Sreda, 13.06.2018.

10:45

Najveći skandal u istoriji Mundijala – Lopetegi dobio otkaz!

Izvor: B92

Najveæi skandal u istoriji Mundijala – Lopetegi dobio otkaz! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

179 Komentari

Sortiraj po:

Djordje NS

pre 5 godina

@ lal

Da neće možda o pravopisu da me uči klinac koji ne zna ni toliko da se rečenica počinje pisati velikim slovom?!!!
Ooops, šta vredi i da šutiraš taj penal kad ga ne znaš realizovati.
El Clasiko predstavlja svetski događaj koji se prenosi u celom svetu i ima svoje obožavaoce a "genije" me pita da li bi neki Španac navijao za neki naš klub u ligi koja se raspada. Stvarno visokouman komentar.

lal

pre 5 godina

@djordje ns: to je taj mentalitet... da li navijas i u kosarci za real ili je to mozda golden state??? sta je sa vaterpolom???
sto se tice raspusta, poslednji sam imao kada je pocelo bombardovanje... a mnogo pre toga sam naucio pravilnu upotrebu glagola trebati... tu dolazimo i do "mudrovanja"...
"trebam da crtam"... kakav penal!!! mogu li ja kao najiskusniji da sutiram???

Zvezdaš

pre 5 godina

(Da se zna, 13. jun 2018 19:30)

Filip stojković već odavno igra za crnu goru tako da je to realnost a ne bliža budućnost.. u svakom slučaju nisam podržavao muslina ni pre niti ga sad podržavam a i ne žalim za time što je dobio otkaz.. mladim igračima se mora dati šansa da igraju za reprezentaciju inače nema budućnost za tu reprezentaciju..muslin je uvek pozivao igrače +30 a skoro ni jednom mladom igraču nije pružio šansu da igra za reprezentaciju..

Djordje NS

pre 5 godina

@ lal

Ajde mudrac, ostavi se mudrovanja počinje ti raspust pa uživaj. Kada jedna Voša, Zvezda ili Partizan budu veliki kao Real ili Barsa onda će biti i neki Jorge da za njih navija. Ti klubovi imaju navijače u svim zemljama na svetu samo ja imam dečicu kojoj to trebam da crtam i objašnjavam.

Da se zna

pre 5 godina

Muslinu je rečeno da ne mora da vodi te klince u Rusiju ali mu je i sugerisano da budu pozivani da igraju prijateljske utakmice za reprezentaciju kako bi bili kaparisani za budućnost i tako bila izbegnuta situacija koju danas imamo sa Arnautovićem ili u bližoj budućnosti sa Filipom Stojkovićem i to baš na nama deficitarnoj poziciji desnog beka. Međutim, tvrdoglavi Muslin čak ni to nije hteo. Ispada da sad ja nešto tu branim lika poput Kokeze ali realno, ispala je dugoročno dobra stvar po Srbiju što je pomenuti smenjen.

faraon franc

pre 5 godina

@Kure
Dzaba botujes,jasno je da je Muslin smenjen zbog Terzine petorke(Grujic,Radonjic,Spajic,Jovic i Rodic),a da je slucaj Sergeja samo iskoriscen da se narodu zamazu oci jer je ovo najveci skandal u istoriji srpskog sporta,nesto kao kada bi Antic pre 8 godina bio smenjen jer nije zvao Gumu Bogdanovica i Djordja Rakica,postavljen Risto Vidakovic koji je iste naravno pozvao na Mundijal eliminisavsi Laneta Jovanovica i Gojka Kacara.Ovo sa Lopetegijem je minorno u odnosu na nas slucaj

nista o nicemu

pre 5 godina

I da je smenjen pre svega zbog toga sto nije dao Sergeju da debituje za A tim (makar u prijateljskim) i na taj nacin ga bar “kaparise” za nekog drugog selektora, kom bi takav igrac mozda odgovarao? Da ne naglasavam koliko malo kvalitetnih veznih fudbalera Srbija iznedri, a sa ovim smo mirni narednih 10 god.
(Kure, 13. jun 2018 16:18)

Smenjen je jer nije dozvolio da SNS kadrira po reprezentaciji.

hmm

pre 5 godina

Nevjerovatna je mentalna gimnastika realovaca koji pokušavaju da se ubijede da novi trener nije teški intereždžija i izdajnik reprezentacije. Čovjek je radio savezu i velikoj većini saigrača iza leđa i unio psihološki raskol u tim tik pred najbitnije takmičenje za svaku reprezentaciju, i oni opet izmišljaju neke "pa eto sve je po propisima" izvlakuše. Tačno se vidi da su vas oni lažni penali, namještene utakmice i prljava igra u LP pretvorili u slijepe botove.

Bavarac

pre 5 godina

Kakav je to klub taj Real covece da ne verujes sta rade,tako su pokusali da navuku Leva, ali Lev je pametan covek da bi tako naseo!

salvador

pre 5 godina

E posle ovoga ja više neću da kritikujem naš savez kada naprave neke radikalne promene, kao što su smena selektora i zamena kapitena, jer kada su Španci spremni ovako nešto da urade dan pre početka SP i to bez obzira što se bore za zlato, onda mi moramo da ćutimo.
(Mare, 13. jun 2018 13:17)

Nadam se da si sarkastican.

Realan

pre 5 godina

(Gladiator, 13. jun 2018 12:57)

Podjsećam ja tebe da je Conte-u isticao ugovor do 2016. dok je Van Gaalu istekao ugovor 2014. Dok ovom ističe ugovor 2020, znači još dvije godine. Njih dvojica su već prije rekli savezu da neće produžavati... A selektor koji 3 dana prije prvenstva dogovara prelazak u real madrid bez ikakvog znanja saveza daje do znanja da mu reprezentacija nije na prvom mjestu. bolje bez selektora nego sa covjekom koji ne postuje reprezentaciju.

lal

pre 5 godina

@djordje ns: koristiti termine mi i vi kada su u pitanju spanski timovi mi zvuci malo smesno...
pretpostavljam da nema nijedan jorge koji bi navijao za vosu protiv reala/barse, pa mi je malo cudno da je za djordja to normalno...

Dex

pre 5 godina

Ako se ne varam, a mislim da se ne varam, naš selektor je na jednom svetskom fudbalskom prvenstvu potpisao za Real i u sred šampionata napustio reprezentaciju. Čudi me da se niko od novinara i komentatora još nije setio tog slučaja.

Djordje NS

pre 5 godina

Kada čitam sve ove komentare mogu samo da zaključim da vam je Real Madrid naneo nesagledive posledice po psihu i uništio detinjstvo.
Sad ste napokon shvatili da NIKAD nećete uspeti osvojiti 13 titula LŠ a pogotovo 3 puta zaredom.
Koliko samo brige za selektora tamo neke reprezentacije Španije, njegovog otkaza i novog angažmana.
Evo mene kao navijača Reala zabole uvo što je on novi trener Reala, ako ne bude imao rezultate leteće kao sada iz reprezentacije.

Djordje NS

pre 5 godina

Samo me zanima kakvi bi komentari bili da je sve bilo isto samo da je umesto za Real potpisao za Barselonu? Da li bi svi ovi dušebrižnici imali iste ovakve komentare ili bi to tada bilo "pa šta?", " kakve to veze ima sa igrom na mundijalu?", "to je samo formalnost i redosled poteza"...
Znamo se jako dobro, zar ne?

Kure

pre 5 godina

Tako se radi u ozbiljnim reprezentacijama. Da li je sad svima jasno da Muslin nije nikakav izuzetak? I da je smenjen pre svega zbog toga sto nije dao Sergeju da debituje za A tim (makar u prijateljskim) i na taj nacin ga bar “kaparise” za nekog drugog selektora, kom bi takav igrac mozda odgovarao? Da ne naglasavam koliko malo kvalitetnih veznih fudbalera Srbija iznedri, a sa ovim smo mirni narednih 10 god.

a koje su boje te kantice i lopatice?

pre 5 godina

Mislio je da iz Saveza neće imati hrabrost otkazati mu par dana pre mundijala... Mogao je sve dogovorit, pa sačekat kraj prvenstva i potpisat.
@Danilo
Mozda nije verovao u sebe i ekipu da ce dogurati dovoljno daleko, onda bi javnost okrivila njega za neuspeh - onda bi se i Real povukao iz dogovora .. Ili su iz Reala bili u fazonu "potpisi sada, ili nalazimo drugoga"

KPJ

pre 5 godina

Ovaj Real vec decenijama unistava reprezentaciju unoseci nervozu i razdor medju igracima. Ovamo pricaju o nekom spanskom jedinstvu trte mrte, pljuju katalonske separatiste, a da im nije Katalonaca i Barselone ne bi nista osvojili u zadnjih 10 godina, i to ne samo u fudbalu, sta mislite odakle su braca Gasol ?

ranko

pre 5 godina

Ovo sto je Real uradio je jednostavno nepristojno,a ozbiljni savezi to resavaju gospodski.Jer i Real i spanski savez ce postojati i posle ovog sampionata.

Bobi

pre 5 godina

Ne treba porediti nas slucaj smene selektora i Spanski. Mi smo smenili selektora koji nas je posle osam godina odveo na SP i koji nije hteo da bude poslusnik. Muslin nije izdao FSS vec je FSS izdao njega a za trenera postavili poslusnika koji nikada nigde nije radio. Spanci su pre dvadeset dana produzili ugovor sa selektorom do 2020. a on im zabio noz u ledja tako sto je iza ledje saveza napravio dogovor sa RM i to saopstio neposredno pred SP. Odluka Spanaca je na mestu jer ko radi iza ledja bolje nije ni zasluzio, a mogao je da bude gospodin. Ovako ce ga najuruti iz RM posle nekoliko vezanih neuspeha

lll

pre 5 godina

(adriano_galliani, 13. jun 2018 12:10)

A sta je bilo pre 10-15 godina? Gde je se tada politika vodila? Odatle Realu sve one titule i skandalozno sudjenje zar ne? A ni sada nije nista bolje... Nijednu od zadnje 3 LS ne bi osvojili da je bilo posteno sudjenje

minimini

pre 5 godina

vidim da ljudi porede fudbalski savez spanije i srbije.
potpuno promasena tema.
FS Spanije je pokazao da ne zeli da bude manji od jednog uzasno bogatog i mocnog kluba, i sasvim opravdano je smenio trenera, a FS Srbije je uradio potpuno suprotno - smenio trenera zbog jednog igraca i njegovog menadzera, tj pokazao da je manji od jednog igraca i jednog menadzera.
dakle, nebo i zemlja.

neupucen

pre 5 godina

ne pratim fudbal, niti me zanima, ali ne razumem vest, pa reko da upitam vas sveznajuce. u cemu je provlem sto je potpisao ugovor pre pocetka SP? postoji nesto u njgovom sadasnjem ugovoru sto ga sprecava da pregovara o novom poslu?

milos

pre 5 godina

Pa dobro ljudi,sta vam je,to je real madrid,prvo su kupili trenera,sad ce neke igrace,a onda krece kupovina sudija da bi ovaj prevarantski klub osvojio trofeje.Sledece pojacanje je Viktor Kasai.

vrg

pre 5 godina

A i oni, nisu mogli da sacekaju kraj SP. Sta su ti mediji, samo neku pometnju da naprave..
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (klaas-jan huntelaar, 13. jun 2018 11:08)

sad su krivi mediji, a ne real sto je pustio info. kakva zamena teza.

Sinisa90

pre 5 godina

Zar bi bilo normalno da je fudbalski savez Spanije odlucio da predje preko svega ovoga,a ovaj trener i Real tajno sklapali ugovor.Bilo bi potpuno nenormalno da ga nisu otpustili.

