Nova vest
Rukomet

Petak, 15.07.2022.

17:22

Zvezda dovela beka iz Makabija

Rotem Segal, reprezentativni desni bek Izraela, novi je igrač RK Crvena zvezda.

Izvor: LN

Autor: LN

Zvezda dovela beka iz Makabija
Foto: RK Crvena zvezda

Rotem je rođen u Rehovotu 1999. godine, a celu karijeru je proveo u Makabiju iz Rišon Leciona, sa kojim je tri puta osvajao šampionsku titulu.

Dolazak u Beograd mu je prvo internacionalno iskustvo, a već je imao prilike da se upozna sa trenerom i nekim od saigrača.

"Naravno da sam znao za Crvenu zvezdu, godinama igra jako dobro Evroligu u košarci, igra protiv Makabija. Upoznao sam ljude koji vode klub, menadžment, trenera, saigrače... Razgovor sa njima je jedan od razloga zašto sam izabrao da dođem. Žele da vrate Zvezdu u vrh i zaista mi je jako drago što su u meni prepoznali nekoga ko može da pomogne u tome", rekao je Segal.

Rotem Segal će biti treći Izraelac u Crvenoj zvezdi, nakon fudbalera Idana Vereda i košarkaša Gala Mekela, koji su u sezoni 2015/16 nosili crveno-beli dres.

"Idan i Gal su sjajni sportisti, veoma popularni i priznati u Izraelu. Ne poznajem ih lično, ali naravno da znam za njih", dodao je 190 centimetara visoki bek.

Rotem je četvrto pojačanje Crvene zvezde i drugi stranac u ekipi posle 27 godina, uz Ramzija Majduba reprezentativca Tunisa, i biće na raspolaganju treneru Đurkoviću na startu priprema za novu sezonu, koje će početi prvim danom avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve