Četvrtak, 14.06.2018.

11:22

Stojković: Najvažnije je da ne izgubimo prvu utakmicu

Izvor: B92

Stojkoviæ: Najvažnije je da ne izgubimo prvu utakmicu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

115 Komentari

Sortiraj po:

Nosferatu

pre 5 godina

U prevedenom znacenju hoce da kaze da ne treba da idemo na pobedu...najsigurnije je da izgubimo jer tako necemo sigurno da srljamo!! Kako se priblizava utakmica, tako sve manje hrabrosti...tako cemo i da prodjemo

Torrente

pre 5 godina

Sa ovakvim luzerskim stavom ćemo imati dva iksa posle prva dva meča, i onda ćemo da računamo šta treba da se desi na meču Švajcarska - Kostarika da bismo mi sa bodom protiv Brazila bili drugi.

Марко

pre 5 godina

На transfermarkt-у играчки кадар Костарике вреди 40 милиона евра, од чега само Навас вреди 18 милиона. Наш играчки кадар вреди 273 милиона евра (6.8 пута више). Њихов најчешћи први тим вреди 32 милиона, а наш 197 милиона (6.1 пута више). После Наваса, њихов следећи најскупљи играч вреди 4 милиона евра. Ми имамо 14 играча који вреде више од тих 4 милиона евра, а они 14 играча који вреде мање од милион евра. Да упоредимо сада Костарику са репрезентацијама које је "незналица" Муслин без помоћи СМС-а (90 милиона) оставио иза себе у нашој "прелакој" квалификационој групи. На transferamrkt-у играчки кадар Велса вреди 114 милиона, Републике Ирске 78 милиона, а Аустрије 200 милиона. Упоредите то са мизерних 40 милиона колико вреди играчки кадар Костарике. Дакле, све осим победе против Костарике са најмање три гола разлике је срамота. Коме се овде прави алиби?

Que Sera, Sera

pre 5 godina

..., pa onda lepo "isprepadamo" Švajcarsku i Brazil u druge dve utakmmice!
Od ovakvog gledanja nema nade za Srbiju na SP...
Vi morate odlučno da NAPADNETE Kostariku ako mislite da uradite bilo šta dalje. Naravno da uvek može i da se igra nerešeno ili izgubi, ali kukavičluk protiv Kostarike ne donosi ništa dobro kasnije.
Ovo nije stav pobednika čak i da igraju tu prvu utakmicu protiv mnogo jačeg protivnika. Ovako, neka im je Bog u pomoći...

KozaNostradaus

pre 5 godina

čitam komentare...stigoh do nekog ko pobija repku Brazila...kao, šta su ti uradili, ko su oni...dakleeee...sinko, nije to Brazil od pre četiri godine, sad se utegli u odbrani, ko zna kad su zadnji put primili gol..ozbiljan fudbal igraju, jedino što ćemo ih mi ipak poslati na Nemce u osmini...inače, Stojke ispravno zbori...ne treba da se duvamo, polako iz prikrajka, umereno i do finala !!! IZVINI MAŽIĆU! :-))))))

Zvezdaš

pre 5 godina

Protiv kostarike po svaku cenu moraju da idu na POBEDU i ništa drugo ako hoće uopšte i da razmišljaju o osmini finala to je na papiru najslabiji protivnik iz grupe..e pa ako daj bože pobedimo kostariku onda svom snagom na švajcarsku i da gledamo da namučimo malo brazilce i ako nije sramota izgubiti od njih

z'bant

pre 5 godina

Stojke je u pravu. Za svaki primljeni gol morali bi dati jednog da ga "ponište" i jednog da nahrane nerealna očekivanja javnosti. A s kojim to moćnim napadom?! Mudro i iskusno zbori vaš golman.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

Најважније је да ПОБИЈЕДИМО прву утакмицу! Стојке, не размишљај губитнички👎! РАЗМИШЉАЈ ПОБЈЕДНИЧКИ👍!

azgard

pre 5 godina

Ako izgubimo od Kostarike a Brazil dobije Svajcarce onda nam 2 ekipe beze 3 boda i moramo da se cupamo u naredne dve a ako odigramo nereseno onda moze samo jedna ekipa da nam bezi i drugo mesto je lakse dostizno. I ne vidim nista lose u tome sto kaze da je bolje 0:0 nego da ne izgubimo. Previse razmisljate negativno a covek tacno to govori.. Nigde nije rekao da Srbija nece ici na pobedu.

Nika2468

pre 5 godina

Dal je ovaj realan...pa ako mislis da prodjes grupu moras pobediti ovu utakmicu! Cuj njega 0:0 bod je dobar! zbog ovakvig luzerskog stava nikad necemo biti nista u fudbalu...Svaka utakmica mora da se napadne pobeda, svaka, bilo ti protiv Kostarike ili Brazila, Nemacke, uvek na pobedu! Koja je bre poenta svega ako se zadovoljavas bodom, bruko

hrvoje_zg

pre 5 godina

Prvi preduvjet za uspjeh je dobro procijeniti svoje snage kao i snagu protvnika. Srbija nema rasnog golgetera niti vezni red sastavljen od "fantasista" te stoga nije sramota primijeniti talijansku taktitu- zatvoriti igru, ići na prekide zbog prednosti u visini te zbog izrazito visokih igrača u veznom redu što manje biti u "1 na 1" situacijama. Bude li Srbija počela igrati "mangupski" nogomet, eto katastrofe. Problem Srbije je izrazito negativno ozračje za koje zasluge ima vodstvo saveza kroz menadžerske "talove", ali i nerealna očekivanja nacije. Ex-yu je imala hrpu talentiranih igrača, ali se često izostajalo sa velikih natjecanja, a ni tamo se nisu postizali baš epohalni uspjesi. Treba biti realan, podržati ekipu i ne potcjenjivati druge. Ja bih dao sve da je moja HR u svakom segmentu života među 32 zemlje svijeta, a što je uspjela u nogometu.

coldplayer

pre 5 godina

Ovo je njegov stav a ne selektora.Nemojte biti ograniceni.Sto se tice ovog nista pamnetnije nismo ocekivali.Ocekuje da se vadi protiv tezih protivnika.Vidi se da je pripadnik stare garde koja se brzo vracala kuci sa turnira.

Larry

pre 5 godina

Fantastični smo, kao i uvek. I loženje na taj fudbal kao da smo neka velesila u tom fudbalu, što klupskom, što reprezentativnom. Bilo koja druga normalna zemlja bi nakon Novog Zelenda i titule prvaka sveta 80% tog tima prebacila u prvi tim i na tome gradila budućnost. Paunović bi bar bio pomoćnik selektora, itd. Da ne pričam o ostajanju u matičnim klubovima, građenju timova za neke nastupe u Evropi. Odavno je reprezentacija projekat nekolicine, menadžera i raznih drugih. Poslednji put je fudbal izgledao kao moderan fudbal 60. minuta protiv Nemačke 1998. Od tada je sve muka za gledati, sramotni porazi, blamovi, splavovi, starlete, itd. Ali i dalje se narod loži i dalje se tovari (čitaj: pere) gomila love u klupski fudbal i 20 godina u krug. I uvek neki izgovori, uvek je neko drugi kriv. Kada bi se toliko pažnje i novca ulagalo u košarku, rukomet, odbojku, harali bi u svakom smislu. Ali obzirom da je ovde sve i isključivo protkano politikom a najmanje sportom, nećemo se mi nagledati ničeg lepog kad je fudbal u pitanju. Što reče neko, Miljanićev duh još uvek hoda šumama srpskog darkvuda i dok on i razni njegovi ne nestanu, bolje biti neće. Mislim, Perica je selektor kadeta. Pametnom dosta.

red john

pre 5 godina

Овакав победнички дух и аналитичку интелигенцију ( да ми узмемо бод против најслабије екипе па ћемо против јачих да се вадимо ) скоро нисам видео.