Saša

pre 5 godina

@gladiator..a sta ti naprica.. Van Hal i Konte su potpisali ugovore nakon odigranih prvenstava, s tim da je Van Halu ugovor istekao nakon sp-a a Konte je cini mi se raskinuo ugovor pa tek potpisao sa Celzijem

kiki

pre 5 godina

Zamislite samo kakav bi to linc bio u medijima protiv Barse i Katalonije da su oni ovo napravili. Real je pokazao da im nista nije sveto. Ovako da sabotiraju sopstvenu nacionalnu selekciju, izgleda da je drzavni projekat vazniji od drzavnog tima.

Sudija + Real uvek dobitna kombinacija

pre 5 godina

Stvarno je čudno što su dali otkaz čovjeku koji je pregovarao sa drugim klubom par dana prije ovako bitnog takmičenja umjesto da se u potpunosti posveti reprezentaciji, čime je samo pokazao potpuno nepoštivanje iste. A šta tek reći o Realu koji objavi bilo šta u bilo kom trenutku, jer uvijek misle da se radi samo o njima i da su oni najbitniji... Kakav klub, takvi igraci i treneri.

kako da ne

pre 5 godina

Nista specijalno od trenera. Vodio je Porto i imao najveci budzet u istoriji kluba i bio je treci u ligi i stigao do 3 runde lige sampiona gde ga odneo Bajern sa 5:1. Spaniju ko Spaniju i ne treba neko specijalan da vodi. Vodio neke mlade selekcije Spanije i osvajao po nesto ali cim mu nisu produzavali ugovor na kraju jasno vam je. Ovako se čulo za njega, zavrsice u Realu verovatno do zime i opet ce voditi klubove tipa Porto ili neke reprezentacije. Eto vam sve kako ce ići, zabelezite vreme i datum kad sam to rekao i da se sve ispunilo :D

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

evo šanse da im uvalimo krstajića i milinkovića-savića koji je rođen u španiji, možda ovako konfuzni i zaborave da traže da doplatimo...

Tako je, povikaše seljaci

pre 5 godina

Za ovakvu odluku treba imati nesto...

Lepo se poruči svom narodu da se neke stvari ne smeju.

E to mi nemamo pa nam zato narod misli da se sve može i sve sme. I ni na šta nije gadljiv. I zato mu tako i ide...

sasa

pre 5 godina

Čelnici saveza su saopštili da će odustati od dva miliona evra kompenzacije od Real Madrida, kako bi momentalno prekinuli Lopetegijev ugovor.
Koliko oni maju para...

Mikii

pre 5 godina

Čelnici saveza su saopštili da će odustati od dva miliona evra kompenzacije od Real Madrida, kako bi momentalno prekinuli Lopetegijev ugovor. Koliko oni maju para...
(sasa, 13. jun 2018 13:09)

Nisu u pitanju pare, Sašo, vec obraz i cast! Sve ono sto smo mi izgubili.

Mikii

pre 5 godina

Aaa pa nije to nista, nas selektor je dobio otkaz dan posto se plasirao na svetsko prvenstvo :)
(Verka, 13. jun 2018 12:10)

I? To je gore nego ovo gde je covek dobio otkaz dan pred pocetak prvenstva? Idi u kuhinju, zivota ti.

Danilo

pre 5 godina

Mislio je da iz Saveza neće imati hrabrost otkazati mu par dana pre mundijala... Mogao je sve dogovorit, pa sačekat kraj prvenstva i potpisat.

jedan od mnogih

pre 5 godina

necu da tvrdim da sam veliki poznavaoc fudbala, ali nisam bas i neupucen. Ono sto me mucilo vec par dana je ko je uopste ovaj Lopetegi, gde njega iskopase, kako je isplivao za trenera Reala (tamo mozemo, doduse, i mi citaoci da budemo treneri jer sve neko drugi radi) i sad sam skapirao da je neki bas bezveze jer ga otresose ko zrelu jabuku...igrace Spanija dobro i bez njega jer i do sada nismo znali ko je

Bane

pre 5 godina

(adriano_galliani, 13. jun 2018 12:10)

Ono kad lupaš i misliš da si ispao pametan. Barselona na prvenstvu ima svega 4 igrača dok Real ima ih 6. Ta 4 igrača su Iniesta Bog i batina, Buskets, Pique i Alba. I sva 4 igrača su igrali kod ovog selektora. I članovi su prve postave već dugi niz godina. Tako da ta tvoja priča baš malo šuplja.

Milan

pre 5 godina

Pa to se ne radi sada, dan-dva uoči utakmice, to se radi kada prethodni selektor odvede tim na SP, a ti onda postaviš marionetu da se slika i kezi, a ti prodaješ igrače. Španci to nisu uradili iskusno kao Kokeza.

Goran

pre 5 godina

"Reaguj fudbalski saveze Spanije, odmah barda Zivu za selektora, prosetao bi se do zlatne boginje!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dzamburu, 13. jun 2018 13:20)"

Do zlatne boginje - teško, ona je Brazilu dodeljena u trajno vlasništvo, prilikom trećeg osvajanja SP, 1970. godine.

Gladiator

pre 5 godina

jos jedan razlog u milion da mrzim real, klub koji nema etiku, postovanje, merila vrednosti, već gledaju samo svoju guzicu i dupe svojih prepotentnih igrača kojima daju pare gradjana spanije....toliko ih pucaju kompleksi da misle da su ispred reprezentacije i drzave, al samo polako nije zidan dzabe dao ostavku
(mmmm, 13. jun 2018 12:30)

Šta napriča čovek, strašno.. Mančester potpisao Van Gala 2 dana pred početak SP 2014, Holandija uzela bronzu. Čelzi potpisao Kontea isto dva dana pred EP 2016, Italija odigrala odlično. Real bez trenera gori im pod nogama, prelazni rok krenuo, platili obeštećenje sve uredno, nego vas Real iskompleksirao. Mogao je on da odbije i kaže razgovaraćemo posle prvenstva, mogli su Španci da mu ne uruče otkaz ali eto, mislim da ro velika greška, sa ovako uigranim sistemom i timom.

Pribil

pre 5 godina

K@ Posto si strucnjak za taljenje, i nipodastavas Muslina, da ti nesto kazem. Po tvojoj logici Biljardo je nikakv trener jer je Maradona bio covek- tim, pa su uzeli svetsko 1986, plus finale 1990. Muslin je odveo selekciju kao trener direktno na mundijal.Njegova smena je stvar menadzera i pravih peraca para, zbog nepozivanja Milinkovi Savica. Fudbalom vlada mafija.

Stara kuka

pre 5 godina

Spanci zeznuli i nas...
(Milan, 13. jun 2018 12:38)

Sta zeznuli? Tako se to radi u ozbiljnim savezima. Nije on igrac pa da ga klub placa vec ima UGOVOR sa savezom koji ga hrani i odgovornost prema celoj naciji. Nije problem sto je postao trener Reala ili bilo kojeg kluba, vec se to ne radi par dana pred pocetak SP. Niko nije vazniji od zemlje i drzave!

Mare

pre 5 godina

E posle ovoga ja više neću da kritikujem naš savez kada naprave neke radikalne promene, kao što su smena selektora i zamena kapitena, jer kada su Španci spremni ovako nešto da urade dan pre početka SP i to bez obzira što se bore za zlato, onda mi moramo da ćutimo.

Сава

pre 5 godina

Тешко да је то највећи скандал у историји Мундијала, кад је на пример тој истој Шпанији 1982. против нас досуђен пенал за дискутабилан фаул који се десио више од метра ван шеснаестерца. То је само један пример, има их много, али овај је баш везан за Шпанију и зато га наводим.

VVA

pre 5 godina

I treba mu dati otkaz. Ne razumem objavljivanje ovako nečega par dana pre svetskog prvenstva. Pa sačekajte kao ljudi kraj svetskog i objavite. Neverovatno.

Dex

pre 5 godina

Jos uvek nije kasno da se smeni i nas trener (na osnovu toga sto nije trener, pa nije podoban za obnasanje funkcije trenera, jelte). Tajming njegovog dolaska je bio uzasan, pa za odlazak svakako nije problem, jer smo svejedno bez trenera na par dana do odigravanja prve utakmice.

mmmm

pre 5 godina

jos jedan razlog u milion da mrzim real, klub koji nema etiku, postovanje, merila vrednosti, već gledaju samo svoju guzicu i dupe svojih prepotentnih igrača kojima daju pare gradjana spanije....toliko ih pucaju kompleksi da misle da su ispred reprezentacije i drzave, al samo polako nije zidan dzabe dao ostavku

srpko

pre 5 godina

iskreno, toliko dugo igraju zajedno i osvajaju sve i svasta tako da njima samo treba Pepe Reina da napravi dobru atmosferu i eto zlata za njih :)

Jim Beam

pre 5 godina

Sa razlogom skroz, pogotovo što im je pola ekipe poniklo u Barsi i Atletiku ili tamo igra, nije bilo potrebe da se stvara tenzija, uvodi klubaštvo i da se postavljaju pitanja pred SP. Glupost Lopetagija i Reala, koja će verovatno uticati i na ekipu pred šampionat. Po meni su bili možda i glavni favorit, sada više ne.

aaa

pre 5 godina

Prica se da ce Micel Gonsales da vodi Spaniju na SP.
Vrlo neozbiljno od Real Madrida i Lopetegija. Mogli su i nakon SPa da se dogovore ili obelodane dogovor. FS Spanije je vrlo logican korak napravio, niko nije iznad reprezentacije, cak ni Real Madrid.

K

pre 5 godina

A zamislite tek da se ovo desi... Dovedete selektora za kojeg se zna da se ranije talio i bio u kombinacijama.. Onda se iskljucivo individualnim kvalitetom kvalifikujete kao prvi u grupi i odete na SP i pošto selektor neće da se tali s vama nego samo gura svoje kombinacije, oterate selektora, dovedete novog koji nema nikakvog radnog iskustva i u utakmici protiv selekcije koja se nije ni kvalifikovala nek bude npr Čile, koji izvede treću postavu, vi ubacite sve klince 10 dana pred SP i izgubite. U međuvremenu smenite dugogodišnjeg kapitena i postavite novog, a ovaj nastavi da igra. Sve to se dešava u zemlji u kojoj je predsednik saveza čovek koji namešta omladinske lige, a i sam se bavi fudbalom u nižim seniorskim ligama, koje su slučajno isto nameštene. Još samo i da vam predsednik ponudi 10 miliona evra za osvajanje... Pa stvarno kakav bi to tek skandal bio!

Istina leči....

pre 5 godina

https://www.b92.net/sport/rusija2018/komentari.php?nav_id=1403563#k27349964

Fudbal?
Pa mi živimo u vremenu totalne nekompetentnosti za sve oblasti, fudbal je tu totalno nebitan...

...gazda Čeda

pre 5 godina

...toliki komentari, a niko da naglasi suštinu, a to je principijelnost, pa makar i na svoju štetu!!! Svaka čast fudbalskom savezu Španije koji je pokazao da Real nije iznad njega. Pravila su svi znali, ali iz smao njima znanih razloga reše da ih krše. Šta ih je koštalo da odluku objave posle svtekog prvenstva?! Iz samo njima znanih razloga stavili su interes kluba iznad. Verovatno su hteli da im trener počne s radom što pre...

