

Ко нам крив што смо рођени к’о Срби?

pre 5 godina

Problem kod VAR je sto sudije odlucuju kad ce i hoce li ga primeniti, ekipe nemaju pravo ma challenge. Sudija nas je unistio danas, samo nama delio kartone i sudio faulove a njima nista. Svajcarcima je oprosten neregularan gol protiv Brazila i sad im je oprosten penal. Ma bezi...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (milanovac, 22. jun 2018 21:40)

А ко је судио? Њемац... шта ћеш више...

zzbz

pre 5 godina

Jeste bio penal, ali bez obzira sramota kakva fizicka nepripremljenost. Vecina je bila "mrtva" u 60-tom minutu, Kolarov, Matic, Tadic, Milenkovic. Milinkovic Savic totalno nezainteresovan za fudbal danas, verovatno je na njega uticala medijska hajka i sapunica za koga ce potpisati i koliko zaraditi. Nas golman brani sut sa 20 metara na kolenima... Svaka cast Mitrovicu..

Dule

pre 5 godina

Ajde bre ljudi 50 godina pricamo pricu o sudijskoj kradji

Da smo mi posle 1:0 napadali da smo vodili na poluvremenu 2:0 ili 3:0 ne bi mi pricali o sudijama

Ali mi se uvek povucemo dobijemo gol a posle kukamo na sudije

Zagrepčanec

pre 5 godina

Na našem Mandžukiću je sviran sličan penal, pa ne razumijem kako sad ovo nije penal. Ma...
šteta kaj ste izgubili. Bila je odlična tekma, pravi gušt za gledanje, a ove Albance treba kazniti za ono provokativno slavlje.

Covek po imenu Uve

pre 5 godina

@AgentPromena
Za Hrvate protiv Nigerije i to za mnoooooooogo manji kontakt. Inace, tu je sudija bio 100% u pravu pa sad vi vidite...

Србин

pre 5 godina

На BBC је Рио рекао: Да се ово деси на улици, полиција се зове. Довољно о пеналу

Supermax

pre 5 godina

nije panal.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mrki, 22. jun 2018 21:52)

slazem se...panal nije sigurno...

Cika Djura

pre 5 godina

Penal cist.Ako je miglo Mandzukicu protiv Nigerije ovo je ociglednije
Ali dva nemca u VAR studiju.I kakav imidz imamo kod FIFA ovo nista slucajno nije

Merak

pre 5 godina

Nisam navijao za Srbiju ali kao čovjek treba reći da su Srbi oštećeni ..., penal iz aviona . Problem je što nijemac svira kontra faul i time pokazuje svoju pristrasnost , a gdje su te sudije iz " kancelarije " da mu dojave ...., nažalost ovo će koštati Srbiju drugog kruga !??

Alan Ford

pre 5 godina

Ma da nama su uvek za sve drugi krivi. Krivi su Nemci što na dresovima bema grb Srbije. Krivi su Švajcarci što smo oterali Muslina i doveli novog selektora bez dana trenerskog staža. Krivi su nam Albanci što naši fudbaleri igraju kao babe i misle da utakmica traje pet minuta... Imali smo Paunovića i one klince prvake sveta. Umesto da ih prekomandujemo u prvi tim, sve smo ih rasterali. Dosta bre više gluposti.

radomir dragomir

pre 5 godina

Penal je definitivno bio. Ali aman ljudi nisam siguran da bi nam pomogao daxsmo ga i dobili. Švajcarci su nas prosto nadigrali - bolje kontrolišu loptu, bolje se kreću, deluje u svakom momentu da su imali jednog, dva igrača više. Naši, u suštini sjajni veznjaci, nisu mogli kontrolisati loptu, dati kršten pas...uostalom i kome kada se svi generalno loše kreću bez lopte i u prostoru...

jasdf

pre 5 godina

Ne znam, ne razumem se toliko u pravila. Onaj iza ga je povlacio, Mitrovic je povlacio onog ispred. Da li se tu gleda ko je prvi zapoceo povlacenje, ili polozaji ruku, intenzitet ne znam. Da je sudija preteivao sa tim faulovima, jeste.

qwerrt

pre 5 godina

Necu da se pravim general posle bitke imali smo i mi i oni svoje prilike ali mislim da je trener presudio ovde. Videlo se neiskustvo Krstajica, od naseg gola su dominirali i imali vise igraca na sredini i moralo se nesto promeniti. SMS veoma slab danas a Krstajic ga ne menja. Radonja je morao ranije uci i morao je uvesti Grujica ili nekoga da osvezi vezni red... steta.

Budimo realni

pre 5 godina

Sudija nas jeste oštetio, ali nije nam.on kriv za poraz. Naši su drugo poluvreme, čak i posle primljenog gola, odigrali potpuno bezvoljno.

milanovac

pre 5 godina

Problem kod VAR je sto sudije odlucuju kad ce i hoce li ga primeniti, ekipe nemaju pravo ma challenge. Sudija nas je unistio danas, samo nama delio kartone i sudio faulove a njima nista. Svajcarcima je oprosten neregularan gol protiv Brazila i sad im je oprosten penal. Ma bezi...

milanovac

pre 5 godina

Problem kod VAR je sto sudije odlucuju kad ce i hoce li ga primeniti, ekipe nemaju pravo ma challenge. Sudija nas je unistio danas, samo nama delio kartone i sudio faulove a njima nista. Svajcarcima je oprosten neregularan gol protiv Brazila i sad im je oprosten penal. Ma bezi...