мики

pre 5 godina

Играће они све три пун гас..то је Светско првенство! Напред Србија! Па колико догурамо..

mag

pre 5 godina

Ja cenim da dobijamo 3:1. Zena kaze 3:0 a ona obicno pogodi.
Nista, stavljam 3+ na tiket za somuna, kvota 2.5.
Stojke uzmi brani druze nemoj da pametujes.

е свашта...

pre 5 godina

možete pričati šta hoćete...ali nemamo boljeg golmana od Stojketa, čovjek je uvijek bio na raspolaganju reprezentaciji i usudiću se reći da je najbolje partije baš tu i pružao
(lorenzo, 14. jun 2018 11:22)

Ма слажем се са тобом, а и навијам за Партизан али какве везе то има са темом? Ићи на нерешено је стара бољка прво екс-Ју фудбала, а онда касније и српског. Прво светско првенство које сам гледао, било је '74. па знам о чему причам. Играње досадног фудбала док противник не поведе, затим јалови покушаји да се изједначи. Ако се иде на нерешено против Костарке, против кога се иде на победу? Против Гибралтара? Хрвати су се ослободили тог Миљанићевог спорог, зихерашког фудбала, ( где се играчи бесконачно додају позади, а лопта увек иде уназад) и зато имају боље резултате. Фудбал је игра, а не нуклеарна физика и свима би било занимљивије да изгубе са 4:3, него 1:0 у '82. минуту. Надам се офанзиви и нашој победи.

doktorant fudbala

pre 5 godina

Kako ne shvatate? Pa u nebitnoj utakmici protiv Kostarike će Krle promešati karte i "sakriti" taktiku za one najvažnije mečeve koji će uslediti. Nije to ni Brazil već najvažnija utakmica u nokaut fazi t.j. četvrtfinalu, koja nam zbog rasporeda širom otvara vrata ka finalu. Eto, to vam je naš plan. I ako tako ne bude, ima da pojedem svoju diplomu.

goblin

pre 5 godina

Hahahahaha Kostarika ozbiljan rival.Sve sami "superstarovi"..."Dovoljan bod",pa da,računamo sigurna tri protiv Brazila.Pa sam Matić vredi kao ceo tim te Kostarike(bez Navasa),a ovaj se nada bodu.

Dragan

pre 5 godina

Ja mislim da sam razumeo Stojketa malo bolje od vecine komentatora. Ne radi se ovde o luzerskom pristupu utakmici, niti da cemo igrati bunker, na bod, i sl. Ne, napascemo mi Kostariku, ali kao i svaki realan covek, Stojke je svestan da ako utakmica udje u neki 80-85. minut, a golova nema, bolje je primiriti utakmicu, nego krenuti grlom u jagode zbog nametnutog imperativa pobede, ostaviti brisani prostor nazad i primiti gol pred kraj kad nema mnogo vremena za vadjenje. O tome se radi, i gledano iz tog ugla, vrlo mudra izjava.

afrogipsy

pre 5 godina

Uzivajte u trenutku, dajte sve od sebe, ponasajte se van terana i na njemu zrelo , sportski i odgovorno . Ne dozvolite da vas bilo sta podeli i rezultat ce doci. A ako i ne dodje, bicemo ponosni na vas , jer ste dali sve od sebe.

samo ostro i bez veze

pre 5 godina

Nije ti dobar stav Stojke!Nije dobro ni da pricamo ksko iremo na pobedu.Treba ici sa stavom,idemo da igramo fudbal,da damo sve od sebe,da budemo vedri i nasmejani a rezultat ce onda sam doci

Miki28

pre 5 godina

Koliko lose razmisljanje brate mili i onda se cudimo sto nista i ne uradimo u fudbalu. Protiv Kostarike da ne izgubimo? Bolje 0:0 nego da se napadne? Mentalitet kukavice i gubitnika. Brazil najbolji na svijetu? Sta je to osvojio pa je najbolji? Ja koliko znam Portugal je sampion Evrope, Njemacka uzela SP, prije njih Spanija dominirala. Ne mogu nikako da budu najbolji na svijetu

Volim i ja vas

pre 5 godina

Hahaha, znaci neverovatno!
A protiv Svice igraju rezervisti, i onda odmorni na Brazil po pobedu.
Ne dao bog da Brazil kiksne, pa da moraju da jure rezultat protiv nas.

kfd

pre 5 godina

Najvaznije izvuci bod protiv Kostarike!? Stojketa vec vidim kao iskusnog superligaskog trenera, na primer Javora, pa kad zablindira odbranu...

Wade

pre 5 godina

Znaci bunker. Pa da l' ste vi normalni? Nekoga morate i da pobedite, koga cete da pobedite? Brazil? Podrzavam vas od kad znam za sebe, i kad ide i kad ne ide, a vi idete na SP da igrate 0:0 sa Kostarikom. Hajmo malo mentalitet da promenimo, da damo sve od sebe da budemo bolji od rivala. Ubedjen sam da ce u nedelju u 14h ulice biti prazne, svi ce gledati i kidati zivce zbog vas, odigrajte hrabro i pametno, pruzite nam slavlje za pamcenje. Ubedjen sam da mnogi dele moje misljenje, mnogo bre volimo ovu zemlju, kakva god da je, nasa je. Srbija!

plapatase

pre 5 godina

Pele,Maradona,Bekenbauer,Messi,Ronaldo,svi u najboljim danima i formi da igraju za nas sa ovim pristupom i razmisljanjem tipa:" Ne srljamo,ne rizikujemo,bolje i bod protiv Kostarike itd...pa mi nemamo sta da trazimo ni protiv Fk Mojkovca...Covece kakve kalkulacije,kakvi bakraci...i protiv Brazila mora se ici na pobedu...udri pa sta bude

делија нс

pre 5 godina

Нисам читао друге коментаре и видим све стручњак до стручњака. Одбрана је прославила српски ватерполо и кошарку. Играти одбрану не значи играти "бункер" - смешно. То је размишљање на нивоу 7-огодишњака. Позициона одбрана, повезаност линија тима када противник има лопту, спречавање контранапада противника, прекид игра (зонска, човек-човек или комбинована)... Нажалост, можда 10% посматрача фудбала зна о чему причам, остали познају играче (где играју, с ким се забављају....).