RT

pre 5 godina

Apsolutno opravdano! Pregovara iza leđa savezu, par dana pred prvenstvo, nakon sto je produzio ugovor.
Mogao je lepo da se dogovori sa Realom uz odobrenje saveza, lepo svi precute i nakon prvenstva objave.
Ovako je apsolutno zasluzio.

srpko

pre 5 godina

iskreno, toliko dugo igraju zajedno i osvajaju sve i svasta tako da njima samo treba Pepe Reina da napravi dobru atmosferu i eto zlata za njih :)

3g

pre 5 godina

Pa ne smeta njima sto je to objavljeno ranije, boli ih uvo. Radi se o tome da su dobar deo reprezentacije igraci Barselone. I kako bi to izgledalo da njih trenira i njima upravlja trener Reala? Samo bi raspad sistema bio i razdor u reprezentaciji, zato njega nabiju nogom, igraci dobri i uigrani i zdravo...

Gladiator

pre 5 godina

Gde je neljudski, nesportski, neeticki potez tu je Real Madrid. Mogu jos 267 LS za redom da osvoje... dzabe im je. Nikad veliki klub od njih. Trofejan da, veliki nikako.
(#, 13. jun 2018 12:16)

Šta im kriv Real čoveče? Zanimljiv podatak, 2014. dva dana pred početak SP, Luj Van Gal potpisuje sa Mančesterom, Holandija osvaja bronzu. 2016.dva dana pred početak EP Konte potpisuje sa Čelzijem, Italija odlično odigra turnir, izbacuje Špance, ispada u 1/4 finalu od Nemačke na penale. Videćemo ko je pogrešio. Od Aragonasa Španija nije igrala bolje, do Lopetegija sad.

Miki28

pre 5 godina

Zasluzeno. Pregovarao je iza ledja ljudima u reprezentaciji i to su saznali kad je zvanicno objavljeno da je trener Real Madrid. Totalno neprofesionalno, nekoliko dana prije SP. Mogli su sve interno da rijese da je saopstio da pregovara sa Realom i da sacekaju zavrsetak SP ali ne, unio je nemir u ekipu i ocekivan rasplet. Sad ce tek biti pod pritiskom u Realu ako ne isporuci

#

pre 5 godina

Gde je neljudski, nesportski, neeticki potez tu je Real Madrid. Mogu jos 267 LS za redom da osvoje... dzabe im je. Nikad veliki klub od njih. Trofejan da, veliki nikako.

Marinero

pre 5 godina

Nije to uradio krijuci od saveza Spanije cim su se dogovorili da plate 2 miliona obestecenje savezu. Sad su oni odustali od toga i ko zna zasto ga smjenili.

tako i treba kad pregovarao sa klubom uoci svetskog, a i ovi iz Reala su debili idealno vreme da objave to

спортски уметник

pre 5 godina

Uf kako bi bilo dobro da dodje Muslin i pokori planetu!
(Pedja, 13. jun 2018 10:52)

Па да играју у саставу
Де Хеа
Карвахал Аспиликуета Рамос Пике Наћо Алба
Бускец Тијаго Коке
Иско

adriano_galliani

pre 5 godina

Није ово никакво изненађење, те глупости о Франку, Краљу и осталима заборавите. Већ 10-15 година овде се политика води у Каталонији, одатле и све оне титуле и скандалозно суђење. Као тренер Реала, вероватно би бирао играче како би бирао а то се "овима" не допада.

Само у Србији

pre 5 godina

Сећам се коментара, Србија банана држава, само у Србији селектор може да добије отказ после квалификовања на СП... А ево већ трећи-четврти селектор који добија отказ после квалификација које је прошао. Овај га још доби дан пред почетак СП! Није Србија никад била најгора.

Bot na kvadrat

pre 5 godina

Bila bi fora da na kraju Real uzme nekog drugog za trenera,posto su poznati po tome,a da Spanija postane svetski prvak,tako da ce ovaj Lopetegi biti najveci baksuz u istoriji fudbala.

Anfield

pre 5 godina

Tim je izabran! I bez trenera Spanci mogu da gaze do kraja, bilo koji trener iz Segunde bi ih vodio sa uspehom na ovom SP, ali se ovo jednostavno ne radi na ovakav nacin, par dana pre bilo kog takmicenja.

Michael Myers

pre 5 godina

Predlazemda uzmu Krstajica za Mundijal, on je vec u Rusiji, ne kosta nista, a plus mogu i bez njega da pobede, taman Krstajicu da bude honorarni posao, jedini problem je ako u finale stigni i SRB i ESP

Vetar u ledja...

pre 5 godina

Stvarno ne razumem zbog cega je ovo problem osim proceduralno. Znaci zabole igrace uvo da li ce posle prvenstva trenirati reprezentaciju ili Real, Barselonu, Bajern.. Oni su dosli da igraju a ne da biraju selektora. Posebno ako se znalo da posle prvenstva nece voditi reprezentaciju. Atmosferu moze da pokvari neka svadja igraca, tuca, ili ako selektor npr. neposredno pred prvenstvo pozove sina da igra. Covek je samo malo ranije nego sto je ocekivano resio pitanje posla nakon SP. Ovde je mozda problem sto nije ispostovana neka procedura oko objave ovakvih vesti... Sve ostalo su price...

Miskec

pre 5 godina

"Definitivno Real je sa ovim potezom unio nervozu unutar reprezentacije i nakon ovoga ja je lično više ne smatram prvim favoritom,jer bila mi je favorit prvi,sad možda i ispanu tipa 1/4 finale.
(ivan, 13. jun 2018 10:55)"
E ako ih ti vise ne smatras favoritima, onda je to tako! Ono kad umislis da si fudbalska faca!

Sinisa

pre 5 godina

Radi se bukvalno o neozbiljnosti i zdaji spanske federacije.Prije mjesec dana ovaj trener je produzio ugovor sa zavezom,a sada je donio odluku da vodi Real,i to 2 dana pred pocetka turnira.Totalno neozbiljno i zasluzuje otkaz.

Sinisa

pre 5 godina

Svaka cast savezu sto su dali otkaz.Covjek je tajno pregovarao sa Realom a da to savez nije znao.Bukvalno ih je izdao jer je produzio bio ugovor prije mjesec dana.Neshvatljiv potez Celnika Reala i ovog trenera.

Beograd

pre 5 godina

Ne postoji ali definitivno ne postoji ljigaviji klub u Evropi od kako se igra fudbal po spletkama zakulisanim radnjama i navlacenjem svega prljavoga od Real Madrida. Dno dna sta drugo reci kroz istoriju. Kakav klub takvi igraci u njemu.

dacha

pre 5 godina

ne razumem u čemu je problem da čovek završi vođenje tima na mundijalu...šta kao neće biti posvećen dovoljno timu ??? koja glupost,pa naravno da će da i sad grize,ko to neće da osvoji mundijal???!

Office

pre 5 godina

@ Pedja Vidim da se otimaju svi o velikog strucnjaka Muslina, pomama za njim. Prestanite sa njim vise, svi ste ga pljuvali u kvalifikacijama.

nik.

pre 5 godina

Loš tajming ovo je trebalo da se zna tek nakon SPa a selektor je trebalo da sačeka, za ovo je isključivo kriv Real Madrid, ali njima je i cilj da se njihovi igrači što pre oslobode reprezentativnih obaveza a kako bolje uneti pometnju u ekipu nego ovako.

Brica

pre 5 godina

A i oni, nisu mogli da sacekaju kraj SP. Sta su ti mediji, samo neku pometnju da naprave..
(klaas-jan huntelaar, 13. jun 2018 11:08)
Tako je,ukinimo medije i informacije...

неко

pre 5 godina

@Pedja

Хаахахахахаха, због Муслина ће и да га отпусте, заправо. Човек не зна колико је клубова упропастио, па ће као врх каријере да му буде клупа Шпаније.

ivan

pre 5 godina

Definitivno Real je sa ovim potezom unio nervozu unutar reprezentacije i nakon ovoga ja je lično više ne smatram prvim favoritom,jer bila mi je favorit prvi,sad možda i ispanu tipa 1/4 finale.

K

pre 5 godina

A zamislite tek da se ovo desi... Dovedete selektora za kojeg se zna da se ranije talio i bio u kombinacijama.. Onda se iskljucivo individualnim kvalitetom kvalifikujete kao prvi u grupi i odete na SP i pošto selektor neće da se tali s vama nego samo gura svoje kombinacije, oterate selektora, dovedete novog koji nema nikakvog radnog iskustva i u utakmici protiv selekcije koja se nije ni kvalifikovala nek bude npr Čile, koji izvede treću postavu, vi ubacite sve klince 10 dana pred SP i izgubite. U međuvremenu smenite dugogodišnjeg kapitena i postavite novog, a ovaj nastavi da igra. Sve to se dešava u zemlji u kojoj je predsednik saveza čovek koji namešta omladinske lige, a i sam se bavi fudbalom u nižim seniorskim ligama, koje su slučajno isto nameštene. Još samo i da vam predsednik ponudi 10 miliona evra za osvajanje... Pa stvarno kakav bi to tek skandal bio!

Anfield

pre 5 godina

Tim je izabran! I bez trenera Spanci mogu da gaze do kraja, bilo koji trener iz Segunde bi ih vodio sa uspehom na ovom SP, ali se ovo jednostavno ne radi na ovakav nacin, par dana pre bilo kog takmicenja.

ivan

pre 5 godina

Definitivno Real je sa ovim potezom unio nervozu unutar reprezentacije i nakon ovoga ja je lično više ne smatram prvim favoritom,jer bila mi je favorit prvi,sad možda i ispanu tipa 1/4 finale.

Dex

pre 5 godina

Jos uvek nije kasno da se smeni i nas trener (na osnovu toga sto nije trener, pa nije podoban za obnasanje funkcije trenera, jelte). Tajming njegovog dolaska je bio uzasan, pa za odlazak svakako nije problem, jer smo svejedno bez trenera na par dana do odigravanja prve utakmice.

RT

pre 5 godina

Apsolutno opravdano! Pregovara iza leđa savezu, par dana pred prvenstvo, nakon sto je produzio ugovor.
Mogao je lepo da se dogovori sa Realom uz odobrenje saveza, lepo svi precute i nakon prvenstva objave.
Ovako je apsolutno zasluzio.

#

pre 5 godina

Gde je neljudski, nesportski, neeticki potez tu je Real Madrid. Mogu jos 267 LS za redom da osvoje... dzabe im je. Nikad veliki klub od njih. Trofejan da, veliki nikako.

...gazda Čeda

pre 5 godina

...toliki komentari, a niko da naglasi suštinu, a to je principijelnost, pa makar i na svoju štetu!!! Svaka čast fudbalskom savezu Španije koji je pokazao da Real nije iznad njega. Pravila su svi znali, ali iz smao njima znanih razloga reše da ih krše. Šta ih je koštalo da odluku objave posle svtekog prvenstva?! Iz samo njima znanih razloga stavili su interes kluba iznad. Verovatno su hteli da im trener počne s radom što pre...

mmmm

pre 5 godina

jos jedan razlog u milion da mrzim real, klub koji nema etiku, postovanje, merila vrednosti, već gledaju samo svoju guzicu i dupe svojih prepotentnih igrača kojima daju pare gradjana spanije....toliko ih pucaju kompleksi da misle da su ispred reprezentacije i drzave, al samo polako nije zidan dzabe dao ostavku

Bot na kvadrat

pre 5 godina

Bila bi fora da na kraju Real uzme nekog drugog za trenera,posto su poznati po tome,a da Spanija postane svetski prvak,tako da ce ovaj Lopetegi biti najveci baksuz u istoriji fudbala.

Tako je, povikaše seljaci

pre 5 godina

Za ovakvu odluku treba imati nesto...