Oliver

pre 5 godina

@milanovac

Sto se cudis,pa sediste FIFA je u Cirihu,Svajcarska.Djani Infantino,predsednik FIFA je Svajcarac iz italijanskog dela Svajcarske.A bivsi predsednik Sep Blater je Svajcarac iz nemackog dela Svajcarske.Veceras glavni sudija Nemac Brih,a VAR sudija isto Nemac Cvajer.Osigurali su se sa svih strana.Svajcarska je najmocnija clanica FIFA i njima pomazu godinama na sve moguce nacine.

Zagrepčanec

pre 5 godina

Na našem Mandžukiću je sviran sličan penal, pa ne razumijem kako sad ovo nije penal. Ma...
šteta kaj ste izgubili. Bila je odlična tekma, pravi gušt za gledanje, a ove Albance treba kazniti za ono provokativno slavlje.

Komša

pre 5 godina

Mene više nervira naš pristup.Igraš protiv nekog ko pravi rukometne faulove,prebili Nejmara ko vola,zvizneš lakat onom malom kopleksašu i još mu se izvinjsvaš (Mitar)? Vidiš da se širi,pumpa kad hoda da je kompleks i ti mu se izvinjavaš,hraniš mu sujetu.Umesto dy mu kažeš- miran mali! Da crkme od muke,da razmišlja o tebi a ne o igri.
Isto i u 16. Biju te kao vola,dvojca na leđima i još ti sviraju faulove...pa sevni mu lakat u zube,taman karton da dobiješ,pa nek drži tatu svog.
I ovako si ga dobio za prigovor.
Sve mi hoćemo fini da budemo.

Budimo realni

pre 5 godina

Sudija nas jeste oštetio, ali nije nam.on kriv za poraz. Naši su drugo poluvreme, čak i posle primljenog gola, odigrali potpuno bezvoljno.

djavo 75

pre 5 godina

Nemac na ZDF je deset minuta komentarisao i nije mogo da veruje da nije sviran penal za Srbiju. Ali zna se zašto je Nemac sudio. Jeste da smo igrali konfuzno posle primljenog gola ali nismo zaslužili da nas ovako sudije unište.

Ко нам крив што смо рођени к’о Срби?

pre 5 godina

Problem kod VAR je sto sudije odlucuju kad ce i hoce li ga primeniti, ekipe nemaju pravo ma challenge. Sudija nas je unistio danas, samo nama delio kartone i sudio faulove a njima nista. Svajcarcima je oprosten neregularan gol protiv Brazila i sad im je oprosten penal. Ma bezi...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (milanovac, 22. jun 2018 21:40)

А ко је судио? Њемац... шта ћеш више...

qwerrt

pre 5 godina

Necu da se pravim general posle bitke imali smo i mi i oni svoje prilike ali mislim da je trener presudio ovde. Videlo se neiskustvo Krstajica, od naseg gola su dominirali i imali vise igraca na sredini i moralo se nesto promeniti. SMS veoma slab danas a Krstajic ga ne menja. Radonja je morao ranije uci i morao je uvesti Grujica ili nekoga da osvezi vezni red... steta.

igrali u paralelnoj dimenziji

pre 5 godina

Nije. Posle onoliko krljanja, promasaja pa onda i odustajanja od igre (smorili se valjda), zasluzili su da ovo ne bude penal i da prime jos golova.

Jos Mitrovic i komentator u intervjuu lizu rane i kukaju kako su "samo napadali umesto da cuvaju rezultat" ?!

Србин

pre 5 godina

На BBC је Рио рекао: Да се ово деси на улици, полиција се зове. Довољно о пеналу

Saša

pre 5 godina

Meni je najludje što ne da nije svirao penal nego da je Mitar naprabio faul na ovoj dvojici zajedno koji su uspeli da ga svale na zemlju?! Oštećeni smo definitivno, ali za poraz smo posle sami krivi. Čestitam Švajcarcima na pobedi.

Merak

pre 5 godina

Nisam navijao za Srbiju ali kao čovjek treba reći da su Srbi oštećeni ..., penal iz aviona . Problem je što nijemac svira kontra faul i time pokazuje svoju pristrasnost , a gdje su te sudije iz " kancelarije " da mu dojave ...., nažalost ovo će koštati Srbiju drugog kruga !??

Koja

pre 5 godina

Čist penal moze da priča svako šta hoće ali sudija je lično uticao na rezultat sad će neko reći mi posle izgubljene samo kukamo ali ovo je stvarno kradja

Predrag

pre 5 godina

Koji su to kriterijumi da i sudije na terenu i komplet sudije u VAR-u budu svi Nemci. Cista namestaljka. Lako je Svajcarcima da igraju kada imuju takav vetar u ledja. Penal je bio toliko ocigledan da bi ga dosudio svaki drugi sudija. Ovaj sudija je dozvoljavao da svajcarci biju Mitrovica kao da je vreca za udaranje, a cekao je prvu priliku da mu na njegov prigovor dodeli ziti karton. Katastrofa!!!

only fools and horses

pre 5 godina

Ranije kad sudija pogreši, moglo se reći da se dešava, da ne može sve da vidi. A sad postoji taj VAR, znači tamo su sigurno videli da je ovo bio klasičan penal. A nisu reagovali. E to, i onaj gol Švajcaraca protiv Brazila ne može biti slučajnost, nikako.
A bila je situacija i protiv Kostarike, isto penal nad Mitrovićem koji nije sviran i VAR nije reagovao. Ne toliko očigledno kao ova situacija, ali po kriterijumu za druge utakmice, ipak penal.
Mene nervira i naše nereagovanje. Mora FSS dići glas, tražiti suspenziju sudija, ne dozvoljavati da krađe prolaze tako lako. Da nas ne bi sledeći put tako lako i sa smeškom gazile sudije.
I to nema veze sa našom slabom igrom, fizičke nespremnisti, krađa je krađa.