Sale

pre 5 godina

Mi moramo da dobijemo prvu utakmicu da bi se nadali necemu. Zatim protiv Svajcarse najmanje nereseno i tada bi odlucivala gol razlika, u slucaju poraza bi ispali, a u slucaju pobede prosli dalje

wal

pre 5 godina

"Pametno" zbori. Po nereseno sa Kostarikom i Svajcarskom pa onda da razbiju Brazil u trecoj. Garantovano dobitna formula. Gazi od pocetka more, samo ako se moze.

anchi

pre 5 godina

To je taj "pobednicki" duh: Bitno je da ne izgubimo prvu utakmicu...
ili je mozda pobednicki: Ima da izginemo da pobedimo prvu utakmicu...
A?

lorenzo

pre 5 godina

možete pričati šta hoćete...ali nemamo boljeg golmana od Stojketa, čovjek je uvijek bio na raspolaganju reprezentaciji i usudiću se reći da je najbolje partije baš tu i pružao

Папи

pre 5 godina

Није фрка и ако изгубимо од Костарике, после победимо Швајцарску у Бразил и лагано пролазимо даље.

Vojvoda Momcilo

pre 5 godina

Covek se referisao na 2010. i sa te strane je skroz u pravu. Niko nije rekao da cemo se braniti, cak stavise siguran sam da cemo ih otkinuti.

Gde ja živim

pre 5 godina

Nemoj zemljače 0:0 ko Boga te molim. Ne bih da pijem Bromazepam ovih dana. O tome nemoj ni da razmišljaš. U napad jednom za ime sveta, bar protiv Kostarike, a posle kako hoćete.

Иван-Ниш

pre 5 godina

Дакле, као против Чилеа... Нема шансе да се ми одбранимо игром на 0:0. Кикснућемо, али није то поента. Лузерско размишљање већ у старту. Ако буде 2:2 нпр. разумећу да смо играли али ето немамо квалитет у одбрани да победимо, али играти на 0:0!? Онда је боље да испаднемо, корисно ће бити по фудбал, живце и само светско првенство.

Значи

pre 5 godina

Какав оптимизам пред меч са најслабијим противником... са таквим размишљањем можете већ да организујете повратак на Видовдан...

делија нс

pre 5 godina

Приступ свакој утакмици да не изгубимо је једини исправан, у преводу чврсто у одбрани (што не значи играти "бункер"), контранападе, полуконтре, прекиде користити за угрожавање противничког гола. Да се не заносимо да смо ми Бразил, Барселона па да
се надигравамо..... Ко мисли другачије није реалан! СРБИЈА

Džoni

pre 5 godina

E, sa ovakvim stavom se ne pobeđuju utakmice. Da igramo prvu sa Brazilom pa i da se ide na nerešeno ali protiv na papiru najlakšeg protivnika u grupi ići na bod je skandalozna izjava. Mi bi nekako da prođemo grupu a da uzmemo 2 boda ako može? Ova prva se mora dobiti i navijati da Brazil dobije obe, onda će biti neke šanse za prolaz ali poznajući naše biće takva situacija da će nam biti potrebna pobeda nad Brazilom, pa odigramo solidno i izgubimo sa golom razlike biće eto dobro smo igrali ali nije bilo sreće!

Dragan BL

pre 5 godina

Kostarika je naslabija u grupi, trebalo bi računati da ih svi dobijaju...pa i mi, da idemo na 3 boda.
A ključ prolaska grupe je utakmica sa Švajcarskom!

Bet men

pre 5 godina

znaci prvu samo da ne izgubimo ove dve i mozemo...
Salim se bice to sve ok... dobijamo Kostariku 2:0 i Svicu 2:1 gubimo od brazila i idemo dalje ;)

Moreplovac

pre 5 godina

Stojke,
Mnogo loša vam ta strategija da sa Kostarikom idete na 0:0, pa da se vadite na Švici (6. na FIFA rang listi??).
Zar vam ne bi bilo logičnije da idete na što više golova protiv Kostarike pa da bude dovoljna i remi sa Švicom? Nisi pomislio o ovoj strategiji?

Aleksa

pre 5 godina

jeste bitna prva, ali mora jako ceo turnir.... bez mnogo mozganja sta bi bilo kad bi bilo... misljenja sam da treba u fulu napasti, koga cemo ako ne njih, dobiti to sa laganih 2:0 ili 3:0... bez kalkulisanja, od toga nikad nista ne izadje dobro... imamo igrace za dobru igru, samo neka veruju u sebe... svi smo uz njih!... (uz sacicu luzera koja redovno kritikuje... oni su ipak na nivou statisticke greske)...

Igor

pre 5 godina

Uh, mrzim taj luzerski odbrambeni stav, tipa "samo da ne izgubimo". Pa ne igramo protiv Argentine, Nemačke, Francuske, već protiv Kosta Rike!!
Protiv koga ćete reći IDEMO NA POBEDU, svi u glas, ako ne protiv ovih? Da možda ne želite da odlučujete u trećoj utakmici, protiv Brazila?

kfd

pre 5 godina

Najvaznije izvuci bod protiv Kostarike!? Stojketa vec vidim kao iskusnog superligaskog trenera, na primer Javora, pa kad zablindira odbranu...

Wade

pre 5 godina

Znaci bunker. Pa da l' ste vi normalni? Nekoga morate i da pobedite, koga cete da pobedite? Brazil? Podrzavam vas od kad znam za sebe, i kad ide i kad ne ide, a vi idete na SP da igrate 0:0 sa Kostarikom. Hajmo malo mentalitet da promenimo, da damo sve od sebe da budemo bolji od rivala. Ubedjen sam da ce u nedelju u 14h ulice biti prazne, svi ce gledati i kidati zivce zbog vas, odigrajte hrabro i pametno, pruzite nam slavlje za pamcenje. Ubedjen sam da mnogi dele moje misljenje, mnogo bre volimo ovu zemlju, kakva god da je, nasa je. Srbija!

anchi

pre 5 godina

To je taj "pobednicki" duh: Bitno je da ne izgubimo prvu utakmicu...
ili je mozda pobednicki: Ima da izginemo da pobedimo prvu utakmicu...
A?

Значи

pre 5 godina

Какав оптимизам пред меч са најслабијим противником... са таквим размишљањем можете већ да организујете повратак на Видовдан...

Sale

pre 5 godina

Mi moramo da dobijemo prvu utakmicu da bi se nadali necemu. Zatim protiv Svajcarse najmanje nereseno i tada bi odlucivala gol razlika, u slucaju poraza bi ispali, a u slucaju pobede prosli dalje

Igor

pre 5 godina

Uh, mrzim taj luzerski odbrambeni stav, tipa "samo da ne izgubimo". Pa ne igramo protiv Argentine, Nemačke, Francuske, već protiv Kosta Rike!!
Protiv koga ćete reći IDEMO NA POBEDU, svi u glas, ako ne protiv ovih? Da možda ne želite da odlučujete u trećoj utakmici, protiv Brazila?