Lepo se poruči svom narodu da se neke stvari ne smeju.

E to mi nemamo pa nam zato narod misli da se sve može i sve sme. I ni na šta nije gadljiv. I zato mu tako i ide...

Miki28

pre 5 godina

Zasluzeno. Pregovarao je iza ledja ljudima u reprezentaciji i to su saznali kad je zvanicno objavljeno da je trener Real Madrid. Totalno neprofesionalno, nekoliko dana prije SP. Mogli su sve interno da rijese da je saopstio da pregovara sa Realom i da sacekaju zavrsetak SP ali ne, unio je nemir u ekipu i ocekivan rasplet. Sad ce tek biti pod pritiskom u Realu ako ne isporuci

kiki

pre 5 godina

Zamislite samo kakav bi to linc bio u medijima protiv Barse i Katalonije da su oni ovo napravili. Real je pokazao da im nista nije sveto. Ovako da sabotiraju sopstvenu nacionalnu selekciju, izgleda da je drzavni projekat vazniji od drzavnog tima.

Stara kuka

pre 5 godina

Spanci zeznuli i nas...
(Milan, 13. jun 2018 12:38)

Sta zeznuli? Tako se to radi u ozbiljnim savezima. Nije on igrac pa da ga klub placa vec ima UGOVOR sa savezom koji ga hrani i odgovornost prema celoj naciji. Nije problem sto je postao trener Reala ili bilo kojeg kluba, vec se to ne radi par dana pred pocetak SP. Niko nije vazniji od zemlje i drzave!

Jim Beam

pre 5 godina

Sa razlogom skroz, pogotovo što im je pola ekipe poniklo u Barsi i Atletiku ili tamo igra, nije bilo potrebe da se stvara tenzija, uvodi klubaštvo i da se postavljaju pitanja pred SP. Glupost Lopetagija i Reala, koja će verovatno uticati i na ekipu pred šampionat. Po meni su bili možda i glavni favorit, sada više ne.

3g

pre 5 godina

Pa ne smeta njima sto je to objavljeno ranije, boli ih uvo. Radi se o tome da su dobar deo reprezentacije igraci Barselone. I kako bi to izgledalo da njih trenira i njima upravlja trener Reala? Samo bi raspad sistema bio i razdor u reprezentaciji, zato njega nabiju nogom, igraci dobri i uigrani i zdravo...

sasa

pre 5 godina

Čelnici saveza su saopštili da će odustati od dva miliona evra kompenzacije od Real Madrida, kako bi momentalno prekinuli Lopetegijev ugovor.
Koliko oni maju para...

Mikii

pre 5 godina

Čelnici saveza su saopštili da će odustati od dva miliona evra kompenzacije od Real Madrida, kako bi momentalno prekinuli Lopetegijev ugovor. Koliko oni maju para...
(sasa, 13. jun 2018 13:09)

Nisu u pitanju pare, Sašo, vec obraz i cast! Sve ono sto smo mi izgubili.

Sudija + Real uvek dobitna kombinacija

pre 5 godina

Stvarno je čudno što su dali otkaz čovjeku koji je pregovarao sa drugim klubom par dana prije ovako bitnog takmičenja umjesto da se u potpunosti posveti reprezentaciji, čime je samo pokazao potpuno nepoštivanje iste. A šta tek reći o Realu koji objavi bilo šta u bilo kom trenutku, jer uvijek misle da se radi samo o njima i da su oni najbitniji... Kakav klub, takvi igraci i treneri.

Beograd

pre 5 godina

Ne postoji ali definitivno ne postoji ljigaviji klub u Evropi od kako se igra fudbal po spletkama zakulisanim radnjama i navlacenjem svega prljavoga od Real Madrida. Dno dna sta drugo reci kroz istoriju. Kakav klub takvi igraci u njemu.

Sinisa90

pre 5 godina

Zar bi bilo normalno da je fudbalski savez Spanije odlucio da predje preko svega ovoga,a ovaj trener i Real tajno sklapali ugovor.Bilo bi potpuno nenormalno da ga nisu otpustili.

VVA

pre 5 godina

I treba mu dati otkaz. Ne razumem objavljivanje ovako nečega par dana pre svetskog prvenstva. Pa sačekajte kao ljudi kraj svetskog i objavite. Neverovatno.

Сава

pre 5 godina

Тешко да је то највећи скандал у историји Мундијала, кад је на пример тој истој Шпанији 1982. против нас досуђен пенал за дискутабилан фаул који се десио више од метра ван шеснаестерца. То је само један пример, има их много, али овај је баш везан за Шпанију и зато га наводим.

Istina leči....

pre 5 godina

https://www.b92.net/sport/rusija2018/komentari.php?nav_id=1403563#k27349964

Fudbal?
Pa mi živimo u vremenu totalne nekompetentnosti za sve oblasti, fudbal je tu totalno nebitan...

Sinisa

pre 5 godina

Svaka cast savezu sto su dali otkaz.Covjek je tajno pregovarao sa Realom a da to savez nije znao.Bukvalno ih je izdao jer je produzio bio ugovor prije mjesec dana.Neshvatljiv potez Celnika Reala i ovog trenera.

minimini

pre 5 godina

vidim da ljudi porede fudbalski savez spanije i srbije.
potpuno promasena tema.
FS Spanije je pokazao da ne zeli da bude manji od jednog uzasno bogatog i mocnog kluba, i sasvim opravdano je smenio trenera, a FS Srbije je uradio potpuno suprotno - smenio trenera zbog jednog igraca i njegovog menadzera, tj pokazao da je manji od jednog igraca i jednog menadzera.
dakle, nebo i zemlja.

Michael Myers

pre 5 godina

Predlazemda uzmu Krstajica za Mundijal, on je vec u Rusiji, ne kosta nista, a plus mogu i bez njega da pobede, taman Krstajicu da bude honorarni posao, jedini problem je ako u finale stigni i SRB i ESP

Bane

pre 5 godina

(adriano_galliani, 13. jun 2018 12:10)

Ono kad lupaš i misliš da si ispao pametan. Barselona na prvenstvu ima svega 4 igrača dok Real ima ih 6. Ta 4 igrača su Iniesta Bog i batina, Buskets, Pique i Alba. I sva 4 igrača su igrali kod ovog selektora. I članovi su prve postave već dugi niz godina. Tako da ta tvoja priča baš malo šuplja.

milos

pre 5 godina

Pa dobro ljudi,sta vam je,to je real madrid,prvo su kupili trenera,sad ce neke igrace,a onda krece kupovina sudija da bi ovaj prevarantski klub osvojio trofeje.Sledece pojacanje je Viktor Kasai.

Bobi

pre 5 godina

Ne treba porediti nas slucaj smene selektora i Spanski. Mi smo smenili selektora koji nas je posle osam godina odveo na SP i koji nije hteo da bude poslusnik. Muslin nije izdao FSS vec je FSS izdao njega a za trenera postavili poslusnika koji nikada nigde nije radio. Spanci su pre dvadeset dana produzili ugovor sa selektorom do 2020. a on im zabio noz u ledja tako sto je iza ledje saveza napravio dogovor sa RM i to saopstio neposredno pred SP. Odluka Spanaca je na mestu jer ko radi iza ledja bolje nije ni zasluzio, a mogao je da bude gospodin. Ovako ce ga najuruti iz RM posle nekoliko vezanih neuspeha

Kure

pre 5 godina

Tako se radi u ozbiljnim reprezentacijama. Da li je sad svima jasno da Muslin nije nikakav izuzetak? I da je smenjen pre svega zbog toga sto nije dao Sergeju da debituje za A tim (makar u prijateljskim) i na taj nacin ga bar “kaparise” za nekog drugog selektora, kom bi takav igrac mozda odgovarao? Da ne naglasavam koliko malo kvalitetnih veznih fudbalera Srbija iznedri, a sa ovim smo mirni narednih 10 god.

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

evo šanse da im uvalimo krstajića i milinkovića-savića koji je rođen u španiji, možda ovako konfuzni i zaborave da traže da doplatimo...

Saša

pre 5 godina

@gladiator..a sta ti naprica.. Van Hal i Konte su potpisali ugovore nakon odigranih prvenstava, s tim da je Van Halu ugovor istekao nakon sp-a a Konte je cini mi se raskinuo ugovor pa tek potpisao sa Celzijem

Sinisa

pre 5 godina

Radi se bukvalno o neozbiljnosti i zdaji spanske federacije.Prije mjesec dana ovaj trener je produzio ugovor sa zavezom,a sada je donio odluku da vodi Real,i to 2 dana pred pocetka turnira.Totalno neozbiljno i zasluzuje otkaz.

adriano_galliani

pre 5 godina

Није ово никакво изненађење, те глупости о Франку, Краљу и осталима заборавите. Већ 10-15 година овде се политика води у Каталонији, одатле и све оне титуле и скандалозно суђење. Као тренер Реала, вероватно би бирао играче како би бирао а то се "овима" не допада.

Mare

pre 5 godina

E posle ovoga ja više neću da kritikujem naš savez kada naprave neke radikalne promene, kao što su smena selektora i zamena kapitena, jer kada su Španci spremni ovako nešto da urade dan pre početka SP i to bez obzira što se bore za zlato, onda mi moramo da ćutimo.

Pribil

pre 5 godina

K@ Posto si strucnjak za taljenje, i nipodastavas Muslina, da ti nesto kazem. Po tvojoj logici Biljardo je nikakv trener jer je Maradona bio covek- tim, pa su uzeli svetsko 1986, plus finale 1990. Muslin je odveo selekciju kao trener direktno na mundijal.Njegova smena je stvar menadzera i pravih peraca para, zbog nepozivanja Milinkovi Savica. Fudbalom vlada mafija.

Marinero

pre 5 godina

Nije to uradio krijuci od saveza Spanije cim su se dogovorili da plate 2 miliona obestecenje savezu. Sad su oni odustali od toga i ko zna zasto ga smjenili.

tako i treba kad pregovarao sa klubom uoci svetskog, a i ovi iz Reala su debili idealno vreme da objave to

Само у Србији

pre 5 godina

Сећам се коментара, Србија банана држава, само у Србији селектор може да добије отказ после квалификовања на СП... А ево већ трећи-четврти селектор који добија отказ после квалификација које је прошао. Овај га још доби дан пред почетак СП! Није Србија никад била најгора.

Gladiator

pre 5 godina

jos jedan razlog u milion da mrzim real, klub koji nema etiku, postovanje, merila vrednosti, već gledaju samo svoju guzicu i dupe svojih prepotentnih igrača kojima daju pare gradjana spanije....toliko ih pucaju kompleksi da misle da su ispred reprezentacije i drzave, al samo polako nije zidan dzabe dao ostavku
(mmmm, 13. jun 2018 12:30)

Šta napriča čovek, strašno.. Mančester potpisao Van Gala 2 dana pred početak SP 2014, Holandija uzela bronzu. Čelzi potpisao Kontea isto dva dana pred EP 2016, Italija odigrala odlično. Real bez trenera gori im pod nogama, prelazni rok krenuo, platili obeštećenje sve uredno, nego vas Real iskompleksirao. Mogao je on da odbije i kaže razgovaraćemo posle prvenstva, mogli su Španci da mu ne uruče otkaz ali eto, mislim da ro velika greška, sa ovako uigranim sistemom i timom.

Office

pre 5 godina

@ Pedja Vidim da se otimaju svi o velikog strucnjaka Muslina, pomama za njim. Prestanite sa njim vise, svi ste ga pljuvali u kvalifikacijama.