Bane

pre 5 godina

Evo i Maticu nisu dali cist drugi zuti iskreno realno
(Srbija, 22. jun 2018 21:47)

A to što je prvi nije ni bio to ne pominješ. Vidi se lepo na snimku da Lihšajner glumi i prevće se a da ga ovaj nije ni udario. Faul jeste bio ali ni u ludilu nije bio žuti nego je Švaba je naseo na prvertanje.

Šta da pričamo penal ko vrata ali poenta je da VAR kontrolišu sudije. Danas je Nejmar zamalo dobio penal na kvarno ali sudija nije baš toliko nakolnjen Južno Amerikancima ali zato Švajcarcima već drugi put dolazi do ozbiljnih previda. Slučajno ne bih rekao.

Cika Djura

pre 5 godina

Penal cist.Ako je miglo Mandzukicu protiv Nigerije ovo je ociglednije
Ali dva nemca u VAR studiju.I kakav imidz imamo kod FIFA ovo nista slucajno nije

NISLIJA

pre 5 godina

Prvo poluvreme extra.Sta se desilo sa drugim to samo nasi znaju.A sudija je definitivno svirao za njih.Na sitno,na kvarno,ali je time davao njima vetar u ledja.Opteretio kartonima nasu celu liniju i svaku da kazem nesigurnu situaciju je svirao protiv nas.Ja licno mislim da je penal bio cist i smatram da je morao da ispostuje VAR sistem.Malo je simptomaticno da su i protiv Brazila dobili otvorenu pomoc sudija.Neko tu pomeu sediste FIFE,predsednike bivse,sadasnje i tako to i ja sam ubedjen da to ima veze sa svime ovime.

impeRAtor

pre 5 godina

Samo lupajte minuse kad kazem da VAR pomaze samo jacima. Sramota je da Nemac sudi Svajcarcima, teska sramota. Nepotrebni zuti kartoni, nedosudjen penal, svirano bar 10 faulova u napadu. Smesno. Ali sudija nam nije kriv za Matica i decka od 670 miliona koji su imali 4 puta vise gresaka nego korisnih dodavanja. Kraj price. Svim ostalim igracima svaka cast, neki su mogli bolje, Tadic i Mitrovic sjajni, sta je tu je. Ni Krstajic nije toliko los, nemam nikakve zamerke osim sto je podlegao pritisku i nije izvukao Sergeja iz igre jos na poluvremenu.

Михаило

pre 5 godina

Србија није заслужила судећи по игри да изгуби.Први пут да гледам храбро одиграну партију, борили су се како и доликује, играли за своју земљу против плаћеника и заслужују сваку похвалу.

Miki Avala

pre 5 godina

Oliver, 22. jun 2018 22:04)
Covek je sve lepo objasnio.Fudbal je odavno prestao da bude sport, a postao veliki biznis, tako da je izlisno ocekivati posteno sudjenje.To naravno nikako nije opravdanje za nas poraz, Ali ovaj penal, gol posle ociglednog faula protiv Brazila i jos po nesto je ipak previse, bar za SP.
Save mi se nesto cini da ce Svajcarci daleko dogurati.

Zvonko

pre 5 godina

E dajte više te balkanske priče sudije ovo ono. Da se razumemo, Mitrović uvek igra na granici faula i onde nije on ceo duel stajao sa ukočenim rukama, bio je faul u početku obostrani a posle i očigledan nad Mitrovićem. Ako i sudija malo naginje ka njima onda moraš biti bolji i od sudije. Naša igra, nikako da uhvatimo korak sa modernim fudbalom. Ono da se ima ritam, trčanje, tačna dodavanja, menjanje strane terena ... Umesto toga igrači često ukočeni panjevi i šta da očekuješ nego da te moderan fudbal nadigra. Muslin je to pokušao sa pas igrom da nadomesti ali sećam se ja vrlo dobro kakvi su komentari bili kada nije hteo da pozove Sergeja, pa onda i ona 2 vezana poraza. Ne kažem da bi sada bolje prošli ali trebali smo generalno svi navijači iz Srbije da bojkotujemo ovo prvenstvo zbog menadžerskih pritisaka na savez da se Sergej proda po što većoj ceni tako što će rešiti svaku tekmu na SP u našu korist. Tako da, ajmo sada opet vaterpolo, tekvondo ... radovanje ludovanje ...

C i n i k

pre 5 godina

Bio je penal, ali sta ste ocekivali od Nemca? On nista nije sudio protiv CH ali je sve sudio protiv Srbije.Ipak,nije on razlog sto smo se od 10.min.povukli u 16 metara..

Supermax

pre 5 godina

nije panal.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mrki, 22. jun 2018 21:52)

slazem se...panal nije sigurno...