е свашта...

pre 5 godina

možete pričati šta hoćete...ali nemamo boljeg golmana od Stojketa, čovjek je uvijek bio na raspolaganju reprezentaciji i usudiću se reći da je najbolje partije baš tu i pružao
(lorenzo, 14. jun 2018 11:22)

Ма слажем се са тобом, а и навијам за Партизан али какве везе то има са темом? Ићи на нерешено је стара бољка прво екс-Ју фудбала, а онда касније и српског. Прво светско првенство које сам гледао, било је '74. па знам о чему причам. Играње досадног фудбала док противник не поведе, затим јалови покушаји да се изједначи. Ако се иде на нерешено против Костарке, против кога се иде на победу? Против Гибралтара? Хрвати су се ослободили тог Миљанићевог спорог, зихерашког фудбала, ( где се играчи бесконачно додају позади, а лопта увек иде уназад) и зато имају боље резултате. Фудбал је игра, а не нуклеарна физика и свима би било занимљивије да изгубе са 4:3, него 1:0 у '82. минуту. Надам се офанзиви и нашој победи.

Moreplovac

pre 5 godina

Stojke,
Mnogo loša vam ta strategija da sa Kostarikom idete na 0:0, pa da se vadite na Švici (6. na FIFA rang listi??).
Zar vam ne bi bilo logičnije da idete na što više golova protiv Kostarike pa da bude dovoljna i remi sa Švicom? Nisi pomislio o ovoj strategiji?

lorenzo

pre 5 godina

možete pričati šta hoćete...ali nemamo boljeg golmana od Stojketa, čovjek je uvijek bio na raspolaganju reprezentaciji i usudiću se reći da je najbolje partije baš tu i pružao

Volim i ja vas

pre 5 godina

Hahaha, znaci neverovatno!
A protiv Svice igraju rezervisti, i onda odmorni na Brazil po pobedu.
Ne dao bog da Brazil kiksne, pa da moraju da jure rezultat protiv nas.

Gde ja živim

pre 5 godina

Nemoj zemljače 0:0 ko Boga te molim. Ne bih da pijem Bromazepam ovih dana. O tome nemoj ni da razmišljaš. U napad jednom za ime sveta, bar protiv Kostarike, a posle kako hoćete.

red john

pre 5 godina

Овакав победнички дух и аналитичку интелигенцију ( да ми узмемо бод против најслабије екипе па ћемо против јачих да се вадимо ) скоро нисам видео.

plapatase

pre 5 godina

Pele,Maradona,Bekenbauer,Messi,Ronaldo,svi u najboljim danima i formi da igraju za nas sa ovim pristupom i razmisljanjem tipa:" Ne srljamo,ne rizikujemo,bolje i bod protiv Kostarike itd...pa mi nemamo sta da trazimo ni protiv Fk Mojkovca...Covece kakve kalkulacije,kakvi bakraci...i protiv Brazila mora se ici na pobedu...udri pa sta bude

Miki28

pre 5 godina

Koliko lose razmisljanje brate mili i onda se cudimo sto nista i ne uradimo u fudbalu. Protiv Kostarike da ne izgubimo? Bolje 0:0 nego da se napadne? Mentalitet kukavice i gubitnika. Brazil najbolji na svijetu? Sta je to osvojio pa je najbolji? Ja koliko znam Portugal je sampion Evrope, Njemacka uzela SP, prije njih Spanija dominirala. Ne mogu nikako da budu najbolji na svijetu

wal

pre 5 godina

"Pametno" zbori. Po nereseno sa Kostarikom i Svajcarskom pa onda da razbiju Brazil u trecoj. Garantovano dobitna formula. Gazi od pocetka more, samo ako se moze.

Džoni

pre 5 godina

E, sa ovakvim stavom se ne pobeđuju utakmice. Da igramo prvu sa Brazilom pa i da se ide na nerešeno ali protiv na papiru najlakšeg protivnika u grupi ići na bod je skandalozna izjava. Mi bi nekako da prođemo grupu a da uzmemo 2 boda ako može? Ova prva se mora dobiti i navijati da Brazil dobije obe, onda će biti neke šanse za prolaz ali poznajući naše biće takva situacija da će nam biti potrebna pobeda nad Brazilom, pa odigramo solidno i izgubimo sa golom razlike biće eto dobro smo igrali ali nije bilo sreće!

Bet men

pre 5 godina

znaci prvu samo da ne izgubimo ove dve i mozemo...
Salim se bice to sve ok... dobijamo Kostariku 2:0 i Svicu 2:1 gubimo od brazila i idemo dalje ;)

Dragan BL

pre 5 godina

Kostarika je naslabija u grupi, trebalo bi računati da ih svi dobijaju...pa i mi, da idemo na 3 boda.
A ključ prolaska grupe je utakmica sa Švajcarskom!

Иван-Ниш

pre 5 godina

Дакле, као против Чилеа... Нема шансе да се ми одбранимо игром на 0:0. Кикснућемо, али није то поента. Лузерско размишљање већ у старту. Ако буде 2:2 нпр. разумећу да смо играли али ето немамо квалитет у одбрани да победимо, али играти на 0:0!? Онда је боље да испаднемо, корисно ће бити по фудбал, живце и само светско првенство.

Папи

pre 5 godina

Није фрка и ако изгубимо од Костарике, после победимо Швајцарску у Бразил и лагано пролазимо даље.

hrvoje_zg

pre 5 godina

Prvi preduvjet za uspjeh je dobro procijeniti svoje snage kao i snagu protvnika. Srbija nema rasnog golgetera niti vezni red sastavljen od "fantasista" te stoga nije sramota primijeniti talijansku taktitu- zatvoriti igru, ići na prekide zbog prednosti u visini te zbog izrazito visokih igrača u veznom redu što manje biti u "1 na 1" situacijama. Bude li Srbija počela igrati "mangupski" nogomet, eto katastrofe. Problem Srbije je izrazito negativno ozračje za koje zasluge ima vodstvo saveza kroz menadžerske "talove", ali i nerealna očekivanja nacije. Ex-yu je imala hrpu talentiranih igrača, ali se često izostajalo sa velikih natjecanja, a ni tamo se nisu postizali baš epohalni uspjesi. Treba biti realan, podržati ekipu i ne potcjenjivati druge. Ja bih dao sve da je moja HR u svakom segmentu života među 32 zemlje svijeta, a što je uspjela u nogometu.

coldplayer

pre 5 godina

Ovo je njegov stav a ne selektora.Nemojte biti ograniceni.Sto se tice ovog nista pamnetnije nismo ocekivali.Ocekuje da se vadi protiv tezih protivnika.Vidi se da je pripadnik stare garde koja se brzo vracala kuci sa turnira.

goblin

pre 5 godina

Hahahahaha Kostarika ozbiljan rival.Sve sami "superstarovi"..."Dovoljan bod",pa da,računamo sigurna tri protiv Brazila.Pa sam Matić vredi kao ceo tim te Kostarike(bez Navasa),a ovaj se nada bodu.