Brica

pre 5 godina

A i oni, nisu mogli da sacekaju kraj SP. Sta su ti mediji, samo neku pometnju da naprave..
(klaas-jan huntelaar, 13. jun 2018 11:08)
Tako je,ukinimo medije i informacije...

vrg

pre 5 godina

A i oni, nisu mogli da sacekaju kraj SP. Sta su ti mediji, samo neku pometnju da naprave..
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (klaas-jan huntelaar, 13. jun 2018 11:08)

sad su krivi mediji, a ne real sto je pustio info. kakva zamena teza.

спортски уметник

pre 5 godina

Uf kako bi bilo dobro da dodje Muslin i pokori planetu!
(Pedja, 13. jun 2018 10:52)

Па да играју у саставу
Де Хеа
Карвахал Аспиликуета Рамос Пике Наћо Алба
Бускец Тијаго Коке
Иско

srpko

pre 5 godina

iskreno, toliko dugo igraju zajedno i osvajaju sve i svasta tako da njima samo treba Pepe Reina da napravi dobru atmosferu i eto zlata za njih :)

Miskec

pre 5 godina

"Definitivno Real je sa ovim potezom unio nervozu unutar reprezentacije i nakon ovoga ja je lično više ne smatram prvim favoritom,jer bila mi je favorit prvi,sad možda i ispanu tipa 1/4 finale.
(ivan, 13. jun 2018 10:55)"
E ako ih ti vise ne smatras favoritima, onda je to tako! Ono kad umislis da si fudbalska faca!

dacha

pre 5 godina

ne razumem u čemu je problem da čovek završi vođenje tima na mundijalu...šta kao neće biti posvećen dovoljno timu ??? koja glupost,pa naravno da će da i sad grize,ko to neće da osvoji mundijal???!

Milan

pre 5 godina

Pa to se ne radi sada, dan-dva uoči utakmice, to se radi kada prethodni selektor odvede tim na SP, a ti onda postaviš marionetu da se slika i kezi, a ti prodaješ igrače. Španci to nisu uradili iskusno kao Kokeza.

Realan

pre 5 godina

(Gladiator, 13. jun 2018 12:57)

Podjsećam ja tebe da je Conte-u isticao ugovor do 2016. dok je Van Gaalu istekao ugovor 2014. Dok ovom ističe ugovor 2020, znači još dvije godine. Njih dvojica su već prije rekli savezu da neće produžavati... A selektor koji 3 dana prije prvenstva dogovara prelazak u real madrid bez ikakvog znanja saveza daje do znanja da mu reprezentacija nije na prvom mjestu. bolje bez selektora nego sa covjekom koji ne postuje reprezentaciju.

Danilo

pre 5 godina

Mislio je da iz Saveza neće imati hrabrost otkazati mu par dana pre mundijala... Mogao je sve dogovorit, pa sačekat kraj prvenstva i potpisat.

неко

pre 5 godina

@Pedja

Хаахахахахаха, због Муслина ће и да га отпусте, заправо. Човек не зна колико је клубова упропастио, па ће као врх каријере да му буде клупа Шпаније.

Vetar u ledja...

pre 5 godina

Stvarno ne razumem zbog cega je ovo problem osim proceduralno. Znaci zabole igrace uvo da li ce posle prvenstva trenirati reprezentaciju ili Real, Barselonu, Bajern.. Oni su dosli da igraju a ne da biraju selektora. Posebno ako se znalo da posle prvenstva nece voditi reprezentaciju. Atmosferu moze da pokvari neka svadja igraca, tuca, ili ako selektor npr. neposredno pred prvenstvo pozove sina da igra. Covek je samo malo ranije nego sto je ocekivano resio pitanje posla nakon SP. Ovde je mozda problem sto nije ispostovana neka procedura oko objave ovakvih vesti... Sve ostalo su price...

Mikii

pre 5 godina

Aaa pa nije to nista, nas selektor je dobio otkaz dan posto se plasirao na svetsko prvenstvo :)
(Verka, 13. jun 2018 12:10)

I? To je gore nego ovo gde je covek dobio otkaz dan pred pocetak prvenstva? Idi u kuhinju, zivota ti.

nik.

pre 5 godina

Loš tajming ovo je trebalo da se zna tek nakon SPa a selektor je trebalo da sačeka, za ovo je isključivo kriv Real Madrid, ali njima je i cilj da se njihovi igrači što pre oslobode reprezentativnih obaveza a kako bolje uneti pometnju u ekipu nego ovako.

lll

pre 5 godina

(adriano_galliani, 13. jun 2018 12:10)

A sta je bilo pre 10-15 godina? Gde je se tada politika vodila? Odatle Realu sve one titule i skandalozno sudjenje zar ne? A ni sada nije nista bolje... Nijednu od zadnje 3 LS ne bi osvojili da je bilo posteno sudjenje

Djordje NS

pre 5 godina

Kada čitam sve ove komentare mogu samo da zaključim da vam je Real Madrid naneo nesagledive posledice po psihu i uništio detinjstvo.
Sad ste napokon shvatili da NIKAD nećete uspeti osvojiti 13 titula LŠ a pogotovo 3 puta zaredom.
Koliko samo brige za selektora tamo neke reprezentacije Španije, njegovog otkaza i novog angažmana.
Evo mene kao navijača Reala zabole uvo što je on novi trener Reala, ako ne bude imao rezultate leteće kao sada iz reprezentacije.

Gladiator

pre 5 godina

Gde je neljudski, nesportski, neeticki potez tu je Real Madrid. Mogu jos 267 LS za redom da osvoje... dzabe im je. Nikad veliki klub od njih. Trofejan da, veliki nikako.
(#, 13. jun 2018 12:16)

Šta im kriv Real čoveče? Zanimljiv podatak, 2014. dva dana pred početak SP, Luj Van Gal potpisuje sa Mančesterom, Holandija osvaja bronzu. 2016.dva dana pred početak EP Konte potpisuje sa Čelzijem, Italija odlično odigra turnir, izbacuje Špance, ispada u 1/4 finalu od Nemačke na penale. Videćemo ko je pogrešio. Od Aragonasa Španija nije igrala bolje, do Lopetegija sad.

KPJ

pre 5 godina

Ovaj Real vec decenijama unistava reprezentaciju unoseci nervozu i razdor medju igracima. Ovamo pricaju o nekom spanskom jedinstvu trte mrte, pljuju katalonske separatiste, a da im nije Katalonaca i Barselone ne bi nista osvojili u zadnjih 10 godina, i to ne samo u fudbalu, sta mislite odakle su braca Gasol ?

ranko

pre 5 godina

Ovo sto je Real uradio je jednostavno nepristojno,a ozbiljni savezi to resavaju gospodski.Jer i Real i spanski savez ce postojati i posle ovog sampionata.

aaa

pre 5 godina

Prica se da ce Micel Gonsales da vodi Spaniju na SP.
Vrlo neozbiljno od Real Madrida i Lopetegija. Mogli su i nakon SPa da se dogovore ili obelodane dogovor. FS Spanije je vrlo logican korak napravio, niko nije iznad reprezentacije, cak ni Real Madrid.

Dex

pre 5 godina

Ako se ne varam, a mislim da se ne varam, naš selektor je na jednom svetskom fudbalskom prvenstvu potpisao za Real i u sred šampionata napustio reprezentaciju. Čudi me da se niko od novinara i komentatora još nije setio tog slučaja.

lal

pre 5 godina

@djordje ns: koristiti termine mi i vi kada su u pitanju spanski timovi mi zvuci malo smesno...
pretpostavljam da nema nijedan jorge koji bi navijao za vosu protiv reala/barse, pa mi je malo cudno da je za djordja to normalno...

hmm

pre 5 godina

Nevjerovatna je mentalna gimnastika realovaca koji pokušavaju da se ubijede da novi trener nije teški intereždžija i izdajnik reprezentacije. Čovjek je radio savezu i velikoj većini saigrača iza leđa i unio psihološki raskol u tim tik pred najbitnije takmičenje za svaku reprezentaciju, i oni opet izmišljaju neke "pa eto sve je po propisima" izvlakuše. Tačno se vidi da su vas oni lažni penali, namještene utakmice i prljava igra u LP pretvorili u slijepe botove.

srpko

pre 5 godina

iskreno, toliko dugo igraju zajedno i osvajaju sve i svasta tako da njima samo treba Pepe Reina da napravi dobru atmosferu i eto zlata za njih :)

Goran

pre 5 godina

"Reaguj fudbalski saveze Spanije, odmah barda Zivu za selektora, prosetao bi se do zlatne boginje!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dzamburu, 13. jun 2018 13:20)"

Do zlatne boginje - teško, ona je Brazilu dodeljena u trajno vlasništvo, prilikom trećeg osvajanja SP, 1970. godine.

kako da ne

pre 5 godina

Nista specijalno od trenera. Vodio je Porto i imao najveci budzet u istoriji kluba i bio je treci u ligi i stigao do 3 runde lige sampiona gde ga odneo Bajern sa 5:1. Spaniju ko Spaniju i ne treba neko specijalan da vodi. Vodio neke mlade selekcije Spanije i osvajao po nesto ali cim mu nisu produzavali ugovor na kraju jasno vam je. Ovako se čulo za njega, zavrsice u Realu verovatno do zime i opet ce voditi klubove tipa Porto ili neke reprezentacije. Eto vam sve kako ce ići, zabelezite vreme i datum kad sam to rekao i da se sve ispunilo :D

Djordje NS

pre 5 godina

Samo me zanima kakvi bi komentari bili da je sve bilo isto samo da je umesto za Real potpisao za Barselonu? Da li bi svi ovi dušebrižnici imali iste ovakve komentare ili bi to tada bilo "pa šta?", " kakve to veze ima sa igrom na mundijalu?", "to je samo formalnost i redosled poteza"...
Znamo se jako dobro, zar ne?

neupucen

pre 5 godina

ne pratim fudbal, niti me zanima, ali ne razumem vest, pa reko da upitam vas sveznajuce. u cemu je provlem sto je potpisao ugovor pre pocetka SP? postoji nesto u njgovom sadasnjem ugovoru sto ga sprecava da pregovara o novom poslu?

Bavarac

pre 5 godina

Kakav je to klub taj Real covece da ne verujes sta rade,tako su pokusali da navuku Leva, ali Lev je pametan covek da bi tako naseo!

faraon franc

pre 5 godina

@Kure
Dzaba botujes,jasno je da je Muslin smenjen zbog Terzine petorke(Grujic,Radonjic,Spajic,Jovic i Rodic),a da je slucaj Sergeja samo iskoriscen da se narodu zamazu oci jer je ovo najveci skandal u istoriji srpskog sporta,nesto kao kada bi Antic pre 8 godina bio smenjen jer nije zvao Gumu Bogdanovica i Djordja Rakica,postavljen Risto Vidakovic koji je iste naravno pozvao na Mundijal eliminisavsi Laneta Jovanovica i Gojka Kacara.Ovo sa Lopetegijem je minorno u odnosu na nas slucaj

jedan od mnogih

pre 5 godina

necu da tvrdim da sam veliki poznavaoc fudbala, ali nisam bas i neupucen. Ono sto me mucilo vec par dana je ko je uopste ovaj Lopetegi, gde njega iskopase, kako je isplivao za trenera Reala (tamo mozemo, doduse, i mi citaoci da budemo treneri jer sve neko drugi radi) i sad sam skapirao da je neki bas bezveze jer ga otresose ko zrelu jabuku...igrace Spanija dobro i bez njega jer i do sada nismo znali ko je

a koje su boje te kantice i lopatice?

pre 5 godina

Mislio je da iz Saveza neće imati hrabrost otkazati mu par dana pre mundijala... Mogao je sve dogovorit, pa sačekat kraj prvenstva i potpisat.
@Danilo
Mozda nije verovao u sebe i ekipu da ce dogurati dovoljno daleko, onda bi javnost okrivila njega za neuspeh - onda bi se i Real povukao iz dogovora .. Ili su iz Reala bili u fazonu "potpisi sada, ili nalazimo drugoga"

salvador

pre 5 godina

E posle ovoga ja više neću da kritikujem naš savez kada naprave neke radikalne promene, kao što su smena selektora i zamena kapitena, jer kada su Španci spremni ovako nešto da urade dan pre početka SP i to bez obzira što se bore za zlato, onda mi moramo da ćutimo.
(Mare, 13. jun 2018 13:17)

Nadam se da si sarkastican.

nista o nicemu

pre 5 godina

I da je smenjen pre svega zbog toga sto nije dao Sergeju da debituje za A tim (makar u prijateljskim) i na taj nacin ga bar “kaparise” za nekog drugog selektora, kom bi takav igrac mozda odgovarao? Da ne naglasavam koliko malo kvalitetnih veznih fudbalera Srbija iznedri, a sa ovim smo mirni narednih 10 god.
(Kure, 13. jun 2018 16:18)

Smenjen je jer nije dozvolio da SNS kadrira po reprezentaciji.