Alan Ford

pre 5 godina

Ma da nama su uvek za sve drugi krivi. Krivi su Nemci što na dresovima bema grb Srbije. Krivi su Švajcarci što smo oterali Muslina i doveli novog selektora bez dana trenerskog staža. Krivi su nam Albanci što naši fudbaleri igraju kao babe i misle da utakmica traje pet minuta... Imali smo Paunovića i one klince prvake sveta. Umesto da ih prekomandujemo u prvi tim, sve smo ih rasterali. Dosta bre više gluposti.

RS

pre 5 godina

Ljudi budite realni, inace nemam nista protiv Radonjica i Grujica, ali su momci zalutali na ovom spisku, kakav Radonjic, manite se klupske ostrastenosti, pa momak izlazi na igraca jedan na jedan cim je usao u igru i zabija se u njega, a samo sto je usao u igru, znaci jedini svjez igrac u tom trenutku, tu se pokazuje ko je kakav igrac... Sredina terena katastrofalna, Tosic sve sto je dobro napravio, upropastio veceras, ne pravi se ofsajd na protivnickoj polovini, uostalom napravi faul. crveni i dobro... I nereseno bi nam bio dobar rezultat, ovi nece lako dobiti Kostariku... Steta...

Dule

pre 5 godina

Ajde bre ljudi 50 godina pricamo pricu o sudijskoj kradji

Da smo mi posle 1:0 napadali da smo vodili na poluvremenu 2:0 ili 3:0 ne bi mi pricali o sudijama

Ali mi se uvek povucemo dobijemo gol a posle kukamo na sudije

kojot

pre 5 godina

pa jeste faul u napadu naš igrač je toliko dobar da su bila potrebna dva "švajcarca" da ga obore i normalno da su se demokratski izborili za faul bilo je dva na prema jedan . ko nam je kriv kad smo budale

Covek po imenu Uve

pre 5 godina

@AgentPromena
Za Hrvate protiv Nigerije i to za mnoooooooogo manji kontakt. Inace, tu je sudija bio 100% u pravu pa sad vi vidite...

aco

pre 5 godina

Недосуђен пенал и Тошићево генијално прављење офсајда, иако је Шаћири био на својој половини, су одлучили победника. Било који штопер на клупи је бољи од Тошића, а има бар 5 који су ван списка, а да су бољи од њега.

radomir dragomir

pre 5 godina

Penal je definitivno bio. Ali aman ljudi nisam siguran da bi nam pomogao daxsmo ga i dobili. Švajcarci su nas prosto nadigrali - bolje kontrolišu loptu, bolje se kreću, deluje u svakom momentu da su imali jednog, dva igrača više. Naši, u suštini sjajni veznjaci, nisu mogli kontrolisati loptu, dati kršten pas...uostalom i kome kada se svi generalno loše kreću bez lopte i u prostoru...

Sabre

pre 5 godina

Nemojte se vaditi na sudije.
Cinjenica je da smo,po ko zna koji put, cuvali 1:0.
Uvek nam je neko drugi kriv...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ne zaokruzujte broj 1, 22. jun 2018 22:44)

Prijatelju, imali smo brat-bratu 5-6 odlicnih sansi za 2-0 pre nego sto su nam ovi dali PRVI OD SVOJA DVA GOLA IZ KONTRE. Ajde maaaalo realnosti, ali samo maaalo. I da, penal je cist ko suza i da potpuno bi promenio tok utakmice da je sudjen i realizovan. Ako mi je od necega vise muka od ovog sto se veceras desilo to je citanje ovih generickih 'sami smo sebi krivi' autosovinistickih komentara cim neko pomene da smo OBJEKTIVNO osteceni, i to debelo.

Palermo 98

pre 5 godina

Nejmaru su svirali penal a kontakta jedva da je bilo, tek posle VAR je odluka promenjena. Mitrovića dva igrača obaraju i to nije dovoljno da se barem pogleda sa VAR?

zzbz

pre 5 godina

Jeste bio penal, ali bez obzira sramota kakva fizicka nepripremljenost. Vecina je bila "mrtva" u 60-tom minutu, Kolarov, Matic, Tadic, Milenkovic. Milinkovic Savic totalno nezainteresovan za fudbal danas, verovatno je na njega uticala medijska hajka i sapunica za koga ce potpisati i koliko zaraditi. Nas golman brani sut sa 20 metara na kolenima... Svaka cast Mitrovicu..

Višekruna

pre 5 godina

Nisu mi jasni komentari da smo se branili i čuvali rezultat. Pa pobogu, mi smo oba gola primili iz kontre. Da smo se branili, to se ne bi moglo desiti.

dragan bb

pre 5 godina

Necu da se pravim general posle bitke imali smo i mi i oni svoje prilike ali mislim da je trener presudio ovde. Videlo se neiskustvo Krstajica, od naseg gola su dominirali i imali vise igraca na sredini i moralo se nesto promeniti. SMS veoma slab danas a Krstajic ga ne menja. Radonja je morao ranije uci i morao je uvesti Grujica ili nekoga da osvezi vezni red... steta.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (qwerrt, 22. jun 2018 21:52)

Jasno je da Milinković - Savić mora da igra i ne može na klupu ma koliko loš bio. Ne bi ga zamenio ni da je nogu polomio.