Larry

pre 5 godina

Fantastični smo, kao i uvek. I loženje na taj fudbal kao da smo neka velesila u tom fudbalu, što klupskom, što reprezentativnom. Bilo koja druga normalna zemlja bi nakon Novog Zelenda i titule prvaka sveta 80% tog tima prebacila u prvi tim i na tome gradila budućnost. Paunović bi bar bio pomoćnik selektora, itd. Da ne pričam o ostajanju u matičnim klubovima, građenju timova za neke nastupe u Evropi. Odavno je reprezentacija projekat nekolicine, menadžera i raznih drugih. Poslednji put je fudbal izgledao kao moderan fudbal 60. minuta protiv Nemačke 1998. Od tada je sve muka za gledati, sramotni porazi, blamovi, splavovi, starlete, itd. Ali i dalje se narod loži i dalje se tovari (čitaj: pere) gomila love u klupski fudbal i 20 godina u krug. I uvek neki izgovori, uvek je neko drugi kriv. Kada bi se toliko pažnje i novca ulagalo u košarku, rukomet, odbojku, harali bi u svakom smislu. Ali obzirom da je ovde sve i isključivo protkano politikom a najmanje sportom, nećemo se mi nagledati ničeg lepog kad je fudbal u pitanju. Što reče neko, Miljanićev duh još uvek hoda šumama srpskog darkvuda i dok on i razni njegovi ne nestanu, bolje biti neće. Mislim, Perica je selektor kadeta. Pametnom dosta.

Dragan

pre 5 godina

Ja mislim da sam razumeo Stojketa malo bolje od vecine komentatora. Ne radi se ovde o luzerskom pristupu utakmici, niti da cemo igrati bunker, na bod, i sl. Ne, napascemo mi Kostariku, ali kao i svaki realan covek, Stojke je svestan da ako utakmica udje u neki 80-85. minut, a golova nema, bolje je primiriti utakmicu, nego krenuti grlom u jagode zbog nametnutog imperativa pobede, ostaviti brisani prostor nazad i primiti gol pred kraj kad nema mnogo vremena za vadjenje. O tome se radi, i gledano iz tog ugla, vrlo mudra izjava.

Nika2468

pre 5 godina

Dal je ovaj realan...pa ako mislis da prodjes grupu moras pobediti ovu utakmicu! Cuj njega 0:0 bod je dobar! zbog ovakvig luzerskog stava nikad necemo biti nista u fudbalu...Svaka utakmica mora da se napadne pobeda, svaka, bilo ti protiv Kostarike ili Brazila, Nemacke, uvek na pobedu! Koja je bre poenta svega ako se zadovoljavas bodom, bruko

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

Најважније је да ПОБИЈЕДИМО прву утакмицу! Стојке, не размишљај губитнички👎! РАЗМИШЉАЈ ПОБЈЕДНИЧКИ👍!

Aleksa

pre 5 godina

jeste bitna prva, ali mora jako ceo turnir.... bez mnogo mozganja sta bi bilo kad bi bilo... misljenja sam da treba u fulu napasti, koga cemo ako ne njih, dobiti to sa laganih 2:0 ili 3:0... bez kalkulisanja, od toga nikad nista ne izadje dobro... imamo igrace za dobru igru, samo neka veruju u sebe... svi smo uz njih!... (uz sacicu luzera koja redovno kritikuje... oni su ipak na nivou statisticke greske)...

samo ostro i bez veze

pre 5 godina

Nije ti dobar stav Stojke!Nije dobro ni da pricamo ksko iremo na pobedu.Treba ici sa stavom,idemo da igramo fudbal,da damo sve od sebe,da budemo vedri i nasmejani a rezultat ce onda sam doci

mag

pre 5 godina

Ja cenim da dobijamo 3:1. Zena kaze 3:0 a ona obicno pogodi.
Nista, stavljam 3+ na tiket za somuna, kvota 2.5.
Stojke uzmi brani druze nemoj da pametujes.

doktorant fudbala

pre 5 godina

Kako ne shvatate? Pa u nebitnoj utakmici protiv Kostarike će Krle promešati karte i "sakriti" taktiku za one najvažnije mečeve koji će uslediti. Nije to ni Brazil već najvažnija utakmica u nokaut fazi t.j. četvrtfinalu, koja nam zbog rasporeda širom otvara vrata ka finalu. Eto, to vam je naš plan. I ako tako ne bude, ima da pojedem svoju diplomu.

делија нс

pre 5 godina

Приступ свакој утакмици да не изгубимо је једини исправан, у преводу чврсто у одбрани (што не значи играти "бункер"), контранападе, полуконтре, прекиде користити за угрожавање противничког гола. Да се не заносимо да смо ми Бразил, Барселона па да
се надигравамо..... Ко мисли другачије није реалан! СРБИЈА

Zvezdaš

pre 5 godina

Protiv kostarike po svaku cenu moraju da idu na POBEDU i ništa drugo ako hoće uopšte i da razmišljaju o osmini finala to je na papiru najslabiji protivnik iz grupe..e pa ako daj bože pobedimo kostariku onda svom snagom na švajcarsku i da gledamo da namučimo malo brazilce i ako nije sramota izgubiti od njih

мики

pre 5 godina

Играће они све три пун гас..то је Светско првенство! Напред Србија! Па колико догурамо..

afrogipsy

pre 5 godina

Uzivajte u trenutku, dajte sve od sebe, ponasajte se van terana i na njemu zrelo , sportski i odgovorno . Ne dozvolite da vas bilo sta podeli i rezultat ce doci. A ako i ne dodje, bicemo ponosni na vas , jer ste dali sve od sebe.

Vojvoda Momcilo

pre 5 godina

Covek se referisao na 2010. i sa te strane je skroz u pravu. Niko nije rekao da cemo se braniti, cak stavise siguran sam da cemo ih otkinuti.

делија нс

pre 5 godina

Нисам читао друге коментаре и видим све стручњак до стручњака. Одбрана је прославила српски ватерполо и кошарку. Играти одбрану не значи играти "бункер" - смешно. То је размишљање на нивоу 7-огодишњака. Позициона одбрана, повезаност линија тима када противник има лопту, спречавање контранапада противника, прекид игра (зонска, човек-човек или комбинована)... Нажалост, можда 10% посматрача фудбала зна о чему причам, остали познају играче (где играју, с ким се забављају....).

z'bant

pre 5 godina

Stojke je u pravu. Za svaki primljeni gol morali bi dati jednog da ga "ponište" i jednog da nahrane nerealna očekivanja javnosti. A s kojim to moćnim napadom?! Mudro i iskusno zbori vaš golman.

Torrente

pre 5 godina

Sa ovakvim luzerskim stavom ćemo imati dva iksa posle prva dva meča, i onda ćemo da računamo šta treba da se desi na meču Švajcarska - Kostarika da bismo mi sa bodom protiv Brazila bili drugi.

Марко

pre 5 godina

На transfermarkt-у играчки кадар Костарике вреди 40 милиона евра, од чега само Навас вреди 18 милиона. Наш играчки кадар вреди 273 милиона евра (6.8 пута више). Њихов најчешћи први тим вреди 32 милиона, а наш 197 милиона (6.1 пута више). После Наваса, њихов следећи најскупљи играч вреди 4 милиона евра. Ми имамо 14 играча који вреде више од тих 4 милиона евра, а они 14 играча који вреде мање од милион евра. Да упоредимо сада Костарику са репрезентацијама које је "незналица" Муслин без помоћи СМС-а (90 милиона) оставио иза себе у нашој "прелакој" квалификационој групи. На transferamrkt-у играчки кадар Велса вреди 114 милиона, Републике Ирске 78 милиона, а Аустрије 200 милиона. Упоредите то са мизерних 40 милиона колико вреди играчки кадар Костарике. Дакле, све осим победе против Костарике са најмање три гола разлике је срамота. Коме се овде прави алиби?