Da se zna

pre 5 godina

Muslinu je rečeno da ne mora da vodi te klince u Rusiju ali mu je i sugerisano da budu pozivani da igraju prijateljske utakmice za reprezentaciju kako bi bili kaparisani za budućnost i tako bila izbegnuta situacija koju danas imamo sa Arnautovićem ili u bližoj budućnosti sa Filipom Stojkovićem i to baš na nama deficitarnoj poziciji desnog beka. Međutim, tvrdoglavi Muslin čak ni to nije hteo. Ispada da sad ja nešto tu branim lika poput Kokeze ali realno, ispala je dugoročno dobra stvar po Srbiju što je pomenuti smenjen.

Djordje NS

pre 5 godina

@ lal

Da neće možda o pravopisu da me uči klinac koji ne zna ni toliko da se rečenica počinje pisati velikim slovom?!!!
Ooops, šta vredi i da šutiraš taj penal kad ga ne znaš realizovati.
El Clasiko predstavlja svetski događaj koji se prenosi u celom svetu i ima svoje obožavaoce a "genije" me pita da li bi neki Španac navijao za neki naš klub u ligi koja se raspada. Stvarno visokouman komentar.

lal

pre 5 godina

@djordje ns: to je taj mentalitet... da li navijas i u kosarci za real ili je to mozda golden state??? sta je sa vaterpolom???
sto se tice raspusta, poslednji sam imao kada je pocelo bombardovanje... a mnogo pre toga sam naucio pravilnu upotrebu glagola trebati... tu dolazimo i do "mudrovanja"...
"trebam da crtam"... kakav penal!!! mogu li ja kao najiskusniji da sutiram???

Djordje NS

pre 5 godina

@ lal

Ajde mudrac, ostavi se mudrovanja počinje ti raspust pa uživaj. Kada jedna Voša, Zvezda ili Partizan budu veliki kao Real ili Barsa onda će biti i neki Jorge da za njih navija. Ti klubovi imaju navijače u svim zemljama na svetu samo ja imam dečicu kojoj to trebam da crtam i objašnjavam.

Zvezdaš

pre 5 godina

(Da se zna, 13. jun 2018 19:30)

Filip stojković već odavno igra za crnu goru tako da je to realnost a ne bliža budućnost.. u svakom slučaju nisam podržavao muslina ni pre niti ga sad podržavam a i ne žalim za time što je dobio otkaz.. mladim igračima se mora dati šansa da igraju za reprezentaciju inače nema budućnost za tu reprezentaciju..muslin je uvek pozivao igrače +30 a skoro ni jednom mladom igraču nije pružio šansu da igra za reprezentaciju..

Anfield

pre 5 godina

Tim je izabran! I bez trenera Spanci mogu da gaze do kraja, bilo koji trener iz Segunde bi ih vodio sa uspehom na ovom SP, ali se ovo jednostavno ne radi na ovakav nacin, par dana pre bilo kog takmicenja.

3g

pre 5 godina

Pa ne smeta njima sto je to objavljeno ranije, boli ih uvo. Radi se o tome da su dobar deo reprezentacije igraci Barselone. I kako bi to izgledalo da njih trenira i njima upravlja trener Reala? Samo bi raspad sistema bio i razdor u reprezentaciji, zato njega nabiju nogom, igraci dobri i uigrani i zdravo...

adriano_galliani

pre 5 godina

Није ово никакво изненађење, те глупости о Франку, Краљу и осталима заборавите. Већ 10-15 година овде се политика води у Каталонији, одатле и све оне титуле и скандалозно суђење. Као тренер Реала, вероватно би бирао играче како би бирао а то се "овима" не допада.

#

pre 5 godina

Gde je neljudski, nesportski, neeticki potez tu je Real Madrid. Mogu jos 267 LS za redom da osvoje... dzabe im je. Nikad veliki klub od njih. Trofejan da, veliki nikako.

Dex

pre 5 godina

Jos uvek nije kasno da se smeni i nas trener (na osnovu toga sto nije trener, pa nije podoban za obnasanje funkcije trenera, jelte). Tajming njegovog dolaska je bio uzasan, pa za odlazak svakako nije problem, jer smo svejedno bez trenera na par dana do odigravanja prve utakmice.

ivan

pre 5 godina

Definitivno Real je sa ovim potezom unio nervozu unutar reprezentacije i nakon ovoga ja je lično više ne smatram prvim favoritom,jer bila mi je favorit prvi,sad možda i ispanu tipa 1/4 finale.

Mare

pre 5 godina

E posle ovoga ja više neću da kritikujem naš savez kada naprave neke radikalne promene, kao što su smena selektora i zamena kapitena, jer kada su Španci spremni ovako nešto da urade dan pre početka SP i to bez obzira što se bore za zlato, onda mi moramo da ćutimo.

K

pre 5 godina

A zamislite tek da se ovo desi... Dovedete selektora za kojeg se zna da se ranije talio i bio u kombinacijama.. Onda se iskljucivo individualnim kvalitetom kvalifikujete kao prvi u grupi i odete na SP i pošto selektor neće da se tali s vama nego samo gura svoje kombinacije, oterate selektora, dovedete novog koji nema nikakvog radnog iskustva i u utakmici protiv selekcije koja se nije ni kvalifikovala nek bude npr Čile, koji izvede treću postavu, vi ubacite sve klince 10 dana pred SP i izgubite. U međuvremenu smenite dugogodišnjeg kapitena i postavite novog, a ovaj nastavi da igra. Sve to se dešava u zemlji u kojoj je predsednik saveza čovek koji namešta omladinske lige, a i sam se bavi fudbalom u nižim seniorskim ligama, koje su slučajno isto nameštene. Još samo i da vam predsednik ponudi 10 miliona evra za osvajanje... Pa stvarno kakav bi to tek skandal bio!

mmmm

pre 5 godina

jos jedan razlog u milion da mrzim real, klub koji nema etiku, postovanje, merila vrednosti, već gledaju samo svoju guzicu i dupe svojih prepotentnih igrača kojima daju pare gradjana spanije....toliko ih pucaju kompleksi da misle da su ispred reprezentacije i drzave, al samo polako nije zidan dzabe dao ostavku

Djordje NS

pre 5 godina

Kada čitam sve ove komentare mogu samo da zaključim da vam je Real Madrid naneo nesagledive posledice po psihu i uništio detinjstvo.
Sad ste napokon shvatili da NIKAD nećete uspeti osvojiti 13 titula LŠ a pogotovo 3 puta zaredom.
Koliko samo brige za selektora tamo neke reprezentacije Španije, njegovog otkaza i novog angažmana.
Evo mene kao navijača Reala zabole uvo što je on novi trener Reala, ako ne bude imao rezultate leteće kao sada iz reprezentacije.

Vetar u ledja...

pre 5 godina

Stvarno ne razumem zbog cega je ovo problem osim proceduralno. Znaci zabole igrace uvo da li ce posle prvenstva trenirati reprezentaciju ili Real, Barselonu, Bajern.. Oni su dosli da igraju a ne da biraju selektora. Posebno ako se znalo da posle prvenstva nece voditi reprezentaciju. Atmosferu moze da pokvari neka svadja igraca, tuca, ili ako selektor npr. neposredno pred prvenstvo pozove sina da igra. Covek je samo malo ranije nego sto je ocekivano resio pitanje posla nakon SP. Ovde je mozda problem sto nije ispostovana neka procedura oko objave ovakvih vesti... Sve ostalo su price...

Gladiator

pre 5 godina

jos jedan razlog u milion da mrzim real, klub koji nema etiku, postovanje, merila vrednosti, već gledaju samo svoju guzicu i dupe svojih prepotentnih igrača kojima daju pare gradjana spanije....toliko ih pucaju kompleksi da misle da su ispred reprezentacije i drzave, al samo polako nije zidan dzabe dao ostavku
(mmmm, 13. jun 2018 12:30)

Šta napriča čovek, strašno.. Mančester potpisao Van Gala 2 dana pred početak SP 2014, Holandija uzela bronzu. Čelzi potpisao Kontea isto dva dana pred EP 2016, Italija odigrala odlično. Real bez trenera gori im pod nogama, prelazni rok krenuo, platili obeštećenje sve uredno, nego vas Real iskompleksirao. Mogao je on da odbije i kaže razgovaraćemo posle prvenstva, mogli su Španci da mu ne uruče otkaz ali eto, mislim da ro velika greška, sa ovako uigranim sistemom i timom.

mladići borovi, devojke jele

pre 5 godina

evo šanse da im uvalimo krstajića i milinkovića-savića koji je rođen u španiji, možda ovako konfuzni i zaborave da traže da doplatimo...

Beograd

pre 5 godina

Ne postoji ali definitivno ne postoji ljigaviji klub u Evropi od kako se igra fudbal po spletkama zakulisanim radnjama i navlacenjem svega prljavoga od Real Madrida. Dno dna sta drugo reci kroz istoriju. Kakav klub takvi igraci u njemu.

kiki

pre 5 godina

Zamislite samo kakav bi to linc bio u medijima protiv Barse i Katalonije da su oni ovo napravili. Real je pokazao da im nista nije sveto. Ovako da sabotiraju sopstvenu nacionalnu selekciju, izgleda da je drzavni projekat vazniji od drzavnog tima.

jedan od mnogih

pre 5 godina

necu da tvrdim da sam veliki poznavaoc fudbala, ali nisam bas i neupucen. Ono sto me mucilo vec par dana je ko je uopste ovaj Lopetegi, gde njega iskopase, kako je isplivao za trenera Reala (tamo mozemo, doduse, i mi citaoci da budemo treneri jer sve neko drugi radi) i sad sam skapirao da je neki bas bezveze jer ga otresose ko zrelu jabuku...igrace Spanija dobro i bez njega jer i do sada nismo znali ko je

dacha

pre 5 godina

ne razumem u čemu je problem da čovek završi vođenje tima na mundijalu...šta kao neće biti posvećen dovoljno timu ??? koja glupost,pa naravno da će da i sad grize,ko to neće da osvoji mundijal???!

neupucen

pre 5 godina

ne pratim fudbal, niti me zanima, ali ne razumem vest, pa reko da upitam vas sveznajuce. u cemu je provlem sto je potpisao ugovor pre pocetka SP? postoji nesto u njgovom sadasnjem ugovoru sto ga sprecava da pregovara o novom poslu?