Susjed

pre 5 godina

Naravno da je bio penal, ali ako samo penali su protagonisti rezultata utakmice, onda se nogomet ne bih niti igrao. Samo bi se pucali penali. Nevjerojatno. Nakon prvog gola se onako povući....odmah sam komentirao ovo će Srbiju koštati i na kraju se to dogodilo. Srbija ima super igrače. Mitrović je bombetina, ali kod vas mi stalno nešto fali. Fali mi to konstantno srce na terenu i vladanje emocijama. U svakom slučaju navijao sam za vas, kao što ću i protiv Brazila i sretno. Da se i Brazil odraditi, a i bilo bi vam slađe.

jasdf

pre 5 godina

Ne znam, ne razumem se toliko u pravila. Onaj iza ga je povlacio, Mitrovic je povlacio onog ispred. Da li se tu gleda ko je prvi zapoceo povlacenje, ili polozaji ruku, intenzitet ne znam. Da je sudija preteivao sa tim faulovima, jeste.

navijacki komentari pubertetlija

pre 5 godina

Da nije i Mitrovic vukao i drzao bio bi penal. Ovako, po fudbalskim pravilima kod obostranog drzanja prednost se daje odbrani. Ali, ovde nema bas puno njih koji se razumeju u sudjenje

Peđa

pre 5 godina

Ne mogu da shvatim ljude koji na ovu situaciju šalju komentar tipa, šta se žališ na sudiju kad si igrao loše.Penal je ko kuća i taj detalj menja sve na terenu.Ko se bavio fudbalom zna da te u izjednačenim utakmicama rezultat diže ili spušta.U ovoj situaciji se vidi iskustvo sudije koji želi da te ošteti.Da nije sudio faul u napadu ovi iz VAR bi morali intervenisati.

dragan

pre 5 godina

Na našem Mandžukiću je sviran sličan penal, pa ne razumijem kako sad ovo nije penal. Ma...
šteta kaj ste izgubili. Bila je odlična tekma, pravi gušt za gledanje, a ove Albance treba kazniti za ono provokativno slavlje.
(Zagrepčanec, 22. jun 2018 22:27)

Zasto treba kazniti Dzaku i Sacirija zbog pravljenja aluzije na albansku pticurinu? ako mi mozemo dizati tri prsta ( u cemu ne vidim nista lose, iako komsije vide), mogu i oni proslavljati svoje golove na, po meni, legitiman nacin. Jedini koji moze i treba da ih kazni jeste- fudbalski savez Svajcarske, sto vec nije nas problem.

Proto Ganci

pre 5 godina

Nije penal jer i Mitrovic povlaci njih dvojicu.
Jasno se na slici vidi njegova ruka na vratu.
(Dragan, 23. jun 2018 11:58) # Link komentara

Brate, predji da pratis karling, fudbal bas ne kapiras.

igrali u paralelnoj dimenziji

pre 5 godina

Nije. Posle onoliko krljanja, promasaja pa onda i odustajanja od igre (smorili se valjda), zasluzili su da ovo ne bude penal i da prime jos golova.

Jos Mitrovic i komentator u intervjuu lizu rane i kukaju kako su "samo napadali umesto da cuvaju rezultat" ?!

navijacki komentari pubertetlija

pre 5 godina

Da nije i Mitrovic vukao i drzao bio bi penal. Ovako, po fudbalskim pravilima kod obostranog drzanja prednost se daje odbrani. Ali, ovde nema bas puno njih koji se razumeju u sudjenje

Zvonko

pre 5 godina

E dajte više te balkanske priče sudije ovo ono. Da se razumemo, Mitrović uvek igra na granici faula i onde nije on ceo duel stajao sa ukočenim rukama, bio je faul u početku obostrani a posle i očigledan nad Mitrovićem. Ako i sudija malo naginje ka njima onda moraš biti bolji i od sudije. Naša igra, nikako da uhvatimo korak sa modernim fudbalom. Ono da se ima ritam, trčanje, tačna dodavanja, menjanje strane terena ... Umesto toga igrači često ukočeni panjevi i šta da očekuješ nego da te moderan fudbal nadigra. Muslin je to pokušao sa pas igrom da nadomesti ali sećam se ja vrlo dobro kakvi su komentari bili kada nije hteo da pozove Sergeja, pa onda i ona 2 vezana poraza. Ne kažem da bi sada bolje prošli ali trebali smo generalno svi navijači iz Srbije da bojkotujemo ovo prvenstvo zbog menadžerskih pritisaka na savez da se Sergej proda po što većoj ceni tako što će rešiti svaku tekmu na SP u našu korist. Tako da, ajmo sada opet vaterpolo, tekvondo ... radovanje ludovanje ...

milanovac

pre 5 godina

Problem kod VAR je sto sudije odlucuju kad ce i hoce li ga primeniti, ekipe nemaju pravo ma challenge. Sudija nas je unistio danas, samo nama delio kartone i sudio faulove a njima nista. Svajcarcima je oprosten neregularan gol protiv Brazila i sad im je oprosten penal. Ma bezi...

Oliver

pre 5 godina

@milanovac

Sto se cudis,pa sediste FIFA je u Cirihu,Svajcarska.Djani Infantino,predsednik FIFA je Svajcarac iz italijanskog dela Svajcarske.A bivsi predsednik Sep Blater je Svajcarac iz nemackog dela Svajcarske.Veceras glavni sudija Nemac Brih,a VAR sudija isto Nemac Cvajer.Osigurali su se sa svih strana.Svajcarska je najmocnija clanica FIFA i njima pomazu godinama na sve moguce nacine.