KozaNostradaus

pre 5 godina

čitam komentare...stigoh do nekog ko pobija repku Brazila...kao, šta su ti uradili, ko su oni...dakleeee...sinko, nije to Brazil od pre četiri godine, sad se utegli u odbrani, ko zna kad su zadnji put primili gol..ozbiljan fudbal igraju, jedino što ćemo ih mi ipak poslati na Nemce u osmini...inače, Stojke ispravno zbori...ne treba da se duvamo, polako iz prikrajka, umereno i do finala !!! IZVINI MAŽIĆU! :-))))))

azgard

pre 5 godina

Ako izgubimo od Kostarike a Brazil dobije Svajcarce onda nam 2 ekipe beze 3 boda i moramo da se cupamo u naredne dve a ako odigramo nereseno onda moze samo jedna ekipa da nam bezi i drugo mesto je lakse dostizno. I ne vidim nista lose u tome sto kaze da je bolje 0:0 nego da ne izgubimo. Previse razmisljate negativno a covek tacno to govori.. Nigde nije rekao da Srbija nece ici na pobedu.

Que Sera, Sera

pre 5 godina

..., pa onda lepo "isprepadamo" Švajcarsku i Brazil u druge dve utakmmice!
Od ovakvog gledanja nema nade za Srbiju na SP...
Vi morate odlučno da NAPADNETE Kostariku ako mislite da uradite bilo šta dalje. Naravno da uvek može i da se igra nerešeno ili izgubi, ali kukavičluk protiv Kostarike ne donosi ništa dobro kasnije.
Ovo nije stav pobednika čak i da igraju tu prvu utakmicu protiv mnogo jačeg protivnika. Ovako, neka im je Bog u pomoći...

Nosferatu

pre 5 godina

U prevedenom znacenju hoce da kaze da ne treba da idemo na pobedu...najsigurnije je da izgubimo jer tako necemo sigurno da srljamo!! Kako se priblizava utakmica, tako sve manje hrabrosti...tako cemo i da prodjemo

lorenzo

pre 5 godina

možete pričati šta hoćete...ali nemamo boljeg golmana od Stojketa, čovjek je uvijek bio na raspolaganju reprezentaciji i usudiću se reći da je najbolje partije baš tu i pružao

Wade

pre 5 godina

Znaci bunker. Pa da l' ste vi normalni? Nekoga morate i da pobedite, koga cete da pobedite? Brazil? Podrzavam vas od kad znam za sebe, i kad ide i kad ne ide, a vi idete na SP da igrate 0:0 sa Kostarikom. Hajmo malo mentalitet da promenimo, da damo sve od sebe da budemo bolji od rivala. Ubedjen sam da ce u nedelju u 14h ulice biti prazne, svi ce gledati i kidati zivce zbog vas, odigrajte hrabro i pametno, pruzite nam slavlje za pamcenje. Ubedjen sam da mnogi dele moje misljenje, mnogo bre volimo ovu zemlju, kakva god da je, nasa je. Srbija!

делија нс

pre 5 godina

Приступ свакој утакмици да не изгубимо је једини исправан, у преводу чврсто у одбрани (што не значи играти "бункер"), контранападе, полуконтре, прекиде користити за угрожавање противничког гола. Да се не заносимо да смо ми Бразил, Барселона па да
се надигравамо..... Ко мисли другачије није реалан! СРБИЈА

делија нс

pre 5 godina

Нисам читао друге коментаре и видим све стручњак до стручњака. Одбрана је прославила српски ватерполо и кошарку. Играти одбрану не значи играти "бункер" - смешно. То је размишљање на нивоу 7-огодишњака. Позициона одбрана, повезаност линија тима када противник има лопту, спречавање контранапада противника, прекид игра (зонска, човек-човек или комбинована)... Нажалост, можда 10% посматрача фудбала зна о чему причам, остали познају играче (где играју, с ким се забављају....).

Dragan

pre 5 godina

Ja mislim da sam razumeo Stojketa malo bolje od vecine komentatora. Ne radi se ovde o luzerskom pristupu utakmici, niti da cemo igrati bunker, na bod, i sl. Ne, napascemo mi Kostariku, ali kao i svaki realan covek, Stojke je svestan da ako utakmica udje u neki 80-85. minut, a golova nema, bolje je primiriti utakmicu, nego krenuti grlom u jagode zbog nametnutog imperativa pobede, ostaviti brisani prostor nazad i primiti gol pred kraj kad nema mnogo vremena za vadjenje. O tome se radi, i gledano iz tog ugla, vrlo mudra izjava.

azgard

pre 5 godina

Ako izgubimo od Kostarike a Brazil dobije Svajcarce onda nam 2 ekipe beze 3 boda i moramo da se cupamo u naredne dve a ako odigramo nereseno onda moze samo jedna ekipa da nam bezi i drugo mesto je lakse dostizno. I ne vidim nista lose u tome sto kaze da je bolje 0:0 nego da ne izgubimo. Previse razmisljate negativno a covek tacno to govori.. Nigde nije rekao da Srbija nece ici na pobedu.

Vojvoda Momcilo

pre 5 godina

Covek se referisao na 2010. i sa te strane je skroz u pravu. Niko nije rekao da cemo se braniti, cak stavise siguran sam da cemo ih otkinuti.

anchi

pre 5 godina

To je taj "pobednicki" duh: Bitno je da ne izgubimo prvu utakmicu...
ili je mozda pobednicki: Ima da izginemo da pobedimo prvu utakmicu...
A?

Значи

pre 5 godina

Какав оптимизам пред меч са најслабијим противником... са таквим размишљањем можете већ да организујете повратак на Видовдан...

Bet men

pre 5 godina

znaci prvu samo da ne izgubimo ove dve i mozemo...
Salim se bice to sve ok... dobijamo Kostariku 2:0 i Svicu 2:1 gubimo od brazila i idemo dalje ;)

kfd

pre 5 godina

Najvaznije izvuci bod protiv Kostarike!? Stojketa vec vidim kao iskusnog superligaskog trenera, na primer Javora, pa kad zablindira odbranu...

Igor

pre 5 godina

Uh, mrzim taj luzerski odbrambeni stav, tipa "samo da ne izgubimo". Pa ne igramo protiv Argentine, Nemačke, Francuske, već protiv Kosta Rike!!
Protiv koga ćete reći IDEMO NA POBEDU, svi u glas, ako ne protiv ovih? Da možda ne želite da odlučujete u trećoj utakmici, protiv Brazila?

red john

pre 5 godina

Овакав победнички дух и аналитичку интелигенцију ( да ми узмемо бод против најслабије екипе па ћемо против јачих да се вадимо ) скоро нисам видео.

afrogipsy

pre 5 godina

Uzivajte u trenutku, dajte sve od sebe, ponasajte se van terana i na njemu zrelo , sportski i odgovorno . Ne dozvolite da vas bilo sta podeli i rezultat ce doci. A ako i ne dodje, bicemo ponosni na vas , jer ste dali sve od sebe.