Само у Србији

pre 5 godina

Сећам се коментара, Србија банана држава, само у Србији селектор може да добије отказ после квалификовања на СП... А ево већ трећи-четврти селектор који добија отказ после квалификација које је прошао. Овај га још доби дан пред почетак СП! Није Србија никад била најгора.

Kure

pre 5 godina

Tako se radi u ozbiljnim reprezentacijama. Da li je sad svima jasno da Muslin nije nikakav izuzetak? I da je smenjen pre svega zbog toga sto nije dao Sergeju da debituje za A tim (makar u prijateljskim) i na taj nacin ga bar “kaparise” za nekog drugog selektora, kom bi takav igrac mozda odgovarao? Da ne naglasavam koliko malo kvalitetnih veznih fudbalera Srbija iznedri, a sa ovim smo mirni narednih 10 god.

kako da ne

pre 5 godina

Nista specijalno od trenera. Vodio je Porto i imao najveci budzet u istoriji kluba i bio je treci u ligi i stigao do 3 runde lige sampiona gde ga odneo Bajern sa 5:1. Spaniju ko Spaniju i ne treba neko specijalan da vodi. Vodio neke mlade selekcije Spanije i osvajao po nesto ali cim mu nisu produzavali ugovor na kraju jasno vam je. Ovako se čulo za njega, zavrsice u Realu verovatno do zime i opet ce voditi klubove tipa Porto ili neke reprezentacije. Eto vam sve kako ce ići, zabelezite vreme i datum kad sam to rekao i da se sve ispunilo :D

Marinero

pre 5 godina

Nije to uradio krijuci od saveza Spanije cim su se dogovorili da plate 2 miliona obestecenje savezu. Sad su oni odustali od toga i ko zna zasto ga smjenili.

tako i treba kad pregovarao sa klubom uoci svetskog, a i ovi iz Reala su debili idealno vreme da objave to

milos

pre 5 godina

Pa dobro ljudi,sta vam je,to je real madrid,prvo su kupili trenera,sad ce neke igrace,a onda krece kupovina sudija da bi ovaj prevarantski klub osvojio trofeje.Sledece pojacanje je Viktor Kasai.

RT

pre 5 godina

Apsolutno opravdano! Pregovara iza leđa savezu, par dana pred prvenstvo, nakon sto je produzio ugovor.
Mogao je lepo da se dogovori sa Realom uz odobrenje saveza, lepo svi precute i nakon prvenstva objave.
Ovako je apsolutno zasluzio.

Bobi

pre 5 godina

Ne treba porediti nas slucaj smene selektora i Spanski. Mi smo smenili selektora koji nas je posle osam godina odveo na SP i koji nije hteo da bude poslusnik. Muslin nije izdao FSS vec je FSS izdao njega a za trenera postavili poslusnika koji nikada nigde nije radio. Spanci su pre dvadeset dana produzili ugovor sa selektorom do 2020. a on im zabio noz u ledja tako sto je iza ledje saveza napravio dogovor sa RM i to saopstio neposredno pred SP. Odluka Spanaca je na mestu jer ko radi iza ledja bolje nije ni zasluzio, a mogao je da bude gospodin. Ovako ce ga najuruti iz RM posle nekoliko vezanih neuspeha

Jim Beam

pre 5 godina

Sa razlogom skroz, pogotovo što im je pola ekipe poniklo u Barsi i Atletiku ili tamo igra, nije bilo potrebe da se stvara tenzija, uvodi klubaštvo i da se postavljaju pitanja pred SP. Glupost Lopetagija i Reala, koja će verovatno uticati i na ekipu pred šampionat. Po meni su bili možda i glavni favorit, sada više ne.

Mikii

pre 5 godina

Aaa pa nije to nista, nas selektor je dobio otkaz dan posto se plasirao na svetsko prvenstvo :)
(Verka, 13. jun 2018 12:10)

I? To je gore nego ovo gde je covek dobio otkaz dan pred pocetak prvenstva? Idi u kuhinju, zivota ti.

lll

pre 5 godina

(adriano_galliani, 13. jun 2018 12:10)

A sta je bilo pre 10-15 godina? Gde je se tada politika vodila? Odatle Realu sve one titule i skandalozno sudjenje zar ne? A ni sada nije nista bolje... Nijednu od zadnje 3 LS ne bi osvojili da je bilo posteno sudjenje

KPJ

pre 5 godina

Ovaj Real vec decenijama unistava reprezentaciju unoseci nervozu i razdor medju igracima. Ovamo pricaju o nekom spanskom jedinstvu trte mrte, pljuju katalonske separatiste, a da im nije Katalonaca i Barselone ne bi nista osvojili u zadnjih 10 godina, i to ne samo u fudbalu, sta mislite odakle su braca Gasol ?

Miskec

pre 5 godina

"Definitivno Real je sa ovim potezom unio nervozu unutar reprezentacije i nakon ovoga ja je lično više ne smatram prvim favoritom,jer bila mi je favorit prvi,sad možda i ispanu tipa 1/4 finale.
(ivan, 13. jun 2018 10:55)"
E ako ih ti vise ne smatras favoritima, onda je to tako! Ono kad umislis da si fudbalska faca!

...gazda Čeda

pre 5 godina

...toliki komentari, a niko da naglasi suštinu, a to je principijelnost, pa makar i na svoju štetu!!! Svaka čast fudbalskom savezu Španije koji je pokazao da Real nije iznad njega. Pravila su svi znali, ali iz smao njima znanih razloga reše da ih krše. Šta ih je koštalo da odluku objave posle svtekog prvenstva?! Iz samo njima znanih razloga stavili su interes kluba iznad. Verovatno su hteli da im trener počne s radom što pre...

Gladiator

pre 5 godina

Gde je neljudski, nesportski, neeticki potez tu je Real Madrid. Mogu jos 267 LS za redom da osvoje... dzabe im je. Nikad veliki klub od njih. Trofejan da, veliki nikako.
(#, 13. jun 2018 12:16)

Šta im kriv Real čoveče? Zanimljiv podatak, 2014. dva dana pred početak SP, Luj Van Gal potpisuje sa Mančesterom, Holandija osvaja bronzu. 2016.dva dana pred početak EP Konte potpisuje sa Čelzijem, Italija odlično odigra turnir, izbacuje Špance, ispada u 1/4 finalu od Nemačke na penale. Videćemo ko je pogrešio. Od Aragonasa Španija nije igrala bolje, do Lopetegija sad.

Djordje NS

pre 5 godina

Samo me zanima kakvi bi komentari bili da je sve bilo isto samo da je umesto za Real potpisao za Barselonu? Da li bi svi ovi dušebrižnici imali iste ovakve komentare ili bi to tada bilo "pa šta?", " kakve to veze ima sa igrom na mundijalu?", "to je samo formalnost i redosled poteza"...
Znamo se jako dobro, zar ne?

nista o nicemu

pre 5 godina

I da je smenjen pre svega zbog toga sto nije dao Sergeju da debituje za A tim (makar u prijateljskim) i na taj nacin ga bar “kaparise” za nekog drugog selektora, kom bi takav igrac mozda odgovarao? Da ne naglasavam koliko malo kvalitetnih veznih fudbalera Srbija iznedri, a sa ovim smo mirni narednih 10 god.
(Kure, 13. jun 2018 16:18)

Smenjen je jer nije dozvolio da SNS kadrira po reprezentaciji.

nik.

pre 5 godina

Loš tajming ovo je trebalo da se zna tek nakon SPa a selektor je trebalo da sačeka, za ovo je isključivo kriv Real Madrid, ali njima je i cilj da se njihovi igrači što pre oslobode reprezentativnih obaveza a kako bolje uneti pometnju u ekipu nego ovako.

Sudija + Real uvek dobitna kombinacija

pre 5 godina

Stvarno je čudno što su dali otkaz čovjeku koji je pregovarao sa drugim klubom par dana prije ovako bitnog takmičenja umjesto da se u potpunosti posveti reprezentaciji, čime je samo pokazao potpuno nepoštivanje iste. A šta tek reći o Realu koji objavi bilo šta u bilo kom trenutku, jer uvijek misle da se radi samo o njima i da su oni najbitniji... Kakav klub, takvi igraci i treneri.

Office

pre 5 godina

@ Pedja Vidim da se otimaju svi o velikog strucnjaka Muslina, pomama za njim. Prestanite sa njim vise, svi ste ga pljuvali u kvalifikacijama.

Miki28

pre 5 godina

Zasluzeno. Pregovarao je iza ledja ljudima u reprezentaciji i to su saznali kad je zvanicno objavljeno da je trener Real Madrid. Totalno neprofesionalno, nekoliko dana prije SP. Mogli su sve interno da rijese da je saopstio da pregovara sa Realom i da sacekaju zavrsetak SP ali ne, unio je nemir u ekipu i ocekivan rasplet. Sad ce tek biti pod pritiskom u Realu ako ne isporuci

Bot na kvadrat

pre 5 godina

Bila bi fora da na kraju Real uzme nekog drugog za trenera,posto su poznati po tome,a da Spanija postane svetski prvak,tako da ce ovaj Lopetegi biti najveci baksuz u istoriji fudbala.

Goran

pre 5 godina

"Reaguj fudbalski saveze Spanije, odmah barda Zivu za selektora, prosetao bi se do zlatne boginje!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dzamburu, 13. jun 2018 13:20)"

Do zlatne boginje - teško, ona je Brazilu dodeljena u trajno vlasništvo, prilikom trećeg osvajanja SP, 1970. godine.

lal

pre 5 godina

@djordje ns: koristiti termine mi i vi kada su u pitanju spanski timovi mi zvuci malo smesno...
pretpostavljam da nema nijedan jorge koji bi navijao za vosu protiv reala/barse, pa mi je malo cudno da je za djordja to normalno...

Sinisa

pre 5 godina

Radi se bukvalno o neozbiljnosti i zdaji spanske federacije.Prije mjesec dana ovaj trener je produzio ugovor sa zavezom,a sada je donio odluku da vodi Real,i to 2 dana pred pocetka turnira.Totalno neozbiljno i zasluzuje otkaz.

Sinisa

pre 5 godina

Svaka cast savezu sto su dali otkaz.Covjek je tajno pregovarao sa Realom a da to savez nije znao.Bukvalno ih je izdao jer je produzio bio ugovor prije mjesec dana.Neshvatljiv potez Celnika Reala i ovog trenera.

Djordje NS

pre 5 godina

@ lal

Ajde mudrac, ostavi se mudrovanja počinje ti raspust pa uživaj. Kada jedna Voša, Zvezda ili Partizan budu veliki kao Real ili Barsa onda će biti i neki Jorge da za njih navija. Ti klubovi imaju navijače u svim zemljama na svetu samo ja imam dečicu kojoj to trebam da crtam i objašnjavam.

srpko

pre 5 godina

iskreno, toliko dugo igraju zajedno i osvajaju sve i svasta tako da njima samo treba Pepe Reina da napravi dobru atmosferu i eto zlata za njih :)

VVA

pre 5 godina

I treba mu dati otkaz. Ne razumem objavljivanje ovako nečega par dana pre svetskog prvenstva. Pa sačekajte kao ljudi kraj svetskog i objavite. Neverovatno.

Stara kuka

pre 5 godina

Spanci zeznuli i nas...
(Milan, 13. jun 2018 12:38)

Sta zeznuli? Tako se to radi u ozbiljnim savezima. Nije on igrac pa da ga klub placa vec ima UGOVOR sa savezom koji ga hrani i odgovornost prema celoj naciji. Nije problem sto je postao trener Reala ili bilo kojeg kluba, vec se to ne radi par dana pred pocetak SP. Niko nije vazniji od zemlje i drzave!