Zagrepčanec

pre 5 godina

Na našem Mandžukiću je sviran sličan penal, pa ne razumijem kako sad ovo nije penal. Ma...
šteta kaj ste izgubili. Bila je odlična tekma, pravi gušt za gledanje, a ove Albance treba kazniti za ono provokativno slavlje.

Budimo realni

pre 5 godina

Sudija nas jeste oštetio, ali nije nam.on kriv za poraz. Naši su drugo poluvreme, čak i posle primljenog gola, odigrali potpuno bezvoljno.

Komša

pre 5 godina

Mene više nervira naš pristup.Igraš protiv nekog ko pravi rukometne faulove,prebili Nejmara ko vola,zvizneš lakat onom malom kopleksašu i još mu se izvinjsvaš (Mitar)? Vidiš da se širi,pumpa kad hoda da je kompleks i ti mu se izvinjavaš,hraniš mu sujetu.Umesto dy mu kažeš- miran mali! Da crkme od muke,da razmišlja o tebi a ne o igri.
Isto i u 16. Biju te kao vola,dvojca na leđima i još ti sviraju faulove...pa sevni mu lakat u zube,taman karton da dobiješ,pa nek drži tatu svog.
I ovako si ga dobio za prigovor.
Sve mi hoćemo fini da budemo.

Ко нам крив што смо рођени к’о Срби?

pre 5 godina

Problem kod VAR je sto sudije odlucuju kad ce i hoce li ga primeniti, ekipe nemaju pravo ma challenge. Sudija nas je unistio danas, samo nama delio kartone i sudio faulove a njima nista. Svajcarcima je oprosten neregularan gol protiv Brazila i sad im je oprosten penal. Ma bezi...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (milanovac, 22. jun 2018 21:40)

А ко је судио? Њемац... шта ћеш више...

Alan Ford

pre 5 godina

Ma da nama su uvek za sve drugi krivi. Krivi su Nemci što na dresovima bema grb Srbije. Krivi su Švajcarci što smo oterali Muslina i doveli novog selektora bez dana trenerskog staža. Krivi su nam Albanci što naši fudbaleri igraju kao babe i misle da utakmica traje pet minuta... Imali smo Paunovića i one klince prvake sveta. Umesto da ih prekomandujemo u prvi tim, sve smo ih rasterali. Dosta bre više gluposti.

djavo 75

pre 5 godina

Nemac na ZDF je deset minuta komentarisao i nije mogo da veruje da nije sviran penal za Srbiju. Ali zna se zašto je Nemac sudio. Jeste da smo igrali konfuzno posle primljenog gola ali nismo zaslužili da nas ovako sudije unište.

qwerrt

pre 5 godina

Necu da se pravim general posle bitke imali smo i mi i oni svoje prilike ali mislim da je trener presudio ovde. Videlo se neiskustvo Krstajica, od naseg gola su dominirali i imali vise igraca na sredini i moralo se nesto promeniti. SMS veoma slab danas a Krstajic ga ne menja. Radonja je morao ranije uci i morao je uvesti Grujica ili nekoga da osvezi vezni red... steta.

Dule

pre 5 godina

Ajde bre ljudi 50 godina pricamo pricu o sudijskoj kradji

Da smo mi posle 1:0 napadali da smo vodili na poluvremenu 2:0 ili 3:0 ne bi mi pricali o sudijama

Ali mi se uvek povucemo dobijemo gol a posle kukamo na sudije

aco

pre 5 godina

Недосуђен пенал и Тошићево генијално прављење офсајда, иако је Шаћири био на својој половини, су одлучили победника. Било који штопер на клупи је бољи од Тошића, а има бар 5 који су ван списка, а да су бољи од њега.

zzbz

pre 5 godina

Jeste bio penal, ali bez obzira sramota kakva fizicka nepripremljenost. Vecina je bila "mrtva" u 60-tom minutu, Kolarov, Matic, Tadic, Milenkovic. Milinkovic Savic totalno nezainteresovan za fudbal danas, verovatno je na njega uticala medijska hajka i sapunica za koga ce potpisati i koliko zaraditi. Nas golman brani sut sa 20 metara na kolenima... Svaka cast Mitrovicu..

Михаило

pre 5 godina

Србија није заслужила судећи по игри да изгуби.Први пут да гледам храбро одиграну партију, борили су се како и доликује, играли за своју земљу против плаћеника и заслужују сваку похвалу.

Saša

pre 5 godina

Meni je najludje što ne da nije svirao penal nego da je Mitar naprabio faul na ovoj dvojici zajedno koji su uspeli da ga svale na zemlju?! Oštećeni smo definitivno, ali za poraz smo posle sami krivi. Čestitam Švajcarcima na pobedi.

dragan

pre 5 godina

Na našem Mandžukiću je sviran sličan penal, pa ne razumijem kako sad ovo nije penal. Ma...
šteta kaj ste izgubili. Bila je odlična tekma, pravi gušt za gledanje, a ove Albance treba kazniti za ono provokativno slavlje.
(Zagrepčanec, 22. jun 2018 22:27)

Zasto treba kazniti Dzaku i Sacirija zbog pravljenja aluzije na albansku pticurinu? ako mi mozemo dizati tri prsta ( u cemu ne vidim nista lose, iako komsije vide), mogu i oni proslavljati svoje golove na, po meni, legitiman nacin. Jedini koji moze i treba da ih kazni jeste- fudbalski savez Svajcarske, sto vec nije nas problem.