Miki28

pre 5 godina

Koliko lose razmisljanje brate mili i onda se cudimo sto nista i ne uradimo u fudbalu. Protiv Kostarike da ne izgubimo? Bolje 0:0 nego da se napadne? Mentalitet kukavice i gubitnika. Brazil najbolji na svijetu? Sta je to osvojio pa je najbolji? Ja koliko znam Portugal je sampion Evrope, Njemacka uzela SP, prije njih Spanija dominirala. Ne mogu nikako da budu najbolji na svijetu

Larry

pre 5 godina

Fantastični smo, kao i uvek. I loženje na taj fudbal kao da smo neka velesila u tom fudbalu, što klupskom, što reprezentativnom. Bilo koja druga normalna zemlja bi nakon Novog Zelenda i titule prvaka sveta 80% tog tima prebacila u prvi tim i na tome gradila budućnost. Paunović bi bar bio pomoćnik selektora, itd. Da ne pričam o ostajanju u matičnim klubovima, građenju timova za neke nastupe u Evropi. Odavno je reprezentacija projekat nekolicine, menadžera i raznih drugih. Poslednji put je fudbal izgledao kao moderan fudbal 60. minuta protiv Nemačke 1998. Od tada je sve muka za gledati, sramotni porazi, blamovi, splavovi, starlete, itd. Ali i dalje se narod loži i dalje se tovari (čitaj: pere) gomila love u klupski fudbal i 20 godina u krug. I uvek neki izgovori, uvek je neko drugi kriv. Kada bi se toliko pažnje i novca ulagalo u košarku, rukomet, odbojku, harali bi u svakom smislu. Ali obzirom da je ovde sve i isključivo protkano politikom a najmanje sportom, nećemo se mi nagledati ničeg lepog kad je fudbal u pitanju. Što reče neko, Miljanićev duh još uvek hoda šumama srpskog darkvuda i dok on i razni njegovi ne nestanu, bolje biti neće. Mislim, Perica je selektor kadeta. Pametnom dosta.

hrvoje_zg

pre 5 godina

Prvi preduvjet za uspjeh je dobro procijeniti svoje snage kao i snagu protvnika. Srbija nema rasnog golgetera niti vezni red sastavljen od "fantasista" te stoga nije sramota primijeniti talijansku taktitu- zatvoriti igru, ići na prekide zbog prednosti u visini te zbog izrazito visokih igrača u veznom redu što manje biti u "1 na 1" situacijama. Bude li Srbija počela igrati "mangupski" nogomet, eto katastrofe. Problem Srbije je izrazito negativno ozračje za koje zasluge ima vodstvo saveza kroz menadžerske "talove", ali i nerealna očekivanja nacije. Ex-yu je imala hrpu talentiranih igrača, ali se često izostajalo sa velikih natjecanja, a ni tamo se nisu postizali baš epohalni uspjesi. Treba biti realan, podržati ekipu i ne potcjenjivati druge. Ja bih dao sve da je moja HR u svakom segmentu života među 32 zemlje svijeta, a što je uspjela u nogometu.

Volim i ja vas

pre 5 godina

Hahaha, znaci neverovatno!
A protiv Svice igraju rezervisti, i onda odmorni na Brazil po pobedu.
Ne dao bog da Brazil kiksne, pa da moraju da jure rezultat protiv nas.

е свашта...

pre 5 godina

možete pričati šta hoćete...ali nemamo boljeg golmana od Stojketa, čovjek je uvijek bio na raspolaganju reprezentaciji i usudiću se reći da je najbolje partije baš tu i pružao
(lorenzo, 14. jun 2018 11:22)

Ма слажем се са тобом, а и навијам за Партизан али какве везе то има са темом? Ићи на нерешено је стара бољка прво екс-Ју фудбала, а онда касније и српског. Прво светско првенство које сам гледао, било је '74. па знам о чему причам. Играње досадног фудбала док противник не поведе, затим јалови покушаји да се изједначи. Ако се иде на нерешено против Костарке, против кога се иде на победу? Против Гибралтара? Хрвати су се ослободили тог Миљанићевог спорог, зихерашког фудбала, ( где се играчи бесконачно додају позади, а лопта увек иде уназад) и зато имају боље резултате. Фудбал је игра, а не нуклеарна физика и свима би било занимљивије да изгубе са 4:3, него 1:0 у '82. минуту. Надам се офанзиви и нашој победи.

doktorant fudbala

pre 5 godina

Kako ne shvatate? Pa u nebitnoj utakmici protiv Kostarike će Krle promešati karte i "sakriti" taktiku za one najvažnije mečeve koji će uslediti. Nije to ni Brazil već najvažnija utakmica u nokaut fazi t.j. četvrtfinalu, koja nam zbog rasporeda širom otvara vrata ka finalu. Eto, to vam je naš plan. I ako tako ne bude, ima da pojedem svoju diplomu.

mag

pre 5 godina

Ja cenim da dobijamo 3:1. Zena kaze 3:0 a ona obicno pogodi.
Nista, stavljam 3+ na tiket za somuna, kvota 2.5.
Stojke uzmi brani druze nemoj da pametujes.

мики

pre 5 godina

Играће они све три пун гас..то је Светско првенство! Напред Србија! Па колико догурамо..

coldplayer

pre 5 godina

Ovo je njegov stav a ne selektora.Nemojte biti ograniceni.Sto se tice ovog nista pamnetnije nismo ocekivali.Ocekuje da se vadi protiv tezih protivnika.Vidi se da je pripadnik stare garde koja se brzo vracala kuci sa turnira.

Sale

pre 5 godina

Mi moramo da dobijemo prvu utakmicu da bi se nadali necemu. Zatim protiv Svajcarse najmanje nereseno i tada bi odlucivala gol razlika, u slucaju poraza bi ispali, a u slucaju pobede prosli dalje

Moreplovac

pre 5 godina

Stojke,
Mnogo loša vam ta strategija da sa Kostarikom idete na 0:0, pa da se vadite na Švici (6. na FIFA rang listi??).
Zar vam ne bi bilo logičnije da idete na što više golova protiv Kostarike pa da bude dovoljna i remi sa Švicom? Nisi pomislio o ovoj strategiji?

Gde ja živim

pre 5 godina

Nemoj zemljače 0:0 ko Boga te molim. Ne bih da pijem Bromazepam ovih dana. O tome nemoj ni da razmišljaš. U napad jednom za ime sveta, bar protiv Kostarike, a posle kako hoćete.

goblin

pre 5 godina

Hahahahaha Kostarika ozbiljan rival.Sve sami "superstarovi"..."Dovoljan bod",pa da,računamo sigurna tri protiv Brazila.Pa sam Matić vredi kao ceo tim te Kostarike(bez Navasa),a ovaj se nada bodu.