Pribil

pre 5 godina

K@ Posto si strucnjak za taljenje, i nipodastavas Muslina, da ti nesto kazem. Po tvojoj logici Biljardo je nikakv trener jer je Maradona bio covek- tim, pa su uzeli svetsko 1986, plus finale 1990. Muslin je odveo selekciju kao trener direktno na mundijal.Njegova smena je stvar menadzera i pravih peraca para, zbog nepozivanja Milinkovi Savica. Fudbalom vlada mafija.

Mikii

pre 5 godina

Čelnici saveza su saopštili da će odustati od dva miliona evra kompenzacije od Real Madrida, kako bi momentalno prekinuli Lopetegijev ugovor. Koliko oni maju para...
(sasa, 13. jun 2018 13:09)

Nisu u pitanju pare, Sašo, vec obraz i cast! Sve ono sto smo mi izgubili.

Tako je, povikaše seljaci

pre 5 godina

Za ovakvu odluku treba imati nesto...

Lepo se poruči svom narodu da se neke stvari ne smeju.

E to mi nemamo pa nam zato narod misli da se sve može i sve sme. I ni na šta nije gadljiv. I zato mu tako i ide...

Brica

pre 5 godina

A i oni, nisu mogli da sacekaju kraj SP. Sta su ti mediji, samo neku pometnju da naprave..
(klaas-jan huntelaar, 13. jun 2018 11:08)
Tako je,ukinimo medije i informacije...

Bane

pre 5 godina

(adriano_galliani, 13. jun 2018 12:10)

Ono kad lupaš i misliš da si ispao pametan. Barselona na prvenstvu ima svega 4 igrača dok Real ima ih 6. Ta 4 igrača su Iniesta Bog i batina, Buskets, Pique i Alba. I sva 4 igrača su igrali kod ovog selektora. I članovi su prve postave već dugi niz godina. Tako da ta tvoja priča baš malo šuplja.

sasa

pre 5 godina

Čelnici saveza su saopštili da će odustati od dva miliona evra kompenzacije od Real Madrida, kako bi momentalno prekinuli Lopetegijev ugovor.
Koliko oni maju para...

Sinisa90

pre 5 godina

Zar bi bilo normalno da je fudbalski savez Spanije odlucio da predje preko svega ovoga,a ovaj trener i Real tajno sklapali ugovor.Bilo bi potpuno nenormalno da ga nisu otpustili.

hmm

pre 5 godina

Nevjerovatna je mentalna gimnastika realovaca koji pokušavaju da se ubijede da novi trener nije teški intereždžija i izdajnik reprezentacije. Čovjek je radio savezu i velikoj većini saigrača iza leđa i unio psihološki raskol u tim tik pred najbitnije takmičenje za svaku reprezentaciju, i oni opet izmišljaju neke "pa eto sve je po propisima" izvlakuše. Tačno se vidi da su vas oni lažni penali, namještene utakmice i prljava igra u LP pretvorili u slijepe botove.

Bavarac

pre 5 godina

Kakav je to klub taj Real covece da ne verujes sta rade,tako su pokusali da navuku Leva, ali Lev je pametan covek da bi tako naseo!

Istina leči....

pre 5 godina

https://www.b92.net/sport/rusija2018/komentari.php?nav_id=1403563#k27349964

Fudbal?
Pa mi živimo u vremenu totalne nekompetentnosti za sve oblasti, fudbal je tu totalno nebitan...

Danilo

pre 5 godina

Mislio je da iz Saveza neće imati hrabrost otkazati mu par dana pre mundijala... Mogao je sve dogovorit, pa sačekat kraj prvenstva i potpisat.

неко

pre 5 godina

@Pedja

Хаахахахахаха, због Муслина ће и да га отпусте, заправо. Човек не зна колико је клубова упропастио, па ће као врх каријере да му буде клупа Шпаније.

srpko

pre 5 godina

iskreno, toliko dugo igraju zajedno i osvajaju sve i svasta tako da njima samo treba Pepe Reina da napravi dobru atmosferu i eto zlata za njih :)

aaa

pre 5 godina

Prica se da ce Micel Gonsales da vodi Spaniju na SP.
Vrlo neozbiljno od Real Madrida i Lopetegija. Mogli su i nakon SPa da se dogovore ili obelodane dogovor. FS Spanije je vrlo logican korak napravio, niko nije iznad reprezentacije, cak ni Real Madrid.

Realan

pre 5 godina

(Gladiator, 13. jun 2018 12:57)

Podjsećam ja tebe da je Conte-u isticao ugovor do 2016. dok je Van Gaalu istekao ugovor 2014. Dok ovom ističe ugovor 2020, znači još dvije godine. Njih dvojica su već prije rekli savezu da neće produžavati... A selektor koji 3 dana prije prvenstva dogovara prelazak u real madrid bez ikakvog znanja saveza daje do znanja da mu reprezentacija nije na prvom mjestu. bolje bez selektora nego sa covjekom koji ne postuje reprezentaciju.

спортски уметник

pre 5 godina

Uf kako bi bilo dobro da dodje Muslin i pokori planetu!
(Pedja, 13. jun 2018 10:52)

Па да играју у саставу
Де Хеа
Карвахал Аспиликуета Рамос Пике Наћо Алба
Бускец Тијаго Коке
Иско

Milan

pre 5 godina

Pa to se ne radi sada, dan-dva uoči utakmice, to se radi kada prethodni selektor odvede tim na SP, a ti onda postaviš marionetu da se slika i kezi, a ti prodaješ igrače. Španci to nisu uradili iskusno kao Kokeza.

vrg

pre 5 godina

A i oni, nisu mogli da sacekaju kraj SP. Sta su ti mediji, samo neku pometnju da naprave..
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (klaas-jan huntelaar, 13. jun 2018 11:08)

sad su krivi mediji, a ne real sto je pustio info. kakva zamena teza.

faraon franc

pre 5 godina

@Kure
Dzaba botujes,jasno je da je Muslin smenjen zbog Terzine petorke(Grujic,Radonjic,Spajic,Jovic i Rodic),a da je slucaj Sergeja samo iskoriscen da se narodu zamazu oci jer je ovo najveci skandal u istoriji srpskog sporta,nesto kao kada bi Antic pre 8 godina bio smenjen jer nije zvao Gumu Bogdanovica i Djordja Rakica,postavljen Risto Vidakovic koji je iste naravno pozvao na Mundijal eliminisavsi Laneta Jovanovica i Gojka Kacara.Ovo sa Lopetegijem je minorno u odnosu na nas slucaj

Djordje NS

pre 5 godina

@ lal

Da neće možda o pravopisu da me uči klinac koji ne zna ni toliko da se rečenica počinje pisati velikim slovom?!!!
Ooops, šta vredi i da šutiraš taj penal kad ga ne znaš realizovati.
El Clasiko predstavlja svetski događaj koji se prenosi u celom svetu i ima svoje obožavaoce a "genije" me pita da li bi neki Španac navijao za neki naš klub u ligi koja se raspada. Stvarno visokouman komentar.

Michael Myers

pre 5 godina

Predlazemda uzmu Krstajica za Mundijal, on je vec u Rusiji, ne kosta nista, a plus mogu i bez njega da pobede, taman Krstajicu da bude honorarni posao, jedini problem je ako u finale stigni i SRB i ESP

Сава

pre 5 godina

Тешко да је то највећи скандал у историји Мундијала, кад је на пример тој истој Шпанији 1982. против нас досуђен пенал за дискутабилан фаул који се десио више од метра ван шеснаестерца. То је само један пример, има их много, али овај је баш везан за Шпанију и зато га наводим.

minimini

pre 5 godina

vidim da ljudi porede fudbalski savez spanije i srbije.
potpuno promasena tema.
FS Spanije je pokazao da ne zeli da bude manji od jednog uzasno bogatog i mocnog kluba, i sasvim opravdano je smenio trenera, a FS Srbije je uradio potpuno suprotno - smenio trenera zbog jednog igraca i njegovog menadzera, tj pokazao da je manji od jednog igraca i jednog menadzera.
dakle, nebo i zemlja.

lal

pre 5 godina

@djordje ns: to je taj mentalitet... da li navijas i u kosarci za real ili je to mozda golden state??? sta je sa vaterpolom???
sto se tice raspusta, poslednji sam imao kada je pocelo bombardovanje... a mnogo pre toga sam naucio pravilnu upotrebu glagola trebati... tu dolazimo i do "mudrovanja"...
"trebam da crtam"... kakav penal!!! mogu li ja kao najiskusniji da sutiram???

Saša

pre 5 godina

@gladiator..a sta ti naprica.. Van Hal i Konte su potpisali ugovore nakon odigranih prvenstava, s tim da je Van Halu ugovor istekao nakon sp-a a Konte je cini mi se raskinuo ugovor pa tek potpisao sa Celzijem

ranko

pre 5 godina

Ovo sto je Real uradio je jednostavno nepristojno,a ozbiljni savezi to resavaju gospodski.Jer i Real i spanski savez ce postojati i posle ovog sampionata.

Dex

pre 5 godina

Ako se ne varam, a mislim da se ne varam, naš selektor je na jednom svetskom fudbalskom prvenstvu potpisao za Real i u sred šampionata napustio reprezentaciju. Čudi me da se niko od novinara i komentatora još nije setio tog slučaja.

Da se zna

pre 5 godina

Muslinu je rečeno da ne mora da vodi te klince u Rusiju ali mu je i sugerisano da budu pozivani da igraju prijateljske utakmice za reprezentaciju kako bi bili kaparisani za budućnost i tako bila izbegnuta situacija koju danas imamo sa Arnautovićem ili u bližoj budućnosti sa Filipom Stojkovićem i to baš na nama deficitarnoj poziciji desnog beka. Međutim, tvrdoglavi Muslin čak ni to nije hteo. Ispada da sad ja nešto tu branim lika poput Kokeze ali realno, ispala je dugoročno dobra stvar po Srbiju što je pomenuti smenjen.

Zvezdaš

pre 5 godina

(Da se zna, 13. jun 2018 19:30)

Filip stojković već odavno igra za crnu goru tako da je to realnost a ne bliža budućnost.. u svakom slučaju nisam podržavao muslina ni pre niti ga sad podržavam a i ne žalim za time što je dobio otkaz.. mladim igračima se mora dati šansa da igraju za reprezentaciju inače nema budućnost za tu reprezentaciju..muslin je uvek pozivao igrače +30 a skoro ni jednom mladom igraču nije pružio šansu da igra za reprezentaciju..

a koje su boje te kantice i lopatice?

pre 5 godina

Mislio je da iz Saveza neće imati hrabrost otkazati mu par dana pre mundijala... Mogao je sve dogovorit, pa sačekat kraj prvenstva i potpisat.
@Danilo
Mozda nije verovao u sebe i ekipu da ce dogurati dovoljno daleko, onda bi javnost okrivila njega za neuspeh - onda bi se i Real povukao iz dogovora .. Ili su iz Reala bili u fazonu "potpisi sada, ili nalazimo drugoga"

salvador

pre 5 godina

E posle ovoga ja više neću da kritikujem naš savez kada naprave neke radikalne promene, kao što su smena selektora i zamena kapitena, jer kada su Španci spremni ovako nešto da urade dan pre početka SP i to bez obzira što se bore za zlato, onda mi moramo da ćutimo.
(Mare, 13. jun 2018 13:17)

Nadam se da si sarkastican.