radomir dragomir

pre 5 godina

Penal je definitivno bio. Ali aman ljudi nisam siguran da bi nam pomogao daxsmo ga i dobili. Švajcarci su nas prosto nadigrali - bolje kontrolišu loptu, bolje se kreću, deluje u svakom momentu da su imali jednog, dva igrača više. Naši, u suštini sjajni veznjaci, nisu mogli kontrolisati loptu, dati kršten pas...uostalom i kome kada se svi generalno loše kreću bez lopte i u prostoru...

jasdf

pre 5 godina

Ne znam, ne razumem se toliko u pravila. Onaj iza ga je povlacio, Mitrovic je povlacio onog ispred. Da li se tu gleda ko je prvi zapoceo povlacenje, ili polozaji ruku, intenzitet ne znam. Da je sudija preteivao sa tim faulovima, jeste.

Supermax

pre 5 godina

nije panal.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mrki, 22. jun 2018 21:52)

slazem se...panal nije sigurno...

Predrag

pre 5 godina

Koji su to kriterijumi da i sudije na terenu i komplet sudije u VAR-u budu svi Nemci. Cista namestaljka. Lako je Svajcarcima da igraju kada imuju takav vetar u ledja. Penal je bio toliko ocigledan da bi ga dosudio svaki drugi sudija. Ovaj sudija je dozvoljavao da svajcarci biju Mitrovica kao da je vreca za udaranje, a cekao je prvu priliku da mu na njegov prigovor dodeli ziti karton. Katastrofa!!!

C i n i k

pre 5 godina

Bio je penal, ali sta ste ocekivali od Nemca? On nista nije sudio protiv CH ali je sve sudio protiv Srbije.Ipak,nije on razlog sto smo se od 10.min.povukli u 16 metara..

kojot

pre 5 godina

pa jeste faul u napadu naš igrač je toliko dobar da su bila potrebna dva "švajcarca" da ga obore i normalno da su se demokratski izborili za faul bilo je dva na prema jedan . ko nam je kriv kad smo budale

Koja

pre 5 godina

Čist penal moze da priča svako šta hoće ali sudija je lično uticao na rezultat sad će neko reći mi posle izgubljene samo kukamo ali ovo je stvarno kradja

Cika Djura

pre 5 godina

Penal cist.Ako je miglo Mandzukicu protiv Nigerije ovo je ociglednije
Ali dva nemca u VAR studiju.I kakav imidz imamo kod FIFA ovo nista slucajno nije

RS

pre 5 godina

Ljudi budite realni, inace nemam nista protiv Radonjica i Grujica, ali su momci zalutali na ovom spisku, kakav Radonjic, manite se klupske ostrastenosti, pa momak izlazi na igraca jedan na jedan cim je usao u igru i zabija se u njega, a samo sto je usao u igru, znaci jedini svjez igrac u tom trenutku, tu se pokazuje ko je kakav igrac... Sredina terena katastrofalna, Tosic sve sto je dobro napravio, upropastio veceras, ne pravi se ofsajd na protivnickoj polovini, uostalom napravi faul. crveni i dobro... I nereseno bi nam bio dobar rezultat, ovi nece lako dobiti Kostariku... Steta...

Merak

pre 5 godina

Nisam navijao za Srbiju ali kao čovjek treba reći da su Srbi oštećeni ..., penal iz aviona . Problem je što nijemac svira kontra faul i time pokazuje svoju pristrasnost , a gdje su te sudije iz " kancelarije " da mu dojave ...., nažalost ovo će koštati Srbiju drugog kruga !??

Covek po imenu Uve

pre 5 godina

@AgentPromena
Za Hrvate protiv Nigerije i to za mnoooooooogo manji kontakt. Inace, tu je sudija bio 100% u pravu pa sad vi vidite...

impeRAtor

pre 5 godina

Samo lupajte minuse kad kazem da VAR pomaze samo jacima. Sramota je da Nemac sudi Svajcarcima, teska sramota. Nepotrebni zuti kartoni, nedosudjen penal, svirano bar 10 faulova u napadu. Smesno. Ali sudija nam nije kriv za Matica i decka od 670 miliona koji su imali 4 puta vise gresaka nego korisnih dodavanja. Kraj price. Svim ostalim igracima svaka cast, neki su mogli bolje, Tadic i Mitrovic sjajni, sta je tu je. Ni Krstajic nije toliko los, nemam nikakve zamerke osim sto je podlegao pritisku i nije izvukao Sergeja iz igre jos na poluvremenu.

dragan bb

pre 5 godina

Necu da se pravim general posle bitke imali smo i mi i oni svoje prilike ali mislim da je trener presudio ovde. Videlo se neiskustvo Krstajica, od naseg gola su dominirali i imali vise igraca na sredini i moralo se nesto promeniti. SMS veoma slab danas a Krstajic ga ne menja. Radonja je morao ranije uci i morao je uvesti Grujica ili nekoga da osvezi vezni red... steta.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (qwerrt, 22. jun 2018 21:52)

Jasno je da Milinković - Savić mora da igra i ne može na klupu ma koliko loš bio. Ne bi ga zamenio ni da je nogu polomio.