Aleksa

pre 5 godina

jeste bitna prva, ali mora jako ceo turnir.... bez mnogo mozganja sta bi bilo kad bi bilo... misljenja sam da treba u fulu napasti, koga cemo ako ne njih, dobiti to sa laganih 2:0 ili 3:0... bez kalkulisanja, od toga nikad nista ne izadje dobro... imamo igrace za dobru igru, samo neka veruju u sebe... svi smo uz njih!... (uz sacicu luzera koja redovno kritikuje... oni su ipak na nivou statisticke greske)...

wal

pre 5 godina

"Pametno" zbori. Po nereseno sa Kostarikom i Svajcarskom pa onda da razbiju Brazil u trecoj. Garantovano dobitna formula. Gazi od pocetka more, samo ako se moze.

Иван-Ниш

pre 5 godina

Дакле, као против Чилеа... Нема шансе да се ми одбранимо игром на 0:0. Кикснућемо, али није то поента. Лузерско размишљање већ у старту. Ако буде 2:2 нпр. разумећу да смо играли али ето немамо квалитет у одбрани да победимо, али играти на 0:0!? Онда је боље да испаднемо, корисно ће бити по фудбал, живце и само светско првенство.

z'bant

pre 5 godina

Stojke je u pravu. Za svaki primljeni gol morali bi dati jednog da ga "ponište" i jednog da nahrane nerealna očekivanja javnosti. A s kojim to moćnim napadom?! Mudro i iskusno zbori vaš golman.

Папи

pre 5 godina

Није фрка и ако изгубимо од Костарике, после победимо Швајцарску у Бразил и лагано пролазимо даље.

Džoni

pre 5 godina

E, sa ovakvim stavom se ne pobeđuju utakmice. Da igramo prvu sa Brazilom pa i da se ide na nerešeno ali protiv na papiru najlakšeg protivnika u grupi ići na bod je skandalozna izjava. Mi bi nekako da prođemo grupu a da uzmemo 2 boda ako može? Ova prva se mora dobiti i navijati da Brazil dobije obe, onda će biti neke šanse za prolaz ali poznajući naše biće takva situacija da će nam biti potrebna pobeda nad Brazilom, pa odigramo solidno i izgubimo sa golom razlike biće eto dobro smo igrali ali nije bilo sreće!

Dragan BL

pre 5 godina

Kostarika je naslabija u grupi, trebalo bi računati da ih svi dobijaju...pa i mi, da idemo na 3 boda.
A ključ prolaska grupe je utakmica sa Švajcarskom!

Nika2468

pre 5 godina

Dal je ovaj realan...pa ako mislis da prodjes grupu moras pobediti ovu utakmicu! Cuj njega 0:0 bod je dobar! zbog ovakvig luzerskog stava nikad necemo biti nista u fudbalu...Svaka utakmica mora da se napadne pobeda, svaka, bilo ti protiv Kostarike ili Brazila, Nemacke, uvek na pobedu! Koja je bre poenta svega ako se zadovoljavas bodom, bruko

KozaNostradaus

pre 5 godina

čitam komentare...stigoh do nekog ko pobija repku Brazila...kao, šta su ti uradili, ko su oni...dakleeee...sinko, nije to Brazil od pre četiri godine, sad se utegli u odbrani, ko zna kad su zadnji put primili gol..ozbiljan fudbal igraju, jedino što ćemo ih mi ipak poslati na Nemce u osmini...inače, Stojke ispravno zbori...ne treba da se duvamo, polako iz prikrajka, umereno i do finala !!! IZVINI MAŽIĆU! :-))))))

Марко

pre 5 godina

На transfermarkt-у играчки кадар Костарике вреди 40 милиона евра, од чега само Навас вреди 18 милиона. Наш играчки кадар вреди 273 милиона евра (6.8 пута више). Њихов најчешћи први тим вреди 32 милиона, а наш 197 милиона (6.1 пута више). После Наваса, њихов следећи најскупљи играч вреди 4 милиона евра. Ми имамо 14 играча који вреде више од тих 4 милиона евра, а они 14 играча који вреде мање од милион евра. Да упоредимо сада Костарику са репрезентацијама које је "незналица" Муслин без помоћи СМС-а (90 милиона) оставио иза себе у нашој "прелакој" квалификационој групи. На transferamrkt-у играчки кадар Велса вреди 114 милиона, Републике Ирске 78 милиона, а Аустрије 200 милиона. Упоредите то са мизерних 40 милиона колико вреди играчки кадар Костарике. Дакле, све осим победе против Костарике са најмање три гола разлике је срамота. Коме се овде прави алиби?

Nosferatu

pre 5 godina

U prevedenom znacenju hoce da kaze da ne treba da idemo na pobedu...najsigurnije je da izgubimo jer tako necemo sigurno da srljamo!! Kako se priblizava utakmica, tako sve manje hrabrosti...tako cemo i da prodjemo

plapatase

pre 5 godina

Pele,Maradona,Bekenbauer,Messi,Ronaldo,svi u najboljim danima i formi da igraju za nas sa ovim pristupom i razmisljanjem tipa:" Ne srljamo,ne rizikujemo,bolje i bod protiv Kostarike itd...pa mi nemamo sta da trazimo ni protiv Fk Mojkovca...Covece kakve kalkulacije,kakvi bakraci...i protiv Brazila mora se ici na pobedu...udri pa sta bude

samo ostro i bez veze

pre 5 godina

Nije ti dobar stav Stojke!Nije dobro ni da pricamo ksko iremo na pobedu.Treba ici sa stavom,idemo da igramo fudbal,da damo sve od sebe,da budemo vedri i nasmejani a rezultat ce onda sam doci

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 5 godina

Најважније је да ПОБИЈЕДИМО прву утакмицу! Стојке, не размишљај губитнички👎! РАЗМИШЉАЈ ПОБЈЕДНИЧКИ👍!

Zvezdaš

pre 5 godina

Protiv kostarike po svaku cenu moraju da idu na POBEDU i ništa drugo ako hoće uopšte i da razmišljaju o osmini finala to je na papiru najslabiji protivnik iz grupe..e pa ako daj bože pobedimo kostariku onda svom snagom na švajcarsku i da gledamo da namučimo malo brazilce i ako nije sramota izgubiti od njih

Que Sera, Sera

pre 5 godina

..., pa onda lepo "isprepadamo" Švajcarsku i Brazil u druge dve utakmmice!
Od ovakvog gledanja nema nade za Srbiju na SP...
Vi morate odlučno da NAPADNETE Kostariku ako mislite da uradite bilo šta dalje. Naravno da uvek može i da se igra nerešeno ili izgubi, ali kukavičluk protiv Kostarike ne donosi ništa dobro kasnije.
Ovo nije stav pobednika čak i da igraju tu prvu utakmicu protiv mnogo jačeg protivnika. Ovako, neka im je Bog u pomoći...

Torrente

pre 5 godina

Sa ovakvim luzerskim stavom ćemo imati dva iksa posle prva dva meča, i onda ćemo da računamo šta treba da se desi na meču Švajcarska - Kostarika da bismo mi sa bodom protiv Brazila bili drugi.