NISLIJA

pre 5 godina

Prvo poluvreme extra.Sta se desilo sa drugim to samo nasi znaju.A sudija je definitivno svirao za njih.Na sitno,na kvarno,ali je time davao njima vetar u ledja.Opteretio kartonima nasu celu liniju i svaku da kazem nesigurnu situaciju je svirao protiv nas.Ja licno mislim da je penal bio cist i smatram da je morao da ispostuje VAR sistem.Malo je simptomaticno da su i protiv Brazila dobili otvorenu pomoc sudija.Neko tu pomeu sediste FIFE,predsednike bivse,sadasnje i tako to i ja sam ubedjen da to ima veze sa svime ovime.

only fools and horses

pre 5 godina

Ranije kad sudija pogreši, moglo se reći da se dešava, da ne može sve da vidi. A sad postoji taj VAR, znači tamo su sigurno videli da je ovo bio klasičan penal. A nisu reagovali. E to, i onaj gol Švajcaraca protiv Brazila ne može biti slučajnost, nikako.
A bila je situacija i protiv Kostarike, isto penal nad Mitrovićem koji nije sviran i VAR nije reagovao. Ne toliko očigledno kao ova situacija, ali po kriterijumu za druge utakmice, ipak penal.
Mene nervira i naše nereagovanje. Mora FSS dići glas, tražiti suspenziju sudija, ne dozvoljavati da krađe prolaze tako lako. Da nas ne bi sledeći put tako lako i sa smeškom gazile sudije.
I to nema veze sa našom slabom igrom, fizičke nespremnisti, krađa je krađa.

Bane

pre 5 godina

Evo i Maticu nisu dali cist drugi zuti iskreno realno
(Srbija, 22. jun 2018 21:47)

A to što je prvi nije ni bio to ne pominješ. Vidi se lepo na snimku da Lihšajner glumi i prevće se a da ga ovaj nije ni udario. Faul jeste bio ali ni u ludilu nije bio žuti nego je Švaba je naseo na prvertanje.

Šta da pričamo penal ko vrata ali poenta je da VAR kontrolišu sudije. Danas je Nejmar zamalo dobio penal na kvarno ali sudija nije baš toliko nakolnjen Južno Amerikancima ali zato Švajcarcima već drugi put dolazi do ozbiljnih previda. Slučajno ne bih rekao.

Peđa

pre 5 godina

Ne mogu da shvatim ljude koji na ovu situaciju šalju komentar tipa, šta se žališ na sudiju kad si igrao loše.Penal je ko kuća i taj detalj menja sve na terenu.Ko se bavio fudbalom zna da te u izjednačenim utakmicama rezultat diže ili spušta.U ovoj situaciji se vidi iskustvo sudije koji želi da te ošteti.Da nije sudio faul u napadu ovi iz VAR bi morali intervenisati.

Susjed

pre 5 godina

Naravno da je bio penal, ali ako samo penali su protagonisti rezultata utakmice, onda se nogomet ne bih niti igrao. Samo bi se pucali penali. Nevjerojatno. Nakon prvog gola se onako povući....odmah sam komentirao ovo će Srbiju koštati i na kraju se to dogodilo. Srbija ima super igrače. Mitrović je bombetina, ali kod vas mi stalno nešto fali. Fali mi to konstantno srce na terenu i vladanje emocijama. U svakom slučaju navijao sam za vas, kao što ću i protiv Brazila i sretno. Da se i Brazil odraditi, a i bilo bi vam slađe.

Sabre

pre 5 godina

Nemojte se vaditi na sudije.
Cinjenica je da smo,po ko zna koji put, cuvali 1:0.
Uvek nam je neko drugi kriv...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ne zaokruzujte broj 1, 22. jun 2018 22:44)

Prijatelju, imali smo brat-bratu 5-6 odlicnih sansi za 2-0 pre nego sto su nam ovi dali PRVI OD SVOJA DVA GOLA IZ KONTRE. Ajde maaaalo realnosti, ali samo maaalo. I da, penal je cist ko suza i da potpuno bi promenio tok utakmice da je sudjen i realizovan. Ako mi je od necega vise muka od ovog sto se veceras desilo to je citanje ovih generickih 'sami smo sebi krivi' autosovinistickih komentara cim neko pomene da smo OBJEKTIVNO osteceni, i to debelo.

Višekruna

pre 5 godina

Nisu mi jasni komentari da smo se branili i čuvali rezultat. Pa pobogu, mi smo oba gola primili iz kontre. Da smo se branili, to se ne bi moglo desiti.

Miki Avala

pre 5 godina

Oliver, 22. jun 2018 22:04)
Covek je sve lepo objasnio.Fudbal je odavno prestao da bude sport, a postao veliki biznis, tako da je izlisno ocekivati posteno sudjenje.To naravno nikako nije opravdanje za nas poraz, Ali ovaj penal, gol posle ociglednog faula protiv Brazila i jos po nesto je ipak previse, bar za SP.
Save mi se nesto cini da ce Svajcarci daleko dogurati.

Palermo 98

pre 5 godina

Nejmaru su svirali penal a kontakta jedva da je bilo, tek posle VAR je odluka promenjena. Mitrovića dva igrača obaraju i to nije dovoljno da se barem pogleda sa VAR?

Србин

pre 5 godina

На BBC је Рио рекао: Да се ово деси на улици, полиција се зове. Довољно о пеналу

Proto Ganci

pre 5 godina

Nije penal jer i Mitrovic povlaci njih dvojicu.
Jasno se na slici vidi njegova ruka na vratu.
(Dragan, 23. jun 2018 11:58) # Link komentara

Brate, predji da pratis karling, fudbal bas ne kapiras.